مقاله در مورد معماری در آینده


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد معماری در آینده دارای ۱۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد معماری در آینده  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد معماری در آینده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد معماری در آینده :

معماری در آینده

مفهوم توسعه پایدار
مفهوم « توسعه پایدار » به معنی ارایه به راه حل های درمقابل الگوهای سنتی کالبدی یا اجتماعی و اقتصادی توسعه می باشد که بتواند از بروز مسایلی همچون نابودی منابع طبیعی ، تخریب اکوسیستم ها ، آلودگی ، افزایش بی رویه جمعیت ، رواج بی عدالتی وپائین آمدن کیفیت زندگی انسان ها جلوگیری کند .

فصل Sustain از سال ۱۲۹۰ میلادی درزبان انگلیسی به کار گرفته شده واز ریشه لاتین Tenere , sob به معنی « نگهداشتن» ویا « نگهداری کردن » است . لغت نامه آکسفورد مسابقه صفت sostenable را به حدود ۱۴۰۰ می رساند و آنرا به اشکال مختلف معنی می کند . اما تنها دراین چند دهه اخیر این واژه با معنای کنونی آن یعنی « آنچه که میتواند درآینده تداوم یابد » یا « پایداری » کاربرد پیدا کرده است . ودرفارسی به « پایا » ، « دائم » ، « با ثبات » ، « باقی » ، « استوار » ، « با دوام » ، « جاویدان » و ;.. ترجمه شده است . پایداری به معنای با دوام ، ماندنی واز همه متداول تر کلمه پایدارو پایداری است .
مفهوم پایداری در دهه ۱۹۷۰ رامی توان نتیجه رشد منطقی اگاهی تازه ای نسبت به مسایل جهانی محیط زیست و توسعه دانست که به نوبه خود تحت تاثیر عواملی چون نهضت های زیست محیطی دهه ۶۰ ، انتشار کتاب هایی نظیر محدودیت های رشد و اولین کنفرانس سازمان ملل در مورد محیط زیست وتوسعه که درسال ۱۹۷۲ در استکهام برگزار شده بود .

تعریف توسعه پایدار
متاسفانه تاکنون تعریف جامعی از توسعه پایدار ارایه نشده است تعریفی که بیش ازهمه مورد استفاده قرارگرفته است تعریف کمیسیون براندتلند است : آن نوع توسعه ای که بتواند نیازهای کنونی را بدون از دست دادن توانایی های نسل های آینده درتامین نیازهایشان تامین کند « لیکن این تعریف ازسه جهت مورد انتقاد قرار گرفته است . یکی از جهت « انسان محوری » بودن آن و دیگری به خاطر مشکل تعریف کردن نیازها وبالاخره ارایه راه حل های عملی واجرایی جهت تحقیق آن .
تعریف دیگری که توسط اتحادیه حفاظت محیط زیست درسال ۱۹۹۱ ارایه شده است : « بهبو

د کیفیت زندگی انسان در چارچوب ظرفیت برد اکوسیستم های حامی » را مورد تاکید قرار داده است . شاید بتوان به تعریفی نسبتا ساده و فرایندگرا اکتفا کرد :
« توسعه پایدار آن نوع توسعه ای است که سلامت انسان ونظام های اکولوژیکی را در بلند مدت بهبود بخشد » .

اهداف توسعه پایدار :
هدف اصلی توسعه پایدار ، تامین نیازهای اساسی ، بهبود وارتقای سطح زندگی برای همه ، حفظ واراده بهتر اکوسیستم ها و آینده ای امن تر وسعادتمند تر ذکر شده است .
توسعه پایدار فرایندی است که در ان سیاست های اقتصادی ، مالی ، تجاری ، انرژی ، کشاورزی ، صنعت وسایر سیاست ها به نحوی طراحی می شوند که منجر به توسعه ای شوند که از لحاظ اقتصادی ، اجتماعی ، اکولوژیکی پایدار باشد ومفهوم ان انجام سرمایه گذاری به قدر کافی درزمینه آموزش ، بهداشت ، جمعیت وانرژی است به طوری که بدهی اجتماعی برای نسل های آینده به وجود نیاید .
ودرنهایت میتوان گفت که توسعه پایدار یک مفهوم جامع دارد و به تمام جنبه های زندگی انسان مربوط می شود واجرای مدل های توسعه پایدار نیاز به تغییرات اساسی درسیاست های ملی وبین المللی دارد .
توسعه پایدار ومعماری :
در این جهان ،معماران نیز همسو باسایر دانشمندان درپی یافتن راهکارهای جدید برای تامین زندگی مطلوب انسان بوده اند . بدیهی است که زندگی ، کار ، تفریح ، استراحت ، و;. همه وهمه فعالیت هایی می باشند که در فضاهای طراحی شده توسط معماران صورت پذیرفته واز آنجا که نقاط ضعف وقوت یک ساختمان ، بر زیست بوم جهان تاثیر مستقیم خواهد داشت . وظیفه ای بس

حساس در این خصوص بر عهده معماران می باشد . کاربرد مفاهیم پایداری در معماری مبحثی تازه را به نام « معماری پایدار » با « معماری اکولوژیکی » یا « معماری سبز » ویا « معماری زیست محیطی » با ز کرده است که همگی اینها دارای مفهوم یکسانی هستند وبر معماری سازگاربا محیط زیست دلالت دارند .
پیشینه معماری پایدار
در گذشته اعتقاد بر این بود که تمام جهان هستی ازترکیب چهارعنصر ، آب ، خاک ، آتش و هوا به وجود آمده است با وجود اینکه امروزه مشخص شده که به وجود آمدن جهان روند بسیار پیچیده ای داشته ، ولی هنوز هم این چهار عنصر راه حل های مناسبی را برای این نگرش وارتباط متقابل ساختمان و محیط اطراف فراهم می کند .
ریشه اصلی نهضت حفظ محیط زیست و معماری پایدار در قرن ۱۹ برمی گردد . جان راسکین ، ویلیام موریس ، ریچارد لتابی از پیشگامان نهضت معماری پایدار محسوب می شوند . راسکین در کتاب « هفت چراغ معماری » خودمی گوید که برای دستیابی به رشد و پیشرفت می توان نظم ها رمونیک موجود درطبیعت را الگو قرار داد . موریس بازگشت به فضای سبز حومه شهر وخود کفایی و احیای صنایع محلی را توصیه می کرد . لتابی دریکی از اعلامیه های بلیغ خود از معماران خواسته که قدر نظم و زیبایی طبیعت را بدانند .
همه این پیشگامان از واژه « طبیعت » استفاده کرده اند و امروز تنها نعمتی که می تواند به خوبی جانشین این واژه گردد . « معماری پایدار » است .
سال ها بعد معماران یگرمانند فرانک لوید رایت ، پیترآیزنمن ، ;. عقاید این پیشگامان را ادامه وگسترش دادند .
شکوفایی جنبش معماری پایدار با وجود جنبشهای متر یالیستی نهضت مدرن ازبین نرفت ودراواخر قرن آمیزه جالبی از طراحی ساختمان را که به عنوان بوم شناسی فنی ویا بوم شناسی سرد شناخته شد به وجود آورد . ساختمان های که براساس معماری پایدار طراحی شده اند ، برخلاف ساختمان های ثابت وقدیم ، انعطاف پذیر وتا حدی سیال بودند ؛ به طوری که طبق گفته ریچارد

راجزر ، ساختمان ها همانند پرندگان که در زمستان پرهای خود را پوش می دهند ، خود را با شرایط جدید زیستی وفق داده براساس آن سوخت وسازشان را تنظیم می کنند . بدین ترتیب این شکل حساس طراحی رابطه موفقی بین دنیای طبیعت و دنیای انسان ها برقرار کرده به نظرات راسکین موریس ولتابی تجسم عینی بخشیده است .
اصول معماری پایدار
پایداری بی هیچ واسطه ای همان مسیری است که معماری بایستی در آینده نزدیک به آن دسترسی پیدا کند . این نوع معماری باید تداعی کننده احساس انسان ها نسبت به طبیعت باشد . دلایل زیادی مبتنی بر اینکه دیدگاه بشر درجهت نحوه استفاده از منابع انرژی باید تغییر کند وجود دارد به همین دلیل اجرای ساختمان با تفکر ومبانی معماری سبز بسیار حائز اهمیت است . بایستی کمی سبک تر بر روی زمین زندگی کنیم . زیرا عمق خاک برداری وسایر دخل وتصرف ه

ایی که در بستر طبیعی زمین برای ساخت وساز انجام می دهیم نه تنها بانیازمندی های ما دررابطه با فضاهای یک ساختمان مرتبط است بلکه برارگانیسم کلیه موجودات وگیاهان محیط زیست نیز تاثیر می گذارد .
ما نمی توانیم بیش از این نسبت به اثری که بر اکوسیستم محیط می گذاریم بی توجه باشیم . روشی که زندگی می کنیم وانتخابی که برای رفع نیازهایمان داریم ، اثر چشمگیری بر کیفیت زندگی افرادی دارد که در آینده دنباله رو ما خواهند بود . اکنون زمانی رسیده است که مسئولیت شیوه زندگی وبه تبع آن فرم معماریمان را بپذیریم .
این که چگونه خانه هایمان را طراحی و مصالح آنرا انتخاب کنیم ازمهمترین مسایلی است که آینده خانه سازیهایمان را تحت تاثیر قرار می دهد . بحث مصرف واستفاده در تمام مراحل ساخت ساختمان مورد توجه است وبایستی توجه شود که چه مقدار انرژی چه در حین ساخت بنا وچه پس از ساخته شدن بنابرای گرمایش ، سرمایش و ; به صورت ماده ومصالح در ساختمان مصرف شده ومی شود . مصرف انرژی به دلیل آلودگی تولید گاز وغیره اثر مستقیم برکیفیت محیط زیست دارد .
مصرف سوخت های فسیلی برای تامین انرژی ، از زیبایی طبیعت می کاهد منابع را به سرعت کاهش می دهد و اکوسیستم راازتقارن طبیعی خود خارج می سازد . پس مصالح انتخاب شده برای حفظ انرژی در ساختمان بسیار مهم است .

معماری سبز در شش سال اخیر موفقیت هایی قابل ملاحظه داشته است این موفقیت ها شامل اشاعه تکنیک های ساختاری جدید و فروش مصالح متناسب با تفکر معماری سبز است . به طور کلی معماری سبز بر مبنای چهار اصل استوار است . ۱- از انرژی آب ،باد و سایر منابع طبیعی حفاظت کنیم . ۲- سلامت محیط زیستمان را تامین کنیم ۳- اقتصاد را درکشور رشد دهیم و ۴- کیفیت بالایی از زندگی برای شهروندان ارایه دهیم .
ما در اینجا تنها به علل و بررسی در خصوص معماری پایدار راهکارهای زیادی نیز ارایه شده است . معماری پایدار از دو دیدگاه زیر خواهیم پرداخت :
۱- دیدگاه کلی در ورزاناهارت که خود نیز در ساختمان های سبز ساکن هستند .
۲- دیدگاه بارندا وردبرت وال
برخی بناها دارای ویژگیها وخصوصیاتی هستند که آنها را در زمره بناهای پایدار قرار می دهد تع

ریف واصولی که از دیدگاه کلی ورزاناهارت باید رعایت شود تا یک بنا به عنوان نمونه ای از یک معماری پایدا ر طبقه بندی شود عبارت است از :

۱- کوچک بیندیشید .
خانه های کوچک می توانند زیبا و دنج وگرم باشند درحالی که خانه های بزرگ مقدار بسیار زیادی انرژی وگرما را تلف می کنند و به اجبار بایستی از سوخت های فسیلی برای گرم کردن آن استفاده شود ودر نهایت آلودگی ناشی ازمصرف سوخت های فسیلی که به هوا وارد می شود معضلات و تخریب های زیست محیطی رانیز به دنبال دارد همچنین خانه های بزرگ مصالح زیادی را مصرف می کنند که نتایج واثرات سوء خاص خود را بر محیط زیست دارند .
یک خانه باید دراندازه وسایزی طراحی شود که مورد نیاز و مصرف ساکنین آن باشد این خانه با طراحی بسیار دقیق ودیدگاهی طبیعت گرایانه نیازهای یک خانواده را متناسب با قرن ۲۱ بر آورده خواهد ساخت .
۲- گرمایش ساختمان با آفتاب
هیچ چیز برای سلامتی جسم و ذهن انسان موثرتر از استفاده از گرما ونور خورشید نیست . در طراحی گرچه تعبیه وجانمایی مناسب بازشوها وسطح نورگیر به نظر کمی مشکل می رسد اما در عمل نتیجه طراحی صحیح آن بسیار رضایت بخش می باشد یک طراحی خوب برای استفاده از نور در خانه ، به گونه ای است که علاوه بر این که گرمای لازم رابرای فضای داخلی تامین کند نور کافی را نیز وارد اتاق نماید . تنها این در صورت زمانی که خورشید غروب می کند گرمای جذب شده دراتاق باقی می ماند وبه فضای داخلی پس داده می شود و آنرا گرم می نماید . دراین رابطه دقیقا مصالح خاصی می تواند انرژی را جذب ودر خود حفظ نموده سپس در زمان مناسب آن را به فضا بر گرداند . آنچه دراین ذخیره سازی مهم است عایق بندی مناسب درساختمان است که میتوان ازسنگ های آتشفشانی فشرده برای این منظور استفاده بهینه کرد سنگهای آتش نشانی فشرده ( طبیعی ) گرما را در درون خود حفظ می نمایند ودر واقع نوعی جاذب طبیعی محسوب می شوند . برای اجرای این عایق بندی می توان آنرا از بیرون فضا شروع کرد یا فقط از داخل فضا انجام داد . خانه های سنگی که گرمای زیادی از دست می دهند . بنابراین طراحی استفاده از نور خورشید برای این گونه خانه هاالزامی است بنابراین ملاحظه می شود که استفاده صحیح ازمواد ومصالح در حفظ انرژی بسیار موثر است .
۳- راحتی و آسایش
همان طور که گفته شد یک طراحی مناسب بر مبنای استفاده از انرژی طبیعی خورشید هم نور ، هم گرما وهم آسایش رابرای ساکنین یک خانه تضمین می نماید از انرژی های طبیعی دیگری که می تواند در گرمایش و سرمایش فضا و باطبع آسایش انسان موثر باشد . استفاده از انرژی زمین است .
برای استفاده از این نوع انرژی می تواند به راحتی حدود شش فوق حفر کرده وارد عمق زمین شد در آن نقطه خواهید دید که تغییرات حرارتی بیش از چند درجه نیست . اگرچه این درجه حرارت حدود ( ۵۵-۵۰ فارنهایت ) ممکن است برای زندگی عادی سرد باشد ولی با این روش می توان

حرارت خوبی را درفضای داخلی فراهم کرد . بنابراین برای استفاده از انرژی گرمایی زمین باید زیر آن کاملا خالی ازهوا باشد ، تا فضای گرم زمین را جذب کند ،درخانه های سنتی اقلیم سرد ایران نیز به همین دلیل خانه ها درعمق زمین پی افکنده شده اند . نور من فالستر بخشی ازگرمایش گنبدرا یشتاک در آلمان را با استفاده از انرژی گرمایی زمین تامین کرده است .
۴- استفاده از انرژی های قابل باز یافت.
راه های بسیاری ازقبیل استفاده ازانرژی های پاک مانند انرژی خورشید، انرژی باد ، انرژی آب ، ;.. برای تولید برق والکتریسته وصرفه جویی در مصرف انرژی های فسیلی وجود دارد .
اگر از انرژی پاک جهت تولید الکتریسته استفاده شود باید دقت بیشتری در طرز استفاده از برق تولید شده به دلیل محدود بودن آن اعمال کرد به عنوان مثال چنانچه نیروی برق ازمنابع طبیعی یا توربین ها فراهم شود بایستی هزینه ابزاری راهم که به وسیله الکتریسته کار می کنند محاسبه نمود .
ویا به عنوان مثال ماشین لباسشویی ازمقدار الکتریسته ای استفاده کند که مقدار هزینه آ ن کمتر از مبلغ پودر لباسشویی وهزینه مصرف آب خواهد بود . لامپ های مهتابی ازجمله استانداردهایی هستند که کمترین الکتریسته را مصرف می کنند . در ساختمان ها بایستی ازوسایل حرارتی ونوری که با وصل شدن به پریز ومصرف برق کار می کند تا حد امکان اجتناب کرد .
در مصرف انرژی ها بایستی حداکثر صرفه جویی را اعمال نمود . تکنولوژی کنونی قادر است که نور را با کلیدهای نزدیک به درب باریموت کنترل های نوری وهمچنین صدا قابل کنترل کند . به عنوان مثال پیشنهاد می شود که در حمام نورتحت کنترل به درجات مختلف ودر نزدیک وان در دسترس حمام گیرنده باشد ویا سیمی که با ورود فرد ، چراغ وبا خروجش خاموش شود به کار گرفته شود .
نکته دیگرکه باید بدان توجه شود تاثیر لامپ های مصرفی برمحیط زیست است که باید برای ارگانیسم گیاهان و موجودات زنده در محیط بی ضرر باشد .

۵- ذخیره کردن آب
۶- استفاده از مصالح بومی
طبیعت مصالح فوق العاده ای دارد که برای ساختن بنا می توان از آن استفاده نمود . زیرا حمل ونقل این مواد و مصالح آسان تر است وبه پرداخت هزینه کمتری نیز نیاز دارد . استفاده از این نوع مصالح حداقل ضررهای اقتصادی و زیست محیطی را دارا است ونکته توجه این است که بعضی ازمنابع طبیعی مورد استفاده مانند درخت ونی و ;.. قابل ترمیم ودوباره سازی می باشند و برخی دیگر نیز به وفور قابل دسترسی هستندمانند سنگ وشن وماسه که استفاده از آنها به دلیل زیبایی طبیعی که دارند از یکنواختی وتصنعی بودن بنا می کاهد وبه نوعی معماری را با طبیعت نزدیک وهمساز می کند .

در واقع استفاده از منابع طبیعی ای که با محیط اطراف کاملا درهماهنگی است آرامش را به فرد منتقل می کند .
از مصالح بسیار جذاب دیگر سنگ های صخره ای است که می تواند هم درعناصر تزئینی فضای فوق العاده ای رابا تداعی طبیعت وقدرت به انسان منتقل می کند . وهمین طور در سنگ فرش بیرون خانه از آن استفاده شود دیوارهای سنگی می توانند مقدار زیادی از انرژی گرمایی را حفظ وذخیره کنند .
می توان با ترکیب روغن گیاهی ومواد معدنی پوشش نازکی به دیوارها داد تا رنگ های طبیعی از آن به چشم بخورد .
از دیگر مصالح بومی و فراوان شن و ماسه است ماسه وشن به صورت فشرده برای مصارفی در پی وسازه به کار برده می شود .
خشت از مصالح بومی دیگر است . خشتی که ۳۰-۲۰% گل رس وماسه دارد برای اجرای پروژه بسیار مناسب می باشد .
استفاده از خشت در بسیاری از قسمت های ساختمان کاربرد درونی وبیرونی دارد خانه ای که کف اتاق آن از خشت پوشانده شود وبا رنگ خاکی رنگ زده شودبسیار زیباتر خواهد بود . می توان از خشت های خام و پخته برای کف پوش استفاده کرد که هم استحکام و زیبایی دارد وهم موافق با طبیعت است کاه گل از مصالح بومی دیگر است . استفاده از کاه گل علاوه بر پوشش می تواند انتخابی تزئینی باشد خصوصا که با رنگ های طبیعی قرمز ، سیاه وسفید بسیار جذاب وزیبا خواهد بود . یکی دیگراز مصالح قابل بهره برداری مکرر نی است که می توان برای دیوارها از آن استفاده نمود که هم سرعت ساخت دیوار تسریع می شود و هم احساس خوبی به بیننده منتقل می کند .
آخرین مصالح طبیعی چوب است که به آن اشاره می کنیم . چوب پر کاربرد ترین مصالح در ساختمان است چوب ، برای قسمت هایی که طراحی تزئینی احتیاج دارد ، سقف ، درب وپنجره ، کف وغیره می تواند مورد استفاده قرار گیرد .
چوب به هرشکل چه پرداخت شده وچه به شکل طبیعی خود درساختمان زیبا و قابل استفاده خواهد بود .
۷- استفاده از مصالح طبیعی
شرایط تعویض هوا وتهویه ، درجه حرارت ، نفوذ صداهای خارجی و فضای کلی ، وغیره همه این شرایط ارتباط ما را با خانه مان تحت تاثیر قرار می دهد بسیاری ا ز این فاکتورها ما را از نظر جسمی وبسیاری از نظرروانی تحت تاثیر قرار می دهد . بهتر است از بسیاری از خطراتی که در خانه می تواند تهدید مان کند آگاه باشیم . کیفیت هوا در خانه از اهمیت زیادی برخوردار است که با در نظر گرفتن آلودگی هوا باید هوای داخل خانه تمیز و مطبوع و پاک باشد .
بنابراین برای داشتن بهترین منظره ، سالم ترین فضا وراحت ترین مکان ، خانه ای ، با مصالح طبیعی مانند چوب ، سنگ با مبو ، شیشه ،کاه گل ، خشت ،ماسه ، وقیرهای طبیعی ، نظیر کتان ، پشم وغیره که می توانند در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار گیرند پیشنهاد می

گردد .
این مصالح در کنار مسایل پر اهمیت دیگر مانند هوای پاک ، عدم وجود آلودگی های صوتی و ;; می توانند برحس فرد در خانه تاثیر بگذارند صداهای مزاحم ، می توانند باعث تهدید سلامتی شما شوند . یک خانه شخصی با رعایت حریم خصوصی می تواند کمک بزرگی به آرامش روانی انسان نماید .
نور و رنگ از شرایط مهم اثر گذار براحساس ما هستند . می خواهیم در خانه مان حال وهوای مورد نیازمان را بسته به نوع حالت روحی مان باتغییر نور تجربه کنیم گاهی کم نوری را نیاز داریم وگاهی به نور زیاد احتیاج داریم .
۸- حفظ جنگل های طبیعی
در طی سالها خانه سازی ، جنگل ها درختان زیادی را از دست داده اند . گرچه درخت قابل تجدید وکاشت می باشد . اما این چرخه نیاز به زمان طولانی دارد . بنابراین رعایت کردن زمان بهره برداری از چوب جنگل ها واکوسیستم این مناطق الزامی است .

۹- استفاده از مصالح قابل بازیافت .
استفاده ازمصالح ومواد به جای مانده ازخانه های قدیمی خوشایند ، اقتصادی ولذت بخش است اما درجامعه ما استفاده از این مصالح کارایی چندانی ندارد .
ارزش مواد ومصالح ساختمانی قابل تجدید به این دلیل است که از خرید مجدد یک چیز مشابه اجتناب می شود .
۱۰- با دوام بسازید
از خصوصیات معماری پایدار دوام آن است اگر ساختمانی بسازیم که با دوام باشد در واقع با ساختن آن وقت وانرژی خود را هدر داده ایم .بنابراین بایستی برای بناهای قدیمی مان از لحاظ قدمت ودوام ،ارزش قایل بشویم ، حتی گاهی مشاهده می شود مصالح ارزان در این ساختمان ها به کار رفته ولی خود ساختمان همچنان پا برجا وبا دوام مانده است.
نکته دیگر توجه به مسایلی چون خانواده ، فرزندان ، فرهنگ ، اقتصاد ، ;. است که باعث تغییر دربنا می گردد که بایستی در طراحی بر مبنای تفکر پایدار بدان نیز توجه شود .
۱۱- غذایتان را تولید کنید .
چیزی که در زندگی در یک خانه سبز لذت بخش است انتخاب مکانی است که قابل کشت باشد . بهتر است خانه های سبز دارای سبزی قابل کشت باشند تا در بخش جنوبی آنها درختان میوه وصیفی جات و;; را با توجه به نورگیری مناسب پرورش داد . استفاده از گیاهان ودرختان علاوه بر صرفه جویی اقتصادی به دلیل افزایش رطوبت وتصفیه هوا به سلامتی جسمی وروانی هم کمک می کند .

واما اصولی که از دیدگاه براندا وروبرت وان باید رعایت شود تا یک بنا به عنوان نمونه ای از یک معماری پایدار طبقه بندی شود عبارت است از :
۱- حفظ انرژی ، ما باید طوری ساخته شود که نیاز ساختمان به سوخت های فسیلی را به حداقل برساند .
۲- هماهنگی با اقلیم بنا باید طوری طراحی شود که با اقلیم ومنابع انرژی موجود محل احداث هماهنگی داشته باشد .
۳- کاهش استفاده از منابع جدید مصالح : ساختمان ها بایستی به گونه ای طراحی شوند که میزان استفاده از منابع جدید را تا حد ممکن کاهش داده درپایان عمر مفید خود برای ساختن بناهای جدید خود به عنوان منبع جدید به کار روند .
۴- بر آوردن نیازهای ساکنان
درمعماری پایدار بر آورده شدن نیازهای روحی و جسمی ساکنان از اهمیت خاصی برخوردار است .
۵- هماهنگی باساختگاه
بنا باید ملایمت در زمین ساختگاه خود قرا رگیرد و با محیط اطراف سنخیت داشته باشد .
۶- کل گرایی
تمام اصول معماری پایدار باید دریک پروسه کامل – که منجر به ساخته شدن محیط زیست سالم می شود تجسم یابد .

طراحی اکولوژیک در معماری یا طراحی سبز
طراحی اکولوژیک یاطراحی سبز چیست ؟
تعریف طراحی اکولوژیک زمانی به کار میآید که با دید مثبت به آن نگاه کنیم وتلاش ما رسیدن به طراحی سبز باشد ونه فقط کنار آمدن با محدودیت های آن .

قبل از این کار لازم است که بدانیم آیا معماران وطراحان برای پاسخ دادن به این پرسش آمادگی دارند ؟ جواب آنها به احتمال زیاد منفی است .
تقریبا به جز طراحان منظر ، تمامی طراحان به گونه ای آموزش دیده اند که هیچ پیش زمینه جدی ای در رابطه با اکولوژی و زیست شناسی محیطی ندارند بنابراین منطقی است که برای ساخت محیط مصنوع تفکرات ماجهت یابی اساسی وسریعی به سمت طراحی اکولوژیک پیدا کند .
اصل پیوستگی ، معماری به عنوان اکولوژی کاربردی
برای طراحی حساس به اکولوژی بایدتغییراتی اساس درتفکر مان نسبت به ارتباط وجایگاه مان دردنیای طبیعی ایجادکنیم و ازقید و بندهایی که در علوم حاضر ودیدگاه های سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی وجود دارد وتلویحا انسان را قدرت برتر وبی نیاز از طبیعت می داند رها شویم .
درطراحی اکولوژیک لازم است که معمار به طبیعت به عنوان یک سیستم پویا بنگرد ومحیط مصنوع را وابسته به آن بداند این ارتباط « پیوستگی » نام دارد . اساس طراحی اکولوژیک درک ارتباط بین اجزای زنده وغیر زنده طبیعت است ( شکل ۱)
درطراحی اکولوژیک باید بتوان این شاخص ها را ارزیابی کرد : اگر ما می سازیم، کجا می سازیم ، چه می سازیم و چگونه می سازیم ؟ در عمل ، طراحی اکولوژیک دخالت بشر در طبیعت محسوب می شود .
یک ساختمان مجموعه ای از فعالیت های بشری تاثیر گذار برطبیعت است بنابراین ابتدا لازم است مفاهیم اصلی اکولوژی وکاربردهای آنرا بدانیم . چراکه یک طراح باید بداند دخالت های اودر طبیعت ( چه در زمینه کشاورزی ، ساختمان سازی ویاساخت جاده ها ;..) تاچه اندازه باسیستم های

طبیعی همگام است .
بدین معنی که به طور مثال کمترین خرابی ها رادر اکوسیستم به وجود آورد ویااز منابع تجدید پذیر با احتیاط استفاده کند و سیستم هایی را طراحی کند که همزیست وسازگار با فرایند های اکوسیستم باشد . اساسا چنین اهدافی در رویکردهای اکولوژیکی موردنظر است .
توسعه پایدار
تخریب مداوم بیوسفر از طریق بهره برداری بیش ازحد واستفاده نادرست از منابع نه تنها توانایی آنرا درتولید منابع اصلی کاهش داده است بلکه امکان تجدید آنها را نیز محدود نموده است . شرط اولیه پایا ماندن اکوسیستم حفظ یکپارچگی وتمامیت آن است ، چرا که دراین حالت می تواند فشارهایی راکه ازسوی بشر به آن وارد شده جبران نماید وازلحاظ زیستی پویا و مولد باقی بماند .
منابع غیرتجدید شونده هم باید به نحو شایسته ای مصرف شوند که برای نسل های آینده مفید ودر دسترس باقی بمانند ، بنابراین از این دیدگاه اساس طراحی اکولوژیک برعقب نشینی دراین نبرد نیست بلکه درجستجوی راه هایی است که بتواند درحد امکان در طبیعت دستکاری کمتری کرده ازتخریب آن جلوگیری نماید .
به بیان دقیق تر طراحی اکولوژیک را باید مشارکتی سودمند و مولد با طبیعت دانست . به علاوه طراحی اکولوژیک بایدفعالیتی درجهت ترمیم ، باز سازی و تجدید سیستمهای طبیعی باشد. به نظر من درمعماری سبز ، همچون معماری ماندگار ، طراحی با طبیعت به شیوه ای مسئولانه ومشارکتی مثبت است که رسیدن به این دو هدف بزرگترین مساله ای است که طراحان اکولوژیک با آن مواجهند .
تمامی طراحی هایی که در رابطه با سیستم های اکولوژیک انجام می شوند ، باید بتوانند به نحوی پیش بینی های لازم را برای آینده انجام دهند . مثلا یک ساختمان باید طوری طراحی شودکه استفاده مجدد از آن ساختمان ویاحتی اجزای سازنده اش مدنظر قرار گیرد این آینده نگری برای برطرف کردن نیازهای نسل آینده نیز به کار می آِید . واین فقط تئوری مساله نیست بلکه درعمل هم می تواند به رفاه انسان ، چه درحال وچه در آینده کمک نماید .
از این راه است که طراحی اکولوژیک ، سیستم مصنوع و استفاده کنندگان آنرا به جهان زنده مربوط می نماید . اکولوژی ارتباطی درونی و هماهنگی خلافی ایجاد می کند که کاملا با مرزبندی های مصنوعی درتضا د است . بنابراین به طراحی اکولوژیک باید به عنوان یک ارتباط همه جانبه ،ودر بر گیرنده مدیریت صحیح انرژی ومواد مصرفی در سیستم مصنوع وهمگام با اکوسیستم های جهان زنده نگریسته شود . این نگرش تلاش هایی را که در جهت کاهش دستکاری اکوسیستم می شود تحت تاثیر قرار دهد واز طرف دیگر استفاده بهینه از طبیعت را باعث می گردد . علاوه برهمه ای

نها این نگرش ، هدف کوتاه مدتی را دربر نمی گیرد وچرخه حیات از جمله منابع اولیه آنرا پوشش می دهد . این مجموعه پویاوفراتر اززمان است .
امروزه توسعه پایدار ( که طراحی اکولوژیک یکی ازاجزای آن محسوب می شود ) به طور جدی توسط کشورهای جهان وسازمان بین المللی مدنظر قرار گرفته وافراد جامعه به دنبال جایگزین کرن روش های سبز زندگی درمحیط خود می باشند .
سبز اندیشی درطراحان حرفه ای موجب روی آوردن تدریجی آنها به معماری سبز شده ودر پی آن نتایجی دراین زمینه به دست آمده است : نظیر ایجاد استانداردهای سخت حرارتی برای ساختمان هامانند BREEM در کشور انگلستان ،برچسب گذاری اکولوژیک روی مصالح ساختمانی ( بخصوص در آلمان وکانادا ) ، گرایش طراحان ، به طراحی سبز وساختمان سازی سبز ، تنظیم شدید انرژی درساختما ن ها ( توسط بسیاری از طراحان و مهندسان اروپا و آمریکا وافزایش اگاهی درمورد عوامل اکولوژیک محل واهمیت تغییرات زیستی منطقه .
باید اذعان نمود که در طراحی اکولوژیک ناگزیر بایدبه سراغ سیستم ها وروندهایی رفت که به علت پیچیدگی بیش از حد قابل ارزیابی و بررسی نیستند . به هر حال باید مسایل متعددی راکه برهم کنش وروابط بی شماری با هم دارند د رنظرگرفت .
از طرفی معماران ، طراحان ومهندسانی که کار آنها برمحیط تاثیرمی گذارد باید بتوانند روز تصمیم بگیرند . آنهاباید این توانایی را داشته باشند که تصمیمات تعیین کننده خود را مبتنی براطلاعات به روز محیط زیست اتخاذ نمایند . بنابراین نباید به بهانه نقص علوم زیست محیطی از هدف های حیاتی اکولوژی شانه خالی کرد درهمین رابطه می توان به مرمت ساختمان ها وجلوگیری از ساخت وسازهای بی رویه اشاره داشت .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.