مقاله در مورد سیستم های الکتریکی در خودروی زانتیا


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد سیستم های الکتریکی در خودروی زانتیا دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد سیستم های الکتریکی در خودروی زانتیا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سیستم های الکتریکی در خودروی زانتیا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد سیستم های الکتریکی در خودروی زانتیا :

سیستم های الکتریکی در خودروی زانتیا

فهرست مطالب

ابزار مخصوص ۱تا۳۴
گزارش کار ۳۵تا۴۵
برق و هیدرولیک زانتیا ۴۶تا۵۶
برخی سیستم الکتریکی در خودرو نظیر (Airbag –ABS سیستم ضد سرقت CPH- ترمز الکترومغناطیسی – ترمز الکتروهیدرولیکی – سیستم هشدار انحراف از مسیر (ILAS) سیستم کنترل سرعت ACC) 60تا۹۲
نقشه‌های الکتریکی خودرو ۹۲

مرکز آموزش عالی فنی انقلاب اسلامی
پایان نامه دوره کارآموزی کاردانی

رشته : مکانیک گرایش : خودرو
موضوع :
سیستم‌های الکتریکی در خودروی زانتیا

استاد راهنما :
مهندس نصیری – یادگاری

نگارنده :
مصطفی آرش – محمد اکبریان

سال تحصیلی :
تابستان ۸۷

گزارش کار

تعویض لنت چرخهای جلو :
ابتدا چرخهای جلو را باز کرده، سپس با بیرون آوردن خار نگهدارنده، پین را از ای خود بیرون آورده و پس بلند کردن درب نگهدارنده لنت‌ها و جدا کردن سیم‌های هشدار دهنده اتمام لنت‌ها، لنت‌ها را از جای خود بیرون آورده و برای جا زدن لنت‌های جدید ابتدا با ابزار مخصوص سیلندر چرخ جلو بر شماره فنی out 109011 T پیستون را چرخانده تا به انتها برسد که در انتها باید شیارهای روی پیستون بر حالت + درآید در غیر اینصورت درب نگهدارنده لنت‌ها بسته نمی‌شود، جا زدن لنت جدید همانند باز کردن لنت فرسوده می‌باشد، یعنی سیم‌های هشدار اتمام لنت جدید را دوباره وصل می‌کنیم و پس از بستن درب نگهدارنده لنت، پین را در جای خود قرار می‌دهیم و خار نگهدارنده آن را جا می‌زنیم، سپس چرخ‌ها را که با آچار ۱۹ BOX میلیمتر بسته می‌شوند را سرجای خود می‌بندیم.
تعویض لنت چرخهای عقب :
برای تعویض لنت‌های عقب هم ابتدا چرخها را باز کرده سپس با باز کردن پیچ و مهره ۸ میلیمتر صفحه نگهدارنده لنت‌ها را جدا کرده ولنت‌ها را خارج می‌کنیم و لنت های جدید را هم به همین صورت جا می‌زنیم.
تعویض دیسک چرخ جلو :
برای تعویض ریسک‌های جلو، پس از باز کردن چرخ‌ها، ابتدا دو عدد پیچ T20 را که روی ریسک بسته شده را باز می‌کنیم، بعد شروع به باز کردن پیچهای کالیپر که با آچاربکس T50 باز می‌شود می‌کنیم. حالا دیسک آزاد شده، فقط کافی است با زدن چند ضربه چکش به اطراف ریسک، ریسک را از جای خود بیرون بیاوریم و نحوه بستن آن هم عیناً مانند باز کردن آن می‌باشد.

تعویض دیسک چرخهای عقب :
برای تعویض ریسک‌های عقب ابتدا پیچهای کالیپر را که پیچهای ۱۶mn است را باز کرده سپس با باز کردن پیچهای روی ریسک که با بوکس ۵mm باز می‌شوند، ریسک را از جای خود خارج می‌کنیم بستن آن همانند باز کردن آن می‌باشد.
تعویض پروژکتورهای داخل سپر جلو
ابتدا دو عدد پیچ T20 را که در هرطرف ۱ عدد است را باز کرده، سپس پیچهای ۱۰mm را که

در هر طرف ۱ عدد است را باز کرده و پیچهای زیر سپر، بعد از این مراحل سپر را کشیده و در می‌آوریم، پروژکتورهای در داخل سپر با سه عدد پیچ ۱۰mn مهار شده‌اند که یک عدد از آنها به صورت کشویی می‌باشد، با باز کردن آن‌ها پروژکتورها جدا شده و برای جداسازی کامل آنها موکت آنها را هم بیرون می‌کشیم، برای بستن سپر هم ابتدا سپر را بر روی هدایت کننده‌های سپر

که در طرفین قرار دارند گذاشته و فشار می‌دهیم و بعد شروع به بستن پیچهای باز شده می‌نمائیم.

تعویض پمپ هیدرولیک
ابتدا قاب E.C.U را باز کرده و آن را کنار می‌گذاریم سپس تسمه را جدا کرده و با آلن ۶mn پیچ پولی را بازکرده تا پمپ آزاد شود بعد پیچهای لوله‌های روغن را باز کرده که یکی از این لوله‌ها روغن مربوط به فرمان هیدرولیک را تامین می‌کند و دیگری روغن کل مداد را، این پمپ یک پمپ ۸ سیلندر می‌باشد که ۶ سیلندر آن در اختیار فرمان هیدرولیک قرار دارند و ۲ سیلندر آن متعلق به مجموعه مدار می‌شود.
از عیب‌های عمده آن نشتی می‌باشد که در بیشتر اوقات با تعویض اورینگ‌های مربوط که یکی سبز رنگ و دیگری مشکی رنگ است این عیب برطرف می‌شود.
اما زمانی که نشتی به دلیل خورده شدن نشیمنگاه اورینگ‌ها بیش از حد باشد که با تعویض اورینگ‌ها نمی‌توان نشتی را برطرف کرد باید کل مجموعه پمپ هیدرولیک را تعویض کرد که این مورد هم بسیار شایع است.

تعویض تسمه تایمینگ :
ابتدا چرخ جلو راست را باز کرده، کاورهای دور گلگیر را جدا کرده، سپس دو عدد مهره روی قاب تسمه تایمینگ را باز کرده و بعد از آن ۵ عدد T25 را از روی قاب تسمه تایمینگ باز می‌کنیم، حالا دسترسی به تسمه پیدا می‌کنیم، برای درآوردن تسمه با قرار دادن یک دسته بوکس تسمه سفت کن را برطرف کن جلو می‌کشیم تا تسمه آزاد شود، توجه می‌کنیم قبل از بیرون آوردن تسمه ابتدا موتور را در وضعیت تایم قرار می‌دهیم به این صورت که از مادگی پولی ۵ دندانه به بالا شروع به شمارش می‌کنیم که باید دندانه پنجم روبروی شاخص قرار گیرد بعد از اینکه این کار را انجام دادیم تسمه تایم را از جای خود بیرون می‌آوریم.
مراحل بستن عیناً مراحل باز کردن می‌باشد.

تعویض شمع‌ها
ابتدا سوکت کوئل دوبل را بیرون کشیده سپس با باز کردن ۶ عدد پیچ T30، کوئل دوبل را از جای خود بیرون آورده و دسترسی به شمع‌ها پیدا می‌کنیم، حالا برای باز کردن شمع از بکس شمع با اندازه ۱۶mn استفاده می‌کنیم. مراحل بستن همانند باز کردن آن می‌باشد.
تعویض سیستم ترمز دستی :
ابتدا چرخه‌ها را باز کرده سپس سر کابل را از نگهدارنده آن که روی کالیپر است جدا می‌کنیم

بعد نگهدارنده سیستم ترمز دستی که زیر اتاق با دو پیچ ۱۰ مهار شده را باز می‌کنیم و هر دو سیم را از جای خود بیرون می‌آوریم. قابل توجه است که کابل‌ها هر دو سیم را از جای خود بیرون می‌آوریم. قابل توجه است که کابل‌ها هر دو به یک اندازه بیشتر بلکه اندازه بزرگتر برای چرخ جلو راست است که در قسمت بالایی نگهدارنده سیم ترمز دستی نصب می‌شود و دیگری که کوتاه است برای چرخ سمت چپ است و در قسمت پائینی نصب می‌شود. در ضمن ترمز دستی زانتیا بر خلاف سایر خودروها بر روی چرخهای جلوی آن نصب گردیده.

دلیل نصب ترمز دستی زانتیا بر روی چرخهای جلو :
این خودرو چون مجهز به سیستم تنظیم ارتفاع می‌باشد به همین دلیل در هنگام تغییر ارتفاع محور عقب این خودرو حرکت چرخشی حول محور انجام می‌دهد و به همین دلیل نمی‌توان ترمز دستی را روی چرخهای عقب نصب کرد چون مانع بالا و پائین رفتن عقب خودرو می‌شود.
تعویض فیلتر تهویه فن :
این فیلتر در داخل اتاق و در قسمت شاگرد درزیر داشبورد قرار گرفته که برای تعویض آن ابتدا کاورنمدی که توسط ۴ پیچ T20 مهار شده را باز کرده به محل آن دسترسی پیدا می‌کنیم، حال برای درآوردن فیلتر از جای خود یک نوار پلاستیکی که به صورت کشویی روی فیلتر قرار می‌گیرد را با حرکت دادن به سمت عقب از جای خود بیرون کشیده و فیلتر را برمی‌داریم، برای جا زدن فیلتر جدید هم عیناً مراحل سمت عقب از جای خود بیرون کشیده و فیلتر را بر می داریم، برای جا زدن فیلتر جدید هم عیناً مراحل قبلی را تکرار می‌کنیم.
در صورت کثیف شدن و گرفتگی این فیلتر سیستم کولر اتومبیل بازدهی کامل را نداشته یعنی هوای خنک به داخل اتاق وارد نمی‌شود و به همین دلیل دمای داخل اتاق اشتباهی گزارش شده و کمپرسور به طور مرتب کلاج می‌کند.
تعویض سنسور دمای محیط :
برای تعویض این سنسور پیچهای T20 , T10 پانل را باز کرده و سنسور دمای محیط را که در کنار ساعت قرار گرفته را از جای خود در می‌آوریم.
تعویض دسته سیم داخل اتاق :
این دسته سیم بر روی فرمان و در داخل قاب فرمان قرار گرفته که باید پیچهای T20 قاب فرمان را باز کرد و قاب فرمان را جدا کرد سپس پیچهای T10 که دسته سیم را روی فرمان نگه داشته را باز می‌کنیم و با جدا کردن سوکتهای دسته سیم، دسته سیم را از محل خود بیرون می‌آوریم.
به چه دلیل دسته سیم را عوض می‌کنیم :
یکی از دلایل که دسته سیم را تعویض می‌کنیم روشن ماندن چراغ ABS ایربگ می‌باشد که این علائم هشدار دهنده هرگز با دستگاه دیاگ و پاک کردن کدهای خطا خاموش نمی‌شوند. و در این صورت باید دسته سیم را تعویض کرد.
تعویض بوشهای کلاچ :
خودروی زانتیا دارای ۲ عدد بوش کلاج می‌باشد که یکی در قسمت بالای گیربکس است

و برای تعویض آن باید ابتدا سیم کلاج را آزاد کرد سپس خار نگهدارنده شفت دو شاخه کلاج را جدا می‌کنیم و اهرم آن را در می‌آوریم سپس با پیچ گوشتی بوش را از جای خود در می‌آوریم و برای جا زدن بوش جدید ابتدا دور شفت را روغنکاری می‌کنیم بعد بوش جدید را جا می‌زنیم اما برای تعویض بوش پایین حتماً باید گیربکس از روی ماشین جدا شود و با بیرون کشیدن شفت بوش پائین را تعویض کرد.
دلایل تعویض بوش کلاچ :
هر وقت صدای غیر عادی مانند صدای جیر جیر هنگام کلاج گرفتن به گوش رسد، ابتدا دو محل نشت سیم کلاج را چرب کرده و اگر صدا قطع نشد حتما باید بوش کلاج تعویض شود.

تعویض گوی‌های تعلیق :
این قطعه در صورت عدم انعطاف کافی تعلیق مورد نظر تعویض می‌شود که این امر به دلیل پارگی دیافراگم داخل گوی یا نشتی از اطراف کاسه نمه آن اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود عملگر تعلیق در آن سمت با مشکل مواجه شود.

در قسمت هیدرولیک زانتیا دو عدد آکومالاتور وجود دارد که یکی در قسمت جلوی

خودرو نصب شده و دیگری در قسمت عقب آن که وظیفه آکومالاتور جلویی کنترل فشار کل مدار هیدرولیکی می‌باشد و وظیفه آکومالاتور عقبی کنترل فشار مدارات ترمز می‌باشد.
درصورت معیوب بودن گوی‌های تعلیق، بعد از خاموش کردن موتور ممکن است ارتفاع خودرو در آن سمتی که گوی آن خراب است نشت کند که اگر این نشت در هر دو چرخ جلو باشد عیب از شیر ضد نشت جلو می باشد و اگر این اتفاق در چرخ‌های عقب خودرو افتاد عیب از شیرضد نشت عقب می‌باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.