مقاله تحقیق آماری در زمینه شاخص PMI بر روی ۹۵۰ نفر از جوانان تهران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تحقیق آماری در زمینه شاخص PMI بر روی ۹۵۰ نفر از جوانان تهران دارای ۵۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تحقیق آماری در زمینه شاخص PMI بر روی ۹۵۰ نفر از جوانان تهران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحقیق آماری در زمینه شاخص PMI بر روی ۹۵۰ نفر از جوانان تهران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تحقیق آماری در زمینه شاخص PMI بر روی ۹۵۰ نفر از جوانان تهران :

بیان مسئله
یکی از مهمترین روشهای بررسی چاقی، روشهای تن‌سنجی ANTHRO POMETRIC است. در کشورهای مختلف، مطالعات آنتزوپومتریک در زمره تحقیقات پایه علوم پزشکی می‌باشد.
این مطالعات در کشورهای توسعه‌یافته از چندین سال قبل بر روی گروههای سنی و جنسی مختلف انجام شده است. به طوری که محققان رشته‌های مختلف می‌توانند با بررسی این مطالعات روند تغییرات را پیگیری نمایند.

امروزه با گسترش شهرنشینی و کمتر شدن تحرک افراد مسئله بروز و شیوع بیماریهای شهرنشینی مورد توجه محققان پزشکی قرار گرفته است. به طوری که انجمن بهداشت آمریکا (A.H.A) پژوهشهای آنتروپومتریک را جزء عالیترین تحقیقات طبقه‌بندی نموده است.
از اطلاعات آنتروپومتریک علاوه بر استفاده در بررسی وضعیت رشد و نمو و سلامت و بلوغ و تغذیه افراد جامعه در رشته‌های: جراحی، ارتوپدی، مامایی، جنین‌شناسی، رادیولوژی،‌پزشکی قانونی، باستان‌شناسی، پروتزسازی و تجهیزت پزشکی استفاده می‌شود.

فاکتورها و عوامل مختلفی در رشد و نمو تأثیرگذارند و لازم است این فاکتورها را برای جوامع هر کشور به طور جدی‌ که در نظر گرفت. از جمله این فاکتورها می‌توان به: سن، جنس، نوع تغذیه، نژاد، آب و هوا، اقتصاد جامعه، فرهنگ و شرایط اکودمیک (اقلیمی) و توپودمیک (جغرافیایی) اشاره کرد.
از آنجا که تطبیق نتایج مطالعات آنتروپومتریک در جوامع مختلف به راحتی برای جوامع دیگر قابل مقایسه نمی‌باشد لازم است محققان هر کشور با توجه به وضعیت جغرافیایی و گستردگی کشور و نیز پراکندگی جمعیت و آب و هوای آن و فاکتورهای ذکر شده این گونه پژوهشها را پیگیری نمایند تا به نتایج دقیق و قابل استفاده دست یابند.

یکی از مهمترین مسائل پزشکی مبحث پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی می‌باشد که در ارتباط مستقیم باهم می‌باشند: چاقی می‌تواند بر روی مسائل روانی – اجتماعی فرد تأثیرگذار باشد و همچنین عوارضی بر سیستم عصبی مرکزی، تنفسی، اورتوپدیک، متابولیک و … دارد. علاوه بر موارد ذکر شده بیماریها و سندرم‌های مختلفی با چاقی همراهی دارند.
تحقیقات محققان قلب و عروق و بهداشت و آناتومی و آنتروپومتری نشان می ‌دهد که نمایه توده بدنی یا به اقتصاد BMI کمک مؤثری برای ارزیابی وضعیت چاقی افراد جامعه است. بنابراین مسئله این است که برای شناسایی و پیشگیری بیماریهای مختلف ذکر شده Range نرمال BMI در جوانان امروز چیست؟ تا بتوان با پایش Range نرمال BMI جوانان فعلی هرگونه افزایش وزن و به خطر افتادن وضعیت سلامتی افراد را مدنظر قرار داده و بررسی نمود.

دلایل انتخاب موضوع:
با توجه به موارد ذکر شده در بالا و نیز مواردی که در ذیل به آنها اشاره می ‌شود این موضوع انتخاب گردید.
۱- مطالعات BMI جزو اولویت‌های تحقیقاتی کشور می‌باشد.
۲- اطلاعات حاصل از اینگونه تحقیقات در علوم پایه و کلینیک کاربرد دارند.
۳- در این زمینه مطالعات و مقالات متعددی وجود دارد و دسترسی به آنها آسان است.
۴- وجود اساتیدی که در این زمینه مطالعات و تحقیقات انجام داده اند و می‌توانند همکاریهای لازم را مبذول فرمایند.
۵- زمان لازم برای انجام این تحقیق کوتاه است.
۶- هزینه این تحقیق در مقایسه به اطلاعات حاصل ناچیز است.
۷- مسائل اخلاقی در این تحقیق رعایت می‌شود.

فرآیند رشد و نمو
ابعاد تن سنجی مربوط به ابعاد فیزیکی بدن انسان می‌باشد و علم مربوط به سنجش اندازه‌های فیزیکی و آناتومیک بدن انسان را علم انسان سنجی یا سوماتومتری می‌نامند.
محققان و کارشناسان علوم رشد و نمو و تغذیه و آنتروپومتری معتقدند که مطالعات سوماتومتری اساسی‌ترین روشهای مطالعه و سنجش رشد و نمو و بررسی کمیت و کیفیت تغذیه افراد جامعه و نقش تغذیه بر رشد و نمو افراد بررسی و مطالعه آنتروپومتریک مداوم و مستمر جمعیت می‌باشد. ابعاد سوماتومتریک شامل تمام ابعاد قابل اندازه‌گیری با واحدهای موجود، در بدن انسان می‌باشد. این ابعاد به طور استاندارد و بین‌المللی انتخاب گردیده و هریک به منظور بررسی خاصی انتخاب شده که قد و وزن نیز شامل آن می‌باشد.

از آنجا که کشور ما از لحاظ جمعیتی جوان محسوب می‌شود و در هرم سنی کشور ما افراد نوجوان و جوان جایگاه وسیعی را به خود اختصاص داده‌اند و این قشر در آینده کشور تأثیر بسزایی دارند. بر آن شدیم که این مطالعه را بر روی جوانان انجام دهیم مطالعه سوماتومتریک آنها از نظر تعیین شاخصهای رشد و نمو و سلامت اهمیت بسزایی دارد.

جوانان امروز افراد میانسال و سالمندان آینده کشور را تشکیل خواهند داد و پیشگیری از بیماری‌های آتی جوانان فعلی باعث حفظ سرمایه‌های انسانی و سرمایه‌های مملکت خواهد شد. قد و وزن از شاخصهای مهم سلامت می‌باشد و اندازه‌گیری قد و وزن از منابع اطلاعاتی بسیار با اهمیتی هستند که در امور مربوط به رشد و نمو و بلوغ، تعیین وضع تغذیه جوانان کاربرد دارد. از آنجا که تعیین اندازه‌های سوماتومتریک مربوط به زمان پس از تولد است. تقسیم‌بندی کلی دوران رشد و نمو به دو قسمت قبل از تولد و بعد از تولد انجام می‌شود.
تقسیم‌بندی دوران رشد و نمو:
الف: دوران قبل از تولد:
۱) دوران داخل رحمی: که به ترتیب شامل:
الف) دوران جنینی (zygot) ب) دوره رویانی Embryonic
ج) دوران جنینی (fetus) د) دوران تولد (Delivery)
ب: دوران بعد از تولد:
۱- دوره‌ نوزادی: (از زمان تولد تا پایان هفته چهارم)
۲- دوره بچگی: (از آغاز هفته پنجم تا ۱۴ ماه بعد از تولد)
۳- دوره کودکی (از ماه ۱۴ تا ۱۲ سالگی)
۴- دوره بلوغ: (حدود زمانی دوره‌ بلوغ در جنس مؤنث و مذکر متغیر است. اما معمولاً از ۱۲ سالگی تا ۱۴ سالگی را در نظر می‌گیرند)
۵- دوره نوجوانی: مرحله‌ی گذر از کودکی به بزرگسالی که از ۱۴ تا ۱۶ سالگی را شامل‌ می‌شود.
۶- دوره‌ جوانی: مدت آن متغیر است.
۷- دوره پیری: مدت این دوره نیز متغیر است.
۸- دوره‌مرگ : مدت این دوره نیز متغیر است.

فرآیند رشد دارای دوره‌های تناوبی می‌باشد. بدین ترتیب که در بعضی از دوره‌های زندگی ابعاد آنتروپومتریک دارای رشد بسیار سریع و در بعضی دوره‌ها دارای رشد کند و در بعضی دوره‌ها نیز رشد منفی وجود دارد. در ۴ سال اول زندگی رشد ابعاد آنتروپومتریک بخصوص قد و وزن بسیار سریع انجام می‌گیرد. پس از آن تا زمان بلوغ رشد آهسته صورت می‌گیرد و مجدداً در دوران بلوغ رشد سریع انجام می‌شود. رشد پسران در دوره‌ی بلوغ کمی دیرتر از دختران شروع می‌شود. ولی تا بیست سالگی ادامه می‌یابد و به طور کلی پسران نسبت به دختران رشد بیشتری می‌نمایند. پس از آن تا حدود ۲۴ سالگی نیز تغییرات دیگری در آنتروپولوژی فیزیکال انسان اتفاق نمی‌افتد. ولی پس از آن بتدریج اندازه آنتروپومتریک شروع به تغییرات کاهشی می‌نماید و از حدود پنجاه سالگی کاهش قد انسان قابل تشخیص است و در هشتاد سالگی حدود ۱۰ الی ۲۰ سانتی‌‌متر از اندازه قد انسان کاسته شده و وزن آن حدود ۲۰% کاهش می‌یابد. اگر چه تغییرات مذکور کلی است اما به فاکتورهای جنسی و نژادی، جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی نیز بستگی دارد.

در شیرخواران و کودکان با وزن طبیعی،‌افزایش اندازه سلولهای چربی در سال اول زندگی منجر به افزایش توده‌چربی بدن می‌گردد تعداد کل سلولهای چربی بین ۶ ماهگی تا ۲ سالگی به آهستگی افزایش می‌یابد و تا سن ۱۰-۸ سالگی ثابت باقی می‌ماند در این هنگام همراه با بلوغ اندازه و تعداد سلولها نیز افزایش می‌یابد، در کودکان چاق سلولهای چربی بزرگتر و تعداد آنها نیز بیشتر از گروه شاهدهم وزن می‌باشد.

در حیوانات در بعضی شرایط ممکن است چاقی در اثر اختلال در فروکش نمودن اشتها به وسیله تولید ژنی که ژن چاقی (ob gene) در سلولهای چربی است به وجود آید. به طور طبیعی این پروتئین (leptin) توسط ژنی که در جریان خون آشکار نیست کدگذاری می‌شود و عملاً فرونشاندن اشتها را در هیپوتالاموس به عهده دارد. اختلال تولید ژن لپتین یا گیرنده‌های هیپوتالامیک ممکن است سبب چاقی در برخی بیماران باشد.

گرچه گرایشات خانوادگی برای چاقی یا لاغری وجود دارد اما در این که این تمایلات تا چه اندازه تحت تأثیر تشابهات ژنتیکی یا تأثیرات محیطی است بحث وجود دارد. در مقایسه یک جفت دوقلوی تطابق‌یافته مشخص می‌شود که حدود ۸۰ درصد اختلاف وزن نسبت به قد یا ضخامت پوست ممکن است براساس ژنوتیپ فرد قابل توجیه باشد.

رابطه قوی بین شاخص توده بدن (body mass index) فرزندخوانده‌ها و والدین بیولوژیک آنها وجود دارد. و این رابطه بین کسانی و افرادی که آنها را سرپرستی می‌کنند ضعیف می‌باشد. چاقی مادر با افزایش بافت چربی در نوزاد همراه است. کودکانی که یک یا هردو والدین‌شان چاق هستند مستعد چاقی در بزرگسالی می‌باشند. (تقریباً ۴۰% اگر یکی از والدین و ۸۰% در صورتی که هر دو چاق هستند) ارتباط نسبتاً کمی بین افزایش وزن بیش از حدود اولین سال زندگی و چاقی در سالهای بعد وجود دارد. با این حال شیرخوارانی که اضافه وزن دارند، بعداً کودکان چاق نمی‌شوند. اکثر شیرخواران و کودکان چاق در دوره بزرگسالی چاق نمی‌شوند. خطر باقی ماندن چاقی تا بزرگسالی با شروع آن در سنین بالاتر (نوجوانی در برابر شیرخوارگی) و شدت چاقی (اگر وزن کودک بیش از ۱۸۰% وزن مطلوب باشد، ۱۰۰% در بزرگسالی چاق می‌شوند) افزایش می‌یابد.

فاکتورهای رشد و نمو:
الف: فاکتورهای زیست‌شناختی: ژنتیک فرد، فاکتورهای محیطی در ارتباط با مادر در حاملگی مانند تراتوژنها، الکل، سیگار، اشعه، بیماریهای عفونی، سوءتغذیه مادر، فاکتورهای داخل رحمی مانند فشار خون حاملگی، اشکالات و نواقص جفت، هیپوکسی، تروما
ب: فاکتورهای روانشناختی: برقراری ارتباط مادر با کودک
ج: فاکتورهای اجتماعی،‌اقتصادی: مثل عادات رفتاری خاص،‌اقتصاد خانواده، فرهنگ جامعه، نوع تغذیه فرد، شیردهی مادر، زمان شروع تغذیه تکمیلی – میزان تحصیلات مادر. شغل مادر.

جهش رشدی پسران رویدادی دیررس است، اما به طور طبیعی و برحسب افراد گوناگون از ۱۶-۵/۱۰ سالگی آغاز و در ۵/۱۷ -۵/۱۳ سالگی کامل می‌شود.
در اواسط بلوغ تسریع رشد بیش از میزان قبل از بلوغ و cm 7-6 در سال است. به طور متوسط در دختران قله جهش رشد در سن ۵/۱۱ سالگی با سرعت ۳/۸ سانتی‌متر در سال بوده و پس از آن کاهش یافته و در ۱۶ سالگی متوقف می‌‌گردد. به طور متوسط در پسران جهش رشد دیرتر شروع شده و قله آن در ۵/۱۳ سالگی با سرعت ۵/۹ سانتی‌متر در سال به حداکثر رسیده و سپس کاهش یافته و ۱۸ سالگی متوقف می‌شود. افزایش وزن به موازات رشد خطی با چندین ماه تأخیر صورت می‌گیرد. چون که نوجوانان ابتدا کشیده شده و سپس کامل می‌شوند. افزایش وزن زمان بلوغ نزدیک ۴۰% وزن افراد بالغ است، حجم عضلانی نیز افزایش یافته و چندین ماه بعد قدرت عضلانی هم افزایش می‌یابد این مقادیر هر دو در پسرها بیشتر خواهد بود توده خالص بدنی که تقریباً در کودک متوسط قبل از بلوغ ۸۰% است، در پسرها به ۹۰% بیشتر و در دخترها به علت جمع شدن چربی زیر جلدی تا ۷۵% کمتر می‌شود.

نمودارهای رشد استاندارد بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده به وسیله مرکز ملی آمار سلامت آمریکا (NCHS) بوده است و ممکن است کارآیی کمتری برای بالغین داشته باشد، چون نمونه‌های مطالعات مقطعی NCHS، تنها براساس سن تقویمی بوده و افرادی که در مراحل مختلف تکامل هستند، در یک گروه جمع می‌کند ولی افراد بالغ بتدریج و برای مدت طولانی‌تری رشد می‌نمایند.
در نمودارهای رشد NCHS، چنانچه وزن برای قد بیشتر از ۱۲۰% استاندارد باشد، می‌توانند تشخیص چاقی را تأیید کنند. شاخص توده بدن یا BMI، اگرچه به طور گسترده در محاسبات بالینی چاقی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما ممکن است به عنوان یک شاخص معتبر چاقی مورد استفاده قرار نگیرد. زیرا نمی‌تواند بافت نرم و استخوان را از چربی افتراق دهد. اندازه‌گیری قطر عضله سه سر و ضخامت چین پوستی ساب اسکاپولر می‌تواند یک شاخص برای چاقی باشد. تجربه قابل توجهی برای دقت کار مورد نیاز است تغییر در انتشار چربی ممکن است سبب محدود شدن اندازه‌‌گیری شود.
با تکامل بدن، نسبت‌های بدن یکسری تغییرات منظم را طی می‌کنند. سرو تنه در هنگام تولد نسبتاً بزرگ هستند. طویل شدن پیشرونده اندامها طی تکامل، بخصوص حین بلوغ ایجاد می‌شوند.

تناسب را می‌توان اندازه‌‌گیری قسمت تحتانی بدن، که فاصله بین سمفیزپوبیس تا زمین می‌باشد و قسمت فوقانی بدن که با کم کردن قد از قسمت تحتانی بدست می‌آید محاسبه کرد.
نسبت فوقانی بدن به قسمت تحتانی (نسبت V/L) تقریباً در بدو تولد ۱/۷ (یک به هفت) در سه سالگی ۱/۳ (یک به سه) و در ۷ سالگی ۱/۰ (یک به صفر) می‌باشد. نسبتهای بالاتر U/L اختصاص به کوتولگی یا اندامهای کوتاه یا اختلالات استخوانی مثل ریکنز دارد (شکل ۳)

چاقی، شامل شرایط مازاد توده چربی آدیپوز (چربی قهوه‌ای) می‌باشد. اگر چه این مفهوم در اغلب موارد معادل با اضافه وزن بدن در نظر گرفته می‌شود، این امر همواره ضرورتی ندارد. فرد لاغر اما خیلی عضلانی ممکن است براساس استانداردهای فردی، دچار اضافه وزن باشد، در حالی که آدیپوزیتی این شخص، افزایش نیابد، وزن بدن به کرات در میان جوامع مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد، بنابراین افتراق معنی‌دار طبی بین لاغری و چاقی، تا حدودی دلخواه می‌باشد.
درنتیجه، چاقی به شکل مؤثرتر، در ارزیابی با ابتلا و مرگ و میر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بیشترین روش مورد استفاده و البته غیرمستقیم در اندازه‌گیری چاقی، شامل شاخص توده‌ی بدنی یا همان Bio Mass Index یا به اختصار BMI می‌باشد.

دیگر رویکردها به منظور تعیین مقدار کمی چاقی عبارتند از‌ آنتروپومتری (ضخامت چین پوستی) دانسیتومتری (توزین در زیر آب) MRI یا CT و امپدانس الکتریکی، با استفاده از داده‌های مربوط به زیج حیاتی شهری،‌BMI‌های نقطه‌ میانی قد و قامت در مردان و زنان بین ۱۹ و ۲۶ کیلوگرم در مترمربع تغییر می‌کند، در موارد BMI مساوی، زنان نسبت به مردان از چربی بدنی بیشتری برخوردارند بر طبق داده‌های غیریکسان در مورد ابتلای اساسی، BMI مساوی ۳۰ در اغلب موارد به عنوان آستانه چاقی در زنان و مردان شناخته می‌شود. مطالعات اپیدمیولوژیک با مقیاس بزرگ نشان می‌دهند که ابتلای متابولیک و قلبی عروقی در هنگامی که BMI‌ها از ۲۵ تجاوز می‌نماید (هرچند به میزان کم) افزایش می‌یابد برخی صاحبنظران واژه اضافه وزن (overweight) و نه چاقی را به منظور توصیف افراد با BMI بین ۲۵ یا ۲۷ تا ۳۰ بکار می‌برند. BMI بین ۲۵ و ۳۰ باید از نظر طبی مورد توجه قرار گیرد و ارزش مداخله درمانی‌ را، خصوصاً در حضور عوامل خطرسازی که تحت تأثیر آدیپوزیتی قرار می‌گیرند، مانند فشار خون بالا و عدم تحمل گلوکز، ایجاب می‌‌کند.

توزیع لیپیدها، در ذخایر آناتومیک مختلف نیز دارای اثرات قابل ملاحظه‌ای بر میزان ابتلا می‌باشند. از همه مهمتر، چربی داخل شکمی و زیر جلدی شکم، در مقایسه با چربی زیر جلدی موجود در کپل‌ها و اندام‌های تحتانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. این تمایز به آسانی و با تعیین نسبت قطر کمر به لگن، با میزان بیش از ۹/۰ در زنان و بالای ۰/۱ در مردان، معین می‌شود. بسیاری از مهمترین عوارض چاقی، نظیر مقاومت به انسولین، هیپرتانسیون و هیپرلیپیدمی و هیپرآندورژنیسم در زنان بیشتر با چربی داخل شکمی و یا بخش فوقانی بدن ارتباط دارند تا آدیپوزیتی کلی،‌مکانیسم مربوط به این ارتباط ناشناخته است اما ممکن است با این حقیقت در ارتباط باشد که سلولهای چربی داخل شکمی با سلولهای دیگر مناطق، از فعالیت لیپولیزی بیشتری برخوردارند، آزاد شدن اسیدهای چرب آزاد به گردش خون پورت، اثرات متابولیک نامطلوبی را خصوصاً در کبد، برجای می‌گذارد.

در دنیای ما با منابع غذایی کنونی، توانایی ذخیره انرژی بیش از آنچه برای استفاده فوری مورد نیاز است، ضرورت دارد، سلولهای چربی، که در ذخایر نسجی، آدیپوز منتشر قرار دارند، به منظور ذخیره کافی مازاد انرژی به صورت تری‌گلیسیریدها تطابق می‌یابند و در موقع لزوم، انرژی ذخیره شده را به صورت اسیدهای چرب آزاد و به منظور استفاده در دیگر بافت‌ها آزاد می‌کنند.

این سیستم فیزیولوژیک که از طریق مسیرهای اندوکرین و عصبی تنظیم می‌شود، امکان زنده ماندن انسان در شرایط گرسنگی را برای مدت چند ماه فراهم می‌کند. با این حال، این سیستم در حضور تغذیه بیش از حد و شرایط زندگی ساکن و تحت تأثیر مداخله ژنتیکی، ذخایر انرژی را اضافه نموده و نتایج بهداشتی معکوسی را ایجاد می‌کند، شواهد قابل ملاحظه نشان می‌دهد که وزن بدن، از طریق اجزای اندوکرین و عصبی که در نهایت بازوهای مؤثر دریافت و مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار می‌دهند، تنظیم می‌شود این سیستم تنظیمی، پیچیده کاملاً ضروری به نظر می‌رسد زیرا حتی عدم تعادل ناچیز بین دریافت و مصرف انرژی نیز، در نهایت از اثرات عمده‌ای بر وزن بدن برخوردارند. به عنوان مثال، عدم تعادل مثبت ۳/۰ درصد در طی ۳۰ سال موجب افزایش وزنی در حدود kg9 خواهد شد. تغییر وزن پایدار به سبب پرخوری یا محرومیت از غذا، تغییرات فیزیولوژیک خاصی را تشدید می‌کند که نگرانی‌ها را ایجاد خواهد نمود.

در هنگام پرخوری کاهش اشتها و مصرف انرژی افزایش می‌یابد. با این حال، مکانیسم جبرانی اخیر افت می‌کند و امکان بروز چاقی را در هنگام فراوان بودن غذا و محدود بودن فعالیت فیزیکی فراهم می‌سازد. تنظیم‌کننده عمده این پاسخ‌های تطابقی، هورمون لپتین مشتق از آدیپوسیت است که از طریق مسیرهای مغزی (غالباً در هیپوتالاموس) عمل می‌کند تا بتواند اشتها، مصرف انرژی و عملکرد نورواندوکربن را تحت تأثیر قرار دهد. (۹) شکل‌های (۶) و (۷)

تکامل استخوانی: استانداردهای مرجع برای بلوغ استخوانی تخمین سن استخوانی را تسهیل می‌کنند. سن استخوانی ارتباط خوبی با مرحله تکاملی بلوغ دارد و برای پیشگویی قد در زمان بزرگسالی در نوجوانان ابتدا یا انتهای دوره بلوغ می‌تواند مفید باشد. در کوتاه قدی فامیلی یا (familial short stature) سن استخوانی طبیعی است. (در مقایسه با سن تقویمی) در کوتاه قدی تأخیر سرشتی یا به علل غدد درون ریز و سوءتغذیه سن استخوانی پایین و متناسب با سن قدی است. استانداردهایی که بیشتر از همه استفاده قرار می‌گیرد آنهایی می‌باشند که توسط Gruelich و pyle تهیه شده‌اند و نیازمند تهیه رادیوگرافی از مچ دست چپ می‌باشد.

فیلمهای زانو گاهی برای بچه‌های کوچکتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. روش sontag نیازمند رادیوگرافی‌هایی از هر یک مفاصل بزرگ سمت چپ بدن می‌باشد. روشی توسط Collegues, Tanner توسعه یافته است که ممکن است دقت بیشتری داشته باشد. بلوغ اسکلتی نسبت به سن تقویمی ارتباط نزدیک‌تری با تکامل جنسی دارد. بلوغ اسکلتی در دخترها نسبت به پسرها سریعتر و با تغییرات کمتری رخ می‌‌دهد. (۹)

شکل ۸- عوارض مرتبط با چاقی
عوارض آثار
۱- روانی- اجتماعی مورد تبعیض واقع شدن نسبت به همتای خود.
عدم پذیرش در کالج – انزواگری
۲- رشد قاعدگی زودرس- افزایش سن استخوانی- قد بلند
۳- سیستم عصبی مرکزی تومور کاذب مغزی (pseudotumor cerebri)
۴- تنفس آپنه در زمان خواب، سندرم پیک ویکین
عفونت ها pickwikian
۵- قلبی عروقی ازدیاد فشار خون، هایپرتروفی قلب
بیماریهای ایسکمیک قلب، مرگ ناگهانی
۶- اورتوپدی سرخوردگی اپی فیز سر استخوان ران
بیماری بلونت Blount
مقاومت به انسولین. دیابت قندی نوع II
۷- متابولیکی افزایش تری گلیسیرید خون، افزایش کلسترول خون
نقرس، کبد چرب، کلیه پلی کیستیک، سنگ کیسه صفرا، پانکراتیت

شکل ۹- بیماریهای همراه با چاقی دوران کودکی
سندرم: تظاهرات:
سندرم آلستروم (Alstrom) هیپوگنادیسم، دژنرسانس شبکیه، دیابت قندی
سندرم کارپنتر (carpenter) پلی داکتیلی، سن داکتیلی، بسته شدن زودرس درزهای جمجمه، عقب افتادگی
سندرم کوشینگ هیپرپلازی غده فوق کلیه یا تومور هیپوفیز
سندرم فرولیش frohlich تومور هیپوتالاموس
هیپرانسولینیسم نزید بلاستوم، آدنوم لوزالمعده، هیپوگلیسمی، سندرم موریاک
سندرم لورنس- مون- باردت- بیدل دژنرسانس شبکیه، پلی داکتیلی، سین داکتیلی، هیپوگنادیسم، عقب افتادگی ذهنی، اتوزدم مغلوب
دیستروفی عضلانی چاقی دیررس
میلودیپلازی اسپانیا بیفیدا
سندرم پرادرویلی prader- willi هیپورتونی نوزادی، رشد طبیعی بعد از تولد، دست و پای کوچک عقب افتادگی ذهنی، هیپوگنادیسم،
هیپو پاراتیروئیدی کاذب هیپوکلسمی متغیر، کلیسفیکاسیون جلدی
سندرم ترنر دیس ژنزی تخمدان، لنف ادم، گردن پره دار web neck
کروموزم xo

مرور مقالات پزشکی و بازنگری منابع موجود:
در سال ۱۹۱۴ آنتروپولوژیست مشهور آقای رودولف مارتین نخستین کتاب کامل آنتروپومترولوژی را انتشار داد که در آن تعاریف و اصطلاحات آنتروپومتریک و روش اندازه‌گیری دقیق اسکلت و افراد زنده نگاشته شده است. در سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۴ (ه‍.ش) تعداد ۴۲۱۶ نفر مرد روستایی و شهری در یک طرح آنتروپومتریک مربوط به چهار استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر، اصفهان توسط دانشکده بهداشت دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعه فوق نشان داد که حتی در مناطق نسبتاً خوب ایران رشد جسمی در حد مطلوب نبوده و با تغذیه صحیح از طریق توسعه اقتصادی و اجتماعی و آموزش بهداشت می‌توان به رشد نوجوانان و جوانان کشور کمک کرد (۳)

در سال ۱۳۶۲ مطالعه آنتروپومتریک دیگری در دختران ۶ تا ۱۴ ساله و پسر ۶ تا ۱۶ ساله دانش‌آموزان مدارس شرق تهران انجام شده این دانش‌آموزان در خانواده‌های متوسط یا کمی پایین‌تر از متوسط بودند، نتایج حاصل نشان داد که میانگین قد پسران برحسب سانتی‌متر به قرار زیر بود:
۱۲۰=۷ ساله ۱۲۵=۸ ساله ۱۳۰=۹ ساله ۱۳۵=۱۰ ساله ۱۴۰=۱۱ ساله
۱۱۵=۶ ساله ۱۴۶=۱۲ ساله ۱۵۲=۱۳ ساله ۱۵۶=۱۴ ساله ۱۶۴=۱۵ ساله ۱۶۷=۱۶ ساله
در این میانگین وزن بدست آمده در موارد ۶ تا ۱۶ ساله به ترتیب:
۲۰، ۲۲، ۲۴، ۲۷، ۳۰، ۳۲، ۳۶، ۴۲، ۴۵، ۵۲، ۵۶ کیلوگرم است (۵)
در سال ۱۳۶۳ تعداد ۱۳۷۰ دانش‌آموز پسر در گروه سنی ۶ تا ۱۸ ساله از مدارس شرق میدان رسالت به روش سرشماری از یک مدرسه راهنمایی و یک مدرسه ابتدایی و یک مدرسه متوسط انتخاب شده و به طور متوسط در هر گروه سنی حدود ۱۰۰ نفر دانش‌آموز وجود داشته است. نتایج حاصل نشان می‌دهد که میانگین قد گروههای ۶ تا ۱۸ ساله به این ترتیب بوده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.