مقاله در مورد روانشناسی ورزشی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله در مورد روانشناسی ورزشی دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد روانشناسی ورزشی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد روانشناسی ورزشی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد روانشناسی ورزشی :

روانشناسی در ورزش
آیا می دانید علت اینکه وزنه برداری در رده تیم ملی اعزامی به المپیک وقتی روی صحنه می رود فراموش می کند به دستان خود گچ مخصوص بزند چیست ؟
آیا می دانید علت اینکه تکواندو کاری در رده تیم ملی اعزامی به المپیک وقتی روی تشک مسابقه می رود فراموش می کند کلاه مخصوص خود را بر سر گذارد چیست ؟

آیا می دانید علت اینکه دوچرخه سواری در رده تیم ملی اعزامی به مسابقات آسیایی وقتی در ابتدا خط استارت قرار می گیرد چنان پاهایش می لرزد که نمی تواند روی پنجه رکاب دوچرخه نیرو وارد کند و از مسابقه باز می ماند چیست ؟

مسلماً پاسخ شما شامل توضیح مسائل فنی این رشته های ورزشی نیست و بر روی کلمه اضطراب متفق القول هستید .

اضطراب یکی از مهمترین مسئله هایی است که انسان با آن دست به گریبان است. بخصوص زمانی که پای رقابت در میان باشد. در اکثر کتابها و مقالات بیشتر به مسائل تخصصی رشته های ورزشی توجه شده است .

اما آیا می دانید طبق تحقیقات به عمل آمده بسیاری از عدم موفقیت های ورزشی ریشه در علل روانی دارد .

از آن رو تصمیم گرفتیم تا با طرح سلسله مقالات روانشناسی و آموزشی اضطراب، نقش کوچکی در موفقیت های آتی ورزشکاران شطرنج باز ایران عزیزمان داشته باشیم.

 

روانشناسی ورزشی
روانشناسی علم مطالعه رفتار انسان و روانشناسی ورزشی مطالعه رفتار ورزشی و کاربرد یافته های روانشناسی برای بهبود عملکرد و ارتقاء تندرستی است. از حوزه های مهم مورد مطالعه روانشناسی ورزشی که به ویژه در آمادگی قهرمانان کاربرد دارد، آمادگی روانی برای عملکرد است که ورزشکار را برای مسابقه آماده می سازد .

مرکز روانشناسی ورزشی
مرکز روانشناسی ورزشی آکادمی ملی المپیک و پاراالمپیک، فرصتی را برای ورزشکاران تیم های ملی فراهم می سازد تا در کنار تقویت عوامل جسمانی و فنی به تقویت آمادگی روانی در رشته ورزشی خود بپردازند و توانایی های خود را در همه ابعاد تکامل بخشند .

این مرکز برنامه هایی را برای کمک به ارتقاء عملکرد ورزشکاران تیم های ملی طراحی نموده است که در سال جاری به اجرا خواهد گذاشت. این برنامه ها شامل برگزاری دوره های آشنایی با روانشناسی ورزشی برای مدیران، مربیان و ورزشکاران تیم های مختلف، برگزاری جلسات مشاوره فردی و گروهی با ورزشکاران تیم های ملی و ارائه تمرینات و توصیه های روانشناختی برای بهبود آمادگی روانی و ارتقاء عملکرد ورزشی است .

آمادگی روانی چیست؟
همه ما با مراجعه به حافظه خود می توانیم. لحظاتی را در مسابقات ورزشی به خاطر آوریم که تیم یا ورزشکاری با وجود آمادگی کامل جسمانی و فنی، به دلیل شرایط نامناسب روانی از ارائه بهترین عملکرد خود ناتوان مانده است .

ضعف آمادگی روانی در ورزشکاری که آمادگی جسمانی مطلوب دارد، به مثابه اتومبیل آماده و پر سرعتی است که راننده ای ناشی و نا آماده در آن نشسته باشد .
هر قدر هم که جسم آماده و ورزیده باشد، اگر ذهنی که آن را هدایت می کند فاقد ورزیدگی و آمادگی باشد جسم به درستی هدایت نخواهد شد .

احتمالاً در ۳۰ سال پیش، واژه آمادگی جسمانی برای مربیان و ورزشکاران قدری نامفهوم بوده است، اما امروزه در پاسخ به مفهوم آمادگی جسمانی، بی درنگ عوامل متشکله آمادگی جسمانی مانند : قدرت، استقامت و ; به ذهن خطور می کند.

 

همانطور که آمادگی جسمانی مستلزم صرف زمان کافی برای تمرین و تقویت عوامل آن است، آمادگی روانی نیز از عواملی همچون مهارت در توجه، مهارت در کنترل اضطراب و استرس، حفظ انگیزش، حفظ و افزایش اعتماد به نفس و ; تشکیل می شود. رسیدن به آمادگی روانی نیز به مرور و با صرف زمان و امکان پذیر می شود و مستلزم اینست که مدیران و مربیان آگاه چنین فرصتی را برای ورزشکاران فراهم آورند .

ضرورت آمادگی روانی
بسکتبالیستی که در تمرین همه پرتاب های پنالتی را تبدیل به گل می کند، چه می شود که در مسابقه از به ثمر رساندن یک پنالتی ناتوان می ماند؟ آیا وضعیت او با تمرین جسمانی و مهارتی بیشتر، بهتر خواهد شد؟ بعید به نظر می رسد، زیرا او مهارت لازم را دارد و این را در تمرین نشان می دهد، ممکن است مشکل او ناتوانی در حفظ توجه و کنترل اضطراب ناشی از هیجان مسابقه باشد. این مسئله با هدایت وی به سمت تمرینات توجه و تمرکز و یا مهارت کنترل اضطراب قابل حل است و گرنه انجام تمرینات جسمانی بیشتر، مشکل او را حل نخواهد کرد .

امروزه، قهرمانان سطوح عالی و المپیک بخشی از زمان تمرینات خود را صرف تمرینات آمادگی روانی می کنند. در بسیاری از رشته های ورزشی، تا ۱۰ نفر اول مسابقات جهانی، به لحاظ فنی و جسمانی در یک سطح اند و آنچه نفرات برتر را متمایز می سازد، آمادگی روانی آنهاست (تفاوتی که ایجاد تفاوت می کند) . در دنیای امروز رقابت دیگر فقط بر سر تکنیک برتر نیست، ورزشکاری پیروز است که از آمادگی روانی بالاتری برخوردار باشد .

همایش علمی – ورزشی دانشگاه‌آزاد اسلامی در تهران آغاز شد
نخستین همایش علمی – ورزشی دانشگاه‌آزاد اسلامی با محوریت ” روانشناسی ورزش” روز دوشنبه با حضور اساتید داخلی و خارجی در سالن همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی آغاز بکار کرد.
این همایش به میزبانی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی به مدت دو روز برگزار می‌شود و در آن اساتید تربیت بدنی و روانشناسی دانشگاه‌های وزارت علوم،تحقیقات وفناوری،وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه مقاله و پوستر می‌پردازند.

از ۱۶۰مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش ۶۰مقاله به صورت پوستر و ۲۱مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شده‌اند که عمدتا رابطه عملکرد ورزشی و روانشناسی را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.
پوسترهای پذیرفته شده از امروز در سالن جانبازان آکادمی ملی المپیک به نمایش درخواهند آمد.
همچنین چهار کارگاه آموزشی با حضور مدرسین کشورهای ژاپن و روسیه با موضوعات زیر در سالن همایش‌های آکادمی ملی المپیک برگزار می‌شود.

۱روش کاربرد سایکودرام به منظور افزایش مهارتهای اجتماعی (پروفسور سوسومو هاریزوکا از ژاپن(
۲ارام‌سازی روانی (پروفسور تاکاشی فوروکاوا از ژاپن)
۳عوامل روان شناختی فعالیتهای انسانی و رقابتهای ورزشی (پروفسور آلبرت رودینوف از روسیه)
۴ورزش قهرمانی وتعارضات میان فردی در ورزش (پروفسور ولادیمیر سوپوف از روسیه)

در مراسم گشایش این همایش علاوه بر دکترعبداله‌جاسبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی ، بهرام قدیمی مدیرکل تربیت بدنی این دانشگاه، جمعی از مسوولان ورزش کشور از جمله علی کفاشیان دبیرکل کمیته ملی المپیک ، جمشید تقی زاده مدیر کل تربیت بدنی استان تهران ، رییس فدراسیون والیبال، رییس فدراسیون پزشکی ورزشی، رییس تربیت بدنی شهرداری تهران وتعدادی از قهرمانان و مربیان برتر کشور حضور داشتند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان اولین سخنران مراسم افتتاحیه همایش گفت:اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام درحال حاضر با عضویت بیش از ۲۲۰دانشگاه از۵۷کشور اسلامی دارای تشکیلات قدرتمندی است که می‌تواند باعث نزدیکی بیشتر کشورهای اسلامی شود.

دکتر عبداله جاسبی افزود:ازطریق سه بحث اصلی “علم”،”تحقیقات و پژوهش” و”تربیت بدنی”می‌توان باعث اتحاد و نزدیکی بیشتر دانشگاههای کشورهای اسلامی شد و ترکیبی از آنها یعنی تربیت بدنی از بعد علمی و پژوهشی نیز از عواملی است که سرمایه‌گذاری برروی آن بازده زیادی خواهد داشت. زیرا تربیت بدنی از عواملی است که تابع شرایط سیاسی روز نبوده و دائما تغییر نمی‌کند.

وی گفت:دراجلاس اخیر اتحادیه دانشگاههای اسلامی این سه موضوع مورد توجه قرار گرفت و علاوه بر آن ایجاد دانشگاه اسلامی مجازی نیز به تصویب اعضاء رسیده که مقدمات آن فراهم شده است.
جاسبی مسئله پژوهش در امر تربیت بدنی در بعد روانشناسی را از مسائل مهم روز دانست وگفت: توجه به این امر می‌تواند درپیوند دانشگاهها، دانشجویان و نسل جوان مسلمان نقش داشته باشد و رابطه نزدیکی بین آنها فراهم کند.

بهرام قدیمی مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: در جهان کنونی سرمایه‌های انسانی والاترین توجهات را به خود اختصاص داده‌اند و قاعدتا اثرات پدیده ورزشی بر پرورش جسم و روان و بهبود هدایت انسانها و در نهایت نتیجه بخش بودن سرمایه‌گذاریها در راستای آن عمیقا درک می‌شود.

وی افزود: در درک ضرورتهای علمی در جهت به ثمر نشاندن تلاشهای مدیریتی و رفع پیچیدگی و تنگناها، برای نخستین باردر ایران کنگره بین‌المللی علمی ورزشی با نیت قوام بخشیدن به روانشناسی ورزشی پی‌ریزی شده است.

وی افزود:تجربه ورزشکاران ملی بارها نشان داده‌است که باتوجه به اینکه ازلحاظ قوای جسمانی بر رقیبان فزونی داشته‌اند اما گاها درشرایط خاص محیطی وروانی به استمرار قهرمانی جامه عمل نپوشیده‌اند.

قدیمی اظهار امیدواری کرد که دستاوردهای این همایش در ارتقاء جایگاه قهرمانان ایران در عرصه‌های مختلف تاثیرگذار باشد.

پروفسور”آلبرت رودینوف” از روسیه نیز گفت : ما اولین گام در زمینه روانشناسی ورزشی را در سال ۱۹۲۴برداشتیم و در سال ۱۹۶۰انجمن روانشناسی ورزشی پایه‌گذاری شد و در حاضر ۴۵سال است که این انجمن در ارتباط با امر مهم روانشناسی در ورزش فعالیت دارد.

وی روانشناسی را به عنوان یک ” علم ” دانست که درطول سالها، دانش آن مدون شده است و آمادگی روانی ورزشکاران به عنوان یک تکنیک خاص در فعالیت های ورزشی مطرح است و این مهم در آزمایشگاهها نیز به صورت علمی کار شده است.

پروفسور سوسومو هاریزوکا از ژاپن نیز دراین همایش گفت: ورزش در ژاپن از دو جنبه “رفتاری وشناختی ” و “درمانی” مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی افزود : حرکات بدنی وقتی ایجاد می‌شود که جنبه‌های مختلف فیزیولوژی و روانشناختی باهم توام شوند.

وی با اشاره به نقش “مسوولین برنامه‌ریزی” ، ” مربیان” و ” مسوولین آموزش” در کسب موفقیت ورزشکاران گفت: شاید متخصصین ورزشی کارهای بدنی را مهم بدانند اما نیاز داریم که بدن، فکر و روان را باهم ادغام کنیم زیرا ما معتقدیم که هیچ فعالیت بدنی بدون استفاده از فاکتورهای روانی اتفاق نمی‌افتد.

هاریزوکا گفت: نکته مهم در فرهنگ و اعتقادات مردم ژاپن این است که فکروبدن را با هم یکی می‌دانند و با کمک این دوبه قصد و هدف خود می‌رسند.
وی تاکید کرد: بنابراین ورزش فقط بعد فیزیکی نیست بلکه باید با بعد روانشناختی نیز ادغام شود.
دکتر مهدی خبیری ، متخصص روانشناختی در ورزش از کشورمان آخرین سخنران امروز بود که به بررسی عوامل موفقیت قهرمانان در جهان پرداخت.
وی گفت: در اوایل قرن بیستم موفقیت قهرمانان بستگی به آمادگی تکنیکی ،مهارتی و تاکتیکی آنها بود،اواسط قرن، آمادگی جسمانی نیز در کنار آمادگی های فنی به عنوان یک فاکتور اصلی در موفقیت قهرمانان مطرح شد اما در سه دهه آخر قرن، هرم قهرمانان جهان و المپیک تغییرات اساسی یافت و علاوه بر فاکتورهای فنی وآمادگی جسمانی،”آمادگی روانی” نیز در راس هرم قرار گرفت.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.