تحقیق در مورد انواع هپاتیت و راه های پیشگیری از آن


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد انواع هپاتیت و راه های پیشگیری از آن دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد انواع هپاتیت و راه های پیشگیری از آن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد انواع هپاتیت و راه های پیشگیری از آن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد انواع هپاتیت و راه های پیشگیری از آن :

انواع هپاتیت و راه های پیشگیری از آن

بعد از آلوده شدن به ویروس هپاتیت B سه مشکل بالینی رخ می دهد. اولا علائم دیده نمی شود. ثانیا مانند هپاتیت A علائم به صورت حاد یعنی ضعف, بی اشتهایی و زردی پیش رونده بروز می کند. ثالثا آنتی ژن ویروس در بدن باقی می ماند و اشکال مزمن بیماری اتفاق می افتد و بعدا با فعالیت مجدد ویروس علائم هپاتیت بروز می کند. گاهی باعث ایجاد سرطان در کبد می شود. گاهی با بروز علائم هپاتیت حاد, زردی آنقدر زیاد می شود که روی عملکرد طبیعی مغز تاثیر

گذاشته و باعث علائم خواب آلودگی و عدم هوشیاری می شود و به علت تخریب سلولهای کبدی زمان انعقاد خون به شدت طولانی می شود و خونریزی های مختلف در نواحی متفاوت بدن مثل خونریزی لثه, مخاطها و پوست اتفاق می افتد که وضعیت بیمار بسیار خطرناک و مرگبار می شود.هپاتیت حاد ویروسی, بوسیله یکسری ویروس ایجاد و به نامهای هپاتیت A, هپاتیتB, هپاتیت C و هپاتیت D خوانده می شود. این نوع از هپاتیت یک عفونت شایع ویروسی است که می تواند خطرناک هم باشد, بدن را درگیر کند و منجر به التهاب و از بین رفتن بافت و عملکرد طبیعی کبد شود.

علائم ابتلا به هپاتیت در تمامی انواع آن مشابه است به این صورت که اول علائم عمومی مثل بی اشتهایی ,ضعف, خستگی, تهوع ,استفراغ و درد مبهم در قسمت فوقانی و راست شکم بروز می کند. گاهی در این مرحله تب هم وجود دارد. بعد از این مرحله زردی پیش رونده بروز می کند که ملتحمه (پرده داخلی چشم),مخاط ها و پوست تمام بدن زرد می شود.

 

هپاتیت نوع A:
این نوع هپاتیت توسط یک ویروس شدیدا آلوده کننده و مسری ایجاد می شود و از طریق تماس های نزدیک قابل انتقال است. عمده ترین انتقال آن از طریق دهانی- مدفوعی می باشد یعنی در مناطقی که بهداشت رعایت نشده و پس از دستشویی دستها با آب و صابون شسته نمی شود و با همان دست غذا خورده می شود این ویروس به راحتی انتقال می یابد. همچنین در اثر آب, غذاها و شیر آلوده و همچنین در اثر خوردن صدف و گوشت نپخته ماهی انتقال می یابد.

در زمانی که علائم بیماری و زردی بروز کرد فرد فقط باید استراحت کند تا ویروس توسط دفاع سیستم ایمنی بدن مهار شود و به تدریج التهاب کبدی به وضعیت سابق برگردد.
نکته قابل ذکر این است که هپاتیت A به هیچ نوع درمان دارویی احتیاج ندارد.

هپاتیت نوع B:
ابتلا به این نوع هپاتیت عوارض بی شماری دارد. از این رو اهمیت شناخت آن بسیار بالاست.

راههای انتقال این ویروس عبارتند از:
_مادر به جنین : به ویژه اگر مادر در ماه سوم بارداری آلوده شده باشد احتمال انتقال بیماری به جنین بسیار بالا است.
_تماس جنسی : از راه خون, استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی و یا فرو رفتن سوزن آلوده به ویروس به طور اتفاقی در پوست افراد سالم و استفاده از تیغ های آلوده است.

_ترشحات بدن : از جمله بزاق ,مدفوع, صفرا, اشک و مایع منی به عنوان یکی از منابع انتقال ویروس مطرح هستند
بعد از آلوده شدن به ویروس هپاتیت B سه مشکل بالینی رخ می دهد. اولا علائم دیده نمی شود. ثانیا مانند هپاتیت A علائم به صورت حاد یعنی ضعف, بی اشتهایی و زردی پیش رونده بروز می کند. ثالثا آنتی ژن ویروس در بدن باقی می ماند و اشکال مزمن بیماری اتفاق می افتد و بعدا با فعالیت مجدد ویروس علائم هپاتیت بروز می کند. گاهی باعث ایجاد سرطان در کبد می شود. گاهی با بروز علائم هپاتیت حاد, زردی آنقدر زیاد می شود که روی عملکرد طبیعی مغز تاثیر

گذاشته و باعث علائم خواب آلودگی و عدم هوشیاری می شود و به علت تخریب سلولهای کبدی زمان انعقاد خون به شدت طولانی می شود و خونریزی های مختلف در نواحی متفاوت بدن مثل خونریزی لثه, مخاطها و پوست اتفاق می افتد که وضعیت بیمار بسیار خطرناک و مرگبار می شود.

ویروس هپاتیت B در افراد بدون علامت, که به صورت مزمن و طولانی ویروس را در خون خود حمل می کنند از راههای گفته شده به افراد سالم انتفال می یابد.
نکته مهم آن است که درمان خاصی برای این بیماری هنوز کشف نشده است و ابتلا به این نوع از بیماری ویروسی مرگبار است.

 

هپاتیت C:
راه انتقال این نوع ویروس به وسیله تزریق است. این بیماری غالبا در گیرندگان خون و فراورده های خونی و معتادان تزریقی بروز می کند. البته در کشور ما انتقال این نوع از هپاتیت از طریق فراورده های خونی بسیار کم شده است زیرا کنترل می شوند. پیشگیری از این نوع از هپاتیت این است که معتادان تزریقی یا اعتیاد خود را ترک کنند و یا از روش دیگری برای استفاده از مواد مخدر استفاده کنند. قانونمندی و عدم تجاوز به حریم خانواده و فعالیتهای جنسی سالم نیز از راههای پیشگیری است.

هپاتیت D:
فقط در بیمارانی که به صورت طولانی ناقل ویروس هپاتیت B هستند بروز می کند. علائم این بیماری مشابه سایر هپاتیت های ویروسی است؛ با این تفاوت که سیر شدیدی دارد و گاهی سبب تخریب کامل کبد و مرگ می شود.
از آنجایی که در قرن حاضر ایدز و هپاتیت B دو بیماری لاعلاج هستند باید به آنها توجه بیشتری کرد. زیرا ویروس ایدز در خارج از بدن تنها ۳۰ ثانیه زنده می ماند اما ویروس هپاتیت Bدر خارج از بدن ۲ الی ۳ ساعت زنده است. از این رو احتمال آلودگی به این ویروس بیشتر خواهد بود. اما نکته مهم اینجاست که اگر درمانی برای این دو بیماری نیست اما برای بیماری هپاتیت B واکسنهایی در سه نوبت وجود دارد که انسان را از این بیماری خطرناک مصون می سازد.

هپاتیت:
هپاتیت حاد ویروسی بوسیله یکسری ویروس ایجاد و به نامهای هپاتیت Aو هپاتیتBو هپاتیت C و هپاتیت Dخوانده می شود .این نوع از هپاتیت یک عفونت شایع ویروسی است که می تواند خطر ناک هم باشد بدن را درگیر کند و منجر به التهاب و از بین رفتن بافت و عملکرد طبیعی کبد شود.
علائم ابتلا به هپاتیت در تمامی انواع ان مشابه است به این صورت که اول علائم عمومی مثل بی اشتهایی ضعف خستگی تهوع استفراغ و درد مبهم در قسمت فوقانی و راست شکم بروز می کند.گاهی در این مرحله تب هم وجود دارد .بعد از این مرحلهزردی پیش رونده بروز می کند که ملتحمه(پرده داخلی چشم)مخاط ها و پوست تمام بدن زرد می شود.

هپاتیت نوع A:
این نوع هپاتیت توسط یک ویروس شدیدا الوده کننده و مسری ایجاد می شود و از طریق تماس های نزدیک قابل انتقال است .عمده ترین انتقال ان از طریق دهانی مدفوعی می باشد یعنی در مناطقی که بهداشت رعایت نشده و پس از دستشویی دستها با اب و صابون شسته نمی شود و با همان دست غذا خورده می شوداین ویروس به راحتی انتقال می یابد.همچنین در اثر اب غذا ها و شیر الوده و همچنین در اثر خوردن صدف و گوشت نپخته ماهی انتقال می یابد.
در زمانی که علائم بیماری و زردی بروز کرد فرد فقط باید استراحت کندتا ویروس توسط دفاع سیستم ایمنی بدن مهار شود و به تدریج التهاب کبدی به وضعیت سابق برگردد.
نکته قابل ذکر این است که هپاتیت Aبه هیچ نوع درمان دارویی احتیاج ندارد.

هپاتیت نوع B:
ابتلا به این نوع هپاتیت عوارض بی شماری دارد از این رو اهمیت شناخت شناخت ان بسیار بالاست.

راههای انتقال این ویروس عبارتند از:
_مادر به جنین:به ویژه اگر مادر در سه ماهه سوم بارداری الوده شده باشداختمال انتقال بیماری به جنین بسیار بالا است.
_تماس جنسی:از راه خون استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی و یا فرور فتن سوزن الوده به ویروس به طور اتفاقی در پوست افراد سالم و استفاده از تیغ های الوده.

_ترشحات بدن:از جمله بزاق مدفوع صفرا اشک و مایع منی به عنوان یکی از منابع انتقال ویروس مطرح هستند .
بعد از الوده شدن به ویروس هپاتیتBسه مشکل بالینی رخ می دهد. اولا علائم دیده نمی شود.ثانیا مانند هپاتیتAعلائم به صورت حاد یعنی ضعف بی اشتهایی و زردی پیش رونده بروز می کند.ثالثا انتی ژن ویروس در بدن باقی می ماند و اشکال مزمن بیماری اتفاق می افتد و بعدا با فعالیت مجدد ویروس علائم هپاتیت بروز می کند.گاهی باعث ایجاد سرطان در کبد می شود.گاهی با بروز علائم هپاتیت حاد زردی انقدر زیاد می شود که روی عملکرد طبیعی مغز تاثیر گذاشته و باعث علائم خواب الودگی و عدم هوشیاری میشودو به علت تخریب سلولهای کبدی زمان انعقاد خون به شدت طولانی می شود و و خونریزی های مختلف در نواحی مختلف بدن مثل خونریزی لثه مخاطها و پوست اتفاق می افتد که وضعیت بیمار بسیار خطرناک و مرگبار می شود.

ویروس هپاتیتBدر افراد بدون علامت که به صورت مزمن و طولانی ویروس را در خون خود حمل می کنند از راههای گفته شده به افراد سالم منتقل میکنند.
نکته مهم ان است که درمان خاصی برای این بیماری هنوز کشف نشده است و ابتلا به این نوع از بیماری ویروسی مرگبار است.

هپاتیت C:
راه انتقال این نوع ویروس به وسیله تزریق است .این بیماری غالبا در گیرندگان خون و فراورده های خونی و معتادان تزریقی بروز می کند .البته در کشور ما انتقال این نوع از ه÷اتیت از طریق فراورده های خونی بسیار کم شده است زیرا کنترل می شوند.پیشگیری از این نوع از هپاتیت این است که معتادان تزریقی یا اعتیاد خود را ترک کنند و یا از روش دیگری برای استفاده از مواد مخدر استفاده کنند.قانونمندی و عدم تجاوز به حریم خانواده و فعالیتهای جنسی سالم نیز از راههای پیشگیری است.

هپاتیت D:
فقط در بیمارانی که به صورت طولانی ناقل ویروس هپاتیت Bهستند بروز می کند .علائم این بیماری مشابه سایر هپاتیت های ویروسی است با این تفاوت که سیر شدیدی دارد و گاهی سبب تخریب کامل کبد و مرگ می شود.

از انجایی که در قرن حاضر ایدز و هپاتیت Bدو بیماری لاعلاج و مهم هستندباید به انها توجه بیشتری کرد.زیرا ویروس ایدز در خارج از بدن تنها ۳۰ ثانیه زنده می ماند اما ویروس هپاتیت Bدر خارج از بدن ۲الی ۳ ساعت زنده است از این رو احتمال الودگی به این ویروس بیشتر خواهد بود.اما نکته مهم اینجاست که اگر درمانی برای این دو بیماری نست اما برای بیماری هپاتیت Bواکسنهایی در سه نوبت وجود دارد که انسان را از این بیماری خطرناک مصون می سازد.

ژن جدیدی در ارتباط با دیابت نوع ۱
محققان دانشگاه هوستون اخیرا جهش ژنی جدیدی را کشف کرده اند که تصور می شود در گسترش دیابت نوع ۱نقش دارد.جهش ژنی حتی می تواند در عوارض مخرب دیابت مانند کلیه نقش داشته باشد.

این ژن به نام sumo-4در بخشی از خطرات ناشی از این شکل از دیابت نقش دارد.این نوع از دیابت در جوانتر ها دیده می شود.sumo-4در تنظیم سیستم ایمنی نقش دارد.زمانی که این ژن دچار جهش می شود به صورت غیر طبیعی عمل کرده و منجر به پاسخهای التهابی طولانی مدت می شود.این یافته به دانشمندان در باره علت خود ایمنی بودن دیابت کمک می کند.در دیابت نوع ۱سیستم ایمنی بدن بر ضد سلولهای خودی تولید کننده انسولین عمل کرده و در نتیجه افراد مبتلا به این بیماری انسولین تولید نمی کنند.بدون انسولین بدن انها نمی تواند میزان قند خون را تنظیم کند.ممکن است ژن جهش یافته sumo-4در فرایند التهابی و افزایش عوارض دیابت نقش داشته باشد.

هیچ ژن منفردی مسئول دیابت نوع ۱ نیست.این در حالی است که محققان در این زمینه ژنهای میزبانی را شناسایی کرده اند که در زمینه پیشرفت خطرات این بیماری سهیم هستند.از میان این ژن های پر قدرت در این مورد ژن های HLAمی باشد که در اعمال سیستم ایمنی را تنظیم کرده و در زمینه افتراق خودی از غیر خودی توسط سیستم ایمنی کمک می نمایند.انواع موثری ازHLAهای بسیار مهم در ۹۵%از دیابت های نوع ۱موثر شناخته شده است.ژن های موجود در این منطقه مسئول ۴۰%از خطرات ارثی پیشرفت دیابت است.

گروه دوم از ژن های دخیل در دیابت نوع ۱ نیز شناسایی شده اند.این ژن ها دقیقا بعد از ژن انسولین قرار می گیرند .این منطقه شامل بخش VNTRمی باشند که مربوط به تکرار بازهای DNAاست.به ارث رسیدن VNTRsخاص باعث افزایش خطر پیشرفت دیابت نوع ۱ می شود.به نظر می رسد که این ژن تغییر پذیر باعث افزایش استرس و مرگ سلول نیز می باشد.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
B و C ، مهریک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت آلوده اند
کارشناس هپاتیت مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت و درمان گفت: هم اکنون بیش از یک میلیون نفر به هپاتیت B و بیش از ۲۰۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت C آلوده هستند.

دکتر فرشته عسگری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر افزود: از آنجا که ۶۰ تا ۸۰ درصد افراد آلوده به هپایتت C به سمت مزمن شدن بیماری می روند ،بنابراین اگر چه شیوع آن نسبت به هپاتیت B کمتر است اما مشکلات و معضلات مربوط به هپاتیت C بیشتراست چرا که درصد کمی از افراد آلوده به هپاتیت B، بیماری آنها مزمن می شوند.

وی ادامه داد: زمانی که هپاتیت اثر منفی خود را بر کبد بگذارد ، سبب از بین رفتن سلول های کبدی و از کارافتادن سیستم فعالیت کبدی می شود که به دنبال آن آسیب شکمی را به همراه دارد بنابراین نگرانی های مربوط به بیماری هپاتیت زمانی است که این بیماری به سمت مزمن شدن می رود.
مسوول واحد هپاتیت مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت و درمان در خصوص شایع ترین نوع هپاتیت در کشور گفت: هپاتیت A در کشور شیوع بالایی دارد اما خوشبختانه از نوع هپاتیت هایی است که سرانجام خوبی دارد چرا که درصد بسیارکمی از افراد آلوده به این نوع هپاتیت به طرف مزمن شدن می روند، به گونه ای که بسیاری از افراد ممکن است در کودکی به این بیماری مبتلا و یا نسبت به آن ایمن شده اند اما چون در صورت ابتلا به آن نیز، سیر طولانی و مزمن شدن را طی نمی کند بنابراین نمی تواند مشکل ساز باشد.

 

هپاتیت۲
هپاتیت های ویروسی یک مجموعه سندرم بالینی دارند ؛ شامل: ۱- عفونت بدون نشانه.
۲ – هپاتیت حاد. ۳-حالت حامل. ۴-هپاتیت مزمن( بیشتر از شش ماه تداوم نشانه ها و شواهد آزمایشگاهی). ۵-هپاتیت فولمینانت( یا برق آسا که خیلی سریع در دو هفته کبد دچار تخریب و نکروز میشود)
در هپاتیت A، نوع مزمن دیده نمیشود ولی احتمال عود ( relapse) و نوع برق آسا ( fulminant ) در آن وجود دارد. در کشورهای پیشرفته برای هپاتیتA واکسن و پادزهر( ایمونوگلوبین) تهیه شده که البته در کشورهای در حال توسعه بعلت شیوع بسیار بالا تجویز آن موردی ندارد و حتی ممکن است کار را بدتر کند. اما هپاتیتB و C میتوانند مزمن شده و حتی به سرطان کبد منجر شوند. برای هپاتیتB نیز واکسن و ایمونوگلوبین ساخته شده که در اکثر کشورهاومنجمله ایران استفاده میشود، اما هپاتیتC واکسن ندارد. از سایر ویروسها نیز هپاتیتE مانند A بوده و هپاتیتD نیز در همراهی با نوعB میباشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.