مقاله کارآموزی در نیروگاه گازی شهرستان دورود


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله کارآموزی در نیروگاه گازی شهرستان دورود دارای ۷۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کارآموزی در نیروگاه گازی شهرستان دورود  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کارآموزی در نیروگاه گازی شهرستان دورود،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کارآموزی در نیروگاه گازی شهرستان دورود :

مقدمه
حمد و سپاس ایزد منان را که با الطاف بیکران خود این توفیق را به ما ارزانی داشت تا بتوانیم در انجام رسالتی که بر عهده داریم موثر واقع شویم . گزارش کارآموزی به بررسی آموخته ها و تجارب کسب شده در طی دوره کارآموزی اشاره دارد و در آن سعی شده است از تمامی جنبه ها به محیط کاری و افراد مرتبط با کار و نیز آموخته های شخصی در طی این دوره اشاره شود .

فصل اول

آشنایی کلی با مکان کارآموزی

در ابتدا مختصری در مورد محل کارآموزی توضیح می دهم : شرکت مهندسی بانی ساز درزمینه پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری و شبکه بندی مشغول به کار است .
عملکرد این واحد به صورت پیمانکاری هر ساله بر عهده پیمانکارانی است که با دانشگاه قرارداد تنظیم می نمایند و کلیه مسئولیت های مربوطه را بر عهده می گیرند .
ساعات کاری این مرکز از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر و در روزهای شنبه الی پنج شنبه می باشد .لازم به ذکر می باشد که این شرکت زیر نظر واحد انفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

ساختمانی که واحد انفورماتیک این دانشگاه در آن قرار می گیرد ساختمان معاونت دانشجویی نام دارد که در ۴ طبقه شامل قسمت های اداری مختلف برای بررسی کارهای گوناگون دانشجویان می باشد . به عنوان مثال واحدهای این ساختمان به قسمت های زیر تقسیم می شوند که در ادامه به وظایف هر یک از آنها اشاره ای خواهیم داشت :
اداره خوابگاه ها : در این قسمت به دانشجویان رشته پزشکی امکانات خوابگاهی ارائه میشود . خوابگاه های این دانشگاه ۱۴ ساختمان میباشد که بطور پراکنده در سطح شهر قرار می گیرند و دانشجویان در شروع هر ترم تحصیلی نسبت به تهیه خوابگاه اقدام می نمایند و اداره خوابگاه ها نیز بررسی های لازم را انجام داده ئ نسبت به دادن امتیاز خوابگاه به دانشجویان اقدامات لازم را انجام می دهد.

از دیگر وظایف اداره خوابگاه ها که بخش مرتبط با واحد انفورماتیک می باشد تهیه کلیه مایحتاج خوابگاه ها از قبیل لوازم بهداشتی و مواد خوراکی و دیگر موارد می باشد و همچنین این واحد به عنوان واحد مرتبط با واحد انفورماتیک در رابطه با بخش کافی نت هر خوابگاه می باشد که در صورت بروز نقص یا خرابی کامپیوترها یا قطعی اینترنت به عنوان واسط عمل کرده و وظیفه دارد نسبت به حل مشکلات خوابگاه ها وارد عمل شود.

اداره تغذیه : این بخش نیز مسئول تهیه وتوزیع ناهار تمامی مسئولین وکارکنان قسمت های اداری و تمامی دانشجویان می باشد . تمامی کارکنان و دانشجویان می توانند از طریق کارت سلف خود از قبل با توجه به برنامه مدون شده نسبت به رزرو غذای خود اقدام نمایند .

اداره رفاه : این قسمت در رابطه با دانشجویان تسهیلاتی را در اختیار آنها قرار میدهد . دادن وام به دانشجویان از جمله این تسهیلات می باشد .
انبار : این قسمت نیز مسولیت نگهداری ابزار و لوازم واموال دانشگاه را برعهده دارد که در صورت احتیاج هر بخش به کالاهای داخل انبار اقدام به صدور کالا در قبال درخواست می نماید .
واحد تربیت بدنی : این قسمت نیز تمامی امکانات ورزشی را در اختیار دانشجویان می گذارد و در طی سال بر اساس رویداد های مختلف به برگزاری مسابقاتی بین دانشجویان وگاهی کارمندان اداری می پردازد.

واحد تدارکات : نسبت به تمامی کارهای تدارکاتی در مراسم های مختلف مسئولیت دارد.
اداره اموال : مسولیت تمامی امور حسابداری در رابطه با دانشگاه را برعهده دارد .
واحد نشریه : این واحد نسبت به چاپ دو هفته نامه ای در رابطه با اوضاع و احوال دانشگاه می پردازد و اخبار مرتبط با دانشگاه را بطور کلی منعکس می نماید و از جمله واحد های مرتبط با بخش انفور ماتیک به حساب می آید .

امور اداری و دبیرخانه : همانطور که از نام این واحد مشخص است کلیه امور اداری و تایپ وثبت نامه ها و در انتها بایگانی آنها در این واحد صورت می پذیرد .
اداره عمومی : بخش ارتباطی دانشگاه با دیگر ارگان ها و سازمان های دولتی .
از دیگر بخش های این ساختمان می توان به واحد های : اداره فوق برنامه مدیریت فرهنگی و تاسیسات و;. اشاره نمود که هر یک در راستای وظایف تعریف شده در ارتباط با دانشگاه اقدام به عملیات مربوط به خود می نمایند.
پرسنل این سازمان موظفند راس ساعت ۸ در محل حضور داشته باشند و بوسیله کارت خود ورود و خروج خود را در نگهبانی ثبت نمایند . ساعت پایان کار نیز ۱۷ می باشد که پرسنل خود را برای رساندن به سرویس ها آماده می کنند .

فصل دوم

آشنایی با بخش های مرتبط با کارآموزی

اگر بخواهیم به کارهای روزمره ای که در این مرکز صورت می پذیرد اشاره ای داشته باشیم باید : رفع و برطرف کردن مشکلات کارکنان قسمت اداری که از طریق ارسال درخواست به این واحد ارجاع داده می شود من جمله : Share کردن سیستم ها و چاپگرها و ; و مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری و مشکلات شبکه و کابل کشی و اسمبل کردن سیستم های کامپیوتری و;

در این قسمت می خواهم در مورد برنامه ها و عملکرد کلی سازمان کمی توضیح بدهم :
ساختمان معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران جزو ساختمان های واحد اداری مربوط به دانشگاه علوم پزشکی ایران است که کارهای مربوط به دانشجویان اعم از : مسئولیت های مربوط به اداره امور خوابگاه ها و امور مالی و پرداخت وام به دانشجویان و ارائه کلیه امور فرهنگی و بهداشتی مانند درمان دانشجویان و ;
واحد اتوماسیون ( انفورماتیک) این ساختمان نیز وظیفه ارتباط دفاتر این ساختمان و کامپیوترهای آن را از طریق شبکه به یکدیگر بر عهده دارد و ضمن اینکه قادر به سرویس دهی و پشتیبانی از سیستم های این کامپیوترها نیز می باشد.

مسئولیت دیگر این واحد در رابطه با تمامی خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران میباشد که پشتیبانی کامپیوتر ها ونیز سرویس دهی اینترنت به آنها جز آن است بطوریکه از وظایف اصلی و هر روزه این واحد چک کردن تمامی ۱۴ خوابگاه های آن و برقراری اینترنت آن میباشد تا در صورت وجود نقص یا قطعی اینترنت نسبت به رفع آن اقدامات لازمه صورت پذیرد.

فصل سوم

آزمون آموخته ها و نتایج

مشکلات بررسی شده
در ابتدای امر ذکر این نکته را الزامی میدانم که در اکثر ادارات ومحیط های دولتی با توجه به اطلاعات ناقص و بسیار پایین کارکنان در مورد کامپیوتر و متعلقات آن که اکثرا به مشکل با آن مواجه میشوند بیشتر رفع نقص ها در حد جزیی میباشد و گاهی حتی به یک refresh کردن صفحه desktop منجر میشود ( این چیزی بود که من به شخصه به عنوان یک کارآموز در محیط کاری تجربه نمودم ) لذا واقعا آموزشهای اولیه به کارکنان را اقدامات اولیه لازم برای هر سازمان میدانم حال به ذکر برخی سوال ها و مشکلات مشاهده شده در طی این دوره می پردازم :

۱- سیستم برق ندارد یا به اصطلاح روشن نمی شود مشکل چیست ؟
یا power سیستم سوخته است که در اینصورت باید نسبت به تعویض آن اقدام شود و یا اینکه دکمه power مشکل دارد یعنی به main متصل نیست که میبایست با توجه به دفترچه راهنمای آن ومدل مربوطه نقشه مادربورد را پیدا نموده نسبت به وصل کردن دکمه power اقدام نماییم .

۲- سیستم مراحل بوت را انجام میدهد به اصطلاح بالا می آید ولی تصویر نداریم مشکل چیست ؟
در وحله نخست اتصال کابل مانیتور به case کامپیوتر و بطور دقیقتر اتصال به کارت گرافیک ودر صورت onboard بودن اتصال آن به main را چک میکنیم در صورت وجود نقص در کابل اقدام به تعویض کابل مینماییم

مورد بعدی بررسی کارت گرافیک از لحاظ سالم بودن میباشد
و در آخر اگر همچنان مشکل باقی بود نسبت به جابجایی Ram در Slot دیگر اقدام مینماییم تا مشکل حل گردد.

۳- سیستم پس از روشن شدن بوق میزند مشکل چیست ؟

در رابطه با این گروه از مشکلات مورد اولی که بررسی می گردد کارت گرافیکی میباشد که آیا درست روی اسلات pci ویا Agp قرار گرفته است
البته لازم به ذکر است نحوه بوق زدن case از لحاظ ممتد یا کوتاه بودن و نیز تعداد این بوق ها خود تعیین کننده مشکل کامپیوتر خواهد بود
همین مورد می تواند در مورد ram نیز اتفاق بیفتد یعنی ram نیز به درستی بر روی slot خود قرار نگرفته باشد و این موجب بوق زدن شود.

۴- به چه صورت می توان تشخیص داد که یک مادربورد از رده خارج شده یا به اصطلاح عام سوخته است ؟
معمولا راحت ترین وعمده ترین راه شناخت یک مادربورد سوخته از طریق IC ها وخازن های آنها می باشد بطوری که به عنوان مثال خازن ها باد می کنند و یا در اطراف Ic ها سیاهی مشاهده می شود که حاکی از سوختن آنهاست که در صورت قابل تعمیر نبودن مادربورد می بایست نسبت به تعویض آن اقدام نمود .

۵- سیستمی برای تعمیرات به شما ارجاع داده شده که پس از روشن شدن از شما password میخواهد چگونه میتوان این رمز را از بین برد ؟
رمز bios را در اکثر سیتم ها قبل از مرحله بوت شدن مشاهده مینماییم که کاربر برای حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت برای سیستم خود تعریف نموده است برای از بین بردن این رمز دو راه پیش رو داریم :

روش اول اینکه بسیاری از باتری ها دارای کلمات رمز منحصر به فرد برای خود میباشند که به صورت عمومی قابل دسترس میباشد وبا دانستن این رمز های عبور می توان براحتی از رمز مورد نظر عبور کرد البته این کار در اکثر سیستم ها ی امروزی جواب نمی دهد.
روش دوم که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد این است که case مورد نظر را باز نماییم باتری را از مادربورد بیرون بیاوریم و جای آنرا به وسیله یک رسانای جریان الکتریکی مثل پیچ کشتی اتصال کوتاه دهیم تا از الکتریسیته تخلیه شود سپس پس از مدتی حدود ۵ دقیقه باتری را سر جای اولش قرار می دهیم وسیستم را روشن میکنیم . این بار دیگر رمز را مشاهده نمی کنیم .

۶- هنگام بالا آمدن سیستم یک error مشاهده میکنیم که : cpu fan error وپس از آن کلید f1 را برای ادامه کار میخواهد مشکل چیست ؟
این مشکل به fan cpu برمیگردد که با نوع cpu مورد نظر تطابق ندارد که باید نسبت به تعویض fan اقدام گردد .

۷- floppy drive خراب است و هنگام بوت شدن پیغام میدهد چکار باید کرد ؟
در صورت عدم استفاده روزمره از فلاپی درایو می توان آنرا از طریق منوی start در bios سیستم غیر فعال disable نمود تا دیگر پیغام هشدار را مشاهده نکنیم .

۸- تفاوت یک drive با ساختار FAT و NTFS چیست ؟
درایوهای ntfs بطور کلی برای به وجود آمدن بحث امنیت در سیستم میباشند که پیش فرض سیستم عامل هایی نظیر windows xp است و ساختار fat نسبتا قدیمی تر و نسبت به ntfs حاوی امنیت کمتری می باشد . ntfs بودن یک درایو سبب به وجود آمدن یک tab جدید بر روی properties درایو مورد نظر بنام Security tab می شود که از طریق آن میتوان امنیت کاربران سایت را تحت کنترل خود در آورد به طور مثال می توان به یک کاربر امکان full access برای دستیابی کامل به امکانات را فراهم آورد .

اسمبل کردن و ملزومات آن
اگر بخواهیم برای PC لفظی فنی به کار بریم بهتر است از micro data processor استفاده کنیم . انواع PC ها به شرح زیر است :

ابر کامپیوتر ها Supercomputers و Mainframes بزرگترین کامپیوتر ها هستند که قیمت آنها میلیونها تومان است که حتما بیشتر از یک اتاق برای جایگیری احتیاج دارند
مثل IBM model 390
کامپیوتر های کوچک Minicomputers ماشین های قدرتمند بزرگی هستند که برای نمونه در پایانه های شبکه ها کاربرد دارند مثل IBM’s AS/400 Workstations ها هم برای کاربران قدرتمند به کار میروند قدرت آنها برای فعالیت های پیچیده است و اصولا از سیستم عامل های UNIX و NT استفاده میکنند اینگونه کامپیوتر ها توانایی تجهیز شدن به پردازشگرهای RISC مثل Digital Alpha یا MIPS هستند .

PC در سالهای ۱۹۸۱ به بازار آمد چیزی حدود ۲۷ سال پیش و واقعا توانست ارتباط جدیدی در ارتباطباتات به وجود آورد وقتی که توسط IBM این پی سی ها تولید میشد فقط یکی از انواع micro data processors بود ولی بعد از ۵-۷ سال توانست فاتح بازار شود و IBM یک استاندارد برای PC شد .
اولین تولید IBM با پردازنده اینتل ۸۰۸۸ بود که با DOS مایکروسافت کار میکرد وقتی این طرح با موفقیت انجام شد شرکت های دیگر وارد بازار شدند و شروع به کپی برداری از نرم افزار های اصلی سیستم BIOS کردند و از روی IBM تقلید کردند و بعضی هم شروع به کار بر روی یک قطعه مثل هارددیسک کردند شرکتهایی مثل Compaq, Olivetti و ;
کمی در مورد ROM بگوییم که شامل مبتدیات کامپیوتر و شروع کامپیوتر است حاوی

POST)Power On Self Test) و SETUP که اطلاعات ارتباط با CMOS را دارد و BIOS که با سخت افزار های گوناگون ارتباط برقرار میکند و محتوی آن برنامه است و بخش Boot که حاوی DOS, OS/2, or Windows همه اینها در ROM هستند و باید مرحله به مرحله اجرا شوند .
تمامی PC ها برروی motherboard خود در بخش BIOS برنامه ای ویژه دارند مثل : Phoenix و Award و AMI ) American Megatrends ) .
شما میتوانید نام BIOS خودتان را بر سیستم در همان موقع بالا آمدن ببینید یا اینکه برروی motherboard خودتان پیدایش کنید

نرم افزار سیستم شما برروی Mother Board

برنامه های SETUP :
حافظه ROM سیستم شما شامل سه عنصر حیاتی برای استارت سیستم میباشد دی این چیپ :
۱ یک روتین که برای تنظیم عملکرد BIOS شما تعبیه شده است و آداپتوری برای ROM . یک جدول که تمام ساختار برنامه BIOS را پوشش میدهد . که عموما به interrupt vectors معروف است .

۲ POST که قبلا هم توضیح دادم یک برنامه تست هست .

۳ disk bootstrap loader که بستگی دارد به نوع سیستم عامل شما که یک خودراه انداز میباشد .
این برنامه ها در چیپ ROM شما هستند و هرکدام نوبت به نوبت که سیستم راه اندازی میشود اجرا میشوند .

POST

مخفف کلمه Power On Self Test است و اولین راهنمای سیستم برای راه اندازی میباشد و موظف است اجزا PC راچک کند و از صحت آنها اطمینان پیدا میکند شما خودتان باید دیده باشید وقتی که کامپیوتر به تست کردن RAM میپردازد در این نقطه POST انجام وظیفه میکند . شما میتوانید ببینید که من بعضی از کارهای POST رو که انجام میدهد و در همان ابتدا که سیستم راه میفتد برروی مانیتور ظاهر میشود را نشان میدهم :

 

۱ اطلاعاتی درباره آداپتورهای گرافیکی .
۲ اطلاعاتی در باره BIOS مثل نام و ورژن .
۳ اطلاعاتی درباره RAM که اصولا در حال شمارش آنرا میبینیم .
از آنجایی که کاربران نمیتوانند و محدود هستند که کارهای POST را تنظیم کنند اما بعضی سیستم ها این اجازه را میدهند که این عمل را سریعتر انجام دهند و بعضی این اجازه را میدهند که مثلا تست کردن RAM را غیرفعال کنند . بنابراین در PC های گوناگون سرعت POST متغیر است و بعضی هم با زدن دکمه Esc این کاررا متوقف میکنند و بیخیال POST میشوند .

 

Error ها :
اگر POST مشکلی در سیستم شمارا کشف کرد برروی صفحه مانیتور مشکل مربوطه را تایپ میکند مثلا اگه مانیتور مشکل داشت یا کارت گرافیک مشکل داشت با زدن بیپ از طرف BIOS که در مطلب قبلی انواع بیپ های BIOS رو شرح دادم شما را از اشکال موجود مطلع میکند به هر حال پیام ها زیادند.مثلا اگر کیبورد وصل نباشد یا اینکه فلاپی در درایو باشد و;همچنین POST از اطلاعات CMOS هم استفاده میکند که در آینده بحث خواهیم کرد .

bootstrap loader
آخرین عملکرد BIOS برروی سیستم برای شروع همین عملکرد است . یک برنامه کوچک که تنها یک وظیفه دارد که سکتور بوت سیستم را پیدا کند چه از روی هارد چه فلاپی یا سیدی رام و ;
DOS Boot Record )DBR) یک media descriptor دارد که تمام اطلاعات سیستم عامل را شامل است که میتوانید برای تفحص و دیدن آن از DiskEdit که در Norton Utility است استفاده کنید .
وقتی boot strap در حال روتین کردن است و با مشکل مواجه شود پیغام آشنای
Non-system disk, replace with system disk and press any key را میبینید و بعد از این عملکرد کامپیوتر در دستان سیتم عامل قرار میگیرد.

CMOS RAM
در مورد BIOS صحبت کردیم و اما CMOS مخفف Complementary Metal Oxide Semiconductor در PC ها یک مقدار کوچکی از حافظه مختص چیپ داخل CMOS هست و دیتاهای موجود در آن با الکتریسیته ای که از طرف باتری برای آن ارسال میشود باقی میماند . CMOS فقط یک واسطه و وسیله برای ذخیره سازی میباشد . و میتواند برای هر نوع دیتا قابل استفاده باشد که در این مقطع اطلاعات مهم سیستم را در بر میگیرد و چیزهایی که برای شروع سیستم مورد نیاز است . این اطلاعات ممکن است حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ بایت باشد این اطلاعات برای کار بایوس و پست آن حائذ اهمیت است .

ارزشهایی که حاوی آنها میباشد عبارتند از :فلاپی و درایو دیسک سخت وکیبورد .

CPU و کش و چیپ ست value و RAM type
روز و تاریخ و خیلی چیزهای دیگه این ارزشها یا دیتاها بایددرست تنظیم شوند و برای بالا آمدن سیستم باید خوانده شوند .
در CMOS دو نوع دیتا داریم که به دو دسته تقسیم میشوند :

دیتاهایی که POST آنها را نمیتواند پیدا کند .
دیتاهایی که برای استفاده کننده قابل تنظیم هستند .

برای مثال عمل پست نمیتواند به تنهایی اطلاعات کافی در مورد درایو فلاپی به دست دهد . فلاپی درایو ها خیلی dumb به قول خودمان کند هستند و POST نمیتواند تشخیص دهد فلاپی درایو هست یا نیست و همینطور برای IDE هارددیسک چون EIDE هارددیسک ها به اندازه کافی هشیار نیستند بنابراین برای POST برای تکمیل شناسایی کامل محتاج به یک همکار دارد تا بتواند ۱۰۰% از صحت آنها مطلع شود .

یه همچین اتفاقی هم برای RAM می افت : POST می تواند به شمارش RAM بپردازد هرچند POST نمیتواند همیشه بفهمد که این RAM از نوع FPM, EDO یا SD RAM هست . تا وقتیکه CPU و BIOS دیتاها را از روی چیپ RAM میخوانند و به نوع RAM بستگی دارد چراکه نوع این چیپ برای timing باید مشخص شود .

پیکره CMOS سیستم شما باید در شرکت یا فروشگاه کامپیوتری به این پیکره دسترسی پیدا کند این اطلاعات در پیکره CMOS قرار میگیرد و در ضمن این اطلاعات تا وقتیکه قطعه سخت افزاری جدیدی به آن اضافه نکرده اید نیازی به تغییر ندارند یعنی از زمان اسمبل کامپیوتر تا وقتیکه قطعه ای به کامپیوتر اضافه شود . مثل اضافه کردن فلاپی درایو یک نوع جدید RAM و ; باقی دیتاهای CMOS حاوی گزینه های برای انتخاب هستند و شما میتوانید برای مثال روز و تاریخ را عوض کنید و میتوانید مثلا تنظیم کنید که سیستم شما کوتاه چک شود و یا اینکه سیستم شما از کجا بوت شود فلاپی ؟ سی دی رام یا خود هارد دیسک و ; خیلی از زمینه ها برای کاربران معمولی به درد بخور نیستند مثل کنترل کننده های چیپ های روی motherboard البته اصولا نیازی به تغییر ندارد چراکه شرکت مربوطه بهترین موضع را برای آن تنظیم کرده است

برای ایجاد ارتباط با CMOS و BIOS شما میتوانید به setup سیستم خود وارد شوید و تغییرات لازمه را انجام دهید . برا اینکار بسته به motherboard باید بلافاصله بعد از روشن کردن کامپیوتر دکمه Del را میزنید که شمارا به setup میبرد ;

بعضی از گزینه های استاندارد CMOS Setup را توضیح میدهم اول از همه گزینه روز وساعت است که از طریق سیستم عامل هم قابل تغییر است بعدی کیبورد است که میتونید تنظیم کنید که PC بدون کیبورد بالا بیاد وگرنه اگه کیبورد نداشته باشید یا خراب شده باشد کامپیوتر اول کیبورد از شما میخواهد و بعد اجازه بالا آمدن میدهد . بعدی هم تنظیمات نمایشگر است که اصولا VGA است که برای مانیتورهای قدیمی EGA, CGA , MDA هم دارد که به کار ما نمی آید . بعدی هم تنظیمات فلاپی درایو هست که شامل دو درایو A و B میباشد یا هر دو که هر کدام پنج نوع متفاوت دارند که اصولا ۱۴۴ مال ماست که میتوانید برای تغییر دادن آنها از گزینه های PgUp و PgDn استفاده کنید . فلاپی درایوهای مدرن مثل Zip و LS120 باید در بخش EIDE تنظیم شوند .

تنظیمات BIOS اولی تنظیم کردن نحوه بوت شدن کامپیوتر از یکی از درایو های انتخابی هست که برای نصب ویندوز برای اولین بار یا هر سیتم عاملی جدا مورد نیاز است boot sequence و باید تنظیم کنید که سیستم اول فلاپی را بخواند و بعد هارد را یا بالعکس و گزینه های متفاوت دیگری که بسته به دلخواه خودتان است البته توصیه میکنم بعد از نصب بگزارید سیستم از روی Cd بیاد بالا چون با این روش از حمله ویروس به بوت سکتور جلوگیری میکنیدو بعد از اینکه خواستید سیستم عامل نصب کنید دوباره تغییرش بدهید .
Power Management این گزینه برای تنظیم کردن آن است که چه مقدار پاور برای motherboard تعبیه شده مثلا میتوانید تنظیم کنید که CPU خاموش بشود بعد از اینکه کامپیوتر بعد از یک دقیقه فعالیت نداشت این اتفاق بیفتد البته اختیار این گزینه بسته به motherboard شماست و اینکه این گزینه با سیستم عامل شما همکاری میکند

Password Protection میتوانید تنظیم کنید که پسورد مورد نظر فقط روی setup باشد یا روی کل system برای زدن پسوردهم همان صفحه اول setup گزینه ویژه وجوددارد .
این کار برای کامپیوتر مدارس خیلی لازم است که بچه ها نروند دستکاری کنند اگه هم یه وقت رمز عبور فراموش شد باتری داخل کامپیوتر را در حالی که کامپیوتر از برق کشیده شده و الکتریسیته ساکن شما خالی شده است از جایگاهش بردارید و دوباره بزارید سر جاش این عمل باعث میشود که کلیه اطلاعات ذخیره شده در CMOS پاک شود . به علاوه رمز عبور .در حال بالا آمدن سیستم برنامه های BIOS از روی ROM خوانده میشود بایوس سیستم در واقع یک روتین کوچولو هست که قسمت های مختلف سیستم را شناسایی میکند برای مثال

کیبورد از طریق بایوس شناسایی و بایوس دیتاهای آنرا به سی پی یو منتقل میکند به هر حال بایوس یک معماری طراحی شده از سمت IBM است که سیستم عامل ها و برنامه های دیگر برای اتصال به قسمت های مختلف سخت افزاری از روتین های بایوس استفاده میکنند . BIOS تقریبا ۶۴ KB فضا اشغال میکند به علاوه برنامه های نصب شده در چیپ ROM روی motherboard .

در PC های اصلی اولی فقط ۱ مگابایت RAM ‌ایجاد شده بود این حافظه از اعداد hex یا همان hexadecimal استفاده میکرد بنابراین هر بایت آدرس خودش را دارد که از ۰۰۰۰۰h تا FFFFFh میبود . بنابراین بخش مهم نرم افزار سیستم به اینصورت می شود که C0000-C8000 یعنی ۷۶۸-۸۰۰ کیلو بایت برای بایوس از کارت ویدوئو و F0000 – FFFFF برای ۹۶۰-۱۰۲۴ کیلوبایت برای بایوس در motherboard این محدوده درآداپتور ROM تعبیه شده است و مخصوص این دو چیز است و آداپتورهای دیگر برای روتین بایوس خود اجازه استفاده از این محدوده را ندارند .

برروی آداپتورها کدهای بایوس وجوددارد آداپتورها سخت افزارهایی خارجی هستند که با motherboard متصل میشوند و در حین ارتباطات و پیکربندی سیستم موثرند بنابراین آداپتور ROM وقتی سیستم در حالت start-up هست مورد استفاده است و برنامه های BIOS هم با هم جمع میشوند و دیتاهای CMOS همگی در RAM میروند تا برای سیستم عامل مورد استفاده قرار بگیرند . فایلهای برنامه در ویندوز برای مثال از روتین BIOS استفاده میکنند بنابراین محدود میشوند و برای رفع مشکل از پورتهای COM استفاده میشود . بعضی از برنامه های BIOS هاروی motherboard های پیشرفته قابل ارتقا هستند و در بعضی موارد باید jumper مخصوص روی motherboard را عوض کنید و البته در بعضی هم نیازی به اینکار نیست برای آپدیت کردن هم میتوان از اینترنت عمل کرد .

 

ATX motherboards
آخرین استاندارد الکترونیکی Pc ها ATX نام دارد که شامل مادربرد های جدیدی هستند و با فیزیکی متفاوت که ۱۹ در ۳۰۵ سانتیمتر هستند و ۹۰ درجه تغییر یافته برای بهتر جایگیری بخش های متفاوت کانکتورهای I/O ازجمله COM1, COM2 و LPT, keyboard, mouse و USB ‌روی مادربرد هستند که توسط اینتل ساخته شده اند این مادربرد ها خیلی باهوش تر از قبلی ها هستند و در مدت کمی خوب گسترش یافتند و تسهیلات ویژه ای به همراه دارند و نرم افزار بایوس توانایی چک کردن گرمای سی پی یو ولتاژ آن و فن های خنک کننده و غیره را دارد اگر گرما بیش از حد بشود سیستم به طور خودکار خاموش میشود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.