مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سیب و بهره برداری اقتصادی :

سیب و بهره برداری اقتصادی

مقدمه:
سیب از فرآورده های میوه هایی است که بشر از دوران ماقبل تاریخ و شروع دوران کشت و زرع شناخته و مورد استفاده قرار داده است. در حال حاضر حدود ۳۵ گونه مختلف از سیب در دنیا شناخته شده اند. بیشترین این گونه ها (حدود ۱۹ گونه) از نوع سیبهای میوه ریز (کوچک) یا زینتی هستند (Crabs). سیبهای معمولی بیشتر از گونه های malus sylrestris , suualus هستند.

 

اهداف
تاریخچه و گسترش سیب در دنیا و اهمیت اقتصادی آن
سیب از گونه های وحشی موجود در آسیا و اروپا به دست آمده است و قدمت کشت و پرورش آن به سالهای ماقبل تاریخ می رسد. سیب تا این اواخر هیچ وقت به عنوان محصولی پول ساز و تجارتی تلقی نمی شد. این وضع در اروپا نیز تا اواسط قرن ۱۹ و اوایل قرن بیستم نیز وجود داشت. بعد از احداث راههای جدید ارتباطی بین مراکز عمده تولید و بازارهای مصرف و بالا رفتن قدرت خرید مردم و پی بردن به محسنات بهداشتی و غذایی آن، و بالاخره وجود آوردن صنایع تبدیلی،

سیب به صورت یک محصول عمده اقتصادی در جهان شناخته شد. در ایران این تحول خیلی دیر شروع شد. مناطق عمده تولید کننده سیب دنیا بین عرضهای شعاعی و جنوبی ۳۰-۶۰ درجه قرار گرفته است به ترتیب اهمیت از نظر تولید عبارتند از: چین، آمریکا، فرانسه و ترکیه، بنابراین ما می خواهیم به بررسی اهداف کشت سیب بپردازیم.

 

چکیده: ما می خواهیم سیب را از لحاظ بهره برداری اقتصادی مورد مطالعه قرار دهیم. و چنانچه لازم باشد برای رشد میوه سیب را بررسی کنیم ما بهره برداری سیب را در چند لحظه مورد مطالعه قرار داده ایم.
فرضیه: به نظر می رسد بین بهره برداری اقتصادی سیب و استفاده بهینه از عوامل تولید رابطه وجود دارد.

خصوصیات درخت سیب
خواص گیاه شناسی و اکولوژیکی:
درخت سیب از جمله درختان سردسیری معتدل و برگ ریز یا خزان کننده است بر حسب گونه ها بشره زیرین برگ کرکدار مایل به سفید و بشره فوقانی براق است. انواع کاشته شده شاخه های صاف دارد که بر حسب ارقام، عمودی یا مایل یا نرم و آویزان هستند. بعضی ارقام تولید تمایل زیاد به پاجوش دادن دارند. رنگ پوست شاخه های ارقام گوناگون از زرد تا قرمز متغیر و اکثراً قهوه ای است تاج درخت متنوع است. در بعضی ارقام چتری و تو هم در بعضی دیگر باز و کم شاخه، پرمی، مستطیلی، استوانه ای با شاخه های عمودی موازی یا بینابین.

تنه بعد از ۷-۸ سال اول دارای نسج سوبرینی (چوب پنبه ای) مخطط و ناصاف می شود. اگر در سنین جوانی از پوست تنه مراقبت لازم به عمل نیاید، در اغلب مناطق مخصوصاً در شرایط جوی صاف و خشک در جهت جنوب غربی دچار سوختگی می شود، که منجر به پوست انداختن و ظاهر شدن چوب درونی می شود. معمولاًٌ از سنین ۴-۵ سالگی به تدریج در قسمتهای پایینی شاخه های اصلی شروع به تولید شاخه های عمودی کوتاهی می کند که روی آنها جوانه های گل ظاهر می شود.

سیب از نظر زمان گل کردن در گروه سوم میوه های سردسیری قرار می گیرد و بعد از گیلاس و تقریباً همزمان با گلابی گل می کند. ریشه نیز بر حسب گونه ها و ارقام از رشد و فرم متفاوتی برخودار است. جوانه های درخت سیب به دو نوع برگی و گل تقسیم می شوند. رنگ گلهای ارقام گوناگون متفاوت است.

طعم میوه:
طعم میوه سیب بیشتر از سایر میوه های تحت تاثیر شرایط محیط قرار دارد. حرارت در دوران نمو ورسیدن آن موثر است. سیبهای پاییزه و زمستانه در مناطق ییلاقی و خنک بهترین طعم و نسخ خود را پیدا می کنند. مرغوبترین سیبهای این گروه مخصوص مناطق مرتفع و ییلاقی است. مثل دماوند ، سمیرم، دامنه های سهند و سبلان و کوهپایه های بینالود مشهد و سایر مناطق مشابه.

اگر این قبیل سیبها را در جلگه ای گرم که حرارت در طول تابستان از ۳۵ درجه به مدت طولانی تجاوز می کند بکارند، کیفیت و عطر و طعم خود را به مقدار زیادی از دست خواهد داد. غیر از دمای محیط، عنصر ازت نیز در کیفیت و طعم سیب اثر دارد. زیادی ازت در زمان نزدیک به رسیدن سیب موجب تشدید خاصیت ریزش میوه در ارقامی، که طبیعتاً چنین عاداتی دارند می شود.

رنگ میوه:
ارقام گوناگون سیب دارای درجاتی از رنگهای زرد، (کرم، زرد، شیری سبز روشن) یا قرمز و یا مخلوطی از هر دو، به صورت یکدست یا رگه رگه که روی متن کرم یا زرد یا سفید هستند. عامل رنگ از نظر تجاری در قیمت میوه سیب عامل مهمی محسوب می شود. در اکثر سیبهای خوش رنگ قرمز بهتر به فروش می رسند.

محیط پرورشی
شرایط اقلیمی:
سیب درختی سردسیری، برگ ریز یا خزان کننده است (Decldiois)، بنابراین به طور طبیعی در اقلیم سرد و معتدله در هر دو نیکره شمالی و جنوبی کاشته می شود. سیب امروزه بیشترین سطح کشت را در این بین انواع میوه ها بدست آورده است و در حدود ۳۵۶۷۲۰۰۰ تن محصول تولید می شود.
در بین عوامل متعدد محیط زیست، (اما مهترین فاکتور تعیین کننده است چون کنترل انسان روی روی دمای محدود بسیار محیط است، بنابراین باغدار باید با توجه به شرایط طبیعی منطقه، ارقامی را که با شرایط خاص منطقه حداکثر سازگاری را دارند انتخاب کند.

عناصر معدنی مورد نیاز درختان سیب:
درخت سیب مثل سایر درختان میوه به کلیه مواد معدنی ۱۳ گانه که از خاک به صورت محلول در آب باید جذب شود نیاز دارد.
ازت: ازت یکی از مهمترین ترکیبات نسوخ گیاهی و سلولهای آنهاست. این عنصر ماده ترکیبی انواع پروتئینهای گیاهی است و در پروتوپلاسم زنده تمام سلولها وجود دارد.

به همین دلیل سبب نیاز درختان به ازت از همه عناصر دیگر بیشتر است.
به طور متوسط مقدار ازت لازم برای یک هکتار سیب بارور کامل را حدود ۱۰۰ کیلو خالص می گیرند که معادل است با ۵۰۰ کیلو کود سولفات دامونیم ۲۰ درصد.

فسفر: یکی دیگر از عناصر مهم مورد نیاز درختان سیب فسفر است. میزان فسفر مورد نیاز درمقایسه با ازت به مراتب کمتر و معادل الی آن یعنی تقریباً حدود ۶ تا ۱۰ کیلو فسفات در هکتار برای یک باغ سیب بارور است.
روی (ZN): یکی از عناصر ضروری حیات سالم درختان است که به مقدار اندکی مورد نیاز است. یک باغ ۵-۶ هکتاری سیب با درختان بزرگ و بارور فقط حدود کیلو روی در سال مصرف می کند.

آهن (Fe): ذارت عنصر آهن در داخل کلروپلاست ها قرار گرفته اند و علاوه بر مشارکت در ساختن کلروفیل به احتمال قوی مثل سایر عناصر قلیل فلزی، در ترکیبات آنزیمها نیز دخیل هستند. نیاز درخت سیب به آهن ۱۰ تا ۲۰ برابر نیاز آنها به روی یا مس است.
مس (Cu): مقدار آن به مراتب کمتر از روی است.
بر (B): نیاز درخت به این عنصر نیز کم و حدود ۵۰۰ گرم در سال برای یک باغ ۵ هکتار است.
منیزیم (Mg): منیزم از عناصری است که در ترکیب کفروفیل وجود دارد.
منگنز (Mz): این عنصر با اینکه بسیار کم مورد نیاز است اگر کمبودی داشته باشد موجب تقلیل فعالیت برگها می شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.