تحقیق در مورد فرآیند زلال سازی وحوضهای زلال ساز


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد فرآیند زلال سازی وحوضهای زلال ساز دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد فرآیند زلال سازی وحوضهای زلال ساز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد فرآیند زلال سازی وحوضهای زلال ساز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد فرآیند زلال سازی وحوضهای زلال ساز :

فرآیند زلال سازی وحوضهای زلال ساز

فرآیند ته نشینی در عملیات تصفیه آب عمدتا در دوطبقه ۱و۲ صورت میپذیرد:
طبقه ۱: فرآیندی است که در حوضهای دانه گیرواقع شده وشن وماسه و مواد معلق درشت مستقل از یکدیگر ته نشین وحذف می گردند.
طبقه ۲: فرآیندی است که پس از افزایش مواد منعقد کننده وکمک منعقد کننده در PHمناسب محیط ودر ادامه فرآیندهای انعقاد ولخته سازی واقع میشود ومواد کلوییدی وشبه کلوییدی ،میکروارگانیسم ها وبعضی از عناصر مانند: آهن ومنگنز پس از اکسیداسیون ته نشین شده وکیفیت آب زلال شده ارتقاء می یابد. در فرآیند ته نشینی طبقه ۲ آب پس از طی فرآیندهای انعقاد ولخته سازی به صورت سوسپانسیونی حاوی لخته های لجن شکل گرفته در فرآیندهای قبل،به حوضهای ته نشینی ساده یا بخش ته نشینی در حوضهای زلال ساز مرکب هدایت

می گردد.طراحی این حوضها (شکل۸) به صورتی است که بتوان با بهره گیری از سرعت جریان آب یابه وسایل مکانیکی لخته های لجن قبلا تشکیل شده رابه صورت معلق وسیال در مسیر آب ورودی نگهداری نمود تالخته های ریزتر وسبکتر لجن در آب ورودی بالخته های درشت تر ۰سوسپانسیون) موجود در حوض برخورد کند وجذب آنها شود ونهایتا در منطقه ته

نشینی در اثر سنگینی ته نشین شود که آب زلال شده حاصل این فرآیند خواهد بود.بدیهی است که هرچه درصد حجمی ویکنواختی غلظت لجن سوسپانسیون موجوددر حوض رابتوان بالاتر برد،امکان حذف وته نشینی سازی بهتری برای آب منعقد شده ورودی فراهم میشود وراندمان زلال سازی افزایش ومواد شیمیایی وانرژی مصرفی ونیاز به تنظیمات مکرر کاهش مییابد وشوکهای وارده به حوض بهتر تحمل خواهد شد.روشن است که باتداوم بهره برداری از حوض مرتبا لجن ومواد اضافی آب ورودی جذب سوسپانسیون لجن درحوض میشود

وبرمیزان غلظت لجن آن اضافه می گردد.نظر به اینکه در طراحی حوضهای زلال ساز غلظت لجن برای سوسپانسیون مورد توجه است،باید بابهره گیری از سیستمهای مناسب عودت یا تخلیه اضافی ،غلظت لجن مطلوب را همواره کنترل ویا افزایش آن را جبران نمود تا فرآیند ته نشینی درحد انتظار صورت پذیرد.نظر به مطالبی که گذشت،حوضهای زلال ساز ساده ومرکب را می توان در سه گروه زیر تقسیم نمود تابتوان نکات عمومی ساختمان،بهره برداری ونگهداری هرگروه رادر یک چهار چوب کلی بیان داشت:

الف- حوضهای زلال ساز ( ته نشینی ) ساده در طبقه ۱ ته نشینی :دراین زمینه در بند بخش پیش ته نشینی در حد کفایت بحث گردید شکل (۷).
ب- حوضهای زلال ساز مرکب در طبقه ۲ ته نشینی :دراین گروه دونمونه مورد بحث قرار میگیرد که بیشتر خود یا مشابه آنها درایران کاربرد داشته اند.
• حوضهای زلال ساز مستقل ،شکل (۸)

• حوضهای زلال ساز مرکب (اکسیلاتور) شکل (۹)
ج- حوضهای زلال ساز مرکب بهره گیرنده از بستر لجن: دراین گروه به بحث پیرامون حوض زلال ساز از نوع پولساتور پرداخته می شود که بیشترین کاربرد رادربین این گروه از حوضهای زلال ساز در کشور داشته است.شکلهای (۱۰و۱۱). در ادامه پیشرفتهای حاصله در صنعت آب نسل جدیدی از حوضهای زلال ساز ابداع گردید که فرآیند ته نشینی در آنها عملا جایگزین فرآیندی شبیه فرآیندهای صاف ساز وجذب شده است،این حوضهای زلال ساز به حوضهای زلال ساز بابستر لجن معروف اند که در گروه سه طبقه بندی گردیده اند.شکلهای (۱۰و۱۱). دراین حوضها آب خام پس از دریافت مواد شیمیایی منعقد کننده،کمک کننده ومواد ضدعفونی کننده از زیر بستر لجن که بااستفاده از سرعت جریان آب یا وسایل مکانیکی به صورت

یکنواخت معلق نگهداشته شده است،به طور یکنواخت توزیع می شود وبه دلیل عبور از میان بستر لجن باغلظت قابل توجه در مقایسه با غلظت سوسپانسیون لجن حوضهای زلال ساز مورد اشاره قبل دریک شبیه صاف سازی وجذب ،آب خام منعقد شده وتقریبا تمام مواد معلق خودرا از دست میدهد وآب صاف در سطح حوض زلال ساز به صورت یکنواخت جمع آوری میگردد.یکی از مهمترین نمونه های این حوضهای زلال ساز پولساتور است که در ایران نیزمورد استفاده بسیاری داشته است.در صفحات آتی به ترتیب به ساختمان وروش کلی بهره برداری از نمونه حوضهای زلال ساز اشاره شده،پرداخته می شود.

شکل(۷ ) حوضهای زلال ساز ساده

شکل (۸)حوضهای زلال ساز مستقل

شکل (۹)حوضهای زلال سازمرکب (اکسیلاتور)

شکل (۱۰)حوضهای زلال ساز بهره گیرنده ازبسترلجن (پولساتور)

شکل ۱۱ حوضهای زلال ساز بهره گیرند ه ازبسترلجن
ساختمان وروش کلی بهره برداری از حوضهای ته نشینی وزلال ساز مستقل برای بهره برداری ازاین حوضها (شکل شماتیک ۸) پس از تعیین میزان مواد شیمیایی منعقد کننده وکمک منعقد کننده در آزمایش چارتست که باید مناسب برای ایجاد لخته های سنگین ودرشت باشد،این مواد رابه طور معمول درورودی حوضچه (اولیه) انعقاد تزریق وپس از کنترلها وتنظیمات ضروری سیستم براساس توصیه های طراح،آب به حوضچه لخته زنی وارد وپس از رسیدن به شرایط مطلوب لخته ها،آب لخته شده سرانجام به صورت کاملا یکنواخت به حوض ته نشینی هدایت میشود ودرصورتی که سیستم به طور موفق دربهره برداری باشد پس از گذشت زمان از پیش تعیین شده لخته ها در طول مسیر خود به تدریج ته نشین شده وآب زلال ،بسته به

طرح حوض از طرف مقابل یا اطراف به طور کاملا یکنواخت وآرام جمع آوری می گردد.درایننوع حوض ته نشینی به دلیل غلظت کم سوسپانسیون لجن از برخورد دادن لخته ها در حوض ته نشینی سود چندانی برده نمی شود وتنها در صورت نیاز به تقویت انعقاد ولخته زنی در بعضی از طراحیها که سیستم به لحاظ بیولوژیکی بامشکلی روبه رو نباشد،میتوان مقداری از لجن ته نشین شده رابه حوضچه لخته زنی عودت داد وسیستم جمع آوری وتخلیه لجن می باید به صورتی تنظیم گردد که تجمع ویا تخلیه بیش از حد لجن ،اختلالی در سیستم ایجاد ننماید.از نکات مهم عمومی ومشکلاتی که ممکن است در حین بهربرداری روی دهد،می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– نظر به اینکه کیفیت آب زلال شده خروجی از حوض ته نشینی درارتباط مستقیم باکار مطلوب حوضچه های منعقدسازی به ویژه حوضچه لخته زنی است، در صورتی که کاراین حوضچه ها رضایت بخش باشد واز تغییرات ناگهانی ونامطلوب کمی وکیفی آب،تخلیه وعودت لجن بی مورد وایجاد اختلال در سیستم توزیع وجمع آوری آب در حوضچه ته نشینی جلوگیری گردد،بازده سیستم در حدانتظار است ومشکل خاصی ایجاد نمی گردد.

– یکی از مهمترین ومتداولترین اختلالاتی که دراین سیستمها ممکن است روی دهد،وجود لخته های ریز در آب خروجی از حوض ته نشینی وکدر بودن آب خروجی است.
– آب خروجی از حوض ته نشینی کدر ودارای لخته های ریز است:این حالت ممکن است عمدتا به دلایل زیر باشد:
– کمبود مواد شیمیایی PH نامناسب محیط افزایش ناگهانی دبی آب افزایش ناگهانی آلودگی به ویژه مواد معلق آلی اشکال در حوضچه انعقاد به لحاظ عدم اختلاط سریع مطلوب
– اشکال در حوضچه لخته زنی به لحاظ عدم اختلاط ارام مطلوب وتشکیل لخته های سنگین ودرشت

– غلظت حجمی نامناسب لجن در حوضچه لخته زنی که ممکن است به لحاظ عدم عودت لجن از حوضچه ته نشینی باشد (درصورتی که در طراحی پیش بینی شده باشد).
– تخلیه بی مورد لجن از حوضچه لخته زنی

– کاهش شدید درجه حرارت محیط
– تغییرات PH یادرجه حرارت در نقاط مختلف حوض ته نشینی
– عدم توزیع وجمع آوری یکنواخت آب در حوض ته نشینی
– عدم انجام کلرزنی آب خام
– اختلال در سیستم لجن روب

نگهداری وتعمیرات:
دراین زمینه نظر به شرایط کلی مانند: ویژگیهای آب خام مواد شیمیایی مورد استفاده شرایط جوی ونوع بهره برداری لازم است که سیستم زلال ساز در فواصل مناسبی که از سوی طراحان توصیه می شود ودرهرحال از یکسال ببشتر نخواهد بود.کاملا تخلیه شود وبادقت کافی کلیه تاسیسات الکترومکانیکی آن مانند: به همزنهای دورتند ودور آرام ،لجن روی دریچه ها، شیرآلات،لوله ها ومتعلقات مربوط به دقت بازدید شود ومرمت وسرویسهای ضروری برحسب مورد وباتوجه به دفترچه های نگهداری هریک از آنها صورت پذیرد ونتایج در پرونده های فنی آنها ثبت گردد.

ساختمان وروش کلی بهره برداری از حوضهای زلال ساز مرکب با بهم زن آرام مکانیکی با زلال سازی انعقاد- لخته زنی وته نشینی دریک حوض صورت می پذیرد. دراین مورد نظر طراحان برآن بوده است که لجن حاصله از عملیات زلال سازی راکه به غلظت مطلوبی رسیده،به نحو مناسبی در مسیر عبور آبی که مرحله انعقاد را پشت سرگذارد وذرات نسبتا ریز لجن در آن تشکیل شده قرار دهند تابا برخورد ، ذرات ریز لجن جذب ذرات درشت تر شده وبدین ترتیب شرایط مطلوبی برای ته نشینی ثقلی ذرات درشت وسنگین شده لجن فراهم آمده وآبی زلال باکیفیت خوب به دست آید. مدلهای بسیار متنوع ومعروفی ازاین حوضها تحت نامهای مختلفی ازقبیل:

-Accetator Clarifiers
– Centrifloc Clarifiers
– ClariContact Clarifiers

طراحی وبه کار گرفته شده اند وگونه هایی از آنها در ایران احداث ونیز در دست بهره برداری است. بهره برداری ازاین حوضهای زلال ساز ( شکل شماتیک۹) به دلیل غلظت نسبتا کم لجن ( حدود ۱۰%) عموما بادشواریهایی همراه است وبه توجهات وتنظیمات زیادی نیازمند است. لیکن در صورت رعایت دقیق دستورالعملهای بهره برداری خصوصا حفظ غلظت لجن درحد توصیه شده طراح می توان آب زلال با کیفیت خوبی از آنها دریافت نمود.دراین حالت آب در سطح فوقانی منطقه ته نشینی صاف وسطح لجن در زیر آن تاارتفاع مطلوب به خوبی مشاهده میشود. مشکلات مهم در بهره برداری از این حوضهای زلال ساز وروشهای برطرف نمودن آنها به طور خلاصه به شرح زیر است: هر چند هرنوعی از حوضهای زلال ساز مرکب خاص خودرا داراست، مراجعه به دستورالعمل بهره برداری اصلی توصیه می گردد.

– ذرات ریز لجن به سطح آب در منطقه ته نشینی آمده اند:
دراین حالت سطخ منطقه لجن در بخش ته نشینی قابل مشاهده نیست وذرات ریز لجن له سطح آب منطقه ته نشینی آمده وآب خروجی از حوض کدر است.
– مقدار مواد شیمیایی کم است. باید باتوجه به نتایج جاریست وضریب چسبندگی لجن تنظیم گردد.
– PH تنظیم نیست. باید باتوجه به نتایج جارتست تنظیم گردد.

– درصورن مجهز بودن حوض به ، به همزن قابل تنظیم دورآرام، دور به همزن بیش از حداست. دور به تدریج و هربار حداکثر یک دوم دور در دقیقه کاهش داده شود وسپس باید حدود یک ساعت تامل گردد تانتیجه مشخص شود.

– غلظت لجن در منطقه لخته زنی کمتر از حد لازم است . این امر بیشتر به دلیل تخلیه بی مورد لجن، کمبود مواد شیمیایی ودر بعضی از طرحها عدم عودت لجن اضافی است که به همراه کنترل عوامل مختلف باید مورد توجه قرار گیرد.

برای تعیین غلظت حجمی لجن از محلهای توصیه شده در طراحی نمونه هایی یک لیتری برمی دارند وآنها را در مزور پایه بلند مدرج یک لیتری که در محل صاف وبدون لرزشی قرار دارد می ریزند وپس از ۱۰دقیقه می توان از حجم لجن ته نشین شده نسبت به حجم کل، درصد حجمی لجن را محاسبه کرد.
– تخلیه لجن بیش از حد وبی مورد به عمل آمده باید برای مدتی از تخلیه لجن خودداری ومیزان مواد شیمیایی را درحد مناسبی افزایش داد وکل لجن خاصل شده به فسمت بهم زنی آرام عودت گردد در صورت لزوم موقتا دبی آب خام راتاحد مناسبی کاهش داد.

– درجه حرارت محیط به شدت کاهش می یابد، دراین حالت به لحاظ افزایش ویسکوزیته آب ته نشینی ذرات لجن دشوار می شود ولازم است بااستفاده از مواد شیمیایی مناسب به وزن ذرات لجن افزوده گردد ومقدار آب خام درحد مناسب کاهش داده می شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.