مقاله برررسی کشور ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله برررسی کشور ایران دارای ۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله برررسی کشور ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله برررسی کشور ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله برررسی کشور ایران :

برررسی کشور ایران

براساس برآوردهای مرکز آمار ایران ، جمعیت کشور بهار امسال به ۶۷ میلیون نفر رسید. به گزارش تازه های آمار که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافت ، جمعیت کشور در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۷ درصد رشد داشت.

براساس این برآورد، جمعیت کشور در بهار امسال به تفکیک مناطق شهری و روستایی به ترتیب بیش از ۴۴میلیون و ۷۷۱هزار نفر و ۲۲میلیون و ۷۰۵هزار نفر بود ، به عبارت دیگر ۶۶۴ درصد جمعیت کشور را افراد شهرنشین و ۳۳۶ درصد را جمعیت روستایی تشکیل داد. همچنین امسال برآورد جمعیت کشور به تفکیک استان ها نشان می دهد که بیشترین جمعیت در استان های تهران ، خراسان ، اصفهان ، فارس و آذربایجان شرقی سکونت دارند. طبق این برآورد، استان تهران بیش از ۱۱میلیون و ۹۳۱هزار نفر جمعیت دارد و ۸۷درصد از این جمعیت در مناطق شهری زندگی می کنند.

 

آمار معتادان کشور

جای شگفتی است که با وجود همه تلاشها و مبارزات صورت گرفته علیه مصرف مواد مخدر، رئیس اداره پیشگیری و درمان سوئ مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت اعلام کرد: براساس نتایج یک پژوهش، آمار معتادان کشور به ۳ میلیون و ۷۰۰هزار نفر رسیده است.                                                                                                                       
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور چندی پیش اعلام کرد: سالانه حدود ۶۶۰۰ میلیارد ریال صرف مبارزه با مواد مخدر می شود و کشفیات این مواد طی سال ۸۲ به ۲۲۰ تن رسیده است که از این میزان ۱۸ تن هروئین و مرفین بوده که در مقایسه با سال قبل ۲۰۰ درصد رشد داشته است.

 

آمارهای غیرواقعی امنیت روانی جامعه را تهدید می کند

 

از روزنامه جام جم

امروزه اعلام غیرمسوولانه و اشتباه آمار در کشورمان به یک جریان طبیعی بدل شده است. هر روز که چشم می گشاییم شاهد آمارهای غیرواقعی در رسانه ها هستیم که با انگیزه های متفاوت ارائه می شود ، سازمانی می خواهد سهم بیشتری از بودجه عمومی بگیرد ، کارشناسی گمنام می خواهد با آمار هیجان انگیز ، خود را به جامعه بشناساند ، روزنامه ای به دنبال تیراژ و مخاطب می گردد ، نهادی با ارائه آمار غیرواقعی می خواهد ناهماهنگی خود را با دیگر سازمان ها توجیه کند و خلاصه این گونه می شود که موجی از نگرانی و اضطراب فضای جامعه را آلوده می کند و امنیت روانی خانواده ها به مخاطره می افتد ؛ اما هیچ نهاد و مسوولی نمی داند و نمی گوید که براستی مرز سیاه نمایی ها کجاست؟ برای روشن شدن موضوع ، آمارهای ارائه شده درباره چند آسیب اجتماعی را که طی ۲ سال اخیر در جراید منتشر شده است ، مرور می کنیم.

بیکاری

رئیس سازمان ملی جوانان اعلام می کند ، ۶ میلیون بیکار در کشور داریم و در همین حال مرکز آمار ایران می گوید: ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بیکار در کشور وجود دارد. وزیر کار تعداد بیکاران کشور را از مرز ۳ میلیون نفر بیشتر می داند و آخرین یافته های موجود یکی از خبرگزاری ها نشان می دهد نیمی از بیکاران کشور تحصیل کرده اند و کارشناسی دیگر که با همین روش مشهور شده است پیش بینی می کند ۱۵ میلیون بیکار در کشور از راه برسند!.

 زندانیان

رئیس پیشین سازمان زندان ها می گوید: از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور ۲۳۸ نفر زندانی می شوند. مدیرکل سازمان زندان های قزوین معتقد است : زندانیان کشور نسبت به قبل از انقلاب ۳۲ برابر شده اند. یک مسوول در نیروی انتظامی از کاهش جرم در جامعه خبر می دهد ، براساس آمار یک خبرگزاری هر سال ۴۰۰ هزار جوان وارد زندان می شوند ، رئیس سازمان ملی جوانان می گوید: ۵۰ درصد مجرمان زیر ۲۱ سال هستند و رئیس سازمان زندان ها در جایی دیگر از کاهش آمار  ورودی زندانیان خبر می دهد .

 

معتادان به مواد مخدر

راه چمنی ، رئیس سازمان بهزیستی از آمار ۳ درصدی جمعیت کشور که به مصرف مواد مخدر معتادند خبر می دهد ، دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر ، میزان معتادان کشور را ۲ میلیون نفر اعلام می کند و از اعتیاد ۱۴ هزار دانش آموز و دانشجو خبر می دهد. مسوول دیگری آمار معتادان را ۴ میلیون نفر اعلام می کند . و یک مسوول در آموزش و پرورش آمار ۶۰۰ هزار دانش آموز در معرض اعتیاد را مطرح می کند و رئیس انجمن مددکاری ایران می گوید ، ۸ میلیون کودک ایرانی با اعتیاد درگیرند و دبیر پیشین کمیته مبارزه با ایدز اعلام می کند: ۲۵۰ هزار دانش آموز ، ۱۰۰ هزار دانشجو و ۱۰۰ هزار کارگر در کشور معتادند.

فرار مغزها

روزنامه ها به نقل از صندوق بین المللی پول می نویسند: سالانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تحصیلکرده از ایران خارج می شوند. یکی از خبرگزاری ها ، براساس آمار موجود که منبع آن را ذکر نمی کند می نویسد ، ۹۲ درصد المپیادی ها به خارج می روند و مسوولی در باشگاه دانش پژوهان جوان این آمار را رد می کند. از نمونه آمارهای ارائه شده درباره طلاق ، ازدواج ، ایدز ، کودکان و زنان خیابانی ، خودکشی ، بیماران روانی و دهها پدیده آسیب شناختی دیگر صرف نظر می کنیم ، اما براستی دستگاه متولی ارائه آمارهای واقعی در جامعه کیست و دادن آمارهای متناقض چه تاثیری در امنیت روانی جامعه دارد؟.

مرکز آمار ایران وظیفه ای ندارد

معاون طرحهای آماری مرکز آمار ایران در این باره می گوید: بحث آسیبهای اجتماعی کلی است و مرکز آمار ایران در این باره تاکنون وارد نشده است ، چرا که این مرکز موظف است نیازهای آماری و برنامه های توسعه اقتصادی کشور را تامین کند. دکتر خلیل سعیدی به خبرنگار «جام جم» تاکید می کند: براساس قانون فقط به آمارهای مرکز آمار باید استناد کرد چرا که فرآیند مشخص قانونی برای تولید آن طی شده است ، اما می گوید: در هیچ جای دنیا درباره آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد ، ایدز و; آمار دقیقی وجود ندارد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا مرکز آمار ایران در این باره وظیفه قانونی ندارد ، به طور شفاف پاسخ نمی دهد ، اما تلویحا می گوید: اگر دستگاه ها سفارش این کار را بدهند ، برایشان انجام می دهیم.

نتایج سرشماری کشاورزی سال ۸۲

سرانه تولید گندم از ۱۳۲ کیلوگرم در سال ۷۲ به ۱۷۶ کیلوگرم در سال ۸۲ رسید. سرانه تولید برنج نیز از ۲۴ کیلوگرم در سال ۷۲ به ۲۷ کیلوگرم در سال ۸۲ افزایش یافت و سرانه تولید خرما از ۴ کیلوگرم در سال ۷۲ به ۸ کیلوگرم در سال ۸۲ رسید. همچنین سرانه مرکبات نیز طبق محاسبات از ۱۵ کیلوگرم به ازای هر فرد در سال ۷۲ به ۱۹ کیلوگرم در سال ۸۲ رسید. همچنین در سال ۸۲ حدود ۳۷ میلیون راس گوسفند ، ۲۰ میلیون راس بز و ۶ میلیون راس گاو ، شمارش شده است. تولید شیر نیز در این سال حدود ۶میلیون تن بوده که تولید سرانه ۹۱ کیلوگرمی را نشان می دهد.

نرخ بیکاری در ۳ ماهه اول سال ۸۳

نرخ بیکاری در ۳ ماهه اول سال ۸۳ ، ۱۰۴ درصد بود که نسبت به مدت مشابه سال ۸۲ که رقمی بالغ بر ۱۱۶ بوده کاهش نشان می دهد.

 

هزینه درآمد خانوار در سال ۸۲

حمیدرضا نواب پور ، رئیس مرکز آمار ایران ، در آستانه اول آبان ، روز آمار و برنامه ریزی طرح جمع آوری اطلاعات مربوط به هزینه درآمد خانوار در سال ۸۲ را بسیار با اهمیت ذکر کرد و در این زمینه گفت : «در سال گذشته متوسط هزینه کل یک خانوار روستایی ، ۲۵ میلیون و ۷۰۰هزار ریال بوده که نسبت به سال ۸۱ ، ۲۰ درصد افزایش نشان می دهد. از این میزان ۴۰ درصد سهم هزینه های خوراکی در سبد خانوار را تشکیل می دهد. به گفته او، متوسط درآمد اظهار شده توسط خانوارهای روستایی ۲۴میلیون ریال بوده ، ۸۶۵ درصد از خانوارهای روستایی دارای آب لوله کشی ، ۹۸ درصد دارای برق و ۴۱ درصد نیز از تلفن ثابت بهره مند بوده اند. به گزارش خبرگزاری ایسنا ، وی متوسط هزینه کل سال یک خانوار شهری را ۴۱ میلیون ریال عنوان و تاکید کرد: این رقم نسبت به سال ۸۱ از ۱۷ درصد رشد برخوردار بوده و از این میزان ۲۶ درصد سهم هزینه های خوراکی در سبد خانوار بوده است                                                      .  
همچنین متوسط درآمد یک خانوار شهری در سال ۸۲ ، ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال تشخیص داده شد. این درآمد نسبت به سال گذشته از رشدی ۱۸۴ درصدی برخوردار بوده است.

 

شانزده درصد دانش آموزان دختر تجربه سیگار کشیدن دارند

ایسنا، ۱۹ فروردین ۸۲: نتایج یک پژوهش نشان داد: حدود ‌۶/۲۵ درصد دانش آموزان دبیرستانهای دخترانه و پسرانه منطقه ‌۱۷ تهران تجربه سیگار کشیدن دارند. به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پژوهشگران مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در پژوهشی که به “بررسی میزان استعمال دخانیات در نوجوانان مقطع راهنمایی و متوسطه و تعیین برخی عوامل موثر بر آن در منطقه تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی (منطقه ‌۱۷ تهران)” پرداخته‌اند، می‌افزاید: پسران دانش‌آموز مقطع متوسطه و افرادی که دارای پدر بیکار، ‌دوستان سیگاری و سابقه استعمال سیگار در خانواده بوده و آگاهی کمتر از مضرات سیگار دارند، استعمال سیگار در آنها بیشتر است. همچنین،

با افزایش پایه تحصیلی دانش‌آموزان، میزان استعمال سیگار افزایش می‌یابد. دکتر حسین فخرزاده، دکتر باقر لاریجانی، دکتر آذین میرصدرایی پژوهشگران مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم در یک مطالعه مقطعی، ‌۶۰۰ دانش آموز ‌۱۸ مدرسه دخترانه و پسرانه مقاطع راهنمایی و متوسطه منطقه ‌۱۷ تهران را در سال ‌۸۲ از طریق پرسشنامه مورد بررسی قرار دادند. بر اساس نتایح حاصل از این مطالعه، ‌۷/۲۱ درصد دانش اموزان تجربه سیگار کشیدن داشتند و متوسط سنی که دانش آموزان برای اولین بار سیگار کشیده بودند حدود ‌۱۳ سال بود. همچنین ‌۱۸ درصد از دانش‌آموزان مقطع راهنمایی، ‌۶/۲۵ درصد از دانش آموزان مقطع متوسطه، ‌۵/۲۷ درصد از دانش آموزان پسر و ‌۲/۱۶ درصد از دانش آموزان دختر تجربه سیگار کشیدن داشتند.

این نتایج می‌افزاید: داشتن احساس خوشایند از سیگار کشیدن، احساس شخصیت بوسیله کشیدن سیگار و استعمال قلیان در دانش آموزان سیگاری به طور معناداری بیشتر از بقیه بود. در بخشی از این پژوهش آمده است:‌با توجه به اینکه سیگار به راحتی در دسترس عموم افراد جامعه قرار دارد و منع اجتماعی آن نیز نسبت به مواد مخدر کمتر است به همین علت، افراد به ویژه جوانان بسیار آسان به استعمال دخانیات روی می‌آورند .استعمال دخانیات از سنین نوجوانی باعث بروز پیامدهای جسمی و روانی جبران ناپذیری در فرد خواهد شد. محققان، توجه به استعمال سیگار در دانش آموزان دختر و پسر را ضروری عنوان کرده و خاطر نشان کرده‌اند: ارایه الگوی اجتماعی و اخلاقی مناسب برای دانش آموزان می تواند درکنترل استعمال دخانیات موثر باشد.

 

آخرین آمار ایدز در ایران

ایسنا، ۱۸ اسفند ۸۲:
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شمار آلوده‌شدگان به عفونت HIV (بدون علامت) و ایدز در ایران به ‌۶ هزار و ‌۳۳۷ مورد رسید.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، از این تعداد، ‌۲/۹۵ درصد را مردان و ‌۸/۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
همچنین، آخرین آمار آلودگی به عفونت HIV ( بدون علامت) در کشور حاکی از آلودگی ‌۶۰۳۰ مرد ( ‌۲/۹۵ درصد ) و ‌۳۰۷ زن (‌۸/۴ درصد) است.
بر اساس این آمار، ‌۱۹۴ نفر ( ‌۱/۹۱ درصد) از مبتلایان به ایدز را مردان و ‌۱۹ نفر (‌۹/۸ درصد) را زنان تشکیل می‌دهند.
ایدز در کشور، طبق آخرین آمار اعلام شده تا کنون، جان ‌۷۳۶ نفر را گرفته است که از میان این قربانیان، ‌۷۰۷ نفر (‌۱/۹۶ درصد) را مردان و ‌۲۹ نفر ( ‌۹/۳ درصد) را زنان تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایسنا، افراد ‌۲۵ تا ‌۳۴ سال با ‌۱۷۸۸ مورد (‌۲/۴۱ درصد) ابتلا، شایعترین گروه سنی (در زمان بروز) ابتلا به HIV و ایدز در کشور را تشکیل می‌دهند که از میان ‌۱۷۰۵ (‌۷/۴۱ درصد ) نفر مرد و ‌۸۳ (‌۷/۳۳ درصد) زن هستند.
اعتیاد تزریقی، تماس جنسی، خون و فرآورده‌های خونی و انتقال از طریق مادر به کودک، به ترتیب مهمترین علل آلودگی به HIV و ایدز در ایران به شمار می‌روند که از این میان ‌۳۸۲۱ مرد (‌۵/۹۹ درصد) و ‌۲۰ (‌۵/۰ درصد) زن به دلیل اعتیاد تزریقی، ‌۲۸۱ مرد (‌۱/۶۳ درصد) و ‌۱۶۴ زن (‌۹/۳۶ درصد ) از طریق تماس جنسی، ‌۱۸۸ مرد (‌۵/۹۳ درصد) و ‌۱۳ زن (‌۵/۶ درصد) از راه خون و فرآورده‌های خونی و ‌۱۱ مرد ( ‌۷/۴۰ درصد) و ‌۱۶ زن (‌۳/۵۹ درصد ) از مادر به کودک به این بیماری مبتلا شده‌اند.

گفتنی است علت ابتلای ‌۱۸۲۳ (‌۱۷۲۹ مرد و ‌۹۴ زن) به ویروس HIV و ایدز از میان این آمار نامشخص است.
به گزارش ایسنا، نتایج آمار فوق حاکیست گروه سنی ‌۳۰ تا ‌۳۹ سال با ‌۲۵۶ مورد (‌۴/۳۹ درصد) بیشترین متوفیات ابتلا به آلودگی به ویروس HIV و ایدز را به خود اختصاص داده‌اند، که از این میان ‌۲۴۵ نفر را مردان و ‌۱۱ نفر را زنان تشکیل می‌دهند.
طبق این آمار، معتادان تزریقی با تعداد ‌۴۴۷ نفر (‌۴۴۴ مرد و ‌۳ زن ) بیشترین آمار فوت بر اثر ابتلا به ایدز را به خود اختصاص داده‌اند.

 

۷۳ درصد زنان بیش از یک بار با خشونت خیابانی مواجه شده اند

جامعه اماری تحقیق ۱۱۰۰ نفر زن بالای ۱۵ سال بود که ۹۸۲ پرسشنامه به درستی پر شده است .زنان ۱۵ تا ۳۰ سال بیشترین طیف مخاطب تحقیق بوده اند. ۵/۴۸درصد پاسخ گویان مجرد بوده اند. ۵/۶۷درصد در بیرون از خانه فعالیت داشته اندو به طور
مستمردر بیرون از خانه حضور پیدا می کردند و۳۳درصد در مرکز شهر تردد داشته اند.
۷۳ درصد از پاسخ گویان بیشتر از یک بار با خشونت مواجه شده اند.۳۰ درصد با فرد خاصی برخورد کرده اند. ۳۵درصد سکوت کرده اند و ۳۵ در صد از محیط دور شده اند. با این همه ۴۷ درصد موافق گزارش موضوع به پلیس بوده اند.

 

۶۳ درصد دانشجویان کمتر از یک ساعت در روز کتاب مى‏خوانند

مرکز افکارسنجى دانشجویان ایران وابسته به معاونت فرهنگى جهاد دانشگاهى، طرحى را با عنوان »بررسى میزان گرایش دانشجویان دانشگاههاى تهران به کتابخوانى و مطالعه غیردرسى« تهیه کرده است که بر اساس آن، ۶۲/۵ درصد از دانشجویان در شبانه روز کمتر از یک ساعت مطالعه مى‏کنند.

در زمینه علل گرایش به کتابخوانى، ۶۷ درصد پاسخگویان، هدف خود را از مطالعه غیر درسى دستیابى به دانش و آگاهى بیان کرده‏اند. پس از این هدف، لذت بردن (۱۰/۳ درصد(، پر کردن اوقات فراغت (۱۰/۲ درصد(، کسب آرامش روانى (۶/۷ درصد( و رها شدن از مشکلات زندگى از اهداف دیگر پاسخگویان بوده است.

 

در خصوص موانع کتابخوانى، در مجموع کمبود وقت (۱۷/۸ درصد(، حجم زیاد تکالیف دانشگاهى (۱۵/۵ درصد( و گرانى کتاب (۱۱/۴ درصد( سه علت اصلى مطالعه نکردن دانشجویان به شمار مى‏روند. وجود موانع مذکور در شرایط کنونى جامعه ما، ناشى از اشتغال دانشجویان به کارهاى دیگرى غیر از تحصیل، ساخت نامناسب دانشگاهها )پیروى از الگوى دبیرستان، وا داشتن دانشجو به حفظ مطلب و رونویسى به جاى نقد و تولید علمى( و پایین بودن سطح درآمد دانشجویان مى‏باشند.

 

یافته‏هاى مربوط به سرانه مطالعه غیردرسى دانشجویان نشان مى‏دهد که اکثر پاسخگویان در شبانه روز کمتر از یک ساعت مطالعه داشته‏اند (۶۲/۳ درصد( و کسانى که بین ۱/۲۰ تا ۲ ساعت مطالعه داشته‏اند، ۲۶/۵ درصد بودند و فقط ۱۲/۲ درصد در شبانه ‏روز بیش از ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه مطالعه مى‏کنند. میانگین مطالعه هر فرد در شبانه روز هم حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه بوده است با توجه به اینکه میانگین اوقات فراغت دانشجویان، تقریباً ۵ ساعت در شبانه ‏روز بوده است. میانگین مطالعه سرانه آنها بسیار کم به نظر مى‏رسد، این در حالى است که فعالیت اصلى دانشجو مطالعه و تحقیق است. اگر میانگین مطالعه غیردرسى افراد عادى جامعه را نیز در نظر بگیریم،رقم فوق به میزان قابل ملاحظه اى کاهش خواهد یافت.

در رابطه با جهت‏گیرى مطالعاتى دانشجویان، در مجموع موضوعات حقوقى، سیاسى، اقتصادى و تاریخى (۱۴/۸ درصد(، ادبى (۱۳/۷ درصد( و علوم اجتماعى (۱۳/۶ درصد( به ترتیب مهمترین موضوعات مورد علاقه پاسخگویان به شمار مى‏روند. درباره مؤلفان داخلى مؤثر بر قشر دانشجو، دکتر شریفى (۲۳/۱ درصد( در مقام اول قرار دارد، پس از ایشان مرحوم مطهرى (۹/۸ درصد(، صادق هدایت (۷ درصد(، دکتر سروش (۲/۸ درصد( و دیوان حافظ (۲/۶ درصد(، در اولویت‏هاى بعدى قرار دارند. در مورد مؤلفان خارجى مؤثر بر قشر دانشجو، پائولو کوئیلو (۶/۷ درصد( قرار دارد و پس از او دانیل استیل (۲/۶ درصد( و ویل دورانت (۱/۸ درصد( از پرطرفدارترین نویسندگان خارجى در جمعیت نمونه مورد تحقیق هستند. به نظر مى‏رسد علت اقبال خوانندگان به پائولوکوئیلو را باید در ترجمه برخى از آثار وى به فارسى و سفر چند سال پیش ایشان به کشورمان جست‏وجو کرد.

هر بیست دقیقه، یک سانحه

ایران دارای یکی از بالاترین آمارها سوانح رانندگی در جهان است. بر اساس آمارها تنها در سال گذشته (میلادی) ۲۱۰۰۰ نفر در اثر سوانح رانندگی جان خود را در ایران از دست دادند. رانندگی بد، وسایل نقلیه فرسوده و جاده های خراب از عمده ترین دلایل تصادفات رانندگی در کشور است. وزیر راه و ترابری در سال گذشته اعلام کرد که به دلیل نامناسب بودن وضعیت جاده ها در ایران، در هر بیست دقیقه یک سانحه منجر به فوت روی می دهد. این در حالی است که در سال پیش از آن در هر ۲۴ دقیقه یک حادثه روی می داد. احمد خرم، وزیر راه گفته بود که علائم هشدار دهنده و غیرمهندسی بودن تقاطع ها باعث حوادث رانندگی است. در همین حال طبق آمارهای ارائه شده هر سال ۱۰ درصد به آمار کشته شدگان تصادفات اضافه می شود.

 

 

 

سی و پنج درصد بارداری‌های زنان مشهدی ناخواسته است

نتایج پژوهش انجام شده در دانشکده علوم پیراپزشکی مشهد نشان داد: ۳۵ درصد بارداری‌ها در بخش‌های زایمان بیمارستان‌های علوم پزشکی مشهد ناخواسته هستند و زنان زیر ۲۰ سال بیشتر در معرض شیوع بارداری ناخواسته قرار دارند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، نتایج این بررسی که بر روی ۷۸۰ نفر از زنان مراجعه کننده به بخشهای زایمان صورت گرفته بود حاکی از آن بود که با افزایش تحصیلات شیوع بارداری ناخواسته کاهش می‌یابد.

یافته‌های این پژوهش نشان داد: ۷۰ درصد از بارداری‌های ناخواسته درحین استفاده از روش‌های پیشگیری رخ داده است و ۶۳ درصد زنانی که بارداری ناخواسته داشته اند، خدمات تنظیم خانواده را از مراکز بهداشت دولتی دریافت می‌کردند. 
فاطمه شاد لو مشهدی استاد راهنمای این گروه پژوهشی و مدرس دانشکده علوم پیرا پزشکی و بهداشت مشهد در این مورد به ایسنا گفت: نتایج این پژوهش لزوم آموزش دقیق تر در مورد نحوه استفاده از خدمات پیشگیری از بارداری را می‌رساند لذا در مراکز بهداشتی خدمات باید به صورت غیر فعال ارائه شوند.
مدرس دانشکده علوم پیرا پزشکی و بهداشت مشهد در خاتمه گفت: نتایج اینگونه پژوهشها می‌تواند به مسئولان بهداشتی جهت برنامه ریزی دقیق تر کمک کند و توجه مدیران مراکز بهداشتی را به لزوم نظارت بیشتر بر کیفیت ارائه خدمات تنظیم خانواده جلب نماید.

 

مراکز فحشا

یک کارشناس آسیب های اجتماعی، آمار مراکز فحشا ( روسپی خانه ها ) در سطح شهر تهران را ۸ هزار باند اعلام کرد.
معینی ، کارشناس آسیب های اجتماعی، در همایش بررسی آسیب های اجتماعی، گفت: (( طبق آمار در مدت ۷ سال متوسط سن فحشا از ۲۸ سال به زیر ۲۰ سال رسید.)) وی افزود: (( در حال حاضر کف این سن تا ۱۳ سالگی پایین آمده است یعنی در میان نوجوانان به طور روزافزونی گسترش یافته است.)) به گزارش خبرگزاری کار ایران ( ایلنا ) این کارشناس مسائل اجتماعی در ادامه تصریح کرد: (( بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار زن خودفروش در جامعه ما قابل ردیابی هستند.)) وی همچنین خاطرنشان ساخت: ((بسیاری از دانش آموزان دبیرستانی این معضل اجتماعی را به طور رسمی می پذیرند.)) در همین حال عضو کمیته کشوری مبارزه با ایدز  در ایران نیز اعلام کرد که علاوه بر تغییر الگوی انتقال ایدز، تعداد زنان مبتلای مراجعه کننده به مراکز درمانی در این کشور افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا وی خاطر نشان کرد که در حال حاضر تماس های جنسی خارج از چارچوب خانواده و قبل از ازدواج به دلیل کمبود آگاهی در جوانان بروز می کند و به این ترتیب افزایش تعداد زنان مبتلا به ایدز با ازدیاد تعداد کودکان متولد شده همراه بوده است.

 

استفاده تفریحی دانشجویان دانشکده پزشکی تهران از اینترنت

۱۷ آبان ۸۲ – ایسنا – نتایج یک پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم کتابداری و اطلاع رسانی نشان داد : ‌۹/۶ درصد کاربران اینترنت در دانشکده پزشکی تهران برای برآوردن نیازهای آموزشی و پژوهشی خود از اینترنت استفاده می‌کنند.
به گزارش سرویس پایان نامه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی نجفی در پایان نامه خود با عنوان « مطالعه رفتار اطلاع یابی کاربران اینترنت در دانشکده پزشکی تهران » آورده است: در مورد هدف کاربران در استفاده از اینترنت، ‌۹/۶ درصد جهت بر آوردن نیازهای آموزشی و پژوهشی و بعد به ترتیب ‌۶/۵۷ درصد از برنامه های تفریح و سرگرمی، ‌۵۳ درصد برای دستیابی به مطالبی که در منابع چاپی پیدا نشده از اینترنت استفاده می‌کنند.

همچنین، ‌۴/۷۶ درصد از کاربران از طریق آزمایش و خطا، ‌۷/۵۰ درصد به صورت خود آموزی، ‌۷/۵۰ درصد از طریق دوستان و خانواده، ‌۵/۱۲ درصد با شرکت در کلاس‌های آموزشی و ‌۵/۸ درصد از طریق راهنمایی مسئولان سایت نحوه کار با اینترنت را یاد گرفته اند.
بر اساس یافته های این پایان نامه، ‌‌۱/۸۶ درصد از کاربران از طریق مکاتبات پستی، ‌‌۵/۷۱ درصد از طریق مجلات تمام متن الکترونیکی دانشگاه، ‌۵۶ درصد از طریق منابع کتابخانه‌های داخلی به اصل مطالب بازیابی شده مورد نیاز دسترسی پیدا می‌کنند.

نتایج این پایان نامه می‌افزاید: ‌۲/۸۸ درصد از کاربران از فهرست کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌ها در اینترنت استفاده می‌کنند و به ترتیب ‌۷/۵۹ درصد از اخبار سیاسی و اقتصادی، ‌۴/۵۱ درصد از کتب و نشریات الکترونیکی و ‌۹/۴۷ درصد از کاربران از اخبار و اطلاعات علمی و بهداشتی در اینترنت استفاده می‌کنند.

در ادامه این پایان نامه که در تیر ماه سال جاری از آن دفاع شده، آمده است، بیش از ‌۵۴ درصد کاربران با منابع اطلاعاتی معمول رشته خود در اینترنت اصلا آشنایی ندارند. همچنین بیش از ‌۷۲ درصد از کاربران مهمترین مشکل خود در موقع کار در سایت اینترنت دانشکده پزشکی را ضعف امکانات ذخیره و چاپ نتایج جستجو اعلام کرده اند.
براساس نتایج این پایان‌نامه، بین جنسیت و نحوه فراگیری کار با اینترنت رابطه معناداری وجود دارد و کاربران زن بیش از مردان از طریق شرکت در کلاس‌های آموزشی، نحوه کار با اینترنت را فراگرفته اند.

یافته های این پایان نامه حاکی از آن است که با وجود هزینه های زیادی که برای تهیه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری سایت و ایجاد ارتباط با اینترنت با خطوط پر سرعت صورت گرفته به جهت عدم آشنایی اکثر کاربران با ابزارهای کاوش در حوزه تخصصی خود (علوم پزشکی)، استفاده بهنیه از این امکانات صورت نمی‌گیرد و لازم است دوره‌های آموزشی رسمی و غیررسمی شیوه بهره‌گیری از منابع موجود در شبکه جهانی اینترنت برای کاربران (دانشجویان دانشکده پزشکی) برگزار گردد.

گفتنی است در این پژوهش از تعداد کل کاربرانی که مورد بررسی قرار گرفته اند ‌۳/۶۴ درصد مرد و ‌۷/۳۵ درصد زن هستند و میانگین سنی کاربران ‌۲۳ سال می‌باشد.
جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشکده پزشکی تهران ( اعم از پزشکی و رشته‌های وابسته به پزشکی در سال تحصیلی ‌۸۱-۸۰ ) می‌باشد.
روش تحقیق این پژوهش با توجه به ماهیت آن از نوع توصیفی پیمایشی می‌باشد و نمونه‌ای به حجم ‌۱۹۴ نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین کاربران انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و به منظور پاسخگویی به سوالات پژوهشی و کسب اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد.
پرسشنامه این پژوهش از نوع پرسشنامه محقق ساخته می‌باشد که با مراجعه و بررسی انواع کتب، مقاله و تحقیقات انجام گرفته در ارتباط با مطالعه رفتار اطلاع یابی تهیه گردیده است. ‌برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است.

بیست و پنج درصد ازدواجها در تهران به طلاق می‌انجامد

خبرگزاری دانشجویان ایران، ۴ آبان ۸۲:
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: تهران در بین شهرهای دیگر کمترین نرخ خودکشی و بیشترین نرخ طلاق را به خود اختصاص داده است؛ بطوی که ‌۲۰ الی ‌۲۵ درصد (یک پنجم) ازدواجها در تهران به طلاق می‌انجامد.
دکتر علم‌الهدایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، با اشاره به «افزایش سن ازدواج»، «کاهش سن طلاق و ازدواج» و «رشد نرخ طلاق» در جامعه ، طلاق را منشاء بروز آسیب‌های اجتماعی فراوان دانست و گفت: طبق آمار موجود، میانگین رشد طلاق در سال ‌۸۱، ‌۶/۱۴ درصد بوده است که ‌۳۰ درصد از طلاقها در دو سال اول زندگی مشترک اتفاق می‌افتد.

دکتر علم‌الهدایی نخستین قربانیان طلاق را زنان و سپس فرزندان طلاق عنوان کرد و افزود: حدود ‌۸۰ تا ‌۸۵ درصد متقاضیان طلاق زنان هستند و زنان خانه‌دار نسبت به زنان شاغل بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از طلاق و شوکهای عصبی، روانی و عاطفی قرار دارند.
وی فقدان تفاهم اخلاقی و همسانی‌های فرهنگی و اجتماعی، اختلافات شدید سنی ، مطلوب نبودن فرآیند همسریابی، اعتیاد، بیکاری و مشکلات اقتصادی خانواده، خشونتهای خانگی علیه زنان، رویکردهای مردسالارانه و تحقیر زنان، نارضایتی‌های جنسی، دخالت اطرافیان، اختلاف سطح تحصیلات، عدم توجه به ارزشهای دینی، فقدان آموزشهای مهارت زندگی، نقص قانون، عدم ارایه خدمات مناسب مشاوره‌ای قبل از طلاق و تعدد همسران را از دلایل اصلی بروز طلاق دانست و تصریح کرد: با توجه به شرایط مکانی و زمانی هر منطقه، اولویتهای دلایل مطرح شده تغییر می‌کند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اختلاف سنی زیاد بین زن و شوهر در مناطق مرزی، عشایری و روستایی، گفت: فاصله سنی بین زن و شوهر باید به حدی باشد که تفاوت نسل ایجاد نشود که این تفاوت بطور طبیعی حداکثر پنج سال است.
دکتر علم‌الهدایی، گسترش ازدواج‌های اینترنتی، انتخابهای عجولانه و احساسی را از دلایل مطلوب نبودن فرایند همسریابی عنوان کرد و افزود: جوانان باید علاوه بر آزادی انتخاب شریک زندگی خود از تجربیات و حمایتهای خانواده استفاده کنند؛ زیرا ازدواج‌های احساسی و سست بنیان، زودتر به طلاق می‌انجامد.
وی بروز خشونتهای خانگی علیه زنان را بیشتر در نقاط غیرشهری دانست و گفت: در بین خانواده‌ها خشونتهای فیزیکی و همسرآزاریهای پنهان وجود دارد که به دلیل حفظ آبرو در بین اقوام این موضوع مخفی می‌ماند.

علم‌الهدایی ازدواج و طلاق را یکی از مشکلات اصلی جامعه جوان کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به جمعیت ‌۳۵ میلیون نفری که بین ‌۵ تا ‌۲۷ سال سن دارند، مشکلات حاصل از طلاق امری اجتناب‌ناپذیر است.
وی با اشاره به لزوم وجود مراکز مداخله در بحران قبل از طلاق، افزود:در حال حاضر ‌۷۰ مرکز مداخله در طلاق وجود دارد که به صورت خود معرف و یا معرفی از دادگاه، خدمات مشاوره‌ای و مددکاری در ارتباط با پیشگیری از طلاق ارایه می‌شود که در سال گذشته از ‌۷ هزار طلاق قطعی جلوگیری شده است و طبق آمار ‌۳۵ تا ‌۴۰ درصد از مراجعه‌کنندگان از طلاق منصرف می‌شوند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی، یکی از دلایل عمده خودکشی جوانان زیر ‌۱۸ سال را طلاق والدین عنوان کرد و گفت: افرادی که طلاق می‌گیرند سه برابر افرادی که ازدواج می‌کنند، در معرض خطر خودکشی قرار می‌گیرند.
دکتر علم‌الهدایی طرح توانمندسازی زنان و بیمه اجتماعی زنان خانه‌دار را از برنامه‌های سازمان بهزیستی در خصوص جلوگیری از آسیب‌های مبتلابه اعلام کرد که می‌تواند در کاهش طلاق مؤثر باشند.
وی از تدوین کتاب «مهارتهای زندگی» برای تدریس در مدارس کشور توسط وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی خبر داد و افزود: در کل، ساماندهی امر طلاق موضوعی فرابخشی است و باید برای حل این مشکل تمامی سازمانها فعالیت کنند.

 

بیکاری و تورم

مرکز آمار ایران نرخ بیکاری را در سال های ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۸۱ به ترتیب ۲۵/۱۴ ، ۲/۱۴و ۸/۱۲ درصد اعلام کرده است. به گفته آقای خاتمی، علی رغم کاهش نرخ بیکاری در سال ۱۳۸۱، جمعیت بیکار کشور دو میلیون ۵۰۰ هزار نفر است. کارشناسان نرخ بیکاری را بالاتر از رقم رسمی می دانند و می گویند این به غیر از بیکاری پنهان است که در آمارها مورد محاسبه قرار نمی گیرد. پیش بینی می شود ۹ میلیون بیکار در پنج سال آینده به جمعیت جویای کار ایران اضافه شود.

به نظر می رسد این سیل جمعیت دولت را در شرایط سختی قرار خواهد داد. به گفته آقای خاتمی در سه سال اول برنامه توسعه، نقدینگی به طور متوسط ۳۰ درصد افزایش یافته است که نسبت به هدف برنامه ۱۸ درصد افزایش نشان می دهد. افزایش نقدینگی به افزایش تورم منجر شده و نرخ آن در سال های ۷۹ تا ۸۱ به ترتیب ۶/ ۱۲ ،۴/۱۲ و۸/۱۵ درصد رسیده است. بر اساس نرخ های رسمی، تنها در سال گذشته نرخ تورم نیم درصد از میزان پیش بینی شده برنامه بیشتر بوده است. برخی کارشناسان نرخ تورم اعلام شده از سوی دولت را نادرست می دانند و می گویند نرخ تورم واقعی بسیار بیشتر از این رقم است.

دختران بدون همسر

بر اساس تحقیقی که به وسیله سازمان ملی جوانان انجام شده، تعداد دختران ۲۰ تا ۲۹ ساله حدود ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و تعداد پسران ۲۵ تا ۳۴ ساله حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر هستند و همین اختلاف آماری است که نگرانی هایی در مورد بدون همسر ماندن دختران جوان ایجاد کرده است.

در این تحقیق تعداد دختران در دو گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ و ۲۵ تا ۲۹ سال و تعداد پسران در دوگروه سنی ۲۵ تا ۲۹ و ۳۰ تا ۳۴ ساله منظور شده است و با در نظر گرفتن این واقعیت که پسران به ازدواج با دختران در گروه سنی پایین تر تمایل بیشتری نشان می‌‏دهند، نتیجه گرفته شده که یک میلیون و ۲۵۰ هزار دختر شانس ازدواج نخواهند داشت.
اما از قرار معلوم، احتمال بدون همسر ماندن یک میلیون و ۲۵۰ هزار دختر جوان تنها نگرانی مسئولان ایرانی نیست زیرا در ادامه این گزارش آمده است که “اگر به ارقام این تحقیق، تعداد دختران بالای ۲۹ سال را که هنوز ازدواج نکرده اند نیز اضافه کنیم شاید به رقمی بالغ بر ۷ میلیون نفر دست بیابیم.”

چندی پیش‌ ‏نیز زهرا شجاعی مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز امور مشارکت زنان با اعلام اینکه حتی در صورت ازدواج همه پسران با همه دختران باز هم یک میلیون و ۷۰۰ هزار دختر بی‌‏شوهر می مانند، درخصوص بحران دختران ازدواج نکرده هشدار داده بود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.