مقاله ساخت خر پای مشبک فولادی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ساخت خر پای مشبک فولادی دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ساخت خر پای مشبک فولادی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ساخت خر پای مشبک فولادی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ساخت خر پای مشبک فولادی :

ساخت خر پای مشبک فولادی

از نظر صرفه جویی اقتصادی در استفاده از یک پروفیل نبشی استاندارد ، خر پاهای مشبک فولادی اغلب از یک پروفیل نبشی استاندارد فولادی ساخته می شوند . برای تیرهای مایل و کش خر پا از دو نبشی با بالهای پشت به پشت و برای دیگر اعضای کششی و فشاری خر پا از یک نبشی استفاده می شود .
روش معمول برای اتصال اعضای خر پای فولادی استفاده از صفحه وصله یا لچکی فولادی است که متناسب با تعداد پیچها یا پرچهای هر اتصال بریده می شود . صفحه فولادی تخت لچکی در بین دونبشی تیرهای مایل و کش خر پا و به اعضای کششی و فشاری داخلی متصل می گردد صفحه زیر سری که به پای هر یک از خر پاها متصل می شود ، امکان اتصال به صفحه سرستون را فراهم می سازد .

اعضای خر پا را می توان از طریق لچکیها به یکدیگر پیچ یا پرچ کرد . انتخاب نوع اتصال به اقتصادی بودن ساخت ، حمل و نقل و برپایی بستگی دارد . اعضای کم خر پاهای دهانه کوچک به یکدیگر پیچ می شوند و اعضای زیاد خر پاهای دهانه متوسط به جز در قسمت میانی دهانه اتصال پرچی می شوند تا بتوان خر پا را به صورت دو تکه به محل ساختمان حمل کرد و برای برپایی به یکدیگر پیچ نمود .

باد بندی ساختمانهای قابی خر پای مشبک :
عمق قابل توجه نقطه میانی دهانه خر پاها و شبکه اعضای خر پا و صلبیت کافی جهت تحمل بارهای مرده و تحمیلی ( زنده ) روی بام فراهم می سازد . اتصال صلب ستونها به پی عا نیز مقاومت و صلبیت کافی برای مقاومت در بابر بارهای افقی ناشی از فشار باد بر روی دیوارهای جانبی ساختمان به وجود می آورد .
دیوارهای سه گوش انتهایی ساختمانهای قابی خر پا مشبک با اتصال شاهتیرهای بادبند در سطح کش خر پا در مقابل بارهای افقی باد تقویت می شوند تا با ایجاد یک شاهتیر مشبک بارهای دیوار سه گوش انتهایی به کناره های سازه منتقل گردد . برای ایجاد تقویت بیشتر در برابر فشارهای افقی باد برروی دیوارهای جانبی و دیوار سه گوش انتهایی ، این دیوارها با بادبندهای عمودی تقویت می شوند .

مهاربندی تیرهای مایل خر پاها که در بین خرپاهای مجاور انتهای ساختمان انجام می شود ، به منظور قائم کردن قابها در طول برپایی و ایجاد تقویت اضافی در مقابل فشارهای افقی باد صورت می کیرد . مهلربندی دیوار نیز به منظور قائم کردن زواییای ساختمان در طول برپایی و تقویت دیوارها در مقابل فشار باد انجام می سود .

ساخت بام تیر مشبک :
مزیت بام خرپامشبک مقاومت و صلبیت آن است که توسط عمق قابل توجه خرپاها در میانه دهانه به وجود می آید . با افزایش دهانه ، عمق خرپا در میانه دهانه و حجم فضای بلااستفاده بام آن چنان افزایش می یابد که معمولا استفاده از شکل دیگری از ساخت بامهای دهانه متوسط و بزرگ امری اقتصادی است . یک بام تیر مشبک در استفاده از مصالح از کارآیی سازه ای کمتری نسبت به بام خرپا مشبک با دهانه مشابه برخوردار است ، اما برای کاهش دادن حجم فضای بلا استفاده زیر بام آن را می توان با شیب کمتری احداث کرد .

یک بام تیر مشبک از یک مجموعه تیر مشبک دوخم تشکیل می شود که به صورت بام تیر مشبک شیبدار متقارن یک طبقه تک دهانه در بین ستونها قرار می گیرند تیرهای مشبک از پروفیلهای استاندارد نبشی فولادی یا معمولا از پروفیلهای لوله فولادی ساخته می شوند که پس از برش خوردن و جوش دادن به یکدیگر به کمک اتصالات پیچی میانه دهانه به صورت دوتکه در محل ساختمان به هم متصل
می شوند تا کار حمل ئ نقل آنها به آسانی صورت بگیرد . صفحات انتهایی جوش شده به تیرهای مشبک به بالهای ستونهای فولادی با مقطع ( I ) شکل پیچ می شوند .

ورقهای پروفیلی فولادی پوشش خارجی و سقف بام :
ورقهای نازک فولادی مقاومت ناچیزی در برابر انتقال گرما از خود نشان می دهند .، نا آنجا که قرار دادن نوعی عایق حرارتی در زیر یا بالای ورقها به عنوان سدی در برابر انتقال زیاد گرما ضرورت پیدا می کند . اصطلاح پوشش در مورد ورقهایی به کار می رود که لفاف خارجی سازه را تشکیل می دهند و علاوه بر ایجاد حفاظت در برابر باد و باران ، وزن خود و بارهای تحمیل باد و برف را نیز تحمل می کنند از آنجا که ورقهای پوشش خارجی بام به عنوان سدی در برابر آب و هوا عمل می کنند ، عایق بندی حرارتی را باید در زیر آنها قرار داد یا نصب کرد .

پی ها :
پی ساختمان بخشی از زیر سازه است که با تماس مستقیم با زمین ، بارها را بدآن منتقل میسازد .زیر سازه بخشی از ساختمان یا سازه است که در زیر سطح طبیعی یا مصنوعی قرار دارد و تکیه گاه روسازه را فراهم می سازد. در عمل پایه بتنی دیوارها جرزها و ستونها و پیهای گسترده و شمعی را پی می نامند .
زمین اصطلا حی است که به سطح زمین اطلاق می گردد و ترکیب آن در محدوده پنج گروه زیر تغییر می کنند:
(۱) سنگها
(۲) خاکهای غیر چسبنده
(۳) خاکهای چسبنده
(۴) تورب و خاکهای آلی
(۵) خاک دستی و خاکریز

سنگها شامل رسوبات زمین شناسی سخت و صلب کاملا به هم چسبیده ای نظیر گرانیت و ماسه سنگ و سنگ آهک هستند و خاکها رسوبات زمین شناسی چسبنده نسبتا نرم و سستی نظیر شن و ماسه و خاک رس را شامل میشوند . بر خلاف سنگها و خاکها و خاک دستی و خاکریز در زیر فشار بارهای ساختمان بر روی پی های متراکم می شوند.

مشخصات عملکردی پی :
طراحی پی یک ساختمان برای انتقال بارها به زمین طوری صورت میگیرد که با محدود شدن حرکات تاثیر منفی در مشخصات عملکردی ساختمان گذاشته نشود . حرکات پی ها میتواند از بار ساختمان بر روی زمین یا از حرکات زمین مستقل از بار ناشی شود . حرکات زمینی ناشی از بار ساختمان بر روی پی ها به نشست ساختمان در اثر متراکم شدن خاک زیر پی ها منجر می گردد و یا در اثر اضافه بار به گستردگی برشی می انجامد .

حرکات نشستی در خاکهای غیر چسبنده ای نظیر شن و ماسه در حین در پای ساختمان روی می دهد و این نشست را ( نشست آنی ) می نامند در خاکهای چسبنده ای مانند خاک رس نشست به صورت تدریجی همراه با خارج شدن آب یا آب و هوا از منافذ موجود در خاک صورت می گیرد این نشست که ممکن است که تا چندین سال پس از تکمیل ساختمان ادامه یابد ، ( نشست تحکیمی ) نامیده می شود محمدود ساختن حرکت پی در طراحی آن پیش بینی می شود تا از آسیب دیدن تاسیسات و لوله های فاضلاب اجتناب شود و حرکت نسبی میان بخشهای مختلف پی محدود گردد ، چرا که در غیر این صورت این پدیده به تابیدگی

سازه و آسیب دیدن نازک کاریها ، پوشش یا اعضای سازه ای منجر می گردد . آن دسته از حرکات پی که مستقل از بارهای ساختمان انجام می شوند به دلایل زیر صورت می گیرد : تغییرات فصلی یا تاثیر رویش گیاهی که به جمع شدگی و تورم خاکهای رس منجر می گردد تورم ناشی از یخ زدگی ، تغییر سطح آب زیرزمینی و تغییرات ناشی از دلایل طبیعی یا مصنوعی در زمین کمتر نیاز دارد و علاوه بر سریع تر بودن خطر آتش سوزی نیز وجود ندارد .
اتصالات :
در این بخش به اتصال چهار تیر به یک ستون می پردازیم در این جا نبشی اتصال تکیه گاه در کارگاه به ستون جوش داده می شود تا تکیه گاه تیر اصلی را به وجود آورد و نبشی اتصال تودلی به ستون جوش می شود تا موقعیت عمودی محور طولی تیر حفظ گردد ، خود تیر به کمک پیچ به این نبشی ها متصل می گردد تیرهای فرعی یا ثانویه بر روی نبشی هایی تکیه گاه جوش شده و به ستون قرار می گیرد و نبشی اتصال فوقانی به تیر و ستون پیچ می شود این روش معمول اتصال تیر به ستون محسوب می گردد ، اما به جای اتصال جوشکاری

کارگاهی نبشی های تکیه گاه و تودلی می توان از اتصال پیچی کارگاهی استفاده کرد همانطور که در این عکس دیده می شود اتصال ستونهای هم مقطع را می توان به کمک صفحه انجام داد اما برای اتصال ستونهایی با مقاطع متقاوت از صفحه زیر سری ، صفحات وصله و قطعات لایی استفاده می شود در هر مورد برای سادگی کار اتصال ستونها در بالای سطح کف انجام می شود .

بست ها :
در اوایل استفاده از فولاد در ساختمان سازی اتصالات با پرچ کردن نبشی های اتصال به اعضاء صورت می گرفت برای این منظور از پرچهای آهن ورزیده به عنوان بست استفاده می شد و سر پرچها نیم گرد یا خزانه ای بود برای انجام اتصال پرچها تا حد سرخی گرم می شدند و با قرار گرفتن در سوراخ فلزات مربوطه اتصال بدنه آنها با چکش کاری به شکل نیم گرد تبدیل می شد .
پرچ با سرد شدن دچار انقباض می شود و وورقهای اتصال را محکم به یکدیگر می فشارد امروزه از اتصالات پرچی به ندرت استفاده می شود و اغلب برای اتصالات محل ساختمان از

پیچ و برای اتصالات کارگاهی از جوشکاری استفاده می شود اتصالات پیچی محل ساختمان نسبت به پرچها به کار و مهارت کمتر نیاز دارد و علاوه بر سریع تر بودن خطر آتش سوزی نیز وجود ندارد .

جوشکاری :
کلمه جوشکاری بیان گر عملیات ریختن فلز مذاب به داخل محل اتصال گرم شده ای اعضاء یا ورقهای فولادی است ، به طوری که با سرد و جامد شدن فلز جوش کاری این اعضاء به شکل محکمی به یکدیگر می چسبند برای انواع معینی از جوشکاری لبه اعضای اتصال تمیز شده و شکل داده می شود فلز جوشکاری در زمان کوتاهی به صورت مذلب به داخل درز جاری می شود و به هین دلیل روشن است که جوشکاری در حالتی که کارگر در بالای درز کار می کند آسانتر از موقعیت هایی دیگر انجام می شود جوشکاری را در کارگاه با سرعت و دقت بیشتری می توان انجام داد زیرا در این جا امکان کار با اعضاء بیشتر از محل ساختمان است جوشکاری به شکل وسیعی برای اتصال صفحات و نبشی های اتصال به اعضای فولادی سازه به کار می رود ، در این حالت اتصال صفحات و نبشی ها به صورت پیش ساخته به هنگام ساخت تیر ها ، خر پاها و قابهای مشبک در کارگاه انجام می شود .

پایه ستونها و پی ها :
از ستونهای فولادی ساختمانهای قابی برای تحل بارهای سنگین استفاده می شود و باید این بارها را از روی مقطع نسبتا کوچک ستونها بر روی پی هایی فولادی یا بتنی توزیع کرد تا آنها نیز به نوبه خود این بارها را بر روی خاک زیرین توزیع کند اندازه پی به میزان بارها و ظرفیت باربری خاک زیرین بستگی دارد در مواردی که خاک زیرین تا عمقی از سطح زمین از ظرفیتهای باربری ضعیفی برخوردار است ،با استفاده از شمعها بارها را به چینه سفت زیرین منتقل می کند .

صفحات زیر ستون :
پایه ستونهای فولادی به دقت طوری ماشین کاری می شوند که به طوری واقعی بر روی صفحات زیر ستون بنشیند این صفحات خود با جوشکاری به ستون متصل می شوند هدف از این صفحات زیر ستون ایجاد سطح اتکای کافی در پای ستون جهت قرار گرفتن در پی بتنی است تا علاوه بر جلوگیری از خورد شدن بتن امکان پیچ کردن ستونها به پی بتنی نیز فراهم گردد دونوع صفحه مورد استفاده یکی صفحه نسبتا نازکی است به ضخامت mm 12 و دیگری شمشی تخت و ضخیم می باشد صفحه زیر ستون یا با جوش کاری به ستون متصل می گردد و یا با استفاده از صفحات لچکی .

اتصالات تیر به ستون :
اتصالات پیچی به ستونهای قوطی شکل را می توان با پیچ های بلندی انجام داد که از تمامی مقطع ستون عبور می کند استفاده از پیچ های بلند دشوار و پر هزینه است چرا که این امر مستلزم بالاآوردن همزمان تیرها در دو سمت مخالف ستون جهت نصب پیچ ها است .
اتصالات تیرها به ستونهای توخالی با مقطع مربع یا مستطیل معمولا با جوش کردن صفحات ، نبشی ها یا سپری هایی اتصال به ستون انجام می شود تیرهای استاندارد به سپریهای جوش شده به ستونها پیچ می شوند و تیرهای مشبک با پیچ کردن صفحات جوش شده انتهایی تیرها به صفحات جوش شده متصل می گردد .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.