مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور :

مشکلات آموزشی دانشگاه پیام نور

در گوشه و کنار دانشگاه پیام‌نور چه می‌گذرد؟ مشکلات و چالش های دانشجویان
دانشگاه پیام‌نور با هدف ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه در سال ۱۳۶۷ با جمعیت دانشجویی حدود ۵۰۰۰ نفر فعالیت خود را آغاز کرد و امروز با گذشت دو دهه، شمار دانشجویان این دانشگاه به بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو افزایش یافته است، دانشجویانی که هم‌اکنون در ۵۲۰ مرکز و واحد مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دانشجویان پیام نور،به نقل از (ایسنا)، پارامترهایی چون پذیرش بومی، امکان حضور کمتر دانشجویان در کلاس‌های درسی به ویژه برای دانشجویان شاغل باعث شده که دانشگاه پیام‌نور در سال‌های اخیر مورد توجه افراد مختلف جامعه قرار بگیرد، به

گونه‌ای که در حال حاضر یک سوم جمعیت آموزش عالی کشور مربوط به دانشجویان دانشگاه پیام‌نور است.
در این میان اگر چه گسترش کمی دانشگاه پیام‌نور امکان ادامه تحصیل بسیاری از جوانان را در جامعه فراهم کرده است، اما جاماندن توسعه کیفی از قدم‌های سریع گسترش کمی دانشگاه منجر به بروز مشکلات و انتقاداتی در دانشجویان این دانشگاه شده است که طرح این مشکلات و دغدغه‌ها به معنای نادیده گرفتن تلاش و خدمات مسئولان این دانشگاه نیست.
ایسنا در گفت‌وگویی با جمعی از دانشجویان پیام‌نوری، به بررسی اولویت‌ها و مشکلا

ت این دانشگاه از منظر دانشجویان پرداخته است.

یک دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته MBA (مدیریت اجرایی) مرکز تهران با انتقاد نسبت به عدم تسلط کافی برخی از اعضای هیات علمی و مدرسان دانشگاه پیام‌نور بر دروس ، می‌گوید: اگر چه سیاست دانشگاه پیام‌ نور کتاب محوریست، اما با این وجود اساتید دانشگاه باید حداقل در حد رفع اشکال و پاسخگویی به سوالات دانشجویان از تسلط علمی کافی برخوردار باشند که متاسفانه این تسلط در برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه دروس مهم و محوری برخی رشته‌های دانشگاه پیام‌نور به صورت خودخوان ارائه می‌شود، اظهار می‌کند: با وجود اینکه دانشگاه پیام‌نور کتاب محور است، اما دانشجویان در برخی دروس مهم و محوری خود به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی جهت انجام کارهای تحقیقاتی و تفهیم بیشتر دروس خود نیازمند کلاس و استاد هستند و

این در حالیست که گاها این درس‌های مهم در بر

خی رشته‌ها به صورت خودخوان ارائه می‌شود.
این دانشجو با اشاره به ایجاد برخی رشته‌های مهندسی در دانشگاه پیام نور و نبود امکانات مناسب برای این رشته‌ها، تصریح می‌کند: این دروس بیشتر جنبه کاربرد عملی دارند و دانشجویان این رشته‌ها بیشتر از دانشجویان سایر رشته‌ها نی

ازمند کلاس و آزمایشگاه هستند، در حالی که به نظر می‌رسد این رشته‌ها با سیاست‌های دانشگاه پیام نور مبنی بر سیستم نیمه‌حضوری و کتاب محوری متناسب نیست و در واقع دانشگاه پیام نور تا زمانی که امکانات مناسب را فراهم نکرده است، نباید در رشته‌هایی که بیشتر جنبه کاربردی دارد دانشجو بپذیرد.

دانشجوی دیگری در رشته زبان انگلیسی با انتقاد نسبت به قدیمی بودن متون برخی کتب دانشگاه پیام نور، بیان می‌کند: این مساله تا حدیست که اساتیدی که برای رفع اشکال در کلاس‌ها حضور می‌یابند به جای آن مباحث کتاب‌ها، مطالب دیگری را تدریس می‌کنند. در این میان اگر چه بحث مطرح شده از سوی استاد مهمتر است، اما به هر حال دانشجویان باید هنگام امتحان به این کتاب‌ها استناد کنند. تقریبا برای هیچ یک از کتب انگلیسی منابع زبانشناسی شامل زبان تخصصی، واج شناسی، نحو، معنی شناسی و ساخت واژه که کتب آنها به زبان انگلیسی است، محتوا تعریف نشده است.

بسیاری از کتب درسی این دانشگاه کمیاب است
دانشجوی دیگری نسبت به کمیاب بودن کتب دانشگاه پیام نور انتقاد کرد و گفت: با توجه به هزینه‌هایی که دانشجویان هر ترم پرداخت می‌کنند، انتظار بی‌جایی نیست که به این درخواست‌ها رسیدگی شود.
وی با اشاره به برگزاری برخی امتحانات دانشگاه به صورت تشریحی، می‌گوید: زمانی که سوالات امتحانات به صورت تشریحی طرح می‌شوند، نباید از دانشجو انتظار داشت که همه مباحث را جزء به جزء و کلمه به کلمه حفظ کند و براساس آن نمره داده شود.
همچنین یکی دیگر از دانشجویان رشته حقوق مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور مرکز تهران نیز با انتقاد نسبت به لحاظ نمره منفی در امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور، می‌گوید: با وجود اینکه امتحانات پایان ترم دانشگاه حالت رقابتی ندارند، اما دراین امتحانات نمره منفی لحاظ می‌شود، در صورتی که هیچ دلیلی برای قائل شدن نمره منفی در امتحانا

ت پایان نیمسال تحصیلی دانشجویان وجود ندارد.
از سویی دیگر دبیر انجمن علوم‌اجتماعی دانشگاه پیام‌نور مشهد با بیان اینکه حمایت بیشتر مسوولان از دانشجویان این دانشگاه زمینه فعالیت بیشتری را برای این قشر فراهم می‌کند، می‌گوید: این امر موجب آینده خوب و روشن در این دانش

گاه خواهد بود.
سیده بهار سیدی با بیان این‌که عدم حمایت مسوولان دانشگاه دانشجویان را آزرده‌خاطر کرده است، می‌افزاید: عدم حمایت مسوولان از فعالیت‌های دانشجویان و بودجه محدود در برگزاری همایش‌ها موجب شده که فعالیت دانشجویان بسیار کمرنگ شود.
به گفته وی، اگر دانشجویان بخواهند همایشی را در دانشگاه برگزار کنند، بودجه آن بسیار محدود و هزینه برگزاری چنین مراسمی برعهده خود آنان است، همچنین به نشریاتی که در سطح کشور توزیع می‌شوند، کمک هزینه‌ تعلق می گیرد در صورتی که نشریاتی که در سطح استان توزیع می‌شوند، کمک هزینه‌ای تعلق نمی‌گیرد.
سیدی سطح علمی اساتید این دانشگاه را نسبت به سال‌های گذشته بهتر می‌داند و می‌گوید: سطح علمی اساتید این دانشگاه نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است که در این راستا اساتید و مسوولان دانشگاه باید سطح حمایتشان را از دانشجویان بیشتر کنند تا دانشجویان با انگیزه بیشتری به فعالیت بپردازند.

پیام نور از رسالت خود دور می شود
این روزها برگه های تبلیغاتیش همه جا پیدا می شود، ازمحیط های آموزشی گرفته تا اتوبوس های شهری، تبلیغات اینترنتی اش هم در بیشترسایت ها نمایان است، دانشگاهی که در دهه ۶۰ با شعار« آموزش برای همه،همه وقت و همه جا»رسما فعالیت خود را آغاز کرد تا به امروز فراز و و فرودهای بسیاری را پشت سرگذاشته، این دانشگاه که به نام « پیام نور» شناخته می شود در سال های گذشته گسترش قابل توجهی در ابعاد مختلف داشته است.
پیام نور که درسال ۶۷ اولین گروه دانشجویان خود را در۵ رش

ته تحصیلی جذب می کند، در حال حاضر با مشکلات مختلفی در بحث آموزش ، جذب اساتید و مراکز آموزشی مواجه شده ، به صورتی که تغییر دو مدیر در مدت کوتاهی هم در رفع مشکلات این دانشگاه تاثیری نداشت.
مشکلات مربوط به دانشگاه پیام نور تنها به این موارد خلاصه نمی شود، بلکه پس از پذیرش و ورود به این دانشگاه، دانشجویان با مشکلات متعددی روبه رومی شوند ؛ مشکلاتی که حتی مدیران مراکز پیام نور به آن اذعان می کنند.
این در حالی است که با دستورالعمل دولت مبنی بر افزای

ش کمی تعداد دانشجویان در دانشگاه پیام نور، بدون توجه به زیرساخت های کیفی، مشکلات پیام نوری ها چند برابر شده است.
از سوی دیگر درگیر شدن این دانشگاه با مسائل حاشیه ای همچون پرونده مراکز غیرمجاز فراگیر پیام نور تا حد زیادی روند پیشرفت این دانشگاه را با مشکل روبرو کرده است.
برای واکاوی مشکلات دانشگاه پیام نوراز زمان تاسیس تا به امروز گفت و گویی با نورالدین حیدری و طیبه صفایی دو تن ازاعضاء کمیسیون آموزش مجلس انجام داده ایم:
خانم صفایی! مدتی است که درباره ناکارآمدی دانشگاه پیام نور و مشکلات پیرامون این دانشگاه صحبت های مختلفی نقل محافل و رسانه های مختلف می شود، به نظر شما این دانشگاه در حال حاضر در چه وضعیت قراردارد؟
من برخلاف نظراتی که درباره این دانشگاه و مشکلاتش در رسانه های مختلف بیان می شود، دانشگاه پیام نوررا یک مرکز درحال پیشرفت و با افقی روشن می دانم.
یعنی پیام نور را یک دانشگاه ایده آل برای کشور می دانید؟
نه! اما باید توجه داشت که این دانشگاه با توجه به رسالت خود که همان توسعه آموزش های غیر حضوری بود، تا به امروز توانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند.
پس چرا چندی پیش حسن زیاری رئیس این دانشگاه برای ارائه توضیحات به مجلس فراخوانده شد؟
فراخواندن رئیس دانشگاه پیام نوربه دلایل مختلف صورت گرفت، در وهله اول به دلیل اینکه تعدادی از دروس پیام نور از شکل آموزش راه دور خارج شده بود و در برخی از مراکز بیشتر روزهای هفته به یک درس اختصاص یافته بود، و درحقیقت این دانشگاه در حال انحراف از رسالت اصلی خود که همان آموزش از راه دور و غیر حضوری است ، قرار داشت.
به همین دلیل نمایندگان کمیسیون آموزش در جلسه ای به آقای زیاری این موضوع را مورد بررسی قراردادند ، از سوی دیگر شیوه امتحانات متمرکز این دانشگاه هم دارای ایراداتی بود که در این جلسه مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
یعنی در یک جلسه سه ساعته کمیسیون آن هم با فراخواندن رئیس یکی از دانشگاه های کشور تنها این دو موضوع مطرح شده است؟
بله! مشکل خاصی درباره دانشگاه پیام نور وجود ندارد.

اما شنیده ها از پایین بودن سطح تحصیلات اساتید این دانشگاه حکایت دارد، ظاهرا در جلسه نمایندگان با رئیس پیام نور هم این موضوع از موارد اختلافی نمایندگان با دکتر زیاری بوده است؟
البته نمایندگان کمیسیون آموزش معتقد هستند که سطح تحصرتعدادشان از تعداد اساتید درسطح استاد یار کمتر است.
باید سطح علمی اساتید ارتقاء پیدا کند ، در جلسه نمایندگان هم مقرر ضد تا آقای زیاری برنامه ریزی های لازم را در این زمینه انجام دهند.
ما در کمیسیون آموزش همه موارد و راهکارها را بررسی کردیم و متوجه شدیم که در شرایط کنونی با توجه به استقبال خوبی که از این دانشگاه و دوره های مختلف آن صورت گرفته ارتقاء سطح تحصیلات اساتید این دانشگاه با توجه به آموزش ها ضروری و غیر قابل اجتناب است، اساتید این دانشگاه نباید درسطح مربی باقی بمانند.
فکر می کنید ، دانشگاهی که اساتید آن به قول شما بیشتر در رده مربی قراردارند، مدرکش مورد قبول مجامع مختلف در داخل و خارج از کشور است ؟
این یک بحث جداگانه ای است، خواهش می کنم این دو را با هم ترکیب نکنید.
اما خانم صفایی! یک نظام ایده آل آموزشی به شرایطی از قبیل آموزش، سطح تحصیلات اساتید و اعتبار مدرک اخذ شده بستگی دارد، چطور شما این موضوع را نادیده می گیرید؟
در حال حاضر مدرک دانشگاه پیام نوراز نظر اعتبار و پذیرش در کشورهیچ مشکلی ندارد، این را من نمی گویم بلکه تحقیقات اعضاء کمیسیون آموزش این موضوع را ثابت می کند که در داخل کشور هیچ تفاوتی میان مدرک دانشگاه پیام نوربا دانشگاه های دیگروجود ندارد

.
وقتی یک مدرک دانشگاه آزاد آنقدردر کشورمعتبراست که برای همه جا می توان استفاده کرد، مدارک پیام نور که جا خود دارد و از اعتبار بالایی برخورداراست، حتی من در دوره فوق لیسانس که دردانشگاه الزهرا درس می خواندم یادم است که بیشترین قبولی از فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نوربود و رتبه های اول آنها ازاین دانشگاه بودند و برای خیلی از دانشجویان الزهرا این موضوع جالب توجه بود.
به نظر شما در حال حاضر مهمترین مشکل دانشگاه پیام نور چی

ست؟
در حال حاضرمهترین مشکل دانشگاه پیام نورفاصله گرفتن ازرسیرحضوری است به این دلیل که یکسری ازمخاطبان با شرایط حضور امکان تحصیلات را ندارند تا بتوانند از طریق غیرحضوری اقدام کنند، لذا در گذشته هم به این شکل یود که روزهای حضور دانشجو تنها برای رفع اشکال بود، اما در حال حاضر با توجه به بازدید هایی که از چند واحد پیام نوردرکشور داشتیم، مشاهده کردیم که در برخی ازرشته ها روزهای حضوردانشجو بیش ازدوروز است، برهمین اساس این موضوع در جلسه کمیسیون آموزش با مدیران این دانشگاه به آنها ابلاغ شد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.