مقاله پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد دارای ۲۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد :

خلاصه:
در کشورهای در حال توسعه, آلودگی مواد غذائی و بیماربهای ناشی از آن همواره به عنوان یکی از مهمترین مشکلات در سیستم بهداشت مواد غذائی بشمار می آید.

اگرچه در کشور ما ارتقاء سطح بهداشت عمومی در نتیجه بهبود نظام عرضه خدمات بهداشتی باعث کاهش میزان مرگ و میر در سالهای اخیر شده است, با این وجود پی آمدهای نامطلوب تغذیه ای و بهداشتی ناشی از آلودگی مواد غذائی با عواقب زیانبار اقتصادی همراه می باشد.
علت مهم ایجاد مسمومیت و بیماریهای روده ای, مواد غذائی می باشد, یکی از این مواد غذائی که از نظر آلودگی اهمیت به سزائی دارد, شیر و فراورده های آن نظیر بستنی است. بستنی بخصوص در فصول گرم دارای مصرف کننده بسیاری می باشد و در مورد این ماده غذائی باید از نظر بهداشتی نظارت کامل صورت گیرد. به منظور بررسی آلودگی باکتریائی در بستنی های سنتی ومیوه ای( غیر پاستوریزه) و بستنی های پاستوریزه, تعداد ۱۰۰ نمونه بستنی غیرپاستوریزه و ۳۰ نمونه بستنی پاستوریزه از قسمتهای مختلف شهر تهران بصورت

Random Systematic Samplingجمع آوری شد که پس از انجام آزمایشات در آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذائی, آرایشی و بهداشتی واقع در مرکز تحقیقات علوم پزشکی ایران, ۸۷ درصد از نمونه های غیر پاستوریزه فیرقابل مصرف و باکتریهای موخود در آنها به ترتیب فراوانی عبارت بودند از:
استافیلوکوک اورئوس(۷۴%), گونه های کلبسیلا(۴۰%), گونه های انتروباکتر(۳۷%), اشریشیا

کلی(۲۴%),سودوموناس آئروجینوزا(۱۹%),گونه های پروتئوس(۱۳%), گونه های اسینتوباکتر(۱۱%), هافنیا(۶%), گونه های آلکالی ژنز(۴%), گونه های سراتیا(۳%),گونه های سیتروباکتر و ادواردسیلا(۲%) و گونه های پروویدنسیا(۱%).
و در بستنی های پاستوریزه, ۳۰ درصد از نمونه ها غیر قابل مصرف بودند و باکتریهای موجود در آنها به ترتیب فراوانی عبارت بودند از:
اشریشیا کلی(۴/۱۳%), استافیلوکوک اورئوس(۷/۶%), کلبسیلا نومونیه(۷/۶%), سودوموناس آئروجینوزا, پروتئوس ولگاریس, انتروباکتر کلواکه و اسینتوباکتر بامانی(۳%).

برای بررسی لیستریا و یرسینیا از محیط های اختصاصی Palcam , CiN و غنی سازی در سرما(Cold enrichment ( استفاده شد ولی علی رغم تلاشهای بسیار موفق به جداسازی نشدیم.

مقدمه:
صنایع غذایی همگام با صنایع و تکنولوژی جدید هر روز به صورت چشمیگری گسترش می یابد. ولی با وجود این پیشرفت سریع در صنایع غذایی و کنترل بهداشتی آن شاهد موارد متعددی مسمومیت ناشی از مواد غذایی هستیم. مسمومیت های غذایی و عوارض آن یکی از مشکلات اساسی تمام جوامع می باشد. این موضوع حتی در کشورهای پیشرفته دنیا نیز به میزان زیادی دیده می شود.
از این رو افزایش بیماریهای ناشی از مواد غذایی بسیار نگران کننده تلقی می شود و علیرغم تلاش و پیگیری های دست اندرکاران هنوز میزان اندکی از بیماریهای حاصله از آلودگی غذاشناسایی

شده اند. عوامل مهم درآلودگی مواد غذایی نوع غذا و اجزای متشکله آن می باشد. بدین صورت که هر چه ارزش غذایی مواد خوراکی بیشتر باشد و یا نگهداری آن شرایط ویژه ای را طلب کند و نیز در ‏فرآیند تولید آن عواملی همانند میکروارگانیسم افزوده شوند عوامل متعدد غیرمدرنیزه و احتمالا آلوده دخیل باشند آلودگی ماده غذایی و خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از آن افزایش می یابد.
یکی از پرمصف ترین مواد غذایی شیر و فرآورده های وابسته به آن است. زیرا شیر و فرآورده های

لبنی در تمامی کشورهای دنیا بخشی از غذای روزانه مردم را تشکیل می دهد و به سبب مواد غنی غذایی و سهولت آلودگی شیر، از لحاظ مسمومیت غذایی نیز ماده مهمی محسوب می شود. در این میان آلودگی بستنی که از فرآورده های شیر محسوب میشود از سه جنبه در خور توجه است، نخست آنکه مصرف بستنی که در حقیقت یک نوع شیرینی خنک می باشد، عموما در فصل تابستان صورت می گیرد که خطر ابتلاء آلودگی مواد غذایی در این فصل بیشتر است.

ثانیا: مصرف بستنی در بین همه مردم خصوصا کودکان شایع تر است و چون از غذاهای بسیار مطبوع و لذیذ به شمار می آید، مصرف آن به صور گوناگون نیز هر روز فزونی می یابد.
ثالثا: در تهیه بستنی از مواد مختلفی استفاده می شود که هر کدام از آنها می توانند منشا آلودگی شده و سبب بیماری گردند. همچنین میکروارگانیسم ها می توانند بصورت ثانویه از طریق تهیه کنندگان و فروشندگان بستنی وارد آن گردند. بنابراین توجه به مسمومیت ناشی از آلودگی بستنی بخصوص در کشور ما که در تولید آن روش های سنتی بیشتر معمول است، باید مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات کافی در مورد انواع بیماریهای ناشی از آلودگی بستنی و نیز راههای آلوده شدن آن صورت گیرد.

با توجه به اهمیت این موضوع و پیشنهاد جناب آقای دکتر امیر مظفری و سرکار خانم فروهش تهرانی بر آن شدم تا کار پایان نامه خود را روی این موضوع اّغاز کنم.
شایان ذکر است که به علت کمبود امکانات و نیز محدود بودن نمونه های برداشت شده و تحت پوشش قرار نگرفتن تمامی مناطق تهران جهت نمونه گیری بررسی و تحقیق حاضر خالی از اشکال نیست.

فصل اول

زمینه پژوهش و مروری بر
اپیدمیهای رخ داده ازشیر

زمینه پژوهش و مروری بر مطالعات گذشته
مواد غذایی یک منبع مهم برای آلودگی توسط عوامل شیمیایی و یا بیولوژیکی (ویروسها- انگل ها- باکتری ها) می باشند.

به این لحاظ گزارشات نشان می دهد که سالیانه در حدود ۵/۱ میلیارد حمله اسهال در جهان رخ می دهد که نتیجه آن ۳ میلیون مرگ و میر برای کودکان زیر ۵ سال جهان می باشد (بویژه در کشورهای در حال توسعه). تخمین زده می شود که از این مرگ و میرها ۷۰ درصد آن به دلیل آلودگی بیولوژیک مواد غذایی بیولوژیکی باشد.(۶۷)همچنین براساس اطلاعات منتشره از سوی سازمان جهانی بهداشت فقط در آمریکا سالیانه ۳/۳ تا ۳/۱۲ میلیون مورد بیماری ناشی از آلودگی مواد غذایی گزارش می شود و این مسئله موجب ۳۹۰۰ مرگ در سال و نیز ۵/۶ تا ۹/۳۴ میلیارد دلار برای اقدامات پزشکی هزینه میگردد.(۴)

براساس بعضی گزارشات سالیانه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از مواد غذایی تولید شده به علت عدم رعایت اصول بهداشتی دستخوش آلودگی و فساد می شود که خسارات مالی، جانی
و بهداشتی آن بالغ برمیلیاردها تومان می باشد. (۴)
بر طبق قطعنامه کنفرانس بین المللی تغذیه (۱۹۹۲ –ICN) که ایران هم در آن شرکت داشته است بر حمایت از مصرف کننده ها و برقراری نظام ایمنی مواد غذایی اهمیت خاصی قایل شده اند و این توجه ویژه به تأمین غذای سالم, امروزه از برنامه های اساسی وزارت بهداشت تلقی می شود که

از جمله اقدامات آنها شامل تقویت بازرسی ها، اعمال شیوه های جدید وکارآمد و تقویت آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی و … می باشد. ولی هنوز برای رسیدن به هدف تامین غذای ایمن فاصله زیادی در پیش رو وجود دارد. (۱۳)

از میان بیماریهای ایجاد شده توسط مواد غذایی تقریبا نیمی از آنها باکتریایی، حدود یک چهارم آنها شیمیایی و مابقی بعلت آلودگی به عوامل انگلی، ویروسی و … است.
این آلودگی ها در ساده ترین شکل، ایجاد عفونت گوارشی می کنند ولی می توانند بسیاری از بیماریها حتی بیماریهای قلبی عروقی و … را در دراز مدت سبب شوند و حتی گاهی اگزوتوکسین های مترشحه از میکروارگانیسم ها سرطانزا نیز هستند.

عوامل اصلی فساد مواد غذایی به دو دسته کلی شامل فساد بیولوژیکی و فساد فیزیک وشیمیایی تقسیم می شوند. فساد بیولوژیکی تحت تاثیر موجودات ذره بینی اعم از باکتریها، مخمرها، کپک ها، … و توکسینهای مترشحه از آنها و آنزیمهای داخلی مواد غذایی صورت میگیرد.
عوامل فساد فیزیکی و شیمیایی نیز بسیار متعدد می باشند درجه حرارت، رطوبت، قدرت اکسید و احیای مواد، تراکم گازها، تهویه انبارها، عوامل مغذی و بازدارنده و … از جمله این عوامل محسوب می گردند.

با توجه به روند رشد جمعیت در کمتر از دو دهه دیگر جمعیت ایران بالغ بر صد میلیون نفر خواهد بود و در آن زمان نیاز کشور به اغلب مواد غذایی بیش از دو برابر میزان فعلی بوده و این در حالی است که هنوز در زمینه برخی از اقلام مواد غذایی نیاز به واردات داریم . لذا لازم است امکاناتی بکار گرفته شود تا از خسارات ناشی از فساد مواد غذایی جلوگیری می شود.

برخی از مسمومیتهای مواد غذایی خطرات بسیار بزرگتری به دنبال دارد. برخی از افزودنیهای غیرمجاز با بیش از حد استاندارد ایجاد سرطان می کند. همچنین سم مترشحه از قارچ آسپرژیلوس بنام افلاتوکسین علاوه بر مسمومیت حادی که ایجاد می کند سرطانزا نیز می باشد.

انواع دیگر از مایکوتوکسین ها اثرات موتاژنیک، هپاتوتوکسیک، نفروتوکسیک و نوروتوکسیک دارند. وجود این آلودگیها حتی در سالهای اخیر مشکلات عدیده ای را از نظر صادرات مواد غذایی بوجود آورده که نمونه آن توقف صادرات پسته به دلیل آلودگی به افلاتوکسین بود. لذا ملاحظه می شود تولید افلاتوکسین مسمومیت بیولوژیک محسوب می شود. لذا نباید تصور کرد که مواد غذایی که ظاهر مناسبی دارند بهداشتی هستند زیرا غذایی بهداشتی است که عاری از هر گونه مواد که موجب

ایجاد عوارض برای مصرف کننده است باشد.ماده غذایی را که ما فاسد می نامیم معمولا آنچنان دچار تغییرات از نظر رنگ، بو، مزه و قوام است. که مصرف کننده متوجه شده و از مصرف آن ممانعت می کند و این شاید زیاد مشکل زا نباشد ولی بسیاری از مواد غذایی آلوده شده مثلا گوشت آلوده به سالمونلا که هیچگونه تغییرات ارگانولپتیک را نشان نمی دهد غیرقابل مصرف هستند و لذا هر ماده غیرقابل مصرفی را نمی توان فاسد به معنی فوق دانست.

در حال حاضر درصد زیادی از افراد جامعه در صنعت مواد غذایی در بخشهای مختلف عملیات تولید، حمل و نقل، توزیع، فروش، رستورانها و … مشغول به کار هستند که تقریبا شاغلین آن از هر صنعت دیگری بیشتر است. بخشهای این صنعت هم مثل زنجیر بهم متصلند یعنی هر سیستم کنترل و نظارت باید از ابتدای زنجیره یعنی مزرعه و دامداری و … تا سطح عرضه و توزیع اطلاع داشته باشد و در واقع با اطلاع از سطح عرضه می توان استراتژی تولید مواد اولیه را نیز تعیین و پیشنهاد کرد. تنوع مواد غذایی بسیار زیاد و تعداد آن بالغ بر هزاران گونه است و در این سیستم طبیعتا هر مصرف

کننده نمی تواند خود دانش تخصصی لازم برای انتخاب نوع ماده غذایی و حفاظت خویش در مقابل خطرات آن را کسب کند.ازاین رو سیستم نظارتی دولت باید با اشراف بر کلیه این مراحل، ایمنی و سلامت مردم را تامین کند.

درکشورهای پیشرفته حساسیت در صنایع غذایی به حدی است که یک مورد مسمومیت غذایی یا وجود ماده شیمیایی مضردر یک محصول یا تقلب در آن می تواند منجر به ورشکستگی یک کمپانی بزرگ تولید کننده فرآورده های غذایی شود در حالیکه در کشور ما روزانه هزاران مورد از این اتفاقات می افتد و هیچ حساسیتی نشان داده نمی شود. لذا تدوین استانداردهای بالا و وادار نمودن صنایع به اجرای این قوانین برای حفاظت صنعت مواد غذایی در مقابل رقابتهای غیرمشروع لازممی باشد و در ضمن باید حساسیت جامعه را به موازات همین امر برای برخورد با تخلفات و تقلبات این صنعت بالا برد.(۴)
از بین مواد غذایی، بستنی های سنتی دست ساز بعلت احتمال بالای فساد پذیری شیر و نیز چون کلیه فرآیندهای تولید آنها در اماکن و مغازه های سطح شهر بصورت دستی انجام می شود در معرض خطر بالای آلودگی می باشند. در تحقیقی که در طول سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۷ توسط دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در مورد میزان وقوع مسمومیت های غذایی در شهر تهران صورت گرفته بود، معلوم گردیده بود که موارد بسیاری از مسمومیتها به دلیل مصرف بستنی سنتی بوده است. این تحقیق برای بار دوم در سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳ انجام و این بررسی مجدد هم گویای میزان آلودگی بالای بستنی سنتی بود. (۷)

لذا با توجه به این زمینه و از طرف دیگر با توجه به شیوع بالای آلودگی بستنی سنتی (۹۷ درصد از کل نمونه های ارسالی به آزمایشگاه مرکزی کنترل مواد غذایی) و بررسی اپیدمیهای رخ داده از شیر که ماده اولیه در تهیه بستنی می باشد و در جداول (۱- ۱) تا (۱-۷) ذکر شده است، اهمیت این موضوع روشن می گردد.

جدول(۱-۱) : وضعیت اپیدمیهای ناشی از مصرف شیر خام بر حسب سال

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
فورریه ۲۰۰۲ Edmonton منشا: شیر غیر پاستوریزه ای که در یک مزرعه تهیه می شود.
عامل رایج: کمپیلوباکتر (Campylobacter)
بیماری: ۵ فرد در ادمونتون به اسهال مبتلا بودند. کمپیلوباکتر از نمونه‎های شیری این مزرعه بدست آمد.

Communicable Disease corner 2002. 6(2): 5
دسامبر ۲۰۰۱ Wisconsin منشا: شیر غیرپاستوریزه از یک لبنیات سازی در ویسکانسین
عامل رایج: التهاب روده ناشی از کمپیلوباکتر ججونی
بیماری: ۷۵ بیمار بین سنین ۲ تا ۶۳ سال که ۲۳ نفرتایید شدند. هیچ بیماری در بیمارستان بستری نشد. در نمونه های شیری آن منطقه کمپیلوباکتر یافت شد.
Morbidity and Mortality vol 51(25): 548-549www. Cdc. gov/mmwr/preview/ mmwrhtml/mm5125a2.htm
آگوست ۲۰۰۱ British columbia منشا: شیر بز مربوط به یک شرکت تعاونی زراعتی در جنوب نانایمو، در جزیره ونکور (British columbia)
عامل رایج: E. coli (O 157: H7)
بیماری: سه بچه از یک خانواده (یکساله، دوساله و هفت ساله) بیمار شدند که طی ۲ تا ۴ روز درگیر اسهال خونی بودند. ۲ بچه از خانواده دیگری که به همان تعاونی رفته بودند نیز مبتلا به بیماری شدند. ۲ نفر از کل این ۵ بچه، بستری شدند و به سندرم اورمی همولیتیک مبتلا شدند.

Http://www. Hc-sc. Gc. Ca/pphb-dgspsp / publicat/ccdr-rmtc / 02
vol 28/dr2801 eb. html
منابع:
۱-Wany G, zhao T, Doyle MP. Survival and growth of Escherichia coli O157:H7 in unpasteurized and Pasteurized milk. J Food Protection
۱۹۹۷:۶۰:۶۱۰-۱۳

جدول (۱-۲)

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
۲۰۰۰ Austria منشا: بروز آن به خاطر مصرف شیر غیرپاستوریزه در مرکز جوانان استرالیایی آغاز شد.
عامل رایج: کمپیلوباکترججونی
بیماری: ۳۸ کودک مبتلا شدند. Epidemiology-and- Infection ; 2000
۱۲۵ (۱): ۱۳-۱۶
سپتامبر ۱۹۹۸ Lancashire منشا: نقص در روند پاستوریزه کردن شیر در لبنیات سازی
Preston Ambrose Hall farm))
عامل رایج: سالمونلا (Salmonella)
بیماری: ۴۰ نفر که نیمی از آنان را بچه ها تشکیل می دادند دچار مشکل شدند. SALMONELLA OUTBREAK TRACED TO MILK
Sept : 9 / 98
By Jackie Brown, PA News
۱۹۹۸-۱۹۹۶ Massachusetts منشا: ۲ مورد در سال ۱۹۹۶ به علت در تماس بودن بیش از حد با میکروب هاری به خاطر نوشیدن شیر غیرپاستوریزه گزارش شده است.
بیماری: در ۱۲ نوامبر سال ۱۹۹۸، آزمایشگاه ویروس شناسی (VLMDH) Massachusetts Department of Public Health در لبنیات سازی Holstein واقع در مزرعه ای در ناحیه worcester بیماری هاری را در یک گاو ۶ساله گزارش کرد. در بررسیهای کلی ۶۶ نفر از افرادی که از شیر غیرپاستوریزه آنجا مصرف کرده بودند فراخوانده شدند (از ۲۳ اکتبر تا ۸ نوامبر)، همه ۶۶ نفر تحت پروفیلاکسی بعد از مواجهه قرار گرفتند.

در سال ۱۹۹۶ – (VLMDPH) بیماری هاری را در یک گاو ۱۴ ساله از نژاد Jersey در مزرعه دیگری در ناحیه Worcester گزارش داد. در طول این مدت ۱۴ نفر از افرادی که شیر غیرپاستوریزه مصرف کرده بودند جمع آوری شدند وهمگی تحت PEP و پروفیلاکسی بعد از مواجهه قرار گرفتند، جمع آوری شدند. Http://www.cdc. gov/ncidod/ dvrd / rabies / professional / MMWR text/ mmwr 4811.htm
Noah DL, smith GM, Gotthardt Jc, Krebs JW, Green D, childs JE. Mass human exposure to rabies in new Hampshire: exposures, treatment, and cost. Am J public Health 1996;
۸۶: ۱۱۴۹-۵۱

جدول (۱-۳)

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
۱۹۹۷ California منشا: مصرف پنیر مکزیکی تازه ازیک فروشنده خیابانی و از نمونه های پنیر و شیرخام.
عامل رایج: سروتایپ تیفیموریوم سالمونلا نوع معین با مقاومت در برابر ۵ دارو
salmonella serotype Typhimurium definitive type 104(DT 104) with resistance to 5 drugs
بیماری: ۳۱ نفر http:// jama. Ama-assn. Org/ iss use/ v281 n19/ abs / joc 81201.
Hhml
۱۹۹۲ France منشا: بیماران و پرسنل یک انستیتو روانی به مزرعه ای که درآن بز نگهداری می شد(در جنوب فرانسه) رفتند و مقداری شیر غیرپاستوریزه نوشیدند.
عامل رایج: تب کیو Q fever
بیماری : ۹ نفر http://www. ncbi. nlm. nih. gov/ enterz / query. Fcgi Cmd= Retrieve &
db= PubMed & list_uids= 16368818dopt= Abstract Am J Trop Med Hyg 1992; 47: 35-40
۱۹۹۲ Minnesota منشا: شیر خام خورده شده در یک مراسم مذهبی در کلیسا
عامل رایج: Campylobacter jejuni
بیماری: ۵۰ نفر ۱۹۹۲ CDC Outbreak Surveillance unit report
۱۹۹۰ Washington منشا: شیر خام خورده شده در مدرسه
عامل رایج: Campylobacter spp.
بیماری : ۱۳ نفر ۱۹۹۰- CDC Outbreak Surveillance unit Report

جدول (۱-۴)

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
اکتبر ۱۹۸۵ California منشا: شیر خام نوشیده شده در یک لبنیات سازی واقع در ناحیه San Joaquin
عامل رایج : عفونت Campylobacter
بیماری: ۲۳ نفر (۴۶%) بیمار شدند. http:/www. Cdc. Gov/mmwr/ preview / mmwrhtml/ 00000734.htm 1.Korlath JA,
Osterhlin MT, Judy LA, Forfang JC, Robinson RA. A Point- source outbreak of campylobacteriosis associated with consumption of raw milk. J Infect Dis 1985;
۱۵۲:۵۹۲-۶.۲.CDC
Campylobacteriosis associated with raw milk raw milk consumption
مارس ۱۹۸۵ Illinois منشا: بررسی ها بروز بیماری را مربوط به محصولات شیر ۲% پاستوریزه شده که دارای مارک “Blue Brook” هستند می داند.
عامل رایج بیماری: سالمونلا تیفیموریوم که به آمپی سیلین و تتراسایکلین مقاوم است.
بیماری: ۱۵۰۰ نفر از نظر سالمونلوز در شمال ایالت ایلینویز مبتلا شدند. http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000520. Htm

جدول (۱-۵)

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
جولای ۱۹۸۴ Minnesota منشا: یک مطالعه case- control و همچنین یک گروه کنترل ۴۶ نفر (هم از لحاظ سن و هم از لحاظ جنس یکسان) نشان دادند که بیماری به شدت مربوط به نوشیدن شیر از یک لبنیات فروشی محلی (po.1×10))-5))) می باشد. هیچ ریسک فاکتور دیگری شناسایی نشد و لبنیات فروشی مجبور به عدم فروش شیرخام شد.

عامل رایج: علت این بیماری هنوز شناخته نشده است
بیماری: ۲۰ تا ۵۰ نفر در آن منطقه مبتلا به اسهال با شروع مزمن شدند (از ژانویه ۱۹۸۴) برررسی اولیه توسط
Minnesota Department of Health 23 نفر را که مبتلا به اسهال با شروع حاد بودند و حداقل برای ۴ هفته طول کشید. نشان داد.
http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000406. htm
ژوئن ۱۹۸۴ Vancouver منشا: ۱۷ نفر از یک کلاس درکودکستانی در جزیره vancouver کانادا واقع در British columbia به یک لبنیات فروش که دارای شیر خام بودند رفتند. ۱۳ نفر از آنها شیر خام را نوشیدند.
عامل رایج: Campylobacter jejuni
بیماری: ۹۰ نفر تقریبا ۴ روز بعد از نوشیدن شیر بیمار شدند. مدفوع ۱۰ نفر آزمایش شد که ۳ نفر آنها Campylobacter jejuni را نشان داد.

http://www. Cdc.gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000412.htm
(editor’s note)
kindergarten field trip to a farm, Juan 25, 1984, vancouver Island, Disease Surveillance, British colombia 1984; 5:201-3

جدول (۱-۶)

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
می ۱۹۸۴ California منشا: ۲۸ نفر از کودکان کودکستان و ۷ نفر از بزرگسالان به تماشای کارخانه تولید شیر خام در جنوب کالیفرنیا رفتند که درآنجا به آنها بستنی CRM (شیرخام تایید شده) و کفیر (نوشابه تخمیری از شیرگاو داده شد.
عامل رایج: مطالعات مدفوع ۱۲ فرد به منظور ردیابی پاتوژن باکتریایی نشان دهنده ابتلا ۳ نفر به کمپیلوباکتر ججونی بود.
بیماری: ۹ نفر از بچه ها و ۳ نفر از بزرگسالان بیمار شدند.
http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000412.htm
مارس ۱۹۸۴ Kentucky منشا: نقص در روند پاستوریزه کردن در واحدی در غرب کنتاکی عامل رایج: سالمونلا تایفی موریوم
بیماری: گزارش ۱۶ مبتلا به التهاب روده ای- معدوی (عمدتا اسهال) که مربوط به همان واحد پاستوریزاسیون بین ۲۸ مارس تا ۲ ماه می، می باشد. ۱۹۸۴ مارس
http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000400. htm

می ۱۹۸۳ Pennsylvania دو رویداد: اولین مورد مربوط به دیدار ۶۰ دانش آموز کلاس به همراه ۳ معلم آنها از یک لبنیات سازی در قسمت جنوب مرکز پنسیلوانیا می شود که ۳۱ نفر از ۶۳ ملاقات کننده بیمار شدند ۱۶ نفر به پزشک مراجعه کردند ولی هیچکدام از آنها بستری نشدند. در مدفوع یک بچه کمپیلوباکتر ژژونی یافت شد.
مورد دوم بروز در ۲۰ ماه می، اتقاق افتاد زمانیکه ۴۵ نفر (۴۳ کودک کودکستانی به همراه ۲ مربی خود) از یک لبنیات سازی در مرکز پنسیلوانیا بازدید کردند متعاقبا ۲۶ نفر بیمار شدند که ۴ نفر از آنان به پزشک مراجعه کردند و یک نفر بستری شد در نمونه های مدفوع ۲ نفر، کمپیلوباکتر ژژونی یافت شد. http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000104. Htm

جدول (۱-۷)

وضعیت
تاریخ محل عناوین منابع گزارش
۱۹۸۱-۸۳ California منشا: ۲۴% بیماران استفاده کردند از “cartified raw milk” (CRM) درسالهای (۲-۱۹۸۱) و ۴۴% از جمعیت نیز در سال ۱۹۸۳ از CRM استفاده کردند.
عامل رایج: Salmonella dublin
بیماری:
۱۹۸۱: ۴۶ نفر مبتلا به سالمونلا دابلین بودند
۱۹۸۲: ۷۰ نفر قبلا گزارش شد
۱۹۸۳: ۱۲۳ نفر درگیر S. dublin بودند که ۶۱% آنها ۴۰ سال یا بیشتر و ۱۷% کمتر از ۲۰ سال داشتند تقریبا ۸۰ % از مبتلایان بستری شدند و ۲۶% آنها فوت شدند.

http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000318. Htm
potter ME, Blaser MJ, sikes Rk, Kaufmann AF, wells JG. Muman campylobacter infectoin associated with certified raw milk. AM
J Epidemiol 1983; 117: 475-83
۱۹۷۳-۱۹۹۲ USA 46 مورد مربوط به استفاده از شیر خام در طول مدت مطالعه گزارش گردید که ۴۰ رویداد (۸۷%) در ایالتهایی بود که فروش شیرخام در داخل آنها قانونی بود.

The epidemiology of raw milk- associated foodbrone disease autbreaks reported in the united states,
۱۹۷۳ through 1992
American Journal of public Health; washington; Ayg 1998 ,
Marcia L Headrick; shahin
korangy; Nancy H Bean; fredrick J
Angulo; etal

فصل دوم

کلیاتی در خصوص بستنی

۲-۱: تاریخچه بستنی
از تاریخ دقیق تهیه بستنی برای اولین بار اطلاع دقیقی در دست نیست ولی مطمئنا بستنی به اشکال اولیه و متفاوت با حال تهیه شده است. مثلا حدود ۳۰۰۰ سال قبل چینی ها برف و آبمیوه را به شکل یخ شیرین مصرف می کردند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.