مقاله اسهال‌


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اسهال‌ دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اسهال‌  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اسهال‌،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اسهال‌ :

اِسهال یا شِکَمرَوی یک علامت است. و در پزشکی با افزایش حجم مدفوع به میزان بیش از ۲۰۰ گرم در شبانه روز (در مورد بزرگسالانی که رژیم غذایی غربی دارند)، تعریف می‌شود، هرچند در اصطلاح عامیانه به تعدد دفعات اجابت مزاج یا آبکی شدن مدفوع اطلاق گردد.بیماریهایی که اسهال از تظاهرات آنهاست، بسیار زیادند و لیست بسیار بزرگی را شامل می‌شود، که از آن جمله

بیماریهای عفونی و سوء جذب و نقص ایمنی است.اسهال به مدت کمتر از ۲ هفته، حاد و بیش از ۴ هفته مزمن نامیده می‌شود. درمان اسهال،به طور کلی، استفاده از مایعات است.
دفعات روزانه اجابت مزاج بر حسب رژیم غذایی و شخص فرق می‌کند. هنگام اِسهال مدفوع حاوی آب بیشتری از مواقع طبیعی است که آن را مدفوع شل یا آبکی می‌نامند.

اسهال حاد ومزمن
اسهال حاد بطور ناگهانی شروع می‌شود و ممکن است چند روز ادامه یابد.علت آن عفونت روده است. اسهال مزمن از روزی به روزی فرق می‌کند و معمولاً بیش از سه هفته طول می‌کشد.علت آن چیزهایی از قبیل کمی تغذیه، عفونت، کرمها و یا سایر انگل‌های روده است.
خطرات اسهال
دو خطر اسهال، مرگ و اختلال تغذیه است. مرگ از اسهال حاد معمولاً به علت از دست رفتن مقادیر زیاد آب و املاح بدن است .این امر را از دست دادن آب و املاح می‌نامند.

اسهال منجر به از دست دادن آب و املاح می‌شود. بدن معمولاً آب و املاح مورد نیاز خود را از طریق نوشیدنی‌ها و غذا بدست می‌آورد و معمولاً آب و املاح را از طریق مدفوع ادرار و عرق از دست می‌دهد.هرچه یک بیمار مدفوع] اسهالی بیشتری دفع کند آب و املاح بیشتری از دست می‌دهد، از دست دادن آب و املاح ممکن است در نتیجه استفراغ زیاد که اغلب همراه با اسهال است نیز ایجاد شود

درمان اسهال
مهم‌ترین اقدامات در درمان اسهال عبارت‌اند از: پیشگیری از، دست دادن آب واملاح در صورت امکان و درمان کامل و سریع از دست دادن آب و املاح به همان نسبتی که پیدا می‌شود.
پشگیری از دست دادن آب و املاح
معمولاً در خانه می‌توان به‌وسیله نوشیدن زیاد مایعات به محض شروع اسهال اقدام کرد مانند لعاب برنج، آب میوه چای کمرنگ و یا محلول خانگی شکر و نمک.
بهترین درمان از دست دادن آب و املاح در صورت بروز آن روش مایع‌درمانی (ORS) است.
اسهال
تعریف:

حالتی است که دفع اجابت مزاج از حد عادی بیشتر و حجم مدفوع و مقدار مایع افزایش می یابد که نسبت به رژیم غذایی کشورهای مختلف فرق می کند. در کشورهایی مثل آمریکا و اروپای شمالی به طور متوسط وزن مدفوع آنها ۲۰۰ گرم در روز می باشد و بیشتر از این مقدار اسهال

محسوب می شود، اما در کشورهایی که فیبرو سلولز مصرف می کنند این مقدار فرق می کند. بطور کل اجابت مزاج از سه در روز تا سه در هفته طییعی به حساب می آید و بستگی به عادت طبیعی شخص دارد و اگر بیش از حد طبیعی باشد حالت اسهال را پیدا خواهد کرد.

عواملی که موجب اسهال می شود شامل:
۱-مصرف بعضی از داروها.
۲-مواد غذایی که در ترکیب آنها رنگ به کار رفته است.
۳-عوامل میکروبی(باکتری- ویروس- قارچ- انگل)

نکته:
در مواردیکه شخص در اثر مشکلات روانی و مسائل استرس را دچار سندرم بوده تحریک پذیر می شود بیشتر دچار اسهال می شود.

علائم:
علائم بیماری شامل: تهوع، استفراغ، گاهی تب، درد شکم(دل پیچه)، در بعضی از مواقع قرقر روده، بی اشتهایی، تشنگی و عطش می باشد.

پیشگیری:
با رعایت بهداشت و شستن دستها، پختن فراورده های گوشتی و سبزی، نگهداری شیر و لبنیات در یخچال به روش صحیح می توان از بروز اسهال جلوگیری کرد.

درمان:
جایگزین کردن مایعات از دست رفته بدن و مصرف دارو طبق تجویز پزشک.

چند نکته مهم:
۱-داروهای ضد اسهال فقط باید با تجویز پزشک مصرف شود و به هیچ عنوان داروهایی که برای بزرگسالان مصرف می شود به کودکان داده نشود.
۲-مصرف نبات داغ یا آب قند حالت اسهال را تشدید می کند به خصوص در مواردیکه اسهال عفونی است حتی مصرف نوشابه نیز خطرناک است چون قند موجود در این مواد باعث افزایش رشد عامل اسهال می شود.

۳-بهترین ماده غذایی مصرف ماست(مخصوصاً ترش مزه به علت اسید لاکتیک موجود در آن) وکته وهمچنین لعاب برنج، فرنی، دوغ می باشد و به طور کلی برای بزرگسالان ممنوعیت ماده غذایی خاص وجود ندارد. در مصرف مواد غذایی بهتر است که تعداد دفعات غذا را افزایش داده اما حجم آن را کم نمایید همچنین مایعات بیشتر از حد عادی استفاده شود.

شرح بیماری اسهال
اسهال‌ حاد عبارت‌ است‌ از اجابت‌ مزاج‌ شل‌، آبکی‌، به‌ دفعات‌ زیاد. اسهال‌ یک‌ علامت‌ است‌ نه‌ یک‌ بیماری‌. اسهال‌ ساده‌ در تمام‌ گروه‌های‌ سنی‌ شایع‌ است‌.
علایم‌ شایع‌
درد شکمی‌ همراه‌ با دل‌

پیچه‌
اجابت‌ مزاج‌ شل‌ و آبکی‌
گاهی‌ ناتوانی‌ در کنترل‌ اجابت‌ مزاج
گاهی‌ تب‌
علل‌
علل‌ متعددی‌ وجود دارند، از جمله‌ علل‌ عفونی‌ (ویروسی‌، انگلی‌، باکتریایی‌)
عوامل تشدید کننده بیماری
ناراحتی‌ عاطفی‌ یا استرس‌ حاد
مسمومیت‌ غذایی‌
بیماری‌ کرون‌ (آنتریت‌ منطقه‌ای‌)
نشانگان‌های‌ سوءجذب‌
بیماری‌ یا تومور لوزالعمده‌ (بدخیم‌ یا خوش‌خیم‌)
دیورتیکولیت‌
غذاهای‌ مثل‌ آلو یا حبوبات‌
سوء مصرف‌ الکل‌
مصرف‌ داروهایی‌ مثل‌ مسهل‌ها، داروهای‌ ضداسید، آنتی‌بیوتیک‌ها، کینین‌، یا داروهای‌ ضدسرطان‌
آلرژی‌ غذایی‌
اشعه‌ درمانی‌ برای‌ سرطان‌
بروز یک‌ بیماری‌ اخیر
نشانگان‌ روده‌ تحریک‌پذیر (کولیت‌ عصبی‌) یا بیماری‌ التهابی‌ روده‌
محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌
سرکوب‌ ایمنی‌ به‌ علت‌ بیماری‌ یا داروها
مسافرت‌ به‌ کشورها دیگر

نوشیدن‌ آب‌ نهرها، چشمه‌ها، یا چاه‌ها که‌ تصفیه‌ نشده‌اند

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.