مقاله مقدمه کوتاهی بر موشک


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقدمه کوتاهی بر موشک دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقدمه کوتاهی بر موشک  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقدمه کوتاهی بر موشک،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقدمه کوتاهی بر موشک :

هر وسیله پرنده از یک نیروی جلوبرنده برای غلبه بر نیروهائی که طبیعت به آن وارد می کند و همچنین پیشروی استفاده می کند. در وسایل پرنده این نیروی جلوبرنده توسط انواع موتورهای توربوجت، توربوفن، توربوپراپ، توربوشافت، رم جت، اسکرم جت و موتورهای راکت سوخت جامد و سوخت مایع به دست می آید. انواع موتورهای یاد شده از یک ماده سوختنی و یک اکسیدکننده برای ایجاد نیروی جلوبرنده استفاده می کنند که در هواپیما ها و هلیکوپتر ها وسیله پرنده ماده سوختنی را با خود حمل می کند و از هوای محیط به عنوان اکسید کننده استفاده می کند. ولی موشکها وسایل پرنده ای هستند که علاوه بر مواد سوختنی اکسید کننده ها را نیز با خود حمل می کنند. با این تفسیر موشکها در محیطهائی که هوا وجود ندارند نیز قابل استفاده هستند مانند خارج از جو زمین و یا در زیر آب. اکثریت موشکها از موتورهای راکت سوخت جامد و یا سوخت مایع برای ایجاد نیروی جلوبرنده استفاده می کنند ولی در برخی موارد از موتورهای توربوجت و رم جت و اسکرم جت نیز در موشکها استفاده می شود.

در صورتی که مباحث مربوط به راکت و موتور راکت را به عنوان دو بحث جداگانه در نظر بگیریم می توان دو تعریف جداگانه برای آنها در نظر گرفت. راکتها وسایل پرنده ای هستند که در ابتدا به سوی یک هدف نشانه روی می گردند و پس از شلیک هیچ گونه کنترلی بر روی آنها وجود ندارد. در صورتی که موتور راکت فقط یک سیستم جلوبرنده است. در قیاس راکت با موشک توجه به این نکته ضروری است که موشکها در تمامی و یا قسمتی از مسیر حرکت خود به صورتهای مختلف قابل کنترل هستند. بنابراین سه عنوان راکت و موشک و موتور راکت دارای معانی و مفاهیم مستقلی هستند.

انواع موشکها

موشکها را در یک دسته بندی کلی می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی نمود.
موشکهای ماهواره بر
موشکهای تحقیقاتی
موشکهای جنگی

موشکهای حمل کننده ماهواره برای حمل ماهواره و محموله های فضائی و قرار دادن آنها در مدارات مختلف به کار می روند.

موشکهای تحقیقاتی برای انجام ماموریت های تحقیقاتی مانند هواشناسی یا زمین شناسی کاربرد دارند.

موشکهای جنگی به پنج دسته کلی تقسیم بندی می گردند:
موشکهای بالستیک با بردهای مختلف از موشکهای برد کوتاه (Short Range Ballistic Missile) تا موشکهای قاره پیما (Intercontinental Ballistic Missile).
دلیل نامگذاری این موشکها مسیری است که این موشکها به صورت منحنی و در قالب مکانیک پرتابه ای طی می نمایند.
موشکهای کروز (Cruise) که از باله ها و نیروهای آیرودینامیکی برای کنترل وضعیت خود استفاده می کنند.
موشکهای پدافند هوائی
موشکهای ضد زره
موشکهای دوزیست (موشکهای شلیک شونده به یا از داخل آب)
ویژگی‌های سیستم موشک بالستیک

 

موشک بالستیک، بدون سرنشین و دارای سکوی پرتاب‌کننده هدایت‌شونده با یک یا چند مرحله پرتاب است که معمولاً نیروی رانش را برای بخش کوچکی از مسیر پرواز فراهم می‌کند. در بیشتر مسیر پرواز، کلاهک‌های موشک از خط سیر آزاد پرواز بالستیکی عبور می‌کند که برای موشک‌های دوربردتر، قسمتی یا تمام آن، بر فارز جو قرار دارد. مدت زمان پرواز به‌سوی هدف، از چند دقیقه برای سیستم‌های تاکتیکی کوتاه برد، تا حدود سی دقیقه برای موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای در نوسان است.

موشک بالستیک، شامل سیستم‌های هدایت ثابتی است که شتاب و جهت‌یابی موشک را ثبت می‌کند. پیش از پرتاب، مختصات نقطه هدف و پرتاب، وارد کامپیوتر موشک می‌شود. سیستم هدایت و کنترل، با استفاده از اطلاعات جهت‌یابی، به‌گونه‌ای موشک را هدایت می‌کند که در پایان کار، کلاهک، بردار سرعت مناسب را برای رسیدن به هدف داشته باشد. برخلاف هواپیما، موشک بالستیک سیستمی تک پرتابی است که وقتی پرتاب شد، برای بار دیگر قابل برگشت و استفاده مجدد نیست. پیش از عملیات طوفان صحرا، هیچ یک از دولت‌های در حال توسعه، موشک‌های ضدتاکتیکی (ATM) را مستقر نکرده بودند و این موضوع عموماً درک شده بود که موشک‌های بالستیک برای رسیدن به اهدافشان، غیرقابل جلوگیری هستند. به استثنای موشک‌های سی‌اس‌اس-۲ چینی فروخته شده به عربستان صعودی، که نیمه محرک است، سیستم‌های موشک بالستیک منطقه‌ای مورد بحث، کاملاً متحرک بوده و معمولاً از یک پایگاه یا جایگاه عملیاتی اصلی به‌کار گرفته می‌شوند.

جایگاه موشک متحرک- کاراژهای موشک- امکانات تعمیر و نگهداری و آموزش و امکانات کنترل کلاهک را در خود جای داده است. موشک‌ها بر روی وسائل نقلیه (یعنی پرتاب‌کننده‌های متحرک) حمل می‌شوند که کنترل محیطی و قدرت سیتسم پیش از پرتاب را فراهم می‌آورد. وسایل نقلیه دیگر، نظیر آنهایی که برای فرماندهی و کنترل و امنتیت به‌کار می‌روند، معمولاً پرتاب‌کننده متحرک را همراهی می‌کنند. اگرچه هر سیستم متحرک، ذاتاً پیچیده‌تر از سیستمی است که پایه ثابت دارد، تحرک‌پذیری می‌تواند قابلیت دوام زیادتر را در وضعیت حمله، تضمین کند؛ چراکه پرتاب‌کننده‌های متحرک، از جایگاه‌های خود دور می‌شوند و مکان پرتاب‌کننده‌های پراکنده شده، به‌سادگی یافته نمی‌شود.

پایگاه موشک بالستیک، شامل نیرو و امکانات ذخیره‌سازی و کنترل موشک، تعمیر و نگهداری، آزمایش‌های پرواز، آموزش خدمه و کنترل و استقرار کلاهک می‌شود و نیازمند فعالیت فوق‌العاده پیچیده و پرهزینه و مستلزم نیروهای بسیار ماهر و آموزش فنی نیست. این موضوع، کاملاً برخلاف شالوده استقراری موردنیاز برای نگهداری و به‌کارگیری سیستم‌های هواپیمای پیشرفته است.
موشک بالستیک منطقه‌ای در مقابل موشک بالستیک استراتژیک :

نقش موشک‌های بالستیک در رقابت نظامی منطقه‌ای، با موشک‌های بالستیکی استراتژیک که در رویارویی ابرقدرت‌ها مطرح بود، تفاوت دارد. روابط استراتژی میان ایالات متحده و روسیه، می‌تواند به‌عنوان رفتار واکنش محدود و مستدلی در ارتباط با تسلیحات هسته‌ای و سیستم‌های پرتاب آنها مشخص شود. هر دو طرف، برای کنترل، تأمین و امنیت واقعی تسلیحات هسته‌ای، دقت زیادی معمول داشته‌اند. دکترین‌های هسته‌ای هر دو طرف بر بازدارندگی تأکید کرده و هیچ طرفی، از این تسلیحات علیه دیگری استفاده نکرده است. در عین حال، برای جلوگیری از حملات هسته‌ای، دکترین ایالات متحده و اتحاد شوروی، مستلزم این قابلیت بود که برای تلافی‌جویی و نابودی چند صد هدف در خاک دشمن، در همه وضعیت‌ها در حالت آماده‌باش قرار داشته باشند. توانایی به مخاطره انداختن نیروهای استراتژی و صحنه نبرد هسته‌ای، اولویت مهمی در این زمینه است.

این معیار، تقاضاهای زیادی ازجهت تعداد، تنوع، قابلیت بقاء و قابلیت تهاجمی نیروهای استراتژی ایجاد می‌کند. در واکنش به این تقاضاها ایالت متحده و روسیه، موشک‌های بالستیک دوربرد زمین- پایه و دریا- پایه ثابت و متحرک را همانند بمب‌افکن‌های سنگین گسترش داده‌اند. موشک‌های بالستیک استراتژیک بخش مهم و بسیار چشم‌گیر زرادخانه ابرقدرت‌ها را تشکیل داده و برخلاف بمب‌افکن‌ها، هیچ سیستم دفاعی از نظر تکنولوژیک در دسترس نیست که بتواند ضربه‌های این تسلیحات را کند نماید. این موضوع، عجیب نیست که موشک‌های بالستیکی به‌عنوان نماد بالقوه قدرت و پرستیز و علاوه بر آن، به‌عنوان عنصر اساسی نیروی نظامی جدید، به‌حساب آید. چنین ملاحظاتی، لااقل بخشی از انگیزه دستیابی به موشک‌های بالستیک از سوی ملت‌های در حال توسعه را ارائه می‌کند.

اما منطق نظامی ابرقدرت‌ها در تأمین موشک‌های بالستیکی، چگونه می‌تواند برای دولت‌های منطقه بکار گرفته شود؟ در مقابله با ابرقدرت‌ها، رقیب‌های منطقه‌ای معمولاً مرز مشترکی با فاصله‌های مشخصی میان مراکز جمعیتی، یا مناطق صنعتی و یا امکانات نظامی دارند که به فواصل از صد تا هزاران کیلومتر گسترده شده است. درحالی که کشورها به تنهایی ممکن است و یا ممکن نیست محدودیت‌های سیاسی و نظامی در منطقه خود اعمال کنند، در همان حال احتمال دارد توجه خود را به تأمین تعداد نسبتاً معدودی سلاح هسته‌ای معطوف نمایند که علیه اهداف ثابت برای بازداشتن (یا حمله به)‌ دشمن مناسب باشد.

علاوه بر این، اماکان ندارد که رقبای منطقه‌ای، موشک‌های بالستیک را صرفاً به عنوان وسائل پرتاب جنگ‌افزارهای هسته‌ای محسوب دارند. درصورتی که موشک‌های بالستیکی، همراه با کلاهک‌های شیمیایی و متعارف مستقر شود، کمتر تخریبی است و بیشتر همانند سایر سلاح‌های جنگی عمل می‌کند.
این ملاحظات نشان می‌دهد که قدرت‌های در حال ظهور هسته‌ای منطقه‌ای، ممکن است تفاوت‌های عمده و نه‌چندان قانع‌کننده‌ای با ابرقدرت‌ها داشته باشند، این تفاوت‌ها در تعداد تسلیحات، دقت سیستم‌های پرتاب، سرعت رسیدن به هدف، برد، ظرفیت حمل مهمات، فرماندهی، کنترل و قابلیت بقاست.
بنابراین، تنوع گسترده‌ای در سیستم‌های پرتاب، شامل هواپیماهای نظامی با برد کمتر، موشک‌های کروز، یا حتی حمل و نقل زمینی وجود دارد که ممکن است به طول منطقی، به‌عنوان حمل کنندگان موثر تسلیحات هسته‌ای و دیگر مهمات و جنگ‌افزارها تلقی شوند.

نگنده ضربتی مشترک، JSF، بوسیله کمپانی هوانوردی لاکهید مارتین برای نیروی هوائی، نیروی دریائی، تفنگداران دریائی ایالات متحده و نیروی دریائی سلطنتی بریتانیا تهیه گردیده است. این جنگنده چند منظوره فوق صوتی و پنهان کار با عنوان F-35 شناخته می شود. JSF در سه نوع ساخته می شود. یکی هواپیمائی با برخاست و نشست متعارف (Conventional Take-off and Landing, CTOL) برای نیروی هوائی ایالات متحده، دیگری یک هواپیمای ناونشین (Carrier Version, CV) برای نیروی دریائی ایالات متحده و دیگری یک هواپیمای کوتاه برخاست و عمود نشین (Short Take-off and Vertical Landing, STOVL) برای تفنگداران دریائی ایالات متحده و نیروی دریائی سلطنتی. البته وجه اشتراکی ۷۰ الی ۹۰ درصدی میان انواع هواپیماها لازم می باشد.

نیازمندی ها به این هواپیماها عبارتند از:

F-35A که یک جنگنده حمله از هوا به زمین و برای جایگزینی F-16 و A-10 در ادامه پروژه F-22 توسط نیروی هوائی ایالات متحده می باشد. تعداد مورد نیاز به این نوع ۱۷۶۳ فروند می باشد.

F-35B که یک جنگنده ضربتی کوتاه برخاست عمودی نشین برای تفنگداران دریائی ایالات متحده بوده و جایگزین F/A-18B/C و AV-8b خواهد شد. تعداد مورد نیاز به این نوع ۴۸۰ فروند می باشد.

F-35C که یک جنگنده ضربتی برای نیروی دریائی سلطنتی بریتانیا جهت جایگزینی Sea Harrier ها می باشد. تعداد مورد نیاز به این نوع ۶۰ فروند می باشد.

F-35C که یک جنگنده ضربتی روزهای اولیه جنگ برای نیروهای دریائی ایالات متحده بوده و جهت جایگزینی F/A-18B/C و A-6 در ادامه پروژه F/A-18E/F می باشد. تعداد مورد نیاز به این نوع ۴۸۰ فروند می باشد.

در سال ۱۹۹۶ مناقصه ای برگزار گردید که بر اساس آن دو کنسرسیوم به رهبری لاکهید مارتین و بوئینگ موظف گردیدند تا نسخه نمایشی از انواع مختلف جنگنده ضربتی مشترک را تولید نمایند و نهایتا با شکست پروژه X-32 بوئینگ در مقابل پروژه X-35 لاکهید مارتین و در سال ۲۰۰۱ کنسرسیوم بین المللی به رهبری لاکهید مارتین موظف به ساخت پرنده X-35 خود با نام جدید F-35 گردید. در فاز نمایش و گسترش سیستم ها (System Development and Demonstration, SDD) تعداد ۲۲ پرنده اولیه (۱۴ عدد برای تستهای پروازی و ۸ عدد برای تستهای زمینی) ساخته خواهد شد. در آوریل سال ۲۰۰۳ یک دوره کامل موفقیت آمیز بر روی طراحی اولیه JSF به پایان رسید و دوره فاز طراحی پیشرفته نیز از آوریل ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۰۵ صورت خواهد گرفت. اولین هواپیمای F-35A اولین پرواز خود را در سال ۲۰۰۶ و اولین هواپیمای F-35B اولین پرواز خود را در سال ۲۰۰۷ انجام خواهد داد. هواپیمای F-35A از سال ۲۰۰۸ و هواپیمای F-35B از سال ۲۰۱۲ وارد سرویس خواهند شد. اعضای تیم بین المللی به رهبری لاکهید مارتین عبارتند از نورثروپ گرومن، بی آ ای سیستمز، پرت اند ویتنی و رولز رویس.

بمب های اتمی، دایناسورهای قرن بیست و یکم :
به مناسبت ۷ اوت سالگرد انفجار بمب اتمی بر فراز شهر ناکازاکی ژاپن (۱۹۴۵)

۱۸ مرداد امسال مصادف با ۹ اوت است سالروز انفجار مهیبی که طی آن شهر ناکازاکی ژاپن به تلی از خاک تبدیل شد .۶۰ سال پیش یعنی سال ۱۹۴۵ میلادی ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ جهانی دوم اقدام به فرو ریختن دو بمب اتمی بر فراز شهرهای هیروشیما و ناکازاکی کرد که تنها در کمتر از ۱۰ ثانیه ۱۴ هزار انسان بی دفاع در هیروشیما به خاک وخون کشیده شدند .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.