مقاله بررسی مصرف آب در نیروگاههای حرارتی و ارائه راهکارهای اصلاح الگوی مصرف


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
14 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی مصرف آب در نیروگاههای حرارتی و ارائه راهکارهای اصلاح الگوی مصرف دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی مصرف آب در نیروگاههای حرارتی و ارائه راهکارهای اصلاح الگوی مصرف  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی مصرف آب در نیروگاههای حرارتی و ارائه راهکارهای اصلاح الگوی مصرف،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی مصرف آب در نیروگاههای حرارتی و ارائه راهکارهای اصلاح الگوی مصرف :

واژههای کلیدی : کندانسور ، برج خنک کن و خلاء

چکیده

آب مهم ترین ماده حیات و آبادانی است. این ماده سرآغاز حیات و جزء اصلی تمام موجودات زنده است. در قرآن کریم پنجاه و شش آیه در مورد پیدایش و اهمیت آب و وابستگی حیات به این ماده ارزشمند آورده شده است. به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی کشور، کاهش ریزشهای جوی و محدودیت های منابع آب سهم ایران از کل منابع تجدید شونده در جهان تنها ۰/۳۴ درصد می باشد و با توجه به ساکن بودن یک درصد از کل جمعیت جهان در کشور، ایران فقیرترین کشور از لحاظ منابع آبی سرانه در قاره آسیا است.

دفتر فنی نظارت بر تولید شرکت برق منطقهای تهران برای دستیابی به راهکارهای اصلاح و تعیین نقشه راه مدیریت استفاده از آب در نیروگاههای حرارتی تحت پوشش، اقدام به تشکیل کمیتهای تحت عنوان کمیته آب که متشکل از مدیران امور شیمی نیروگاههای مورد اشاره بود، نمود. مقاله حاضر که نتیجه بررسیهای کمیته مذکور میباشد، ضمن بررسی وضعیت مصرف آب در نیروگاههای منطقه تهران که از مصرفکنندگان عمده آب شیرین در منطقه میباشند، راهکارهای اصلاح الگو مصرف را با مد نظر قراردادن حفظ کارآیی و قابلیت نیروگاهها ارائه مینماید.

-۱ مقدمه

با توجه به قرار گرفتن ایران در نواحی خشک و نیمه خشک میزان بارندگی و حجم آبهای شیرین ایران به اندازه کافی نیست و ریزش های جوی در همه جا یکسان نمی باشد. جدول((۱ میزان بارندگی و تبخیر سالیانه در نواحی مختلف کره زمین را با ایران مقایسه می کند.

کشور ایران با این که ۱/۱ درصد از مساحت کل خشکی جهان را به خود اختصاص داده است، فقط ۰/۳۴ درصد از آبهای موجود در کل خشکی جهان را در اختیار دارد. مجموع بارندگی سالیانه در ایران حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است که ۲۸۴ میلیارد متر

مکعب آن به طور مستقیم تبخیر میشود و تنها بخش کمی از آن به صورت آبهای سطحی و آب های زیر زمینی تأمینکننده منابع آبی کشور است. در حال حاضر مجموع کل آب در دسترس کشور ۹۰ میلیارد متر مکعب میباشد.

جدول: ۱ بارندگی و تبخیر سالیانه در نواحی مختلف جهان بر حسب میلی متر

نام قاره بارندگی سالیانه تبخیر واقعی سالیانه
اروپا ۴۷۳ ۵۱۴
آسیا ۶۷۲ ۳۳۴
آفریقا ۶۸۶ ۷۴۵
آمریکا ۹۵۱۱ ۴۷۲
استرالیا ۴۷۳ ۱۰۵
میانگین کل ۸۰۰ ۵۸۴
ایران ۵۵۲ ۱۸۰

بررسیهای آماری نشان میدهد که میانگین مصرف آشکار در کشورهای پیشرفته برای هر نفر در روز ۳۰۰ لیتر است در حالی که مصرف نهان آب برای هر نفر در روز حدود ۶۰۰۰ لیتر می باشد و به شرح جدول (۲) برآورد گردیده است.

جدول ۲: موارد مصرف نهان سرانه آب

مورد مصرف میزان مصرف
(لیتر)

آبیاری کشت زارها و تهیه و ۲۶۰۰
تولید مواد غذایی

تأمین انرژی (برق، سوخت و ;.) ۲۴۰۰
صنایع و معادن ۷۰۰
امور بازرگانی و خدمات ۳۴

میزان بارندگی در ایران حتی از یک سوم میانگین بارندگی در جهان کمتر می باشد. پیشبینی گردیده است که در سال ۱۴۰۰ کشور ایران با کمبود شدید آب مواجه میشود و با کاهش موجودی سرانه آب در سال به کمتر از ۱۰۰۰ متر مکعب، کشور با بحران جدی کم آبی رو به رو میگردد. با توجه به این موارد لازم است از هم اکنون برنامهریزیهای مناسب انجام پذیرد.
-۲ نقش آب در نیروگاهها بخاری

همانگونه که میدانیم آب همانند مایه حیات در بدن انسان در نیروگاههای حرارتی به عنوان مایه و یا عامل انتقال انرژی در دو جنبه نقش آفرینی مینماید.

الف) در سیکل بخار بعنوان مایه انتقال انرژی ، حرارت را از سوخت مصرفی در بویلرها و یا منابع حرارتی دیگر گرفته و با انتقال آن به پرههای توربین بخار ، تبدیل به انرژی جنبشی و در نهایت از طریق ژنراتور تبدیل به انرژی الکتریکی مینماید .

ب) در سیستمهای خنککن و یا کندانسورها، به عنوان سیالی که انرژی حرارتی را جذب نموده و به کمک تجهیزات تعادلی همچون رادیاتورها ، فنها و ; به محیط انتقال میدهد .

با توجه به دو جنبه کاربردی آب در نیروگاههای بخاری ، بررسی آب مصرفی در سه تیپ از نیروگاهها موجود در منطقه تهران با مشخصات مندرج در جدول((۳ انجام پذیرفت .

جدول شماره:۳ نیروگاههای بخار تحت پوشش

نام نیروگاه تعداد ظرفیت هر نوع
واحد واحد (MW) برج

طرشت ۴ ۱۰۰ تر
شهیدرجایی (بخار) ۴ ۲۵۰ هلر
منتظرقائم (بخار) ۴ ۱۴۰ تر
شهیدرجایی ۳ ۱۰۰ هلر
(سیکل)

منتظرقائم (سیکل) ۳ ۱۰۰ هلر

سیکل ترکیبی قم ۲ ۱۰۰ ACC
سیکلترکیبی ۶ ۱۶۰ هلر
دماوند

بعثت ۳ ۷۵ تر

با تشکیل کمیته آب مقرر شد ضمن تشریح وضعیت کنونی روند تأمین و مصرف آب در نیروگاهها ، نقاط ضعف و قوت هر یک از نیروگاهها مشخص و راهکارهای اصلاحی تعیین و مورد ارزیابی قرار گرفته تا در صورت تأیید به عنوان طرح بهینه مورد اجرا قرار گیرد.
-۳ منابع آب در نیروگاههای مورد مطالعه

به منظور بررسی شرایط عملکردی نیروگاهها در بخش آب ، ابتدا منابع تأمین آب نیروگاهها که عمداً چاههای عمیق حفر شده در محدوده نیروگاه بوده مورد ارزیابی قرار گرفت که براساس گزارشات دریافتی منابع آب در نیروگاه به شرح

جدول((۴ است .جدول شماره:۴ منابع آب

نام نیروگاه تعداد چاه میزان آب خام برداشتی
(حلقه) (مترمکعب در روز)

شهیدرجایی ۷ ۸۵۰۰
منتظرقائم ۰ ۳۶۰۰۰
بعثت ۶ ۱۴۰۰۰
قم ۳ ۳۰۰
طرشت ۵ ۱۷۰۰
دماوند ۸ ۳۱۰

-۴ مصارف آب در نیروگاهها

مصارف آب در نیروگاه به گونههای مختلف میباشد که با توجه به نوع برج خنک کن و همچنین نوع رژیم شیمی سیکل آب و بخار متفاوت میباشد ، مصارف عمده آب در نیروگاهها را میتوان به شرح ذیل دستهبندی نمود :

الف) آب و رودی به تصفیهخانه برای تأمین آب دمین ب) آب مصرفی در سرویس ج) مصرف شرب ه) فضای سبز

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.