مقاله شاه ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله شاه ایران دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شاه ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شاه ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شاه ایران :

شاه ایران

مقدمه مترجم
در انقلاب ایران اگر در یک طرف قضیه ، امام خمینی و مردم ایران بودند ، در طرف دیگر آن شاه و رژیمش قرار داشتند . بنابراین در یک بررسی و تحقیق عالمانه پیرامون حرکتی که به « انقلاب اسلامی » انجامید و سرانجام باعث سقوط شاه و رژیمش شد ، باید به هر دو طرف قضیه توجه کرد .
در مورد طرف اول قضیه ، تقریباً همه چیز در اختیارمان قرار دارد و همه ناگفته ها گفته شده است .
ولی در مورد طرف دوم قضیه ، که شاه و رژیمش باشد ، مدارک ما هنوز تا کامل و مدون شدن خیلی فاصله دارد . زیرا اگر چه در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب ، خاطرات چند تن از دست اندرکاران رژیم شاه منتشر شده ( از قبیل خاطرات : ارتشبد فردوست ، اسدالله علم ، پرویز راجی

، فریدون هویدا ، ابوالحسن ابتهاج و ; ) و هر یک نیز به سهم خود برای آگاهی به جریان فکری آن دوران حائز اهمیت بوده است ، لیکن هنوز این مدارک کافی نیست و باید به انتظار نشست .

و اما مهمترین و قابل قبول ترین مدرکی که می تواند به تمام معنا جنبه عصاره دیدگاههای شاه را داشته باشد و نیز عمق اندیشه هایش را بنمایاند ، طبعاً چیزی نیست جز آخرین نوشته او . بخصوص اینکه آخرین نوشته او ، کتاب ( مطالبی که ارائه شده است ) در دوران پس از سقوط شاه به رشته تحریر در آمده و کم و بیش ، هم حالت تعدیل شده ای نسبت به سه کتاب قبلی او ( انقلاب سفید ، مأموریت برای وطنم، به سوی تمدن بزرگ ) دارد ، و هم در آن نوعی حالت « خود مشت و مالی » به چشم می خورد .

فصل ۱
پدرم ؛ رضا شاه کبیر
در آغاز جنگ جهانی اول پدرم را « رضا ماکزیم » می نامیدند ؛ به این دلیل که او با مسلسل « ماکزیم » کار می کرد . در عین حال او طی سال ۱۹۱۵ با خشم و اندوه فراوان بر اوضاعی که در ایران می گذشت نظاره می کرد و می دید که مملکت از هر سو مورد هجوم قرار گرفته و محل تاخت و تاز نیروهای نظامی خارجی قرار دارد : ترکها و آلمانیها از یک طرف و روسها و انگلیسها از طرف دیگر .

پس از انعقاد پیمان « ورسای » در سال ۱۹۱۹ ، ایران کم وبیش به صورت یک کشور تحت الحمایه انگلیس در آمد . در چنین دوران پرآشوبی بود که روز ۲۶ اکتبر ۱۹۱۹ من در تهران چشم به جهان گشودم .
« رضاخان » در زمان انقلاب کمونیستی روسیه ، افسران روسی را از خدمت اخراج کرد ؛ و خود فرماندهی قزاقهای ایرانی را به عهده گرفت .

رضاخان یک شب با نفرات تحت فرمانش قزوین را مخفیانه ترک کرد و عازم تهران شد . بعد هم که به تهران رسید ، شهر را به محاصره در آورد و احمد شاه را وادار به تغییر دولت کرد ( ۲۳ فوریه ۱۹۲۱) .
این کودتای برق آسا با حداقل تلفات صورت گرفت ، و ژنرال « آیرونساید » که در آن زمان فرماندهی قوای انگلیس را در ایران به عهده داشت راجع به اقدام پدرم گفته بود : « رضا خان تنها مردی است که شایستگی نجات ایران را دارد . »
۱) اولاً رضا خان در آن موقع به عنوان یک یاور ( سرگرد ) قزاق قدرتی نداشت تا بتواند افسران روسی را از خدمت اخراج کند . ثانیاً این کاری بود که توسط احمدشاه – آن هم به توصیه مقامات انگلیسی – صورت گرفت . یعنی پس از برکناری « استاروسلسکی » از مقام فرماندهی بریگاد قزاق ، احمد شاه یک ایرانی به نام « سردار همایون » را به این سمت گماشت و برکناری افسران روسی قزاق از زمان فرماندهی سردار همایون آغاز شد . رضا خان بعد از سردار همایون در آستانه کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ به فرماندهی بریگاد قزاق منصوب شد . – م .
۲) البته ژنرال آیرونساید – یعنی همان کسی که عامل اصلی براه انداختن رضاخان و اجرای به اصطلاح کودتای سوم اسفند محسوب می شود – این جمله را قبل از اجرای کودتا در وصف رضاخان گفته بود ، نه بعد از کودتا . و به این ترتیب کاملاً روشن است که اگر کسی از نظر ژنرال انگلیسی شایستگی نجات ایران را داشته باشد ، چه نوع خصوصیاتی دارد ؛ و در عین حال نیز نجات ایران از دیدگاه دولت انگلیس به چه نوع نجاتی اطلاق می شود . – م .

در آن زمان رضاخان که عنوان فرمانده کل قوای مسلح ( سردار سپه ) را نیز داشت ، به هیچ وجه درصدد برداشتن احمدشاه از تخت سلطنت نبود ؛ و بلکه درست برعکس ، به دفعات از احمد شاه خواست تا از اروپا به ایران بازگردد .

فصل ۲
به حکومت رسیدن من
در سن ۱۲ سالگی به سویس رفتم ، هیچ اشکالی از نظر تکلم به زبان فرانسه نداشتم . من تا سال ۱۹۳۶ در سویس ماندم و در تمام این مدت همیشه بر اعتقادات مذهبی خود پابرجا بودم .
افرادی نظیر هانری چها رم ، لویی چهاردهم ، و ناپلئون ( مردی که به عقیده من شخصیتی فوق العاده داشت ) ، از کسانی بودند که همواره ذهن مرا به خود مشغول می کردند .

من در سال ۱۹۳۱ از بندر پهلوی – بندر کوچکی در کنار دریای خزر – عازم باکو در روسیه شدم ، و سپس با قطار به سویس رفتم ، تا در آنجا برای تحصیل به مدرسه بروم . موقعی که در سال ۱۹۳۶ از همین مسیر به ایران بازگشتم ، اصلاً نتوانستم بندر پهلوی را تشخیص دهم ، زیرا تبدیل به شهر مدرن اروپایی شده بود .
بلافاصله بعد از آنکه در سال ۱۹۳۸ [۱۳۱۷] با درجه ستوان دومی از دانشکده افسری فارغ التحصیل شدم ، به عنوان بازرس قوای نظامی به کار پرداختم .
فصل ۳
آزادی زنان

باید به خواننده یادآور شوم که پیش از انقلاب ما ، ماده ۱۰ قانون انتخابات مقرر می داشت که :
افراد زیر حق رأی ندارند : زنان ؛ کسانی که به سن قانونی نرسیده اند ؛ آنها که منع قانونی دارند یا در حضانت دیگری می باشند ؛ ورشکستگان به تقصیر ؛ محجورین ؛ متکدیان حرفه ای ؛ محکومین دادگستری ؛ دزدان و دیگر خلافکاران که قانون اسلام را نقض کرده اند ;

چنین است طرز فکر به اصطلاح ایدئولوژیستهایی که قدرت را در اسلام غصب کرده اند . آیا ما که از کوشش برای قرار دادن کشورمان در مسیر ترقی واقعی دم می زدیم، می توانستیم مادر و خواهر و همسر و دخترمان را در زمره مجانین و جنایتکاران بگذاریم ؟ در قرآن چنین چیزی نیامده است . حقوق زنان در اسلام به مراتب بیش از آن است که عموماً می پندارند .

همچنین برای هر زنی که به رسم ایرانیان چادر به سر کند ، راندن اتومبیل و کار کردن در اداره و یا در کسوت پزشک یا وکیل دعاوی بسیار سخت است و حال آنکه زنان ایرانی در طی پانزده سال گذشته این کارها را با کمال موفقیت انجام می داده اند . زنان همچنین ثابت کردند که به خوبی از عهده اداره کردن امور جامعه برمی آیند . زنان ما وزیر و سفیر و قاضی و استاد دانشگاه بودند ،

به ریاست انجمن شهر انتخاب شدند ؛ به نمایندگی مجلس و سناتوری رسیدند ؛ رئیس ادارات و صنایع شدند ؛ نقش بزرگی در مبارزه با بیسوادی ودر سپاه بهداشت ایفا کردند . ولی در نظم اجتماعی که بعضی از ملاها سعی در برقراری آن دارند دیگر همه اینها برای زنان غیرممکن خواهد شد . !
و سرانجام ، از آن باید ترسید که استفاده اجباری از چادر و بازگشت به تعصبات قدیمی ، مانع زنان شود که بتوانند فرزندان خود را برای ورود به قرن بیست و یکم تجهیز کند . وقتی نیمی از جمعیت کشوری از آموختن و قبول مسئولیت محروم و به گذشته بازگردانده شود ، همه جامعه لطمه خواهد دید .

چگونه می توانیم در آینده جامعه ای خشنود و خوشوقت بسازیم که در آن بچه ها دارای مادرانی در کفن سیاه باشند ؟ !
شاه مسئله حجاب بانوان ایرانی را به صورت چنان هیولایی ترسیم کرده که گویی مانع همه نوع فعالیت زنان خواهد شد .
فصل ۴
برخی از اعترافات شاه
در اوائل ژانویه سال ۱۹۷۹ ( دیماه ۱۳۵۷ ) هنگامی که من هنوز شاه ایران بودم یکی از نزدیکان من خبر شگفت انگیزی برای من آورد و گفت « اعلیحضرتا . ژنرال هایزر چند روز است که در تهران به سر می برد ! » .

مأموریت هایزر برای جلوگیری از کودتای نظامی نبود ، بلکه جلوگیری از چنین حرکتی بود . او می خواست ارتش ایران را از تلاش برای حفظ رژیم بازدارد و به عبارت دیگر آنرا خنثی کند .
یکی از شکست ها و اشتباهاتی که باید به آن اعتراف کنم تشکیل حزب رستاخیز بود . ر

وزی که من این حزب واحد را به جای احزاب چند گانه تأسیس کردم دو هدف عمده داشتم . نخست اینکه با تجمع و تحرک نیروهای فعال کشور در یک حزب واحد از برخوردها و کشمکش های بی حاصل و زیان بخش جلوگیری نمایم و به همه کسانی که قصد خدمت و فعالیت دارند فرصت و امکان خدمتگذاری را بدهم ، دیگر اینکه این حزب به یک مکتب سیاسی و ایدئولوژی برای استحکام زیزبنای سیاسی آینده کشور مبدل گردد و یک کانال ارتباطی بین مردم و دولت باشد

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.