مقاله کار اموزی اجرای ساختمان بتن آرمه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله کار اموزی اجرای ساختمان بتن آرمه دارای ۲۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کار اموزی اجرای ساختمان بتن آرمه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کار اموزی اجرای ساختمان بتن آرمه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کار اموزی اجرای ساختمان بتن آرمه :

فنداسیون :
فند اسیون المانی است از سازه که بارهای موجود درساختمان را به صورت بارهای محوری و یا لنگر خمشی تحمل می کند . از این رو اجرای فنداسیون به نحو صحیح از مهمترین ارکان بنا نهادن یک سازه است.

اجرای فنداسیون به ۳ قسمت اصلی زیر تقسیم می گردد:
۱ قالب بندی ۲ آرماتور بندی ۳ بتن ریزی
۱- قالب بندی : در کشور ما جهت اجرای فنداسیون از قالب های چوبی یا آجری استفاده می شود و یا چنانچه خاک دارای مقاومت خارجی خوبی باشد برای سازه های کوتاه خاک را به خرم قالب حفر می کنند و از آن به عنوان قالب استفاده می کنند از آنجا که در سازه مورد نظر از قالب آجری استفاده گردیده به تشریح و توضیح قالب آجری می پردازیم :

قالب آجری : پس از آنکه به سطح مورد نظر زیر پی با حفاری های لازم رسیدیم جهت پیدا نمودن بیس مناسب از بتن مگر استفاده شده است. ضخامت مجاز بتن مگر از ۱۵-۸ سانتیمتر می تواند متغیر باشد در بعضی از نقاط تا ارتفاع مورد نظر اختلاف کمی وجود داشت که این اختلاف توسط بتن مگر اصلاح شده ، منتهی گهگاه به علت بکارگیری نیروهای ناکارآمد اختلاف ارتفاع زیادی تا بیس مورد نظر وجود داشت که با استفاده از سنگ چینی و بتن مگر با عیار ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در متر مکعب اصلاح گردید . عرض بتن مگر اجرا شده عبارتست از : عرض فنداسیون به علاوه ۲ دیوار ۲۰ سانتی متری کناری.

پس از انجام مراحل فوق قالبهای آجری شروع شد . قالب های آجری عبارت بودند از دیوارهایی ۲۰ سانتی متری که از آجر فشار و ملات کم عیار سیمان که دیوار چینی قالب ها تا ارتفاع موجود در دیتیلهای سازه صورت گرفت . از جمله معایب آجرهای فشاری مکیدن آب بتن می باشد که جهت فعل و انفعالات شیمیایی ( هیدراسیون ) مورد نیاز است بدین جهت ۴ راهکار جهت مقابله با این پدیده ارائه گردیده است .
۱ در نظر گرفت ۵ سانتیمتر عرض اضافه فنداسیون در هر طرف منتهی به قالب (که غیر اقتصادی است )

۲ کشیدن پلاتر سیمان با ضخامت ۵/۱ سانتیمتر قالب آجری که با بتن باربر فنداسیون سازه در تماس است ( که به علت نیروی کار مضاعف و بالا رفتن هزینه غیر اقتصادی است ) .
۳ پوشاندن جداره داخلی قالب ها با استفاده از ورقه های ضد آب از جنس پلیمرهای مصنوعی
۴ زنجاب کردن آجرها حین بتن ریزی که از لحاظ اجرایی تقریبا غیر علمی است.
جهت اجرائی سازه مذکور از پوشش جداره های داخلی قالب توسط ورقه های پلیمری مصنوعی استفاده گردید به نحوی که ورقه ها بر جداره قالبها کاملا محکم شوند تا در حین بتن ریزی از حرکت آنها جلوگیری شود .

مراحل انتهایی جهت ساخت قالب ها آماده سازی آنهاست که با نظافت کن قالب از ملات و گرد وغبار پایان می پذیرد.
۲- آرماتور بندی : جهت ساخت آرماتور ها و مونتاژ آنها به طور دقیق به ترتیب ذیل عمل می گردد :
۱ تهیه خاموتها و راستاها (سیتکا ) به دو روش دستی توسط آچار F در روش ماشینی صورت می گیرد .
۲ مونتاژ بعضی قطعات ، آماتور خارج از فنداسیون رو شاسی

۳ مونتاژ نهایی آماتور ها در داخل فنداسیون ها
تهیه و مونتاژ آماتور ها در داخل فنداسیون
تهیه و مونتاژ خاموتها :
طبق مرحله اولیه گفته شده خاموتها میبایست آماده می شد بدین شکل که نیروهای کاری توسط آچار F خاموتها را آماده کردند روش تعیین اضلاع و کنترل خاموتها به بدین شکل است که ابتدا شکل خاموت برروی زمین ، بروی سطحی صاف توسط گچ کشیده می شود ( اصطلاحا خط می شود ) و بعد از روی الگوی ایجاد شده خاموته ها ساخته شده و کنترل می گردند .

خاموتهای ساخته شده از میلگرد های آجدار ۸ با تنش تسلمیه ۳۲۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بود .
راستاهای با طول مورد نظر توسط قیچی آرماتور بری ، بریده شدند و در نهایت شکل اولیه آماتور های شناژها بر روی شاسی ساخته شده از میلگرد ۱۴ در مونتاژ گردید . مونتاژ شناژها توسط گره های اصطکاکی مفتول غره ۵/۳ صورت گرفت .

ساخت حصیری ( شبکه مش ) پی نواری : از آنجا که قسمت اعظم پی نواری تشکیل شده از شبکه های عمودی بر هم در دو سطح حجم عظیمی از عملیات آرماتوربندی مربوطه به تهیه و مونتاژ شبکه مش . برای ساخت آرماتور شبکه های مش بدین ترتیب عمل می شود . میلگرد های عرضی که معمولا تشکیل شده بود از میلگرد های غره ۱۴ , ۱۲ با طول های مورد نظر در دیتیلها از شاخه های میلگرد موجود بریده شده و خم خورده اند و میلگرد های طولی با طولهای لازم بریده شده اند از آنجا که حجم وطول عملیات آرماتور بندی فونداسیون ها دررابطه با شبکه ها گسترده بود و به علت محدودیت های موجود آرماتور ها از

داخل فنواسیون توسط آرماتوربند ها مونتاژ گردیدند . به طوریکه میلگرد های راستا را برای آنکه کاملا در بتن غرق شوند و پوشش بتن در قسمت تحتانی فنداسیون حفظ شود در فواصل هر یک ۱ متری برروی نیم آجرهایی قرار دارند و میگرد های عرضی را با میلگرد های طولی مونتاژ کردند که البته قرار دادن آجر د

ر زیر شبکه موجب تمرکزش شده و ضعف در نقش باربری پی را به وجود می آورد . پس از انجام مراحل فوق میلگردهای شناژ مونتاژ شده میلگرد های شناژ در هر شبکه به طور کامل امتداد پیدا کردند و شکل استفاده از آجر در زیر میلگرد ها برای میلگرد های تحتانی شناژ وجود داشت .

از آنجا که بار وارده به شناژ زیاد بوده و ساختمان مرتفع محاسب دو ردیف شبکه را در پی در نظر گرفته بود . بنابراین جهت اجرای شبکه های فوقانی خرکهایی با ارتفاع موجود در دیتیل ساخته شد و بر روی شبکه تحتانی قرار گرفت و میلگرد های شبکه فوقانی همانند شبکه تحتانی و با تفاوت اینکه خم میلگرد ها در راستای زمین قرار می گرفت اجرا گردید . از جمله معایب اجرای میلگرد های فنداسیون این بود که نیروهای کاری بدون توجه به کفشهای گل آلود بر روی میلگرد های فنداسیون و شناژ مبادرت به تردد می نمودند که چسبندگی گل ولای به میلگرد ها موجب ضعف در چسبندگی بین بتن و میگرد شده و جلوگیری از درست عمل نمون میلگرد ها در برابر پارهای وارده از طرف سازه به فنداسیون را موجب می شود .

۳- بتن ریزی :
جهت ساختن بتن و جای دادن آن در قالب ها مراحلی به ترتیب ذیل صورت می گیرد.
۱ ساخت بتن ۲ حمل بتن ۳ جای دادن بتن در قالب ۴ مراقبت ، محافظت و عمل آوری بتن .

۱- ساختن بتن : بتن مورد استفاده در کارگاه از شن و ماسه شکسته از فراورده های یک کارخانه سنگ شکن محل احداث پروژه تامین می گردید . سنگ دانه ها که تشکیل شده بودند از شن و ماسه گهگاه گسسته بودن و درزهای آنها براحتی و بدون انجام هیچ نوع آزمایشی قابل لمس بود . در ضمن گاهی اوقات ماسه خیس توسط کامیون ها به مقصد کارگاه پروژه عمرانی بارگیری می شد که این خود می بایست مورد بررسی قرار گیرد زیرا ماسه تر تا ۸ درصد رطوبت در خود جذب کرده و نسبت آب به سیمان بالارفته درنتیجه بتن متخلخل با مقاومت کمتری محصول فعالیت ما خواهد شد که متاسفانه به این مسائل توجهی نمی شد .

جهت اختلاط سنگدانه ها ، اب و سیمان از بتونیرهای با ظرفیت کم استفاده می شد که جهت اندازه گیری مقدار سنگدانه ها و سیمان از بیل استفاده می شد . از آنجا که مقدار حجمی و وزنی سنگدانه ها و سیمان توسط بیل نمی تواند به درستی اندازه گیری شود انتظار می رود بتن ساخته شده در کارگاه بتنی یکدست با مقاومت دلخواه نبوده است.

۲ حمل بتن :
پس از اختلاط توسط میکسر بتن بدست آمده در فرقان جای داده می شد و به محل بتن ریزی انتقال داده می شد .
۳ جای دادن بتن در قالب :
گاه ارتفاع بیش از ۵/۱ متری لبه فرقان تا سطح بتن ریزی توصیه های آیین نامه ای در رابطه با ارتفاع بتن ریزی جهت جلوگیری از جدا شدن دانه ها نقض می شد . پس از ریخته شدن بتن در داخل قالب ها شخصی برای جادی دادن کامل بتن در فنداسیون از میله دیبراتور استفاده می کرد که این خود ضعف در عملکرد بتن بوجود می آورد ویبره کردن بتن موجب متراکم شدن بتن شده و از تخلخل آن جلوگیری می کند بطوریکه هوای موجود در بتن را از آن خارج کرده و به سطح

بتن راهنمایی می کند تا از بتن خارج شود ، اما چناچه ویبره کردن بتن به طوری صحیح صورت نگیرد موجب ضعف در سازه خواهد شد از جمله مسائل دیگری که در هنگام ویبره کردن بدان توجهی نمی شد این بود که میله ویبره را به میلگرد های فنداسیون و شناژ ها تکیه می دادند که خود باعث جمع شدن دو غاب بتن در دور آمارتور شده و روند انتقال نیرو از میگرد به پی را با مشکل روبرو می کند . در هنگام ویبره کردن اکثر مواقع به میدان ارتعاش میله ویبراتور توجهی نمی ش

د و قسمتی از فنداسیون بیش از حد لازم ویبره می شد که از معایب ویبره بیش از حد میشود . درزهای اجرایی در بتن ریزی از جمله مسائل مهمی است که باید بدان توجه شود درزهای اجرایی باید به صورت پله ای یا مورب اجرا گردند درهنگام بتن ریزی مجددابتدا باید سطوح تماس درزهای اجرایی با برس سیمی خراش داده شوند تا سنگدانه ها کاملا نمایان گردند و پس از قرار دادن یک رویه دو غاب سیمان و یا چسب های هیلتی بتن ریزی جدیدی آغاز گردد که به هیچ یک از ضوابط موجود در آئین نامه جهت اجرایدرزهای اجرایی توجهی نشد.

۴ مراقبت ، محافظت و عمل آوری بتن :
پس از اتمام هرقسمت از بتن ریزی عضوهای بتنی مراقبت و محافظت از آن آ‎غاز میش ود و مفهوم آن مراقبت از بتن در برابر لطمات ناشی از عوامل خارجی بربتن است یک روز پس از بتن ریزی هر قسمت از فنداسیون عمل آوری بتن آغاز میش ود به نحوی که روز اول با قرار دادن مشمع های پلاستیکی بر روی عضو سعی می شد که رطوبت مورد نیاز بتن جهت عمل هیدراسیون تامین گردد و پس از آن پنج روز به آب پاشی مدام در تماس با هرای آزاد سعی شد از تبخیر زودهنگام آب بتن جلوگیری شود تا سازه جهت اجرای المان های ستون و دیوار برشی آماده گردد .

فصل دوم

ستون :
جهت اجرای ستون در سازهای بتن آرمه می بایست سه مرحله صورت گیرد :
۱ آرماتور بندی ۲ قالب بندی ۳ بتن ریزی
۱ آرماتور بندی :
جهت آرماتور بندی ستون و بسته هایی از میگرد به ارتفاع ۶/۱ طول طبقات در نظر گرفته می شود. ابتدا چند تنگ پا ستون را با میلگرد های ریشه مونتاژ می کنیم و پس از رسیدن به ارتفاع مورد نیاز میلگرد های به آن ها اورلب می شوند « مقدار طول مهاری میلگرد های طولی ستون از طریق محاسبات سازه ای تعیین می گردد » در این هنگام میلگرد ها را نسبت ب۷/۱ تا ۱۰/۱ از راستای خود منحرف می کند که در هنگام منتاژ میلگرد های طولی ستون با میلگرد های

ریشه این دو گروه میلگرد با یکدیگر هم محور شوند و بعد خاموت های ستون طبق دیتیل های با گره ی پاپیونی یا اصطکاکی صورت می گیرد لازم به ذکر است که به علت تمرکز تنش در محل اورلپ باید تنگ های بیشتری با توجه به ضوابط جراهای سازه های بتنی در نظر گرفته شود . میلگرد های طولی در بالای ستون جهت اجرای ستون های طبقات بالا تر ادامه می یابند .

۲ قالب بندی :
قالب ها از جنس فلز و یا چوب جهت شکل دادن بتن تهیه می شود قالب های بکار رفته در این پروژه از نوع فلزی بودند پس از تمیز کردن قالب ها توسط کارلک سطوح داخلی آنهابه موارد رها ساز آغشته می شود و به یکدیگر توسط پیچ و مهره ها و فلپرهایی مونتاژ می شوند و در جای خود قرار می گرفتند فاصله نگهدارهای به کار رفته موجب می شد که میلگرد ها فاصله شان را با قالب حفظ کنند ازجمله معایب اجرا در کارگاه این بود که گاها مواد رها ساز قسمتی از

سطح بعضی میلگرد ها را در بر می گرفتند در نتیجه موجب عدم چسبندگی کافی با بتن شده و سازه ها را دچار ضعف می کردند . قالب های فلزی با ارتفاع cm 120 ساخته شده بودند و ردیف بالایی برای هر قالب را نسبت نمی کردند تا ارتفاع مناسب برای بتن ریزی حفظ شود پس از نسب قالب های فلزی آنها از دو طرف شاقول می کردند و توسط شمعهای فلزی و مفتول های قوی به صورتیکه بی حرکت باقی بمانند مهار می نمودند .
۳ بتن ریزی :

بتن را توسط بیل روی ناودانی های مخصوص بتن ریزی می ریختند وتوسط ناودانی ستون بتن ریزی می شد و برای هر اتفاع cm 50 ستون توسط ویبراتور میله ای ویبره می شد تا ارتفاع cm 120 از کف بدین شکل بتن ریزی صورت گرفت سپس قالب بالایی وجه ستونی که مونتاژ نشده بود مونتاژ شد و بتن ریزی از ارتفاع بالای ستون صورت گرفت به نحوی که بتن توسط فرقان به بالای داربست هدایت می شد و بالای دار بست به نحوه ی ذکر شده در فوق بتن ریزی صورت می گرفت .

فصل سوم

تیر :
برای اجرای المان تیر به چهار مرحله نیاز مندیم :
۱ ساخت وقرار دادن قالب تحتانی
۲ ساخت وموتناژ میلگرد ها
۳ قرار دادن قالب های جانبی در صورت لزوم
۴ بتن ریزی

۱- ساخت و قرار دادن قالب تحتانی:
قالب های تحتانی قالب های فلزی بودند که پس از مونتاژشدن بر روی سطح زمین به مواد رها ساز آغشته شده و در محل اصلی خود قرار گرفتندسپس شمع بندی زیرقالب ها صورت گرفت شمع ها از نوع فولادی بودند.

۲- ساخت و مونتاژ میلگرد ها :
میلگرد های طولی و خاموت های تیر را در محل بتن ریزی مونتاژ می کنند بدین شکل که ابتدا میلگرد های طولی در جای خود قرار می گیرد و سپس خاموتها با گره ی اصطکاکی ویا پاپیونی به آنها متصل می شود در جاهایی که احتیاج به میلگرد های ممان منفی جهت اتصال تیرچه های سقف تیرچه بلوک بود میلگرد های ممان منفی در نظر گرفته شدند وتیرچه های سقف تیرچه بلوک در جای خود قرار می گرفتند و در نهایت جاهایی که احتیاج به قالب های جانبی داشت

قالب گذاری شد مانند تیرهای کناری ، میلگرد های تیر به گونه ای به ستون متصل می شوند که در قسمت ستون قطع نمی گردد تا که تیر نقش گیرداری خود را به خوبی انجام دهد خاموتها درمحل هایی که برش بیشتری وجود دارد متمرکز میشوند و در جاهایی که خمش تلاش بیشتری دارد سطح مقطع میلگرد های طولی بیشتر می شود بتن ریزی تیرهای بتن آرمه همراه با سقف تیرچه بلوک صورت می گیرد که در آتی آورده شده است .

دیوار برشی :
دیوارهای برشی با اتصال کامل به تیرچه کف ، تیر بالا و ستونها اجرا می شود به طوری که میلگرد های انتظاری ازتیر پایینی منشعب می شود و میلگرد های فوقانی دیوارهای برشی به داخل تیرهای بتنی فرو می رود در ضمن چنین موادی نیزبرای ستونها نیز وجود دارد در این پروژه ستون نیز خود قسمتی از دیوار برشی در نظر گرفته شده بود و طی محاسباتی لحاظ شده بود ، میلگرد های دیواربرشی به صورت شطرنجی و با گره ی مفتول به صورت ساده اجرا شده طبق رینیل های موجود در نقشه ی سازه .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.