تحقیق در مورد شرکت بهگل خراسان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد شرکت بهگل خراسان دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد شرکت بهگل خراسان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد شرکت بهگل خراسان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد شرکت بهگل خراسان :

خلاصه طرح :
تاریخچه :
کارخانه تولیدی بهگل خراسان واقع در شهرک صنعتی طوس در سال ۱۳۵۱ تاسیس گردیده که تحت حمایت آستان قدس رضوی بود. که بعدها به علت پیشرفت در کار و تولیدات فراوان این شرکت از حمایت آستان قدس رضوی بیرون آمد ، و سهامی آن خاص گردید

. که هم اکنون پس از ۱۸ سال سهامی خاص بودن به پیشرفتهایی از قبیل افزایش کارکنان بخشهای اداری ، کارگران و سرویسهای ایاب و ذهاب و گسترش مساحت کارخانه ،افزایش خط تولید ، تنوع محصولات تولید شده ، بازار خوب ، کیفیت بالای محصولات تولید شده طبق استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان و استاندارد ملی ایران ، صادرات خارج از استان و حتی صادرات خارج از کشور که به کشورهای آسیای میانه صادر می شود ، که عواملی چون استفاده از مدیریت y مک گروگر و هرم مازلو به پیشرفت آن افزوده است

.

ابتدا خاطر نشان می‌‌کنیم که اصول حسابداری در مؤسساتی که به خرید و فروش کالا اشتغال دارند همانگونه است که در مؤسسات خدماتی گفته شد یعنی ابتدا اسناد و مدارک اولیه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، سپس در دفتر روزنامه ثبت و به حسابهای مربوطه در دفتر کل منتقل گردیده و در پایان پس از تهیه خلاصه معاملات و ثبت اقلام اصلاحی صورت حسابها تهیه و تنظیم می‌‌گردد.

قبل از ارائه عملیات حسابداری ابتدا تعاریف لازم را ارائه می‌‌کنیم:
۱- تعریف کالا:
منظور از کالا اجناسی است که مؤسسات به قصد فروش و انتفاع آنها را خریداری می‌کنند. بنابراین کالا در مؤسسات مختلف مفاهیم گوناگونی پیدا خواهد کرد. تعریف سیاهه (فاکتور):
معمولا فروشگاهها هنگام فروش کالا صورتی طی چند نسخه تنظیم نموده و یک نسخه آنرا همراه با عین کالا به خریدار تحویل می‌‌دهند. این صورت که فاکتور خوانده می‌‌شود شامل: شماره مسلسل، نام مؤسسه، تاریخ، شرح، تعداد، فی و مبلغ می‌‌باشد.

۲- تعریف صورتحساب:
در مؤسسات بازرگانی مرسوم است که همه ماهه خلاصه ای از حساب مشتری خود را از روی دفتر معینی تهیه و روی فرمی‌‌تنظیم کرده، تسلیم بدهکاران می‌‌نمایند که صورتحساب خوانده می‌‌شود منظور از ارسال آن اولا”- تایید صحت ثبت حساب مشتری در دفاتر. ثانیا”- یاد آوری بدهی شخص مذکور به طور محترمانه می‌‌باشد. در صورتحساب از یک طرف به کالاهای تحویل شده با شرح شماره فاکتور ها و از سوی دیگر مبالغ دریافت شده از مشتری اشاره می‌‌گردد که تفاوت جمع دریافتی ها و پرداختی های مشتری معرف میزان او بوده و بایستی با مانده حسابش در دفاتر معین برابر باشد.

۳- رسید کالا با قبض انبار:
تجارتخانه ها، فروشگاهها، بویژه شرکتهای تولیدی در مقابل کالاهای دریافتی از فروشندگان رسیدی مبنی بر شرح کالا، تعداد، مقادیر معیوب و تعداد سالم آن طی چند نسخه که همه دارای شماره مسلسل یکسان است صادر و یک نسخه آن را به تحویل دهنده کالا تسلیم می‌‌دارند تا در مراحل بعدی فروشنده یا تحویل دهنده جهت دریافت بهای کالای تحویلی به عنوان مدارک مستند از آن استفاده شود.

۴- برگ سفارش کالا:
مؤسسات بازرگانی و بویژه شرکتهای تولیدی جهت خرید کالا و ملزومات مورد نیاز خود از فرمی‌‌به نام برگ سفارش کالا استفاده می‌‌نمایند که شامل: شماره، تاریخ، شرایط معامله (نقد یا نسیه بودن آن)، محل تحویل، نوع کالا، تعداد و احیانا” فی می‌‌باشد این فرم طی چند نسخه صادر شده یک نسخه آن به منظور تقاضای ارسال جنس به فروشندگان تسلیم می‌‌گردد و نسخه دیگر در محل مؤسه بایگانی می‌‌شود تا هنگام تحویل کالا و پرداخت بهای آن برای کنترل رسید کالا و فاکتور دریافت شده از برگ سفارش استفاده شود.
عملیات حسابداری کالا

درکارخانه ها و شرکتهای بازرگانی بنا به نوع و حجم کار مؤسسه از روشهای گوناگونی جهت نگهداری حساب کالا استفاده می‌‌شود که مهمترین آنها عبارتند از:

الف- روش نگهداری دائمی‌‌حساب کالا (محاسبه دائمی‌‌موجودی کالا): این روش بیشتر برای مؤسساتی مناسب است که تنوع و تعداد کالاهایشان کم است یا به عبارتی انواع کالاهائیکه به منظور فروش عرضه می‌‌نماید کم ولی سود حاصل از فروش آنها زیاد باشد مانند مؤسسات خرید و فروش اتومبیل و فرش در این روش با استفاده از کارت حسابداری انبار می‌‌توان در هر زمان از موجودی کالا اطلاع حاصل نمود.

اینگونه مؤسسات برای خرید و فروش حساب واحدی به نام (حساب کالا) در دفاتر افتتاح می‌‌نمایند که کلیه کالاهای خریداری شده (به قیمت تمام شده) در بدهکار آن و تمام کالاهائیکه به فروش رفته است در بستانکار این حساب (به قیمت تمام شده) ثبت می‌‌شود. اختلاف بین بهای فروش با مبلغی که در بستانکار حساب کالا ثبت می‌‌شود در حسابی به نام حساب سود و زیان ثبت می‌‌گردد.

صندوق ۸۵۰۰۰ بستانکار ۱/۷/۶۵ حساب کالا ۸۵۰۰۰ (بدهکار)
صندوق ۸۵۰۰۰ (بستانکار)
حساب کالا
۸۵۰۰۰
۲- فروش ۳ واحد کالا نوع «الف» در تاریخ ۲۰/۷/۶۵ از قرار هر واحد ۱۶۰۰۰ به طور نقد
صندوق ۴۸۰۰۰ (بدهکار)

سود و زیان ۳۰۰۰ (بدهکار)
حساب کالا ۵۱۰۰۰ (بستانکار)
بابت فروش ۳ واحد کالای نوع «الف» به طور نقد
حساب کالا
۱/۷ ۸۵۰۰۰ ۲۰/۷ ۵۱۰۰۰

۳- فروش یک واحد کالای نوع الف در تاریخ ۲۵/۷/۶۵ از قرار هر واحد ۱۸۰۰۰ ریال به طور نقد
صندوق ۱۸۰۰۰ (بد)
حساب کالا ۱۷۰۰۰ (بس)
سود و زیان ۱۰۰۰ (بس)

بابت فروش یک واحد کالای نوع الف به طور نقد
سود و زیان حساب کالا
۲۰/۷ ۳۰۰۰ ۱۰۰۰ ۲۵/۷ ۱/۷ ۸۵۰۰۰ ۲۰/۷ ۵۱۰۰۰
۲۵/۷ ۱۷۰۰۰۰
۴- فروش یک واحد کالای نوع الف در تاریخ ۲۷/۷/۶۱ از قرار واحدی ۱۷۰۰۰ ریال به طور نقد
صندوق ۱۷۰۰۰ (بد)
حساب کالا ۱۷۰۰۰ (بس)
حساب کالا
۱/۷ ۸۵۰۰۰ ۵۱۰۰۰ ۲۰/۲
۱۷۰۰۰ ۲۵/۷
۱۷۰۰۰ ۲۷/۷
۸۵۰۰۰ ۸۵۰۰۰
توجه داشته باشید که در هر سه حالت فروش، حساب کالا به قیمت تمام شده بستانکار گردید و نیز درهر زمان حساب کالا میزان موجودی آن کالا و حساب سود و زیان، میزان سود ناویژه مؤسسه را مشخص می‌‌نماید.
در این روش در ابتدای دوره مالی کالاهای موجود از قبیل (کالای باقیمانده و فروش نرفته) مانند سایر داراییها به بدهکار حساب موجودی کالا انتقال می‌‌یابد. که تا پایان دوره مالی هیچگونه ثبتی در حساب فوق انجام نخواهد شد.
کلیه کالاهای خریداری شده در بدهکار حساب خرید کالا ثبت گردیده و هیچ انعکاسی در حساب موجودی کالا ندارد. از طرفی دیگر کلیه کالاهایی که طی دوره بفروش می‌‌رسد بستانکار حساب جداگانه ای به نام حساب فروش ثبت می‌‌شود.
مشخصات واحد تولیدی :
در آغاز این بحث در اول به نحوه ساخت ساختمان خط تولید که به صورت سوله ای ساخته شده می پردازیم به این علت از شیوه سوله ای استفاده می شود که : ۱- دارای اسکلت بندی محکم و ضد زلزله بوده . ۲- دارای ارتفاع زیاد برای استفاده از دستگاههای بزرگ و مرتفع و راحت تر وارد شدن ماشینهای سنگین به داخل و خارج شدن آنها ، امکان استفاده از لیفتراک برای جابجایی بهتر مواد اولیه و تولید شده (برداشتن بیشتر و چیدن آنها روی هم ) در داخل ساختمان ۳- دارای سقفهای ۸ مانند یا شیروانی مانند که برای جلوگیری از ورود آب باران و برف به داخل خط تولید و انبارهای مواد اولیه و تولیدشده ۴- به علت اسکلتی بودن ساختمان امکان استفاده از جرثقیل های دستی که بر روی تیر آهن که از دو طرف توسط غلطک هایی وصل بوده و به طرف جلو و عقب به راحتی حرکت میکند که این مزیت برای حمل محصولات تولیدی داخل خط تولید کمک زیادی کرده و باعث باز شدن فضا برای راحتی در عبور و مرور افراد و جا برای گذاشتن محصولات تولیدی بعدی فراهم می کند ۵- نور تولیدی زیاد بوده ( که به صورت طبیعی است ) و برای خارج کردن هوای کارخانه هنگام کار دستگاهها بوسیله هواکش های بزرگ و کمتر آلوده شدن فضای داخل می شود .
در ضمن دستگاه های تولیدی داخل خط تولید بیشتر تولیدات داخل بوده که تماما این دستگاه ها برای خط تولید محصولات کارخانه بهگل مناسب می باشد .انواع دستگاه ها با مختصر توضیحی درمورد کار آیی آنها در زیر داده می شود :
۱-سینی گردان : کار اصلی این دستگاه چرخش دورانی قوطیهای از قبل آماده شده و هدایت آنها به سمت ریل حمل قوطی می باشد .
۲- ریلها : کار اصلی این ریلها انتقال و حمل قوطی های خالی و محصول تولید شده پر به دستگاه های دیگر است در ضمن دیوارهای داخل خط تولید و انبارها سنگ کاری شده است
۳- دستگاه سینی گردان پرکننده حفره ای : کار اصلی این دستگاه پر کردن قوطی های خالی به صورت خودکار که اندازه محصولی که باید داخل قوطی ریخته شود قبلا تنظیم گردیده است .
۴- تونل اگزاس : که کار این تونل خارج کردن هوای داخل قوطی ها تحت شرایط خلأ می باشد .
۵- دستگاه پرس درب قوطی : که کار اصلی این دستگاه پرس کردن قوطی های پرشده محصول تولید شده است .
۶- دستگاه های بلنچ Blanch ( بازپخت کردن ) : که کار اصلی این دستگاه همان گونه که از نامش پیداست پخت تازه یا باز پخت کردن دوباره محصول یا به عبارت دیگر یکباره محصول را پخت می کند .
۷- دستگاه جت پرینتر : کار اصلی ین دستگاه چاپ تاریخ و مشخصات محصول تولید شده روی قوطی می باشد .
۸ – دستگاه پرس نایلونی یا ( شرن پک ) : که کار این دستگاه نیز پرس نایلون روی کفی محصولات است .
۹- دیگ بخار : که کار این دیگها تولید بخار لازم برای راه اندازی و کار دستگاه ها است .
۱۰ – دستگاه های دو جداره : برای از بین بردن آنزیمهای داخل محصول است .
۱۱- دستگاه کلم خرد کن : همانگونه که از نامش پیداست دستگاهی است برای خرد کردن کلم می باشد.
۱۲ – دستگاه هسته گیر : کار اصلی این دستگاه گرفتن هسته های میوه های هسته دار است .
۱۳ – دستگاه هویج خردکن : که برای خرد کردن هویجها برای تولید مربا و ترشی لیته است .
۱۴ – دستگاه پوست گیر بوسیله بخار که به دستگاه بروس نیز معروف است : برای گرفتن پوست میوه ها استفاده می شود .
۱۵ – دستگاه دم گیر : کار این دستگاه گرفتن دمهای میوه ها می باشد .
۱۶ – دستگاه شیشه شوی : کار این دستگاه شستن شیشه های مربا و ترشی لیته است .
۱۷ – دستگاه پرکن : برای پرکردن مربا و ترشی لیته است .
۱۸ – دستگاه حمل نخود فرنگی : کار این دستگاه حمل نخود فرنگی از یک دیگ پر از محصول به داخل سینی گردون پرکننده حفره ای است .
توجه : توضیح کلی درباره کارآیی دستگاه ها و شناسنامه آنها و اطلاعات کامل درمورد دستگاه در فصلهای بعدی آورده می شود.
سیم کشی ساختمانی خط تولید به صورت روکار بود زیرا راحت تر سیم کشی می شود و آسیبی به ساختمان نمی رسد .برای اطمینان از خطر شک الکتریکی و آتش سوزی احتمالی ناشی از جرقه برق روکش پلاستیکی کشیده شده در تمامی مراحل سیم کشی روکش پلاستیکی وجود دارد استفاده از این روکش مزیتهایی از قبیل هزینه های کندن روی دیوار را کم کرده و در کمترین زمان سیمکشی شده و عیب ظاهری سیمکشی به راحتی قابل رؤیت بوده و سریعا ترمیم می شود.
در مورد کف سالن تولید که از موزاییک استفاده شده . زیرا که سطح صاف می باشد و برای تمیز کردن سطح و حمل و جابجایی دستگاه آسان بوده و از رطوبت ناشی از برف و باران برای نفوذ به مواد و پوسیدگی پایه های دستگاه جلوگیری می کند . البته باید توجه داشت که نباید سطح موزاییک روغنی یا چرب بوده زیرا باعث لغزندگی سطح شده و باعث صدمات جانی و مالی می شود .
نحوه استقرار دستگاه ها به ترتیبی است که قوطی های خالی وارد دستگاه سینی گردون شده و سپس طی مراحل به ترتیب وارد دستگاه های دیگر شده و در نهایت محصول تولید شده وارد وان آب می شود و دوباره بلنچ می شود .
نحوه انبار مواد اولیه و تولید شده : انبار مواد اولیه که به صورت انباشتگی روی هم چیده شده اند و محصول تولید شده در انبار محصولات تولید شده به صورت کفی ۲۴ تایی روی پالت به اندازه پالت روی آن چیده می شود استفاده از پالت برای راحتی حمل محصول تولید شده با لیفتراک به داخل وسیله حمل و نقل به خارج از کارخانه می شود .
تاریخچه صنعت کنسرو در ایران
شروع صنعت کنسرو سازی در ایران که پایه گذاری صنعت اموز بوده ، در سال ۱۳۰۹ شمسی بوجود آمده و در آن سال شخصی بنام آقای درخشان که یکی از ایرانیان مهاجر از روسیه بود به فکر ایجاد کارگاه کنسرو سازی افتاد و شروع به تهیه مقدمات کار نمود . اولین مشکلی که نامبرده با آن برخورد کرد مسأله تهیه قوطی های مناسب بود .سپس در فاصله سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۱ اشخاص مختلف بدون اطلاع از یکدیگر در شهرهای مشهد ، همدان و تهران اقدام به احداث کارگاه کنسرو سازی نموده اند که با مشکل عدم امکان تهیه قوطی های مناسب دست به گریبان گشتند، باید اضافه نمود که علاوه بر مشکلات ناشی از عدم وجود قوطی مناسب ، کارگاههای کنسرو سازی نیز به وسایلی نظیر دیگ بخار و اتوکلاو مجهز نبودند و در نتیجه ضایعات زیاد در کنسرو های تهیه شده ایجاد می گردید و برای اینکه از بروز این ضایعات جلوگیری نمایند مبادرت به استفاده زیاد و غیر استاندارد از مواد نگهدارنده می نمودند . در سالهای مزبور مقدار مصرف کنسرو در ایران بسیار کم و احتمالا برای هر ۵۰ نفر یک قوطی در سال بوده وضع نابسامان صنعت کنسرو سازی تا سال ۱۳۱۹ ادامه داشته و بدون اینکه توجهی به بهبود تکنیک های بکار برده شده به عمل آید در فاصله زمانی ذکر شده به تعداد کارگاههای کنسرو سازی به خصوص در مشهد اضافه گردید .
رشد این صنعت تا سال ۱۳۲۰ خیلی به کندی پیش می رفت و از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۳۸ در تولید و مصرف مواد غذایی کنسرو شده افزایش ملایمی به چشم می خورد و تا سال ۱۳۴۰ با وجود آنکه تا حدی مردم ایران با صنعت کنسرو سازی آشنا گشته بودندولی در کارگاهه ی تولید کنسرو کما کان از داشتن دستگاههای اتو ماتیک محروم بوده و تعداد کمی از آنها به دیگ بخار و دستگاههای اتو ماتیک مجهز گشته بودند .
بهر صورت در فاصله سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ مردم ایران با صنائع کنسرو سازی آشنایی بیشتر پیدا کردند و اعتماد آنها به خوبی کیفیت تولید بعضی از اقلام مواد غذائی کاملا جلب گردید ،بطوریکه مصرف غذائی کنسرو شده که در سال ۱۳۵۵ برای هر ایرانی در سال کمتر از یک قوطی بود در سال ۱۳۵۵ به ۵ قوطی و در حال حاضر به ده قوطی و شاید بیشتر بالغ گردیده است .
تاریخچه صنعت کنسرو سازی (در جهان )
قبل از کشف موجودات ذره بینی که باعث فساد مواد غذائی می شدنددر جنگها و مسافرتها یکی از مشکلات اساسی بزرگ حمل و نقل سالم و نگهداری مواد غذائی بوده :بدین لحاظ در زمان نا پلئون در فرانسه تحقیقات مختلفی جهت پیدا کردن بهترین راه نگهداری مواد غذائی شروع شد و حتی برای تسریع در عمل جوایزی برای فردی که بتواند روشی ابداع کند که مواد غذائی را برای زمان نسبتا طولانی سالم نگهدارد تعیین گردید ، بلا خره نیکلاس آپرت (Nicolas Appert ) با ابداع بهترین روش نگهداری مواد غذائی در ظروف سر بسته موفق به دریافت جایزه مزبور در سال ۱۸۱۰ میلادی گردید.
ظرفیت تولید
ظرفیت تولید کارخانه بهگل خراسان در هر روز در حدود ۰۰۰/۲۰ عدد قوطی از انواع محصولات می باشد که به شرایط در خواست و تقاضای بازار در هر فصل مربوط به خود تغییر میکند . که باید اشاره کرد که این میزان تولید در اوج بازار و تقاضای مناسب می باشد .
مقدار سر مایه گذاری اولیه در موقع احداث کار خانه:
طبق مقدمهای که در اول طرح آمده است تاریخچه این کارخا نه به سال ۱۳۵۱ بر می گردد که متاسفانه به علت گذشت سالیان دراز مدیریت های کارخانه به مراتب عوض می گردید. و به همین علت هیچ گونه آمار دقیقی از میزان سر مایه گذاری اولیه برای احداث کارخانه در دسترس نمی باشد .ولی به گفته یکی از کار کنان که سابقه طولانی (در حدود ۲۴ سال )دارد سرمایه گذاری اولیه طبق گفته ایشان بصورت تسهیلات بانکی در حدود ۰۰۰/۱۲۰۰ تومان بود . که مساحت سلختمان در سال ۱۳۵۱ کمتر از مساحت اکنون بوده است .
تعداد پرسنل
تعداد پرسنل با تغییر یافتن فصل ،محصولات و تقلضای بازار نیز تغییر می یابد .یعنی با افزایش تقاضای بازار بر تعداد پرسنل ثابت کار خانه بهگل خراسان نیز اضافه می شود .با کاهش تقاضای بازار و تغییر فصل از تعداد کارکنان متغیر کم خواهد شد . ( یعنی قراردادهای آنها به صورت کوتاه مدت است ).
البته اصطلاح پرسنل ثابت بدین معنی نیست که آنها به استخدام دائم کارخانه در آمده باشند. منظور از این افراد ثابت چونکه جزء بهترین نیروهای انسانی کارخانه می باشند دائما با آنها تجدید قرارداد می شود . تعداد پرسنل ثابت ۴۱ نفربوده که طبق جدول زیر مسؤلیت آنها تعیین شده است:

شرح تعداد کارکنان ثابت کارکنان متغیر
مرد زن
مدیریت ۱ – + –
پرسنل تولید ی مهندس صنایع غذایی ۱ – + –
تکنسین ۲ – + –
کارگر ۵ ۲۰ ۲۵نفر ۱۲ نفر
پرسنل تعمیرگاه و تاسیسات ۳ – + –
پرسنل مالی،اداری،خدماتی ۶ ۳ + ۱ نفر
پرسنل دفتر مرکزی ۱ ۱ ۲نفر ۱نفر
جمع ۴۱ – ۴۱نفر ۱۴ نفر

در ضمن حقوق پرسنل (کارگر ) طبق قانون کار ایران ۰۰۰/۱۰۸ تومان می باشد البته باید اضافه کرد که حقوق و مزایای دیگر پرسنل به علت عدم همکاری ذکر نشده است .
باید اشاره کرد که حق بیمه کارکنان ۲۳% حقوق ۱۲ ماهه آنها می باشد .
شیفت کاری کارکنان
شیفت کاری در کارخانه بهگل خراسان از ساعت ۵/۷ الی ۵/۴ بعداز ظهر بوده که در همین یک شیفت می باشد . دراوج تقاضا و تولید محصول با افزایش پرسنل متغیر ساعت کاری از یک شیفت به دو شیفت اضافه پیدا می کند . که از ساعت ۵ شیفت دوم کاری شروع شده و تا ساعت ۲ صبح ادامه دارد .باید اشاره نمود که شیفتهای عصر سرویسهای ایاب و ذهاب در ایستگاههای خاص توقف دارد ، ولی شیفتهای دوم ( شب ) سرویسهای ایاب و ذهاب آنها را تا محل سکونت زندگیشان می برد .
زمان احداث
زمان احداث ساختمان در سال ۱۳۵۰ شروع گردیده و در سال ۱۳۵۱ به بهره برداری رسیده و شروع به کار کرده است که در طی یکسال تمامی مراحل ساخت سالن تولید ، انبارها ، ساختمان اداری . ساختمان نگهبانی ، ساختمان تأسیسات و غیره …. به پایان رسیده است . البته تعمیرات کلی و اساسی در سال ۱۳۷۹ در خط تولید و تمامی ساختمان به انجام رسید که تعداد انبارها افزایش پیدا کرد. مثلا : انبار قرنطینه از ۱ به ۲ افزایش یافت . و اتاق Blanch از ۱ به ۲ افزایش یافت.
قیمت فروش محصولات
کمپوت گلابی قیمت (فروش ) = ۳۰۰۰ریال .
کمپوت گیلاس قیمت (فروش ) = ۴۵۰۰ ریال
کمپوت سیب قیمت (فروش ) = ۳۰۰۰۰ ریال
کمپوت شلیل قیمت (فروش ) = ۷۵۰۰ ریال
کمپوت زردآلو قیمت (فروش ) = ۳۸۰۰ ریال
کمپوت آلبالو قیمت (فروش ) = ۳۸۰۰ ریال
کنسرو نخود فرنگی قیمت (فروش ) = ۳۲۰۰ ریال
کنسرو لوبیا قیمت (فروش ) = ۲۶۰۰ ریال
کنسرو بادمجان قیمت (فروش ) = ۳۰۰۰ ریال
مربای هویج قیمت (فروش ) = ۳۸۵۰ ریال
مربای آلبالو قیمت (فروش ) = ۵۹۵۰ ریال
مربای بالنگ قیمت (فروش ) = ۳۰۰۰ ریال
ترشی لیته قیمت (فروش ) = ۴۵۰۰ ریال

فصل دوم
مشخصات محصول : (نخود فرنگی )
نخود فرنگی بایستی از جایی تهیه می شود که بهترین نوع آب و هوا و خاک کشاورزی برای تولید داشته باشد . نخود فرنگی نباید در موقع برداشت از رنگ طبیعی خود ( سبز شفاف ) خارج شده باشد علت این امر به عواملی چون عدم خاک ، آب و هوای مناسب و نحوه کاشت و داشت و برداشت بستگی کامل دارد . بایستی توجه داشت که نخود فرنگی در موقع برداشت نباید زیاد در یکجا ( محل ) انباشته شود زیرا این امر باعث می شود که رنگ طبیعی محصول( نخود فرنگی)
به زردی و قهوه ای بگراید و موجب عدم کیفیت بالای محصول و کاهش طعم ( عوض شدن مزه و طعم طبیعی ) و پایین آمدن مدت ماندگاری محصول می گردد ، پس می توان گفت که رنگ نخود فرنگی با کیفیت خوب دارای رنگ سبز شفاف بوده که در بعضی موارد سبز پررنگ نیز می باشد .هرچه رنگ نخود فرنگی از حالت اولی رو به پررنگی برود درجه کیفیت آن بالاتر می رود .
چگونگی بازریابی
قبل از اینکه به بحث اصلی مطلب یعنی چگونگی بازاریابی بخواهیم بپردازیم لازم به ذکر است که شرایط و موارد زیر که گفته می شود اگر رعایت شوند باعث به دست آوردن بازارهای فروش داخل و خارج از کشور می شوند .
الف – کیفیت و مرغوبیت بالای محصولات : هر چه کیفیت و مرغوبیت محصولات تولید شده بالاتر و بهتر شود باعث فروش و به دست گرفتن بازار می شود .
ب – تبلیغات : یکی دیگر از راههای نوین در بدست آوردن بازارهای فروش همین تبلیغات می باشد مثل : تبلیغات تلویزیونی ، رادیویی ، روزنامه ، مجله ، و برچسب خود محصول ( قوطی ) و غیره …….
ج – قیمت مناسب : در کنار کیفیت و مرغوبیت محصول قیمت مناسب ( محصول ) تولید شده موجب فروش در نتیجه سوددهی بیشتر و از لحاظ اقتصادی نیز برای شرکت مناسبتر می باشد
دتعین جایزه برای محصولات : که این روش اخیرا به صورت گسترده در ایران و جهان روز به روز زیادتر شده و برای بالا بردن فروش محصولات تولید شده راه مناسبی می باشد مثل : جایزه واحد مسکونی و غیره از طریق درج شماره روی قوطی ها و غیره …..
چگونگی تهیه مواد اولیه :
در ابتدای امر باید اشاره کرد که نخود فرنگی از شمال کشور تهیه شده و وارد شرکت بهگل خراسان می شود. باید توجه داشت که نخود فرنگی تولید شده قبل از حمل به شرکت بعد از برداشت نخود فرنگی آن را در داخل سردخانه های مخصوص می گذارند تا از فسادپذیری و از به هدر رفتن محصول جلوگیری شود زیرا که عمر نخود فرنگی هنگام برداشت کم بوده و لازم است که برای پیشگیری از فاسد شدن آنرا در داخل سردخانه های مخصوص قرار داده تا یخ زده و برای حمل راحت تر بوده و عمر آن طولانی شود . البته نباید طولانی مدت نخود فرنگی در سرد خانه نگهداری شود زیرا که باعث می شود طعم و مزه طبیعی نخود فرنگی تغییر کند بعد از مقدمه که به چگونگی تولید و نگهداری نخود فرنگی اشاره شد حالا در زیر شرح کلی درمورد تولید و به مصرف رسیدن آن درخط تولید را بررسی می کنیم .
بعد از حمل نخود فرنگی از شمال کشور به داخل شرکت آنها رادر داخل انبارهای مواد اولیه نگهداری کرده البته قبل از اینکه وارد بحث اصلی خط تولید شویم باید اشاره کرد که مقدار تهیه نخود فرنگی بستگی کامل به تقاضای بازار و نرخ کالا و قیمت مواد اولیه دارد .
مقاسه شرکت بهگل خراسان از نظر رتبه اقتصادی باشرکتهای دیگر :
در این قسمت به مقایسه شرکت بهگل خراسان با شرکت شاداب می پردازیم:
شرکت بهگل از لحاظ رتبه اقتصادی در کشور و سطح استان نسبت به سایر شرکتها در رتبه پایین تری قرار دارد . ما در اینجا برای تفهیم و راحتی کار شرکت بهگل را با شرکت شاداب مقایسه می کنیم۱-کیفیت و مرغوبیت محصولات تولید شده بهگل نسبت به شرکت شاداب کمتر بوده
۲-از لحاظ امکانات شرکت شاداب دارای خط تولید جدیدتری و پیشرفته تری نسبت به بهگل خراسان می باشد ۳ – این شرکت (بهگل) از استانداردهای ایران و بین المللی نسبت به شرکت شاداب دورتر می باشد .
۴- امکانات رفاهی ،ایاب و ذهاب ،مزایا برای پیشرفت کارکنان و نیروهای متخصص در شرکت بهگل کم میباشد ،در نتیجه تولید محصول نیز کمترخواهد شد.
۵- تمامی عواملی که در بالا ذکر شد باعث می گردد که تفاوت قیمت بین شرکت بهگل و شاداب بشود به عنوان مثال :قیمت فروش نخود فرنگی تولید شده در شرکت بهگل خراسان
۳۲۰۰ریال بوده اما نرخ فروش شرکت شاداب در حدود ۳۸۰۰ ریال می باشد.
بررسی اقتصادی خط تولید :
در بررسی اقتصادی خط تولید به علت عدم همکاری مسؤلان کارخانه هزینه ها به صورت حدود می باشد .
۱-ظرفیت تولید روزانه ۰۰۰/۲۰ هزار قوطی انواع محصولات : قیمت هر قوطی ۳۵۰ ریال .
۲-نخود فرنگی: مقدار محصول در هر قوطی ۶۰۰ ریال.
۳-مخزن حاوی آب نمک برای مایع داخل قوطی نخود فرنگی: هر قوطی (مایع داخل قوطی ۴۰ ریال .
۴-تونل اگزاست :هر سه هزار قوطی در ساعت ۹۰۰۰۰ ریال قیمت برای هر واحد قوطی ۳۰۰ ریال
۵-در بندی محصول :هر سه هزار قوطی ۳۶۰۰۰۰ ریال قیمت هر واحد قوطی ۱۲۰ ریال .
۶-بلانچر آب و بخار :هر ۳۰۰۰ قوطی ۱۲۶۰۰۰۰ ریال قیمت هر واحد قوطی ۴۲۰ ریال .
۷-برچسب زنی :قیمت هر واحد قوطی ۱۰۰ ریال .
قیمت تمام شده هر قوطی ۱۶۶۰ ریال می باشد و قیمت فروش آن برای هر واحد قوطی کنسرو نخود فرنگی ۳۲۰۰ ریال میباشد در ضمن بایستی اضافه کرد هزینه ها به قیمت تمام شده محصول نیز اضافی می شود .

کارخانه در تاریخ ۱/۶/۶۵ با ۴۵۰۰۰۰۰ ریال وجه نقد، ۱۰۰۰۰۰۰ ریال کالا، ۵۰۰۰۰۰ ریال اثاثه شروع به کار نموده و معاملات زیر را طی دو ماه مهر و آبان انجام می‌‌دهد.
۲/۶- پرداخت مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰ ریال بابت اجاره ۶ ماه محل کارخانه
۵/۶- خرید ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال کالا که ۲۵% آن نقدا، دو فقره سفته ۵۰۰۰۰۰ ریالی به سر رسیدهای ۲۵/۶و ۲۵/۷ صادر و بقیه با شرط (ن/۴۵-۴/۱۰) بوده است.
۶/۶- فروش ۵۰۰۰۰۰ ریال کالا به طور نقد (با خریدار توافق شد ۲% به وی تخیف داده شود)
۷/۶ -دریافت صورتحسابی به مبلغ ۵۰۰۰۰ ریال بابت تعمیر اثاثه کارخانه
۸/۶ -فروش ۱۰۰۰۰۰۰ ریال کالا با شرط (ن/۲۰-۳/۸)
۱۰/۶ -معادل ۱۰۰۰۰۰ ریال از کالای فروخته شده در ۸/۶ به علت عدم مطابقت با نمونه برگشت داده شد.
۱۵/۶- پرداخت بدهی خرید ۵/۶
۱۸/۶ -خرید ۲۵۰۰۰۰۰۰ ریال کالا با شریط (ن /۳۵- ۳/۱۰)
۱۹/۶ – پرداخت ۲۰۰۰۰ ریال بابت هزینه حمل کالای خریداری شده
۲۰/۶ – برگشت ۵۰۰۰۰۰ ریال کالای خریداری شده در ۱۸/۶ به علت معیوب بودن
۲۲/۶- فروش ۲۰۰۰۰۰۰ ریال کالا به طور نقد پس از کسر ۳% تخفیف
۲۳/۶- فروش ۱۵۰۰۰۰۰ ریال کالا با شرط (ن /۲۰-۳/۸)
۲۴/۶- خرید ۱۲۵۰۰۰۰ریال کالا به طور نقد (نماینده کارخانه موفق می‌شود ۲% از بهای رسمی‌‌آن کم نماید).
۲۵/۶ – پرداخت وجه سفته صادره در ۵/۶
۲۶/۶- فروش ۵۰۰۰۰۰ ریال کالا به طور نقد به علت تغییر فصل کارخانه تصمیم می‌‌گیرد از ۲۵/۶ تا پایان شهریور ۶۵ به خریداران نقدی معادل ۵% تخفیف اعطا نماید)
۲۷/۶- دریافت وجه کالای فروخته شده در ۸/۶
۲۸/۶- پرداخت وجه کالای خریداری شده در ۱۸/۶
۲۹/۶- پرداخت مبلغ ۵۰۰۰۰ ریال بابت صورتحساب تغییر اثاثه کارخانه
۳۰/۶- دریافت وجه فروش ۲۳/۶
مطلوبست: ثبت اقلام فوق در دفتر روزنامه عمومی‌‌و انتقال آن به حسابهای دفتر کل

دفتر روزنامه عمومی‌‌
تاریخ شرح عطف بدهکار بستانکار
۱/۶/۶۵ صندوق
موجودی کالا
اثاثه
سرمایه
بابت سرمایه گذاری کارخانه ۱۱۱

۱۱۳
۱۲۱
۳۱۱ ۴۵۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰

۶۰۰۰۰۰۰
۲/۶/۶۵ پیش پرداخت اجاره
صندوق
بابت پیش پرداخت اجاره ۶ ماهه محل کارخانه ۱۱۴

۱۱۱ ۱۲۰۰۰۰۰
۱۲۰۰۰۰۰
۵/۶/۶۵ خرید کالا
صندوق
اسناد پرداختنی
بستانکاران
بابت خرید کالا نقد و نسیه ۵۱۱

۱۱۱
۲۱۲

۲۱۱ ۴۰۰۰۰۰۰

۱۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰

۲۰۰۰۰۰۰
۶/۶/۶۵ صندوق
فروش کالا
با کسر ۲% تخفیف ۱۱۱

۴۱۱ ۴۹۰۰۰۰

۴۹۰۰۰۰
۷/۶/۶۵ هزینه تعمیر اثاثه
بستانکاران
دریافت صورتحساب تعمیر اثاثه ۶۱۱
۲۱۱ ۵۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰
۸/۶/۶۵ بدهکاران
فروش کالا
فروش با شرط (ن/۲۰-۳/۸) ۱۱۲

۴۱۱ ۱۰۰۰۰۰۰

۱۰۰۰۰۰۰
۱۰/۶/۶۵ برگشت از فروش و تخفیفات
بدهکاران
برگشتی از فروش به علت عدم تطبیق با نمونه ۴۱۲

۱۱۲ ۱۰۰۰۰۰

۱۰۰۰۰۰
۱۵/۶/۶۵ بستانکاران
برگشت از خرید و تخفیفات
صندوق
بابت پرداخت بدهی ۲۱۱

۵۱۳
۱۱۱ ۲۰۰۰۰۰۰

۸۰۰۰۰
۱۹۲۰۰۰۰
تاریخ
شرح عطف بدهکار بستانکار
۱۸/۶/۶۵ خرید کالا
بستانکار
خرید کالا با شرط ( ن/ ۳۵- ۳/۱۰) ۵۱۱
۲۱۱ ۲۵۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۹/۶/۶۵ هزینه حمل کالای خریداری شده
صندوق
پرداخت بابت حمل کالای خریداری شده ۵۱۴
۱۱۱ ۲۰۰۰۰
۲۰۰۰۰
۲۰/۶/۶۵ بستانکاران
برگشت از خرید و تخفیفات
بابت برگشت کالا به علت معیوب بودن ۲۱۱
۵۱۲ ۵۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰
۲۲/۶/۶۵ صندوق
فروش کالا
بابت فروش نقدی پس از کسر ۳% تخفیف ۱۱۱
۴۱۱ ۱۹۴۰۰۰۰
۱۹۴۰۰۰۰
۲۳/۶/۶۵ بدهکاران
فروش کالا
فروش با شرط (ن/ ۲۰-۳/۸) ۱۱۲
۴۱۱ ۱۵۰۰۰۰۰
۱۵۰۰۰۰۰
۲۴/۶/۶۵ خرید
صندوق
خرید نقدی کالا پس از کسر۲% تخفیف ۵۱۱
۱۱۱ ۱۲۲۵۰۰۰۰
۱۲۲۵۰۰۰
۲۵/۶/۶۵ اسناد پرداختنی
صندوق
بابت پرداخت وجه سفته صادره در ۵/۶ ۲۱۲
۱۱۱ ۵۰۰۰۰۰ ۵۰۰۰۰۰
۲۶/۶/۶۵ صندوق
فروش کالا
بابت فروش نقدی پس از کسر ۵% تخفیف ۱۱۱
۴۱۱ ۴۷۵۰۰۰
۴۷۵۰۰۰
۲۷/۶/۶۵ صندوق
بدهکاران
دریافت بابت طلب ۱۱۱
۱۱۲ ۹۰۰۰۰۰
۹۰۰۰۰۰
۲۸/۶/۶۵ بستانکاران
صندوق
تخفیفات نقدی
خرید بابت پرداخت بدهی ۲۱۱

۱۱۱
۵۱۳ ۲۰۰۰۰۰۰

۱۹۴۰۰۰۰
۶۰۰۰۰
۲۹/۶/۶۵ بستانکاران
صندوق
پرداخت وجه صورتحساب مورخ ۷/۶ ۲۱۱
۱۱۱ ۵۰۰۰۰
۵۰۰۰۰
۳۰/۶/۶۵ صندوق
تخفیفات نقدی فروش
بدهکاران
دریافت بدهی پس از کسر تخفیف ۱۱۱

۴۱۳
۱۱۲ ۱۴۵۵۰۰۰

۴۵۰۰۰

۱۵۰۰۰۰۰
۲۷۹۵۰۰۰۰ ۲۷۹۵۰۰۰۰

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.