مقاله صنعت جنگلداری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله صنعت جنگلداری دارای ۴۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله صنعت جنگلداری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله صنعت جنگلداری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله صنعت جنگلداری :

فهرست
عنوان صفحه
۱- مقدمه (صنعت جنگلداری) ۱
۲- تشکیل دایره جنگل – اداره جنگلبانی ۱
۳- تشکیل اداره کل جنگل ها ۲
۴- بنگاه جنگل ۴
الف- شمای تشکیلات منابع طبیعی کشور در سال ۱۳۲۷ تشکیلات مرکزی (بنگاه جنگل‌ها) ۵
ب- شمای تشکیلات منابع طبیعی کشور تشکیلات خارج از مرکز بنگاه نگل ها در سال ۱۳۲۷ ۶
۵- پیدایش جنگل ۷
الف- تعریف جنگل و انواع آن ۷
۶- پیدایش جنگل و طببقه بندی آن ۱۰
۷- پراکنش جنگل ها ۱۳
۸- جنگل ۱۵
۹- جنگل های باراتی کاج آمریکای شمالی ۱۵
۱۰- باران اسیدی ۱۶
۱۱- جنگل های شمالی ۱۶
دست از نابودی جنگل های ایران بردارید جنگل بان ۱۸
۱۲- تخریب جنگل های شمال و دفن زباله ها در آن ۱۸
۱۳- از نابودی بیشتر جنگل های ایران دست بردارید. ۲۰

صنعت جنگلداری
مساحت جنگلی تبت بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار است و ۵ درصد مساحت کل زمین منطقه را تشکیل می دهد. این رقم تا اندازه زیادی پایین تر از میانگین سراسر کشور است. میزان ذخیره چوب این منطقه به بیش از میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب می رسد در مقام دوم سراسر کشور قرار دارد و مهمترین پایگاه ذخیره چوب چین است. منابع جنگلی این منطقه در حوضه پایین تر رودخانه “یان لو زان بو” متمرکز است.
منطقه خودمختار تبت به بهبود محیط زیست فوق العاده اهمیت می دهد و تا کنون ۱۸ منطقه حفاظت از طبیعی در سطح کشوری و استانی ایجاد کرده است که مساحت آن ۳۳ میز ۹ درصد مساحت کل این منطقه را تشکیل می دهد و محیط زیست و محیط زندگی تبت را تحت حفاظت نسبتاً مطلوب قرار گرفته استو اکنون محیط زیست تبت در مراحل اولیه شکل گیری قرار دارد و حفاظت از محیط زیست آن بهتر از مناطق دیگر صورت می گیرد.

تشکیل دایره جنگل – اداره جنگلبانی
باین ترتیب لازم شد که برای رسیدگی به گزارشهای واصله از جنگلهای گیلان و آستارا و صدور دستورات لازم، سازمان کوچکی نیز در مرکز تشکیل شود. لذا در سال ۱۳۱۷ در اداره امور کشاورزی، دائره ای بنام دائره جنگل تاسیس و تصدی آن در سال ۱۳۱۸ به آقای مهندس کریمی ساعی واگذار گردید.در اثر اقدامات مجدانه مرحوم ساعی توجه اداره کل کشاورزی بیش از پیش به موضوع چنگلها معطوف و مقرر گردیده اداره جداگانه ای بنام “اداره جنگلبانی” به ریاست خود ایشان تشکیل گردید. پس از تشکیل اداره جنگلبانی، آقای مهندس ساعی گزارش جامعی در باب لزوم تشکیل سازمان در محل کوچکی آزمایش شود تا در صورت حصول نتیجه مساعد در سراسر شمال تعمیم داده شود. برای این منظور ناحیه “کجور” از شمال به دریای خزر، از جنوب به ارتفاعات البرز، از مغرب به دره چالوس و از شرق به رودخانه گلندرود و علمده محدود است) انتخاب و متعاقباً در اواخر ۱۳۱۹ اقدام به تاسیس چهار خزانه جنگلی در دشت نظیر چالوس ۰ علمده و ولی آباد گردید. ولی به مناسبت وقایع بین المللی و بدلیل مشکلات نظامی و سیاسی روز با ادامه این عملیات نظر مساعدی نشان داده نشد و و در نتیجه تکمیل آن میسر نگردید تا اینکه در اثر حوادث شهریور سال ۱۳۲۰ موضوع کلا به بوته فراموشی سپرده شد.

تشکیل اداره کل جنگلها
در نیمه دوم سال ۱۳۲۰ اداره کل کشاورزی به وزارت کشاورزی و در سال ۱۳۲۱ اداره جنگلبانی به اداره کل جنگلها تبدیل گردید و در هر یک از مناطق شمال (گیلان – شهسوار – مازندران – گرگان) سازمان منطقه ای جنگلبانی که تحت نظر رؤسای ادارات کشاورزی زیر نظر رئیس جنگلبانی انجام وظیفه می کردند.
تشکیلات منابع طبیعی در سال ۱۳۲۱
در این موقع تصویبنامه ای برای تسویه چوبهایی که در وقایع شهریور ماه ۱۳۲۰ با پروانه و بدون پروانه (سواستفاده از وقایع ۱۳۲۰) قطع شده بود به تصویب رسید. بر اساس این تصویبنامه چوبهای غیر مجاز به سود دولت شد و پس از آن قطع چوب طبق قانونی است که لایحه آن از طرف وزارت کشاورزی تهیه و با تصویب مجلس شورای ملی پیشنهاد خواهد شد.

در سال ۱۳۲۱ نخستین قانون راجع به جنگلها مشتمل بر ۱۸ ماده و ۷ تبصره به تصویب رسید و آئین نامه آن در اوایل سال ۱۳۲۲ از تصویب هیئت وزیران گذشت.
در اواخر سال ۱۳۲۲ اداره کل جنگلها به منظور ترتیب و تجهیز کادر فنی طبق مصوبه هیئت دولت و اساس نامه شورایعالی فرهنگ دو دوره کلاس کمک مهندسی جنگل و یک دوره کلاس جنگلبانی تاسیس نمود و فارغ التحصیلان آنرا برای تقویت کادر مناطق جنگلبانی به شمال اعزام داشت.
ضمنا برای تشخیص درختان و چوبهایمجاز از غیر مجاز چکشهایی به شکل مثلث. مربع و دایره تعبیه گردید که هنوز هم معمول است. تصدی اداره جنگلها تا اواسط سال ۱۳۲۴ با آقای مهندس کریم ساعی بود و از این تاریخ تا تاریخ ۱۰/۴/۱۳۲۶ با آقای مهندس غلامعلی بنان و در حدود دو ماه بعد از آن با آقای صنایی بود و سپس تا اواخر سال ۱۳۲۷ که به موجب تصویبنامه شماره ۲۰۵۲۳ مورخ ۲۴/۱۲/۱۳۲۷ هیئت وزیران اداره کل جنگلها به بنگاه جنگلها تبدیل شد با آقای مهندس کاظم مشیر فاطمی بود.

بنگاه جنگلها
هیئت وزیران در جلسه ۲۴/۱۲/۱۳۲۷ بنا به پیشنهاد ۱۴ اسفند ماه ۱۳۲۷ وزارت کشاورزی، مراتب زیر را تصویب نمودند:
۱- به منظور حفظ و حراست جنگلها بنگاهی به نام “بنگاه جنگلها” تشکیل می شود.
۲- وزارت دارایی کلیه جنگلهای دولتی و مراتع واقع در حوزه آن جنگلرا به بنگاه جنگلها منتقل خواهد نمود.
۳- بنگاه جنگلها دارای شخصیت حقوقی مستقل و روی اصول بازرگانی بهره برداری اداره شده و تحت نظر وزارت کشاورزی خواهد بود.
در این تصویب نامه وظایف – سرمایه – هیئت مدیره – هیئت بازرسی و امور استخدامی منظور گردیده بود.
وظایف بنگاه علاوه بر حفظ، احیاء توسعه و بهره برداری جنگلهای دولتی و ایجاد صنایع مختلف چوب و نقشه برداری از آنها، نظارت و مراقبت در بهره برداری جنگلهای غیر دولتی و همچنین مشارکت با صاحبان جنگلهای غیر دولتی در امر بهره برداری و ایجاد صنایع بود.
– ضمناً اداره امور مراتعی که در جنگلهای دولتی واقع شده اند بعهده بنگاه بود.
بنگاه دارای هیئت مدیره ای مرکب از سه نفر بود که بر اساس بند ۶ تصویبنامه به طریق زیر تعیین می گردد.
الف- رئیس هیئت مدیره که از طرف وزارت کشاورزی تعیین می گردد.
ب- یک نفر از اعضاء هیئت مدیره را وزارت کشاورزی و یک نفر را وزارت دارایی تعیین خواهد نمود.
تبصره: یک نفر از اعضا هیئت مدیره بنابر انتخاب وزارت کشاورزی، سمت مدیر عامل بنگاه را خواهد داشت.
– بر اساس بند ۷ تصویبنامه بنگاه دارای یک بازرس فنی (از طریق وزارت کشاورزی) و یک بازرس مالی (از طرف وزارت دارایی) بود. پس از تشکیل هیئت مدیره، آئین نامه بنگاه و با موافقت وزارت دارایی و پیشنهاد وزارت کشاورزی به تصویب رسید.
سازمان بنگاه در مرکز شامل تشکیلات زیر است.

شمای تشکیلات منابع طبیعی کشور در سال ۱۳۲۷ تشکیلات مرکزی “بنگاه جنگلها”
در تشکیلات بنگاه در نواحی “خارج از مرکز” قسمتی از جنگل که نگهبانی آن به عهده یک مامور جنگلبانی واگذار می شد اساس کار قرار گرفته و نام آن حوزه «جنگلبانی» گذارده شد.
مرکز مشترک دو الی ۴ جنگلبانی که در حوزه های جنگلبانی مجاور پاسبانی می کردند «پاسگاه جنگل» نامیده می شد و ارشد جنگلبان هر پاسگاه علاوه بر مسئولیت حوزه خود بر تمام حوزه پاسگاه نظارت داشت. این مامور جنگلبان ارشد نامیده می شد.
دو الی چهار پاسگاه تحت نظر یک سر جنگلبانی و دو الی ۶ سر جنگلبانی تحت نظر یک جنگلدار اداره می شد. و چند جنگلدار تحت نظر یک سر جنگلدار بودند. سر جنگلدار مسئول یک منطقه جنگلی است مانند منطقه گیلان و آستارا- منطقه شهسوار و نوشهر – منطقه مازندران و غیره. چند منطقه جنگل یک (ناحیه) جنگل را تشکیل می داد که تحت سرپرستی یک (سر بازرس فنی جنگل) بود.

شمای تشکیلات منابع طبعی کشور تشکیلات خارج از مرکز “بنگاه جنگلها” در سال ۱۳۲۷
بر اساس این رویه بنگاه جنگلها در شمال چهار سر جنگلداری به شرح زیر داشت:
۱- سر جنگلداری گیلان و آستارا به مرکزیت رشت شامل چهار جنگلداری
۲- سر جنگلداری شهسوار و نوشهر به مرکزیت شهسوار شامل سه جنگلداری
۳- سرجنگلداری مازندران به مرکزیت شاهی (قائم شهر) شامل چهار جنگلداری
۴- سرجنگلداری گرگان به مرکزیت گرگان شامل چهار جنگلداری
بازرسی چوب آلات و هیزم وارده به تهران از طریق راه آهن نیز کماکان به پست بازرسی حمل چوب ایستگاه راه آهن واگزار شد.
چون با اجرای تصویب نامه شماره ۲۰۵۲۳ مورخ ۲۴/۱۲/۱۳۲۷ جنگلهای دولتی و مراتع واقع در حوزه آنها که عایداتی دارند به بنگاه جنگلها، تدریجاً منتقل می شد، لذا دذ بسیاری از مناطق کشور منجمله اردبیل، خلخال، رضائیه، بهاباد، کرمان، سردشت، شلدوز، آستارا، اهواز، دزفول، آبادان، بهبهان، شوشتر، مسجد سلیمان، هفتگل، دست میشان، بیرجند، درگز، قوچان، دامغان، باجگیران، کاشمر، بجنورد، خرم آباد، بروجرد، اصطبانات، جهرم، آباده و فیروز آباد و استان هشتم پاسگاه های وصول عواید محصولات جنگلی دایر شده بود که در بعضی از آنها مامورین کشاورزی، در برخی از نقاط مامورین دارائی بعلت عدم حضور مامورین بنگاه، درآمد را دریافت و بحساب بنگاه واریز مینمودند.

در سال ۱۳۲۹ برای حفاظت جنگلهای منطقه خراسان بخصوص جنگلهای پسته بررسی های مقدماتی برای تشکیل سرجنگلداری خراسان شروع شد.
درسالهای ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۴ جنگلهای شمال کشور دستخوش بحرانی شبیه آنچه که در شهریور سال ۱۳۲۰ پیش آمده بود شد. درختان زیادی بدون ترتیب و اصول و با شدت زیاد قطع شدند و چوب آلات آنها در جنگل باقی ماندو این بحران در تخریب جنگل به اضافه عوامل دیگر موجب شد که هیأتهای نظامی وارد کار جنگل شدند. دو نفر سرتیپ، عده ای سرهنگ و سرگرد و نظامیان دیگر به استعداد یک لشکر در کلیه ادارات و واحد های تابعه مستقر شدند. در کنار هر مدیر یک سرهنگ و در کنار هر جنگلبان یک سرباز حضور داشت این دوره که با مدیریت سرلشگر ((اخوی)) شروع شد با تحولاتی چند تا سال ۱۳۳۹ ادامه یافت.
پیدایش جنگل

تعریف جنگل و انواع آن
جنگل منطقه وسیعی پوشیده از درختان، درختچه ها و گونه های علفی است که همراه با جانوران وحشی نوعی اشتراک حیاتی گیاهی و جانوری را تشکیل داده و تحت تاثیر عوامل اقلیمی و خاکی قادر است تعادل طبیعی خود را حفظ کند.
حداقل سطحی که برای تشکیل جنگل از نظر علمی لازم بسته به نوع گونه درختی، شرایط محیطی و غیره تغییر می کند. این مساحت در شرایط معمولی حداقل ۳/۰ هکتار (۳هزار متر مربع) است. واژه «جنگل»از زبان سنسکریت است و به اکثر زبانهای اروپایی نیز وارده شده است و معنای جنگل طبیعی و بکر را می دهد. جنگل بسته به نوع پیشدایش آن و خصوصیات ساختاری به جنگل بکر، جنگل طبیعی، جنگل مصنوعی یا جنگل دست کاهش طبقه بندی می شود. جنگل بکر یا جنگل دست نخورده، جنگلی است که بدون دخالت انسان بوجود آمده است و ترکیب گونه های درختی و درختچه ای و علفی آن طوری است که وضعیت کاملاً طبیعی را نشان می دهد. چوب و سایر فرآورده های تولید شده در جنگل بکر در همان سیستم طبیعی تجزیه شده و به خود جنگل بر می گردد. بعبارت دیگر از جنگل بکر هیچ گونه موادی (زنده یا غیر زنده) به خارج از آن حمل نمی‌شود.

رویش چوبی جنگلهای بکر که به حالت تعادل رسیده باشند عملاً صفر است، یعنی همان قدر که چوب و سایر مواد آلی تولید می شود همان قدر هم تجزیه می شود و یا می پوسد. بعبارت دیگر چرخه رفت و بازگشت مواد در یک جنگل بکر چرخه ای بسته است.
در جنگل بکر بین تولید کنندگان (گیاهان)، مصرف کنندگان (جانوران) و تجزیه کنندگان (جانوران ریز) یک اشتراک حیاتی متقابل و پایدار برقرار است. جنگل های بکر از تنوع زیستی بالایی برخوردارند و دارای اطلاعات ژنتیکی ارزشمندی هستند که تا به امروز بسیاری از این اطلاعات کشف نشده است. امروزه ارزش جنگلهای بکر بسیار زیاد است هر چند که متاسفانه روند تخریب کمی و کیفی آنها در دنیا رو به افزایش است.
امروزه سعی بر این است که جنگلهای بکر باقی مانده بر روی کره زمین را حفظ و از آنها
بعنوان ذخیره گاههای اطلاعات ژنتیکی و تنوع زیستی استفاده شود. امروزه تبدیل جنگلهای بکر به جنگلهای بکر به جنگلهای بکر به جنگلهای صنعتی قابل توجیه نیست و نگهداری آنها حتی از نظر اقتصادی نیز قابل توجیه است.

جنگل طبیعی، جنگلی است که بدون دخالت انسان به وجود آمده است ولی انسان به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آن دخالت (بهره برداری) کرده است.
جنگلهای بکر دست خورده هستند. ترکیب درختان و سن آنها و تنوع گونه های گیاهی و جانوری در یک جنگل طبیعی با جنگل بکر متفاوت است و عموماً جنگل طبیعی از نظر زیست محیطی فقیرتر از جنگل بکر است. با وجود این جنگلهای طبیعی قادرند چشم اندازهای طبیعی هر منطقه را حفظ کرده و در اکثر موارد از جنگلهای مصنوعی یا دست کاشت غنی تر و پایدار تر باشند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.