مقاله بررسی برخی صفات گندم تلقیح شده با باکتری Azospirillum brasilense تحت تنش شوری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی برخی صفات گندم تلقیح شده با باکتری Azospirillum brasilense تحت تنش شوری دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی برخی صفات گندم تلقیح شده با باکتری Azospirillum brasilense تحت تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی برخی صفات گندم تلقیح شده با باکتری Azospirillum brasilense تحت تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی برخی صفات گندم تلقیح شده با باکتری Azospirillum brasilense تحت تنش شوری :

تعداد صفحات:۲۲
چکیده:
به منظور ارزیابی واکنش گیاه گندم نسبت به تنش شوری و همچنین تأثیر تلقیح بذور این گیاه با باکتری آزوسپیریلوم برازیلنس (Azospirillum brasilense)، آزمایشی در سال ۱۳۹۱ در گلخانه مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج واقع در ماهدشت به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. این آزمایش دارای سه عامل اصلی رقم در دو سطح متحمل (بم) و حساس (تجن)، روش تلقیح در سه سطح (روش بذر مال، روش پیشنهادی، بدون تلقیح) و شوری در دو سطح (EC=12ds/m) شاهد) بود که در مجموع ۱۲ تیمار آزمایش را تشکیل می داد. در روش پیشنهادی تلقیح، بذور پس از ضدعفونی سطحی به ترتیب برای مدت ۳ ساعت در آب و ۳ ساعت در مایه تلقیح قرار داده شدند. در روش معمول تلقیح (بذر مال) بذور پیش از کاشت برای مدت ۳۰ دقیقه در مایه تلقیح قرار داده شدند. نمونهبرداری از گیاه پس از بالغ شدن برگ پنجم صورت گرفت. و صفاتی مانند غلظت پرولین، میزان سدیم و پتاسیم برگ وریشه اندازه گیری شد. در پایان مشخص شد که اثر اصلی رقم و اثر اصلی شوری در کلیه صفات در سطح احتمال ۱% معنیدار می باشند و همچنین اثر اصلی روش تلقیح نیز در کلیه صفات در سطح احتمال ۱% معنی دار می باشند. در مورد اثرمتقابل رقم در شوری در همه صفات در سطح احتمال ۱% معنی دار می باشد. اثرات متقابل رقم در روش تلقیح در شورینیز صفت پرولین در سطح احتمال ۵% معنی دار شد و در سایر صفات معنی دار نمی باشد. البته در سایر صفات تلقیح باباکتری مقدار آن ها را تغییر داد ولی نه به طور معنی دار. این نتایج نشان می دهد در شرایط شور میزان سدیم در اندامهوایی افزایش و در نتیجه نسبت پتاسیم به سدیم در اندام هوایی کاهش می یابد که این امر تحمل گیاه به تنش شوری راکاهش می دهد. همچنین غلظت پرولین در شرایط شور در گیاه افزایش پیدا کرد که یک مکانیسم برای تحمل به شوریاست، این میزان پرولین از طریق تلقیح گیاه با باکتری آزوسپیریلوم برازیلنس کاهش پیدا کرد که به تحمل گیاه به تنششوری کمک می کند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.