مقاله روش های کاهش اثرات تنش های غیر زیستی بر کشاورزی مطالعه موردی: بررسی تأثیر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر بیوماس ارقام تجارتی گندم نان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله روش های کاهش اثرات تنش های غیر زیستی بر کشاورزی مطالعه موردی: بررسی تأثیر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر بیوماس ارقام تجارتی گندم نان دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله روش های کاهش اثرات تنش های غیر زیستی بر کشاورزی مطالعه موردی: بررسی تأثیر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر بیوماس ارقام تجارتی گندم نان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روش های کاهش اثرات تنش های غیر زیستی بر کشاورزی مطالعه موردی: بررسی تأثیر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر بیوماس ارقام تجارتی گندم نان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله روش های کاهش اثرات تنش های غیر زیستی بر کشاورزی مطالعه موردی: بررسی تأثیر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر بیوماس ارقام تجارتی گندم نان :

تعداد صفحات:۱۸
چکیده:
شوری خاک و آب آبیاری از مهمترین عوامل محدود کننده تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا که به نوعی تحت تأثیر تنش شوری قرار دارند، می باشد. به منظور بررسی اثرات شوری بر وزن خشک ریشه، وزن خشک برگ و بیوماس ارقامی تجارتی گندم نان مورد کشت در مناطق معتدل و گرم کشور (به همراه یک رقم چاودار و گندم دوروم بعنوان شاهد) در مرحله گیاه چه ای، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های امل تصادفی با سه تکرار در سطوح شوری صفر (شاهد)، پنج و ۱۰ دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم در پائیز ۱۳۸۸ در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج انجام شد و صفاتی از قبیل وزن ریشه، وزن برگ و بیوماس (زیست توده) اندازه گیری شدند. آبیاری گلدان ها باغلظت های یاد شده تا مرحله ۴ برگی ادامه پیدا کرد. در این مرحله تمامی بوته های باقی مانده در هر گلدان به صورت جداگانه برداشت شدند و صفات ذکر شده مورد ارزیابی قرار گرفتند. به علت برداشت و اندازه گیری صفاتب ه صورت تک بوته در هر گلدان تجزیه دادهها با استفاده از روش تجزیه داه های چند مشاهده ای انجام شده. اثر رقم به تنهایی بر روی وزن خشک ریشه، وزن خشک برگ و بیوماس کل معنی دار بود. همچنین اثر شوری نیز بر روی تمامی صفات ارزیابی شده معنی دار بود، ولی اثر متقابل شوری و رقم بر روی هیچیک از صفات ارزیابی شده معنی دار نبود. در میان ارقام و در سطح شوری ۱۰ دسی زیمنس بر متر، ارقام بولانی و سیستان دارای بیشترین وزن خشک ریشه، وزن خشک برگ و بیوماس بودند. ارقام یا واروس و آریا (گندم دوروم تجارتی به عنوان شاهد) نیز دارای کمترین وزن خشک ریشه، برگ و بیوماس بودند، ضریب همبستگی کلیه صفات اندازه گیری شده مثبت و در سطح احتمال ۱ درصد معنی دار بود. تجزیه خوشه ای نیز ارقام را در ۵ گروه دسته بندی کرد. در نهایت مشخص شد که ارقام متحمل، دارای وزن بیوماس (زیست توده) بیشتری نسبت به ارقام حساس بوده و مراحل رشدی گیاه را تحت تنش شوری با موفقیت بیشتری میتوانند سپری کنند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.