مقاله بررسی تأثیر متقابل سدیم – کلسیم بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه جو (Hordeum vulgare L.) به منظور کاهش اثرات مضر تنش شوری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی تأثیر متقابل سدیم – کلسیم بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه جو (Hordeum vulgare L.) به منظور کاهش اثرات مضر تنش شوری دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تأثیر متقابل سدیم – کلسیم بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه جو (Hordeum vulgare L.) به منظور کاهش اثرات مضر تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تأثیر متقابل سدیم – کلسیم بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه جو (Hordeum vulgare L.) به منظور کاهش اثرات مضر تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تأثیر متقابل سدیم – کلسیم بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه جو (Hordeum vulgare L.) به منظور کاهش اثرات مضر تنش شوری :

تعداد صفحات:۵

چکیده:

شوری یکی از مهمترین مشکلات مناطق خشک و نیمه خشک در جهان است. به منظور بررسی اثرات متقابل سدیم – کلسیم در گیاه جو رقم ریحان، آزمایشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال ۱۳۸۹به صورت یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه ای (دما ۲۵درجه سانتیگراد، رطوبت نسبی ۳۵% و فتوپریود ۱۶ ساعت) صورت گرفت. نشاءهای گیاهی یک هفته بعد از کاشت بذور در خاک، ‌با سطوح کلریدسدیم ۱۵۰،۱۰۰،۵۰،۰ میلی مولار و توام با سطوح کلریدکلسیم۰، ۶ ،۱۰ میلی مولار تیمار شدند. پس از ۵ هفته اعمال تنش برخی از پارامترهای فیزیولوژیکی شامل میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز ریشه و میزان قندهای محلول ریشه مورد سنجش قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS16 مورد تحلیل آماری قرار گرفت و مقایسه میانگین داده ها با استفاده از آزمون توکی در سطح (۰۵/۰ p ) انجام شد و نمودارها با استفاده از نرم افزار Excel ترسیم شد. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش شوری به طور معنی داری میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز ریشه و میزان قندهای محلول ریشه افزایش یافت(۰۵/۰ p ). تیمار کلسیم به طور معنی داری میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز ریشه و میزان قندهای محلول ریشه را کاهش داد(۰۵/۰ p ). کلسیم اثرات زیان آور تنش شوری را کاهش داد و بیشترین اثرات بهبود دهنده کلسیم در غلظت ۶ میلی مولار مشاهده شد

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.