مقاله تجربیات اجرایی پروژه آبگیر پارس جنوبی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تجربیات اجرایی پروژه آبگیر پارس جنوبی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تجربیات اجرایی پروژه آبگیر پارس جنوبی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تجربیات اجرایی پروژه آبگیر پارس جنوبی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تجربیات اجرایی پروژه آبگیر پارس جنوبی :

چکیده :

حوضچه آبگیر پارس جنوبی در حوزه گازی پارس جنوبی در منطقه عسلویه واقع در ۲۸۰ کیلـومتری غـرب شهرسـتان بوشـهر احـداث گردیده است. هدف از ساخت این حوضچه تامین آب جهت خنک کردن تجهیزات پالایشگاهی فازهای مختلف حوزه گـازی پـارس جنـوبی میباشد.

به منظور اجرای پروژه فوق الذکر با توجه به مشخصات فنی طرح، نیاز به خاکبرداری تا عمق ۱۳ متری از سطح زمین طبیعی بـوده و بـا توجه به نزدیکی محل احداث حوضچه به دریا و بالا بودن سطح آب زیرزمینی، کنترل سطح آب زیرزمینی اجتناب ناپذیر بوده است. یکـی از روشهای کنترل سطح آب زیرزمینی، آبکشی۱ میباشد. عوامل مختلفی جون فاصله از سنگ بستر، مشخصات هندسی گود، نفوذپذیری خاک اطراف گود، وجود نا همگنی در محیط پیرامون گودبرداری و … در مقدار دبی ورودی به گود تاثیر گذارند و بی شک اولین قدم در طراحـی سیستم آبکشی تعیین دبی ورودی به گودبرداری میباشد.

در این مقاله علاوه بر نگاه اجمالی به روشهای مختلف آبکشی و سیستمهای بکـار رفتـه در برخـی از پـروژههـای کشـور، تـدابیر لازم و اقدامات صورت گرفته جهت اجرای پروژه مذکور بطور تفصیلی بررسی میگردد. اقدامات صورت گرفتـه را مـیتـوان از چهـار منظـر ایجـاد پایداری دیوارهها در زمان خاکبرداری، نحوه جلوگیری از نفوذ آب زیرزمینی به داخل گـود، روش بکـار رفتـه جهـت عملیـات خـاکبرداری و بتنریزی مورد بحث قرار داد.

واژه های کلیدی : آبگیر پارس جنوبی، آبکشی، اجرای حوضچه خشک

۱ Dewatering

۱_ مقدمه :

حوضچه آبگیر پارس جنوبی در حوزه گازی پارس جنوبی در منطقه عسلویه واقع در ۲۸۰ کیلومتری غرب شهرستان بوشهر احداث گردیده است. هدف از ساخت این حوضچه تامین آب جهت خنک کردن تجهیزات پالایشگاهی فازهای مختلف حوزه گازی پارس جنوبی میباشد.

این حوضچه امکان تامین آب مورد نیاز پالایشگاه به میزان ۲۵۰۰۰ متر مکعب بر ساعت را دارا بوده و آب از طریق چهار خط لوله ۵۶ اینچی از فاصله حدود ۷۰۰ متری داخل دریا و عمق تقریبی نه متر از سطح آب دریا، به حوضچه منتقل می گردد و پس از تصفیه اولیه به پالایشگاه پمپاژ میشود. آب پس از مصرف، مجدداً توسط یک کانال روباز به دریا برگردانده میشود. در شکل (۱) محل اجرای پروژه و پلان کلی آن ارائه گردیده است.

به منظور گودبرداری حوضچه آبگیر پارس جنوبی با توجه به مشخصات فنی طرح، نیاز به خاکبرداری تا عمق حدود ۱۳ متری از سطح زمین طبیعی بوده است. با توجه به نزدیکی محل احداث حوضچه به دریا و بالا بودن سطح آب زیرزمینی، اتخاذ تدابیر لازم جهت پایداری دیوارهها در زمان خاکبرداری و همچنین جلوگیری از نفوذ آب زیرزمینی به داخل گود امری ضروری به نظر میرسید. در بخشهای بعدی نگاهی هر چند اجمالی به روشهای مختلف آبکشی و سیستمهای بکار رفته در برخی از پروژههای کشور، خواهیم داشت و در ادامه به بررسی تدابیر لازم و اقدامات صورت گرفته جهت اجرای پروژه مذکور می پردازیم.

۲_ مروری بر روشهای آبکشی :

اولین قدم جهت طراحی سیستم آبکشی تعیین دبی ورودی به گود میباشد؛ که باید با توجه به شرایط محیط اطراف گود تعیین گردد. عوامل مختلفی نظیر فاصله از سنگ بستر، مشخصات هندسی گود، نفوذپذیری خاک اطراف گود، وجود نا همگنی در محیط پیرامون گودبرداری و … در مقدار دبی ورودی به گود تاثیر گذارند.
آبکشی یا پایین آوردن سطح آب زیرزمینی، به صورت موضعی آب زیرزمینی را کنترل می کند. هدف از اجرای این روش پایین آوردن سطح آب زیرزمینی به فاصله کمی (حدود ۵/۰ متر) زیر عمیق ترین مکان گود می باشد. خلاصهای از روشهای آبکشی و دامنه کاربرد آنها با جمعآوری از مراجع مختلف در جدول (۱) آورده شده است.

دو اصل مهم اجرایی به منظور حفظ پایداری گود و به خصوص شیروانیها توسط آبکشی و پایین آوردن سطح آب زیرزمینی عبارتند از : ۱. آبی که در اثر آبکشی از گود خارج می شود نباید در پشت گود انبار شود، زیرا این امر ممکن است سبب بالا رفتن فشار آب حفره ای شده و موجب ایجاد شرایط نا مطلوب گردد.

۲. بهتر است از فیلتر مناسب در آبکشی استفاده کرد تا مانع شسته شدن ریزدانه خاک شود. در صورتیکه ضریب نفوذ پذیری از ۷-۱۰ کمتر باشد حرکت ریزدانه ها خود به خود متوقف میشود.

۳_ روشهای گودبرداری در زیر سطح آب، تجربه شده در ایران:

در ایران، با توجه به نوع پروژه و شرایط ژئوتکنیکی منطقه روشهایی جهت گودبرداری در زیر سطح آب، طرح و اجرا گردیده است، که به اختصار در جدول (۲) آورده شده است.

با توجه به مطالب بیان شده توجه به نکات ذیل حائز اهمیت است :

الف) جهت طراحی سیستم آبکشی مطالعات دقیق و ژئوتکنیکی به منظور تعیین ضریب نفوذپذیری خاک در این پروژهها ضروری میباشد و نباید به دلیل مشکلات گمانهزنی، از آن صرفنظر نمود.

ب) سیستم آبکشی پیشنهادی باید با توجه به خصوصیات خاک منطقه بررسی و پیشنهاد گردد و راه حلهای شتابزده، پس از بروز مشکلات اجرایی میتواند موجب بروز مشکلات ثانویه گردد.
ج) در طراحی سیستم آبکشی باید مسئله وجود لایهها و مناطق ناهمگن به دقت مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.

۴_ پروژه حوضچه آبگیر پارس جنوبی :

۴_۱_ خلاصه ای از وضعیت ژئوتکنیکی :

محل پروژه آبگیر، در کنار دریا و بر روی رسوبات خشکی و دریایی قرار گرفته است. شیب لایههای رسوبی به سمت دریا بوده و مقدار آن برابر با شیب بستر رسوبگذاری میباشد. در رسوبات سیلابی معمولاً لایهها ممتد وگسترده نبوده و اکثراً به شکل عدسی هستند.

برای شناسایی وضعیت زمین در محل حوضچه و مسیر انتقال آب، در دو مرحله عملیات شناسایی ژئوتکنیکی در فروردین ۱۳۷۸ تا تابستان ۱۳۷۸ انجام شده است.

نتایج حفاریهای ژئوتکنیکی و مشاهده دیوارههای حوضچه نشان می دهد که تا عمق ۱۰ متری در محل حوضچه ۳ افق رسوبی غالب وجود دارد که از بالا به پایین، لایه شن و ماسه نخودیرنگ، لایه سیلتی و ماسهای سیاهرنگ و لایه شن وماسه قهوهای رنگ است. در شکل (۲) پروفیل طبیعی منطقه و موقعیت حوضچه و دریا به صورت شماتیک نشان داده شده است.

۴_۲_ ارزیابی نفوذپذیری زمین :

برای تعیین نفوذپذیری خاک، بهترین روش انجام آزمایشات صحرایی میباشد، زیرا آزمونهای آزمایشگاهی با توجه به دستخوردگی نمونه و همچنین محدود بودن آن، نتایج قابل اطمینانی ارائه نمیکند. متداولترین آزمایشهای تعیین نفوذپذیری صحرایی آزمایش پمپاژ از چاه و آزمایش لوفران می باشد.

آزمایشات تعیین ضریب نفوذپذیری بستر در محل حوضچه آبگیر در دو نوبت صورت گرفته است.

در مرحله اول این عملیات که توسط شرکت »جهاد تحقیقات آب و آبخیزداری« انجام شده است، نفوذپذیری لایههای مختلف با استفاده از آزمایشهای لوفران با بار ثابت و بار افتان اندازهگیری شد. میانگین نتایج بدست آمده در این مطالعات برابر ۳-۱۰*۴ سانتیمتر بر ثانیه میباشد. البته نتایج حاصل از آزمایش لوفران با بار ثابت حدود ۲۰ درصد بیشتر از نتایج آزمایش با بار افتان میباشد.

در مرحله دوم انجام عملیات ژئوتکنیکی که توسط موسسه »مهندسین مشاور ساحل« انجام شده است، تعیین ضریب نفوذپذیری بستر بیشتر مورد نظر قرار گرفت و این پارامتر توسط آزمایشهای صحرایی لوفران و پمپاژ از چاه بررسی گردید. بر اساس نتایج آزمایشات لوفران که اکثراً به روش بار افتان انجام گرفت، میزان ضریب نفوذپذیری بطور متوسط برابر ۴-۱۰*۴ سانتیمتر بر ثانیه تعیین گردید.

آزمایش پمپاژ با یک چاه اصلی و ۵ چاه مشاهده انجام شده است. این آزمایش با دبی ثابت ۴۴ لیتر بر ثانیه به مدت حدود هشت ساعت ادامه یافت و با فرض حالت ماندگار محاسبات مربوطه صورت گرفت. نتایج بدست آمده از این آزمایش در جهات مختلف متفاوت بوده است ولی به طور متوسط می توان مقدار آن را برابر ۲-۱۰*۳ سانتیمتر بر ثانیه در نظر گرفت.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.