مقاله پروژه ساخت ساختمان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله پروژه ساخت ساختمان دارای ۴۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پروژه ساخت ساختمان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پروژه ساخت ساختمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پروژه ساخت ساختمان :

فصل اول- تئوری ها
۱- بتن
بتن ماده بسیار سخت و سنگ مانندی است که از ترکیب مقدار معین و حساب شده ای سیمان, شن, ماسه, و سیمان افزوده شد, سیمان و آب باهم وارد فعل و انفعالات شیمیایی حرارت زا می گردند. در اثر این فعل و انفعالات ماده ژله مانند و چسبنده ای بوجود می آید که مصالح مختلف داخل بتن را به هم پیوند داده و به صورت ماده سختی در می آورد. همچنین در اثر این فعل و انفعالات مقدار کمی بلور سیمان نیز در مخلوط بوجود می آید.

در مرحله گرفتن و سخت شدن بتن, ژله سیمان به مرور زمان غلیظ تر شده و حجمش کاهش می یابد و در تمام جرم آن بلورهایی بوجود می آید که ماده سختی را ایجاد می کند. آب مهمترین نقش را در گرفتن و سخت شدن بتن دارد. آب اضافی باعث حل شدن ژله گردیده و مقداری از آن نیز متعاقبا وارد فعل و انفعالات شیمیایی با ذرات غیر فعال تر ( از نظر ترکیب شیمیایی غیر فعال تر) سیمان می شود. قسمت دیگری از این آب با هوایی که در مخلوط محبوس گردیده فضاهای کوچک و میکروسکوپی را اشغال می کند, که بعدا در اثر, تبخیر هوا و آب باهم آزاد شده و نتیجتا این فضاها خالی می مانند.

به همین دلیل آب زیادی چون باعث بوجود آمدن خلل و فرج اضافی در بتن می گردد. مقاومت بتن را کاهش می دهد. مقدار آب لازم جهت انجام فعل و انفعالات شیمیایی در بتن فقط حدود بیست درصد وزن سیمان می باشد. اما برای اینکه بتوان بتن را براحتی ریخته و کوبید با توجه به نوع کار باید نسبت آب به سیمان بزرگتر از ۲/۰ باشد, ولو اینکه این آب اضافی مقاومت بتن را کاهش دهد. اخیرا برای جلوگیری از کاهش مقاومت بتن در اثر وجود آب اضافی و افزایش مقاومت آن در مقابل سایش (در دالهای بتنی پیاده رو)، پس از ریختن بتن و کوبیدن آن، آب زیادی را با قرار دادن فیلترهای در روی سطح بتن و با ایجاد خلا از داخل بتن کشیده (آبی که در ابتدا برای روانی بتن لازم بوده ولی از نظر فعل و انفعالاتی شمیائی لازم نمی باشد و باعث کاهش مقاومت بتن می شود) و به خارج هدایت می کنند. امروزه با استفاده از مواد روان کننده می توان آب بتن را تا سرحد امکان کاهش و در نتیجه مقاومت آن را در عین حفظ قابلیت روانی افزایش داد.

نگهداری صحیح از بتن اهمیت بسیار زیادی در مقاوت و رفتار بعدی آن تحت تاثیر بار دارد. اگر بتن زودتر از موقع معینی خشک شود. امکان دارد که مقاومتش ۳۰ درصد و یا بیشتر کاهش یابد، همچنین اگر درجه حرارت بتن تازه تا زیر ۴ درجه سانتیگراد پایئن رود، مقاومت آن ممکن است به همان میزان (منظور ۳۰ درصد یا بیشتر) کاهش یابد. اگر بتن تازه یخ بزند مقاومتش تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت. آزمایشهای متعدد نشان داده که یخ زدن بتنی که ۷۰% مقاومتش (منظور مقاومت ۲۸ روزه می باشد) را به دست آورده ضرری ندارد و این بتن بعد از گرم شدن مقاومت کاملش را به دست خواهد آورد.

مقاومت فشاری بتن مانند سنگهای طبیعی بسیار زیاد است به همین دلیل این ماده برای استفاده در ساختمان عضو هایی که عمدتا تحت فشار قرار دارد مانند ستونها و قوسها بسیار مناسب می باشد. از طرف دیگر بتن مانند سنگ های طبیعی نسبتا شکننده بوده و مقاومت کششی آن بسیار کم است. این موضوع باعث می شود که نتوان از این ماده به طور اقتصادی در عضوهائی که تحت اثر کشش خالص قرار دارند (مثل کلاف ها) و یا عضو هایی که در بعضی از قسمت های مقطع شان کشش وجود دارد (مثل تیرها و یا دیگر عضوهای خمشی) استفاده کرد. چون مقاوت کششی بتن غیر مسطح کم است، نتیجه می شود که بتن غیر مسلح در خمش، برش و پیچش ضعیف می باشد. علاوه بر اینکه مقاومت کششی بتن پائین است، روی آن هم نمی توان حساب کرد.زیرا ممکن است در اثر یک ضربه ناگهانی ناشی از انقباض ( انقباضی ناشی از خشک شدن و یا گرفتن بتن) یا تغییر درجه حرارت این مقاومت کششی (در اثر بوجود آمدن ترک) بکلی از بین برود.

۲-۱ بتن مسلح
دیدیم که کاربرد بتن غیر مسطح معمولا درغضوهایی است که به طور عمده تحت فشار قرار دارند، مانند فونداسیون های حجیم، سدها، دیوارهای حائل وزنی، وغیره. در بیشتر انواع سازه ها تنش های کششی نسبتا بزرگی همیشه وجود دارند. برای تحمل این تنش های کششی (که بتن به تنهایی قادر به تحمل آن نیست) در موقع ریختن بتن فولادهایی به شکل سیم یا میله در داخل آن کار می گذارند.

عمل کارگذاردن فولاد در ناحیه کششی یک عضو بتنی به منظور افزایش مقاومت آن (در اثر افزایش مقاومت ناحیه کششی عضو) تحت اثر بارهای وارده، را عمل مسطح کردن بتن می نامند. عضو مرکب بتنی- فولادی که به این ترتیب بوجود می آید راعضو بتن مسلح یا بتن آرمه می نامند. بتن مسلح ماده مرکبی است که دارای مجموعه خواص خوب هر یک از دو عنصر تشکیل دهنده اش یعنی بتن و فولاد را می باشد. مهمترین خواص بتن مسلح عبارتند از:

۱- مقاومت زیاد به آتش سوزی ومواد سوزا
۲- مقاومت زیادفشاری
۳- قیمت ارزان و شکل پذیری عالی
۴- مقاومت کششی بالا

کلیه این خواص است که کاربرد بسیار وسیع و تقریبا نامحدودی را برای بتن مسلح در انواع ساختمانها از پل و سد گرفته تا منابع آب وغیره بوجود آورده است بتن مسلح در عین استحکام و دوام زیاد دارای شکل پذیری بسیار عالی نیز می باشد و می توان آن را به شکلها واندازه های بسیار متنوع از ستون ساده مربع مستطیل گرفته تا گنبد و یا پوسته های منحنی بسیار پیچیده در آورد.

۳-۱ مصالح:
از آنجایی که بتن مسلح ماده مرکبی است برای شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی آن ابتدا باید خواص فیزیکی و مکانیکی عناصر تشکیل دهنده اش یعنی بتن وفولاد را مورد بررسی قرار داد. همانطور که قبلا گفته شد بر خلاف فولاد، بتن خود یک ماده مرکب است.که از عناصر ساده تری چون سیمان، شن و ماسه، آب وبعضی از مواد اضافی دیگر تشکیل شده است. بنابراین برای پی بردن به رفتار و خواص بتن باید عناصر موجود در آن را شناخته و مورد بررسی بیشر قرار داد.

۱-۳-۱ سیمان
هر ماده ای که بتواند دانه های مجزا را بهم اتصال داده و ایجاد یک جسم یکپارچه کند را، سیمان می نامند. بدلیل اینکه سیمان مصرفی در پروژه از نوع پرتلند می باشد. از ذکر بقیه انواع سیمان خودداری می کنیم.
موادی چون پلاستر پارس، ca so4, 1/2 H4o و آهک آب دیده، ca (OH2) از پر مصرف ترین و ارزان ترین انواع سیمان های غیر هیدرولیکی می باشند.

سیمان پرتلند:
تمام سیمانهای پرتلند از دو ماده خام که یکی از نظر کلسیم ودیگری از نظر سیلیس غنی است. ساخته می شوند معمولا این دو ماده به ترتیب گچ یا آهک وخاک رس یا سنگ رس می باشند. خاک رس و سنگ رس معمولا دارای ترکیبات آلومینیوم و آهن به مقدار زیاد می باشند. رنگ خاکستری سیمان پرتلند معمولی در اثر وجود ترکیبات آهن است. بنابراین برای ساخت سمیان پرتلند سفید لازم است که از مواد خامی استفاده شود که عمدتا عاری از ترکیبات آهن باشد.

در حال حاضر دو روش برای آماده کردن و مخلوط کردن مواد خام جهت انتقال به کوره دوار وجود دارد، روشن تر و روش خشک. در روش تر مواد خام خرد شده دارای دانه های ریز را به صورت معلق در آب نگاه می دارند تا تشکیل دوغاب دهد. سپس این دوغاب را صاف کرده و ذرات بیش از اندازه بزرگ آن را جدا می کنند. در این حال مخلوط را قبل از پمپ کردن به کوره دوار در مخازن ذخیره بهم می زنند.

کوره متشکل از یک استوانه فولادی می باشد که داخل آن با مواد نسوز پوشانده شده است. این استوانه حول محوری که با افق زاویه مختصری دارد به طور پیوسته به آرامی می چرخد. مواد وارد قسمت انتهایی بلند تر کوره دوار شده و به تدریج به طرف گرمترین قسمت که در انتهای پایین تر کوره جایی که مشعل قرار دارد رانده می شوند. به تدریج که درجه حرارت مخلوط در حین پایین رفتن ار کوره بالا می رود، تغییرات متوالی صورت می گیرد.

ابتدا آب در اثر حرارت باقی مانده در گازهایی که در حال خروج از کوره هستند (مربوط به سوخت) بخار می شود. سپس در حالی که مخلوط به تدریج به طرف نواحی گرمتر رانده می شود.ترکیبات آهکی به اکسید کلسیم و گاز دی اکسید کربن تجزیه می شود. سرانجام، در درجه حرارت حدود c 145 در ناحیه مشعل، اکسید کلسیم، با مواد سیلیسی موجود در مخلوط ترکیب شده و ایجاد سیلیکات های کلسیم را می نماید.

همچنین با مواد دیگری که ممکن است در مخلوط باشند نیز ترکیب می شود. همانطور که قبلا گفته شد، معمول ترین این مواد ترکیبات آلومینیوم و آهن هستند که وقتی با اکسید کلسیم ترکیب شوند، تولید کلسیم آلومینات و کلسیم آلومینو فرات را می کنند. بعضی از ترکیبات بوجود آمده به صورت مذاب می باشند، بنابراین کلینکر سیمان دارای بلورهای است که مربوط به حالت مایعی می باشند و پس از سرد شدن سخت می گردند. کلینکر قرمز داغ از کوره به خنک کننده ها و از آنجا به دپو فرستاده می شود. سپس مواد را از دپو به آسیابهای نرم کننده می فرستند تا به صورت پودر سیمان در آید. در مرحله نرم کردن مقدار از پیش تعیین شده ای سولفات کلسیم (معمولا بین ۴ تا ۷ درصد وزن) به صورت جیپس به پودر حاصل جهت کنترل زمان گرفتن محصول (سیمان) اضافه می گردد.
در صنعت شیمی سیمان معمولا رسم به این است که اکسیدهای مختلف را با علائم اختصاری نشان می دهند. مثلا c نشان دهنده s cao نشان دهنده sio2 (سلیس)، و a نشان دهنده AL2 o3 (اکسید آلومینیوم) می باشد. به همین ترتیب Fe2 o3 .H2o (اکسید فریک) و so3 به ترتیب به صورت های F,H و Soybean نشان داده می شوند. در جدول (۱-۱) ترکیبات اصلی موجود در سیمان پرتلند و فرمول شیمیایی آنها نشان داده شده اند.

 

با اصلاح و تغییر مقدار ترکیبات مختلف موجود در سیمان می توان، انواع متفاوتی از سیمانهای پرتلند را تولید کرد که دارای مشخصات مختلفی ا زنظر میزان سخت شدن، میزان آزاد کردن حرارت، میزان مقاومت نسبت به آبهای سولفاته و غیره باشند. طبق مشخصات ۱۵۰c ASTM5 نوع سیمان پرتلند وجود دارد (که در ایران نیز تولید می شود) طبق مشخصات ۱۵۰c ASTM 5 نوع سیمان پرتلند و جود دارد. (که در ایران نیز تولید می شود). این ۵ نوع سیمان به شرح زیر می باشد.

۱- سیمان تیپ I یا سیمان پرتلند معمولی سرعت سخت شدن این سیمان متوسط می باشد. این سیمان برای اکثر کارها مناسب است بنابراین از تمام انواع سیمانهای هیدرولیکی مورد استفاده بیشتری دارد.
۲- سیمان تیپ II حرارت ایجاد شده در اثر هیدراته شدن این سیمان متوسط و میزان مقاومت آن نسبت به سولفات ها نیز متوسط می باشد.
۳- سیمان تیپ III با سیمان زودگیر این سیمان از نظر ترکیب شیمیای تقریبا مشابه سمیان پرتلند معمولی است، اما دانه های آن به صورت نرم تری آسیاب شده اند این امر باعث کم شدن زمان گرفتن سیمان نمی شود، و بتن های که با این نوع سیمان ساخته می شوند از نظر زمان سفت شدن وقابلیت کار کردن مشابه بتن هایی هستند که از سیمان پرتلند معمولی ساخته شده اند. اما نرمی دانه ها باعث می شود که سرعت هیدراته شدن آن در سنین کم افزایش یابد، و این باعث زیاد شدن سرعت افزایش مقاومت و سختی در سنین اولیه (نسبت به سیمان معمولی) می گردد.

این خاصیت در مواقعی که بتن باید در سنین کم دارای مقاومت زیادی باشد بسیار مفید است بتن مصرفی در پروژه از نوع پرتلند تیپ II می باشد.
۴- سیمان تیپ IV، سیمان کم حرارت. این سیمان دارای مقدار کمتری تری کلسیم سیلیکات و مقدار بیشتری دی کلسیم سیلیکات نسبت به سیمان پرتلند معمولی است به این ترتیب این سیمان با سرعت کمتری نسبت به سیمان معمولی هیدارته شده و نتیجتا با سرعت حرارت ایجاد می کند.
۵- سیمان تیپ v ، یا سیمان ضد سولفاته چوت تری کلسیم آلومینات نسبت به سولفات ها حساس است مقدار c3a سیمان ضد سولفات طبق مشخصات استاندارد باید محدود مشخصی باشد (که کمتر از سیمان پرتلند معمولی است).

از خیلی جهات دیگر سیمان ضد سولفات شبیه سیمان معمولی است، فقط مقدار سیمان موجود در بتن باید از حد معینی کمتر باشد تا بتواند به نحو رضایتبخش در مقابل سولفات هها مقاومت می کند. مقاومت این نوع سیمان در مقابل اسیدها، خیلی بیشتر از سیمان پرتلند معمولی نمی باشد.

۲-۳-۱ آب مصرفی در بتن :
معمولا، اگر آب مصرفی برای آشامیدن مناسب باشد، برای ساختن بتن نیز به اندازه کافی مناسب خواهد بود. (البته این موضوع همیشه صحیح نیست، مثلا آبی که محتوی شکر است برای آشامیدن مناسب باشد، ولی ممکن است برای ساختن بتن مناسب نباشد) با همه اینها، مزه، بو، و یا منبع تهیه آب نباید به تنهایی دلیل رد کردن یک آب باشد.آبهای باتلاق و مرداب، آبهای معادن، بعضی از پس آبهای صنعتی، و آب دریا در بعضی از شرایط خاص برای ساخت بتن مورد استفاده قرار گرفته است.

ناخالصی های موجود در آب، وقتی که از حد معینی بیشتر باشد، ممکن است به شدت، روی زمان گرفتن بتن، مقاومت بتن و پایداری حجمی آن اثر بگذارد وهمچنین ممکن است باعث زنگ زدن فولاد گردد.ناخالصی هایی که ممکن است اثرات سوء در بتن داشته باشند (به شرطی که مقدار آنها از حد معینی بزرگتر باشد) عبارتند از: اسید های آلی، شکرها و مواد قندی، سولفات ها و کلرورها معمولا، اگر کل مواد جامد حل شده در آبی کمتر از ppm 2000 (قسمت در میلیون) باشد، آن آب برای ساخت بتن مناسب می باشد، مواد جامد آب لوله کشی بیشتر شهرها کمتر از مقدار ذکر شده است.

۳-۳-۱ مصالح سنگی برای بتن
مصالح سنگی بتن یا سنگدانه معمولا حدود (۷۰%) از حجم بتن را تشکیل می دهند و بسیاری از ویژگیهای فیزیکی, شیمیایی و مکانیکی بتن به سنگدانه ها ارتباط دارد. از این رو نقش سنگدانه در بتن از نقطه نظر ویژگیها, طرح اختلاط و مسائل اقتصادی حائز اهمیت می باشد. سنگدانه ها ممکن است از منابع طبیعی به صورت رودخانه های (گرد گوشه) یا خرد شده (تیز گوشه) یا مخلوطی از این دو نوع باشند.

مصالح سنگی به دو دسته ریزدانه, یا ماسه, و درشت دانه, یا شن, گروه بندی می شوند. اندازه ریز دانه ها از صفر تا ۷۶/۴ میلیمتر و اندازه درشت دانه ها از ۷۶/۴ میلیمتر شروع شده و بسته به نوع بتن حداکثر درشتی دانه ها ممکن است ۵/۹, ۷/۱۲, ۰۵/۱۹, ۱/۳۸, ۸/۵۰ میلیمتر و بیشتر باشد و در سازه های جسیم مانند سدها ممکن است درشتی دانه ها تا ۲۵۴ میلیمتر نیز برسد.
وزن ویژه شن و ماسه بسته به نوع سنگ متغیر بوده و به سه دسته سبک, معمولی و سنگین تقسیم بندی می شود.

انطباق با مشخصات و استانداردها
مصالح سنگی باید از نظر ویژگیهای شیمیایی, فیزیکی و مکانیکی, اندازه و شکل, دانه بندی, آزمایش سنگ نگاری Petrography, مقدار کل رطوبت محتوی, رطوبت سطحی, مشخصه های ظاهری و رنگ (بتن نما) با نقشه ها و مشخصات و سایر مدارک پیمان منطبق باشد. نمونه های شن و ماسه مصرفی باید قبل از مصرف آزمایش شده و با ذکر محل معدن به تصویب دستگاه نظارت برسد. چنانچه در حین اجرای عملیات بتن بنا به دلایلی محل معدن مصالح سنگی تغییر پیدا کند. نمونه های مواد سنگی معدن جدید باید مجددا مورد آزمایش قرار گرفته و به تایید دستگاه نظارت برسد.

ویژگیها و حداقل حدود قابل قبول
مصالح سنگی بتن باید سخت, تمیز, بادوام, عاری از پوسیدگی و فاقد لایه های ورم کننده یا منقبض شونده به هنگام مجاورت با هوا, مواد شیمیایی مضر برای بتن و آرماتورها, لایه های سست, کلوخه های رسی و ذرات میکا باشد. مواد سنگی سست, ورقه ورقه, پهن و نازک یا دراز, ناپایدار در برابر هوازدگی, عوامل شیمیایی معین و واکنش زای قلیایی را نباید در بتن به مصرف رساند. جنس شن و ماسه باید از سنگهای سیلیسی, سیلیکاتی یا آهکی سخت باشد.
دانه بندی شن و ماسه برای بتن و بتن مسلح, باید مطابق جدوال (الف) و (ب) باشد. حداکثر رس و لای و ذرات ریزتر از ۷۵ میکرون در ماسه طبیعی, و یا ماسه حاصله از شن طبیعی, نباید از (۳%) و در ماسه شکست به دست آمده از سنگ, از ۱۰% و در شن از ۱% وزنی تجاوز کند. برای کنترل کارگاهی ارقام مزبور, به یک شیشه استوانه ای شکل, یک خط کش مدرج و مقداری آن و نمک با غلظت ۱% نیاز است. برای ساختن آن می توان یک قاشق چایخوری نمک طعام را در نیم لیتر آب تمیز حل کرد) روش آزمایش به این ترتیب است.

ابتدا ماسه مورد آزمایش را به قدری درون ظرف شیشه ای بریزید که ارتفاع آن به ۵۰ میلیمتر برسد, سپس آنقدر آب نمک بیفزایید تا مجموع ارتفاع ماسه و آب نمک به ۷۵ میلیمتر برسد. آنگاه محتویات ظرف را به خوبی تکان داده و بگذارید به مدت ۳ ساعت آرام و بی حرکت بماند و ذرات رس و لای روی ماسه ته نشین گردد. ارتفاع این ذرات نباید بیش از ۳ میلیمتر باشد. در این آزمایش هر میلیمتر ارتفاع ذرات ریز, معادل ۱% وزنی ماسه است.

روش سریع برای تشخیص مناسب بودن ماسه وارده به کارگاه کف مال کردن آن است, چنانچه ذرات گل به دست بچسبد باید از تخلیه آن جلوگیری شود.
ضریب نرمی ماسه استخراج شده از یک معدن نباید در حین اجرای کار به میزانی بیش از ۲% تغییر نماید و این ضریب نرمی نباید از ۳/۲ و از ۱/۳ بیشتر باشد. شن و ماسه باید فاقد ناخالصیهای آلی و ذرات گرد وخاک و پوشش رسی باشد, زیرا مواد سبب جلوگیری از چسبیدن آنها به خمیر سیمان می شوند. به طور کلی شن و ماسه مصرفی باید از مندرجات آیین نامه بتن ایران تطابق داشته باشند. حدود قابل قبول برای مواد زیان آور ماسه و شن در جدول پ و ت درج شده است.

حمل و نقل و نگهداری
بارگیری, حمل و تخلیه مواد سنگی بتن و انبار کردن آنها باید به نحوی باشد که مواد خارجی و زیان آور در آنها نفوذ نکنند و دانه ریز و درشت از یکدیگر جدا نشوند. مصالح سنگی باید دور از پوشش گیاهی و مواد آلوده کننده نگهداری شود. شن و ماسه باید به طور جداگانه انبار شوند و در مواقعی که درشتی دانه های شن از ۱/۳۸ میلیمتر تجاوزکند, این دانه ها نیز باید در دو گروه انباشته گردند تا امکان جدا شدگی دانه ها به حداقل برسد.

هنگامی که بزرگترین اندازه سنگدانه ۱/۳۸ میلیمتر باشد مرز جدایی دو نوع سنگدانه ۰۵/۱۹ میلیمتر و وقتی که بزرگترین ۸/۵۰ یا ۵/۶۴ میلیمتر باشد مرز جدایی ۴/۲۵ میلیمتر خواهد بود. دیوارهای تقسیم مصالح سنگی باید به قسمتی محکم باشد که هنگام خالی شدن یک قسمت و پر بودن بخش دیگر, رانش سنگدانه ها آنها را خراب نکند, به هنگام بارش و یخبندان باید روی شن و ماسه را با برزنت یا ورقه های پلاستیکی مناسب پوشانده و در گرمای شدید برای آنها سایبان ایجاد کرد تا زیاده از حد داغ نشوند. توده های شن و ماسه نباید به شکل مخروطهای بلندی در آیند, زیرا این عمل سبب جدا شدگی دانه ریز و درشت می شود, بلکه باید آنها را در لایه هایی به ضخامت یکسان انبار نمو و جابجا کردن آنها را به صورت افقی انجام داد. به هنگام وزش باد باید از جدا شدن ذرات ریز در حین تخلیه جلوگیری شود. محل دپو باید چنان آماده گردد که همواره تخلیه یکنواخت آب مازاد امکانپذیر باشد. برای دستیابی به رطوبت یکنواخت برای مصالح سنگی در کارگاه باید حداقل این مصالح دوازده ساعت در محل باقیمانده و سپس به مصرف برسند.

سیلوی ذخیره مواد سنگی حتی المقدور باید به شکل مربع یا دایره بوده و شیب قسمتهای پایین آن کمتر از ۵۰ درجه باشد. ریختن مصالح سنگی به داخل سیلو باید به صورت قائم انجام شود تا از برخورد مواد سنگی با کناره های سیلو جلوگیری به عمل آید, زیرا این عمل سبب چدا شدگی دانه ها می شود.
پر بودن سیلوی مواد سنگی باعث کاهش شکسته شدن مصالح سنگی و حفظ دانه بندی مصالح خواهد شد. در موقع خالی کردن سنگدانه ها از بلندی به داخل سیلو باید از نردبان مواد سنگی استفاده کرد. در صورت شکسته شدن مواد سنگی در حین جابه چا کردن باید قبل از ساختن بتن آنها را مجددا دانه بندی کرد.

۱-۴ نگهداری
سخت شدن بتن در اثر خشک شدن آب نیست، بلکه به علت عکس العمل شیمیایی بین سیمان و آب می باشد. از دست رفتن زودرس آب بتن، جلوی هیدارته شدن آن را می گیرد. بتنی که خیلی سریع خشک شود، دارای سطح غبار گرفته و ساختمان داخلی ضعیفی می گردد. بعلاوه تا موقعی که بتن به طور اشباع شده نگاهداری شود، زیاد منقبض نخواهد شد، انقباض و تنش های ناشی از آن فقط موقعی بوجود می آید که ، بتن رطوبت داخلی اش را انقباض و تنش های ناشی از آن فقط موقعی بوجود می آید که، بتن رطوبت داخلی اش را از دست بدهد. بنابراین نگهداری، وجلوگیری از خشک شدن بتن، برای مدت زمان معینی بعد از ریختن آن، در کاهش و تقلیل ترکهای انقباضی نقش حساسی دارد، زیرا باعث کاهش تنش های ناشی از انقباض در بتن نابالغ می گردد. در طول دوره نگهداری مقاومت کششی بتن به اندازه لازم بالا می رود، بنابراین چنین بتنی می تواند تنش های ناشی از خشک شدن های بعدی را تحمل کند.
برای نگهداری بتن سه طریقه موجود است.

۱- مرطوب نگهداشتن بتن در درجه حرارتهای عادی
۲- بخار دادن به بتن تحت فشار عادی هوا (یک اتمسفر)، در درجه حرارتهای بین ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد و رطوبت است. در این طریقه بتن مقاومت ۲۸ روزه اش را در عرض ۱۲ ساعت به دست می آورد. در این پروژه از روش اول استفاده می گردد.

۵-۱ کارایی بتن
بتن کارا بتنی است که بتوان به راحتی آن را ساخت, حمل نموده, در قالب مورد نظر ریخت و متراکم نمود, بدون اینکه در یکنواختی آن در طول مراحل فوق تغییری حاصل شود. کارایی بتن بستگی به عوامل زیر داشته و پیمانکار ملزم به رعایت آن می باشد.
۱- اسلامپ
کارایی به میزان اسلامپ و روانی بتن ساخته شده, بستگی دارد. میزان اسلامپ بر اساس روش مندرج در استاندارد کنترل می شود.

۲-مصالح مصرفی
۳- مواد افزودنی
۴- درجه حرارت
عدم رعایت درجه حرارت تعیین شده برای مخلوط بتن به هنگام ساخت, باعث بروز اشکالاتی در امر ریختن بتن و نهایتا تغییرات جدی در ویژگیهای آن خواهد شد.
۵- پایایی (دوام) بتن
بتنی که در ساخت و نگهداری آن تمامی مشخصات فنی رعایت شود, دارای پایایی زیاد در برابر شرایط محیطی معین باشد. عواملی مهمی که باید برای دستیابی به بتن پایا به آن توجه شود به قرار زیر است.
۱- نسبت آب به سیمان
از خصوصیاتی مهمی که در دوام بتن اثر می گذارد میزان آب در مخلوط بتن است بسته به شرایط محیطی و عملکرد سازه باید نسبت آب به سیمان در مشخصات فنی خصوصی قید شود.

۲- حداقل مقدار سیمان
انتخاب نسبت صحیح آب به سیمان, تراکم کافی و عمل آوردن مناسب می تواند دوام بتن را بهبود بخشد.
۳- بتن با حباب هوا
هنگامی که بتن در برابر شرایط یخ زدن قرار دارد یا برای آب شدن یخهای مجاور آن از نمکهای یخ زدا استفاده می شود, برای بالا بردن دوام بتن باید از مواد حباب ساز استفاده شود.
۴- بتن مقاوم در برابر حملات شیمیایی
بتنی که با شرایط کاملا مناسب و خوب ساخته نشده باشد چنانچه در مجاورت آبها یا خاکهای آلوده به مواد شیمیایی مهاجم و خورنده قرار گیرد از پایایی آن به شدت کاسته می شود از این رو شناخت عوامل کاهش دهنده این اثرات الزامی است.
بتن مقاوم در برابر سایش
بتن مقاوم در برابر سایش بتنی است که بتواند به نحوی در برابر اثرات فرسایشی عبور و مرور, تردد ماشین آلات, ضربه, سریدن مواد و یا اسباب و لوازم بر روی آن مقاومت نماید.

۶-۱ خواص بتن تازه
خواص بتن تازه قسمت عمده ای از کیفیت کلی بتن می باشند. مواد مصرفی در بتن و نسبت های مخلوط باید طوری انتخاب شود که نه تنها بتن مقاومت لازم را به دست آورد، بلکه در موقعی که هنوز تازه است بشود آن را به آسانی حمل و نقل، ریخته، کوبیده و صاف کرد همچنین خواص بتن تازه از نظر اینکه روی کیفیت و ظاهر تمام شده سازه و قیمت آن اثر می گذارند، مهم هستند.
خواص بتن تازه در علم جریان و تغییر شکل بتن تازه مورد بررسی قرار می گیرند.

علم جریان و تغییر شکل بتن تازه عکسل العمل و رفتار توده ای از بتن تازه را تحت تاثیر نیروهای وارد مورد بررسی قرار می دهد. فهم رفتار بتن تازه تحت تاثیر نیروهای وارده حداقل به اندازه اطلاع از مشخصات فیزیکی و مکانیکی بتن شخت شده، با اهمیت است.
ثبات یا میزان روانی بتن جزئی از قابلیت کار کردن می باشد و تا حدودی با میزان تری مخلوط ارتباط دارد. با همه اینها نباید فرض شود که هر چه مخلوط تر تر باشد بیشتر قابل کار کردن است. اگر مخلوط خیلی تر باشد، ممکن است جدایی اتفاق افتاده که نتیجه آن، کرمو شدن بتن و شیردهی بیش از حد وتشکیل رگه های ماسه ای در سطح تماس بتن با قالب می باشد. بتن و شیرده دهی بیش از حد و تشیکل رگه ها ماسه ای در سطح تماس با قالب می باشد.

از طرف دیگر اگر مخلوط خیلی خشک باشد، ممکن است ریختن و کوبیدن آن خیلی دشوار شده و در اثر کمبود چسبندگی و خمیریت خمیر بتن جدایی اتفاق افتد.
ثبات بتن عموما توسط آزمایش اسلامپ اندازه گیری می شود. هر چه اسلامپ بتن بشتر باشد، مخلوط بتن تر تر و یا مایع تر می باشد. بتنی که دارای اسلامپ بین صفر تا یک است از نظر درجه ثبات یا درجه تری به عنوان خشک بتنی که دارای اسلامپ ۱ تا ۲ است به عنوان سفت، بین ۲ تا ۵ به عنوان متوسط، و ۵ تا ۷ به عنوان تر طبقه بندی می شود.
تمایل بتن به جدایی با افزایش اسلامپ، اندازه بزرگترین دانه ومقدار دانه ها، و کاهش مقدار سیمان، افزایش زیادی پیدا می کند. برای اندازه گیری میزان جدایی هیچ آزمایشی استانداردی وجود ندارد.

شیره دهی که گاهی به نام افزایش آب نیز نامیده می شود با جدایی ارتباط نزدیک دارد. در حین نشست مواد جامد موجود در بتن، آب تمایل دارد که به طرف سطح صعود کند. مقداری از این آب زیر میله های فولادی افقی و دانه های بزرگتر گیر می کند. آبی که به سطح رویی می رسد، خمیر سیمان را حل کرده و ممکن است باعث جمع شدن یک لایه کف یا خمیر روی سطح شود. کف یاخمیره یک لایه ضعیف و بی دوام از موادی است که، تشکیل شده از خمیر حل شده سیمان و ذرات ریز دانه ها که توسط آب به سطح آورده شده است. همچنین شیره دهی بیش از حد ممکن است باعث ایجاد رگه های ماسه در سطوحی که با قالب تماس دارد، شود. با کاهش مقدار آب موجود، افزایش سیمان، استفاده از ماسه هایی که دارای مقدار کافی ذرات نرم هستند، و یا افزودن بعضی از مواد اضافی نرم مانند یک پوزلان، می توان مقدار شیره دهی را به حداقل رساند. محبوس کردن هوا در بتن نیز در کاهش شیره دهی موثر است. مشخصات شیره دهی یک مخلوط بتن را می توان با انجام آزمایش شیره دهی ارزیابی کرد. در این آزمایش مقدار نسبی آب موجود درمخلوط که روی سطح بتنی جمع شده که در داخل یک محفظه استوانه ای با ظرفیت حدود نیم فوت مکعب قرار دارد، را، اندازه گیری می کنند. آبی که روی سطح جمع شده را کشیده و در فواصل منظم زمانی اندازه گیری می کنند، تا شیره دهی متوقف گردد. این حالت معمولا حدود ۲ تا ۴ ساعت بعد از مخلوط کردن بتن پیش می آید.

در طول مدت شیره دهی سطح رویی بتن نشست می کند. این رفتار که به نام انقباض خمیری یا نشست بتن مرسوم است. در دیوارها و ستونهای ساختمان خیلی چشمگیر است. مقداری از این کاهش حجم ممکن است در اثر نشت شیره بتن از قالب و یا به علت جذب آب توسط قالب، جذب آب توسط دانه ها، و ترکیب آب با سیمان باشد. مثل شیره دهی، این نشست فقط در چند ساعت اولیه بعد از مخلوط کردن بتن بوجود می آید.

با وجودی که معمولا بتن را بلافاصله بعد از ریختن با لرزاندن متراکم می کنند، ممکن است برای بهتر شدن چسبندگی و پیوستگی بین دانه ها و خمیره و همچنین مدت زمانی بتن وفولاد، به طور عمده بتنی که قبلا متراکم شده را دو مرتبه پس از گذشت مدت زمانی بلرزانند. این لرزاندن مجدد باید بین یک تا دو ساعت بعد از ریختن بتن انجام شود. آبهای مربوط به شیره دهی که زیر دانه های درشت و یا آرماتور ها جمع شده است. در حین لررزاندن مجدد خارج شده، نتیجتا پیوستگی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. نتایج آزمایشگاهی نشان داده اند که مقاوت فشاری بتنی که دو مرتبه لرزانده شده باشد حدود ده تا ۱۵ درصد بزرگتر از بتنی با همان مشخصات است که فقط یک بار در حین متراکم کردن اولیه لرزانده شده باشد. لرزاندن اولیه باید روی بتنی که هنوز خمیری است و قبل از اینکه به حد لرزاندنش برسد، انجام شود.

اگر سطح بتنی قبل از اینکه بتن بعدی روی آن ریخته شود، خیلی سخت گردد، در محل تماس این دو بتن درز سرد بوجود می آید، بتنی که به حد تنهایی گرفتن خود برسد، به عنوان بتن کاملا سخت شده در نظر گرفته می شود. باید به این موضوع اشاره کرد که زمان گرفتن سیمان که قبلا مورد بررسی قرار گرفت، به طور کامل تعیین کننده زمان گرفتن بتن نمی باشد. این زمان گرفتن تا حد زیادی تابع نسبتهای مخلوط است. با وجود این زمان گرفتن بتن با تغییر نوع سیمان ممکن است به نحوه قابل ملاحظه ای تغییر کند.

۷-۱ خواص بتن سخت شده
به طور تقریبا نسبی در درس بتن I بحث شده است به همین دلیل از ذکر تئوریها خود داری می کنم.

فصل دوم:گزازشهای رویت ها و تجربیات عملی کارگاهی
۱-۲ کلیات:
سازه یک ساختمان ۷ طبقه پفکی شکل است که دارای دو طبقه زیر زمین با کاربری پارکینگ و ۵ طبقه روی همکف می باشد. سیستم سازه, بتن مسلح kg/m3 400 می باشد. کارفرما شهرداری مشهد می باشد. و مهندسین مشاور تجیر کار مشاوره و بعد از انجام مناقصه شرکت توس امکان به عنوان پیمانکار برگزیده شده است. تاریخ عقد قرار داد ۱۳/۱۲/۸۳ می باشد. مبلغ قرار داد ۲۰۳۳۲۳۰۴۲۵۲ ریال می باشد مدت پروژه ۲۱ ماه برآورده شده است که در گزارشات هفتگی میزان پیشرفت پروژه به طور کلی ذکر شده است. نوع اسکلت بتنی می باشد و نوع نما از سنگ تراورتن می باشد. سطح زیر بنای سازه ۷۲۵۰ متر مربع می باشد که تا روز اتمام دوره کار آموزی سه طبقه بالای همکف احداث گردیده است

۱-۱-۲ کادر نیروی انسانی:
کادر اجرایی مستقر شامل مهتدس ناظر مقیم, مهندس اجرایی, سرپرست کارگاه می باشند.
مهندس ناظر: نماینده شرکت مشاوره تجیر می باشد.
سرپرست گارگاه: که بعلت وسعت پروژه بیشتر به انجام کارهای اداری و شرکت در جلسات می پردازد.
مهندس اجرایی که کار نظارت بر اجرای کارهای ساختمانی را بر عهده دارد.
و یک نفر معمار تجربی که در حقیقت سرپرستی کارگران را بر عهده دارد. در جدول زیر به تفکیک، عوامل کارگری و مهندسی مستقر در کارگاه به طور کامل ذکر شده است.
۲-۱-۲ ماشین آلات و تجهیزات:
به طور کلی در جدول زیر ماشین آلات موجود ذکر شده است.
علاوه بر اینها حدود ۴۰۰ تن میلگرد خریداری شده است که در کنار کارگاه نگه داری می گردد و مقدار قالب نیز خریداری شده است.
۳-۱-۲ وضعیت بهداشتی و ایمنی و استقرار:

دارای سه سرویس بهداشتی مناسب دارای شرایط خوب می باشد و یک اتاق استراحت و ناهار خوری برای کارگردان مهیا شده است. یک کانکس برای مشاور و یک اتاق برای دفتر فنی و یک اتاق دیگر برای کادر فنی می باشد. تمامی کارگران ملزم به استفاده از کلاه ایمنی و پوتین می باشند که همگی از طرف پیمانکار با الزام کارفرما تهیه شده است

۲-۲ شرح عملیات (در دوره کار آموزی)
به طور کلی فعالیت ها شامل سه عنوان کلی بتن ریزی, قالب بندی, آرماتوربندی می باشد. البته در پیشرفت پروژه عملیات دیگری نیز مثل اتصالات چدنی, حفر چاه ارت عایق بندی آجر چینی انجام گرفته است که به شرح می پردازم:
۱-۲-۲ قالبندی:
سیستم قالبندی از نوع فلزی و اتصالات آن بینگوه ایّ می باشد. قالبندی بر اساس نقشه های دقیقی انجام می گیرد این نقشه ها توسط مشاور, تهیه و به پیمانکار ابلاغ می گردد. قالب ها ابتدا بسته شده و به صورت مثلا ستون, یا تکه های بزرگتری که سرعت قالبندی را افزایش دهند تهیه شده و توسط تاور به موقعیت حمل می گردد. قالب ها قبل از بتن ریزی چرب و کاملا تمیز می گردد. قالب ها شامل گوه قالب ها ۵۰,۳۰,۲۵,۲۰ سانتی متری صاف, قالب های گوشه دار و ; می باشند. در قالبندی دال ها و پوترها از داربست هایی برای محافظت از ریزش و بعنوان پایه استفاده می گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.