مقاله کودک ازاری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله کودک ازاری دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کودک ازاری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کودک ازاری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کودک ازاری :

کودک ازاری

مقدمه

و امام حق الصغیر:( فرحمته و تثقیفه و تعلیمه العثوعنه و الستو علیه و الرفق به والمعونته له و استر علی جرائر فانه للتوبه و المداراه له و ترک مماحکته فان دالک ادنی له )
( اما حق کسانی که کوچکترند، آن است که با آنان مهربان باشی. در انتقال صحیح فرهنگ و آداب سازند ه به او کوشا باشی. ارزشها را بشناسی و به او بشناسانی و تعدیلش کنی . آموزشهای لازم و مؤثر در زندگی پاک و سالم را شناخته ، به او تصمیم دهی . با توجه به اینکه کوچکتر و کن تجربه تر و کم طاقت است، در برابر کوتاهی او گذشت سازنده داشته باشی. راز دار او باشی و او راخجلت ندهی . رفتار تو با کوچکتر ها دوستانه (با او را ه بیابی) . در مشکلات یار و کمک کار او باشی . خطاهای ناشی از کودک و کم تجربگی را به رخ او

نکشی و او را چری و لجوج بار نیاوری که این نوع عکس العمل سبب می شود که از آن خطاها باز گشت نماید. با او (عاقلانه و ماهرانه ) مدارا کنی . او را در معرض آزمایش های طاقت فرسا که موجب احساس سر شکستگی و عقب ماندگی اش شود، قرار مده ( با توجه به تلاش در را ه عقب ماندگی هایش ) که این نوع رفتار برای تأمین رشد انسانی او مناسب تر و راه نزدیکتری است.)در ایران حدود ده میلیون کودک زندگی می کنند که متعلق به چهار میلیون خانواده هستند و بدیهی است که اکثریت قاطع این خانواده ها وظیفه سنگین تربیت و نگهداری از اطفال را به خوبی انجام می دهند ، اما برای جامعه اسلامی که اخلاق انسانی جزء خصوصیات اصلی آن است و جود چنین لکه هایی هر چند کوچک نیز تحمل نا پذیر است.

یکی از مسائل پیچیده و ناراحت کننده مفصلی که توجه بسیاری از محققین ، جامعه شناسان، جرم شناسان و روان شناسان را به خود معطوف داشته و موضوع کودک آزاری می باشد که روز به روز هم گسترش بیشتر ی می یابد. شاید علت این گستردگی در راز قدرت نهفته باشد. قدرتی که معمولاَ با نا آگاهی و خشونت همراه است . کودکان، مانند تمام ستم دیدگان حتی در دفاع از خود بسیار نا توان وآسیب پذیر ند و نیاز به حمایت و مراقبت دارند. بزرگسالان مانند تمام صاحبان قدرت ، در پی حفظ برتری و اعمال نفوذ خود هستند و نتیجه چنین معادله نا برابر ستمی است که بر کودکان وارد می شود.

در کشور ما کودک آزاری پنهان است و گاهی به ندرت فقط نمونه هایی از این کودک آزاری به مصوبات کشانده و انشاء می شود .
دو کانون مهم کودک آزاری خانواده و مردم هستند. نمونه هایی زیاد در مدارس کودک آزاری آموزشی است . در آموزش و پرورش ، شیوه نادرست تحصیل و حتی گرفتن امتحان های متعدد و پشت سر هم روی احساس بچه ها تأثیر می گذارد اما از این تأثیر هنوز آمار درستی در دسترس نیست. کودک آزاری پنهان بیش از هر چیز در میان خانواده در جامعه وجود دارد که این امر به شدت کودکان را تهدید می کند.

آقای دکتر چزایر ی روان شناس بالینی در مورد کود ک آزاری می گوید : ( کودک آزاری در خانواده بیشتر به صورت تنبیهات جسمی و روانی است اما نوع دیگر کودک آزاری که سوء استفاده های جنسی است بیشتر در بیرون خانواده اتفاق می افتد.)
کودک آزاری فقط ضرب و شتم کودک و حتی سوء استفاده های جسمی نیست. در خیابانها ی شهر صدها کودک را می بینیم که برخی حاصل ازدواجهای آزادند و تا چندی پیش این کودکان بواسطه نداشتن شناسنامه محروم از رفاه بودند. در همین خیابانها کودکان بسیاری می بینیم که ناگزیر از بزهکاریند چون از کودکی به اینکار وارد شده و آموزش داده می شوند و دایره کودک آزاری بسیار وسیع تر از دیده ها و شنیده های ما است.

تاریخچه کودک آزاری
کودک آزاری سابقه ای به قدمت زندگی انسانها دارد. حوزه جغرافیایی گسترده ای به پهنای جهانی که در آن زندگی می کنیم ،با تفاوتهایی به گوناگونی فرهنگ ملتهای جهان.
یونانیان قدیم کودک را به عنوان یک عضو خانواده و فردی از اجتماع آینده تلقی می کردند . دوران اولیه مسیحیت و قدرت کلیسا در قرون وسطی اطفال را به صورت بالغین نا پخته تلقی می نمودند حتی تا قرن پانزدهم و شانزدهم نیز چنین نظریه ای وجود داشت.

از اطفال انتظار رفتار بزرگسالان را داشتند. پس از سنین ۳یا ۴ سالگی همان بازی های بزرگسالان را با خودشان یا والدین انجام می دادند. دانش آموزان ده تا بیست ساله را با هم در یک کلاس درس می دادند و کودکان را موجودات بیگناه محسوب یکرده و آنها را از تجاوزات وحشیانه روز نگاه نمی داشتند.
نخستین دوره مربو ط به سال ۱۸۶۰ است که این پدیده کم و بیش احساس مس شد ( آلبر وز تاریو) یک پزشک قانونی در پریس گزارشی از معلولیت جسمی ۳۲ کودک ارائه داد همزمان نیز ( ساملوست) یک متخصص کودک گزارشی از شکستگی های متعدد و کبودیها و بر آمدگی های استخوانی را در کودک داد.
دومین دوره در سال ۱۹۴۶ توسط (کافی) رادیولوژیست آمریکایی مطرح شده و ی ۶ مورد کودک مبتلا به خونریزی مزمن زیر سخت شامه گزارش عمومی که در همه آنها شکستگیهای متعدد استخوان دراز (۲۳ عدد) وجود داشت.

در شرح حال این ۶ کودک سابقه ضربه و استخوانهای دراز وجود نداشت و هیچگونه شواهد بالینی و رادیولوژیک دال بر بیماری اسکلتی موضعی و یا عمومی که باعث شکستگیهای پاتولوژیک استخوان شوند یافت نمی شد. کافی معتقد بود که شکستگیهای استخوانی دراز ، ریشه تورمانیکی دارند ولی مکانیسم آنها نا معلوم بود.سومین دوره در سال ۱۹۶۲ توسط کمپ و همکارانش به نام ( سندرم کودک کتک خورده) توصیف گردید. چهارمین دوره که از سال ۱۹۷۲ شروع شد و مسئله کودک آزاری به صورت آزار جسمی ، جنسی، روحی، روانی ، غفلت بیان گردید.

و اکنون پنجمین دوره ای که بیشتر تأکید بر نحوه پیشگیری آن می باشد در حال شکل گیری است.
تنبیه کودکان برای مدت زمان طولانی یک امر طبیعی قلمدا د می شد . در انگلستان در دوره انقلاب صنعتی کودکان مدت زمان طولانی در کارخانه ها و معادن زغال سنگ مشغول به کار بودند و اکثر کار فرمایان به صورت خیلی جدی آنها را مورد کتک و آزار قرار می دادند و هر چه به گذشته دورتر بر می گردیم متوجه می شویم که حمایت و مواظبت از کودکان کم رنگ تر می شود و کودکان یا کشته یا ترور و یا مورد تجاوزات جنسی قرار می گیرند. با توجه به تاریخچه فوق به این نکته پی می بریم که آگاهی بین المللی از ( کودک آزاری) یک پدیده جدید است و با وجود این امروز این موضوع کاملاً مشخص و بارز است ولی هنوز در سر تا سر جهان ما شاهد چنین سوء رفتار هایی نسبت به کودکان هستیم.

مفهوم کودک آزاری :
کودک آزاری عبارت است از هر گونه بد رفتاری با کودکان یا افرادی که در سنین بلوغ به سر می برند این بد رفتاری می تواند از طرف پدر یا مادر یا محافظان کودک یا کسانی که مسئول مراقبت او هستند، باشد.

اقسام کودک آزاری
کودک آزاری به ۴ دسته تقسیم می شود:
الف) کودک آزاری جسمانی
ب) کودک آزاریجنسی
ج) کودک آزاریروحی و روانی
د) کودک آزاریبی توجهی و غفلت

الف) کودک آزاری جسمانی
۱-تعریف کودک آزاری جسمانی (سندرم کافی یا سندرم کتک خورده):
کودک آزاری به حالت بالینی کودکان (معمولاَ زیر ۳ سال) گفته می شود که یک بار یا به دفعات متعدد مورد ضرب و شتم و آزار و شکنجه عمدی افراد بالغ که مسئولیت آنها را بر عهده دارند، مثلاَ پدر و مادر، قیم و یا والدین رضاعی قرار می گیرند.

در این سندرم، علاوه بر آزار جسمانی ، محرومیت از خوراک و پوشاک ، نبود توجه و مراقبت و سر پناه محرومیت از محبت و عاطفه به طور عمد نیز مطرح است.
کودک آزاری جسمانی در تمام جوامع به چشم می خورد و ارتباطی با شأن اجتماعی و ملیت و تحصیلات ندارد. البته در مشرق زمین به دلیل باورهای مذهبی مردم و اعتقاد به این که کودک هدیه الهی است، کودک آزاری نسبتاً کمتر دیده می شود.
کودکانی که مظلومانه مورد ضرب و جرح قرار می گیزند کم نیستند.

به عبارت بهتر می توان کودک آزاری جسمانی را شامل صدماتی دانست بطور ارادی و غیر اتفاقی توسط مراقبت کننده از کودک به او وارد می گردد که شامل کبودی ، سوزاندن، ضربه به سر، شکستگی موارد مشابه آن در یک کبودی مختصر تا هنگام هماترم ساب دورال مرگ آور متفاوت باشد.

۱ علیرضا کاهانی – مجله پزشکی قانونی –ص ۵۷-۵۴
۲ دکتر فاطمه قاسم زاده –مجله پزشکی قانونی – مهر آبان ۸۴
۳ دکتر حسن توفیقی – مجله پزشکی قانونی – شماره پنجم – ص ۱۳-۱۲

۱-آثار مخرب آزار های جسمانی بر کودک:
بر پایه خبری از تورنتو (کاندا) مخابره شد، کودکانی که مورد تنبیه جسمانی قرار می گیرند در آینده دو برابر سایر کودکان در معرض اعتیاد به مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی و یا مشکلات شخصی قرار می گیرند.

به توشته روزنامه نشنال پست دکتر (هریت مک میلان) روانکاو مرکز کانادایی (مطالعات کودکان در معرض خطر) اظهار داشت: تغییر جسمانی پسران بیشتر از دختران متداول بود، به طوری که ۲۴ درصد زنان و ۴/۱۶ درصد مردان گفته بودند : هرگز تنبیه جسمانی نشده اندو ۳۷ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان به عبارت بعضی اوقات اشاره کرده بودند.
در مقایسه با آنان که هرگز تنبیه نشده بودند ، افرادی که بعضی اوقات کتک خورده بودند ، ۴ درصد بیشتر دچار اختلالات روحی و اضطراب بودند ، ۵۰ درصد بیشتر در معرض افسردگی شدید قرار داشتند و ۱۵ درصد بیشتر دچار مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی قرار گرفته بودند.
این عوامل سبب بروز رفتار هایی نظیر پرخاشگری یا حالت ضد اجتماعی شدید شده بود. این تحقیق همچنین به ارتباط میان تنبیه جسمانی و پایین بودن ضریت هوش و رفتارهای خشونت بار در بزرگسالی دست یافته است.

واقعیت آن است که بدرفتاری جسمانی با کودک در میان تمام سطوح و اقشار جامعه دیده می شود. کارگران، صاحبان حرف و مشاغل آزاد، حتی پزشکان گاه به تنبیه جسمانی کودکانشان مبادرت می کنند.
تنبیه کودکان بیشتر ناشی از طرز تفکر (شی پنداری ) نسبت به کودک است. والدینی که به کودک مانند اشیاء و وسایل منزل خود می نگرند ، به خود اجازه می دهند، هر نوع که مایل هستند با کودک رفتار کنند و هیچ فر د یا مرجعی نباید در برابر جرم و رفتار آزار گرانه شان آنان را مورد باز خواست قرار دهد. در واقع چنین والدینی برای کودک خود هیچ گونه حق و حقوقی به عنوان انسان قائل نیستند . قانون نیز تنبیه را در حد متعارف مجاز می داند ، اما تعریفی از تنبیه متعارف ارائه نداده است و تا مادامی که کودک بر اثر شکنجه ، کتک و آزار و اذیت دچار جراحت نشود ، به قضیه رسیدگی نمی کند.

 

ب) کودک آزاری جنسی
۱- تعریف سوء استفاده جنسی:
ابتدا توسط کمپ توصیف شده است. سوء استفاده جنسی عبارت است از در گیر کردن کودکان و یا نوجوانان غیر بالغ در فعالیت جنسی که درک کامل و رضایت آگاهانه نسبت به آن ندارند.
تعریف دیگری که توسط بلمبرگ به کار برده شده است از سوء استفاده از کودک با تحریکات جنسی که با سن تکامل روانی ، اجتماعی و نقش وی در خانواده نا متناسب باشد.
از دیدگاه قانون سوء استفاده جنسی عبارت است از هر گونه عملی به منظور کسب لذت جنسی با افراد نابالغ که معمولاً کمتر از هجده سال در نظر گرفته می شود.

 

۲- کودک آزاری جنسی در جهان و ایران:
کودک آزاری جنسی قرنهاست که وجود دارد و با وجود آنکه دنیای امروز ادعای تمدن پیشرفته دارد، روز به روز گزارشهای آزار جنسی بیشتر می شود و این پدیده امروز به صورت یک معضل جهانی مطرح می شود.
بر خلاف آزار جسمانی کودک که نمادی آشکار دارد هر ساله سوء استفاده جنسی بیشتر اوقات به صورت رازی پنهان میان سوء استفاده شونده ( کودک) و سوء استفاده کننده باقی می ماند . ترس کودک از کسی که توسط وی مورد سوء استفاده جنسی قرارگرفته است.به دلیل تهدید وی نسبت به افشای موضوع از طرفی و قبح و زشتی مسئله از طرف دیگر سبب میشود که موضوع سوء استفاده جنسی از کودک مطرح نشود. به همین دلیل هم آمار گزارش های رسیده در زمینه سوء استفاده جنسی از کودکان بسیار کمتر از میزان واقعی شیوع این پدیده در هر جامعه است.

از ۸۳۸ هزار و ۲۳۲ مورد کودک آزاری که به سازمان حمایت از کودکان ، آمریکا در سال ۱۹۹۱ ارجاع شده است ۱۵ درصد آن مربوط به کودک آزاری جنسی بوده است . این در حالی است که ماده ۱۹ پیمان نامه حقوق کودک دولتها را موظف به محافظت از کودکان در برابر هر نوع سوء استفاده می کند.
مرکز ملی کودکان و سوء استفاده و غفلت درمورد کودکان در سال ۱۹۸۱ بر طبق بر آورد سالانه نشان داد که همه ساله هزار کودک توسط محارم خود مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند. بر رسیها نشان می دهد که از کل موارد گزارش شده به پزشکی قانونی کشور در مورد کودک آزاری ۲۵ درصد موارد، مربوط به کودک آزاری جنسی است و بیشترین فراوانی آن مربوط به جنوب شهر تهران است.

قربانیان آزار جنسی بیشتر مؤنث و اغلب جوان هستند. در واقع بعضی از آنان هنوز کودک اند. دهختران پنج بار بیش از پسران در معرض قربانی شدن قرار دارند، پسران بیشتر به وسیله ی یک مرد مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.
یادداشتهای موجود در پرونده های سازمان پزشکی قانونی کشور طی سه سال نشان می دهد. که از جمع ۳۱۴ مورد شکایت سوء استفاده جنسی در سنین زیر ۱۵ سال که به این مرکز ارجاع شده اند ۲۲۷ مورد آن دختر و ۸۷ مورد آن را پسران تشکیل می دادند.وقتی بچه ای از لحاظ جنسی تعرض شد آن بجه عقده روانی پیدا می کند و به این علت خودش در سن نوجوانی همین تعرض را به کودکی دارد.

متجاوزین به کودکان:
طبقه بندی این که چه کسانی به کودکان تجاوز میکنند عملی نیست . اغلب این اشخاص پر کار با ظاهری آرام، محترم و معمولی هستند.
دسته ای از متجاوزین را همجنس بازان، دو جنسی ها و بچه بازان تشکیل می دهند که بچه بازان بیشتر پسران را مورد آزار جنسی قرار می دهند
تحقیقات نشان می دهد که ۹۷ درصد از متجاوزان مذکر ند و زنان تجاوز گر بیشتر پرستار هستند. گزارشها نشان می دهد که علاوه بر کودکان آواره در خیابانها ، کودکانی که در خانه افراد ثروتمند به عنوان خدمنکار کار می کنند نیز در معرض سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.

ج) کودک آزاری روحی و روانی
تعریف مناسبی از کودک آزاری روانی و روحی ، در دست نمی باشد کمتر کسانی به این مسئله توجه کرده اند. در صورتی که این نوع کودک آزاری دردناک تر از کود ک آزاری جسمی و جنسی می باشد.

چرا که منجر به اختلالات روانی می شود و کودک دجار ، اضطراب ، بی قراری، افت تحصیلی، پر خاشگری ، قانون شکنی ، افسردگی ، فرار از مدرسه می گردد.
بی عدالتی سخت و روان کودک را می آزارد . او دچار حس حقارت و عدم احترام می نماید . کتکهای روانی از جمله فحش و اهانت اگر تأثیری بیشتر از کتکهای جسمی نداشته باشد کمتر ندارند. کودکی به طور دائم زیر رگبار فحش است دچار یأس شده و نسبت به زندگی بی تفاوت است.
کنفرانس بین المللی در سال ۱۹۸۳ در رفتاری روانی را چنین تعریف کرد:

( هر گونه رفتار با کودک که طبق استانداردهای اجتماعی و نظر متخصصان از نظر روان شناختی، آسیب زا باشد بعنی هر گونه رفتاری که بر عملگرد رفتاری- شناختی و عاطفی و جسمی کودک تأثیر سوء داشته باشد. بد رفتاری روانی با کودک خوانده می شود)با این تعریف تمام انواع بدرفتاری با بد رفتاری روانی همراه است.

د) کودک آزاری بی توجهی و غفلت:
غفلت از کودک به معنی حذف یا نادیده گرفتن کودک است که این امر ممکن است با آزار بدنی همراه باشد یا نباشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.