مقاله تاثیر تنش کم آبی بر میزان فعالیت آنتی اکسیدان ها و تخریب لیپید در پنج رقم گیاه سویا (Glycine max L.)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تاثیر تنش کم آبی بر میزان فعالیت آنتی اکسیدان ها و تخریب لیپید در پنج رقم گیاه سویا (Glycine max L.) دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر تنش کم آبی بر میزان فعالیت آنتی اکسیدان ها و تخریب لیپید در پنج رقم گیاه سویا (Glycine max L.)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر تنش کم آبی بر میزان فعالیت آنتی اکسیدان ها و تخریب لیپید در پنج رقم گیاه سویا (Glycine max L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر تنش کم آبی بر میزان فعالیت آنتی اکسیدان ها و تخریب لیپید در پنج رقم گیاه سویا (Glycine max L.) :

تعداد صفحات:۶

چکیده:

به منظور بررسی اثرات تنش کم آبی بر فعالیت های شیمیای و بیوشیمیایی پنج رقم سویا آزمایشی مزرعه ای به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی (RB) انجام گرفت. در این آزمایش سطوح آبیاری شامل سه سطح [شرایط مطلوب آبیاری (۵۰=S1) ، تنش متوسط (۱۰۰=S2) و تنش شدید کم آبی (۵۰=S1) میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A] و ارقام شامل پنج رقم ( L17 و Clean و T.M.S و Chippewa*Williams و M9) بودند. در این آزمایش عملکرد دانه و روغن، فعالیت دو آنزیم آنتی اکسیدانت (سوپراکسیددیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیدآز ) و همچنین میزان بیومارکربیوشیمیایی مالون دی آلدئید (فراورده تخریب غشاء لیپیدها) اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده ، فعالیت هر دو آنزیم آنتی اکسیدانت در شرایط تنش های کم آبی در تمام ارقام افزایش یافت که نشان دهنده فعال شدن سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در آنها است. البته میزان بیومارکر مالون دی آلدئید نیز با افزایش شدت تنش کم آبی افزایش یافت که نشان دهنده اثرات مخرب خشکی به روی غشاء لیپیدها است. همچنین نتایج نشان دادندکه، تنش های کم آبی به طور معنی داری عملکرد دانه و روغن را کاهش دادند. در شرایط مطلوب آبیاری (S1) ، رقم L17 بیشترین میزان عملکرد دانه و روغن (۲۸۶۹/۱۷ و ۶۳۶/۲۹ کیلوگرم در هکتار) را تولید نمود در حالیکه درسطح تنش شدیدکم آبی (S3) رقم Williams*Chippewa بیشترین میزان عملکرد را (۶۳۴/۹۷ و ۲۴۹/۱۹ کیلوگرم در هکتار) نشان داد. همچنین این رقم در بین سایر ارقام، کمترین میزان کاهش عملکرد دانه و روغن را از از شرایط مطلوب آبیاری تا تنش شدید کم آبی به ترتیب حایز بیشترین و کمترین افزایش آنتی اکسیدانت و مالون دی آلدئید بود . با توجه به نتایج اشاره شده می توان نتیجه گرفت که احتمالا این رقم از خصوصیات فیزیولوژیک و زراعی بهتری نسبت به سایر ارقام برخوردار است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.