مقاله آشنایی با ماهواره های هواشناسی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله آشنایی با ماهواره های هواشناسی دارای ۳۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آشنایی با ماهواره های هواشناسی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آشنایی با ماهواره های هواشناسی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آشنایی با ماهواره های هواشناسی :

آشنایی با ماهواره های هواشناسی
با همکاری ملیحه زراعتی
ماهواره‌های آب و هوائی اولین بار توسط آمریکائی‌ها و در سال ۱۹۶۰ برای مشاهده و دریافت اطلاعات واقعی آب و هوائی به آسمان پرتاب گردیدند. در آگوست همین سال، نخستین تصویر زمین از فضا در روزنامه ملی ژئوگرافیک (Geographic) منتشر گردید. از این تاریخ به بعد، ماهواره‌های بیشتری به فضا پرتاب شدند.

همانطور که زمین و دیگر سیاره‌ها در مدار خاص خود به دور خورشید می‌گردند، ماهواره‌های مصنوعی نیز در مدارهای خاصی در حال چرخش‌اند. انتخاب این مدارها برای ماهواره‌ها به منظور و هدفی که ماهواره به آن منظور به فضا پرتاب شده است بستگی دارد. می‌توان مداری را انتخاب نمود که در مسیر قطب شمال و جنوب قرار می‌گیرد و یا مداری که حول خط استوا می‌باشد و یا هر مداری ما بین این دو حالت. همچنین در انتخاب مدار ماهواره عامل ارتفاع نیز می‌تواند درنظر گرفته شود مثلا ارتفاعات هزاران مایلی بالای زمین و یا ارتفاعات صدها مایلی. دو نوع اصلی ماهواره‌های آب و هوائی وجود دارد :

۱ – ثابت زمین Geostationary

۲ – مدار قطبی Polar Orbiting

ماهواره های Geostationary برای هشدارهای کوتاه مدت و ماهواره‌های Polar Orbiting برای پیش بینی‌های بلند مدت تر بکار می‌روند. هر دو نوع ماهواره‌ها برای دیده بانی‌ کامل آب و هوائی جهان لازم هستند.

در اواخر دهه ۷۰ نیاز به ماهواره‌هائی که ۲۴ ساعته در روز بتوانند تصاویر ماهواره ای را تهیه نمایند احساس گردید. ماهواره ای که بتواند هر۲۴ ساعت یکبار در مداری که در ارتفاع ۴۰۰۰۰ کیلومتری بالای خط استوا قرار دارد و با سرعتی که با سرعت زمین برابر می باشد به دور زمین بچرخند. این نوع ماهواره ها، ماهواره های زمینآهنگ نامیده می شوند.

از آنجاییکه سرعت چرخش این ماهواره ها به دور زمین با سرعت چرخش زمین متناسب می باشد، این ماهواره‌ها نسبت به یک موقعیت روی سطح زمین ثابت باقی می مانند و به این دلیل که زمین نیز در روز یکبار به دور محورش می‌گردد آن ها نیز یکبار در روز مدار خود را طی می‌کنند.

برای مثال دو ماهواره‌ Goes (ماهواره‌های محیطی- عملیاتی ثابت زمین) جز ماهواره های زمین آهنگ هستند و در مدار زمین آهنگ (geosynchronous) دور زمین می‌چرخند. در حداقل ارتفاع ۳۶۰۰۰ کیلومتری بالای خط استوا قرار دارند.

این ماهواره‌ها به طور پیوسته تصاویر دقیق ولی با جزئیات کم تهیه می‌کنند و این تصاویر را هر ۳۰ دقیقه یکبار به زمین ارسال می نمایند. دیده بانی پیوسته این ماهواره‌ها برای تجزیه و تحلیل متمرکز داده‌ها ضروری می‌باشند. این تصاویر بوسیله یک نرم افزار تجزیه و تحلیل شده و بصورت پیوسته و گرافیکی تهیه می شوند. به دلیل است که به عنوان مثال تصاویری که از حرکت ابرها نمایش داده می شود، مربوط به ۸ ساعت گذشته می باشد.این اطلاعات ارزشمند درباره نوع، جهت و بزرگی ابر می تواند کار پیش بینی را بسیار ساده نماید.

با توجه به این که این ماهواره ها نسبت به یک موقعیت بر روی سطح زمین ثابت هستند قادرند در شرائط بد آب وهوائی مانند گردباد ،سیلاب ، طوفان‌های تگرگی و تندبادها هشدارهائی بدهند.

ماهواره های مدار ثابت مختلفی وجود دارد، برای مثال ماهواره ثابت زمین GMS برای استرالیا و ژاپن،GOES8ه (GOES=Geostationary operational Environmental Satellites) برای آمریکای شرقی،GOES 10 برای آمریکای غربی،INS/Meteosat5 برای روسیه و هند و Meteosat7 برای اروپا نمونه‌ هایی از ماهواره‌های ثابت زمین می‌باشند. البته ماهواره ها ی Meteosat تمام اروپا و افریقا را می پوشانند.

دو ماهواره Meteosat و GOES تصاویری از دیگر ماهواره های ثابت زمین را نیز دوباره ارسال می دارند این امر موجب می شود که به عنوان مثال آب و هوای استرالیا را بتوان در لندن یا شیکاگو مشاهده نمود.

ماهواره های زمین آهنگ با فرکانس ۱۶۹۱MHzداده ها را ارسال می دارند وبرای دریافت اطلاعات آن ها به دیش ثابت و کوچکی نیاز می باشد. این ارسال WEFAX نامیده می شود و چون از استاندارد بسیار بالایی برخوردار می باشند تفاوت اندکی بین تصاویر این ماهواره ها وجود دارد.

اولین سامانه هشدار زلزله، زمین‌لرزه را ۳۰ثانیه قبل از وقوع اعلام‌می‌کند
تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۶/۰۷/۱۰
خارجی.علمی.زلزله.
درحال حاضر از نظر علمی شهر توکیو منتظر یک زلزله فاجعه بار است.

درصورت وقوع چنین زلزله شدیدی ۳میلیون نفر بی‌سرپناه خواهند شد که تعداد پناهگاههای توکیو جوابگوی این جمعیت انبوه نخواهد بود و ۶۰۰هزار نفر جایی پیدا نخواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از توکیو، راه‌اندازی اولین سامانه پیش‌بینی زلزله در مقیاس گسترده در توکیو به کاهش شمار تلفات و آسیبها کمک می‌کند.
شهر توکیو که با داشتن تراکم جمعیت بسیار بالا ، دیگر فضایی برای ساخت پناهگاههای جدید ندارد امیدوار است با ارایه اطلاعات بیشتر از آشفتگی و آسیبهای ثانویه ناشی از آتش سوزی بکاهد و مردم را برای برنامه‌ریزی قبلی برای رویارویی با زلزله تشویق نماید.

این سامانه هشدار جدید از اطلاعات سازمان هواشناسی استفاده می‌کند که یک شبکه پیچیده سنجنده را در اعماق زمین در سراسر ژاپن نصب کرده است که شدت زلزله را به محض تکانهای زمین محاسبه می‌کند.
این سامانه با تشخیص امواج اولیه کار می‌کند که از کانون زلزله گسترش می‌یابد و سریعتر از امواج ویرانگر ثانویه حرکت می‌کند. زمانی که امواج اولیه با شدت خاصی مشخص شد، هشدار زلزله ۳۰ثانیه قبل از رسیدن امواج ثانویه اعلام می‌شود. شبکه تلویزیونی ان اچ کی هشدارها را تقریبا به اطلاع شنوندگان و بینندگان رادیو و تلویزیونی خود می‌رساند.

این سامانه ساعت ۹صبح روز دوشنبه به وقت محلی در سازمان هواشناسی ژاپن راه‌اندازی شد.
هشدار زلزله در رادیو و تلویزیون ان‌اچ‌کی و بزرگترین ایستگاههای تلویزیونی در توکیو پخش می‌شود.
با این حال این سامانه کامل نیست، آذرخش یا سایر عوامل می‌تواند در کار این دستگاه اختلال ایجاد کند و در مناطقی که مستقیما بالای گسل پاره شده قرار دارد موثر نخواهد شد زیرا دو موج زلزله تقریبا به طور همزمان دریافت می‌شود. کسانی که از تلویزیون یا رادیو استفاده نمی‌کنند نیز متوجه هشدار نمی‌شوند.
با این حال این سامانه به اعلام یک هشدار سونومی زلزله ۶/۹ریشتری در شمال ژاپن دو دقیقه سریعتر از سامانه هشدار قدیمی کمک کرد. این سازمان همچنین توانست زلزله ۶/۸ریشتری ماه ژوییه را قبل از وقوع هشدار دهد.

در صورت وقوع یک زلزله بسیار شدید مشکل کمبود پناهگاه در توکیو وجود دارد.
هر ساله چندین زلزله خفیف تا متوسط توکیو را می‌لرزاند.
هر ۷۰سال خط گسل زیر توکیو زلزله فاجعه باری می‌آفریند که به گفته دانشمندان موعد این زلزله مدتهاست به سرآمده است. آخرین زلزله بزرگ اول سپتامبر سال ۱۹۲۳با قدرت ۸/۳ریشتر اتفاق افتاد که بیش از ۱۴۰هزار کشته برجاگذاشت.
براساس آمارهای دولتی، در صورت وقوع زلزله شدید در توکیو احتمال مرگ ۷۸۰۰تن وجود دارد و این شهر ۱۱۲تریلیون خسارت اقتصادی متحمل خواهد شد.
حدود ۳میلیون نفر از جمعیت ۱۲و نیم میلیون نفری ساکنان توکیو نیاز باید به دنبال سرپناه باشند.

علمی./۱۷۸۶/۱۵۸۴
محصولات رادار
محصولات رادار< صفحه اول
* محصولات رادار امیرآباد

با استفاده از بازتاب اشعه رادارکه در صفحه تصویر منعکس شده و توسط دستگاههای اندازه گیری ، مشخصات سیگنال رسیده ، دقیقأ مورد بررسی قرار میگیرد از این سیگنالها داده های خام W،V ، Z استخراج میشوند که به ترتیب بیان کننده : سرعت ذرات در بسته هوا ، سرعت میانگین بسته هوا و میزان انعکاس میباشند که تنها Z تصحیح شده است و V,W تصحیح شده نیستند از این داده های خام محصولات راداری نظیر PPI ، RHI ، CAPPI ، Vcut ، SRI ، PAC و ; استخراج میشود .

شاخص صفحه موقعیت PPI : Plan position Indicator برای دستیـابی به این محصول ، آنتن در ارتفاعی بـــطور عمودی ( Vertical elevation ) ثـــابت میشود . در این حالـــت از سـمـت الــــراس ( Azimuth ) بـیــن صفــر تـــا ۳۶۰ درجـــه امــــواج الــــکترو مغــــناطیسی ارســــال میگردد که در اینحــالت وضعیت تصویر محور مختصــات واقعی منـــاطقی که در آن بـــارندگی اتفـاق میافتد مشخص میگردد .

شاخص محدوده ارتفاع RHI: Range Height Indicator در این وضعیت آنــتن در سمت الـــراس ( آزیموت ) حرکــت داده نمیشود بلکه در جهت مورد نظر ثـــابت میگـردد. در ایــن حالت تصویر از حرکت عمودی آنتن نــاشی مــیشود و بـدین ترتیب محصولات حاصــــله برای شنـــاســایی بـرش عـمودی ابر هـا مورداستفــــاده قرار می گیرد ، بطوریکه میتــوان از آن خصوصیات فیزیـــک ابر ومیزان آب قــابل ریزش را شناسـایی نمود و پــیش بینــی های کوتــــاه مدت و دقیق از میزان بارندگی را فراهم آورد که ایــن اطلاعـــات میتواند برای صــــدور هشدار نسبت به وقوع سیـــلاب یا طوفان بکار رود .

بیشینه نمایش MAX : Maximum Display محصول Maximum Display اطلاعات مربوط به نمایش حداکثر ارتفاع و چگالی درون ابر میباشد . تصویر مذکور از فاصله دو بلندی تحت پوشش آنتن رادار دریافت می گردد . حجم داده های قطبی (مغناطیسی) در برگیرنده جهت (z) برای هر کدام از ستون ها و در جهت (y) شمالی و جنوبی و در جهت (x) هر یک از خطوط سطح افقی بیشترین مقدار را می باشد که در شناسایی و رد یابی توده های فعال و غیر فعال جوی و بر آورد نوع فعالیت آنها در امر باروری ابرها ، تبدیل تگرگ به باران و سایر روشهای تعدیل و تغییر اقلیم بکار برد .

شاخص موقعیت مکان ثابت عرضی CAPPI : Constant Altitude Position Indicator در منطقه تحت پوشش رادار امواج الکترو مغناطیسی از یک زاویه و ارتفاع معین تا ارتفاع دیگری با زاویه مشخص از سمت الراس ( آزیموت ) و با در نظر گرفتن PPI صادر میشود که تصاویر حاصله نتیجه ارسال این امواج به هدف میباشد . بدین ترتیب برای کاربر از سطح زمین تا ارتفاع مورد نظر یک لایه ای مشخص میگردد . ( لایه CAPPI )

شاخص کاذب موقعیت نقشه در عرض ثابت PCAPPI : Pseudo Constatant Altitude Position Indicator در تولید این محصول روش کار و طرز کار آنتن همانند CAPPI است ، با این توضیح که این فرآورده داده های مربوط به ارتفاعات نزدیک به رادار و اطلاعات نقاط پست واقع در دورترین نقطه از رادار را در بر میگیرد . بدین سبب هر چه از مرکز رادار دور شویم در نتیجه قطع نور ارسالی الکترومغناطیسی توسط بلندیهای منطقه اطلاعات لازم از زاویه پایین ترین بلندی فراهم میگردد .
برش عمودی VCU : Vertical Cut این فرآورده در داخل منطقه تحت پوشش رادار در بین دو نقطه مورد نظر از سطح زمین تا ارتفاع معین نشانگر برش عمودی خطی میباشد . این محصول چون از PDF تشکیل شده ، برای راهنمایی بیشتر در صفحه (DisplayManage r ) با دگمه وسطی موس روی تصویر کلیک میکنیم در این حالت بـرای مثال ( maximum CAPPI ) ظاهر میشود .

سقف انعکاس ( پژواک ) ETOP : Echo Top این فرآورده ضمن نشان دادن قویترین انعکاس ( پژواک ) بیانگر سطح بلندیها نیز میباشد .
انعکاس پایهEBAS : Echo Base این محصول برعکس ETOP است یعنی موقعیت ضعیف ترین Echo را نشان میدهد .
نشانگر سرعت سمت الراس ( آزیموت ) VAD VAD : Velocity Azimuth Display نشاندهنده سرعت انتشار در سطح افقی میباشد بدین ترتیب بین سطح زمین و سطوح فوقانی برآیند باد عمودی محاسبه میگردد با این محصول با بدست آوردن میدان باد و سرعت برداری آن مسافت معین سرعت پرتوی( رادیال ) که سمت مخالف بلندی را نشان میدهد نیز مشخص میگردد

درجه سرعت مرحله – ۱ ) VVP-1 : Volume Velocity Processing -1 در این حالت میتوان سرعت پدیده های جوی را در سطوح فوقانی با دقتی بالا کشف و رد یابی کرد ، از این وضعیت این امکان فراهم میگردد که خلبان یک هواپیما را پیش از ورود به منطقه ای که شرایط نامساعد جوی دارد آگاه نمود تا تصمیمات لازم را اتخاذ نماید .

درجه سرعت مرحله – ۲ ) VVP-2 : Volume Velocity Processing -2 در این حالت کاربر برای شناسایی سمت و سرعت بادهای افقی در یک ستون عمودی و در سطح افقی در نزدیکی مرکز رادار در بین دو فاصله ( نقطه ) از مرکز رادار استفاده میکند
روش همگن کردن باد – ۱ ) UWT-1 : Uniform Wind Technique – ۱ اگر بردارهای سطح افقی با سایر تصاویر همدیگر را قطع کنند به محصول حاصله UWT گفته میشود .

روش همگن کردن باد – ۲ ) UWT-2 : Uniferm Wind Technique – ۲ این محصول مشابه ۱-UWT است و تصویر بدست آمده ناشی از بکار گیری داده های سرعت قطبی مورد استفاده ( CAPPI ,PPI ) در محاسبه برداربادهای افقی میباشد .
مجموعه عمودی مایع ( شاره ) VIl : Vertical Integrated liquid این محصول تعیین کننده مجموعه مقدار بارندگی یک نقطه از منطقه تحت پوشش رادار بوده و میزان آب قابل ریزش از ابر را نشان میدهد . در این محصول کل داده ها لزوما باز تاب پذیر بوده که دادهای بازتاب پذیر نشانگر آب قابل ریزش میباشد . که از این حالت علاوه بر پیش بینی میزان بارندگی ، شدت و نوع آن را نیز میتوان پیش یابی کرد و بدین ترتیب پدیده های خسارت زا از قبیل تگرگ ، طوفان و باران شدید قابل پیش بینی خواهد بود .

بازتاپ پذیری مجموعه عمودی VIR VIR : Vertical Integrated Reflectivity برای کاربرشناسایی و پیش بینی میانگین بازتاب پذیری درون یک منطقه را فراهم میکند در بدست آمدن این محصول تمامی دادههای بازتاب پذیر مورد استفاده قرار میگیرد .
شدت بارندگی سطح زمین SRI : Surface Rainfall Intensity در صفحه رایانه ( نمایشگر ) هر کدام از پیکسلها نشانگر شدت بارندگی میباشد .
مجموع بارندگی PAC PAC : Precipitation Accumulation یکی از دومین محصول یک مرحله است . بدون شک مجموعه PAC و SRI نیز میزان بارش را در زمانهای معین تعیین میکند .

مجموع بارنگی طولانی مدت ( PAL PAL : Long Time ( PAC سومین مرحله از محصول رادار می باشد که بوسیله PAC بدست میآید و مقدار کل بارندگی را در فاصله زمانی مشخص برای کار بر تعیین میکند . این محصول در دو حالت ( Offline-Onlin ) تـولید میشود . در صورت ایجــاد محــصول PAC بلافاصلــه PAL نیـــز بوجود میآیــد . در حــالت ( Offline ) بوسیله (Image Processing Tool ) فعال شدن دستور ( manager ) در ابزار درون رادار نمایان میشود .
تجمع رسوبات فرعی وارده به رودخانه RSA : River Subcatchment Accumulation این محصول دومین مرحله از فرآورده میباشد که در منطقه تحت پوشش رادار اطلاعات لازم در مورد میزان بارش در حوضه را برای کاربر فراهم میسازد و در برگیرنده محصولات SRI میباشد . حتی برای هر منطقه در فاصله زمانی مشخص میانگین میزان بارش را تعیین میکند و نتیجه را در داخل( Display Manager ) بصورت نوشتاری نشان میدهد . بدیهی است که این فرآورده در مورد صدور اخطاریه سیلاب ها مفید و کاربرد دارد .

بافت نگار ( هیستو گرام ) شدت بارندگی RIH : Rainfall Intensity Histogram دومین مرحله محصول است و محصولات SRI را در برمیگیرد . شدت بارندگی را در یک پریود برای کاربرمشخص میکند . با انتخاب Automatic Product Generation) )در روی تصویر SRI و به کمک موس میتوان به هدف مورد نظر دست یافت .
مجموع بارش نقطه ای PRT : Point Rainfall Total این فرآورده میزان بارندگی پنج ایستگاه باران سنج در منطقه تحت پوشش رادار را با مقدار بارندگی ثبت شده در دستگاه رادار مقایسه کرده و میزان بارش را بطور جداگانه توسط هیستو گرام ها نشان میدهد .
چینش پرتوی ( رادیال ) RDS : Radial Shear این محصول مشتق سرعت باد را در جهت پرتوی ( رادیال ) بررسی میکند . این محصول اطلاعات مربوط به پوشش یک ارتفاع توسط رادار را فراهم می سازد .

چینش سمت الراسی ( آزیموتی ) AZS : Azimuthal Shear این محصول مشتق سرعت باد را در جهت سمت الراس ( آزیموت ) ارزیابی میکند . این فرآورده در مورد یک یا چند بلندی ( ارتفاع ) اطلاعات میدهد .
چینش ارتفاعی ELS : Elevation Shear این محصول سرعت مطلق با د را در جهت بلندی ارزیابی میکند . این فرآورده در ارتباط با هر نوع از بلندیها اطلاعات می دهد . مقدار خروجی آن بصورت واحد m / s) / km ) بیان میشود .

چینش پرتوی سمت الراسی ( آزیموتی ) RAS : Radial Azimuthal Shear تغییرات سرعت باد با استفاده از مربع های کوچک در جهت آزیموت و پرتوی محاسبه میشود از تجمع چینش هر دو مقدار میتوان چینش پرتوی سمت الراس را محاسبه نمود . در این فرآورده میتوان داده های یک بلندی را بدست آورد .
چینش پرتوی بلندی RES : Radial Elevation Shear نوسان سرعت پرتوی باد را در جهت بلندی موجود محاسبه میکند . نتیجه بدست آمده همیشه مثبت و در واحد m / s) / km ) است . این فرآورده در مورد حداقل دو بلندی کلی اطلاعات میدهد .

چنیش افقی HZS : Horizontal Shear این محصول تمامی داده های مربوط به سرعت را در برمیگیرد . با تصحیح انحنای دکارتی مقدار چینش ظاهر میشود . با محاسبه سرعت باد در جهات شمال ،جنوب ، شرق و غرب به مقدار برش (چینش ) افقی اضافه میشود . اصولا فرآورده چینش افقی از پوشش ارتفاعات بوجود میآید .
چینش سه بعدی ( ۳DS : ( 3 D shear این محصول می تواند حداقل مجموع اطلاعات دو بلندی را در بر گیرد . نوسانات سرعت باد متقارن( قطبی ) پرتوی ، سمت الراس و در جهت بلندی برای هر سلول مغناطیسی محاسبه می شود . از مجموع این سه مقدار چینش ۳D بدست میآید . در نهایت مقدار چینش همیشه مثبت بوده و در واحد m / s) / km ) میباشد . اینها یعنی اندازه گیری کشف اغتشاشات و چینش باد از ویژگی ها مهم رادار میباشد .

چینش عمودی VCS : Vertical Shear این محصول داده های زیادی را در بر میگیرد . مقدار سرعت برای دولایه دکارتی را محاسبه کرده و مقدار چینش و سرعت مطلق در بین لایه های دکارتی پایانی ( انتهایی ) را نشان میدهد . قابل ذکر است که این مقدار همواره مثبت بوده و واحد آن m / s) / km ) میباشد .
لایه اغتشاش ( تلاتم ) LTB : Layer Turbulance این محصول حاصل داده های طیفی گسترده توام با مجموع داده های قطبی میباشد . داده های شامل قطب مغناطیسی را به دکارتی تبدیل کرده و همراه با مقادیرمربوط به طیف گسترده را در ابعاد Maximum Display نشان میدهد .

اخطاریه تگرگ HHW : Hail Warning این محصــــول تمامی داده های بــازتاب پذیری را در بر میگیرد . در لایه دکــارتی هر کــدام از هسـته ( سلول ) تگرگ با معادل خودش مقایسه میشود . و حاصل در یک پیکسل بازتاب پذیری مقدار یا اندازه آن را بصورت تصویری نشان میدهد .
اخطاریه ( هشدار ) WRN : Warning یک محصول مرحله دوم است ، نظر به اینکه صدور اخطاریه به شرایط جوی منطقه بستگی دارد ، لذا داده هــــای خــــام دارای قـــطب ( مغناطیسی ) یک یا چند محصول مرحله اول دریـــافت و در فهرست ( لیست PDF ( بعضی قسمتها با شرایط خاص تعریف و ضبط شده سپس این قسمتها در تصویر نهایی بطور اختیاری نمایش داده میشود که در صورت لزوم نسبت به صدور اخطاریه اقدام میگردد .

ردیابی طوفان TRK : Storm Tracking این یک محصول مرحله دوم است و سایر محصولات را نیز می تواند در بر گیرد . در فهرست PDF در شرایط خاص سلولهای مشابه را بررسی می کند . برای هر کدام از سلول ها مقدار دکارتی محاسبه و در لیست تصاویر نگهداری save)) میشود نوع و شکل حرکت سلولهای توفان زا را پیش بینی کرده و جهت و سرعت حرکت سلول ها را نسبت به موقعیت بعدی مقایسه میکند .

آشکار سازی جبهه تند باد GUF : Gust Front Detection جبهه های تند باد ، در طول محور کوتاه سرعت پرتوی با تغییرات جزئی و خیلی مهم خود را نشان میدهند . در محاسبه عددی جبهه تند باد تمامی داده های سرعت قطبی و یا اطلاعات موجود یک بلندی تهیه و در مناطقی که شرایط جبهه تند باد میتواند موجود باشد را مورد بررسی و مطالعه قرار داده شود . سپس تمامی این مناطق بوسیله مربع های کوچک منظم شده و با منحنی سهمی مقایسه میشود . این سهمی بوسیله کاربر با سایر مناطق مورد مقایسه قرار میگیرد و محصول جبهه تند باد حاصله بر اساس یک هشدار طراحی شده آشکار سازی میشود .

چگونگی تفسیر رادارهای هواشناسی در برخورد با پدیده های جوی رادارها پالسـهای امـواج رادیویی را به صورت پرتو بسیار متمرکز به داخل جو میفرستند هنگامیکه پرتو رادار با باران مواجه ‌شود ، پالسهای پرتو از روی قطره باران منعکس شده ، و بخشی از آنها به رادار بر میگردند . موقعیت مکانی باران از روی جهت‌گیری آنتن رادار و زمان طی شده توسط پالسها تا بازگشت به گیرنده رادار تعیین میگردد . شدت باران از روی توان پالسهای برگشته شده ، محاسبه میشود که به اندازه قطره‌های باران و غلظت آنها ، از باران ریزه‌های بسیار سبک گرفته تا تگرگهای عظیم ، بستگی دارد . توجه کنید که رادار ابر را نمی بیند چرا که قطرات آب موجود در ابر بسیار کوچک هستند ، اما بارندگی‌های ایجاد شده توسط ابرها را می‌بیند .

این مناطق بارانی تعیین شده توسط رادار ، اغلب اکوهای راداری نامیده میشوند . رادار ممکن است گاهی اوقات اکوهایی از هواپیما ، مناطق دودآلود ناشی از آتش‌سوزیهای بزرگ ، دسته‌های حشرات ، گروههای پرندگان و حتی از سطح زمین ( زمانی که شرایط جوی غیرعادی است پرتو راداری را به طرف سطح زمین منحرف کند ) ردیابی کند . بطور خلاصه ، نمایش حاصل شده ، یک نقشه افقی از مکان بارندگی است که شامل شدت و سنگینی آن میباشد .
رادار شدت بارش و برف را از رابطه Z = aR محاسبه مینماید ( R شدت بارش )

ویژگیهای مربوط به نمایش رادار :
۱- باندهایی که باران را مشخص میکنند اکوهای راداری مربوط به باران وسیع ، معمولاً کشیده و ممتد بوده ، از نظر شدت کاملاً یکنواخت هستند . Z= 200R
اگراندازه قطرات باران کوچک باشند شدت بارندگی معمولاً به صورت سبک تا متوسط برآورد میشود .
۲- باندهای مربوط به رگبارهای ناشی از ابرهای کومولوسی اکوهای راداری ناشی از رگبارهایی که از ابرهای کومولوسی ( ابرهای جوششی مرتفع ) می‌بارند ، به صورت سلولهایی با لبه تیز ظاهر می‌شوند که در اطراف نمایش راداری پراکنده‌اند به علت آهنگ بالای بارندگی ناشی از چنین ابرهایی ، شدت بارندگی از متوسط تا سنگین برآورد می‌شود .

۳- باندهای مربوط به بارشهای سنگین ناشی از توفانهای همراه با رعد و برق اکوهای راداری ناشی از باران و تگرگ حاصل از توفانهای رعد و برق‌‌ ، سلولهایی هستند با لبه‌های بسیار تیز و هسته‌های سخت که دلالت بر بارندگی سنگین دارند بویژه دانه‌های تگرگ اکوهای شدیدی تولید می‌کنند ، چراکه اندازه آنها بسیار بزرگ است .

۴- باندهای مربوط به چرخنده‌های حاره‌ای چرخنده‌های حاره‌ای تولید کننده باران‌های سنگین و گسترده هستند . باندهای مربوط به باران تمایل دارند ، به شکل مارپیچی حول چرخنده‌های عاری از باران « چشم » درآیند . البته چرخنده‌های حاره‌ای بسیار گسترده اند و بندرت می‌توان تنها با یک رادار سرتاسر آن را مشاهده کرد . شدت اکوها با افزایش فاصله از رادار کاهش می‌یابد زیرا پرتو رادار با افزایش فاصله ، پهن‌تر شده ، از اینرو نسبتی از پرتو که از منطقه بارانی می‌گذرد ، کاهش یافته ، منجر به کاهش شدت اکو می‌شود . با افزایش فــــاصله از رادار ارتـفاع پرتو رادار از سطح زمین ، به سبب انحنای زمین بیشتر میشود .

توان پرتو اندک اندک با عبور از میان بارانهای بسیار سنگین کاهش می‌یابد . بنابراین در فواصل دورتر از رادار شدت اکو کاهش می‌یابد . از اینرو ممکن است بارشی که در مناطق دورتر از رادار اتفاق می‌افتد ، اصلاً ردیابی نشده یا با شدت کمتری تشخیص داده شود . حضور اکوهای قابل ملاحظه در رنج وسیع ،احتمالاً دلالت بر وجود باران به مقدار زیاد در ترازهای بالایی زمین دارد . در این فاصله‌ها ممکن است اکوهای راداری بیشتر بوسیله یخ منعکس شده باشند تا قطرات باران ، که در چنین شرایطی رابطه بین انعکاس و آهنگ بارندگی متفاوت است . حضور کوهها در میان گستره تحت پوشش رادار می‌تواند ، بخشی یا تمام پرتو را منعکس کند . بنابراین بطور قابل ملاحظه‌ای از شدت اکوی ناشی از باران در سمت دیگر کوهها کاسته می‌شود . به علت تغییرات در باران مناطق نزدیک‌تر به رادار و ضریب شکست هوا ، تلاش برای تصحیح این محدودیتها چندان موفقیت‌آمیز نبوده است . در نتیجه برآورد آهنگ بارندگی با استفاده از تصاویر راداری باید تنها به عنوان یک راهنمای بسیار تقریبی مورد استفاده واقع گردد .

انزلی در ۲۴ساعت گذشته ۹درجه کاهش دما داشت
بندرانزلی ، خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۶/۰۷/۲۵
داخلی. اقتصادی. هواشناسی.
رییس مرکز علوم جوی و اقیانوس شناسی گیلان گفت: بندرانزلی در ۲۴ساعت گذشته ۹درجه کاهش دما داشت.
“آزیتا امیری” روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:
دمای این شهرستان در روز دوشنبه ۲۸درجه بود که دیروز با یک کاهش ۹ درجه‌ای به ۱۹درجه رسید.
وی اضافه کرد: کاهش دما به دلیل نفوذ سیستم ناپایداری است که از سمت دریای سیاه وارد کرانه جنوبی خزر شده و موجب کاهش دما و بارندگی گردیده است.

به گفته وی پیش‌بینی حاکی از آن است که دمای هوای شهرستان امروز نیز ۶ تا ۸درجه سانتی گراد کاهش می‌یابد.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر تاثیرات نفوذ این سیستم ناپایدار در منطقه وزش بادهای سرد و باران‌زا با سرعت سه تا ۱۰متر بر ثانیه است.
امیری تاکید کرد: به دلیل بارندگی و وزش باد، دریا نیز مواج و توفانی بوده و از شرایط مساعدی برای صیادی برخوردار نیست.
وی به صیادان هشدار داد که تا پایان امروز از رفتن به دریا خودداری کنند.
رییس مرکز علوم جوی و اقیانوسی گیلان ، وضعیت آب و هوایی شهرستان را تا پایان امروز با کاهش دما، وزش باد و بارندگی پیش بینی کرد و افزود: از فردا و با گذر این سیستم از منطقه از میزان بارندگی و کاهش دما کاسته خواهد شد و مردم از روز جمعه شاهد یک وضعیت آرام آب و هوایی در منطقه خواهند بود. ک/۳
انقراض نیمی از گیاهان و جانوران زمین در قرن آینده !

خبرگزاری انتخاب :
محققان انگلیسی در بررسیهای خود نشان دادند که به دلیل افزایش دمای زمین در قرن آینده بیش از ۵۰ درصد از گروه های حیوانی و گیاهی منقرض می شوند.

گروهی از دانشمندان دانشگاه یورک و دانشگاه لیدز که نتایج تحقیقات خود را در مجله «شرح مباحثات انجمن سلطنتی انگلیس» منتشر کرده اند، با بررسی مجموع فسیلهای ثبت شده در دسترس توانستند به گونه های جانوری و گیاهی که از ۵۲۰ میلیون سال قبل تاکنون روی زمین زیسته اند دست یابند.

این دانشمندان در کنار این بررسی، اطلاعات مربوط به تنوع زیستی دریایی و خشکی و داده های مرتبط با دمای زمین در دوره های مختلف را مطالعه کردند و نشان دادند که تنوع زیستی جهانی در دوره های گرم زمین به نسبت کمتر و درعوض تعداد انقراض گروه های گیاهی و جانوری بیشتر بوده است.این درحالی است که تاکنون تصور می شد در دوره های سردتر، به دلیل کاهش منابع غذایی، فرایند انقراض سریعتر است.

در این خصوص پیتر میهیو، سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت: «نتایج بررسیهای ما برای اولین بار نشان می دهد که آب و هوای جهانی می تواند به طور مستقیم با تغییرات حاضر در شواهد فسیلی ارتباط داشته باشد. اگر بپذیریم که در دوره های گرم شدن زمین تعداد انقراضها افزایش می یابد، باید در قرن آینده منتظر نابودی بسیاری از گروههای جانوری و گیاهی باشیم.»

به گفته این محققان، از هر پنج انقراض، چهار انقراض در دوره های افزایش گازهای گلخانه ای رخ داده است. برای مثال انقراض دایناسورها در ۶۵ میلیون سال قبل به این دلیل بوده است.

 

در این خصوص «تیم بنتون» از اعضای این گروه تحقیقاتی توضیح داد: «بررسیهای گذشته تنها روی دوره های یخبندان متمرکز شده بودند که اغلب کوتاه مدت بودند و در مقیاسهای جغرافیایی محدود بوده و گروه های کمی از ارگانیسم را دربر می گرفتند. این درحالی است که دوره های گرم شدگی طولانی مدت بوده و محدوده وسیعی از مناطق زمین را پوشش می دهند و در نتیجه باعث نابودی ارگانیسمهای زیادی می شوند.

«این دانشمندان در ادامه گزارش خود جدولی را ارائه کردند که براساس آن، در دوره کرتاسه در دوران سوم زمین شناسی (۶۵ میلیون سال قبل) ۱۸ درصد از خانواده های دریایی، ۴۷ درصد از گونه های دریایی و ۱۸ درصد از خانواده های مهره داران خشک زی منقرض شده اند.

به گزارش مهر، در پایان تریاسه (۲۱۴ – ۲۰۰ میلیون سال قبل) ۲۲ درصد از خانواده های دریایی و ۵۲ درصد از گونه های دریایی نابود شده اند.در پایان پرمین (۲۵۱ میلیون سال قبل) ۵۳ درصد از خانواده های دریایی، ۸۴ درصد از گونه های دریایی و ۷۰ درصد از تمام گونه های خشکزی منقرض شده اند.
در دوره دوونین متأخر (۳۶۴ میلیون سال قبل) ۲۲ درصد از خانواده های دریایی و ۵۲ درصد از گونه های دریایی نابود شده اند.در دوره اردوویسین از دوران سیلورین (۴۳۹ میلیون سال قبل) ۲۵ درصد از خانواده های دریایی و ۶۰ درصد از گونه های دریایی منقرض شده اند.این دانشمندان پیش بینی کرده اند که در قرن آینده در حدود ۵۰ درصد از گونه های گیاهی و جانوری دریایی و خشک زی نابود می شوند.

فلزیاب
من این مقاله را برای این نوشتم چون درباره دستگاه فلزیاب به زبان فارسی در اینترنت یا مجلات داخلی چیزی پیدا نمی کنید و اگر هم چیزی باشد متعلق به شرکت ها یا افرادی است که از فروش فلزیاب فایده می برند. بازار شایعات و دروغ و کلاهبرداری داغ است و شما هرگاه جنسی را خریدید و آن را امتحان کردید تازه به معایب یا محاسن آن آگاه می شوید من بعد از تجربه و آزمایش فلزیاب های مختلف و تحقیق علمی و عملی درباره آنها این مطالب را به زبان ساده و بدون استفاده از اصطلاحات و لغات فنی مربوطه نوشتم تا قابل استفاده برای همه باشد

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.