مقاله اتوما سیون


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اتوما سیون دارای ۵۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اتوما سیون  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اتوما سیون،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اتوما سیون :

اتوماسیون چیست؟
امروزه در هر اداره یا سازمانی یکی از مشکلات بزرگ برای کارمندان و مراجعین طریقه مکاتبه و نامه نگاری است و پیگیری این مکاتبات به روشهای سنتی است که با توجه به توسعه سازمانها این روشهای منسوخ جوابگوی نیازهای کنونی نمی باشد.با رشد و توسعه فناوری کامپیوتر و پیدایش صنعت بزرگ فناوری اطلاعات برای مشکل فوق چاره ای اندیشیده شد.اتوماسیون اداری که هدیه

صنعت فناوری اطلاعات به بروکراسی اداری است ، ایده ای نواست که عمر آن در ایران به بیش از یک دهه نمی رسد.اتوماسیون اداری محدود به یک نرم افزار کامپیوتری برای ثبت نامه ها و چرخش آنها در یک سازمان نمی باشد بلکه یک نوع تفکر مبتنی بر فناوری جدید است که به مدیران و کارمندان اجازه می دهد بیشتر با دنیای کامپیوتر و فناوری اطلاعات آشنا گردند.
۲-شرح وظایف گروه

• فراهم آوردن زیرساخت مناسب جهت ایجاد امکان دریافت و پاسخگویی الکترونیکی و ارتباط پویا با مراجعین وزارتخانه.
• تأمین (تهیه، نصب و راه اندازی سیستم‌های کامپیوتری) بستر مناسب سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با توجه به توسعه فناوری و رفع نیازمندیهای وزارت راه و ترابری.
• پشتیبانی سیستم‌های اتوماسیون و شبکه محلی وزرات راه و ترابری.
تهیه و اجرای زیرساخت مناسب جهت پشتیبانی نرم‌افزاری سیستم‌های رایانه‌ای وزارت

راه و ترابری.
اتوماسیون اداری در وزارت راه و ترابری
اواخر سال ۱۳۸۰ چهارده شرکت برای ارائه نرم افزار اتوماسیون اداری به وزارت راه و ترابری اعلام آمادگی کردند.پس از بررسی های همه جانبه و تحقیقات زیادی که در این زمینه انجام گرفت ، در نهایت شرکت برید سامانه نوین برای این منظور برگزیده شد. در حال حاضر تمامی کاربران حاضر در وزارتخانه و همچنین تمامی سازمانهای تابعه و ادارات کل استانها با سیستم اتوماسیون وزارت راه و ترابری به انحای مختلف در ارتباطند.این سیستم اتوماسیون در وزارت راه نهادینه گردیده و در حال رشد در سایر ادارات و سازمانهای وابسته نیز می باشد.
نمودارهای عملکرد فعالیت مکانیزه گردش خودکار مکاتبات در ستاد وزارت راه و ترابری و کلیه سازمانها و شرکتهای تابعه

اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی به بهره گیری از رایانه ها بجای متصدیان انسانی برای کنترل دستگاه ها و فرایندهای صنعتی گفته میشود. اتوماسیون یک گام فراتر از مکانیزه کردن است . مکانیزه کردن به معنی فراهم کردن متصدیان انسانی با ابزار و دستگاه هایی است که ایشان را برای انجام بهتر کارشان یاری میرساند. نمایانترین و شناخته شده ترین بخش اتوماسیون صنعتی ربات های صنعتی هستند.
امروزه کاربرد اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق در صنایع و پروسه های مختلف صنعتی به وفور به چشم می خورد . کنترل پروسه و سیستمهای اندازه گیری پیچیده ای که در صنایعی همچون نفت ، گاز ، پتروشیمی ، صنایع شیمیایی ، صنایع غذایی ، صنایع خودرو سازی و غیره بکار می آید نیازمند ابزارالات بسیار دقیق و حساس می باشند . پیشرفتهای تکنیکی اخیر در کنترل فرایند و اندازه گیری پارامترهای مختلف صنعتی از قبیل فشار ، دما ، جریان و غیره باعث افزایش کیفیت محصولات و کاهش هزینه های تولید گردیده است .

به طور کلی برخی از مزایای اتوماسیون صنعتی از این قبیل اند:
– تکرارپذیری فعالیتها و فرایندها
– افزایش کیفیت محصولات تولیدی
– افزایش سرعت تولید (کمیت تولید )
– کنترل کیفیت دقیقتر و سریعتر
– کاهش پسماندهای تولید (ضایعات)
– برهمکنش بهتر با سیستمهای بازرگانی

– افزایش بهره وری واحدهای صنعتی
– بالا بردن ضریب ایمنی برای نیروی انسانی و کاستن از فشارهای روحی و جسمی
در حال حاضرارتقاء سطح کیفی محصولات تولیدی در صنایع مختلف و در کنار آن افزایش کمی تولید ، هدف اصلی هر واحد صنعتی می باشد و مدیران صنایع نیز به این مهم واقف بوده و تمام سعی خود را در جهت نیل به این هدف متمرکز نموده اند .

لازمه افزایش کیفیت و کمیت یک محصول ، استفاده از ماشین آلات پیشرفته و اتوماتیک می باشد . ماشین آلاتی که بیشتر مراحل کاری آنها به طور خودکار صورت گرفته و اتکای آن به عوامل انسانی کمتر باشد . چنین ماشین آلاتی جهت کارکرد صحیح خود نیاز به یک بخش فرمان خودکار دارند که معمولا از یک سیستم کنترل قابل برنامه ریزی (به عنوان مثال PLC یامدار منطقی قابل برنامه ریزی) در این بخش استفاده میگردد . بخش کنترل قابل برنامه ریزی مطابق با الگوریتم کاری ماشین ، برنامه ریزی شده و میتواند متناسب با شرایط لحظه ای به عملگر های دستگاه فرمان داده و در نهایت ماشین را کنترل کند .
همانطور که گفته شد بخش کنترل در هر سیستم صنعتی بایستی متناسب با شرایط

لحظه ای به عملگرها فرمان دهد بنابراین در یک ماشین یا بطورکلی در یک فرایند صنعتی بخش اول یک چرخه کنترلی ، برداشت اطلاعات از فرایند می باشد .
جمع آوری اطلاعات در فرایندهای صنعتی با استفاده از سنسورها یا حسگرها صورت می گیرد . این حسگرها به منزله چشم و گوش یک سیستم کنترلی عمل می کنند . امروزه در بسیاری از ماشین آلات صنعتی استفاده از سنسورها امری متداول می باشد تا جاییکه عملکرد خودکار یک ماشین را می توان با تعداد سنسورهای موجود در آن درجه بندی کرد . وجود سنسورها ی مختلف در فرایند اتوماسیون به اندازه ای مهم می باشد که بدون سنسور هیچ فرایند خودکاری شکل نمی گیرد بنابراین سنسورها یکی از اجزای لاینفک سیستمهای اتوماسیون صنعتی می باشند .
در گذشته نه چندان دور بسیاری از تابلوهای فرمان ماشین آلات صنعتی ، برای کنترل پروسه های تولید از رله های الکترومکانیکی یا سیستمهای پنوماتیکی استفاده می کردند و اغلب با ترکیب رله های متعدد و اتصال آنها به یکدیگر منطق کنترل ایجاد می گردید . در بیشتر ماشین آلات صنعتی ، سیستمهای تاخیری و شمارنده ها نیز استفده می گردید و با اضافه شدن تعدادی Timer و شمارنده به تابلوهای کنترل حجم و زمان مونتاژ آن افزایش می یافت .

اشکال فوق با در نظر گرفتن استهلاک و هزینه بالای خود و همچنین عدم امکان تغییر در عملکرد سیستم ، باعث گردید تا از دهه ۸۰ میلادی به بعد اکثر تابلوهای فرمان با سیستمهای کنترلی قابل برنامه ریزی جدید یعنی PLC جایگزین گردند .در حال حاضر PLC یکی از اجزای اصلی و مهم در پروژه های اتوماسیون می باشد که توسط کمپانیهای متعدد و در تنوع زیاد تولید و عرضه میگردد . به طور خلاصه سیستمهای نوین اتوماسیون و ابزار دقیق مبتنی بر PLC در مقایسه با کنترل کننده های رله ای و کنتاکتوری قدیمی دارای امتیازات زیر است :
– هزینه نصب و راه اندازی آنها پایین می باشد.
– برای نصب و راه اندازی آنها زمان کمتری لازم است .
– اندازه فیزیکی کمی دارند.

– تعمیر و نگه داری آنها بسیار ساده می باشد.
– به سادگی قابلیت گسترش دارند .
– قابلیت انجام عملیات پیچیده را دارند.
– ضریب اطمینان بالایی در اجرای فرایندهای کنترلی دارند .
– ساختار مدولار دارند که تعویض بخشهای مختلف آن را ساده میکند.
– اتصالات ورودی – خروجی و سطوح سیگنال استاندارد دارند.
– زبان برنامه نویسی آنها ساده و سطح بالاست.
– در مقابل نویز و اختلالات محیطی حفاظت شده اند.
– تغییر برنامه در هنگام کار آسان است.
– امکان ایجاد شبکه بین چندین PLC به سادگی میسر است .
– امکان کنترل از راه دور (به عنوان مثال از طریق خط تلفن یا سایر شبکه های ارتباطی) قابل حصول است .
– امکان اتصال بسیاری از تجهیزات جانبی استاندارد از قبیل چاپگر ، بارکد خوان و ; به PLC ها وجود دارد .

مونیتورینگ در اتوماسیون اقتصادی صنعتی
یکی دیگر از مباحث مهم و مرتبط با اتوماسیون صنعتی ، مانیتورینگ می باشد . امروزه مانیتورینگ یکی از نیازهای اساسی بسیاری از صنایع به خصوص صنایع بزرگ می باشد. بسیاری از صنایع بزرگ مانند صنایع پتروشیمی ، صنایع تولید انرژی ، صنایع شیمیایی و ; بدون استفاده از سیستم مونیتورینگ مناسب قادر به ادامه کار خود نیستند . مونیتورینگ عبارت است از جمع آوری اطلاعات مورد نظر از بخشهای مختلف یک واحد صنعتی و نمایش آنها با فرمت مورد نظر برای رسیدن به اهداف ذیل :
– نمایش وضعیت لحظه ای هر یک از ماشین آلات و دستگاهها
– نمایش و ثبت پارمترهای مهم و حیاتی یک سیستم

– نمایش و ثبت آلارمهای مختلف در زمانهای بروز خطا در سیستم
– نمایش محل خرابی و زمان وقوع ایراد در هر یک از اجزای سیستم
– نمایش پروسه های تولید با استفاده از ابزارهای گرافیکی مناسب
– تغییر و اصلاح Set Point ها حین اجرای پروسه تولید
– امکان تغییر برخی از فرایندهای کنترلی از طریق برنامه مونیتورینگ
– ثبت اطلاعات و پارمترهای مورد نظر مدیران از قبیل زمانهای کارکرد، میزان تولید ، میزان مواد اولیه مصرفی ، میزان انرژی مصرفی و ;
اتوماسیون چیست؟
امروزه در هر اداره یا سازمانی یکی از مشکلات بزرگ برای کارمندان و مراجعین طریقه مکاتبه و نامه نگاری است و پیگیری این مکاتبات به روشهای سنتی است که با توجه به توسعه سازمانها این روشهای منسوخ جوابگوی نیازهای کنونی نمی‌باشد.
با رشد و توسعه صنعت کامپیوتر و پیشرفت فناوری اطلاعات برای مشکل فوق چاره ای اندیشیده شد. اتوماسیون اداری که هدیه صنعت فناوری اطلاعات به بروکراسی اداری است ، ایده ای نو است که عمر آن در ایران به بیش از یک دهه نمی رسد. اتوماسیون اداری محدود به یک نرم افزار کامپیوتری برای ثبت نامه ها و چرخش آنها در یک سازمان نمی باشد بلکه یک نوع تفکر مبتنی بر فناوری جدید است که به مدیران و کارمندان اجازه می دهد بیشتر با دنیای کامپیوتر و فناوری اطلاعات‌آشناگردند.
اهمیت اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی
اطلاعات یکی از منابع باارزش واصلی مدیران یک سازمان است. همان طور که منابع انسانی، مواداولیه و منابع مالی در روند تولید دارای نقش و ارزش خاصی هستند لکن در عصر اطلاعات و ارتباطات، اطلاعات دارای ارزش ویژه ای هستند. اطلاعات به طور محسوسی بر بینش و رفتار ما اثر می گذارد.

انواع سیستم های اطلاعاتی
در نخستین سالهای اختراع رایانه متخصصان توجه چندانی به نیازهای اطلاعاتی مدیران نداشته و از رایانه ها فقط جهت پــردازش داده ها در امور حسابداری استفاده می شد. در طول این دوره که تا اواسط دهه ۶۰ به طول انجامید بیشترین تاکید بر قدرت محاسباتی و پردازش رایانه بود. درحال حاضر به این نوع کاربرد رایانه پردازش داده ها، گفته می شود و باید توجه داشت که سیستم های پردازش داده مقداری اطلاعات نیز تولید می کنند.
در اوائل دهه ۱۹۶۰ و پس از اختراع انواع رایانه های جدید که با هزینه کمتر اطلاعات بیشتری را پردازش می کردند روشهای جدیدتری برای معرفی تجهیزات جدید ترویج داده شده؛ یعنی سیستم های اطلاعاتی مدیریت. پس از گذشت یک دهه و به دلیل به وجود آمدن نیازهای اطلاعاتی جدید، سیستم اطلاعاتی جدید به نام سیستم پشتیبانی تصمیم گیری یا) DECISION SUPPORT SYSTEM (DSS به وجود آمد. پس از تکمیل سیستم پشتیبانی تصمیم گیری باتوجه به پیشرفتهای حاصله در تجهیزات رایانه ای، موضوع افزایش بهره وری و کارایی دفاتر مدیران و تسهیل ارتباطات بین مدیر و کارکنان ازطریق به کارگیری تجهیزات رایانه ای و الکترونیک مطرح گردید و در سال ۱۹۸۰ سیستم های اتوماسیون اداری طراحی گردیدند.

اما درواقع اتوماسیون اداری در سال ۱۹۶۴ وقتی که IBM محصول جدید خود، یعنی نوار مغناطیسی/ ماشین تایپ سلک توری (MT/ST) را معرفـــی کرد شروع شد، ماشین تایپی که می توانست به صورت اتوماتیک از روی حروف ضبط شده بر روی نوار مغناطیسی تایپ کند. این عملیات تایپ اتوماتیک خیلی زود به سیستم های کوچک در ریزپردازنده ها تبدیل شد. و تکاملهای بعدی در این زمینه ایجاد شد. و نیاز واقعی به تکامل این بود که طی دهه ۱۹۷۰ کارایی کارخانه ها ۹۰ – ۸۵ درصد افزایش یافت، درحالی که کارایی دفتری تنها ۴ درصد افزایش داشت، پس بایستی سیستم هایی به وجـــــود می آمدند که موجب افزایش بهره وری و کارایی دفاتر هم می شدند.
قبل از استقرار اتوماسیون اداری
فضای زیادی برای بایگانی مکاتبات و مستندات مورد نیاز بود.
پیداکردن مستندات مورد نیاز مشکل و زمان بر بود.
دسترسی افراد به مدارک و اسناد کنترل نمی‌شد.
توزیع دستی کارها و نامه ها بین کارکنان مشکل بود.
افراد زیادی برای توزیع دستی نامه‌ها و کارها مورد نیاز بود.
امکان ردیابی کارها و در ادامه پی‌گیری و مدیریت آن‌ها بسیار مشکل بود .
زمان انتظار پاسخ برای امور ارجاع شده طولانی می‌شد.

به علت محدودیت‌های سیستم گردش کار دستی ، امکان نظارت مناسب بر عملکرد کارکنان وجود نداشت.
انجام امور اداری کاملا به حضور فیزیکی کارکنان در سازمان وابسته بود .
سرعت گردش کارها کند بود (زمان صرف شده برای ایجاد یک نامه تا تائید آن طولانی بود).
سرعت گردش کارها کند بود (سرعت دسترسی به بایگانی کم بود یعنی زمان زیادی صرف می‌شد).
امکان تهیه گزارش های کاربردی وجود نداشت .
امنیت اطلاعات در سیستم های دستی به اندازه سیستم‌های مکانیزه نیست . چرا که به دلایل گوناگون ممکن است یک نامه ، طی گردش در سازمان ناپدید شود .

بعد از استقرار اتوماسیون اداری
کلیه امور مربوط به ورود نامه ، اقداماتی که بر روی آن انجام می‌شود و همچنین خروج نامه به صورت مکانیزه انجام می‌شود.
امکان اطلاع از آخرین وضعیت انجام کارها ، ردیابی نامه از مرحله ورود تا خروج نامه و پی‌گیری عملیات انجام شده بر روی آن‌ها برای مدیریت به وجود آورده و از این طریق امکان نظارت بر عملکرد کارکنان را فراهم می‌کند.

مدیریت می‌تواند با استفاده از سیستم اتوماسیون اداری گزارش‌های متنوعی را در مورد امور مختلف مثل مکاتبات وارده صادره و داخلی ، مکاتبات بدون پاسخ و همچنین سرعت انجام کارها تهیه کند.
مدیریت می‌تواند به کارتابل کارکنان دسترسی پیداکرده و از وضعیت انجام کار توسط آن‌ها اطلاع پیدا کند.
مسئولین مجاز سازمان قادر خواهند بود که در منزل خود (کلا خارج از محیط سازمان) ازسیستم استفاده کنند.
نامه‌های وارده صادره و داخلی در سیستم واردشده و شماره می‌خورند در این حالت دفاتر اندیکاتورحذف شده ، یافتن نامه‌ها و مدارک به راحتی امکان پذیر است .
دسترسی افراد به مدارک کنترل می‌شود.

فضای اضافی بایگانی فیزیکی مدارک حذف می‌شود.
سرعت و دقت انجام کارها افزایش پیدا می‌کند. (زمان صرف شده برای ایجاد تا تائید یک نامه کاهش پیدا کرده است)
امکان خودکار شدن برخی از فعالیت‌های سازمان به وجود می‌آید.
هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند. (صرفه جویی در مصرف کاغذ)
مکاتبات اضافی و ارجاعات بی مورد به مدیران را حذف می‌کند.

اتوماسیون اداری بستر مناسبی را برای اجرای بقیه برنامه‌های تکفا ایجاد کرده است .
با استفاده از سیستم اتوماسیون اداری مفهوم سیستم در سازمان جا افتاده و فرهنگی مناسب برای پذیرش تحولات جدید در استفاده از فناوری اطلاعات در سازمان ایجاد می‌شود.

مشکلات پیش روی سیستم مکانیزه اتوماسیون اداری
اگر واقع بینانه به مقوله اتوماسیون اداری بنگریم ، این سیستم علی رغم محسنات بسیار، دارای مشکلات خاص خود در راستای پیاده‌سازی می‌باشد. براثر تحولی که درسیستم اداری هرسازمان ایجاد می‌شود، معمولا مواردی بروز می‌نماید که ذیلاًً به رئوس کلی آن اشاره می‌گردد:
ناآشنایی محیط های نرم افزاری برای برخی ازکاربران و راحتی و ملموس بودن استفاده از کاغذبه صورت سنتی
نیاز به درجه هایی ازآگاهی فنی درمیان کاربران سیستم
زیادشدن تعاملات درون سازمانی و نیاز به فرهنگ سازی مناسب و ارتقاء سطح آگاهی کارکنان
پیچیده تر شدن مشکلات بعلت استفاده از ابزارمدرن تر

نیاز به بسترسخت افزاری و شبکه مناسب و کارا و نیاز به پشتیبانی به موقع و مداوم
نیاز به صرف هزینه (سخت افزار، نرم افزارو پشتیبانی بی وقفه)
افزایش توقعات پرسنل دراثرارتقاء فن آوری و نیاز به تغییر استانداردها
نقش اتوماسیون در صرفه‌جویی انرژی
اتوماسیون یکی از دستاوردهای بزرگ و مهم فناوری بوده که به نوبه خود نقش حائز اهمیتی در پیشرفت فناوری‌های نوین ایفا نموده است. در جهان امروز، اتوماسیون عرصه‌ه

ای مختلفی را تحت پوشش قرار می‌دهد. زندگی در خانه‌ها، رفت و آمد، ارتباطات، کار و پیشه و خلاصه بسیاری از بخش‌های زندگی انفرادی و اجتماعی انسان، تحت تأثیر اتوماسیون است. ایمنی، سهولت کار، آسایش و توسعه‌یافتگی نیروی انسانی، از دستاوردهای مفید اتوماسیون بوده‌اند. در دهه‌های اخیر، عرصه محیط‌زیست و منابع تجدید‌ناپذیر نیز از نفوذ اتوماسیون به دور نمانده است. صرفه‌جویی در مصرف انرژی، به عنوان یکی از اهداف مهم و ضروری اتوماسیون تلقی می‌شود. ژان ‌ژاک روسو در اهمیت موضوع گفته است: « صرفه‌جویی خود یک نوع درآمد است».
نقش انسان در مصرف نامطلوب انرژی
انسان به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در مصرف نامطلوب و بی‌رویه انرژی تأثیر دارد. این اثر می‌تواند به طور آگاهانه و یا ناآگاهانه باشد، ولی در هر حال عامل مهمی در این زمینه است. انسان در شرایط مصرف‌گرایی، به استفاده بیش از حد از اشیای پیرامون خود تمایل دارد و گاهی

بدون اندیشیدن به سرانجام منابع در اختیار خود و اغلب بدون تفکر در خصوص عواقب استفاده بیش از اندازه، آنها را مصرف می‌کند. انرژی و منابع آن یکی از مواهبی است که از گزند مصرف‌گرایی انسان به دور نبوده است. امروزه منابع انرژی سهل‌الوصول و تجدید‌ناپذیر رو به اتمام گذاشته‌اند. از سوی دیگر، مصرف بی‌رویه آنها زیان‌هایی را متوجه محیط‌زیست ساخته است. به همین دلیل در دهه‌های اخیر، زنگ خطر این مصرف‌گرایی به صدا درآمد تا جایی که بحث انرژی و محیط‌زیست

به مهمترین دغدغه بشریت تبدیل شده است.
اما شرایطی نیز وجود دارد که باعث مصرف نامطلوب انرژی به طور ناآگاهانه و غیرمستقیم می‌شود. در واقع، در کنار کنترل عوامل مستقیم و آگاهانه و پیگیری آن، باید تلاش‌هایی نیز در زمینه حذف عوامل ناآگاهانه، به طور جدی انجام گیرد. از یاد نبریم که سرمنشأی تمام این عوامل به خود انسان بر می‌گردد و در واقع، برخی از ضعف‌های انسان باعث بروز چنین عواملی می‌شود.
در صنعت امروز جهان (و حتی در زندگی روزمره)، فناوری‌های پیشرفته‌ای برای انجام وظایف پیچیده به کار گرفته می‌شوند. این پیچیدگی‌ها سبب شده‌اند که شاخص‌های گوناگون و متعددی در رویه‌های کنترل سیستم‌ها دخیل باشند تا جایی که نظارت انسانی توانایی بررسی و هدایت آنها را ندارد. در واقع، ضعف‌هایی مانند دقت پایین، سرعت کم، خستگی‌پذیری و عواملی از این دست، قدرت انسان را برای شاخص‌های متنوع، محدود ساخته است. از طرفی، کارهای سخت و تکراری، علاوه بر اینکه مورد قبول انسان توسعه‌یافته نیست، عاملی در تقویت ضعف‌های او نیز به شمار می‌رود.با توجه به کاستی‌ها و ضعف‌های مذکور، کنترل بهینه یک سیستم مصرف‌کننده انرژی از توان انسان خارج است. در واقع، در شرایط و زمان‌های خاصی لازم است تا مصرف انرژی سیستم، قطع شده و یا به حداقل ممکن برسد. در چنین حالاتی، نظارت بر سیستم با در نظر گرفتن نیازهای کنترلی آن، احتیاج به روش‌های نوینی بدون دخالت انسان دارد.

نقش اتوماسیون اقتصادی
اتوماسیون می‌تواند در بسیاری از روندهای کنترلی به کار برده شود. نظارت، اندازه‌گیری و جمع‌آوری اطلاعات و از همه مهمتر، کنترل یک سیستم یا فرایند، از جمله فعالیت‌هایی هستند که به نحو احسن از عهده روش‌ها و عناصر اتوماسیون برمی‌آیند. در یک رویه کنترلی، اطلاعات کار توسط عناصر اتوماسیون مانند حس‌کننده‌ها و مبدل‌ها جمع‌آوری می‌شوند. کنترل‌کننده اتوماتیک با تکیه بر برنامه از پیش تعیین شده، اطلاعات را پردازش می‌کند و در نهایت، اجزای عمل‌کننده، فرامین

دریافت شده از کنترل‌کننده را به فعالیت اجرایی تبدیل می‌نمایند. به کمک اتوماسیون، تمام این مراحل در سریعترین مدت و با بیشترین دقت انجام می‌گیرند و فاصله زمانی بین مشاهده شرایط کار تا انجام تغییرات به حداقل ممکن می‌رسد. در این بین اگر منطق کنترل، به طور مناسب و بهینه طراحی شده باشد، بهینه‌ترین نتایج از بیشترین داده‌ها حاصل خواهد آمد. همان گونه که مشاهده می‌شود، اگر این رویه کنترل به طور دائمی انجام گیرد، بسیاری از زمان‌های مصرف نامطلوب انرژی حذف شده و یا به حداقل می‌رسد. ضمن اینکه در صورت استفاده از انسان برای این قبیل کارهای تکراری و خسته‌کننده، اثر روانی آن امکان خطای انسانی را افزایش می‌دهد.مثال‌های فراوانی در زمینه مزایای اتوماسیون در حذف عوامل مؤثر بر مصرف نامطلوب انرژی وجود دارد. نظارت بر دمای یک دیگ بخار، گیربکس اتوماتیک یک خودرو، کنترل روشنایی معابر یک شهر متناسب با میزان نور موجود، فرایند‌های پتروشیمی و مانند آن، از نمونه‌های متداول این موضوع هستند. به عنوان نمونه، الکتروموتور سه‌فاز یکی از پرمصرف‌ترین عناصری است که در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و عامل اصلی مصرف انرژی الکتریکی است. معمولاً این موتورها در ساعات زیادی از شبانه‌روز مشغول کار هستند. بنابراین کنترل مصرف انرژی این عناصر الکتریکی، تأثیر به سزایی در صرفه‌جویی انرژی دارد. امروزه تابلوهای هوشمند می‌توانند به کمک روش‌های خودکار، صرفه‌جویی‌های قابل ملاحظه‌ای (۵% تا ۵۰%) را در مصرف انرژی این موتورها به وجود آورند. از یاد نبردیم چنین کنترل‌هایی بدون استفاده از اتوماسیون امکان پذیر نیست .

نتیجه
اتوماسیون توانسته بسیاری از مشکلات ناشی از صنعتی ‌شدن و زندگی ماشینی را برطرف کند؛ کارهای سخت و تکراری را به حداقل برساند؛ هزینه‌ها و آلودگی‌های حاصل از مصرف نامطلوب انرژی را تحت کنترل درآورد و خلاصه مزایای فراوانی که از حوصله این مقاله خارج است. آلبرت آینشتاین در مورد اتوماسیون گفته است:« هر گاه ما با امید به شکل اشیای آینده بنگریم، می‌توانیم اتوماسیون را همچون بزرگترین موهبتی که بشر تاکنون شناخته ‌است، در نظر آوریم».یک نکته را در انتها باید

مد‌نظر قرار داد: استفاده از اتوماسیون باید متناسب با کاربرد مورد نظر انجام گیرد. باید تمام شرایط را در هنگام انتخاب روش و عناصر اتوماسیون به حساب آورد. گاهی پیش می‌آید که به کارگیری بیش از اندازه روش‌های اتوماتیک، خود عاملی در افزایش مصرف انرژی است. بنابراین خوب است در استفاده از اتوماسیون حالت بهینه را در نظر بگیریم.

بررسی اقتصادی بودن طرح اتوماسیون در ادارات
اتوماسیــــون اداری، مشتمل بر تمام سیستم های الکترونیک رسمی و غیررسمی بوده که به برقراری ارتباط اطلاعات بین اشخاص در داخل و خارج موسسه و بالعکس مربوط می شود. کلمه اصلی که اتوماسیون اداری را از داده پردازی، سیستم اطلاعات مدیــــریت و سیستم پشتیبانی تصمیم متمایز می سازد ارتباطات است. اتوماسیون اداری به منظور تسهیل انواع ارتباطات به هر دو صورت شفاهی و کتبی است. (RAYMOND,1998)
تعریف اتوماسیون اداری
آمار کل محاسبات ازتاریخ۱/۱/۸۴ لغایت۲۹/۱۲/۸۴قبل از پیاده سازی اتوماسیون
کل مکاتبات:
۳A+3B+3D
• نامه های وارده =۱۱۴۸۹ A<<
• نامه های صادره =۴۷۷۲B<<
• نامه های داخلی =۶۰۳۷>>D
کل مکاتبات=۳۴۴۶۷+۱۴۳۱۶+۱۸۱۱۱
۶۶۸۹۴= کل مکاتبات
۳۳۴۴۷=۲/۶۶۸۹۴ = تعداد برگ های کاغذ
هزینه کاغذ های مصرفی
• A4 * 130 = 33447 * 130 = 4348110
• A5 * 85 = 85* 33447 =2842995
هزینه کارتریج مصرفی

• ۶۶۸۹۴/۳۰۰=۲۲۳ تعداد کارتریج
• ۲۲۳ * ۳۰۰۰۰۰ = ۶۶۹۰۰۰۰۰
هزینه دستمزد نامه رسان ۲۵۰۰۰۰۰* ۳۰۰۰۰۰۰۰= (۱۲ ماه)
برآورد کلیه هزینه ها درروش معمولی ۴۳۴۸۱۱۰+ ۲۸۴۲۹۹۵ + ۶۶۹۰۰۰۰۰ +۳۰۰۰۰۰۰۰ = ۱۰۴۰۹۱۱۰۵

هزینه اولیه نرم افزار اتوماسیون ۸۰۰۰۰۰۰۰۰
هزینه اولیه سخت افزار برای ۵۰ کاربر ۲۵۰۰۰۰۰۰۰ = ۵۰۰۰۰۰۰ * ۵۰
هزینه سالیانه بروز رسانی و پشتیبانی نرم افزار ۲۰۰۰۰۰۰۰
برآورد کلیههزی نه ها درروش اتوماسیون

بررسی و مقایسه اقتصادی دو روش از طریق فرمول ارزش فعلی
P=A(P/A,i,n)
بررسی و مقایسه اقتصادی دو روش از طریق فرمول ارزش فعلی
در روش معمولی
• P1=104091105(P/A,12,1)=92849265.66
• P2=104091105(P/A,12,2)=175913967.45

• P3=104091105(P/A,12,3)=249922743.105
• P4=104091105(P/A,12,4)=316124685.885
• P5=104091105(P/A,12,5)=375144345.45
• P6=104091105(P/A,12,6)=427918532.65
در روش بکارگیری اتوماسیون
• ۸۰۰۰۰۰۰ + ۲۰۰۰۰۰۰ (P/A,12,1)+25000000 =347840000
• ۸۰۰۰۰۰۰ + ۲۰۰۰۰۰۰ (P/A,12,2)+ 25000000 =363800000
• ۸۰۰۰۰۰۰ + ۲۰۰۰۰۰۰ (P/A,12,3)+ 25000000 =378020000

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.