مقاله سنت سفالگری طراحی شده اوایل هزاره سوم قبل از میلاد در جزیره


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سنت سفالگری طراحی شده اوایل هزاره سوم قبل از میلاد در جزیره دارای ۸۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سنت سفالگری طراحی شده اوایل هزاره سوم قبل از میلاد در جزیره  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سنت سفالگری طراحی شده اوایل هزاره سوم قبل از میلاد در جزیره،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سنت سفالگری طراحی شده اوایل هزاره سوم قبل از میلاد در جزیره :

سنت سفالگری طراحی شده اوایل هزاره سوم قبل از میلاد در جزیره

تاثیر جانبی تعداد زیادی از حفاریهای دراز مدت و محفوظ نگه داشتن از نابودی که در طول ۳۰ سال گذشته در جزیره (jezirah ) شمال عراق ، شمال شرقی سوریه و جنوب شرقی ترکیه انجام شده است . کشف مقادیر زیادی از سفالگری طبقه بندی شده هزار سوم است . اگر چه این هنوز در میان گزارشات اولیه شناخته شده است
ظرف طراحی شده در طول نیمه اول هزاره سوم قبل از میلاد که شامل بخشهای مختلف Greater Mesopotomia می باشد. ( در جنوب Mesopotomia به وسیله ظروف scaret

طراحی شده بیان می شود در شمال عراق و در شرق Khabur توسط ظروف طراحی شده Ninevite5 بیان می شوند . دورتر از شمال غربی ، در قسمت ترکیه Euhrates ما سبک های ناحیه ای متفاوتی از سفالگری ناحیه ای بدست آمده ک وجود آنها و پراکندگی آنها توسط حفاری های اخیر در karakayaike نواحی karababa تایید شده اند . بخش Syrian jezirah بین غرب Euphrates,Balikh,khabur در ظاهر فقط ازنظرحاشیه ای تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته اند ودر اصل تو سط ظروف رنگی طراحی نشده و ظروف فلزی و غیره مشخص می

شوند . با این حال مقادیر کمی ازظروف سفالی طراحی شده نیز در این ناحیه یافت شده اند . آنها احتمالا بیانگر ورودشان در نواحی اطراف یا پیدایش و تقلید ناحیه ای از آنها می باشند .

حداقل دو مرحله اصلی را می توانیم متمایز کنیم که توسط سبک هاس سنتی و بالغ مشخص شده اند . هسته سبک سنتی در بالای نواحی تیگراس واقع شده است . در اطراف و شمال mosul جاییکه تکامل آنها از محدوده late uruk در khobur به همان نسبت به وجود آمده است .

با این حال به غیر از این قسمت هیچ سفالگری طراحی شده نسبتی درناحیه khobur یافت نشده است . از طرف دیگر همانطور که توسط Behm-Blancl ( 1998 ، مجله ) نشان داده شد یک سب بسیار نزدیک از سفالگری طراحی شده مربوط به اوایل سبک های ریخت شناسی Ninevite5 و جلوتر از سبک late uruk طراحی شده، ر ترکیه بالای ناحیه Euphrates اتداد یافته است . ناحیه گسترش آن که از karababa تا Malatya امتدا یافته است . باید به سمت شمال حداقل تا asvan گسترش یابند .
ناحیه بین karababa و مرز سوریه – ترکیه از نظر معمادی بخوبی شناخته شده اند . هیچ نمونه ای از این سبک رنگ آمیزی شده از بقایای مربوط به ناحیه Birecik-carchemish گزارش نشده است .

بعضی از ظروف که به وضوح متعلق به آن است اخیرا کشف شده اند ( kemal sertok ;;;.)
آن طرف مرزسوریه در ناحیه tishrin dam به نظر می رسد شرایط نسبتا مشابه باشد این سبک اولیه طراحی شده از Ninevite5 هم در جنوب ناحیه tishrin dam و در شرق جزیره Syrian در Euphrates همچنان ناشناخته مانده اند . ظروف متعلق به این مجموعه سبک های مربوطه هم دست ساز و هم ماشین سازهستند و معمولاً مخلوطی از سنگ دارد . اشکال خاص بالای ناحیه Tigris شامل کاسه هایی Euphrates متداول است . طرح به رنگ قهوهای متمایل به قرمز است مجموعه طرح اکثراً هندسی هستند .مثلث های سه بعدی و به طور متقاطع هاشور خورده لوزی ، نردبانی و پروانه ها اهمیت زیادی داشتند . در حالیکه بعضی از طرح های خاص Ninevite5 برای مثال ردیف هایی از جانوران تقریبا به طور کامل ازبین رفته اند ( شکل ۹-۱:۲)

کشفیات اخیر به طور کاملی تسلسل تاریخی را نشان می دهد . در ناحیه Tigris « تغییرات » در امتدا افقی از خط سیر پایان Uruk پیروی می کرد که مستقیما اواخر مرحله اورک بازمی گردد و حداقل نسبتا در شمال مقارن است . مشخصه دیگر در این خصوص تو سط یک رشته نواحی tw در Brak داده شد است جاییکه سنگ سازی چند رنگی جمدت نصر در سطوحی در زیر لایه های خط سیر انتقال یافت شده است .

با وجود اظهارات Oates برای Ed تاریخ آخرین هنوز به نظر میرسد که برای ما مبهم است ( Matthhews ، ۱۹۹۷۴۰ مراجعه کنید . ) اگر یک مرحله تقریبا ض نهایی در سبک طراحی ( Numoto دوره میانی ) را نیز در نظر بگیریم . گسترش به سمت جنوب EDI امکان پذیر است . درست مثل ناحیه Euphrates سفالگری طراحی شده بیرون آورده شده و در اواخر دوره اورک یافت شده اند . مفهوم EBI توسط وجود ظروف اواخر دوره خاموش مشخص مس ی شوند

آخرین وجود آن با پیدایش به اصطلاح کاسه های گچ بری شده recta مقارن است که فقط گاهی با آن مرتبط می شود . مورد آخر EBIدر اوایل دوره EbII باز می گردد که در رابطه با آموک در اواخر G واوایل H و جنوب EDI بین النهرین است .

تا حدی توضیحات بالا درباره Ninevite5 به نظر می رسد که فقط سنت طراحی می باشد که در کل در تمام شمال بین النهرین در طول این دوره وجود داشت . تعداد اندکی نمونه از جام ها و پیاله های پایه بلند ( به فنجان های مشروب )از حفاری های منطقه ای در carchemis بدست آمده اند که یک تزیین متمایل به قرمز از طرح زیگزاگ اگر ساده و مورب ونوارهای موجدار را نشان می دهند که تاریخ که تاریخ آنها نسبتا به اوایل عصر برنز باز می گردد اما ظروف گچی بی شکل کاملا در آنجا باز هستند در حالیکه اکثر ظروف خاص به شکل سفالهای ظرفهای شراب خواری مدت زیادی در این ناحیه بکار می رفتند .نمونه طراحی شده از titris از طرف دیگر از قسمتها می آید که در آن وجود دارد که در آن وجود کاسه های گچی بدست آمده اند . این نشان دهنده قدمتی بیشتر در پایان دوره cB,I و شروع دوره EbII است .

بر عکس مرحله بعد وجود همزمان و رشد چند نوع مختلف از سبک سفالگری طراحی شده را نشان می دهد . سبک کامل طراحی شده Ninevite5 در شمال عراق به طورگسترده پراکنده شد . اما در مرز سوریه نسبتا نادر بود . در شرق نوای مرتفع نسبتا متداول بود تقریبا در غرب در تل چنار بازار وجود داشت و در دوره میانی نیز خابور وجود داشته است . این سبک Ninevite5 در حال بلوغ توسط وجود آن در بعضی اشکال ظروف خاص مشخص می شود مثل کاسه های پایه دار قابل حمل که با رنگ ارغوانی و مشکی رنگ شده بودند و به ویزه دارای بعضی طرح های بسیار خاص بودند مثل ردیف جانوران تاج کل و طراح های هندسی و وجود مرجله به مرحله آنها به دوره ای اشاره می کند که به اواخر دوره تغییر ( brak ) و اوایل دوره رشد و پیشرفت انسان و اوایل دوره ظروف حذف Ninevite5 بازمی گردد . ( Raq,Brok,leilan ) یافته های مربوط در مورد ظروف سنگی بسیار اندک است . جالب تر آن کاسه های شکساته می باشد . این تقریبا همزمان مفاهیم مربوط تل چنار بازار می باشد . مطابق گفته های بالا این منطقه باید معاصر با دوره EDI ( اواخر )تا پایان EBI شروع دوره EbII در سوریه و نواحی مرتفع فرات می باشد .

تعدادی سفالگری های طراحی شده متعدد از ناحیه خاور دور بدون شک به محصولات Ninevite5است اما پاره مشخصه ها را نشان می دند که در شمال عراق مشاهده نمی شوند . و بیانگر تفاوتهای منطقه ای خاصی هستند .

معروف ترین آنها ۵ نمونه از لایه های حفاری شده بدست آمده اند .
اگر چه آنها به مراحل خاصی از Ninevite5 متعلق هستند . نمونه های گرد آنها باعث می شود که از اکثر نمونه های شناخته شده تاکنون مجزا شوند . به نظر می رسد که نمونه حاصل در اواسط عصر متعلق به سبک مشابهی می باشد . معمولا اشکال رنگ شده با قرمز در مرحله Ninevite5 تا آنجایی که آنها را طبقه بندی کرده اند این ظروف به نظر می رسد که به تاریخ نسبتا اواخر گروه قبلی باز می گردد به طوریکه به رابطه آن با نمونه های اواخر دوره Ninevite5 اشاره می کند . حتی جالب ترین وجود تفاوت کامل در سبک طراحی است .

آن تقریبا به طور منحصر به فرد در شکل یک ظرف واحد یافت می شود که متعلق به سفالگری منحصر به فرد Ninevite5 نیست : یک ظرف با انتهای گرد با ابعاد نسبتا کوچک ( طول آن به سختی بیشتر از ۱۵ سانتیمتر می باشد ) با شانه گرد دهانه پهن و لبه های نسبتا برگشته . ظروف اغلب دست ساز هستند . این محصول به رنگ براق است با اندکی مواد معدنی که توسطیک قسمت کرم رنگ پوشیده شده است رنگ طرح به طور یکسان قوه ای متمایل به قرمز است و ویژگی طرح و ترتیب آن کاملا متفاوت است به جز در مورد عناصزمتداول در طرح . مهمترین ویژگی طرح های Ninevite5 از بین رفته اند . اکثر انواع خاص به شکل مثلث قائم و زاویای متقاطع هستند که توسط خطوط نامنظم و نردبانی متصل شده اند . بعضی از اینها در سفالگری Ninevite5 به چشم می خورند اما در مقایسه با سفالگری سنتی اولیه در فاز بلوغ به طور عجیبی کافی است . یک شباهت خاص در بعضی از معابد مشاهده شده است . که به بخش هایی در دوره Ninevite5منتهی می شود . این ممکن است به تاثیرات بلوغ بین دو سبک طراحی اشاره کند و نمونه های اخیر را در گروه سبک های بیان شده در نواحی اطراف Hassake در میاه نقاطKhobur در جنوب آن و شمال آن /بین Amedj Wadis khanzir قرار می دهیم .

روابط این ظروف طراحی شده با ناحیه بالای Euphrates در جنوب شرقی ترکیه که اخیرا ض شناخته شده است یعنی بعد از حفاری هایی که توجه محققین را بر وجود نواحی نا شناخته EBA که نسبت سفالگری در آنجا وجود داشته جلب میکند . . اگر چه بخش وسیعی ازمواد اولیه هنوز دست نخورده باقیمانده است .
پاره ای ازتحقیقات اخیر فرضیه موفقیت مشابه به این ظروف را در اوایل عصربرنز برای ما فراهم می کند .

شروع سفالگری طراحی شده به نظر می رسد که با شروع دوره EBII متقارن باشد ، یعنی با اواخر مرحله ای که با ظروف فلزی مشخص می شود . اما احتمالا به صورت کاسه هایی با کچ بری recta هستند .

ازطرف دیگر ظروف طراحی شده منطقه ای اغلب مربوط به ظروف فلزی ناحیه شمال شرقی سوریه است .
در دوره EBII سه نوع نسبت مختلف از سفالگری طراحی شده . در ناحیه مرتفع Euphrates مشخص شده است .
با انتهای گرد شالوده حلقه ای هستند که به طرف دهانه تنگ تر می شوند . مورد اخیرا تقریبا در نواحی سطح
ظروف khirbet kerak در خاور دور : مصارف کورنولوژی رادیو کربن در پراکندگی با رشد خاص :

مقدمه :
ظروف khirbet kerak ( kkw) یک سبک منحصر به فرد سفالگری است که چندین سال در خاورمیانه در حلول اولین نیمه هزاره سوم قبل از میلاد ظاهر شد . ظروف به صورت دست ساز و در پارچه نرمی قرار داده می شدند ودر حرارت پایین پخته می شدند . آنها علائم و نشانه های قرمز و مشکی براقی داشتند که اغلب با دو رنگ ترکیب می شدند ، و بعضی از ظروف نیز تزیین خاصی روی سطح خارجی داشتند . اشکال متعددی از kkw به موزات ظروف سنتی سفالی به شرق آنتالیا و ترانسکانسزا باز می گردد
متعاقبا ظهور kkw در خاور دور به طور کلی در اصطلاح مهاجرت از شمال و با کلمه Esse (171: 1991) بیان شد .منشا اصلی این ساکنین در شرق آنتالیا واقع شده است (Hood ، ۱۹۵۱ ;;;.)

با این حال تعدای از محققین روابط خودبخودی بین kkw در سوریه – فلسطین و جنبش های قومی از شمال به شرق را مورد پرستش قرار دارند . Braidwood ( 19-815 :1960) تاکید کرد که در amuq وRBB در امتداد عناصر تمدن بومی رخ داد که بیانگر گسترش چشمگیری از دوره قبل هستند . todd ( 9-181) بیان کرد که با در نظر گرفتن تفاوتهای بیان بین گروههای kkw فلسطینی – سوریه ای ، سفالگری صیقلی مشکی در شرق آنتالیا و عدم رشد ویژه در پراکندگی این مواد به نظر می رسد که هیچ ارتباطی بین حرکت گروهها از شمال شرق به جنوب غرب وجود ندارد . متعاقبا ض هدف از تحقیق حاضر بررسی کرونولوژی و پراکندگی kkw در خاور دور است به ویزه در تاریخ رادیو کربن جدید از قسمتهای دره جردن .

وجود ظروف طراحی شده از نواحی ترکیه و مربوط به ظروف جزیره سیریان بیانگر قسمت دیگری از گشترش وسیع آناست . با این حال متاسفانه همانطور که بیان کردیم ظروف فلزی مدت بیشتری داشتند . برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقلدیر آن مراجعه می کنیم . همانطور که گفتیم اولین ظهورظرف فلزی در ناحیه مرکز مقارن است و به اواخر دوره باز می گردد . با این حال نمی توانیم نتیجه گیری کنیم که احتمالا آنها در غرب وجود داشتند این به دلیل متفاوت است . ناحیه با ایالات اولیه جمعیت های مربوط به فلزات مربوطه و دشواری

متمایز کردن ظروف فلزی از یکدیگر برای باستان شناسان . واضح است که ظروف فلزی اولین ظهورش در ناحیه بالای Euphrates بعد از پایان دوره ظرف حفاری شده از دوره بعد از EBI بوده چون دو ظروف هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشتند . با این حال ، رابطه دقیق آن با ظروف منطقه ای خیلی بارز نیست اگر وجود هم ظروف فلزی و هم ظروف طراحی شده بومی همزمان باشد ، ظروف متالیک اولیه قرار دارد.

وضعیت کنونی :

بررسی اخیر کورنولوژی سلسله تمدن های مواد در سوریه و جنوب خاور دور نشان داد که موارد زیر به طور کلی دیدگاه پدیده kkw را پذیرفته است . ظاهر kkw/RBB در سوریه به حدود ۲۹۰۰ قبل از میلاد باز می گردد ( weiss, Schwartz ;..) در جنوب خاور دور پیدایش kkw به شروع در تمام فلسطین ودر نهایت جنوب جردن باز می گردد که در کل تاریخ آن به ۲۷۰۰-۲۶۵۰ قبل از میلاد باز می گردد ( ۱۹۹۲-stager ;..)

طبق این دیدگاه یک وقفه زمانی در ۲۰۰ سال بین پیدایش kkw در شمال غربی سوریه و جنوب خاور دور وجود دارد . به نظر می رسد این دوره از حرکت تدریجی گروههای مهاجر از Amuq آمده باشند به طرف جنوب در امتداد دره orontes , Hama شکل۱ (۱۹۸۹,Burney ;..) و با این حال ما معتقدیم تاریخ وقایع با اطلاعاتی که ما هم اکنون ایجاد شده اند تضاد داریم .

کرونولوژی kkw :
کرونولوژی دقیق RBB در دره Euphrates :
اولین سفالگری RBB به تعداد زیادی در apslantepe به وجود آمد بهترین دلیل در این ناحیه در طول فاز VIB1 .
تاریخ رادیو کربن از مرحله VIB1 به دوره ۲۹۰۰-۲۷۰۰ قبل از میلاد ات داشت . با این حال وجود چندن ظرف RBB در معبر B به تاریخ پیدایش RBB در ناحیه Malatya به انتهای هزاره چهارم قبل از میلاد باز می گردد . همانطور که به صورت بیان شده ددر زیر ظاهر خواهند شد پیدایش RBB در دره Euphrates معرف آن خاور دور است .

خاور دور : تاریخ رادیو کربن در مبحث پایین بیان شده است که با استفاده از (۱۹۹۵ Rapsay,Bronk ) مطابق منحنی سی مال بدست می آید .
شرق خاور دور : هیچگونه تاریخ واضحی از رادیو کربن برای گروههای kkw/RBB ازسوریه وجود ندارد .
با این حال شواهد اواخر این دوره در تاریخ از tellal-judaidah در Amuq

بشکل ( ۲ ) بیان می کند اینها از دو منبع بدست می آیند با kkw ابتدا در فاز اولیهH Amuq پدیدار شد . ( ۲۶۱:۱۹۶۴,Tadmor) این تاریخ بیان می کند که kkw احتمالا در فاز اولیه Amuq در اوایل سال ۲۹۰۰قبل ازمیلاد پدیدار شد ه و شروع فاز h باید بیشتر در اوایل ۲۸۰۰ قبل از میلاد واقع شده باشد .

اصل اساسی دیگر برای تاریخ دقیق پیدایش kkw در سوریه بوجود آمده است ، در حالیکه kkw در فاز پدیدار شد .یعنی شروع آن به ۲۹۰۰ قبل از میلاد توسطباستانشناسان باز می گردد افرادی که این تاریخ راgenerolement dudoptee pour celteetapel تخمین زده اند . با یان حال تاریخ ۲۹۰۰۰ قبل از میلاد برای پیدایش kkw در سوریه بی شک در مقالات بیان شده است (به GENZ ،۱۹۹۴ : ۱۱۳ بخش ۵ مراجعه کنید ) . این موضوع این تاریخ است . ابتدا de contenson ( 1992:196 ) فاز۲ را به عنوان پایان بخش وقفه ای زمانی بیان کرد . ابتدا مورد استفاده این است که اشکال دوباره قسمت به طور خودبخود با kkw بر آورده می شود و پیدایش kkw نسبتا به تاریخ بعد از هزاره سوم قبل از میلاد باز می گردد . ثانیا در نبود رادیو کربن در این دوره ، این اجتماع فقط یک تاریخ دقیق بر اساس اجتماع قابل مقاسیسه از قسمتهای دیگر ارائه می دهد . این گونه اجتماعات در حال حاضر وجود ندارد .

جنوب خاور دور : رایت ( ۶۱:۱۹۳۷) kkw را بکار برد که به نظر می رسید به عنوان شناسه شروع EBIII از همزمانی بین مواد EBIII-III فلسطین و توالی سلسله شاهی مصریان نشات گرفته باشد . با این حال ذکر این مورد مهم است که kkw از ویزگیهای اجتماع مصریان نیست ، توسط گروه نسبتا خاصی از اشکال ظروف از بقایای غیر بومی kkw بدست آمده اند .
بر اسا س این هماهنگی ها تاریخ دقیق برای شروع EBIII در دهه ۲۷۰۰تا۲۶۵۰ قبل از میلاد واقع شده است (۱۹۲۲وstager ;;). با این حال بیان کردیم ارتباط بین اشکال سرامیکی یافت شد . در مصر در قرن سوم و مفاهیم دیگر نسبتا در خاور دور گسترش یافته است به ( ۱۹۹۱,Esse مراجعه کنید ;.. ) برای تایید این دیدگاه تز مفهوم اجتماعات سرامیکی

استفاده می کنیم که از نظر توپولوژی EBIII فلسطینایان به دهه های ۲۶۵۰/۲۷۰۰ قبل از میلاد باز می گردد . با این حال وجود kkw در یک مکان به پیدایش خودبخود EBIII منتهی می شود و بنابراین به اواخر دهه ۲۷۰۰ قبل از میلاد باز می گردد . در نبود تاریطخ منتشر شده در موارد رادیوکربن از گروههایی که حاوی مقادیری از kkw بودند ، تاریخ دقیق پیدایش آن به کرونولوزی مصریان باز می گرددد . بنابراین می توانیم بگوییم که پیدایش kkw از سوریه نبوده است .

 

تاریخ های جدید رادیو کربن :
در حالیکه تاریخ های دقیق دوره های EBIII-III متاسفانه فاقد فاز شروع در Tell dan ,Hazor است . گروههای مربوط به تاریخ رادیوکربن به تاریخ رادیو کربن هم اکنون از سطوح EBIII در tell abu al – kharaz ( 20-219) tell es –saidiyeh,tell yaqush ( hedges و دیگران ۱۹۹۲) در دسترس می باشد . هر ۳ قسمت در شمال دره جردن واقع شده اند و ( ۱۹۹۱,Esse;.) . شواهد مربوط به هر قسمت را بررسی خواهیم کرد .

تولیدات تحلیلی : تاریخ بیان شده در اینجا با استفاده از روشهای خاص موجود در oxcalv.2.18 بررسی می شود . که مزایایی را در Bages داشت که چهارچوب منطقی برای بیان عقاید موجود در پرتو شواهد جدید فراهم می کند ( Buck و دیگران ۱۹۹۶ مراجعه کنید ) . فرضیه کلیدی این روش این است که ما می توانیم اطلاعات بیشتری در مورد تاریخ رادیو کربن بیان کنیم . در این حالت منبع اصلی این اطلاعات باستانشناسی است . در مجموع با توالی نسلها که منابع بیشتری را برای وقایع فراهم می کند . برنامه oxcal از روشی استفاده می کند که به عنوان نمونه داری Gibbs معروف است ( دیگران Buck ) که در آن تعداد زیادی از احتمالات ممکن بطور اتفاقی با پراکندگی تاریخ رادیو کربن و محدودیت های حاصل از روابط دقیق بدست آمده باشند .

طرح روشهای باستانشناسی که در اینجا به کار برده شده است این است که تمام اطلاعات مربوط به Tell abual –kharaz همزمان است . با استفاده ازبررسیهای معابر ما می توانیم تمام تاریخ از tell es-sa idiyeh در فاز با تاریخ وقایع دقیقی بر می گردد که در تمام بخش های معرفی kkw متداول است فاز l1 در Saidiyeh بعد از این جریانات است . در مجموع اطلاعات حاصل درباره این ۳ فاز abual Tell –kharaz همزمنان است . با استفاده از بررسی های معابد ما می توانیم تمام تاریخ های حاصلاز ارزیابی وقایع باستانشناسی را بیان کنیم . این روابط با استفاده از زبان Query بیان شده اند . ( ۱۹۹۸ Bronk Ramsey) شکل a3 و ۳b تاریخ دقیق رادیو کربن را در گروهی نشان می دهد ( به رنگ سیاه ) که شامل اطلاعات باستانشناسی است . اعدا د بعد از این تاریخ ها نشان می دهد که چگونه این تاریخ ها با مدل های تناسبیافته است . توافق ۶۰ درصد تقریبا با بررسی های آماری در ۵ در صد سطح اهمیت قابل قبول است در متن ما قرار داد cleal و دیگران ( ۱۹۹۵:۶) را بکار می بریم .

Tell Abu Al kharaz : از سه مرحله گروه EBA بیان شده در این قسمت فاز I در اواخر دوره EBI است در حالیکه هر دو فاز II وIII مشخصات سرامیکی EBIII را دارد . فاز II توسط گسترش اصلی پایان می یابد که سوالات زیادی را از طریق این موارد به وجود می آورد . این فاز قبل از فاز III بود گروههای سرامیکی که در اصل مشابه به فاز II بود . هیچ kkw از هر دو فاز گزارش نشده است . که بیانگر مقادیر زیادی از kkw در بخش های نزدیک ۱۹۹۲ leonard tell esh- shunac ,1997:149 mazar) باشد . . چهاردهمین تاریخ رادیو کربن به تاریخی باز می گردد که از متون معتبر گرفته شده است به شش تاریخ از فاز I پنج تاریخ از فاز II و دو تاریخ از فاز III . بررسی های ما نشان می دهند که ( شکل ۳a ) فاز I بین ۲۹۸۰-۳۵۰۰

قبل از میلاد افت می کند فاز Tell Abu Al kharaz بین ۲۹۳۰ تعریف شده است . وقتی تاریخ ۵۰۹۲ –OXA شامل بررسی آماری است .توافق ها بسیار اندک خواهد بود . با بیان اینکه هیچ ظرف Tell abu al –kharaz ,khirbet kerak یافت نشده است در آنجا اشکال سفالگری وجود دارد که در ارتباط با ظروف khirbet kerah است . این به طور متصل بیان می کند که پیدایش kkw به تارخ طولانی Tell Abu Al kharaz باز می گردد .

Tell Es –Saidiyey: اطلاعات منتشر شده اخیر ازرادیو کربن از بخش Tell Es –Saidiyey نیزدر این مقاله بیان شده است . این قسمت در دره جردن قرار دارند . ، حدود ۱۵ کیلومتر در جنوب Tell Abu Al kharaz که کمی دورتر از ناحیه مرکزی kkw فاقد L2 بود . تعدادکمی از ظروف kkwدر بقایای L1 یافت شده اند . شواهد مربوط به Tell Es –Saidiyey اهمیت زیادی در این زمینه دارد که موارد واضحی از KKw را در ارتباط با گروههای سرامیکی بود در مشخصه EBIII فراهم می کنند که در حقیقت در اطلاعات رادیو کربنی بوجود می آید .

از سه تاریخ های فاز L2 نمونه های ۲۸۵۵,bm-2854 از ویزگیهای بناهای ساخته شده مشخص می شوند . همانطور که انتظار داریم ( شکل ۳b ) آنها به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از نمونه سوم BM-2856 هستند . بر این اساس اواسطتاریخ ۲۸۰۰ قبل از میلاد برای پیدایش اصلی kkw درTell Es –Saidiyey به نظر معقول نمی آید و در رابطه با Terminus post qem است که اساس اطلاعاتی از Tell Abu Al kharaz را فراهم می کند .

Tell Yaqush : گروه II اوایل عصر برنز در این بخش نابود شد در ظاهر توسط زلزله. این توسط گروه EBIII دنبال می شد و شامل ساخترهای طراحی می شده قرمز براق و ظروف ذخیره سازی است (۱۵۲۰-۱۵۰۴:۱۹۹۳,Esse ) وقتی هیچ تاریخ رادیو کربنی برای فاز kkw در دسترس نباشد شش مورد از این خرابی ها از گروه EBIII منتشر شده است
این گروه در حدود اواخر هزاره چهارم قبل از میلاد به وجود آمد ( شکل ۳ ) تا اینکه به نظر می رسید به گروههای سرامیکی تعلق داشته باشند . شکل ۳ ، شواهد تاریخی را در ۳ بخش گروه بندی می کند . Tell Es –Saidiyey

Tell Yaqush و اواخر فاز مربوط به Tell Abu Al kharaz . یکی به عنوان قبل از kkw.
دیگری به عنوان بعد از kkw تعریف می شوند که شامل دو تاریخ از فاز L1 در Tell Es –Saidiyey است . بر این اساس محدوده زمانی را می توانیم بیان کنیم که در ۴۰ درصد پیدایش kkw در دوره ۲۷۰۰-۲۸۷۰ قبل از میلاد واقع شده است . میانگین تاریخ پیدایش kkw در دهه ۲۸۰۰ قبل از میلاد برای ریخت شناسی برای سرامیک های EBII در Tell Es –Saidiyey بیان شده است . بدون نیاز به سازگاریهای مهم در تاریخ اولیه ۲۷۰۰ قبل ازمیلاد برای شروع EBIII بر جای مانده است دوباره کاهش و بررسی کنند .
به عبارت دیگری تغییر از EBII به EBIII نباید به طور همزمان با ظهور kkw در جنوب خاور دور وارد می شود .

خلاصه : شواهد جدید مربوط به رادیو کربن نشان می دهد که ظهور kkw در جنوب خاور دور با دوره ۲۷۰۰-۲۸۷۰ قبل از میلاد سقوط کرد تاریخ ۲۸۸۰ قبل از میلاد به نظر معقول می رسد . با ارائه تاریخ رادیو کربن از Amuq G که در بالا بیان شد با اطلاعات کمی در مورد تاخیر ۲۰۰ سال بین پیدایش RBB در Amuq و معرفی kkw به جنوب خاور دور وجود دارد .

مورد کمکی دیگر برای این موفقیت از شباهت های نزدیک بین سفالگری در Amuq و فسطین است که مدارک اندکی برای تضاد تهای تدریجی فراهم می کند و به نظر می رسد که در طول حرکتهای کند به سمت جنوب در بعضی در بعضی نقاط دو کشور صورت گرفته اند . تواریخ مربوط به Arslantep vI که در بالا بیان کردیم ، اولویت کرنولوژیکی واضع از ویژگی RBB در نوای Malatya معرفی kkw را در خاور نزدیک بیان می کند . با این حال با تبعیت از پیدایش اولیه در این نواحی استفاده از سفالگری kkwبه نظر می رسد که به سرعت گسترش یافته است .

با ارائه اطلاعات جدید کرنولوژیکی بیان شده از بالا کارهای جدیدی که انجام شده مطالعه و مرور درباره پراکندگی و گسترش kkw در خاور است .
سوریه : RRB از حفاریهای چندین قسمت در Amuq بدست آمده و همچنین از جمع آوری مجموعه ای از آنها از بسیاری نقاط دیگر ) ۱۹۳۷,Braidwood ;;) .
پراندگی و گسترش آن از لحاظ کمیت تا قسمت شمالی سوریه نیز بو د ( Orontes ;;..) با اینحال در شرق زیاد متداول نبود ار qoueiq در اطراف Aleppo هیچ گونه ارزشی از آنها در دست نیست .

و در TellMardikh تعداد اندکی از آنها به وجود آمده است . یک گروه از اشکال kkw در Hama تا دورترین نقاط جنوبی اولین ظروفی بودند که در مرحله k6 پدیدار شدند و تا مرحله k1 ادامه یافتند . با این حال چگونگی حفاری و ثبت انی نقاط تلاشهای بیشتری را در کمیت و جزییات بررسی های کرنولوژیکی نشان داده است . با این حال اهمیت بیشتر فقدان شواهد دقیق برای وجود kkw در دوره Orontes در جنوب Hama است . هیچ یک از حفاریهای اولیه و بعدی در tell nebi mand به غرب Homs گزارش نشده است .
و هیچ موردی از kkw در بقایای نقاط GBA در beqaa لبنان ثبت نشده است .

خلیج مدیترانه : با این حال در خلیج kkw در نقاط Qulat Sirian ,Rousset al –Amir هم نزدیک Ras Shamra و هم در نقاط دورجنوب Qalat er –Rus,Tell Sukas در سوریه و tell Arqa در شمال لبنان ( …..۱۹۳۹,E hrich ) پدیدار شد .
در حال حاضر هیچ kkw از Byblos یا جنوب لبنان گزارش نشده است .
و در نقاط ساحلی فلسطین رخ نداده است . با این حال هیچ ظرف سنگی از kkw در سطح Rosh Hcniqra (96:1991,Esse ) نزدیک مرزبین فلسطنین و لبنان یافت شده و اگر هم یافت شده باشد بسیار اندک است .

جنوب خاور دور : تا آنجایی که جنوب خاور دور مربوط به kkw است. تمرکز زیاد آن در نقاط اطراف دریاچه Tiberias است یعنی در شمال دره جردن و شرق جزیره ( ۱۳۸-۹:۱۹۹۱,Esse ) فقط در مقادیر کمی در Telll dan (103:1996,Greenberg ) وجود دارد ، اغلب به عنوان نقطه ورود گروههایی که به سمت جنوب در Beqaa در قربت هستند در نظر گرفته می شوند ( ۱۹۶۷وHcnuessy ;..) و نشان می دهد که kkw در Huleh در شمال و محدوده فلسزین وجود دارد . هیچ فرضیه ای وجود ندارد که گرایش ساکنین Hule را در طول EBIII تامین نمی کند . جاییکه فراوانی بخش های کوچک و تضاد عامل از گروهها در یک مرکز شهرنشینی۱۵۵:۱۹۹۶Gree bery )به نظر می رسد از ساختار فرهنگی شهرنشینی و گروههای جدید

جمعیت تبغیت می کند . در حالیکه از خطرات مباحث مربوط به شواهد منفی آگاهیم باید بدانیم که نه اطلاعات مربوط به کرنولوژیکی و نه اطلاعات خاص بدست آمده این ادعا را تایید می کند که kkw از شمال تا جنوب به تدریج گسترش یافته است . و افزایش حرکت آن در Drontes و دوره Beqaa به پیشرفت Syrian Haura منتهی می شود . (Braemer ;;;.) چند سال قبل ۲۸:۱۹۸۶,Miroschedjio با اشاره به گزینه مهاجرت نشان داد که مرکزمشکل بر این حقیقت دشوار است که محققین همیشه با شواهدی روبرو بودهاند که برایش تفسیر از ذهن داشته و توجه اندکی به احتمالات موجود داشتند .

 

یک مکانیزم متناوب – تبادلات ساحلی :
ما می توانیم پیشنهاد کنیم که تبادلات دریایی مکانیزمی را نشان می دهد که توسط آن kkw به سرعت از شمال به جنوب گسترش یافته است . اما بدون اینکه مشمول مهاجرت در سرارسر زمین شود . در این مفهوم باید بگوییم که kkw ابتدا در Rasshamra در مرحله IIIA1 ظاهر شد و به طور واضح مربوط سنت سرامیک سازیIII- EBIII در نواحی ساحلی و جنوب باختر دور است ( ۱۹۹۴:۱۲۱Genz ) در عوض درحالیکه kkw پیشروی کرد تا به فاز A2 IIIرسید گروههای سرامیکی شواهد فزاینده ای را در ارتباط با سرزمین سوریه نشان می دهد که تا Ras Sharma پیشروی کزرده است (۱۲۱:۱۹۹۴,Genz ) بنابراین به نظر می رسد که گسترش kkw به فلسطین با مرحله EBA مقارن بوده است که در طول آن ras sharma, روابط سرامیک سازی نزدیک تر آن را با جنوب نشان می دهد .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.