مقاله مدیریت بحران زلزله (عملکردهای قبل و بعد از وقوع آن)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مدیریت بحران زلزله (عملکردهای قبل و بعد از وقوع آن) دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مدیریت بحران زلزله (عملکردهای قبل و بعد از وقوع آن)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مدیریت بحران زلزله (عملکردهای قبل و بعد از وقوع آن)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مدیریت بحران زلزله (عملکردهای قبل و بعد از وقوع آن) :

۱چکیده

در طول تاریخ تکوین تمدنهای بشری، انسان، همواره با انـواع بلایـای طبیعـی دسـت بـه گریبـان بـوده اسـت و در بسیاری مواقع، خسارتهای جبرانناپذیری ناشی از این بلایا بر جوامع بشری وارد شده است. زلزله، بـه عنـوان یـک پدیـده از جمله بلایای طبیعی به شمار میرود که در اکثر منطقهها و ناحیههای جهان بـه وقـوع مـیپیونـدد. و بـه عنـوان خشـنتـرین حادثهی طبیعی در کمین انسان است. تکانهای زمینلرزه که ناشی از فعالیتهای درونی زمین مـیباشـد. و در پـی جابجـایی قطعات به هم فشرده پوسته زمین دست کم با ۴۰ کیلومتر قطر بروز مـی کنـد، هـر سـال خسـارات سـنگینی بـه بـار آورده و موجبات مرگ و میر، ویرانی اجتماعی و;. را فراهم میکند. آخرین تلاشهای انسان معاصر برای مقابله با این حادثه خشـن و ویرانگر طبیعی، بهبود سازهها و ایمنسازی ساختمانها در برابر زلزله، به همراه تحقیقات وسیع برای شناخت علـل و چگـونگی پیشبینی این حادثه بوده است. در این میان کشور ما به عنوان یکی از نقاط مهم زلزلهخیز جهان بـه شـمار مـیرود کـه فاقـد تحقیقات جامع؛ برنامهریزی مؤثر، تعیین ریزپهنهبندی مناطق زلزلهخیز و; در طی دهههای پیش بوده و پس از وقوع زلزلـه در دورههای پر از هیاهو و شتاب، به اقداماتی دست زده شده است که حداقل امروز بازبینی مجدد آنهـا مـیتوانـد درس عبرتـی برای آیندگان باشد که فاجعهی زلزله رودبار، منجیل، اردبیل، خراسان، قزوین، همدان و در نهایت بم میتواند معـرف و گویـای این واقعیت باشد. وجود ستاد مدیریت بحران در کشور و مناطق مختلف زلزلهخیز میتواند تا حـد زیـادی از خسـارت و تلفـات ناشی از زلزله بکاهد. چرا که با بررسی عملکردهای قبل و بعد از وقوع زلزله و آمادگی در مقابل این پدیدهی طبیعی و آمـوزش مردم در جهت مقابله با بحرانهای ناشی از آن، میتوان گام مؤثری در کاهش اثرات این حادثهی طبیعی برداشت.

کلید واژه: زلزله، مدیریت بحران، امداد فوری، سازماندهی، جبران.

اولین همایش سـراسـری محیط زیست، انـرژی و پدافند زیستی

The 1st National Conference on Environment, Energy and Biodefense

-۲ مقدمه

کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی که در آن استقرار یافته هر چند سال یک بار با زلزلهای مخـرب و ویرانگـر روبـرو بوده است. کشور ایران با قرار داشتن در کمر بند لرزهخیز آلپ – هیمالیا از نظر خطر زمینلرزه از جمله کشورهـای آسـیبپـذیر جهان است. از این رو هرگونه کوشش برای ارزیابی خطر مغتنم بوده، می تواند حرکتی در جهت هشـدار و جلـوگیری از تلفـات جانی و خسارات مالی فراوان زلزله باشد. ایران کشوری زلزلهخیز است و سوابق تاریخی آن شـاهدی بـر ایـن موضـوع اسـت. هرازگاهی زلزله بخشی از این کشور پهناور را در هم کوبیده وخسارات زیادی را بر پیکرهی آن وارد نموده اسـت. در یـک صـد سال گذشته حدود۳۵۰۰ زلزله در پهنهی ایران اتفاق افتاده است که از بین آن ها ۵۳۰ زلزلـه بـا بزرگـی بیشـتر از ۴ درجـه در مقیاس ریشتر رخ داده است.

با توجه به آمار موجود به طور متوسط در ایران هر سال یک زلزله بزرگ و هر ۱۰ سال یک زلزله با بزرگی ۷ درجـه در مقیاس ریشتر به وقوع پیوسته است و سالانه حدود ۲۰۰ زلزله کوچک و بزرگ در گوشـه و کنـار ایـران رخ داده کـه حـاکی از لرزهخیزی شدید این ناحیه از کرهی زمین میباشد. از سوی دیگر جمعیت ایران در طول صد سال گذشته همـواره حـدود یـک درصد جمعیت دنیا بوده است، اما متأسفانه تلفات جانی ناشی از زلزله در آن حدود ۶ درصد تلفات جانی ناشی از زلزلـه در کـل دنیا بوده است. زلزله از جهات گوناگون بر جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، ایمنی و ; کشور تأثیر مـیگـذارد کـه تلفـات انسانی وخسارات مالی مهم ترین آنها هستند. به هر حال توجه خـاص بـه وضـعیت شـهرهـا و روسـتاهای کشـور از دیـدگاه آسیبپذیری و شناخت وضعیت موجود و برنامهریزی مدیریت بحران جهـت مقابلـه بـا بحـرانهـای ناشـی از زلزلـه در آنهـا ضروری است. از این رو در پژوهش حاضر تعریفی از زلزله، مدیریت بحران در زمان وقوع زلزله، همچنین رفتارهای قبل و بعـد از وقوع زلزله، مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. در نهایت منظور این پژوهش بر اساس اهداف زیر تهیه میگردد.

-۱ بررسی تعریف و مفهوم زلزله و علل پیدایش آن. -۲ پراکندگی زلزله در جهان و ایران.

-۳ ارائه تعریف و مفهومی از مدیریت بحران.

-۴ بررسی رفتارها و عملکردهای قبل و بعد از وقوع زلزله.

-۵ ارائه پیشنهادها و راهکارهایی برای تقلیل اثرات زیانبار زلزله.

-۳ روش تحقیق

این پژوهش سعی در شناخت عوامل و مؤلفههای مؤثر در شکلگیری پدیدهی زلزلـه بـه عنـوان یـک بـلای طبیعـی، ضرورت وجود مدیریت بحران قبل و بعد از وقوع زلزله و ارائه راهکارهایی جهت مقابله با این پدیده دارد. بـه همـین دلیـل بنـا به ماهیت و نیازهای آن بر روش تحقیق توصیفی، تاریخی، تجربی، و تحلیلی استوار خواهد بود. مجموعهی اطلاعاتی از منـابع کتابخانهای استخراج و بر اساس یک رابطهی علت و معلولی در جهت دستیابی به اهداف تحقیق مورد تجزیه و تحلیـل قـرار میگیرند. به همین دلیل این پژوهش مراحل زیر را پشت سر خواهد گذاشت:

اولین همایش سـراسـری محیط زیست، انـرژی و پدافند زیستی

The 1st National Conference on Environment, Energy and Biodefense

-۱ مرحلهی اول: تهیه و تدوین اطلاعات مورد نیاز. -۲ مرحلهی دوم: جمعآوری اطلاعات مورد نیاز.

-۳ مرحلهی سوم: تجزیه و تحلیل اطلاعات گرداوری شده. -۴ مرحلهی چهارم: نتیجهگیری و ارئهی راهکارها.

اطلاعات مورد نیاز این تحقیق به طور عمده از طریق منابع کتابخانهای مراکز علمی هم چون دانشگاه شـهید بهشـتی تهران، مراکز تحقیقاتی هم چون بخش تحقیقات سازمان عمران و بهسازی شهری وابسـت بـه وزارت مسـکن و شـهرسـازی کشور و کتابخانهی عمومی استان ایلام گردآوری شده است.

-۴ ادبیات و سوابق موضوع

ادبیات سوابق و اطلاعات حاصل از آن در بررسی موضوع، مدد کار و مکمل مطالعه است. به علاوه محقق نسـبت بـه موضوع اشراف زیادتری پیدا میکند و بر اطلاعات او در زمینهی موضوع مورد مطالعه افزوده میشود. از طرفی دوباره کـاری و تکرار صورت نمی گیرد و متغیر های مورد نیاز و مورد نظر در مطالعه را شناسایی دقیقتر و روابط علل و معلـول آنهـا را بهتـر درمییابد.( حافظنیا، ۱۳۷۷، صص .(۷۳-۷۴

اگر نگاهی مختصر به تاریخ موضوع داشته باشیم؛ در مییابیم چگونه این موضوع مد نظر محققان قرار گرفتـه اسـت و تا چه اندازه در مطالعات به آن توجه شده است. به طور کلی با توجه به پیچیدگی موضوع و شکلهای خـاص تحقیـق در ایـن زمینه به طور ویژه مطالعات اندکی صورت گرفته است. از جمله » برنامهریزی مقابله با خطرات طبیعی« عنوان تحقیقـی اسـت که ژیلا پویان در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشکده معماری و شهرسازی داشنگاه شهید بهشتی بـه انجـام رسـانیده است. که در پایان تحقیق، اصول و مبانی برنامهریزی مقابله با زلزله در شهر تهران، به عنوان نخستین گـام در کـاهش اثـرات نامطلوب ناشی از زلزله و ایجاد آمادگی جهت برخورد با عوارض آن ارائه شده است. کنفـرانس بـینالمللـی بلایـای طبیعـی در مناطق شهری توسط دفتر مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در سال ۱۳۷۸ در سـه بخـش زلزلـه، سـیل و مـدیریت بحـران برگزار شد، که از جمله مقاله های ارائه شده » نقش فرم شهر در کاهش آسیب پذیری در برابر زلزله، برنامهریزی شهری جهـت کاهش آسیبپذیری، عوامل مؤثر در سیل گیری شهرهای ایران و «;. میباشـد. » زلزلـه، کـاهش آسـیبپـذیری و الگوهـای بازسازی« عنوان سمیناری است که توسط استانداری فارس و دانشگاه شیراز در سال ۱۳۷۵ در شهر شیراز برگزار شد. در ایـن سمینار نیز راهبردها و راه کارهای کاهشآسیبپذیری شهرها و الگوهای مرمتی و بازسازی در نواحی زلزلـهزده مـورد بررسـی قرار گرفته است. هم چنین کمیتههای فرعی کاهش اثرات بلایای طبیعی، تحقیقاتی در خصوص موضوعهای مختلف بلایـای طبیعی به انجام رسانیده است. به جز از چند مقاله و تحقیق پراکنده و غیر منسجم و برگزاری چند کنفرانس و سـمینار و انجـام پاره از تحقیقات توسط سازمان های مسئول، متأسفانه کار زیادی در این زمینه به صورت موردی بر روی شهرها و روسـتاهـای کشور صورت نگرفته است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.