تحقیق در مورد اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات دارای ۴۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات :

اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات
کمتر روزی است که از طریق رسانه های خبری در مورد تحولات اینترنت به گوشمان نرسد. این پدیده زمینه را برای دستیابی به اطلاعات مورد علاقه مردم جهان فراهم نموده است. شاید بتوان اینترنت را به اقیانوس بیکران اطلاعات شبیه کرد زیرا نه مالک شناخته شده ای دارد و نه درکنترل دولت خاص می باشد ومانند اقیانوس دارای شگفتیها وپتانسیلهای ناشناخته ای می‎باشد

که اگر با امکانات جستجو ومسیریابی در این اقیانوس آشنایی نداشته باشیم بزودی سردرگم خواهیم شد به همین منظور لازم است با این پدیده وکاربرد آن آشنایی اجمالی داشته باشیم وببینیم چقدر از فعالیتهای روزمره ما می‎توانند با اینترنت مرتبط باشد.

ما برای ارسال نامه از منزل خارج شده به اداره پست می‎رویم برای کسب اطلاع ازقیمت کالاهای مورد نیاز خود به بازار می‎رویم. برای آگاهی از آخرین اخبار روزنامه میخریم برای نقد کردن چک یا کرفتند پول به بانک می رویم، برای مطالعه ویا تحقیق برای موضوع خاصی به کتابخانه و آزمایشگاه خاصی می رویم.

برای رزرو بلیط ویا تهیه آن مسافت زیادی طی می کنیم وهزاران کارها وفعالیتهای دیگر که هرکدام می‎تواند وقت وانرژی زیادی را از ما بگیرد شاید مراجعه وکسب اطلاع درباره قیمت ومشخصات وجود یا عدم وجود یک کالا از بازار نیمی از وقت مارا بگیرد یا برای شرکت دریک جلسه ۲ ساعت یا بیش از نصف روز وقت صرف کنیم ولی اگر امکانی یافت شود که بتواند تمامی رفت و آمدها،

جستجوهای طولانی و کارهای بیهوده مقدماتی برای کسب اطلاعات را حذف کند چقدر در وقت وانرژی مان صرفه جویی نموده ایم. اگر امکانی پیدا شود که بتواند بدون خارج شدن ما از منزل نامه را پس از ۳۰ دقیقه تاخیر در نقطه دیگری ا زجهان بدست دوستانمان برساند ویا امکان برقراری ارتباط صوتی- تصویری وکنفرانسی با دوست یا دوستانمان در نقاط مختلف جهان برقرار نمائیم ویا از بین کالاهای متعددی که درسراسرجهان تولید می‎شود نمونه تصویری مناسب در دسترسمان باشد

وکلیه مشخصات و قیمتها را مقایسه کرده وحق انتخاب داشته باشیم. آداب ورسوم وفرهنگ وتمدن ملتهای مختلف در محدودها ومنطقه‎های مختلف آشنا شویم. درانجمن،‌ گروههای فرهنگی و علمی شرکت نموده واز نظرات آنها مطلع گشته و نظراتمان را درآنجا مطرح نمائیم. روزنامه‎ها، مجلات، کتابها را در اسرع وقت وبه دلخواه انتخاب نموه وآنها را مطالعه نمائیم. مقالات ونظراتمان وتحقیقاتمان را بدون هزینه ودر کمترین زمان در اختیار سمینارها،‌ مجلات، کتب ومراکز تحقیقاتی قرار دهیم. مسلماً می‎بایستی ازاین امکان استقبال نموده با آن آشنا شویم وآنرا بکار گیریم و آن همان پدیده اعجاز انگیز اینترنت می‎باشد.

پست الکترونیکی
این سرویس امکان ارسال نامه بصورت الکترونیکی را میدهد این نامه درواقع یک فایل متنی می‎باشد البته اخیراً امکان ارسال ودریافت نامه‎های الکترونیکی بصورت HTML وجود دارد. برای ارسال ودریافت نامه های الکترونیکی بایستی نرم افزار مورد نیاز این عمل را نصب کرده باشیم.

. ازعامترین این نرم افزارها OutLook میباشد ازامکانات دیگر این سرویس امکان الحاق مستندات (File Attachmen) ازقبیل عکس و. . .نامه می‎باشد. یک نمونه از آدرس پستی:
صفحات وب
صفحات وب چیزی به جز یک فایل نیستند این فایلها (صفحات) به دودسته تقسیم می شوند:
۱- صفحاتی که (می‎توانند به صورت پویا) دررایانه سرویس گیرنده (مرورگرها) به رویت این صفحات با قالبهای متعددی موجود میباشند که معروفترین آنها HTML وجذابترین آنها FLASH می‎باشد.
۲- صفحاتی که دررایانه سرویس دهنده وجود دارند و محتویات آنها به صورت پویا هستند هنگامیکه درخواستی برای رویت این صفحات به رایانه سرویس دهنده برسد این صفحات به صفحات معمولی (سرویس گیرنده) تبدیل شده وبه رایانه درخواست کننده ارسال میشود برای نمونه می‎توان به فایلهای با پسوند ASP یا JSP اشاره کرد.

مرورگرهای وب
مرورگرهای وب نرم افزارهایی هستند که با استفاده از آنها می‎توان صفحات وب را رویت کرده وبه گشت وگذار دراینترنت پرداخت. معروفترین این مرورگرها Explorer,Netscape Navigator میباشد.
UP/Down louding
Down louding: عمل کپی کردن یک فایل از اینترنت را میگویند عموما مرورگرها ازاین سرویس پشتیبانی میکنند اما مشکل آنها دراینجاست که درصورت قطع شدن ارتباط بایستی عملیات Down loading ا زابتدا انجام شود برای رفع این مشکل بایستی از نرم افزارهای فوق العاده ومخصوص اینکار از قبیل Gozilla و Getright استفاده نمود.

UP loading: عمل کپی کردن یک فایل در اینترنت را گویند. امکان استفاده از این سرویس بستگی به مراکز سرویس دهنده وب دارد واگر آنها این امکان را داده باشند می توان ازاین سرویس وب استفاده نمود از نمونه این سایتها میتوان وب WWW.xdrive. com اشاره کرد.
گوفر: این سرویس تا چند سال پیش مورد استفاده قرار میگرفته ولی با توسعه و

ب بسیار محدود مورد استفاده قرار می‎گیرد تفاوت وب وگوفر مانند تفاوت DOS و Windows است که د رDOS با تایپ دستورات امکان کاربا رایانه فراهم می آمد در صورتی که Windows امکان کار در محیطی آسان وبصورت گرافیکی وجود دارد. در حال حاضر استفاده از گوفر بسیار محدود می‏‎باشد وتوضیح بیشتر دراین مورد ضروری نیست.

گفتگوی اینترنتی: با استفاده از این سرویس دویا چند کاربر می‎توانند ازطریق اینترنت با هم متصل شده وبا هم به تبادل پیام یا فایل بپردازند. برای استفاده ازاین امکانات ابتدا بایستی به یکی از سرویس دهنده‎های گفتگوی اینترنتی موجود دراینترنت وارد شوید تا بتوانید با افراد دیگری که در آنجا هستند ارتباط برقرار کنید. داشتن نرم افزار مربوطه (مثل MIRC) ضروری است.

گروههای علمی/ خبری
این امکان ارتباط ما بین هزاران نفر که دارای علایق مشترک هستند رامیسر میکنند بااستفاده ازاین سرویس پس از اتصال به اینترنت میتوان اطلاعات واخبار مورد علاقه خود را ارسال ویا اخباری را که توسط سایر اعضای گروه ارسال گردیده مطالعه نمود. دراین سرویس پیام به جای اینکه مانند پست الکترونیک به تک تک اعضای گروه ارسال شود به یک کامپیوتر مرکزی که همه اعضا به آن دسترسی دارند ارسال میشود مجموعه این گروههای خبری را Usnet میگویند. ازنرم افزارهای مختص استفاده ازامکانات گروههای خبری میتوان به News Reading اشاره کرد. سرویس های خبری، تجاری AOL,Compuserve چنین خدماتی را ارائه می‎کنند.

BBs: نرم افزاری است که روی یک کامپیوتر با شبکه‎ای ازکامپیوترها اجرا می‎شود واین امکان را فراهم می‎سازد تا کاربران از راه دور وبه کمک کامپیوتر مودم وکلمه عبور وارد آن شوند واز منابع موجود درآن استفاده نمایند.
BBS شبیه صندوقی است که افرادی می‎توانند پیامهایشان را درآن قرار دهند وبرنامه فایلهای مورد نظر خود را به آن بفرستند ویا از آن بگیرند. BBS یک سیستم ارتباط وتبادل اطلاعات است وازاین نظر شبیه تلفن یا فکس میباشد اما بدلیل حضور کامپیوتر دراین بسته نقش هوشمندی را ایفا می کند.
ISP: برای استفاده از خدمات اینترنت ومشترک شدن ، به طور معمول از طریق تهیه کنندگان خدمات اینترنت(ISP) عمل می‎شود معمولاً‌تهیه کنندگان خدمات اینترنت سازمانهای ملی وبین المللی هستند که در سطوح مختلفی با دریافت هزینه دسترسی به اینترنت را امکانپذیر میسازند. تهیه کنندگان اینترنت را میزبان عمومی ارائه خدمات اینترنت نیز میگویند.

آدرس(URL): برای دسترسی به هریک از مراکز اطلاعاتی موجود دراینترنت بایستی آدرس آن مرکز را داشته باشیم این آدرس را اصطلاحاً URL گویند. URL یک رشته ازحروف واعداد است که بیانگر یک آدرس اینترنتی می‎باشد این رشته علاوه برآدرس نشان دهنده نوع پروتکل نیز می باشد.
۱- وب WWW.Internet. com
۲- پروتکل انتقال فایل FTP FTP.CUTEFTP.com
اینترنت چیست؟
اینترنت نامی برای سیستمی گسترده وجهانی شامل مردم، اطلاعات وکامپیوترهای می باشد . اینترنت آنقدر بزرگ وپیچیده است که در محدوده درک یک شخص نمی‎گنجد، نه تنها کسی نیست که تمام اینترنت را درک کند،‌بلکه هیچ فردی پیدا نمی‎شود که حتی بیشتر آن را بفهمد.
شبکه به دویا چند کامپیوترکه به یکدیگر متصل می‎شوند. اتلاق می‎شود.
• به وجود آوردن امکان برقراری ارتباط بین افراد
• به اشتراک گذاشتن منابع
راز اینترنت: در سرویس گیرنده ها و سرویس دهنده ها می‎باشد.

سرویس دهنده‎ها برنامه هایی هستند که منابع را فراهم می‎آورند وسرویس گیرنده‎ها برنامه‎هایی هستند که با استفاده از آنها به منابع دستیابی پیدا می‎کنند.
همانطوری که می‎دانید اینترنت شامل میلیونها کامپیوتر، همچنین مقدار زیادی سیم وکابل. خطوط تلفن واتصالهای ماهواره‎ای وغیره می‎باشد ومقصود کلی تمام تجهیزات فوق این است که سرویس گیرنده‎ها وسرویس دهنده‎ها بتوانند با یکدیگر صحبت کنند.

به عنوان مثال برای خواندن پست الکترونیکی از برنامه سرویس گیرنده پستی برای ارسال ودریافت نامه‎ها استفاده می‎کنید. سرویس دهنده پستی«صندوق پستی» الکترونیکی را نگه می‎دارد و تضمین می‎کندکه نامه خارج شونده به درستی تحویل داده شود- سرویس گیرنده پستی به عنوان رابط شما عمل می‎کند این برنامه پیامها رامی‎گیرد. آنها رابه شما نشان می‎دهددرنوشتن پاسخها کمکتان می‎کند. کتاب نشانی را نگهداری می‎کند وبرای ارسال و دریافت نامه مجبور نیستید مطلبی درباره سرویس دهنده پستی بدانید. این برنامه کارش را درپشت صحنه انجام می‎دهد تمام آن چیزی که باید بیاموزید چگونگی استفاده از سرویس گیرنده پستی می‎باشد. دراینجا مثال دیگری را بیان می‏‎‎کنیم. اینترنت سیستم بزرگی به نام word wide web را که اغلب به آن وب گفته می‎شود وپشتیبانی می‎کند.

وب شامل تعداد زیادی سرویس دهنده وب که درتمام اینترنت پراکنده می‎شوند می‎باشد.
این سرویس دهنده های وب می‎توانند با پاسخهایی که در میخه‎ها سازماندهی می‎شوند به درخواست برای اطلاعات پاسخ دهند صفحه وب می‎تواند حاوی متن- تصویر یا حتی صوت باشد.
برای دستیابی به صفحه وب ازسرویس گیرنده وب استفاده می‎کنید. این سرویس گیرنده ازسرویس دهنده مناسب درخواست می‎کند که صفحه را برایتان بفرستد پس سرویس گیرنده صفحه را برایتان برروی صفحه تصویرتان نمایش می‎دهد. درصورت نیاز سرویس گیرنده‎تان برنامه‎ای جانبی را فراخوانی خواهد کرد تا تصویری رابه شما نشان می‎دهد یا صدایی را بخواند.

آن چیزی که صفحه‎های وب را ویژه می‎سازد تا توانایی آنها به صفحه‎های وب دیگر است حتی اگر این صفحه برروی کامپیوتر کاملاً متفاوت باشد،
درزبان وب برنامه سرویس گیرنده «مرورگر» نامیده می‎شود.
ورود به دنیای اینترنت
دراین جا سعی خواهیم کرد مراحل اتصال به شبکه اینترنت را به صورت گام به گام به شما آموزش دهیم.
ملزومات:
یک خط تلفن
یک دستگاه مودم با سرعت مناسب که قبلاً به همراه درایور مربوطه به روی سیستم شما نصب شده باشد ( سرعت‎های ۲۴۰۰bps یا ۳۳۶۰۰ hps مناسب هستند)

یک دستگاه رایانه‎ی شخصی مبتنی برسیستم عامل WINDOWS98. اخذ اشتراک شبکه INTERNET ازطریق سازمان‎ها یا شرکت‎هایی که این سرویس را به کاربران ارایه می‎دهند.
نصب یکی از نرم افزارهای مرورگر صفحات (WEBBROWSER مانند Netscapeیا ERNET EXPI,ORER .
۱- گام اول: تعریف یک خط اتصال جدید
۲- پس از راه اندازی سیستم وظهور صفحه‎ی اصلی Windows ،‌ابتدا گزینه‎ی My computer را انتخاب نمایید (توسط موش (Mouse) بر روی آن نقطه بزنید یا اصطلاحاً Click کنید). حال پس از ورود به پنجره My computer گزینه‎ی DIAl AUP NETWOR KING را انتخاب نمائید .
پس از بار شدن پنجره مذکورگزینه ی MAKI:NIEW CONNP:Ctlon را انتخاب کنید.
چند نسخ کامل WINDOWS 98 بر روی سیستم نصب شده باشد مرورگر INTERNET EXPLORER نیز برروی سیستم شما موجود خواهد بود. اما چنانچه از سایر نسخه‎های WINDOWS استفاده می‏‎کنید می بایست این نرم افزار را به طور کلی جداگانه تهیه وبروی سیستم خود نصب ‎کنید. حال که به این پنجره وارد شدید درزیر عبارت

«type name for the computer are dialing»
یک اسم دلخواه وارد کنید.
دراین پنجره،‌ با استفاده از گزینه‎های «Select a device »و«configur» می‎توانید نرم ابزار ارتباطی (مودم)‌وسرعت مودم خود را تعیین کنید (دراین مرحله با گزینه‎های مذکور کاری نداریم.)
اکنون کلید NEXT را فشار دهید. درصفحه ی بعد می‎بایست درمحل «AREACODE» شماره کد تلفنی شهر خود را وارد کنید (سپس در محل «TELEPIIONE NUMBER» شماره تلفنی راکه قرار است ازآن طریق به شبکه INTERNET متصل شوید. وارد کرده و کلید NEXT را فشار دهید.
پس ازورود به پنجره جدید، کلید FINISFL را فشار دهید. آنسوی در پنجره «DIAL.UP NE TWORKING» با اسمی که قبلاً انتخاب کرده‎اید . خواهیم دید.
هنگام تعیین سرعت مودم دقت کنید که سرعت‎های بالاتر از سرعت مودم خود را انتخاب نکنید چرا که در ارتباط شما اختلال ایجاد کرده و عمدتاً موجب قطع ارتباط درحبس کارمی‎شود.
-گام دوم: شماره گیری واتصال به شبکه

دراین مرحله، برروی گزینه‎ی ارتباطی که خود ایجاد کرده‎اید به وسیله‎ی موش (Mouse) نقه بزنید (Click) کنید). حال دراین پنجره،‌ نام کاربر وشماره رمزی که پس از اخذ اشتراک شبکه اینترنت ازشرکت سرویس دهنده دریافت کرده‎اید. وارد کنید.
اکنون کافی است بر روی کلید CONNECT تقه بزنید تا مودم شما اقدام به شماره گیری کند. پس ازشماره گیری کند. پس از شماره گیری، هنگام برقراری اتصال بین در مودم، صدای خاصی به گوش می‎رسد که به صدای HAND SHAKING بین دومودم معروف است.

برای آنکه درهنگام شماره‎گیری،‌ کد شهرستان (به طورمثال، دراین جا کد تهران) شماره گیری نشود می‎توانید نشانگر موش را فشار دهید. دراین حالت پنجره کوچکی باز خواهد شد.
دراین پنجره کوچک، گزینه‎ی PROPERTLES راانتخاب کرده و پس از باز شدن پنجره جدیدگزینه ی «USE AREA CODE AND DIALING PROPERTIES» را غیر فعال کنید(برای این کار کافی است نشانگرموس را بر روی مربع کوچک سمت چپ این گزینه قرار داده برروی آن تفه بزنید)ودرنهایت کلید «OK» رافشار دهید.
۳- گام سوم: کاربا مرورگر صفحات WEB WEB BROWSER))
چنانچه برروی صفحه‎ی اصلی WINDOWS98 شما شمایل« INTERNET EXPLORER» وجود دارد بر روی آن تقه بزنید ویا این که از طریق منوی STARR به ترتیب گزینه‎ی INTRNET EXPI,ORER,PROGRAM ومجدداً در پنجره اخیر، گزینه‎ی INTERNET EXPLORER را انتخاب کنید.
اکنون وارد محیط مرورگر دلخواه خود شده ومی‎توانیم گام بعدی را که جستجو ویافتن اطلاعات درمحیط WEB است برداریم.

۴- گام چهارم: جستجودر محیط WEB
پس از برقراری ارتباط و ورود به شبکه INTERNET اولین قدم استفاده از یک موتور جستجو (Search Engine) جهت دست‎یابی به اطلاعات دلخواه است. ازجمله موتورهای جستجوی معروف که می‎توان به آنها اشاره نمود عبارتند از: MAMMA,YAHOO,INFOSEEK و ورود به محیط این موتور‎های جستجو بسیار ساده است. به عنوان مثال، برای ورود به YAHOO کافی است دربالای پنجره INTERNET EXPL,ORER ودرجلوی عبارت ADDRESS تایپ کنید WWW.YAHOO.COM و سپس کلید INTER را فشار دهید.

پس از ورود به صفحه ی اصلی (HOME: PAGE) با YAHOO(PAGE)، انتخاب‎های مختلفی را مشاهده می‎کنید که کافی است نشانگر موش را برروی آنها قرار داده وپس از آشکار شدن علامت برروی آنها تقه بزنید.
چنانچه بخواهید به دنبال یک موضوع خاص برروی شبکه بگردید، می‎بایست درجلوی عبارت Search، موضوع دلخواه خود را وارد کرده وبرروی عبارت Search، تقه زده وبا کلید INTER را فشار دهید.
حال به شما پیشنهاد می‎کنیم که برای شروع کار به دنبال موضوع cngineering بگردید.
Tep/Ip چیست؟

برنامه نویسان برای تضمین این که انواع متفاوتی از کامپیوترها بتوانند با یکدیگر کارکنند برنامه‎های خود را با استفاده ازقراداد‎های (protocols) استاندارد می‎نویسند.
قرارداد مجموعه‎ای از قوانین است که با اصطلاحات فنی چگونگی انجام گرفتن کاری را توصیف می‎کند.
Tep/Ip نام متداولی برای مجموعه ای ازبیش از ۱۰۰قرارداد می‎باشد که برای متصل ساختن کامپیوترها وشبکه ها استفاده می‎شود.

Tep:
ناظر بردستوراتی است که یک پیام یا فایل را به بسته ها یا قطعاتی به اندازه ۱۵۰۰حرف تقسیم می‎کند در ضمن tep کنترل می‎کند که چگونه یک قطعه ازپیام فرستاده می‎شود.
به این دلیل tep تکه را را ۱۵۰۰ حرفی تقسیم می‎کند زیرا این حداکثر مقدار اطلاعاتی است که در هر نوبت Ip می‎تواند ازعهده آن برآید.
نکته: Ip داده ها را به آنجایی که باید بروند منتقل می‎کند وtep مطمئن می‎شود که همه بخش های جزسالم رسیده‎اند داربست سرهم شده‎اند.
هم سرویس دهنده‎ها از جمله telnet,usenet-wAIs,Gopher,Web,ftp از پروتکل tep/Ip پیروی می‏‎کنند.

Tep/tp یک ضرورت مهم فن آوری است که مانند تپش قلب اینترنت را حفظ می‏‎کند وهمه چیزهایی محاسبه وارتباط را درکنارهم نگه می‎دارد.
شکستن داده‎ها به بسته‎ها وفواید مهم بسیاری دارد. اول این که به اینترنت اجازه می‎دهد دریک زمان ازهمان خطوط ارتباطی برای کاربران متفاوت بسیاری استفاده کند. از آنجائی که بسته ها مجبور نیستند با یکدیگر سفر کنند.
خط ارتباطی می‎تواند تمام انواع بسته‎ها راهمان طوری که درراه خود ازمکانی به مکان دیگری را نه حمل کند مثل بزرگراهی که درآن ماشینهای مجزا با وجود این که مقصدهای متفاوتی دارند همگی درراه مشترکی سفر می‎کنند.

همانطوری که بسته ها سفرمی‎کنند تازمانی که به مقصد نهایی خودشان برسند از میزبانی به میزبان دیگر فرستاده می‎شودند مزیت دیگر استفاده از بسته ها این است که درهنگام رخ دادن خطایی کوچک درانتقال به جای انتقال کل پیام فقط نیاز به ارسال مجدد بسته ای منفرد خواهد بود. این مزیت سرعت کلی اینترنت راافزایش می‎دهد .
بنابراین دربیان برای سئوال Tep/Ip چیست؟ وجود دارد – جواب فنی این است که Tep/Ip خانواده‎ای بزرگ از قراردادهایی است که برای سازماندهی کامپیوترها وابزارهای ارتباطی درشبکه استفاده می‎شوند.
مهمترین قراردادها IP,Tep هستند، IP داده ها را ازمکانی به مکان دیگر منتقل می‎کند در حالی که Tep ازصورت گرفتن صحیح تمام کارها مطئمن می‎شود.
حسابهای پیوسته وحسابهای ppp:
دونوع ابتدایی حساب اینترنت : point –to-point protoeol-ppp

نوع اول حساب اینترنت حساب ppp نامیده می‎شود این نوع حساب اجازه می‎دهد که کامپیوترتان را سیستم به اینترنت متصل کنید هنگامی که حساب ppp دارید کامپیوترتان درطی زمانی که متصل می‎باشید میزبان کاملاً پیشرفته اینترنت می‎باشد. با این نوع حساب کامپیوترتان بیشتر کار انجام می‎دهد وکامپیوتر را،‌در اصولاً به عنوان کانالی دراینترنت عمل می‎کند

.
دومین نوع حساب اینترنت حساب پیوسته یا shell account نامبرده می شود بااین نوع حساب کارتانرا عملاً برروی کامپیوتر راه دور انجام میدهید. کامپیوترتابروری خود اینترنت نمی‎باشد. درمعرض پایانه‎ای راکه اجازه می دهد. مستقیماً بروری میزبان راه دور کار کنید تقلیه می‎کند. هنگامی که از حساب پیوسته استفاده می‎کنید تنها برنامه ای که بروری کامپیوترتان اجرا می‎شود ملقد پایانه است. تمام سرویس گیردنده‎ای اینترنت عملاً برروی کامپیوتر راه دور اجرا می‎شوند.

مثال برای حساب ppp
درنظر بگیرید که حال استفاده ازحساب ppp می‎باشید و می خوهدید مطالب موجود درگروه مباحثه به خصوصی را بخوانید برای این کار از برنامه سرویس گیرنده برزنت که برروی کامپیوتر خودتان اجرا می شود استفاده کنید هر بار که در خواست مطالبی رامی‎کنید سرویس گیرنده مطلب را از سرویس دهنده پرزنت درخواست می‎کند. همان طوری که که مطلب به کامپیوتر فرستاده می‎شود برنامه سرویس گیرنده آن را بر روی صفحه تصویرتان نمایش می‎دهد اگرتصمیم دارید که مطلب خودتان را به گروه مباحثه بفرستید برنامه سرویس گیرنده‎تان مطلب را ازجانب شما خواهد فرستاد بنابراین همه کارها برروی کامپیوتر خودتان اتفاق می افتد.
مثالی برای حساب پیوسته:
به عنوان مثال درنظر بگیرید که می‎خواهیم مطلبی را از گروه مباحثه ای در پرزنت بخوانید یاحساب پیوسته برنامه سرویس گیرنده یو
یوزنت را برروی کامپیوتر راه دور اجرا کنید اگر چه که سرویس گیرند را از صفحه کلیدتان کنترل می‎کنید وخروجی رابرروی صفحه تصویرتان می‎بینید اما تمام پردازش بروری کامپیوتر راه دوراتفاق می‎افتد. بنابراین مطالب پوزنت عملاً خودشان به کامپیوترتان فرستاده می شوند: سرویس گیرنده راه دور یوزنت مطالب را درخواست می‎کند وسپس آنها را صفحه به صفحه برایتان نمایش می‎دهد. برای پست مطلب خودتان باید ابتدای آن را برای کامپیوتر راه دور بفرستید از آنجا می توانید از سرویس گیرنده یوزنت خود بخواهید که مطلب را برایتان پست کند.

سرویس گیرنده هاوسرویس دهنده‎ها:
یک الگوی سرویس گیرنده – سرویس دهنده به این معناست که قدرت بالای سرویس دهنده می‎تواند به وسیله رایانه های معمولی سرویس گیرنده مورد استفاده قرار گیرد. تا کارهایی همچون چاپ- مبادله اطلاعات یامدیریت بانک اطلاعاتی راعهده دار شوند.
هم خدمات اینترنت برپایه سرویس دهنده‎ها وسرویس گیرنده‎ها کار می‎کنند. هم این سرویس دهنده‎های Telnet,usnet- woIs,Gopher,web,ftp از پروتکل tep/Ip پیروی می‎کنند.
آدرس ها، اسم قلمروها وکوها:
برای هر آدرس اینترنتی یک اسم قلمرو وجود دارد که قسمتی است که پس از علامت @ دریک آدرس وپستی الکترونیکی می‎آید واشاره به اسم سرویس دهنده دارد.

Gov یعنی دولتی CD: مشخص کننده یک شرکت یا موسسه تجاری
Int یعنی بین المللی Com: یک شرکت امریکایی
Net سازمان شبکه ای mil: ارتشی است.
Udv یا al معرف موسسه های دانشگاهی هستند.
Ory که ناظر برانوع سازمان های غیر تجاری
در قلمروهای بین المللی دو حرف اول از اسم کشور ها هستندمثل PL برای لهستان
مودم ها:
مودم یک کلمه ساختگی است که مخفف madulator/ Demndolator (تغییر دهنده/تغییر برگرداننده) داست.
مودم داده های دیجیتال رابه علامت های آنالوگ تبدیل می‎کند که می‎توانند درخط تلفن انتقال پیدا کنند.
وهمچنین می‎توانند یک علامت آنالوگ رابه اطلاعات دیجیتالی برگرداننده تا برای رایانه قابل فهم باشد مودم ها با سودزدن به شما اطلاع می دهند که در حال انتقال اطلاعات هستند.
آنها برای ما ضروری هستند گرچه شما به یک خط ISPN وصل هستید احتیاجی به مردم ندارید یک ترکیب مناسب مودم رایانه ای می‎تواند برای فرستادن وگرفتن عکس ها نیز استفاده شود.
البته یاید نرم افزار ضروری برای این کار در اختیار داشته باشید.

مودم ها توسط نرم افزار کنترل می‎شوند – برای این کاراز Slip یا ppp استفاده می‎شود پروتکل خطوط پی درپی اینترنت line Internet protocol Serial:
یعنی slip به شکلی ساخته شده بود که می توانست بسته های Ip رابه روی خطوط پی درپی منتقل کند.
پروتکل نقطه به نقطه point to ponit protocl:
یعنی ppp نیز مشابه همان است بااین تفاوت که ppp می‎تواند برای هر دوسیستم همزمان وغیر همزمان استفاده شود در نتیجه ازانعطاف پذیری بیشتری برخوردار است.
مودم ها با سرعت های متفاوتی که بابیت در ثانیه (bps) اندازه گیری می شوند کار می‎کنند.
مودم ها می تواند از ۱۲۰۰ bps باشد که سرعت پائینی است تا ۳۲۶۰۰ bps که سرعت خیلی خوبی است. مودم کندتر از ۱۴۴۰۰ bps زیاد خوب نیست وبهتر است استفاده نشود.
کارایی مودم ها:
۱- اطلاعاتی که می‎آیند و می‎روند را از نظر وجود خطا بررسی کند.
۲- به صورت خودکارشماره گیری کنند یا به تلفن ها جواب دهند وهمچنین به میله چراغ های چشمک زن کوچکی به شما اطلاع دهند که مشغول انجام کاری هستند.

اگر مودم شما پسوندهای مانند v32,v32bis-v22-v22bisیاv42bis -v42 داشته باشد.
SMTP نامه های پست الکترونیک رابه سراسر جهان می‎فرستد.
استفاده از پست الکترونیک (ایمیل)‌چنان مرسوم شده است که گویی همه مردم جایی در اینترنت پیدا کرده‎اند. واضح است که اگر شما somebody @some where.com نباشید nobody @noplace.com هستید. ایمیل در عمل متداولترین کاربرداینترنت است،‌ وبه نظرنمی‎رسد که چیز دیگری جای آن را بگیرد،‌ ارسال پیامها به صورت الکترونیکی یک بخش از زندگی شده است. نظر به این که به احتمال زیاد شما خودتان یک کاربر اینترنت هستید باید کمی درباره مکانیسمها‎ی پشت پرده آن آشنا باشید. بالاخره، اگر اشتباهی یا اشکالی رخ بدهد،‌آیا بهتر نیست که بتوانید خودتان مسئله را حل کنید یا دست کم بتوانید مسئله را برای فراهم کننده اینترنت (ISP) خود شرح بدهید تا مسئله را حل کند؟ دراین مقاله به مکانیسم کاری ایمیل دراینترنت می‎پردازیم.

مکانیسم پایه نقل وانتقال ایمیل به سراسر جهان بسه SMIP (simple Mail Transfer Protocor) مشهوراست. «جاناتان بی. پوستل» پروتوکل SMTP را درسال ۱۹۸۴ اختراع کرد، یعنی سالها پیش ازگسترده شدن اینترنت درسراسر جهان. درآن هنگام اینترنت به نام DARPAnet، با شبکه «آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته وزارت دفاع» مشهور بود. این شبکه شامل ۴۰۰ کامپیوتر درمراکز دولتی ودانشگاههای شهرهای مختلف آمریکا بود. در آن هنگام روش انتقال پیامهای متنی به صورتی بسیارابتدایی انجام می‎گرفت، ومشکلات فراوانی داشت. نیازاص

لی آن هنگام، یک روش ارتباطی قابل اعتماد وپایدار بود که SMIP به آن نیاز پاسخ داد.
SMIP صرفاً همان است که نامش می‎گوید: ساده (simple ) . یک ایمیل پایه شامل دو بخش است:‌عنوان (header)، که اطلاعات فراوانی شامل نشانیهای فرستنده وگیرنده است، وبدنه (body)،‌که پیام اصلی را حمل می‎کند. وقتی پیامی ازطریق اینترنت انتقال می‎یابد. هر خدمات دهنده پستی ای (mell server) که آن را پردازش کند«نقش تمبر» خود را به عنوان آن اضافه می کند. در نتیجه دریافت کننده می‎تواند نه تنها دریابد که پیام از کجا آمده است. بلکه می‎تواند دریابد که از چه مسیری نامه به دستش رسیده است.

نشان دهی پستی اینترنت: عنوان (beader)
عنوانها می‎توانند نسبتاً مفصل باشند. عنوانی واقع درشکل ۱ عنوانی است که اگر درحوالی سال ۱۹۸۴ یک پیام ارسال شده را می دیدید باآن برمی‎خوردید. درآن هنگام اینترنت ازگرافیک بهره نمی‎گرفت وهمه پیامها کاملاً متنی بودند. چند سال بعد وقتی گرافیک دراینترنت معمول شد، باید عنوانها اصلاح می‎شدند. مثال واقع درشکل ۱ ساده است، یک انتقال پیام ابتدایی ازیک شخص به شخصی دیگر.

سطر نخست، «Return-Patha» (مسیر بازگشت)، مقصد را برای هر پاسخی به ایمیل الحاق شده نشان می‎دهد. این کارپاسخها را با حذف نیاز به نشانی دهی مجدد ایمیل تسریع می‎سازد.
اولین سطر «Received» به ما اطلاعات بسیار سودمندی می‎دهد. می‎گوید که این پیام خاص از کامپیوتری به نام server,xyzcompany.com، به همراه نشانی Internet Protoool)IP: پروتوکل اینترنت)‌ آن کامپیوتر رسیده است. سپس مشخص می‎کند که کدام کامپیوتر درسازمان شما آن را دریافت کرده است، چه برنامه (وکدام نگارش آن برنامه) برای دریافت آن به کار رفته است، ودر چه زمانی دریافت شده است.

سطر دوم «Received» درواقع مشخص می‎کند که بیش از سطر Received بالای آن چه رخ داده است. این سطر می‎گوید که پیام به وسیله کاربری به نام «jsmith» ساخته شده است. اوازهمان کامپیوتری استفاده کرده است که خدمات دهنده پستی برروی آن است (توجه کنید که نشانی IP درهر دو سطر یکسان است، همچنین اسم خدمات دهنده)‌در آن هنگام به پیام یک شماره ID داخلی منحصر به فرد داده می‎شد،‌ ونقش تمبرزمانی اول بار اعمال شد. حال مسیر کامل طی شده پیام، مدت مسیر طی شده، واطلاعاتی درباره خدمات دهنده فرستنده می‎دانیم.

سطر بعدی «Message-Id» یک شماره منحصر به فرد است که خدمات دهنده فرستنده برای این که به همراه پیام دراینترنت انتقال یابد درست کرده است. اگر به دلیلی پیام به طور کامل دریافت نشود، خدمات دهنده گیرنده تقاضای ارسال آن را با استفاده ازاین ID خواهد کرد. دو سطر بعدی درباره فرستنده اطلاعاتی به مامی‎دهند. دراین حالت، jsrnith @server.xyzcompaiy. com است، که پیام را با استفاده ازیک برنامه پستی بسیار متداول آن زمان به نام PINE ساخته است.

سطر بعدی «Date» زمان و تاریخی را می‎دهد که پیام درصندوق پستی (Inbox) گیرنده قرار گرفته است. پس ازآن نشانی کاملاً مشخص اینترنتی دریافت کننده آمده است که بایدشامل اسم کاربری وی(«bjones») قلمرویی که به آن تعلق دارد(«abccocp .com»

( باشد. توجه کنید که یک کلمه اضافی چسبیده درآنجا، «maill» وجود دارد. بسته به چگونگی برپایی خدمات دهنده،‌این کلمه ممکن است همیشه لازم نباشد. بسته به چگونگی برپایی خدمات دهنده، این کلمه ممکن است همیشه لازم نباشد. بسته به آن چیزی است که بعداً درباره آن قصد داریم صحبت کنیم، اما ابتدا نشانی راتمام می‎کنیم: سطر«Frotn» هم شامل اسم فرستنده وهم شامل نشانی ایمیل کامل فرستنده است. وسطر «subject» (موضوع) نیز روشن است ونیازی به توضیح ندارد.

سفر ایمیل
نحوه بسته بندی پیام برای ارسال را گفتیم اما نامه الکترونیکی چگونه ازیک جا به جای دیگر می‎رود. تماماً با اسمها انجام می‎گیرد، به ویژه اسمهای قلمرو (domain) و«سیستم اسم قلمرو» (Dotnain Name System,DNS) . هر پایگاه اینترنت یک اسم قلمرو دارد. Microsolf.com یک نمونه است، ibtn.com نمونه‎ای دیگر. این اسمها درجایی به نام خدمات دهنده ریشه (tool server) نگاهداری می‎شود، که فرض براین است که همه اسمهای قلمروسطح بالا (top-level) را می‎داند

. قلمروهای سطح بالا عبارتند از «com» و«org»«edu» ومانند آن وقتی خدمات دهنده‎ای بخواهد یک پیام به jstnith @xyzcompany .com بفرستد از نزدیکترین خدمات دهنده DNS می پرسد که آیا xyzcompany. Com را می داند که درکجا ست یا نه. اگر خدمات دهنده بداند نشانی IP را خواهد داد، تا دوخدمات دهنده بتوانند با یکدیگر مستقیماً صحبت کنند. اگر نداند از خدمات دهنده ریشه، قلمرووسطح بالای com. مزبور رامی‎پرسد که نشانی IP رابه آن خواهدداد، خدمات دهنده DNS محلی سیس نشانی IP رابه خدمات دهنده پستی می‎دهد ویک اتصال ایمیل برقرار خواهد کرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.