مقاله بررسی ساختمان بدنی اوگلنا


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی ساختمان بدنی اوگلنا دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی ساختمان بدنی اوگلنا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی ساختمان بدنی اوگلنا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی ساختمان بدنی اوگلنا :

بررسی ساختمان بدنی اوگلنا

موضوع: بررسی ساختمان بدنی اوگلنا
افراد این شاخه آغازیان آب‌های شیرین هستند جزء تاژکداران معمولی و متعدد و مستقل می‌باشند که حدود یک سوم از هزار گونه شناخته شده‌ی این آغازیان کلروپلاست دارند و فتوسنتز کننده هستند و بقیه گونه‌ها کلروپلاست ندارند و هتروتروف‌اند. آن‌ها را می‌توان در آزمایشگاه به آسانی کشت داد و مطالعه کرد و جسم سلولی باریک و دراز و طول آن از ۱/۰ میلی‌متر است شکل اوگلنا ثابت و دارای یک انتهای قدامی کلفت و بی‌نوک است که معمولاً به طرف جلو حرکت می‌کند انتهای خلفی نوک‌دار می‌باشد.

انتهای قدامی یک دهان سلولی یا سیتوستوم دارد که به گلوی سلولی کوتاه و لوله‌ای منتهی می‌شود. از سیتونستوم یک تاژک طویل به خارج می‌رود دارای کله چشمی است که نسبت به نور حساس است در مرکز سلول هسته بزرگی جای دارد.
حرکت در اوگلنا: تاژک برای کشاندن «اوگلنا» در آب به جلو و عقب می‌زند. حرکت تاژک به صورت چرخش مارپیچی است اوگلنا نسبت به نور واکنش می‌دهد به طوری که به سمت نور شنا می‌کند.

طرز تعذیه: تغذیه جانوری یا آلی در اوگلنا کمیاب یا نادر است اوگلنا دارای تغذیه گیاهی است. و بدان وسیله بعضی از مواد غذایی را در داخل بدن می‌سازد. این عمل از راه فتوسنتز انجام می‌گیرد. ولی اوگلنا معمولاً یا تغذیه گندیده خواری زیست می‌کند. این نوع تغذیه عبارت است از جذب مغذی محلول در آب اطراف.
تولید مثل این شاخه با تقسیم میتوز انجام می‌گیرد.

موضوع: بررسی ساختار بدنی کرم آسکاریس
مقطع عرضی بدن مدور یا گرد و در طول نازک و دراز است که غالباً در دو ا نتها باریک و نوک‌دار می‌باشد و از کوتیکول سخت پوشیده شده است و در آن‌ها فقط عضلات طولی وجود دارد که مولد حرکات چرخی و انحنایی است.

این کرم‌ها نمی‌توانند طویل یا منقبض یا جمع شوند یک حلقه عصبی قدامی و شش رشته عصبی طولی دارند جنس‌ها از یکدیگر مجزا هستند. زندگی مستقل در خاک یا آب یا بطور انگل را دارند جزء انگل‌ها هستند و انگل‌ها به دو گروه انگل‌های خارجی و انگل‌های داخلی.
انگل‌های خارجی که در خارج بدن میزبان زندگی می‌کنند مثل کنه‌ها و انگل‌های داخلی که در داخل بدن میزبان زندگی می‌کنند مثل آسکاریس. آسکاریس می‌تواند هم داخل بدن میزبان و هم خارج بدن میزبان زندگی کند. می‌تواند غذای خود را به تنهایی تهیه کند یا غذایش از میزبان بگیرد و در صورتی که در داخل بدن میزبان باشد به وسیله خود میزبان محافظت می‌شود.

بنابراین نه نیازی به وسایل دفاعی خاص دارند و نه نیاز شدیدی به اندام‌های حسی دارند فقط این جانور باید بتواند بقای خود را تضمین کند که این کار با تولید زیاید تخم میسر است.

موضوع: بررسی ساختار بدنی تنیا
دارای بدنی باریک، سطح طویل و دارای یک اسکولکس یا بادکش یا قلاب یا هر دو (برای چسبیدن) و یک رشته (زنجیر) از چند تا تعداد زیاد شبیه به بند یا قطعات کاذب که هر یک با اندام‌های تولید مثل کامل هستند. دارای کوتیکول ضخیم هستند روی بدن آن‌ها مژک وجود ندارد لوله هاضمه و دهان در این جانوران وجود ندارد همه آن‌ها انگل هستند دوره زندگیشان پیچیده است. در کبد و کیسه صفرا بیشتز زندگی می‌کنند.

تخم آن‌ها از طریق مجرای صفرآبی داخل روده می‌شود و با مدفوع دفع می‌شود. اگر تخم‌ها وارد آب شوند تبدیل به نوزاد کوچک می‌شوند این نوزاد اگر به وسیله حلزون درون آب خورده شود ادامه زندگی خود را در بدن حلزون انجام می‌دهد در بدن حلزون به طریق غیرجنسی زیاد می‌شوند.

این نوزادان از بدن حلزون درآمده و شناکنان به سمت علف‌های کنار آب رسانده و به آن‌ها می‌چسبند بعد از آن هر نوزاد یک کیسه محکمی دور خودش ترشح می‌کند و مقاوم می‌شود. حال اگر یک گوسفند این علف‌ها را بخود کرم‌های کوچک از کیسه بیرون آمده دیواره روده حیوان را سوراخ می‌کنند و پس از آن وارد خون جانور می‌شوند. خود را به کبد رسانده بعد از رسیدن به کبد چرخه زندگی موجود دوباره آغاز می‌شود و تنیا در دسته انگل‌های اجباری قرار می‌گیرد. انگل‌های اجباری مجبور هستند که برای ادامه زندگی در داخل یا خارج بدن میزبان زندگی کنند وگرنه از بین می‌روند. دو دسته هستند ۱- آن‌هایی که در موقت هستند. ۲- آن‌هایی که دائمی با میزبان هستند.

موضوع: بررسی ساختار دهانی زنبور
زنبور از راسته نازک‌بالان است از لحاظ ساختمان عمومی به ملخ شباهت دارد ولی در بسیاری از مشخصات اختصاصاتی پیدا کرده است. زنبور عسل قسمت‌های دهانی جونده و مکنده هر دور را داراست دگردیسی آن کامل است دارای چشم مرکب است.

در چشم‌های مرکب و پاها، موهای صاف یا بدون شاخه وجود دارد. آرواره‌های زیرین آن‌ها صاف است و برای جمع‌آوری گرده و همچنین ریختن و قالب کردن موم در ساختن شانه‌ها به کار می‌رود. آرواره‌های زیرین به صورت قاشقک‌های طویلی درآمده است که برای جمع‌آوری گرده‌های گل به کار می‌رود لب تحتانی لوله‌ای شکل و طویل است و تبدیل به خرطوم شده است.

ضمایم حسی لبی در اطراف آن قرار دارد و در اثر عمل مکنده حلق، مایع شهد به درون چینه دان بزرگ یا معده عسل کشیده می‌شود. در عقب معده عسل چهار لپ مثلثی شکل وجود دارد که دریچه‌ای درست می‌کند تا از ورود شهد یا عسل به معده به استثنای موقعی که جهت غذا مورد نیاز است جلوگیری به عمل آورد نیش یا سوزن سمی عبارت است از یک تمریز است و بنابراین فقط در کارگرها و ملکه‌ها یا حیوان ماده وجود دارد و از قسمت‌های زیر تشکیل شده است.

یک غلاف توخالی پشتی دو نیزه که در طول سطح داخلی آن شیاری موجود است از که هر یک می‌ـواند روی دیگری مختصری حرکت داشته باشد و این کیفیت در اثر عمل عضلانی که در قاعده داخلی آن است صور می‌گیرد. در هر طرف یک شاخک برای نیش وجود دارد. ۴- یک کیسه سم بزرگ و میان که توسط دو غده اسیدی و قلیایی باریک و دراز پر می‌شود.

موضوع: بررسی ساختمان بدنی پشه
در دسته بندپایان قرار می‌گیرد تقریباً در همه زیستگاه‌ها یافت می‌شوند. انتقال دهنده بیماری هستند بعضی مفید هستند و می‌توانند به انسان کمک کنند تخم زیاد تولید می‌کنند نوزادشان با بالغشان خیلی متفاوت است زیان آن‌ها به محصولات کشاوری معمولاً در زمان نوزادی است. بزرگترین گروه هستند حفره‌ی عمومی دارند و دستگاه‌های مختلف درون بدنشان سست به نشان قطعه قطورست تعداد قطعات از کرم‌ها کمتر است.

پا دارند، شاخک دارندف پاهایشان بندبند است. شاخک‌های آنان گیرنده‌های حسی دارند ویژگی‌های مشترک: ۱- بدن قطعه قطعه که بر هر قطعه زائده‌های متصل است که ممکن در بعضی از آن‌ها زواید تحلیل رفته یا کچک شده باشند. ۲- اعضای حرکتی در آن‌ها بندبند است. ۳- اسکلت خارجی دارند. ۴- قلب تپشتی است ۵- دستگاه عصبی شکمی است. ۶- دستگاه گوارش و گیرنده‌های حسی تخصص یافته هستند.

یکی از مهمترین ویژگی این موجودات اسکلت خارجی است هم اندام‌های داخلی را حفاظت می‌کند و هم تکیه گاه عضلات است از ماده‌ای به نام کتین ساخته شده است اسکلت خارجی یک قطعه راعی نیست در محل مفصل‌ها لابد سخت میانی ندارد در محل مفصل‌ها عضلات به اسکلت خارجی می‌چسبند اسکلت‌ خارجی سطح داخلی دستگاه گوارش، اندام‌های تناسلی را نیز می‌پوشاند

به دلیل سختی اسکلت خارجی زیاد رشد نمی‌کنند. برای رده بندی از ویژگی‌های متفاوتی استفاده می‌شود. مثلاً تعداد قطعات بدن یا زایده‌ها، قطعات درمانی، روش رشد آن‌ها اشاره می‌شود. قطعات دهانی در پشه به این گونه است که اول سوراخ می‌کند بعد می‌مکد. دارای دگردیسی کامل است. ۱- تخم، ۲- نوزاد کرمی شکل، ۳- شفیره، ۴- حشره بالغ.

موضوع: بررسی ساختمان بدنی کرم خاکی
کرم خاکی جزء تاکمتان‌هاست در همه جای دنیا درون خاک‌های مرطوب پیدا می‌شود و برای کشاورزی مهم هستند این جانور ضمن حرکت خاک را شخم می‌زند و باعث تهدید خاک می‌شود پس از مصرف مواد غذایی آن‌ها را درون خاک‌ها می‌کند و باعث حاصلخیزی می‌شود. حدود ۱۰۰ قطعه و قسمت جلوی بدن تیره تر و نوک تیز از عقب این موجود است.

سر مشخص یا اندام‌های حسی مشخصی ندارد جلوی بدن یک دهان هلالی دارد. مخرج در عقب بدن است قطعات شماره دارند مثلاً قطعات ۳۲ تا ۳۷ محل کمربند تناسلی است از بقیه بدن تقسیم‌تر است و در تولید مثل دخالت دارند. جزء حلقه اول و آخر بقیه ۴ جفت تار دارند. ۲ جفت در زیر و ۲ جفت هم پشت‌ها. اندام‌های گوارشی بیشتر در جلوی بدن است خون کرم خاکی هموگلوبین دارد و قرمز رنگ است درون رگ خونی کرم خاکی گلبول قرمز ندارد. هموگلوبین در پلاسمای محلول است و گردش خون این موجود بسنده است.

کرم خاکی قلب واقعی ندارد خون از درون یک رگ پشتی به سمت جلو جریان دارد در قسمت جلوی بدن ۵ جفت لوله رگ پشتی را به شکمی وصل می‌کند و همین لوله‌ها با انقباض و انبساط خون را به جریان می‌اندازند. تنفس پوستی است سطح پوست را کوتیکول که از سلول‌های پوستی ترشح می‌شود پوشانده است. مواد دفعی از راه مجرای تعدیدی دفع شده و این تقریری‌ها کار مکیدن را انجام می‌دهند.

دو طناب عصبی چسبیده به هم در طول شکم قرار دارد در هر قطعه یک گره عصبی است که اثر مابانی را به آن قطعه می‌برد. کرم خاکی چشم و گوش ندارد اما در مقابل بند و ارتعاشات حساس است. در هر دو انتهای بدن گیرنده‌های نوری در پوست جمع شده‌اند و گیرنده‌های دیگری هم در برابر تماس، مواد شیمیایی و تغییرات حساس‌اند.

موضوع: بررسی قطعات دهانی ملخ
بدن ملخ تشکیل شده از یک سر که مرکب از شش قطعه به هم جوش خورده است. سینه از سه قطعه تشکیل پا متعدد و پاها بال‌ها در ناحیه سینه قرار دارد. شکم این حیوان بندبند است و به اندام‌های تولید مثلی مختوم می‌گردد بدن از اسکلت خارجی کتین داراست. قسمت بیشتر سر در یک قطعه جوش خورده یا اپیکرانیوم جای گرفته است که دارای یک تارک پشتی و گونه‌های جانبی و پیشانی که در جلو قرار دارد.

قسمت‌های دهان از قطعات خرد کننده ساخته شده و در قسمت شکمی سر واقع است و از اجزاء زیر: ۱- یک لب فوقانی که به قطعه روی دهان لولا شده، ۲- یک زبان میانی شبیه زاید و لب پایینی در عقب دهان است. ۳- دو فک جانبی سیاه رنگ به نام آرواره زیرین که هر یک دارای اندام‌های در طول حاشیه داخلی به منظور جویدن غذا است. ۴- یک جفت آرواره زیرین مرکب از چند قسمت و زایده‌های حسی باریک که در اطراف آن قرار دارد. ۵- یک لب تحتانی پهن که دارای دو زایده حسی کوتاه است.
شکل‌های زیر به ترتیب: ۱- لب فوقانی، ۲- آرواره زیرین ۳- زبانک ۴- آرواره زیرین ۵- لب زیرین.

موضوع: بررسی ساختمان شکم پایان (حلزون)
حلزون‌ها چند نوع هستند. حلزون‌های ساکن خشکی و آب. حلزون‌های ساکن خشکی حرکت کند دارند. حرکت این موجودات در سیستم جابجایی آن‌هاست و معمولاً اغلب این موجودات بیش از ساعتی یک متر جابه جا نمی‌شوند. در پاهایشان غددی دارند که یک ماده لغزنده ترشح می‌کند که حلزون روی آن حرکت می‌کنند. چشم‌های حلزونها روی تا دوش مغزی است وقتی که حیوان احساس خواب کند اولین شمی که خودش را محافظت می‌کند چشم‌ها به داخل فرو می‌روند تا آسیبی نبینند.

شکم پایان در دسته جانوران نرم تن قرار می‌گیرد و در ظاهر اختلاف زیادی با کرم‌های حلقوی دارند اما آن چند ویژگی مشترک دارند در دوران جنینی از نظر رشد سلول تخم در مراحل اولیه، تشکیل لایه‌های جنینی مثل اکتودرم مزدورم، و آندودرم و نوزاد با هم شباهت دارند. ویژگی‌های مشترک ۱- دارای تقارن دو طرفه هستند، ۲- بدنشان به سه قسمت سر، پا، توده احشایی تقسیم می‌شود. همه دستگاه‌ها را دارند

و ضمن اینکه پرده‌ای به نام جبه دارند که این جبه صدف را ترشح می‌کند در توده احشایی سیلوم پرده‌ایی که توده‌ای و زیر را در برمی‌گیرد. در سیوم اندام‌های گوارشی، غدد ترشحی و قلب را احاطه می‌کند. توده احشایی به وسیله جبه ساخته می‌شود. طبقه‌بندی آن‌ها براساس نوع غذایی که می‌خورند داشتن یا نداشتن صدف و نوع صدوفی که تشکیل می‌شود به سه گروه ۱- شکم پایان که یکصد و نه یک قطعه‌ای و پیچ خورده دارد. ۲- طبق پایان دو کنه‌ای که صدف دو قطعه‌ای دارندف ۳- سر پایان که صدف یک قطعه‌ای و داخلی دارند.

موضوع: بررسی ساختار بدنی زالو
زالو در دسته کرم‌ها قرار می‌گیرند که کرم‌ها به دو گروه کرم‌های پهن و کرم‌های لوله‌ای. این کرم‌ها دارای یک سری ویژگی‌های مشترک هستند: ۱- بدن قطعه قطعه، ۲- دارا بودن همه دستگاه‌ها، ۳- وجود خارها یا تارهایی برای حرکت بر این اساس این ها به چند دسته تقسیم می‌شوند: ۱- کم‌تاران بیشتر در آب‌های شیرین یا خاک پیدا می‌شوند، ۲- بی‌تاران که در آب‌های شیرین یا خشکی زندگی می‌کنند، ۳- پر تاران که در دریاها زندگی می‌کنند.
زالو از اقسام بی‌تار است حلقوی و کاملاً انگلی است.

در دو انتها بادکش دارد که می‌تواند محکم به بدن میزبان بچسبد انگل خارجی است به جانور مختلف می‌تواند بچسبد اگر درون آب‌های آلوده به این موجود برویم ممکن است به پای ما بچسبد و این موجود خون خوار است نسبت به جثه‌اش خون زیادی مصرف می‌کند پس از چسبیدن به بدست آن را سوراخ و مایع انعقاد خون را وارد بدن می‌کند در قدیم برای خونگیری از بیماران از این جانور استفاده می‌شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.