مقاله تنوع عنصر روی و فیتات در برخی از ژنوتیپ های گندم دوروم ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تنوع عنصر روی و فیتات در برخی از ژنوتیپ های گندم دوروم ایران دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تنوع عنصر روی و فیتات در برخی از ژنوتیپ های گندم دوروم ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تنوع عنصر روی و فیتات در برخی از ژنوتیپ های گندم دوروم ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تنوع عنصر روی و فیتات در برخی از ژنوتیپ های گندم دوروم ایران :

تعداد صفحات:۹
چکیده:
انسان ها برای حفظ سلامتی خود به عناصر معدنی نیازمند هستند و کمبود هر یک از این عناصر منجر به بیماری های گوناگونی در افراد می شود. عنصر روی یکی از عناصر معدنی است که علاوه بر حفظ سلامتی انسان، برای رشد و عملکرد گیاهان نیز لازم است. در کشورهای درحال توسعه و توسعه نیافته که بخش اعظم رژیم غذایی آن ها را گندم تشکیل می دهد غنی سازی زیستی گندم از نظر محتوای عنصر روی تاثیر زیادی بر سلامت غذایی جمعیت آن ها دارد. یکی از سازوکارهای موثر برای افزایش میزان عنصر روی در غلات استفاده از تنوع ژنتیکی طبیعی است به این ترتیب که ژنوتیپ قادر به جذب و استفاده بیشتر عنصر روی از محیط باشد. در این مطالعه مقادیر عنصر روی و فیتات به روی بذور ۱۸ ژنوتیپ گندم دوروم بومی ایران اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بین مقادیر عنصر روی و نسبت مولی فیتات به روی ژنوتیپ های مورد مطالعه همبستگی منفی بزرگ ومعنی داری (***۰۸۹۹-) وجود دارد.تجزیه خوشه ای ژنوتیپ ها با استفاده از روش Ward و ضریب فاصله مربع اقلیدوسی سه گروه مجزا حاصل نمود که به ترتیب میانگین عنصر روی و نسبت مولی فیتات به روی در گروه اول mg g-1 0.053 و ۱۲۶۴۷ گروه دوم mg g-1 0.065 و ۱۰۰۰۵ و گروه سوم mg g-1 0.040 و ۱۷۳۶۰ بود. نتایج نشان داد ژنوتیپ های گروه دوم با دارا بودن میزان عنصر روی بالا و نسبت مولی فیتات به روی پایینی، به منظور تغذیه و تهیه ماکارونی مناسب هستند. با وجود میزان زیاد عنصر روی در گروه اول، به دلیل بالا بودن نسبت مولی فیتات به روی در این ژنوتیپ ها، قابلیت جذب عنصر روی کاهش می یابد. گروه سوم دارای ژنوتیپ های با عنصر روی کم و نسبت مولی فیتات به روی بالا بودند وممانعت از جذب روی در این ژنوتیپ ها بسیار به شدت زیاد است. براساس نتایج بدست آمده از بین ژنوتیپ های مورد مطالعه، چمن جیرخرم آباد، چشمه سرخه و کابلی قلاوندی از گروه دوم به منظور تهیه ماکارونی و تامین عنصر روی مورد نیاز جوامعی که غلات بخش اصلی رژیم غذایی آن ها را تشکیل می دهد، مناسب می باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.