مقاله آشنائی با روتر


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله آشنائی با روتر دارای ۵۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آشنائی با روتر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آشنائی با روتر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آشنائی با روتر :

آشنائی با روتر

استفاده از روترها در شبکه به امری متداول تبدیل شده است . یکی از دلایل مهم گسترش استفاده از روتر ، ضرورت اتصال یک شبکه به چندین شبکه دیگر ( اینترنت و یا سایر سایت ها ی از راه دور ) در عصر حاضر است . نام در نظر گرفته شده برای روترها ، متناسب با کاری است که آنان انجام می دهند : ” ارسال داده از یک شبکه به شبکه ای دیگر ” . مثلا” در صورتی که یک شرکت دارای شعبه ای در تهران و یک دفتر دیگر در اهواز باشد ، به منظور اتصال آنان به یکدیگر می توان از یک خط leased ( اختصاصی ) که به هر یک از روترهای موجود در دفاتر متصل می گردد ، استفاده نمود . بدین ترتیب ، هر گونه ترافیکی که لازم است از یک سایت به سایت دیگر انجام شود از طریق روتر محقق شده و تمامی ترافیک های غیرضروری دیگر فیلتر و در پهنای باند و هزینه های مربوطه ، صرفه جوئی می گردد .

انواع روترها
روترها را می توان به دو گروه عمده سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم نمود:
• روترهای سخت افزاری : روترهای فوق ، سخت افزارهائی می باشند که نرم افزارهای خاص تولید شده توسط تولید کنندگان را اجراء می نمایند (در حال حاضر صرفا” به صورت black box به آنان نگاه می کنیم ).نرم افزار فوق ، قابلیت روتینگ را برای روترها فراهم نموده تا آنان مهمترین و شاید ساده ترین وظیفه خود که ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است را بخوبی انجام دهند . اکثر شرکت ها ترجیح می دهند که از روترهای سخت افزاری استفاده نمایند چراکه آنان در مقایسه با روترهای نرم افزاری، دارای سرعت و اعتماد پذیری بیشتری می باشند . شکل زیر یک نمونه روتر را نشان می دهد . ( Cisco 2600 Series Multiservice Platform )

منبع : سایت سیسکو
• روترهای نرم افزاری : روترهای نرم افزاری دارای عملکردی مشابه با روترهای سخت افزاری بوده و مسئولیت اصلی آنان نیز ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است. یک روتر نرم افزاری می تواند یک سرویس دهنده NT ، یک سرویس دهنده نت ور و یا یک سرویس دهنده لینوکس باشد . تمامی سیستم های عامل شبکه ای مطرح ،دارای قابلیت های روتینگ از قبل تعبیه شده می باشند .

در اکثر موارد از روترها به عنوان فایروال و یا gateway اینترنت ، استفاده می گردد . در این رابطه لازم است به یکی از مهمترین تفاوت های موجود بین روترهای نرم افزاری و سخت افزاری ، اشاره گردد : در اکثر موارد نمی توان یک روتر نرم افزاری را جایگزین یک روتر سخت افزاری نمود ، چراکه روترهای سخت افزاری دارای سخت افزار لازم و از قبل تعبیه شده ای می باشند که به آنان امکان اتصال به یک لینک خاص WAN ( از نوع Frame Relay ، ISDN و یا ATM ) را خواهد داد .یک روتر نرم افزاری ( نظیر سرویس دهنده ویندوز ) دارای تعدادی کارت شبکه است که هر یک از آنان به یک شبکه LAN متصل شده و سایر اتصالات به شبکه های WAN از طریق روترهای سخت افزاری ، انجام خواهد شد .

مثال ۱ : استفاده از روتر به منظور اتصال دو شبکه به یکدیگر و ارتباط به اینترنت
فرض کنید از یک روتر مطابق شکل زیر به منظور اتصال دو شبکه LAN به یکدیگر و اینترنت ، استفاده شده است . زمانی که روتر داده ای را از طریق یک شبکه LAN و یا اینترنت دریافت می نماید ، پس از بررسی آدرس مبداء و مقصد ، داده دریافتی را برای هر یک از شبکه ها و یا اینترنت ارسال می نماید . روتر استفاده شده در شکل زیر ، شبکه را به دو بخش متفاوت تقسیم نموده است .( دو شبکه مجزاء ) . هر شبکه دارای یک هاب است که تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه به آن متصل شده اند . علاوه بر موارد فوق ، روتر استفاده شده دارای اینترفیس های لازم به منظور اتصال هر شبکه به آن بوده و از یک اینترفیس دیگر به منظور اتصال به اینترنت ، استفاده می نماید . بدین ترتیب ، روتر قادر است داده مورد نظر را به مقصد درست ، ارسال نماید .

مثال ۲: استفاده از روتر در یک شبکه LAN
فرض کنید از یک روتر مطابق شکل زیر در یک شبکه LAN ، استفاده شده است . در مدل فوق ، هر یک از دستگاههای موجود در شبکه با روتر موجود نظیر یک gateway برخورد می نمایند . بدین ترتیب ، هر یک از ماشین های موجود بر روی شبکه LAN که قصد ارسال یک بسته اطلاعاتی ( اینترنت و یا هر محل خارج از شبکه LAN ) را داشته باشند ، بسته اطلاعاتی مورد نظر را برای gateway ارسال می نمایند . روتر ( gateway ) نسبت به محل ارسال داده دارای آگاهی لازم می باشد . ( در زمان تنظیم خصلت های پروتکل TCP/IP برای هر یک از ماشین های موجود در شبکه یک آدرس IP برای gateway در نظر گرفته می شود ) . شکل زیر نحوه استفاده از یک روتر به منظور دستیابی کاربران به اینترنت در شبکه LAN را نشان می دهد :

مثال ۳: استفاده از روتر به منظور اتصال دو دفتر کار
فرض کنید ، بخواهیم از روتر به منظور اتصال دو دفتر کار یک سازمان به یکدیگر ، استفاده نمائیم . بدین منظور هر یک از روترهای موجود در شبکه با استفاده از یک پروتکل WAN نظیر ISDN به یکدیگر متصل می گردند . عملا” ، با استفاده از یک کابل که توسط ISP مربوطه ارائه می گردد ، امکان اتصال به اینترفیس WAN روتر فراهم شده و از آنجا سیگنال مستقیما” به شبکه ISP مربوطه رفته و سر دیگر آن به اینترفیس WAN روتر دیگر متصل می گردد . روترها ، قادر به حمایت از پروتکل های WAN متعددی نظیر Frame Relay , ATM , HDLC و یا PPP ، می باشند .

مهمترین ویژگی های یک روتر :
• روترها دستگاههای لایه سوم ( مدل مرجع OSI ) می باشند .
• روترها مادامیکه برنامه ریزی نگردند ، امکان توزیع داده را نخواهند داشت .
• اکثر روترهای مهم دارای سیستم عامل اختصاصی خاص خود می باشند .
• روترها از پروتکل های خاصی به منظور مبادله اطلاعات ضروری خود ( منظور داده نیست ) ، استفاده می نمایند .
• نحوه عملکرد یک روتر در اینترنت : مسیر ایجاد شده برای انجام مبادله اطلاعاتی بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده در تمامی مدت زمان انجام تراکش ثابت و یکسان نبوده و متناسب با وضعیت ترافیک موجود و در دسترس بودن مسیر ، تغییر می نماید .

روتر و نقش آن در شبکه های WAN
بخش اول : مفاهیم اولیه
• روتر یکی از دستگاه های شبکه ای مهم و حیاتی است که از آن در شبکه های LAN و WAN استفاده می گردد .
• روتر یک نوع کامپیوتر خاص است که دارای عناصر مشابه یک کامپیوتر استاندارد شخصی نظیر پردازنده ، حافظه ، خطوط داده و اینترفیس های مختلف ورودی و خروجی است. روترها به منظور انجام عملیات بسیار خاص که عموما” نمی توان آنان را توسط کامپیوترهای شخصی انجام داد ‌، طراحی شده اند . مثلا” با استفاده از روتر می توان دو شبکه را به یکدیگر متصل تا در ادامه امکان مبادله اطلاعات بین آنان فراهم گردد . روتر ، همچنین بهترین مسیر ارسال داده از یک شبکه به شبکه ای دیگر را تعیین می نماید.

• با این که می توان از روتر برای تقسیم ( Segmentation ) یک شبکه محلی استفاده نمود ولی‌ مهمترین کاربرد آن به عنوان یک دستگاه شبکه ای در شبکه های WAN می باشد .
• WAN ( برگرفته از wide-area network ) ،‌ یک شبکه ارتباطی است که یک حوزه جغرافیائی گسترده نظیر یک شهرستان ، استان و یا کشور را تحت پوشش قرار می دهد. این نوع شبکه ها دارای مشخصات منحصربفرد مختص به خود می باشند که آنان را از یک شبکه محلی متمایز می نماید .

• شبکه های WAN دارای تفاوت های عمده ای نسبت به شبکه های LAN می‌باشند . مثلا” برخلاف یک شبکه LAN که ایستگاه ها ، دستگاه های جانبی ، ترمینال ها و سایر دستگاه های موجود در یک ساختمان و یا منطقه جغرافیائی محدود و کوچک را به یکدیگر متصل می نماید ، شبکه های WAN امکان مبادله اطلاعات بین دستگاه های موجود در یک حوزه جغرافیائی گسترده را فراهم می نمایند .

• شبکه های WAN در لایه فیزیکی و لایه data link مدل مرجع OSI کار می کنند . با استفاده از این نوع شبکه ها ، می توان شبکه های محلی موجود در مکان های متعدد و مسافت های طولانی را به یکدیگر متصل نمود .
• از تکنولوژی های WAN در اکثر موارد به منظور اتصال روترها به یکدیگر استفاده می گردد و روترها با اتصالات مبتی بر WAN با یکدیگر ارتباط برقرار می نمایند . روترها مسئولیت ایجاد ستون فقرات در شبکه های داخلی بزرگ ( اینترانت ) و یا اینترنت را برعهده داشته و در لایه سوم مدل مرجع OSI فعالیت می نمایند ( اتخاذ تصمیم بر اساس آدرس های شبکه ) .
• شبکه های WAN در لایه فیزیکی و data link مدل مرجع OSI فعالیت می نمایند . مطلب فوق بدین معنی نمی باشد که پنج لایه دیگر مدل مرجع OSI در شبکه های WAN جایگاهی ندارند . عبارت فوق بر این نکته مهم تاکید می نماید که خصایصی که یک شبکه WAN را از LAN متمایز می نماید در لایه های فیزیکی و data link حضور موثر و کاملا” مشهودی را دارند . به عبارت دیگر ، استانداردها و پروتکل های استفاده شده در شبکه های WAN و در لایه های اول و دوم متفاوت با استانداردها و پروتکل های‌ استفاده شده در شبکه های محلی و در لایه های‌ مشابه می باشد .

• برای آشنائی با روتر و نقش آن در شبکه های WAN مطالعه مطالب زیر پیشنهاد می‌گردد :
آشنائی با شبکه های WAN
روتر و جایگاه آن در شبکه های WAN
آشنائی با عناصر داخلی روتر
آشنائی با اینترفیس های روتر

بخش دوم : پرسش و پاسخ
سوال یک : کدامیک از گزینه های زیر وظایف عناصر داخلی یک روتر را به درستی تشریح می نماید ؟
a. حافظه فلش : ذخیره برنامه راه انداز
b. حافظه ROM : ذخیره فایل پیکربندی راه انداز
c. حافظه NVRAM : ذخیره IOS
d. حافظه RAM : ذخیره جداول روتینگ و ARP Cache
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه d
توضیحات :
از حافظه RAM به منظور ذخیره اطلاعات جدول روتینگ ، صف های بسته های اطلاعاتی ، اجراء پیکربندی و cache سوئیچینگ سریع استفاده می‌گردد .
از حافظه فلش برای ذخیره نسخه کامل نرم افزار IOS ، از حافظه ROM برای ذخیره دائم کد اشکال زدائی راه انداز ( ROM Monitor ) و از حافظه های NVRAM به منظور ذخیره پیکربندی راه اندازی روتر استفاده می گردد .

سوال دوم : کدامیک از گزینه های زیر عملکرد حافظه NVRAM را به درستی تشریح می نماید ؟

a. نگهداری IOS
b. مکان لازم جهت نگهداری و اجراء فایل پیکربندی در زمان روشن شدن روتر را ارائه می نماید .
c. یک مکان ذخیره سازی دائم با قابلیت نوشتن مجدد اطلاعات به منظور ذخیره فایل پیکربندی مورد نیاز روتر در زمان راه اندازی را ارائه می نماید .
d. شامل روتین های عیب یابی در زمان روشن شدن روتر ، یک برنامه راه انداز و یک نسخه از نرم افزار IOS است .
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه C
توضیحات :
از حافظه های NVRAM غیر فرار به منظور ذخیره پیکربندی راه اندازی روتر استفاده می گردد . در برخی دستگاه ها ، NVRAM بر اساس تکنولوژی EEPROMs و در سایر دستگاه ها به صورت حافظه های فلش پیاده سازی می گردد. اطلاعات موجود در NVRAM پس از خاموش شدن و یا راه اندازی مجدد روتر از بین نخواهند رفت .

سوال سوم: کدامیک از امکانات ‌زیر اطلاعات مورد نیاز روتر جهت اتخاذ تصمیم برای انتخاب بهترین مسیر را ارائه می نماید ؟
a. جداول ARP
b. جداول DNS
c. جداول host
d. جداول روتینگ
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه d
توضیحات :
انتخاب بهترین مسیر و سوئیچینگ فریم ها به اینترفیس مناسب از مهمترین وظایف یک روتر محسوب می گردد. روترها به منظور انجام وظایف فوق جداول روتینگی را ایجاد ( ایستا و یا پویا ) تا به کمک آن اقدام به مبادله اطلاعات شبکه با سایر روترها نمایند . یک مدیر شبکه می تواند با پیکربندی مسیرهای ایستا ، اطلاعات جداول روتینگ را سازماندهی و مدیریت نماید ولی عموما” اطلاعات موجود در جداول روتینگ به صورت پویا و با استفاده از یک پروتکل روتینگ ذخیره و بهنگام می گردند . مسئولیت پروتکل روتینگ ، مبادله اطلاعات توپولوژی شبکه ( مسیر ) با سایر روترها می باشد .

سوال چهارم : کدامیک از گزینه های‌ زیر به عنوان یک پروتکل data link در شبکه های WAN ایفای وظیفه می نماید؟
a. LLC
b. PPP
c. CSMA/CD
d. V.35
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه b
توضیحات :
اولین وظیفه روتر در یک شبکه WAN روتینگ نمی باشد و اگر قرار است برای آن وظیفه ای اختصاصی را تعریف نمائیم بهتر است گفته شود که مسئولیت روتر در شبکه های WAN ، ارائه اتصالات لازم بین استانداردهای مختلف data link و فیریکی WAN است . PPP ،‌ یکی از پروتکل های لایه data link در شبکه های WAN محسوب می گردد.

سوال پنجم : کدامیک از گزینه های زیر عملکرد یک دستگاه DCE را به درستی تشریح می نماید ؟
a. دستگاه های DCE مسئولیت اتصال دستگاه های DTE به یک شبکه LAN را برعهده دارند .
b. دستگاه های DCE توسط ارائه دهندگان سرویس، عرضه می گردند .
c. دستگاه های DCE مسئولیت ارائه سرویس ها به دستگاه های DTE را برعهده دارند .
d. دستگاه های DCE به منظور عملکرد خود نیازمند استفاده از پروتکل های همزمان می باشند .
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه c
توضیحات :
برای هر یک از انواع سرویس های WAN ، دستگاه مشتری ( اغلب یک روتر است ) به منزله یک DTE ( برگرفته از data terminal equipment ) رفتار می نماید . پایانه فوق با استفاده از یک دستگاه DCE ( برگرفته از data circuit-terminating equipment) که معمولا” یک مودم و یا CSU/DSU ( برگرفته از channel service unit/data service unit ) می باشد به ارائه دهنده سرویس متصل می گردد . از دستگاه فوق برای تبدیل داده از DTE به یک شکل قابل قبول برای ارائه دهنده سرویس WAN ، استفاده می گردد .

سوال ششم : از پورت کنسول در چه مواردی استفاده می گردد؟ ( سه گزینه را انتخاب نمائید )
a. اشکال زدائی
b. بازیافت رمز عبور
c. روتینگ داده بین شبکه
d. عیب یابی
e. اتصال یک روتر به روتر دیگر
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه های a , b ,d
توضیحات :
به منظور عیب یابی و اشکال زدائی روتر، استفاده از پورت کنسول نسبت به پورت کمکی ترجیح داده می شود . در زمان استفاده از پورت کنسول به صورت پیش فرض پیام های خطاء ، اشکال زدائی و راه اندازی نمایش داده می‌ شوند. از پورت کنسول در مواردی که سرویس های شبکه فعال نشده و یا با مشکل مواجه شده اند نیز می توان استفاده نمود . بنابراین پورت کنسول گزینه ای مناسب برای بازیافت رمز عبور و سایر مشکلات غیرقابل پیش بینی می باشد .

سوال هفتم :کدامیک از گزینه های زیر را می توان به عنوان یک اتصال مدیریتی در نظر گرفت ؟ ( سه گزینه را انتخاب نمائید )
a. پورت کنسول
b. پورت کمکی
c. پورت سریال همزمان
d. پورت سریال غیرهمزمان
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه a , b , d
توضیحات :
پورت های کمکی ( auxilliary ) و کنسول (console ) دو نمونه متداول از پورت های مدیریت روتر می باشند . این نوع پورت ها ، از نوع پورت های سریال غیرهمزمان EIA-232 می باشند که به یک پورت ارتباطی کامپیوتر متصل می گردند

سوال هشتم : کدامیک از گزینه های زیر را می توان به عنوان یک اتصال شبکه در نظر گرفت ؟ ( سه گزینه را انتخاب نمائید )
a. پورت Fast Ethernet
b. پورت Ethernet
c. پورت سریال همزمان
d. پورت سریال غیرهمزمان
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه های a , b , c
توضیحات :
در اکثر محیط های LAN ، روتر با استفاده از یک اینترفیس Ethernet و یا Fast Ethernet به شبکه متصل می گردد . در چنین مواردی روتر همانند یک میزبان است که با شبکه LAN از طریق یک هاب و یا سوئیچ ارتباط برقرار می نماید .

سوال نهم: در کدامیک از موارد زیر از کابل straight-through استفاده می گردد ؟
a. روتر به هاب
b. روتر به سوئیچ
c. روتر به کامپیوتر
d. روتر به روتر
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه های a , b
در اکثر محیط های LAN ، روتر با استفاده از یک اینترفیس Ethernet و یا Fast Ethernet به شبکه متصل می گردد . در چنین مواردی روتر همانند یک میزبان است که با شبکه LAN از طریق یک هاب و یا سوئیچ ارتباط برقرار می نماید . برای برقراری ارتباط از یک کابل straight-through استفاده می گردد .

سوال دهم:در کدامیک از موارد زیر از کابل Crossover استفاده می گردد ؟
a. روتر به هاب
b. روتر به سوئیچ
c. روتر به کامپیوتر
d. روتر به روتر
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه های c , d
در اکثر محیط های LAN ، روتر با استفاده از یک اینترفیس Ethernet و یا Fast Ethernet به شبکه متصل می گردد . در چنین مواردی روتر همانند یک میزبان است که با شبکه LAN از طریق یک هاب و یا سوئیچ ارتباط برقرار می نماید . برای برقراری ارتباط از یک کابل straight-through استفاده می گردد . دربرخی موارد، اتصال اترنت روتر مستقیما”به کامپیوتر و یا روتر دیگری متصل می گردد . در چنین مواردی از یک کابل Crossover استفاده می گردد .

راه اندازی روتر
بخش اول : مفاهیم اولیه
• روتر یک نوع کامپیوتر خاص است که دارای عناصر مشابه یک کامپیوتر استاندارد شخصی نظیر پردازنده ، حافظه ، خطوط داده و اینترفیس های مختلف ورودی و خروجی است. روترها نیز همانند کامپیوترها که برای اجرای برنامه ها به یک سیستم عامل نیاز دارند ، از خدمات یک سیستم عامل در ابعاد گسترده استفاده می نمایند .
• فرآیند راه اندازی روتر با استقرار برنامه Bootstrap ، سیستم عامل و یک فایل پیکربندی در حافظه آغاز می گردد . در صورتی که روتر نتواند یک فایل پیکربندی را پیدا نماید ، Setup mode فعال و پس از اتمام عملیات در این mode ،‌ می توان یک نسخه backup از فایل پیکربندی را در حافظه NVRAM ذخیره نمود.هدف از اجرای روتین های راه انداز نرم افزار IOS ، راه اندازی و آغاز فعالیت های یک روتر می باشد .

• پس از روشن کردن روتر ، در اولین اقدام برنامه ای موسوم به POST ( برگرفته از power-on self-test ) اجراء می گردد. برنامه فوق در حافظه ROM ذخیره و مشتمل بر روتین هائی است که تمامی عناصر سخت افزاری روتر نظیر پردازنده ، حافظه و پورت های اینترفیس شبکه را بررسی و تست می نماید .
• IOS ( برگرفته از Internetwork Operating System ) ، نرم افزاری است که از آن به منظور کنترل روتینگ و سوئیچینگ دستگاه های بین شبکه ای استفاده می گردد .
• یک روتر و یا سوئیچ بدون وجود یک سیستم عامل قادر به انجام وظایف خود نمی باشند(همانند یک کامپیوتر ) . شرکت سیسکو ،‌ سیستم عامل Cisco IOS را برای طیف گسترده ای از محصولات شبکه ای خود طراحی و پیاده سازی نموده است . نرم افزار فوق، جزء لاینفک در معماری نرم افزار روترهای سیسکو می باشد و همچنین به عنوان سیستم عامل در سوئیچ های Catalyst ایفای وظیفه می نماید . بدون وجود یک سیستم عامل ، سخت افزار قادر به انجام هیچگونه عملیاتی نخو اهد بود . ( عدم تامین شرایط لازم برای بالفعل شدن پتانسیل های سخت افزاری ) .

• نرم افزار IOS از یک اینترفیس خط دستوری و یا CLI ( برگرفته از command-line interface ) استفاده می نماید. IOS یک تکنولوژی کلیدی است که از آن در اکثر خطوط تولید محصولات شرکت سیسکو استفاده می گردد . عملکرد IOS با توجه به نوع دستگاه های بین شبکه ای متفاوت می باشد .
برای دستیابی به محیط IOS از روش های متعددی استفاده می گردد.

• برای پیکربندی روترهای سیسکو ، می بایست در ابتدا به بخش رابط کاربر آنان دستیابی داشت . بدین منظور ، می توان از یک ترمینال و یا دستیابی از راه دور استفاده نمود . پس از دستیابی به روتر ، در اولین اقدام می بایست عملیات logging را انجام تا زمینه استفاده از سایر دستورات به منظور مشاهده آخرین وضعیت پیکربندی و یا تغییر پیکربندی روتر فراهم گردد .
• به منظور ارائه یک لایه امنیتی مناسب ، امکان بالفعل کردن پتانسیل های ارائه شده ( دستورات ) روتر در دو mode متفاوت فراهم شده است .
• برای آشنائی اولیه با فرآیند راه اندازی روتر و IOS ، مطالعه مطالب زیر پیشنهاد می‌گردد :

آشنائی با سیستم عامل روتر
راه اندازی اولیه روتر
راه اندازی روتر : ایجاد یک HyperTerminal Session
راه اندازی روتر : Logging

بخش دوم : پرسش و پاسخ
سوال یک : پس از راه اندازی روتر ، با استفاده از دستورات کدام mode می توانیم آخرین وضعیت روتر را مشاهده نمائیم ؟
a. global configuration mode
b. setup mode
c. Privileged mode
d. user mode
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه d
توضیحات :
به منظور ارائه یک لایه امنیتی مناسب ، امکان بالفعل کردن پتانسیل های ارائه شده ( دستورات ) روتر در دو mode متفاوت فراهم شده است :
User EXEC mode : در این mode ، عموما” دستوراتی را می توان اجراء نمود که ماحصل اجرای آنان ، نمایش وضعیت پیکربندی روتر است و نمی توان با استفاده از مجموعه امکانات ارائه شده در این mode ، پیکربندی روتر را تغییر داد .
Privileged EXEC mode : با استفاده از امکانات موجود در این mode ، می توان پیکربندی روتر را انجام و تغییرات لازم را اعمال نمود

سوال دوم : کدامیک از گزینه های زیر عملکرد کلیدهای ترکیبی در اینترفیس خط دستور را به درستی تشریح می نماید ؟
a. ESC + B : انتقال cursor به کلمه قبلی
b. Ctrl + E : انتقال cursor به انتهای خط دستور
c. Ctrl + B : انتقال cursor به کاراکتر قبلی
d. Ctrl + A : انتقال cursor به ابتدای خط دستور
e. تمام موارد
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه e
توضیحات :
اینترفیس خط دستور در روترهای سیسکو شامل یک mode اضافی ویرایش است که با تعریف مجموعه ای از کلیدها ، امکان ویرایش یک دستور را در اختیار کاربر قرار می دهد . mode فوق ، به صورت پیش فرض فعال می گردد و در صورت تمایل می توان آن را با استفاده از دستور terminal no editing در privileged EXEC mode غیرفعال نمود .

سوال سوم: عملکرد ترکیب کلیدهای Ctrl و P در بخش اینترفیس خط دستور روتر چیست ؟
a. توقف پردازش جاری
b. فراخوانی مجدد آخرین دستور
c. نمایش لیست کاربرانی که به روتر logging نموده اند
d. ارسال اطلاعات نمایشگر بر روی چاپگر
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینهb
توضیحات :
بخش رابط کاربر روتر به منظور استفاده مجدد از دستورات تایپ شده ، آنان را در یک بافر و با ظرفیت محدود نگهداری می نماید ( سوابق و یا تاریخچه دستورات ) . برای‌ دستیابی به دستورات تایپ شده ، از کلیدهای Ctrl-P و یا کلید Up arrow ( حرکت به سمت ابتدای لیست ) و کلیدهای Ctrl-N و یا down arrow ( حرکت به سمت پائین لیست ) استفاده می گردد .

سوال چهارم : با استفاده از دستور show version به چه نوع اطلاعاتی می توان دست یافت ؟
a. نام فایل IOS
b. نام روتر
c. وضعیت هر اینترفیس
d. آدرس IP نسبت داده شده به هر اینترفیس
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه a
توضیحات :
استفاده از دستور Show version ، اطلاعات متنوعی را در رابطه با نسخه نرم افزار IOS نصب شده بر روی روتر، نمایش می دهد . از جمله این اطلاعات ، نمایش نام فایل حاوی نرم افزار IOS است .

سوال پنجم : در کدام mode روتر ، می توان پیکربندی آن را تغییر داد ؟
a. global configuration mode
b. setup mode
c. Privileged mode
d. user mode
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه c و a
توضیحات :
به منظور ارائه یک لایه امنیتی مناسب ، امکان بالفعل کردن پتانسیل های ارائه شده ( دستورات ) روتر در دو mode متفاوت فراهم شده است :
User EXEC mode : در این mode ، عموما” دستوراتی را می توان اجراء نمود که ماحصل اجرای آنان ، نمایش وضعیت پیکربندی روتر است و نمی توان با استفاده از مجموعه امکانات ارائه شده در این mode ، پیکربندی روتر را تغییر داد .
Privileged EXEC mode : با استفاده از امکانات موجود در این mode ، می توان پیکربندی روتر را انجام و تغییرات لازم را اعمال نمود .
جهت ورود به برخی حالات خاص پیکربندی می توان از طریق Global Configuration Mode اقدام نمود و در برخی موارد دیگر این کار از طریق Privileged mode انجام می گردد .

سوال ششم : کدام گزینه زیر عبارتی صحیح در رابطه با ویژگی “سوابق دستورات ” بخش اینترفیس خط دستور روتر، نمی باشد؟
a. می توان آن را غیرفعال نمود
b. امکان دستیابی به سوابق دستورات صرفا” از طریق کلیدهای پیکانی وجود دارد .
c. قابلیتی مفید جهت استفاده از دستوراتی است که دارای یک گرامر طولانی می باشند .
d. قادر به ذخیره حداکثر ۲۵۶ دستور است .
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه b
توضیحات :
بخش اینترفیس خط دستور روتر به منظور استفاده مجدد از دستورات تایپ شده ، آنان را در یک بافر و با ظرفیت محدود نگهداری می نماید ( سوابق و یا تاریخچه دستورات ) .
سوابق دستورات به صورت پیش فرض فعال می گردد و قادر به ذخیره حداکثر ده خط دستور در بافر مربوطه می باشد . برای تغییر تعداد دستوراتی که می توان آنان را در لیست سوابق نگهداری نمود ، از دستور terminal history size و یا history size استفاده می گردد . حداکثر ۲۵۶ دستور را می توان در لیست سوابق نگهداری نمود .
برای‌ دستیابی به دستورات تایپ شده ، از کلیدهای Ctrl-P و یا کلید Up arrow ( حرکت به سمت ابتدای لیست ) و کلیدهای Ctrl-N و یا down arrow ( حرکت به سمت پائین لیست ) استفاده می گردد .

سوال هفتم :کدام دستور زیر میزان حافظه موجود روتر به منظور ذخیره IOS image را نشان می دهد؟ ( دو گزینه را انتخاب نمائید ) .
a. router# Show flash
b. router# show nvram
c. router# show version
d. router# show memory
e. show# startup-configuration
f. show# runing-configuration
مشاهده پاسخ :

پاسخ : گزینه های a و c
توضیحات :
یکی از مهمترین مواردی که در زمان انتخاب یک IOS image جدید می بایست به آن توجه گردد ، سازگاری آن با حافظه فلش و RAM است . نسخه های جدیدتر عموما” دارای امکانات بیشتری بوده و به حافظه بیشتری نیز نیاز خواهند داشت . با استفاده از دستور Show version می توان وضعیت image موجود و حافظه فلش را مشاهده نمود . قبل از نصب یک نسخه جدید از نرم افزار IOS ، می بایست وضعیت حافظه آن به منظور اطمینان از وجود ظرفیت کافی ، بررسی گردد .
برای مشاهده میزان حافظه RAM ،‌ از دستور Show version و برای مشاهده میزان حافظه فلش می توان از دستور Show flash استفاده نمود .

سوال هشتم : برای پیکربندی اولیه روتر از کدامیک از روش های ارتباطی زیر استفاده می گردد؟ ( دو گزینه را انتخاب نمائید ).
a. استفاده از یک اتصال سریال از کامپیوتر به پورت کنسول روتر
b. telnet به روتر از طریق یک پورت سریال
c. استفاده از یک پورت vty که از اینترفیس اترنت استفاده می نماید.
d. استفاده از کابل null modem که به پورت Aux روتر متصل است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.