مقاله سیگنال ژنراتورVCO


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سیگنال ژنراتورVCO دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سیگنال ژنراتورVCO  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سیگنال ژنراتورVCO،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سیگنال ژنراتورVCO :

سیگنال ژنراتور

سیگنال ژنراتور وسیله ایست که برای عیب یابی انواع مدارات و دستگاههای صوتی ( نظیر رادیو ضبط – آمپلیفایر و . . . ) بکار میرود .

شرح مدار :
سیگنال ژنراتور به معنی تولید کننده علائم صوتی است . در این مدار از یک اوسیلاتور صوتی دو ترانزیستوری استفاده شده و از آنجا که امپدانس ورودی آمپلیفایر ها متفاوت است ، از یک تقویت کننده بعد از مدار نوسان ساز استفاده شده است . بر این اساس امپدانس خروجی این مدار حدود ۵ کیلو اُهم است و ضریب مناسبی بحساب می آید . همچنین با تنظیم پتانسیومتر میتوان شدت سیگنالهای خروجی مدار را بسته به حساسیت ورودی مدارات صوتی مورد آزمایش ، تنظیم نمود .

لیست قطعات کیت سیگنال ژنراتور
R6 , R3 , R1 1 کیلو اُهم ( قهوه ای – سیاه – قرمز )
R4 , R2 39 کیلو اُهم ( نارنجی – سفید – نارنجی )
R5 7/4 کیلو اُهم ( زرد – بنفش – قرمز )
C2 , C1 خازن عدسی حدود ۲۰ تا ۲۲ نانوفاراد ( ۲۲۳ )

C4 , C3 خازن عدسی ۱۰۰ نانوفاراد ( ۱۰۴ )
PT پتانسیومتر ۳ پایه حدود ۵ تا ۱۰ کیلو اُهم
T3 , T2 , T1 ترانزیستور BC 547 یا ۳ عدد مشابه
آزمایش مدار :
برای این منظور ابتدا یک بلندگو یا گوشی معمولی رادیو تهیه و توسط دو رشته سیم به نقاط S و G متصل سازید . تغذیه این مدار میتواند حدود ۶ تا ۹ ولت مستقیم باشد که میتوان آن را از طریق باتری تامین و با رعایت قطب های مثبت و منفی به محل BAT متصل نمود . با اتصال تغذیه به مدار ، صدای سوت از بلندگو شنیده میشود که بیانگر تولید فرکانس صوتی توسط مدار است .

روش کار با سیگنال ژنراتور :
برای استفاده از این مدار کافی است خروجی مدار به ورودی طبقات مختلف یک آمپلیفایر وصل شود . طبیعی است هر طبقه از مدار که سالم باشد ، سیگنالِ تولید شده توسط سیگنال ژنراتور را تقویت میکند و در غیر اینصورت نشاندهنده عدم فعالیت آن بخش از مدار است . به اینصورت بروش بسیار ساده و سریع میتون بخش معیوب مدار مورد تعمیر را شناسائی نمود .
در استفاده از این مدار باید به خروجی های آن توجه داشته باشید . بطوری که سیم G همیشه به شاسی یا خط منفی مدار مورد آزمایش متصل شود و سیم S به ورودی طبقات مختلف مدار تقویت کننده مورد آزمایش متصل شود .

برای شروع کار بهتر است یکبار بطور گذرا طبقات مختلف مدار مورد بررسی قرار گرفته و از همدیگر متمایز شوند . مثلاً در یک آمپلیفایر ابتدا بخشهای پری یا پیش تقویت کننده و بخش اصلی تقویت قدرت آمپلیفایر را شناسائی نمائید و در ابتدا سیگنال خروجی دستگاه را به ورودی بخش قدرت تزریق نمائید . اگر بخش تقویت کننده اصلی آمپلیفایر سالم باشد ، سیگنال خروجی دستگاه را تقویت نموده و در خروجی آمپلیفایر بوق قوی پخش میشود . حال اگر سیگنال در خروجی آمپلیفایر شنیده نشود ، لازم است عمل تزریق سیگنال از آخرین طبقه آمپلیفایر شروع شده و بتدریج به اولین بخش آن ختم شود . بدیهی است اگر در در قسمتی از مدار عمل تقویت سیگنال صورت نپذیرد ، اشکال را باید در همان بخش بررسی نمود . در صورت سالم بودن قسمت تقویت قدرت ، این عمل در بخش پیش تقویت کننده مدار هم تکرار میشود تا در انتها بخش معیوب شناسائی شود .
این عمل میتواند بطور مشابه بر روی انواع مدارات آمپلیفایر و پیش تقویت کننده ها و همچنین مدارات رادیو و ضبط صوت انجام شود .

 

سیگنال ژنراتور vco

طراحی و ساخت Function Generator
Function Generator مورد بحث سیگنال های مربعی، سینوسی، ramp و دندان اره ای را با فرکانس های مطلوب تولید می کند. این سیگنال ژنراتور توانایی تولید سیگنال های سینوسی با حداکثر ۰۱% اعوجاج (distortion) و سیگنال های مربعی بدون spike و over shoot و نیز نوع مثلثی و دندان اره ای و ramp با درصد انحراف خطی بودن حدود ۰۰۱% را دارد. همچنین قابلیت اضافه کردن یک سطح dc مورد نظر را به سیگنال خواسته شده تضمین می کند. محدوده فرکانسی برای فقط سیگنال مربعی از ۰۰۰۱Hz تا ۱MHz و برای خروجی

های مختلف و همزمان از ۰۰۰۱Hz تا ۳۰۰KHz می باشد. برای مثال فرض کنید که یک سیگنال مربعی که یک سطح آن زمین شود را تولید کرده ایم. این سیگنال همنم سیگنال مربعی است با این تفاوت که با یک shift آن را بالا برده ایم و سطح منفی سیگنال را به صفر رسانیده ایم که این مساله در کاربردهای TTL و CMOS و کلاً منطق digital که محدودیت مشخص شده ای را در ماگزیمم و مینیمم دامن لازم دارند خروجی مطلوب باید موجود باشد تا بدون interface خارجی بتواند انواع مدارات آنالوگ و عمدتاً دیجیتال را راه اندازی کند.

دید کلی
معمولا اندازه گیری فرکانسهای صوتی (۲۰Hz تا ۲۰kHz) ساده‌تر از فرکانسهای دیگر انجام می‌شود و برای اندازه گیری این فرکانسها ابزارها و روشهای بسیاری موجود است. البته توجه داشته باشید که به صرف سادگی اندازه گیری فرکانسهای صوتی نباید از دقت لازم کاست، بلکه همانند دیگر اندازه گیریها این اندازه گیری نیز باید صحیح و دقیق باشد.
روشهای اندازه گیری

روش Beat _ Note (صدای تداخلی)
ساده‌ترین روش اندازه گیری فرکانس مجهول صوتی ( ) تنظیم دستگاه سیگنال ژنراتور صوتی روی تداخل صفر است. پس از این عمل می‌توان از روی صفحه مدرج سیگنال ژنراتور مقدار فرکانس را خواند. در این روش هم می‌توان از گوشی استفاده نمود و یا به جای آن میتری در مدار قرار داد. دو سیگنال بطور همزمان به شاخص اختلاف فرکانس وارد می‌شود. چنانچه اختلاف فرکانس دو سیگنال صفر باشد، در گوشی صدایی با قدرت بیشتر و یا در میتر با انحراف عقربه بیشتر روبه‌رو خواهیم شد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.