مقاله تحقیقات کلی تولید ترانس تقویت


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
11 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تحقیقات کلی تولید ترانس تقویت دارای ۴۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تحقیقات کلی تولید ترانس تقویت  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحقیقات کلی تولید ترانس تقویت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تحقیقات کلی تولید ترانس تقویت :

تحقیقات کلی تولید ترانس تقویت

مقدمه و تاریخچه :
امروزه با توسعه روزافزونی که در طی چند دهه اخیر در سطح زندگی مردم کشورمان مشاهده می شود استفاده از برق و وسایل برقی شتاب و گسترش روزافزونی یافته به گونه ای که بیش از ۹۷% مردم کشورمان حداقل از یکی از وسایل برقی خانگی استفاده می کنند که امید است با گسترش هر چه بیشتر شبکه برق رسانی کشور طی سالهای آینده میزان استفاده از وسایل برقی نیز افزایش بیشتری پیدا کند .

ترانس تقویت که در این پروژه به بررسی آن می پردازیم امروزه بعنوان یکی از دستگاههای مکمل دیگر محصولات برقی خانگی مانند یخچال و تلویزیون و; بازار مصرف خود را در میان مصرف کنندگان علی الخصوص طی سالهای اخیر شبکه برق توام با قطع و وصل و نوسانات بیشتری بوده به سرعت ایجاد نموده به گونه ای که محصول فوق بخصوص طی سالهای اخیر جزو کالاهای ضروری در آمده و دارای نرخهای متفاوتی در بازار رسمی و بازار آزاد بوده است .

کالاهای فوق به غیر از مصارف خانگی که فوقاء بدان اشاره شد در غالب واحدهای خدماتی و صنعتی نیز که از وسایل برقی استفاده می کند مورد مصرف دارد .
این کالا در حال حاضر در داخل کشور تولید می گردد و تولید کنندگان عمده این محصول کارخانجات فاراتل _ باخزر ترانس _ راسیکو _ کالای گنجینه ایرانفرد و تعاونی صنعتی ۱۲ بهمن می باشند که مجموعا بیش از ۶۰% تولیدات کشور را در دست دارند.

و بجز واحدهای فوق در حدود ۳۰ واحد دیگر در داخل کشور محصول فوق را تولید می نمایند که در حدود ۱۵ واحد آن بدون هیچ گونه پروانه ای مشغول به ساخت این محصول می باشند . علاوه بر تولید محصول فوق در داخل کشور آمار اداره کل گمرکات کشور حاکی از آن است که طی سالهای ۶۷_۶۳ مقادیر زیادی ترانس تقویت وارد بازار ایران گردیده است .
جدول زیر آمار واردات محصول فوق را جهت ترانسهای تقویت تا ۲ کیلو وات و ۲ کیلو وات به بالا حاوی ارزش ریالی واردات سالهای فوق را نشان می دهد .
ردیف شرح ۶۳ ۶۴ ۶۵ ۶۶ ۶۷

۱ ترانس تقویت تا توان ۲ کیلووات ۱۷۳۱۷۹۲۰ ۱۲۱۶۶۷۳ ۵۰۳۰۵۶ ۱۳۶۶۷۲۸۰ ۷۸۱۶۸۷۶
۲ ترانس تقویت تا توان بیشتر از ۲ کیلووات ۱۴۴۵۳۴۸۰۴ ۱۸۷۷۴۷۵ ۴۳۳۰۶۵ ۲۲۶۶۱۳۰ ۱۳۶۴۵۰۵۴

این کالا عمدتا توسط کشورهای چین _ ژاپن _ لهستان _ تایوان _ آلمان غربی انگلستان _ فنلاند _ فرانسه _ بلژیک _ سوئیس _ اسپانیا ساخته و وارد بازار ایران گردیده است و در این میان کشورهای چین و ژاپن تاثیر به سزایی داشته اند .

۱_ مشخصات طرح :
عنوان : ترانس تقویت
تعریف : ترانس تقویت وسیله ای الکتریکی جهت تثبیت ولتاژ می باشد.
مشخصات ویژه فنی : اتوماتیک با سه مرحله تقویت
ظرفیت تولید : ۵۰۰۰ دستگاه در سال
فرآیند تولید :
کلیه عملیات تولید در این واحد در دو کارگاه بزرگ پرسکاری _ تست _ مونتاژ و بسته بندی صورت می گیرد که قطعات تولید شده در هر کارگاه پس از طی مراحل مربوطه در انتهای قسمت مورد بازرسی و کنترل کیفیت قرار گرفته و در پایان خط تولید نیز بسته بندی می گردد .

شرایط عملیاتی :
تعداد روز کاری : ۲۷۰ روز
تعداد شیفت : یک نوبت زمان هر نوبت : ۸ ساعت
ساعت فعال روزانه : ۷ ساعت و سالیانه : ۱۸۹۰ ساعت درصد تامین مواد اولیه :
منطقه : داخلی ۸۳% و خارجی ۱۷%
تعداد کارکنان :
مدیریت : ۱ نفر
پرسنل تولیدی : تکنیسین : ۱نفر ( کارشناسی برق ) کارگر ۱۰ نفر( اکثرا دیپلم ) راننده : ۲ نفر ( دیپلم ) کل پرسنل : ۲۲ نفر

تاسیسات زیر بنایی :
توان برق ( KW) مورد نیاز : ۶۷ کیلو وات
توان مصرف روزانه آب : ۱۰ متر مکعب
توان مصرف بنزین : ۶۰ لیتر
دستگاهها و تجهیزات خط تولید :
امکان تهیه کلیه دستگاهها در داخل کشور وجود دارد
به جز برخی از وسایل که قبلا از خارج آورده شده است .
زمین و ساختمانها :
مساحت زمین : ۱۵۰۰ متر مربع
سطح زیربنا ( متر مربع : سالن تولید : ۲۵۰ _ انبارها : ۲۰۰ _
تاسیسات : ۱۶۰ _ قسمت اداری : ۷۶ _کل ساختمانها=۶۸۶
قیمت زمین : ۰۰۰/۰۰۰/۳۰
سرمایه گذاری :
دارائیهای ثابت : ۰۰۰/۰۰۰/۴۲ هزار ریال .
سرمایه در گردش : ۰۰۰/۰۰۰/۱۷ هزار ریال و ۲۰۰۳۳ دلار
کل سرمایه گذاری : ۰۰۰/۰۰۰/۵۹ هزار ریال ( هر دلار ۸۳۰ ریال )
سرمایه گذاری : مجری :۰۰۰/۰۰۰/۲۲ هزار ریال .
وام بلند مدت و کوتاه مدت : ۰۰۰/۰۰۰/۲۲ هزار ریال .

موارد استفاده :
البته مورد مصرف این محصول تا چند سال پیش در شهر و روستا بوده ولی به علت پیشرفت تکنولوژی برق و تثبیت برق شهر در شهرها مورد استفاده کمتری نسبت به مکان های دیگر دارد .
۲ _ ویژگیها و مشخصات فنی محصول
در حال حاضر انواع ترانس های تقویت خانگی و خدماتی در رنج ۵۰۰ الی ۷۰۰۰ وات تولید می شوند که همگی دارای تولید یکسانی می باشند اما بر طبق بررسی های انجام شده عمده مصرف بازار ترانس تقویت ۲ کیلو وات می باشد که بر مبنای همین مدل بررسیهای بعدی صورت پذیرفته که می تواند به عنوان مبنای محاسبه قیمت تمام شده و فروش انواع ترانس تقویت تقویت مورد نظر قرار گیرد . همچنین باید یادآور شد که ترانس هایی که عمدتا در بازار مورد مصرف قرار می گیرد ترانس ها ی اتوماتیک می باشد و ترانس های دستی ( سلکتوری ) بازار مصرف کمی دارد قیمت تمام شده آنها نیز بیشتر می باشد و در حال حاضر عمدتا واحدهای تولیدی به تولید ترانس اتوماتیک می پردازند و ترانس های سلکتوری در واحدهای بدون پروانه تولیدمیگردد .

لذا در اینجا ما به بررسی فنی و اقتصادی و مالی در زمینه ترانس تقویت اتوماتیک ۲ کیلو وات ( سه مرحله تقویت ) پرداخته و جهت ترانس سلکتوری و ترانس ۶ کیلووات فقط به ذکر مواد اولیه موردنیاز اکتفا می کنیم .
همچنین از آنجا که در ترانس های تقویت ترانسفورماتور مربوطه رکن اساسی و با اهمیت آن را تشکیل می دهد و باید مطابق استانداردهای بین المللی تولید گردد لذا در ابتدا به بررسی ترانسفورماتورها می پردازیم .

کلیات
تعریف ترانسفورماتور
ترانسفورماتور یکی از وسایل بسیار مهم تبدیل جریان و ولتاژ الکتریکی متناوب است که بر خلاف ماشین های الکتریکی که انرژی الکتریکی و مکانیکی را به هم تبدیل می کند ترانسفورماتور در نوع انرژی تغییری نمی دهد بلکه ولتاژ و جریانی را با همان فرکانس ولی متناوب از نظر مقدار تبدیل می نماید یا به بیان دیگر ترانسفورماتور یک وسیله الکترومغناطیسی ساکن است که میتواند انرژی متناوبی را از یک مداری به مدار دیگر فقط با حفظ اندازه فرکانس جریان متناوب انتقال دهد بطوریکه انرژی با ولتاژ پائین را تبدیل به همان انرژی بالاتر می نماید و همچنین جریان را از مقدار داده شده در یک مدار به جریانی با اندازه های متفاوت در مدار دیگر تبدیل کند .

امروزه ترانسفورماتور وسیله ایلازم و ضروری در دستگاههای انتقال انرژی الکتریکی و پخش و توزیع انرژی الکتریکی متناوب است .
ترانسفورماتورها بطور بسیار وسیعی در مدارهای وسایل الکترونیکی و مدارهای دستگاههای خودکار یا اتوماتیک و راه اندازی موتورهای الکتریکی و تطبیق ولتاژ موردنیاز جهت تغذیه مصرف کننده هایی از قبیل یکسوسازها و مبدل های جریان دائم به جریان متناوب _ شارژکننده های باطری و ایجاد دستگاههای چندین فازه از دستگاههای دو فازه و سه فازه و در ارتباطات به منظور تطبیق امپدانس و همچنین در سیستم های قدرت به منظور بالابردن ولتاژ برای انتقال اقتصادی قدرت یعنی پایین آوردن ولتاژ به مقادیر مورد نیاز به کار می رود . همچنین ترانسفورماتور یک وسیله بسیار ضروری در مدارهای اندازه گیری الکتریکی و در مدارهای جوشکاری و کوره های الکتریکی است . بعنوان یک مجزا کننده مدار با ولتاژ زیاد از مدارهای با ولتاژ پایین و حذف کننده مولدهای مستقیم جریان در یک مدار دستگاه انرژی نیز بکار می رود .

در خطوط هوایی در نصب ترانسفورماتور به ۴ نکته باید توجه کرد : ۱_ تراز بودن محل آن ۲_ در امتداد قرار داشتن جرقه گیر ۳_ اندازه مناسب روغن ۴_ سوراخ نبودن روی رطوبت گیر
اساس کار ترانسفورماتور
اساس کار ترانسفورماتورها بر القاء الکترومغناطیسی متقال بین دو سیم پیچ که بر روی هسته آهنی قرار دارند . بنا نهاده شده است ترانسفورماتورها انواع مختلفی دارند . ۱_ ترانسفورماتورهای جدا کننده ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای تحقق توابع حفاظتی جداسازی حفاظتی برای اتصال به مصرف کننده جریان بکار می روند و نوع جدید ترانسفورماتور که جدیدا وارد بازار شده ترانسفورماتور خشک است که با نبودن مایع خنک کننده عمل خشک کنندگی و حفاظت در آن به خوبی انجام می شود .

۲_ ترانسفورماتورهای عایق ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای انتقال انرژی ها بین سیستم های با پتانسیل های بسیار مختلف که در آنها ولتاژ عایق نسبت به ولتاژ اسمی ترانسفورماتور تعیین نشده است بکار می روند .
۳_ ترانسفورماتورهای کنترل ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای تغذیه مواد کنترل بکار می روند.
۴_ ترانسفورماتورهای منبع تغذیه ترانسفورماتورهایی هستند با یک یا چند سیم پیچ ثانویه که از سیم پیچ اولیه از نظر الکتریکی جدا می باشند .
۵_ اتوترانسفورماتورها ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ اولیه وثانویه آنها با هم مشترک می باشند .
۶_ ترانسفورماتورهای جرقه زن ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا می باشند و برای مشتعل کردن مخلوط هوا و گاز و یا هوا و روغن بوسیله جرقه یا قوس الکتریکی بکار می روند .

مشخصات فنی
مشخصات ابعادی ترانس تقویت kw2 عبارتند از :
_ طول : ۵/۳۱ سانتیمتر
_ عرض ۲۳ ”
_ ارتفاع ۵/۱۵ ”
_ وزن ۱۰ کیلوگرم
قطعات و اجزاء تشکیل دهنده محصول
هر دستگاه ترانس تقویت از قسمتهای زیر تشکیل گردیده است :
۱_ بدنه شامل کنه _ درب سینی _ و شاسی
۲_ فیبر مدار چاپی
۳_ هسته پلاستیکی
۴_ صفحه پلیت
۵ – پلاک راهنما
۶ – لامپ سینال
۷ – فیوز
۸ – پیچ و مهره و پرچ
۹ – سیم و دو شاخه
۱۰ – سیم لاکی
۱۱ – رله
۱۲ – مقاومت – دیود – آی سی – خازن – ترانزیستور
۱۳ – نوار چسب
۱۴ – پتانسیومتر

۱۵ – مقوا
۱۶ – سیم لحیم
۱۷ – رنگ و تینر
از آنجا که در ترانسهای تقویت ترانسفورماتور نقش اساسی را بعهده دارد . لذا در اینجا به بررسی جامعتری در زمینه ترانسفورماتور می پردازیم . این براساس استاندارد DIN انجام گرفته است .
در ترانسفورماتور ها اجزا زیر بکار می روند و باید مورد نظر قرار بگیرند .
– هسته ترانسفورماتور
– قرقره بوبین
– سیم پیچ
– مواد عایق
لازم به یاد آوری است این شرکت در کنار تولید ترانس تقویت به تولید قسمت دیگر دستگاه های برقی پرداخته و برای این کار از دستگاه پیشرفته همگام با استانداردهای روز تبعیت می کند مانند تزریق پلاستیک و تراش برای تولید ترانس معمولی و همچنین قراردادهایی نیز با شرکت مختلف خودرویی برای ارائه خدمات بسته است .

هسته ترانسفورماتور
هسته ها را از ورق هایی که بصورت لایه لایه روی هم قرار داده می شوند میسازند بعلت افت جریان فوکه هسته را ورقه ورقه ساخته و بین آنها بوسیله اکسیداسیون یا کاغذ عایق می پوشانند و یا اینکه از ورق های عایق شده استفاده می کنند .
با توجه به پیشرفت در ساخت مواد برای ورق های هسته و هسته های نواری برش دار اکنون انواع مختلف این ورق ها و نوارها بسیار زیاد شده است . مهمترین آنها اکنون ورق ها و نوارهای دیناموکه سرد نورد شده اند می باشند که با کرمتالهای نا منظم بر طبق DIN45400 و با کریستالهای منظم بر طبقDIN45400 در حال حاضر هنوز وجود دارند .
از میان انواع گوناگون ورق ها ورق M بیشتر بکار برده می شود زیرا دارای کم ترین پراکندگی شار می باشند . در هسته های M فاصله هوایی عملا وجود ندارد . با قرار دادن ورق ها بصورت متناوب در خلاف یکدیگر . زمان ساخت ترانسفورماتور بیشتر خواهد شد . فاصله هوایی عملا از بین خواهد رفت . امروزه از سایر انواع هسته ها . از قبیل هسته های نواری برش دار نیز بسیار استفاده می شود ولی در این موارد قیمت مواد افزایش پیدا می کند .

ضخامت ورق در ترانسفورماتورهای کوچک اغلب ۳۵/۰ میلی متر می باشد .
قرقره بوبین
شکلهای مختلفی برای قرقره بوبین ها وجود دارد . اندازه های قرقره بوبین باید بر حسب استاندارد DIN 41304 باشد .

سیم پیچ ها
ترانسفورماتورهای منبع تغذیه پیچ اولیه و ثانویه می باشند . بر طبق قاعده ابتداء سیم پیچ اولیه و بعد از عایق بندی کافی سیم پیچ ثانویه می شود . اغلب تمام سیم پیچ های با ولتاژ کم در آخر پیچیده می شوند . معمولا لازم است که ما بین سیم پیچ اولیه و ثانویه یا حتی برای لایه از سیم پیچ ثانویه محافظ قرار داده شود . این حفاض می تواند از جنس ورقه نازک مسی یا از سیم مسی باشد .
برای سیم پیچ ها از سیم لاک دار مس

ی ( CVL ) استفاده می شود .
در جدول زیر مشخصات سیم های مسی که مورد استعمال زیادی دارند آورده شده است . در این جدول این مقادیر داده شده اند . قطر سیم ( قطر نامی ) Dcm _ قطر سیم با عایق لاک dcvl برای سیم های لاکی مسی معمولی _ سطح مقطع سیم qcv _. وزن به ازاء هر متر طول Gcm مقاومت به ازاء هر متر طول Rcm _ تعداد حلقه هایی که می توان در یک سانتی متر مربع جای داد nf همچنین حداکثر شدت جریان مجاز I 2/55 و I 1/5 برای چگالی جریان های ۵۵/۲ و ۱ آمپر بر میلی متر مربع از روی این مقادیر می توان تعداد حلقه هایی که در یک سانتی متر مربع جای می گیرند برای سیم های مسی با عایق های متفاوت از قبیل ابریشم لاک ابریشم دوبل بدست آورد .

مواد عایق
با وجودیکه سیم هایی که برای سیم پیچی بکار می روند دارای عایق می باشند با این حال عایق کردن لایه ها یا سیم پیچ ها لازم است که از عایق های نواری شکل نیز استفاده شود . در ترانسفورماتورها ی از کاغذ لاک دار یا از پارچه لاک دار بر طبق DIN 40622 و DIN 40623 استفاده می شود ضمنا به مسئله صرفه جویی در جا و افزایش ایمنی برای ورق های عایق توجه زیادی می شود . برای سازندگان ترانسفورماتور مسئله ضایعات مواد عایق مهم است . هنگامیکه کاغذ یا ورق عایق بر روی سیم پیچ قرار داده می شود در این صورت مابین قرقره بوبین و کناره سیم پیچ آنقدر محل خالی وجود دارد که حلقه سیم های تکی با آنها در تماس می باشند به این ترتیب اثر عایقی کاغذ از بین می رود . برای جلوگیری از این امر نوار عایق را کمی پهن تر از قرقره بوبین و سیم پیچ انتخاب می کنند و کناره های آن را طوری برش می دند که یک لبه اضافی بوجود می آید .

به این ترتیب لبه اضافه طوری بر روی دیواره قرقره بوبین قرار می گیرد که سیم پیچ نمی تواند با قرقره بوبین تماس پیدا می کند .
در حال حاضر بوسیله شرکت های مختلف کاغذ های لاک دار عایق کتان های عایق ابریشم های عایق و ورقه های عایق برای برق ساخته می شوند .
مقدار فضای لازم
در جدول ۲۰ استانداردهای لازم برای مقدار فضای مورد نیاز بر طبق استانداردهای DIN 41308 قسمت ۱ تا ۱۴ داده شده است . این مقادیر برای

طراحی یک دستگاه با ترانسفورماتور لازم می باشد در ذیل مقدار فضای لازم برای ترانسفورماتورهای با هسته M و EI آورده شده است .
استانداردهای جهانی محصول
جهت ترانسفورماتورهای کوچک استانداردهای YDEO550 قسمتهای ۱ و ۳ تا ۶ و VDE 0551 در نظر گرفته شده است .
جهت قطعات اساسی تشکیل دهنده آن نیز استانداردهای ذیل مشخص شده است .
ورق هسته DIN 46400
مواد فرو مغناطیسی ۴۱۳۰ DIN
انواع فوم هسته DIN 41302
قرقره بوبین DIN 41303 _ 41304_ 41305
جنس سیم پیچ DIN 46435

چگونگی بکارگیری محصول
کالای فوق کالای مستقلی می باشد و نقش واسطه ای در صنایع دیگر را ندارد و از آن می توان به عنوان دستگاه مکمل محصولات خانگی نام برد همچنین در واحدهای تجاری و خدماتی و صنعتی نیز که از وسایل برقی استفاده می کنند مورد مصرف دارد .همچنین این محصول کالای قابل جانشینی ندارد .
ترانسفورماتورهای سه فاز از سه ترانسفورماتور تک فاز که هریک حاوی در سیم پیچ و یک هسته می باشد تشکیل شده است که با سه سیم پیچ اولیه و ثانویه روبرو هستیم که می توان آنها را به صورت Y_Y و D_D و YD متصل کرد . همچنین برای تولید ترانس محاسباتی را باید انجام داد که در این جا به آنها اشاره نمی شود .

۳ – بررسی و برآوردهای فنی
تولید محصولات و قابلرقابت با کالای مشابه مستلزم برخورداری واحد تولیدی از تکنولوژی و سیستمهای تولید پیشرفته و متناسب به محدوده عمل و ظرفیت واحد به منظور تامین اهداف اقتصادی ان می باشد .
از اینرو در این قسمت روشهای مختلف معرفی و روش تولید متناسب با ظرفیت مورد نظر انتخاب گردیده است . وسپس مسیر تولید مشخص شده و با توجه به مسیر تولید مسیر عملیات مونتاژ مشخص گردیده است .

نکات علمی و اصول فرآیند تولیدی
روشهای مختلف تولید قطعات را فم مواد اولیه برای ساخت هر قطعه . عوامل اقتصادی و همچنین دانش فنی موجود در کشور و غیره مشخص می نمایند .
از این رو هر یک از قطعات ممکن است با یک یا چند روش مختلف قابل تولید باشند که انتخاب مناسبترین روش تولید هر قطعه به منظور افزایش سرعت تولید محصول دقت وکیفیت مطلوب و نیل به مقاصد اقتصادی طرح از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
در کشورهای مختلف بر حسب شرایط کشور از نظر وجود نیروی کار ارزان و یا دارابودن تکنولوژی بالا از ابزارهای بسیار ساده و دستی ( مانند چین و هند ) تا خطوط اتوماتیک ( کشورهای اروپائی و ژاپن ) برای ساخت ترانس ها استفاده می شود . در کنار این موضوع سطح دانش فنی و عملی _ قدرت طراحی و امکانات قالبسازی نیز تاثیر بسزایی در ساخت ترانس دارد .

ارزیابی روشهای مختلف تولید :

جهت تولید ترانس تقویت پنج مجموعه می توان در نظر گرفت
_ بخش ساخت بدنه شامل کنه _ درب _ سینی و شاسی مخصوص مدار
_ بخش ساخت فیبر چاپی
_ بخش ساخت ترانس
_ بخش مونتاژ
_ بخش کنترل کیفیت
جهت ساخت بدنه عمدتا از روش پرسکاری ( فرم دهی و برش ) استفاده می شود .
جهت ساخت ترانس نیز از دو روش پرسکاری و بوبین پیچی می تواند به شکل دستی و یا اتوماتیک انجام گیرد .

تعیین مبانی روشهای مختلف تولید :
در طراحی و ساخت انتخاب روش و بکارگیری دستگاهها و تکنولوژی مناسب به منظور تولید محصول با خصوصیات برجسته زیر حائز اهمیت است .
۱_ عمر مفید
۲ _ سهولت کاربرد
۳ _ شکل ظاهری مناسب ( مثلا برای یک ترانس رنگ سیاه و سبز بسیار مناسب می باشد .)
۴ _ کیفیت عملکرد

همچنین علاوه بر انتخاب مناسبترین روش استفاده از قطعات استاندارد نیز تا حد امکان عاملی است به اقتصادی بودن و موفقیت طرح کمک خواهد کرد.
در خصوص دستگاهها عوامل دیگری علاوه بر عوامل مذکور باید مدنظر قرار گیرند که مجموعا شامل عوامل اقتصادی و فنی می باشند . پارامترهایی نظیر کیفیت مورد انتظار تولید قطعه تصمیم گیری انتخاب دستگاهی با عملکرد دقیق و گرانقیمت یا غیر آن نوع و میزان و منبع قطعات یدکی مهمترین شاخص های مربوط به عوامل اقتصادی می باشند . همچنین معیارهایی نظیر دقت مناسب _ دوام و استحکام _ سرعت عمل میزان آلودگی های مختلف _ راندمان بالا _ حجم و شکل مناسب و ; از جمله عوامل فنی حائز اهمیت می باشدکه در انتخاب دستگاهها باید مورد توجه قرار گیرد.

در اتخاب روش مناسب از بین سایر روش ها نیز معیارها و شاخص های ذیل مد نظر خواهند بود .
۱_ ابعاد _ جنس و وظیفه کاری قطعه
۲_ تیراژ تولید
۳_ حداقل زمان عملیات در حین تولید
۴ _ میزان دقت و کیفیت مورد انتظار و تطابق با استاندارد
۵ _ مسائل اقتصادی
۶ _ دانش فنی و عدم نیاز به خرید تکنولوژی پیشرفته
۷ _ اشتغال زایی
۸ _ ارزان بودن و مقرون به صرفه بودن و همچنین طول عمر بالا

با توجه به موارد بالا جهت تولید بدنه تنها راه رسیدن به فرم نهایی و مطلوب برشکاری داخلی و محیطی توسط پرس می باشد . جهت بوبین پیچی نیز از بوبین پیچ اتوماتیک استفاده می شود .
عمده عملیات مونتاژ فیبر مدار چاپی و مونتاژ نهایی تستی می باشد . جهت سرعت بخشیدن به کار طراحی بکارگیری شابلونها و ابزارهای نگه دارنده مناسب قطعه با مجموعه قطعات نیز بسیار مفید خواهد بود .نکته قابل توجه که در مورد شکل ظاهری ترانس مخصوصا آن توجه داشت این است در ترانس قدرت معمولا از رنگ های روشن استفاده شده و علت آن کاربرد زیاد آنها در مقابل نور آفتاب است .

تشریح دقیق و جامع فرآنید تولید :
برای رسیدن به یک فرآیند روان و مؤثر مواد و قطعات لازم است اطلاعات با دقت کافی بکار گرفته شوند از این رو با توجه به مشخصات فنی هر قطعه و ماده اولیه بکار گرفته شده و مورد مصرف هر قطعه نسبت به تعیین فرآیند تولید قطعات به شرح صفحات بعد مبادرت شده است .
در ضمن پس از تعیین فرآیند تولید نسبت به تعیین نحوه و ترتیب مونتاژ قطعات محصول اقدام شده است که در ادامه مفصلا توضیح داده شده است.

مسیـر عملیـات مونتـاژ

سیستم کنترل کیفیت
در هر فرآیند تولید و یا خدماتی به نحوی مصرف کننده کالا با خدمات در ارتباط می باشد که از مهمترین عوامل تعیین کننده حجم تقاضا برای محصول کیفیت آنهاست .
در مورد محصول مورد نظر این طرح کیفیت نهایی آن بستگی به عوامل زیر دارد.
الف _ کیفیت طراحی محصول
ب _ کیفیت مواد اولیه و قطعات مصرف شده
ج _ کیفیت پروسه تولید
که ذیلا به شرح مختصر هر یک از عوامل فوق و نحوه برخورد با آنها در این طرح می پردازیم :

الف _ کیفیت طراحی محصول :
مدلهای محصولات منتخب این طرح پس از مقایسه انواع مدلها از نظر کیفیت کارکرد محصول _ تعداد قطعات مصرف شده _ عمر قطعات و مدارهای انتخاب شده _ در دسترس بودن مواد و قطعات و ; که نهایتا بتواند پاسخگوی نیازهای کیفی مصرف کننده در عین مطلوب اقتصادی محصول باشد .

ب_ کیفیت مواد و قطعات خریداری شده :
کلیه مواد اولیه و قطعات خریداری شده از بیرون کارخانه در هنگام ورود به کارخانه قبل از آنکه تحویل انبار شوند باید توسط مسئولین مربوطه با استانداردهای از پیش تعیین شده مقایسه و در صورت مطابقت تحویل انبار شوند که این مهم می تواند توسط قسمت کنترل کیفی کارخانه یا مسئولین کارخانه صورت پذیرد .

ج _ کنترل کیفیت مواد نیم ساخته :
کنترل کیفیت مواد نیمه ساخته شامل کنترل های زیر می شود
۱_ کنترل کلیه ورق های سیلیس دار پرس شده از نظر مطابقت با اندازه های لازم توسط کولیس و نداشتن زدگی _ بریدگی _ خم شدگی و ; ازطریق رؤیت چشمی .
۲ _ کنترل کیفیت کلیسیم پیچ های آماده شده از نظر دارا بودن مقاومت الکتریکی لازم .
۳ _ کنترل کیفیت قطعات بدنه
۴_ کنترل کیفیت و تست لازم مدار الکتریکی
در ادامه بحث آزمایش های مورد لزوم به تشریح بیان گردیده است .

 

آزمایش های مورد لزوم
ترانس های تقویت را باید قبل از سوار شدن در دستگاه حتما آزمایش کرد . اولین مرحله آزمایش ها آزمایش عایق ها می باشد آزمایش عایق در ساده ترین حالت با یک دستگاه آزمایش کننده عایق انجام می گیرد . هر سیم را باید نسبت به سیم پیچ دیگر و نسبت به هسته آزمایش نمود که آیا عبور جریان وجود دارد یا نه البته طبیعی است که مقاومت بین سیم پیچ ها باید بی نهایت باشد . هر چه ولتاژی که بکار می رود بیشتر باشد آزمایش نیز مطمئن تر خواهد بود .
آزمایش عایق را می توان با ولتاژ مستقیم یا متناوب انجام داد بر طبق مقررات VDE باید عایق را با ولتاژ زیاد آزمایش کرد . این مسئله نیز مهم است که ممکن است اشخاص بدون تجربه نیز به ترانس دست بزنند .

آزمایش سیم پیچ ها
هر سیم پیچ را باید با اهم متر از نظر مقاومت اهمی و اتصال سیم پیچ به بدنه و سایر سیم پیچ ها آزمایش کرد اغلب با این عمل می توان مقدار مقاومت سیم پیچ را که در آزمایش بدست آمده است با مقاومت محاسبه شد . سیم پیچ مقایسه کرد . برای محاسبه سیم پیچ طول متوسط حلقه ها _ تعداد حلقه ها قطر سیم و مقاومت مخصوص لازم است . طول متوسط حلقه ها بستگی به وضعیت سیم پیچ دارد و نباید آن را با طول متوسط حلقه های یک چوک که به تنهایی یک هسته قرار دارد اشتباه گرفت .

جریان بی باری
جریان بی باری یک ترانسفورماتور در حالتی که به شبکه وصل است و بدون بار می باشد ( سیم پیچ های ثانویه باز باشد ) اندازه گیری می شود .
مقدار جریان بی باری نباشد از ۱۰% جریان محاسبه شده برای اولیه تجاوز کند .

آزمایش کار
در آزمایش کار ابتدا ولتاژهای ثانویه در حالت بی باری اندازه گیری می شود ولتاژ های ثانویه معمولا به اندازه حداقل ۱۰% بیشتر از ولتاژهای خواسته شده در زیر می باشد . هر کدام از ولتاژهای اندازه گیری شده را باید به یک جدول منتقل کرد .
در صورتیکه بخواهیم ترانسفورماتور را در حالت بار کامل اندازه گیری کنیم باید تمام سیم پیچ ها را به بار کامل شان وصل کرد .
در منابع تغذیه های ثبت شده باید مقدار مقاومت را از روی ولتاژ ورودی طبقه تثبیت کننده و جریان ورودی آن به انضمام مدار تنظیم کننده و تثبیت کننده محاسبه کرد .
بنابراین مقادیری که باید اندازه گیری شوند عبارتند از : جریان اولیه تمام ولتاژهای ثانویه و همچنین ولتاژها بعد از یکسو کنندگی و صافی تمام این مقادیر را باید به جدول منتقل کرد . زیرا ضریب این کار در این است که یک نگاه می توان دقت محاسبات انجام شده را بدست آورد.
به هر صورت برای تولید سری باید اندازه گیری ها را از روی اولین نمونه بدست آورد .

آزمایش استقامت الکتریکی
آزمایش استقامت الکتریکی بر طبق VDE 0550 قسمت ۱۲۰۶۹/۱ جدول ۵ انجام می گیرد . در این استنادارد می توان تمام ولتاژهای لازم را بدست آورد .ازمایش استقامت الکتریکی برای سیم پیچ اولیه نسبت به سایر سیم پیچها و نسبت به هسته بسیار اهمیت دارد .

منحنی مشخصه ولتاژ _ جریان
ممکن است لازم باشد که تغییرات ولتاژ یک سیم پیچ نسبت به افزایش بار بدست آید . در این حالت باید سایر سیم پیچ ها بار نرمال خود را داشته باشند .
سیم پیچ های تحت آزمایش را باید به یک بار متغیر وصل کرد با تغییر مقدار بار که بر حسب اهم اندازه گیری می شود باید مقدار ولتاژ را اندازه گیری کرد و جریان را محاسبه نمود . باید توجه داشت که مقداری مقاومت سر راه مدار قرار داشته باشد و گرنه اتصال کوتاه شدن ترانسفورماتور باعث صدمه دیدن خواهد شد .
۴ _ برآوردهای فنی

ظرفیت تولید
تعداد روز کاری در سال : ۲۷۰ روز
تعداد شیفت در روز : یک شیفت
ساعت کار در هر شیفت : ۸ ساعت به صورت ۷ ساعت کار مفید است.

نام محصول ظرفیت نهایی واحد سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم
ترانس اتوماتیک ۵۰۰۰ دستگاه ۳۵۰۰ ۴۵۰۰ ۵۰۰۰ ۵۰۰۰ ۵۰۰۰

مسیر عملیات مونتاژ

ردیف شرح مونتاژ زمان استاندارد تجهیزات کمکی
۱ مونتاژ کامل مدار الکترونیکی ۱۲۰۰ هویه
۲ مونتاژ پریز و دو شاخه و فیوز و لحیم کاری ۱۵۰ “
۳ نصب لامپ سیگنال و پلاک مشخصات ۹۰ “
۴ نصب مدار الکترونیکی بر روی پایه و لحیم کاری سیم های رابط ۱۸۰ “
۵ نصب بوبین بر روی شاسی و لحیم کاری سیم های رابط ۲۱۰ “
۶ قرار دادن درب بر روی شاسی ۳۰ پرچ دستی
۷ قرار دادن درون کارتن و بسته بندی ۳۰ “

مواد اولیه
از آنجائیکه که ظرفیت واحد تولیدی ۵۰۰۰ ترانس می باشد لذا واردات مواد اولیه آن از قبیل آی سی و ترانزیستورها و مقاومتها مقرون به صرفه نیست لذا با وجودیکه قیمتهای آن ارزی در نظر گرفته شده است ولی تولید کننده می تواند از بازار داخلی نیز تهیه نماید .
مواد اولیه جهت ترانس های ۳ مرحله تقویت در نظر گرفته شده است . جهت ترانس های دو مرحله تقویت مواد اولیه عمدتا تغییری نمی نماید فقط آی سی حذف و مقدار مقاومت و خازن و ترانزیستور کاهش می یابد .

قطعات لازم جهت فیبر مدار چاپی بسته به نوع طرحی می تواند تغییر یابد .
هزینه داخلی مواد اولیه خارجی بر حسب تعرفه گمرکی آنها تعیین شده است .
جهت ضایعات ضریب ۵ % در نظر گرفته می شود .

در این قسمت به بررسی مواد لازم جهت انواع ترانس می پردازیم که به صورت جداول جداگانه گردآوری شده است .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.