مقاله سنگ دانه ها


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سنگ دانه ها دارای ۳۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سنگ دانه ها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سنگ دانه ها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سنگ دانه ها :

آزمایش فشاری سنگدانه ها
شن مهمترین عامل مقاومت فشاری بتن ها میباشد . حداقل مقاومت شن میباید از ۸۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بیشتر باشد . شنها به دو دسته بادامی و نخودی دسته بندی میشوند . سایز ۵-۱۰ میلیمتر شن را شن نخودی و ۱۰-۲۰ میلیمتر را شن بادامی مینامند . ما در این آزمایش یک نمونه سنگدانه شنی را از نظر مقاومت فشاری مورد آزمایش قرار میدهیم .

برای این آزمایش ۳۰۰۰ گرم شن را داخل سیلندر استوانه ای مخصوص ریخته و روی آن را صفحه فولادی قرار میدهیم و به مدت ۲۵ دقیقه زیر فشار ۲۱ تن جک هیدرولیک قرار میدهیم . پس از آن محصول را با الک ۸ میسنجیم و غربال میکنیم . باقیمانده روی الک را وزن میکنیم . برای این آزمایش ما نیاز به وزن سنگدانه خرد شده عبوری داریم و برای این که آزمایش دقیق باشد و درصد خطا کاهش پیدا کند ما باقیمانده روی الک را حساب میکنیم .

با احتساب وزن اولیه ، وزن رد شده از الک و فرمول فوق میتوانیم درصد عبوری را محاسبه کنیم .

حال با استفاده از جدول و دانستن درصد دانه های خرد شده میتوانیم مقاومت فشاری را حساب کنیم . در این آزمایش مقاومت فشاری ما ۶۰۰ میباشد که برای ساخت بتن مناسب نمیباشد .

مقاومت سایشی سنگدانه ها
برای بتن های تحت سایش مانند بتن جاده ها و پیاده رو ها ، سد ها و کانالها علاوه بر مقاومت فشاری به مقاومت سایشی نیز نیاز داریم . برای سنجش مقاومت سایشی سنگدانه ها نیاز به دستگاه لس آنجلس داریم .

طبق دستورکار ما باید ۵کیلوگرم شن درشت دانه که نیمی از آن را شن بادامی و نیمی شن نخودی است را به همراه ۱۱ گلوله فلزی در داخل دستگاه لس آنجلس بریزیم و دو بار آزمایش را یک بار برای ۱۰۰ دور و یک بار برای ۵۰۰ دور تکرار کنیم . شنها باید عاری از خاک باشند و ترجیحاٌ شسته شده باشند . اگز درصد سایش کمتر از ۵ بشود شن ما مناسب نمیباشد . درصد سایش را با استفاده از رابطه زیر محاسته میکنیم .

پس از خارج کردن شنها از دستگاه باید آنرا از الک شماره ۱۲ رد کنیم . درصد عبور کرده از الک شماره ۱۲ را درصد عبوری مینامیم که در فرمولهای فوق با نشان داده ایم .

میبینیم که درصد عبوری از الک ۱۲ برای ۱۰۰ دور آزمایش ۳۱ و برای ۵۰۰ دور ۱۲۸% میباشد . با ایجاد نسبت میبینیم که عدد حاصل از ۵ کمتر میباشد و برای مقاومت سایشی این مناسب نمیباشد .

تعیین وزن حجمی سنگدانه ها
الف ) متراکم شده : به این آزمتایش میله خورده هم میگویند . کاربرد میله خورده در محاسبات طرح اختلاط میباشد . قطر و ارتفاع سیلندر استوانه ای را محاسبه میکنیم . حجم استوانه را با استفاده از فرمول

بدست میآوریم . سپس در سه لایه که هر لایه را با میله ۲۵ بار میکوبیم سنگدانه را میریزیم . پس از کوبیدن لایه سوم ارتفاع مقدار خالی سر سیلندر را حساب میکنیم تا حجم سنگدانه داخلی سیلندر را بتوانیم با ارتفاع جدید بدست آوریم . حجم جدید با فرمول

بدست میآوریم . وزن سیلندر را نیز حساب میکنیم . هم خالی و هم پر . حال با استفاده از فرمول میتوانیم وزن حجمی را محاسبه کنیم .

ب) حالت میله نخورده .
این حالت برای امتحان وزن حجمی برای کارهای عمده و فله کاربرد دارد . برای این آزمایش دیگر سنگدانه را نمیکوبیم بلکه از ارتفاع ۳۰ سانتیمتری داخل سیلندر رها میکنیم و بعد از پر شدن قالب آن را وزن می کنیم و وزن حجمی را با استفاده از رابطه های زیر میتوانیم به دست بیاوریم .

آزمایش وزن مخصوص ظاهری:
ابتدا حدود ۵۰۰gr شن اشباع را جدا کرده و پس از خشک کردن سطح آن با پارچه آن را وزن می کنیم که این عدد بیانگر می باشد. . حال حدود آب درون استوانه مدرج ریخته و سپس شنهای اشباع را درون آن می ریزیم و حال مقدار ازیاد حجم آب را اندازه گیزی می نماییم که اختلاف با حجم اولیه بیانگر حجم شن است. که سپس شنها را از آبی بیرون آورده به مدت ۴۸ ساعت درون دستگاه آون قرار می دهیم و بعد آنها را بیرون آورده و وزن می نماییم. حال با استفاده از روابط زیر می توان وزن مخصوص ظاهری و همچنین پوکی و تخلخل را نیز بدست آورد.

پوکیN = ـــــــــــــــــــــ

=

تخلخل = ـــــــــــــــــــ =

و همچنین درصد جذب رطوبت دانه ها را نیز می توان با استفاده از فرمول زیر بدست آورد.
درصد جذب رطوبت

وزن مخصوص مطلق:
ابتدا پیکنومتری را برداشته و پس از اطمینان از خشک بودن آن وزن آن را به همراه درب آن اندازه می گیریم پس حدود شنی را که قبلاً توسط دستگاه پرس به صورت پودر در آمده و از الک نمره ۲۳۰ عبور داده شده بود و یا به عبارتی اندازه آن در حدود ۶۳ میکرون باشد می ریزیم. و مجدداً آن را وزن می نماییم . حال به این مجموعه آب مقطر اضافه می نماییم تا کاملاً پر شود آنرا تکان می دهیم تا کاملاً حبابهای هوای داخل آن خارج شود سپس آن را دوباره وزن می کنیم . حال پیکنومتر را فقط با آب مقطر پر می کنیم و بعد از خارج کردن حبابهای هوا از داخل آن آنرا وزن می کنیم . حال با استفاده از روابط زیر وزن مخصوص مطلق سنگدانه را به دست می آوریم.

تعیین اندازه بزرگترین دانه سنگی و دانه بندی سنگدانه ها

از یک دپو نمونه برداری میکنیم . نمونه ها ۲ کیلوگرم شن بادامی ، ۲ کیلوگذم شن نخودی و ۱۵ کیلوگرم ماسه میباشد . برای دانه بندی شن بادامی نیاز به الکهای شماره داریم . برای شن های نخودی الکهای و برای ماسه الکهای را انتخاب میکنیم . سنگدانه ها را روی الکها میریزیم و الک میکنیم . سپس باقیمانده روی هر الک را وزن میکنیم و جداول مربوطه را تشکیل میدهیم .
درصد عبورکرده نسبی درصد مانده نسبی درصد مانده وزن مانده روی الک شماره الک
۹۵۰۵ ۴۹۶ ۴۹۵ ۹۹ ۱
۶۱۴ ۳۸۶ ۳۳۶۵ ۶۷۳ ۴/۳
۷۸ ۹۲۲ ۵۳۶ ۱۰۷۲ ۲/۱
۱۷ ۹۸۳ ۶۱ ۱۲۲ ۸/۳
۰ ۱۰۰ ۱۶۵ ۳۳ زیر الک
۱۹۹۹ مجموع

این جدول شن درشت دانه بادامی میباشد که تشکیل داده ایم . وزن مانده روی الک در ستون دوم ، درصد مانده روی الک که از حاصل وزن مانده به وزن کل در ستون سوم ، درصد مانده نسبی که از حاصل جمع مانده روی الکهای پیشین بر وزن کل میباشد و ستون آخر درصد عبور کرده نسبی که از تفریق درصد نسبی مانده از صد میباشد تشکیل شده است . همچنین ما از این جدول بزرگترین دانه را نیز میتوانیم پیدا کنیم که قطری معادل ۱ اینچ یا ۳۵۶ سانتیمتر دارد .

درصد عبورکرده نسبی درصد مانده نسبی درصد مانده وزن مانده روی الک شماره الک
۱۰۰-۲۶=۹۷۴ ۲۶ ۲۶ ۵۲ ۲/۱
۶۴۷ ۳۵۳ ۳۲۷ ۶۵۴ ۸/۳
۱۴۵ ۹۰۵۵ ۶۴۲۵ ۱۲۶۵ ۴
۰ ۱۰۰ ۱۲ ۲۴ زیرالک
۱۹۸۶ مجموع
جدول فوق برای شن ریز نخودی میباشد.
برای ماسه نیز جدولی اینچنین تشکیل میدهیم :

درصد عبورکرده نسبی درصد مانده نسبی درصد مانده وزن مانده روی الک شماره الک
۹۲ ۸ ۸ ۱۸۰ ۴
۶۶۸ ۳۳۲ ۲۱ ۳۲۲ ۸
۳۱۴ ۶۸۶ ۳۵ ۵۲۷ ۱۶
۱۵۲ ۸۴۸ ۱۶۲ ۲۴۳ ۳۰
۷۲ ۹۲۸ ۸ ۱۲۰ ۵۰
۳ ۹۷ ۴ ۶۴ ۱۰۰
۱۶ ۹۸۴ ۱۴ ۲۱ زیر الک
۱۴۸۹ مجموع

حال ما میتوانیم مدول نرمی را محاسبه کنیم .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ =

=

طرح اختلاط بتن .
حال ما میتوانیم با توجه به نیازی که از بتن داریم ، داشتن اندازه بزرگترین سنگدانه و جداول مربوط به طرح اختلاط با درونیابی مقدار مصالح مورد نیاز برای ساخت بتن را استخراج کنیم .

ما به بتنی نیاز داریم که ۳۳۰ کیلوگرم مقاومت فشاری داشته باشد :

از آزمایشهای قبل میدانستیم که وزن حجمی شن ما ۱۶۲۰ میباشد . باز هم به جداول مراجعه میکنیم تا میزان شن مورد نیاز طرح را بدست آوریم .

حال این طرح را برای نمونه ۲۰ لیتری مدل میکنیم و میزان مصالح عبارت میشود از
۳۶ لیتر آب
۷۷۷ کیلوگرم شن نخودی
۱۱۶۶ شن بادامی
۱۷۳۶ ماسه
۷۲ سیمان

بتن مورد نظر را میسازیم . برای تهیه بتن ابتدا درشت دانه ها و ریز دانه ها و سپس سیمان را مخلوط میکنیم و در انتها آب را آرام آرام به آن اضافه میکنیم . مخلوط را هم میزنیم تا برای آزمایش اسلامپ آماده شود . برای آزمایش اسلامپ ، بتن حاصل را در ۳ لایه داخل مخطور ناقص اسلامپ میریزیم و هر لایه را که میریزیم ۲۵ بار با میله میکوبیم تا لایه به لایه زیرین دوخته شود . یک نمونه استوانه ای هم آماده میکنیم در همین حال . مخروط اسلامپ را برمیداریم و نشست اسلامپ را اندازه میگیریم . حدود ۳ سانتیمتر میشود که میفهمیم آب مقداری کم دارد به در طرح بعدی مقداری آب بیشتر به آن اضافه میکنیم . نمونه استوانه ای را نیز وزن میکنیم . وزن نمونه ۲۲۶ کیلوگرم همراه با وزن سیلندر میشود . وزن سیلندر را نیز داریم که ۱۰۱۳۳ کیلوگرم میباشد . همچنین حجم سیلندر که میباشد .

وزن حجمی بتن ما میشود .
حال میتوانیم بازده را نیز از تقسیم وزن بتن حاصله بر وزن محاسباتی بدست آوریم .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.