مقاله اتصال اجزاء شبکه ها


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اتصال اجزاء شبکه ها دارای ۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اتصال اجزاء شبکه ها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اتصال اجزاء شبکه ها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اتصال اجزاء شبکه ها :

اتصال اجزاء شبکه ها

قسمت اول : کابلی کشی شبکه :
برای اتصال فیزیکی بین دو یا چند کامپیوتر ، ما به کابل کشی نیاز داریم . برای این کار ناچاریم ابتدا با انواع کابلهای اصلی آشنا شویم :
انواع کابلهای اصلی :
امروزه تعداد زیادی کابل وجود دارند که نیازها و اندازه های متفاوت شبکه از کوچک تا بزرگ را برآورده می سازند که مهمترین آنها از اینقرارند :

۱ – کواکسیال
۲ – زوج مارپیچ
۳ – فیبر نوری

کواکسیال :
این کابل نسبتاً ارزان و سبک ، قابل انعطاف و کار باآن ساده می باشد . شکل کابل کواکسیال شامل یک سیم هادی مرکزی (مغزی کابل) از جنس مس که توسط عایق پوشانیده شده است حفاظ فلزی بافته ای روی عایق را پوشانیده و برای حفاظت خارجی نیز پوششی تعبیه شده است
به تصویر شماره ۱ – ۲ مراجعه شود

حفاظ با جذب سیگنال های الکترونیکی پراکنده بنام نویز (پارازیت) از داده های انتقالی حفاظت می نماید .
سیم مرکزی (مغزی کابل) می تواند تو پر یا رشته ای باشد . اگر سیم مرکزی تو پر باشد معمولاً مسی است . سیم مرکزی توسط لایه عایق پوشانده شده که آنرا از شبکه سیمی جدا می نماید .
سیم هادی مرکزی و شبکه سیمی همیشه باید از یکدیگر جدا باشند ، اگر آنها به یکدیگر برخورد نمایند ، کابل متحمل اتصال کوتاه خواهد شد و سیگنال های پراکنده یا نویز در شبکه سیمی جاری می گردند . این مسئله داده ها را خراب می نماید .
کل کابل به وسیله حفاظ غیر هادی خارجی معمولاً از جنس کائو چو ، تفلون یا پلاستیک پوشانده شده است .

انواع کابلهای کواکسیال :

دو نوع کابل کواکسیال وجود دارد :
۱ – نازک (اترنت نازک)
۲ – ضخیم (اترنت ضخیم)

۱ – اترنت نازک : اترنت نازک دارای ۲۵/. اینچ قطر می باشد این نوع کواکسیال قابل انعطاف است و کار با آن ساده می باشد ، می تواند در تقریباً کلیه انواع نصب های شبکه ای استفاده گردد و سیگنال را تا حدود ۱۸۵ متر حمل می نماید .
انواع متفاوت کابلها وجود دارند و اترنت نازک در گروهی بنام فایل RG – 58 قرار دارد که میزان امپدانس ( مقاومت ظاهری ) آن ۵۰ اهم می باشد ، ( امپدانس مقاومتی می باشد که با اهم اندازه گیری می شود و برای تغییر جریان در سیم می باشد .)
به تصویر شماره ۴ – ۲ مراجعه شود

اترنت ضخیم : یا اترنت استاندارد :
اترنت ضخیم یک کابل کواکسیال نسبتاً محکم با ۵/. اینچ قطر می باشد و سیم مسی مرکزی آن نسبت به سیم مرکزی اترنت نازک ، ضخیم تر است .
به تصویر ۵ – ۲ مراجعه شود

اترنت ضخیم می تواند سیگنال را تا فاصله ۵۰۰ متری حمل نماید . البته کابل ضخیم براحتی خم نمی شود و در نتیجه برای نصب مشکل تر است .

سخت افزار بست کواکسیال :
هردو اترنت نازک و ضخیم از اجزاء بستی بنام BNC ( British Naval onnector ) برای انجام اتصالات بین کابل ها و کامپیوترها استفاده می کنند .
بست کابل BNC :
بست کابل BNC یا به انتهای کابل لحیم می گردد یا پرس می شود
به تصویر ۷ – ۲ توجه شود

بست BNC T
این بست کارت میانجی شبکه در کامپیوتر را به کابل شبکه متصل می نماید
به تصویر ۸ – ۲ دقت نمائید

بست بشکه ای BNC :
این بست برای اتصال دو قطعه کابل اترنت نازک برای ایجاد یک کابل طولانی تر بکار می رود .
به تصویر ۹ – ۲ مراجعه شود

قطعه پایانی BNC :
قطعه پایانی BNC هر یک از دو انتهای کابل خطی را برای حذف سیگنال های پراکنده می بنددد . شبکه خطی بدون قطعات پایانی BNC کار نخواهد کرد .
به تصویر ۱۰ – ۲ توجه کنید
درجات کابلهای کواکسیال و کدهای آتش :
نوع درجه کابل بستگی به محل دارد . کابلهای کواکسیال دو درجه دارند

۱ – PVC
۲ – ‍‍Plenum
(polyvinyl chloride) PVC نوعی پلاستیک است که برای ساخت عایق و جلیقه اکثر انواع کابل های کواکسیال به کار می رود . کابل کواکسیال PVC قابل انعطاف می باشد و می تواند براحتی در فضاهای بدون حفاظ دفتر قرار گیرد . امّا وقتی مشتعل شود ، گازهای سمی بیرون می دهد .
کابل Plenum : شامل مواد خاصی در جلیقه کابل و عایق آن می باشد . این مواد تضمین شده اند تا در مقابل آتش مقاوم باشند و حداقل میزان دود را تولید نمایند و از دودهای شیمیایی سمی می کاهد .
کابل plenum نسبت به کابل PVC گرانتر و قابلیت انعطاف کمتری دارد .
( هنگامی که تصمیم به انتخاب نوع کابل مورد استفاده دارید به توانای های کواکسیال توجه داشته باشید )

کابل زوج مارپیچ :
کابل زوج مارپیچ در ساده ترین شکل خود شامل دو رشته عایق از سیم مسی مارپیچی به دور یکدیگر می باشد . دو نوع کابل زوج مارپیچ وجود دارند ۱ – زوج مارپیچ بدون حفاظ (UTP) و ۲ – زوج مارپیچ حفاظ دار (STP)
به تصویر ۲ – ۱۲ مراجعه شود
تعدادی سیم زوج مارپیچ اغلب با یکدیگر گروه بندی شده و در پوشش محافظ قرار می گیرند تا کابل را تشکیل دهند . تعداد واقعی زوجها در کابل متغیر است . مارپیچ ، نویزهای الکتریکی حاصل از زوجهای همجوار و از سایر منابع از قبیل موتورها ، رله ها و ترانسفورماتورها را خنثی می سازد .

زوج مارپیچ بدون حفاظ (UTP)
متداولترین نوع کابل زوج مارپیچ می باشد و به سرعت متداولترین کابل بندی LAN می شود طول حداکثر کابل ۱۰۰ متر می باشد . UTP شامل دو سیم مسی عایق می باشد .
در آمریکا کابلUTP متداولترین کابل برای سیستم های تلفن موجود می باشد
به تصویر ۱۳ – ۲ نگاه کنید
استانداردهای UTP شامل پنج رسته می باشد :
رسته ۱ : این رسته به کابل تلفن UTP رایج که می تواند صدا و نه داده را حمل نماید گفته می شود اکثر کابلهای تلفنی پیش از ۱۹۸۳ از این رسته بودند .
رسته ۲ : این رسته انتقال داده ها تا ۴MbPS (مگابایت در هر ثانیه ) را از طریق کابل UTP تضمین می کند .
رسته ۳ : این رسته انتقال داده ها تا ۱۰MbPS (مگابایت در ثانیه) را از طریق کابل UTP تضمین می کند .
رسته ۴ : این رسته تا ۱۶ (مگابایت در ثانیه) و
رسته ۵ : تا ۱۰۰ (مگابایت در ثانیه) را از طریق کابل UTP تضمین می کند .
در واقع یکی از دلایلی که چرا UTP چنین محبوب گردید آنست که ساختمانهای بسیاری با سیستم های تلفنی زوج مارپیچ از قبل سیم کشی شده اند .

زوج مارپیچ حفاظ دار (STP)
STP از یک جلیقه بافته ای مسی که جلیقه محافظ تر و با کیفیت بالاتر از جلیقه ای که UTP دارد ، استفاده می نماید . STP از یک پیچش زرورقی بین و دور زوجهای سیمی و مارپیچ داخلی زوجها نیز استفاده می کند این کار به STP عایق عالی برای محافظت داده های انتقالی از تداخل خارجی را می دهد .
به تصویر ۱۵ – ۲ توجه کنید
اجزاء کابل کشی زوج مارپیچ

سخت افزار بست :
زوج مارپیچ از بستهای تلفن RJ – 45 برای اتصال به کامپیوتر استفاده می کند این بست شبیه بست تلفن RJ – 11 می باشد فقط کمی بزرگتر است در RJ – 45 هشت بست کابلی قرار می گیرد در حالیکه در RJ – 11 فقط چهار بست قرار می گیرد .
در صورتی از کابل زوج مارپیچ استفاده کنید که :
۱ – LAN شما تحت محدودیتهای بودجه ای باشد .
۲ – نصب نسبتاً ساده ای بخواهید که در آنجا اتصالات کامپیوتر ساده باشند
( در صورت از کابل زوج مارپیچ استفاده نکنید که )
شما باید از انتقال درست داده ها در فواصل زیاد با سرعتهای بالا اطمینان کامل داشته باشید . کابل کواکسیال نسبت به کابل زوج مارپیچ در تضعیف شدن و تداخل مقاومتر است .
ضعیف شدن ، کاهش نیروی سیگنال می باشد و زمانی رخ می دهد که سیگنال در طول کابل مسی مسافتی طولانی را طی می نماید .
به تصویر ۲ – ۲ مراجعه شود

کابل فیبر نوری
در کابل فیبر نوری ، فیبرهای نوری سیگنال های داده ای دیجیتال را به شکل پالسهای مدوه شده نوری حمل می نمایند . این یک روش نسبتاً ایمن برای ارسال داده ها می باشد زیرا هیچ ضربه های الکتریکی (سیگنال ها) در کابل فیبر نوری حمل نمی شوند .
کابل فیبر نوری برای انتقال داده ای با ظرفیت بالا و با سرعت بسیار بالا به دلیل فقدان تضعیف و خلوص سیگنال مناسب است .

ترکیب فیبر نوری :
فیبر نوری شامل استوانه بسیار نازک شیشه ای به نام مغزی می باشند که بوسیله‌ لایه متحدالمرکز شیشه ای احاطه گردیده است . فیبرها گاهی اوقات از پلاستیک ساخته می شوند .
هر رشته شیشه ای ، سیگنال ها را فقط در یک جهت عبور می دهد به طوری که کابل شامل دو رشته در جلیقه های مجزا می باشد . یک رشته می فرستد و یکی دریافت می کند .
به تصوی۱۸ – ۲ توجه نمائید
انتقالات کابل فیبر نوری مشکل تداخل الکتریکی ندارند و بی نهایت سریع هستند ( انتقال فعلی تقریباً MbPS 100 با سرعتهای نمایشی تا MbPS 000/200 ) . آنها می توانند یک سیگنال یعنی پالس نوری را کیلو مترها حمل نمایند

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.