مقاله ارزیابی آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع در ارقام مختلف نخود (Cicer arietinum L.)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ارزیابی آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع در ارقام مختلف نخود (Cicer arietinum L.) دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع در ارقام مختلف نخود (Cicer arietinum L.)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع در ارقام مختلف نخود (Cicer arietinum L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع در ارقام مختلف نخود (Cicer arietinum L.) :

چکیده

به منظور بررسی اثر فرسودگی بذر بر برخی خصوصیات بذر و گیاهچه نخود در شرایط آزمایشگاه، آزمون پیری تسریع شده با آب

نمک اشباع در قالب طرحکاملاً تصادفی در ۴ تکرار و با استفاده از روش های بین المللی آزمون بذر (ISTA) بر روی سیزده توده بذر نخود متعلق به ۷ رقم در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاهشداجرا . تجزیه واریانس دادهها نشان داد که

بین توده های مختلف بذر از نظر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، درصد گیاهچه غیرنرمال، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه اختلاف معنی دار وجود داشت. مقایسه میانگین نشان داد با افزایش طول دوره انبارداری در شرایط پیری تسریع شده با نمک اشباع کلیه صفات جوانه زنی کاهش یافتند. همچنین تودههای بذر جدید نسبت به تودههای بذر قدیم مقادیر بیشتر صفات اندازه گیری شده را نشان دادند. بنابراین به نظر می رسد که می توان از این آزمون در غربال اولیه توده های مختلف بذر نخود از نظر بنیه بذر استفاده نمود.
کلمات کلیدی: بنیه بذر، پیری تسریع شده، جوانه زنی، کیفیت بذر.

مقدمه

کیفیت بذر به عنوان اندام تکثیر گیاهان و مهمترین نهاده تولید محصولات زراعی از اهمیت ویژه ای در رشد و عملکرد مطلوب گیاهان زراعی در مزرعه برخورداراست. کیفیت بذر تحت تأثیر عوامل مختلفی مثل خصوصیات ژنتیکی، قوه نامیه یا قابلیت جوانه
زنی، بنیه، میزان رطوبت، کیفیت انبارداری، قابلیت ماندگاری و سلامت بذرمی باشد، که مهمترین آن ها میزان جوانه زنی و بنیه بذر

می باشد .(۱) بنا به تعریف انجمن بین المللی آزمون بذر بنیه بذر عبارت است از مجموع همه خصوصیات بذر که سطح بالقوه فعالیت و کارایی بذر یا توده آن را به هنگام جوانه زنی و سبز شدن تعیین می کند .(۳) فرسودگی بذر پدیده ای فیزیولوژیک است که پس از رسیدگی فیزیولوژیک بذر و در دوره پس از برداشت در شرایط بالا بودن دما، رطوبت و فشار اکسیژن محیط نگهداری بذر به تدریج

آغاز می شود و موجب تخریب ساختار RNA و DNA ریبوزومی، افزایش فعالیت آنزیمی، تنفس و نفوذپذیری غشاهای سلولی می شود که منجر به کاهش قوه نامیه و بنیه بذر و گیاهچه و در نهایت عملکرد محصول می شود .(۲) لذا در این تحقیق، تفاوت بنیه بذر

توده های مختلف بذر نخود با استفاه از آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع، مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روشها

این مطالعه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه انجام شد. در آزمایشگاه، آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع مربوط به بنیه بذر در قالب طرحکاملاً تصادفی در ۴ تکرار و با استفاده از روش های بین المللی آزمون بذر (ISTA) بر روی سیزده توده بذر نخود متعلق به ۷ رقم انجام گرفت. این ارقام شامل هاشم، آزاد، ILC-482، بیونیج و آرمان از تیپ کابلی و رقم های کاکا و پیروز از تیپ دسی بودند، که در سال های مختلف تولید شده بودند. در آزمون پیری تسریع شده با آب نمک اشباع، ابتدا بذرها

با قارچکش مانکوزب ضدعفونی شد. سپس ۱۰۰ عدد بذر از هر توده بذر را در ظرفی به ابعاد ۱۹× ۱۲/۵× ۶ سانتیمتر که حاوی ۸۰

۱

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.