مقاله در مورد تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن :

تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن
امروزه چای پر مصرف ترین نوشیدنی بعد از آب درجهان است و نوشیدن چای سرد بهتر از نوشیدن چای گرم است چای رابهتراست خالی وبدون افزودن شیر یا آب لیمو بنو شید چون این مواد از خواص آن می کاهد اگر چای را با شکر یا قند بسیار کمی ویا بدون شکرو قند بنوشید از زیانهای مصرف مواد قندی درامان می مانید. چهار هزار سال پیش چینی ها چا ی را کشف کرد ند و آن رابه عنوان ماده دارویی مورد استفاده قرار دادند . چای از این سرزمین به ژاپن رفت و سپس در آسیا

، اروپا و سایر نقاط جهان اشاعه یافت .در تاریخ بسیاری از کشورها ، از چای همواره به عنوان یک نوشیدنی باقدرت اعجاب انگیز یاد شده است. در حدود ۱۰۰۰ سال پیش راهبان بودایی چای را در مراسم مذهبی می نوشیدند و نوشیدن چای باعث می شد که در تمام مدتی که در تفکرهستند ، هوشیار باقی بمانند . امروزه می دانیم که این خاصیت چای ناشی از کا فئین موجود در آن می باشد ( چای تقریبا نصف قهوه کافئین دارد ) علاوه بر این راهبان بودایی به خواص درمانی چای

اعتقاد داشتند و همزمان با گسترش آیین بودا مصرف چای نیز در نقاط مختلف جهان معمول شد هلند ی ها اولین کسانی بودند که در قرن هفدهم چای را از چین به اروپا آوردندودرآن زمان چای را در مغازه های عطاری که شکل قدیمی داروخانه های امروزی است می فروختند ( نیکلاس تولپ ) پزشک هلندی در مشاهدات پزشکی سال ۱۶۸۱ می گوید افرادی که مرتبا چای می نوشند از ابتلا به بیماریها در امان خواهند بود و طول عمرشان زیاد می شود البته اظهار نظرات متناقضی در این

باره ابراز شده است در قرن ۱۸ ملکه “آن ” چای را به عنوان نوشیدنی همیشگی خود برای صبحانه انتخاب کرد ، و بدین ترتیب مصرف چای بار دیگر در میان مردم افزایش یافت . تاریخچه ورود چای و چای کاری در ایران به بیش از یک قرن می رسد در دوران حکومت قاجاریه ، یکی از بازرگانان (شاهزاده حاجی محمد میرزا کاشف السلطنه اهل خراسان تربت جیدریه بوده که مقبره وی در لاهیجان می باشد و در اثر یک سانحه ای کشته شدبرخی علت سانحه را توطئه دول اقتصادی دانستند .اما کسی نتوانست آنرا به اثبات برساند)در سفر چین ، نشای چای را به ایران آورد ودر

سال ۱۲۷۵ شمسی ، نخستین مزارع چای کاری را در لاهیجان به راه انداخت ، محصولی که امروزه یکی از رایج ترین و اساسی ترین نوشیدنی های مردم ایران واقصی نقاط جهان است ، با پیدایش فرهنگ نوشیدن چای میان ایرانیان ،بتدریج اماکنی برای پذیرائی ازمردم به وسیله چای دایر گردید بدین ترتیب ، قهوه خانه ها ، پا گرفته و به سرعت در شهر ها ، قصابات، روستاها و هر جائی که درآن دو صندلی و یک میز یافت می شد اشاعه یافت قهوه خانه ها محلی برای خوردن چای ،

کشیدن دخان مجاز ، بازی تخته نرد در آمدند و بیش از گذشته رونق و رواج یافتند . خواص چای : گیاه چای درخچه ای است همیشه سبز که اگر ، آن را آزاد و به حال خود بگذارند ، ارتفاع آن به ده متر می رسد ولی نمونه های پرورش یافته ، از ۲متر تجاوز نمی کند . برگهای چای ، دم برگ کوتاهی دارند واین برگها ظریف ونرم بوده و دارای کرکهای زرد ریز می باشند . نوشیدن دم کرده این برگها ی معطر( با اندکی تلخی ( می تواند بسیار سریع ، احساس خستگی را کم کرده ،

التهابهای درونی را تسکین دهد ، با صاف کردن خون باعث تسریع حرکات تنفسی ،شود . چای همچنین چربی خون را کاهش می دهدوآن را ضدعفونی می کندو میکروب های روده ای ودستگاه گوارش را ازبین می برد .نتایج اعلام شده در همایش علمی خاصیت چای و سلامت انسان در چین ،با شرکت ۱۵۰ دانشمند و آزمایشات انجام شده توسط دانسمندان هندی که آخرین و جامع ترین تحقیقات در این زمینه است می گوید : چای بهترین تنظیم کننده اعمال فیزیو لوژیک بدن است . چای میزان قند خون را کاهش می دهد و از اختلا لات کرونری قلب جلو گیری کرده ، نقش مفیدی

در درمان و پیش گیری بیماریهای گوارشی ودل درد داردو دم کرده آن برای شستشو و شفافیت چشم ها موثر است . بیش از سه چهارم چای برداشت شده در دنیا به چای سیاه تبدیل می شود که بیشتر در اروپا و امریکا مصرف می شود در مراحل تهیه چای سبز عملیات شمیایی بر روی آن انجام نمی شود و فقط آنها گرم و خشک می شوند و رنگ سبز طبیعی خود را حفظ می

کند.دریک تحقیق که در کشورآلمان انجام شد ،کسانی که در روز ۴-۵ فنجان چای سیاه می نوشند درمقایسه با کسانی که ۲ فنجان یا کمترمی نوشند ۷۰% از احتمال سکته مغزی آنان کاسته می شود ، مصرف چای سیاه ازبروزسکته های قلبی کشنده جلوگیری می کند .کسانی که چای می نوشند دارای کلسترول کمتروفشارخون پایین تری هستند.چای دارای مقداری فلوراید است که سبب تقویت مینای دندان ودرنتیجه جلوگیری ازپوسیدگی آن می شود مصرف چای از بروزبیماریهای لثه جلو گیری می کند .

از نظر کاشت و مصرف چای ، چین اولین محلی است که این گیاه در حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در آنجا کشت شده و به مصرف می رسیده است . افسانه های چینی کشف چای را به دوران حکومت امپراتور سین نانگ که در قرن سوم پیش از میلاد می زیسته است ، منتسب می کنند . کشت چای از دره یانگ تسه آغاز گردید و سپس از آنجا به طرف سواحل اقیانوس آرام و آنگاه به طرف جزایر ژاپن کشیده شده است .
عادت نوشیدن چای تا پیش از قرن پنجم پیش از میلاد از چین به ژاپن رسیده بود اما دانه این گیاه برای اولین بار در سال ۱۱۹۱ میلادی توسط کاهن بودایی ژاپنی به نام آئیسای که در چین آموزش دیده بود به این کشور آورده شد .این گیاه ( چای) پس از ژاپن به نواحی دیگر آسیااز قبیل اندونزی ، هندوستان ، سیلان ، پاکستان و ; منتقل شد . تاجران هلندی اولین کسانی بودند که در سال ۱۶۱۰ چای را به منظور فروش با خود به اروپا آوردند . در محموله ظروف چینی که این تاجرها با خود آورده اند چند قوری نیز وجود داشت ، به این ترتیب نوشیدن چای به سرعت در طول قرن هفدهم در اروپا و ابتدا در هلند و انگلستان رواج یافت و چنان شد که در نیمه پایانی قرن هفدهم به نشانه

تجدد تبدیل شد .
این نوشیدنی که با انقلاب صنعتی از رتبه یک نوشیدنی اشرافی به نوشیدنی طبقه جدید تبدیل شده بود ، پس از این که از دو جنگ جهانی هم سالم به در برد در سال ۱۹۵۲ با تهدید جدیدی مواجه شد به نام قهوه فوری ! این رقیب سرسخت بر خلاف قهوه های معمول بسیار راحت تر از چای آماده می شد و به این ترتیب به سرعت جای چای را در بازار گرفت . همین امر موجب ظهور پدیده جدیدی تر جهان چای شد و این پدیده چای کیسه ای بود .
از اوایل قرن بیستم چایکاری در ایران و ترکیه آغاز گردید . قبل از سال ۱۲۸۰ هجری شمسی ، کشت چای در ایران رواج نداشت و ایرانیان قدیم به جای چای قهوه می نوشیدند ، به همین دلیل چایخانه های امروزی همان نام سنتی خود یعنی قهوه خانه را حفظ کرده اند .

حدود صد سال پیش ( در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی ) به علت علاقه دولت ایران به کشت چای در کشور ، شاهزاده حاج محمد میرزا کاشف السلطنه چایکار ( نوه عباس میرزا) که در آن زمانژنرال کنسول ایران در هند بود این محصول را از هندوستان وارد ایران کرد و توانست آن را در کناره های دریای خزر به عمل آورد و به خاطر همین عمل میهن دوستانه به محمد میرزا لقب کاشف السلطنه داده بودند.

روشهای طبخ و نوشیدن چای در بین ملل مختلف جهان
انگلستان:
مردم انگلستان از بزرگترین مصرف کنندگان چای در جهان هستند . برای دم کردن چای در این کشور معمولا از قوری های نقره ای یا چینی استفاده می شود . پس از آنکه آب جوش آمد ، قوری را بوسیله آبی که جوش آمده گرم می کنند و چای در قوری ریخته و آنگاه به قدر کافی آب روی آن می ریزند و پنج دقیقه صبر می کنند تا دم بکشد. معمولا ئر موقع صرف چای از شیر و کرم هم استفاده می کنند . در بعضی از شهرهای انگلستان ، چای

طریق طبخ چای در نیوزلند همانند انگلستان است و در حدود ۸۰ درصد از مردم در حدود هفت فنجان در روز مصرف می کنند.
استرالیا:
پررنگ ترین فنجانهای چای را دامداران استرالیا مصرف می کنند. طرز تهیه هم مانند انگلستان است.
هلند:
مردم هلند پس از آنکه چای را در قوری ریختند زیر سرپوشی قرار می دهند تا دم بکشد و کافه های مخصوص در آن کشور وجود دارد که فقط چای سرو می کن

د.
آمریکا:
در آمریکا چای را به طریق مختلف می نوشند و علاقه خاصی به نوشیدن چای با یخ (ice tea) دارند. یعنی یک فنجان چای را در یک لیوان پر از یخ می ریزند و قطعه های لیموی تازه در آن می ریزند.
کانادا:
چای را معمولا در قوری دم می کنند .
شوروی:
چای را بوسیله سماورهای نقره ای و ورشویی و همچنین در قوری چینی تهیه و طبخ می کنند و برخلاف سایر ممالک چای را در استکانهای بزرگ می نوشند و اغلب از مربا استفاده می کنند .
چین:
چینی ها هیچ وقت چای را در قوری دم نمی کنند . بلکه قبل از آنکه آب جوش بیاید چای را در فنجانهای بی دسته ریخته و آب گرم روی آن می ریزند و در آن را با درپوش می پوشانند. همین که دم کشید بدون شیر و شکر می نوشند . اگر کسی فنجان چای را دفعتا بیاشامد او را شخصی بی تربیت می دانند. باید قبل از آشامیدن چای به طور مودبانه ای روی خود را برگرداند و به طرف هر یک از حاضرین تعارف کند.

ژاپن :
در ژاپن چای را مقدس می دانند و نام آن را همیشه با احترام ادا می کنند( اوچا یا حضرت چای) و قبل از اینکه بنوشند به مردگان و نیاکان خود تعارف می کنند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.