مقاله نقش حرفه حسابداری در توسعه بازار سرمایه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نقش حرفه حسابداری در توسعه بازار سرمایه دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش حرفه حسابداری در توسعه بازار سرمایه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش حرفه حسابداری در توسعه بازار سرمایه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش حرفه حسابداری در توسعه بازار سرمایه :

چکیده
– بازار سرمایه به مثابهی ابزار مالی، نقش مهمی را در اقتصاد ایفا میکند.در این بازار اطلاعات مالی یکی از منابع اصلی و با ارزش است و تاثیر بسزائی در یکپارچه سازی و رقابتی کردن بازار دارد. در این نگاشته نقش و تاثیر حرفهی حسابداری در توسعه بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفته است.نتایج بررسی و پژوهش نشان میدهد حضور حرفه حسابداری بعنوان رابط بین فرصت های مطلوب سرمایه گذاری و استفاده کنندگان اطلاعات مالی جهت گسترش و رشد بازار سرمایه یک نیاز است.تحقیقات حسابداری با محوریت استفاده کنندگان و سرمایه گذاران بالقوه همچنین روشهای گزارشگری برمبنای استفاده کنندگان و قانونمند کردن شفافیت مالی از طریق وضع استانداردهای بین المللی از جمله پیشنهادات نگارندگان جهت گسترش بازار سرمایه است.

کلید واژه- اطلاعات مالی، بازار سرمایه، حسابداری

مقدمه

بازار سرمایه مهمترین سازو کـار پـیش روی اقتصـاد کنـونی جهان برای جذب و تخصیص بهینه منـابع پـسانـدازی و تبـدیل آنها به مصارف سرمایهگذاری و تامین مالی پروژه ها است.اهمیت این بازار را میتوان در مباحثی چون جذب سرمایهگذاری خارجی، گسترش اقتصاد ملی در سطح منطقـهای و بـین المللـی، محلـی برای تجارت امن، مکانی مناسب برای تـامین مـالی پـروژه هـای کلان اقتصادی و ; جستجو کرد.حسابداری نیز بعنـوان حرفـهای که پیشتر از بازار سرمایه ایجاد شده، در توسعه اقتصادی بـی اثـر نبوده و نخواهد بود و همواره در ایجاد اطلاعـات مـالی اثرگـذار و همچنین کنترل و نظارت، ابزار مهمی بشمار می رود.

در این مجال کوشش شده اسـت کـه نقـش و قابلیـت هـای عمدهی حرفهی حسابداری را که میتوانـد در توسـعه و گسـترش بازار سرمایه اثرگذار باشد، مورد بررسی و تجزیه تحلیل قـرار داده و راهکارهایی برای این توسعه ارائه گردد.

تــاثیر و نقــش حرفــه حســابداری و مجموعــهی جامعــه حسابداری در رشد و توسعه بـازار سـرمایه را میتـوان از چنـدین منظر مورد بررسی قرار داد که در این فرصت به چند مـورد مهـم اشاره می کنیم:

-۱ حسابداری و بازار سرمایه بعنوان ابزارهای اقتصادی

بازار سـرمایه مهمتـرین ابـزار اقتصـادی پـیش روی اقتصـاد

کنونی جهان برای جذب و تخصیص بهینه منـابع پـس انـدازی و

تبدیل آنها به مصارف سرمایه گـذاری و تـامین مـالی پـروژه هـا است. بازار سرمایه محل ایجاد نظم اقتصادی است بدین معنا کـه از این دریچه، سرمایه بـه واحـدهای اقتصـادی سـودآور بـا ارزش افزوده اقتصادی تخصیص می یابد.[۱] بـازار سـرمایه قـادر اسـت حجم عظیمـی از نقـدینگی را از فعالیتهـای غیرمولـد بـه سـمت فعالیتهای مولد سوق دهد و بـه فرآینـد سـرمایه گـذاری شـتاب بخشد.

بی شک توسـعهی بـازار سـرمایه نیازمنـد اعمـال کنتـرل و نظارت دقیق و مؤثر مالی است.حسابداری نیز یکـی از ابـزار مهـم نظارتی در یک اقتصاد توسعه یافته است.بعنوان مثـال مسـئولیت پاسخگویی مدیران و همچنـین پاسـخخـواهی سـرمایهگـذاران و اعتباردهندگان بعنوان یک فرآیند نظـارتی از طریـق اطلاعـات و گزارشات حسابداری انجام میشود. جامعه ی حسابداری در اعمـال چنین کنترلهای مالی آزمون خود را به خوبی گذرانده است.

توسعه بازار سرمایه در گرو عدم دستکاری نظام قیمت هـا و از بین نبردن شفافیت و اطلاعات مالی قابل اتکـا در بـازاری کـارا است که بدون حضور گسترده حسابداری در بطـن بـازار سـرمایه امکانپذیر نیست.

-۲ اهداف همسوی حسابداری و توسعه بازار سرمایه

حسابداری یک فعالیت اجتماعی است و هرفعالیت اجتمـاعی دارای اهداف و آرمان است. کمک به شـرکتها بـرای عرضـه اوراق بهادرشان به بستانکاران، کمـک بـه افـراد بـرون سـازمانی بـرای نظــارت و کنتــرل بــر عملکــرد مــدیریت و ; از جملــه تفاســیر کارکردی است که از اهداف حرفه حسابداری بعنوان یک فعالیـت اجتماعی یاد میشود.[۲] این تفاسیر نشان میدهد حسابداری ساز و

۱

کاری است که اساسا توسعه بـازار سـرمایه را دنبـال میکنـد و از منظر کارکردی این هدف مهم حسابداری همسو بـا آرمـان هـای توسعه بازار سرمایه درسطح وسیع است.

اهداف حسابداری زیرمجموعه ای از اهداف گروههای درگیـر حرفه است که دربین همه این گروهها مشترک است. این گروهها عبارتند از حرفه، شـرکتها، اسـتفاده کننـدگان.[۳] از مجموعـه ی شرکتها و استفاده کنندگان، بازارسرمایه تشـکیل مـی شـود کـه گروه سوم-حرفه- رابط بین آنهاست.فصل مشترک این سه گـروه اطلاعات واقعی است که در صـورتهای مـالی نمـود مـی یابـد.[۴]

اطلاعات واقعی نیاز مبـرم بـرای توسـعه بـازار و یکـی از شـروط اساسی بازار کاراست.

-۳ اطلاعات حسابداری و بازار سرمایه

در حقیقت اطلاعـات حسـابداری بـا هـدف ارائـه داده هـای ضــروری بــه ســرمایه گــذاران و اعتباردهنــدگان جهــت اتخــاذ تصمیمات سرمایه گذاری ارائه می شود.اطلاعاتی که از صورتهای مـالی اسـتخراج مـی شـود سـوای اینکـه اهمیـت فراوانـی بـرای اعتباردهنــدگان، طلبکــاران و رقبــا دارد بصــورت گســترده در بازارهای سرمایه بعنوان وسیله ای برای پیش بینـی جریـان هـای نقدی آتی شرکتها مورد استفاده قرار میگیـرد و اینگونـه سـرمایه گذاران را در تخمین ریسک و بازده آتی یاری میکند.[۵]

از یک سـو سـرمایه گـذاران بـدنبال کسـب حـداکثر سـود و بازدهی با ریسـک کمتـر هسـتند و بـرای آنکـه سـرمایه گـذاران ترغیب به سرمایه گذاری در دارایی های مالی شوند بایـد بـازدهی این دارایی ها از سایر گزینه ها بیشتر باشـد[۶] و از سـوی دیگـر ارزش یک شرکت تابع سودآوری سرمایهگذاری هـای آن شـرکت است لذا مدیران با هدف حداکثر نمودن ثروت سرمایه گذاران باید بین انتظارات آنان و فرصت های مطلوب سـرمایه گـذاری تعامـل برقرار کنند.[۷]این تعامل به بهترین نحو از طریق اطلاعـات قابـل اتکای حسابداری مانند خالص جریانات آتی امکانپذیر است.

در یک پژوهشی آماری نشان داده شده اسـت کـه اطلاعـات مربوط به جریان های نقدی(صسط) و درآمـدهای گذشـته (سطغ) و

درآمــدهای آتــی (یطغ) و ســود عملیــاتی (قع) بــر ســطح سرمایهگذاری تاثیر معنادار دارد.[۸]این پژوهش موید این مطلـب است که اطلاعات حسابداری موجب رشد بازار سرمایه میشود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.