مقاله در مورد پروژه ابمیوه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد پروژه ابمیوه دارای ۹۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد پروژه ابمیوه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد پروژه ابمیوه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد پروژه ابمیوه :

خلاصه ۵
مقدمه .۶
شکل شماره۱۶
۱-۱ تعریف و تقسیم بندی آبمیوه ها ..۷
۱-۱-۱- نوشابه های میوه ای بدون گاز۷
آب میوه با توجه به غلظت آنها معمولا به ۳ دسته تقسیم میشوند : ۱۱
از لحاظ شفافیت ( clarity )نیز آب میوه به دو دسته تقسیم می شوند : ..۱۱
واحد های تولید آبمیوه .۱۲
شرح فرایند ۱۴
شکل به شماره های ۵ و ۶ و ۷ ..۱۵
فرمولاسیون نوشابه های بدون گاز .۱۸
شکل شماره ۹۱۸
شکل شماره ۱۰ .۱۸
هدف از کنسانتره شدن آب میوه ..۱۹
تغلیظ و جدا سازی اسانس میوه (Evaporation & Aroma Recovery ) ..19
سرد کردن کنسانتره .۱۹
بسته بندی کنسانتره ۲۰
فرایند تولید کنسانتره آلبالوو پرتقال..۲۰
عیارسنجی وتوزین۲۱
ذخیره سازی..۲۱
شستشو وجداسازی میوه..۲۱
خردکن وخوشه گیر.۲۱
گرم کن۲۲
پرس (آبگیری) ۲۲
آروماگیری(جمع آوری اسانس میوه)وتغلیظ اولیه.۲۲
شفاف سازی.۲۲
فیلتراسیون.۲۳
تغلیظ..۲۳
پاستوریزاسیون..۲۳

آزمایشات میکروبی کنسانتره.۲۴
آزمایشات شیمیایی کنسانتره.۲۵
توضیحات.۲۵
• PH..25
• بریکس:موادجامدمحلول درآب(رفراکتومتری) ..۲۶
• اندیس فرمالین(فرمل تیتراسیون) .۲۷
• خاکستر۲۸
• فلزات کم مقدار.۲۸
اندازه گیری کلر موجود دراب مصرفی.۲۹
تست الکل .۲۹
آزمایشات میکروبی آبمیوه .۳۰
قیمت تمام شده کنسانتره آب آلبالو در بسته بندی در بشکه .۳۱
قیمت تمام شده آب پرتقال بازسازی شده در بسته بندی های۳۱
جدول ۱- استاندارهای نوشابه میوه ای (بدون گاز.۳۱
بسته بندی نوشابه های میوه ای (‌بدون گاز) ۳۲
منابع.۳۳
Fruit juice processing……………………………………………………………………………………………………………… ۳۳
Citric acid………………………………………………………………………..………………………………………………۴۳
Translation……………………..………………… ..…………………………….…………………………………………۵۲
Mixed Fruit juice ………………………..… ……………….……………………….………………………………………۶۸
فصل استاندارد مرجه به فولدر رفرنس و استاندارد
خلاصه :
تولید کنسانتره:
پس از حمل مواد اولیه (آلبالو، سیب، انگور، انار و پرتقال) به کارخانه و انتقال آن به وسیله فشار آب به درون کانال‌های مخصوص و شستشوی اولیه، روی نوار نقاله مخصوص، مواد نامرغوب جداشده و سپس میوه‌های مناسب به خرد کن منتق

ل و از آنجا پس از حرارت‌دهی مقدماتی وارد دستگاه پرس می‌شوند تا آب میوه جدا شود.
آب‌میوه حاصله را پس از پاستوریزه کردن و خنک‌سازی به مخازن آب‌میوه منتقل و پس از طی مراحلی خاص و عبور از صافی‌های مخصوص، آن را شفاف می‌کنند، سپس به دستگاه‌های تحت خلا برای تغلیظ منتقل کرده و پس از آن، آب میوه به شکل ماده غلیظی مانند عسل بدل می‌‌شود که کنسانتره نام دارد.
بازسازی آب‌میوه :

مواد اولیه مانند کنسانتره و یا پوره میوه‌ها، شکر، اسیدهای مجاز خوراکی و آب آشامیدنی به مخازنی از جنس استیل منتقل شده و پس اختلا

ط در نسبت‌های معینی، آب‌میوه مورد نظر تهیه می‌شود. آب‌میوه حاصل پس از عبور از صافی‌های مخصوص وارد پاستوریزاتور شده و در دمای مناسب پاستوریزه می‌شود. آب‌میوه پاستوریزه شده بلافاصله به طرف پرکن منتقل شده و به صورت داغ بسته بندی شده و پس از دربندی بلافاصله در حوضچه آب سرد خنک شده و پس از کارتن‌گذاری بکمترین زمان را در فرآیند حرارت‌دهی طی کند تا هم از لحاظ طعم ، مزه و بو و هم از نظرارزش غذایی در بهترین شکل ممکن تهیه و به مصرف‌کننده عرضه شود.

«من لمْ یَشْکر المَخْلوقَ،لمْ یَشْکر الْخالِقَ.»پیامبراکرم(ص)
مقدمه
امروزه روند دنیایی صنعتی در جهت کیفیت میباشد

.کیفیت زندگی یک مفهوم کلیدی برای یسیاری از مردم است که شامل عادتهای خوردن و نوشیدن نیز میباشد .مصرف کننده ها به طور روز افزونی از جوانب تغذیه ای و خواص غذاها و نوشیدنی ها یی که دارای ویتامین ها ومواد معدنی هستند آگاه می شوند و به آن اهمیت میدهند .آبمیوه از نوشیدنی هایی میباشند که دو خاصییت فوق را دارند و با طعم و عطر گوارای خود سرشار از انواع ویتامین ها ومواد معدنی میباشند .اگر چه از گذشته های دور آب میوه ها به روش غیر صنعتی تولید و در نزدیک محل تولید میوه مصرف میشد ند ولی صنعتی به عنوان صنعت آب میوه تقریبا تا سال های ۱۹۳۰ وجود نداشت .
این صنعت که صنعتی جوان محسوب میشود برای اولین بار در همه چهارم قرن اخیر در کشور های آلمان و سوئیس بوجود آمد و بعد از سالهای جنگ جهانی دوم به سرعت پیشرفت نمود . آبمیوه یکی از بهترین نوشیدنی‌هاست که با در اختیار داشتن املاح و ویتامین‌ها، ضمن رفع عطش، بخش قابل توجهی از نیاز بدن به ویتامین‌ها را تأمین می ‌کند و پزشکان نیز مصرف روزانه آن را توصیه می ‌کنند.هر چند مصرف آبمیوه طبیعی، تازه و خانگی در اولویت قرار دارد، اما سرعت زندگی ماشینی گاهی فرصت گرفتن آبمیوه در خانه را از مردم سلب می کند و آبمیوه‌های صنعتی دارای افزودنی ها و شکر اضافی هستند. استاندارد وروشهای آزمون آب میوه جات که بوسیله کمیسیون فنی آب میوه جات تهیه وتدوین شده ودر پنجاه وپنجمین کمیته ملی استاندارد فرآورده کشاورزی .غذایی مورخ۱۵/۱۰/۶۵مورد تاءییدقرار گرفته،اینکه به استناد ماده یک قانون مادالحاقی به قانون تاءسیس مؤسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران مصوب آذرماه ۱۳۴۹به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر می گردد.
برای تهیه آب میوه و بسته بندی در کارخانه همینه از دستگاه های ساخت آلمان ‍ استفاده شده است .

۱-۱-تعریف و تقسیم بندی آبمیوه ها :
۱-۱-۱-نوشابه میوه‌ای: فرآورده‌ای است تخمیر نشده ولی

قابل تخمیر که از مخلوط کردن آب‌میوه یا آب‌میوه بازسازی شده با آب شکر و یا بدون شکر به دست می‌آید. نوشابه میوه‌ای ممکن است ساده و یا مرکب باشد. حداقل آب‌میوه محتوی نوشابه‌های میوه‌ای ۲۰ درصد و درباره میوه‌های ترش ۵ درصد است..
در تهیه فرآورده‌های آب‌میوه، آن دسته از محصولاتی که کدر و حاوی ذرات بسیار ریزجامد هستند از پوره و آن دسته که به طور کامل زلال و شفاف‌اند، از کنسانتره میوه تهیه می‌شوند.
۱-۱-۲-تعاریف:
اسانس میوه هایی است که به صورت مایع جدامی شود،برای معطر سازی آبمیوه استفاده می شود.
بریکس:
مقدار مواداصلی(موادجامد محلول درآب)تشکیل دهنده دومیوه رانسبت به حالت مبنا گویند.
پاستوریزاتور:
دستگاهی است برای پاستوریزه کردن آبمیوه جهت جلوگیری ازفساد.

۱-۲آب میوه با توجه به غلظت آنها معمولا به ۳ دسته تقسیم میشوند :
۱-۲- ۱-آب میوه با غلظت طبیعی (single strength juice ):
این آب میوه در واقع آب میوه کاملا طبیعی است یعنی قسمت مایع به روشهای مکانیکی از فشردن میوه ها ی سالم و رسیده جدا می شوند و قبل از هر تخمیری این محصول مصرف بسته بندی نگهداری می شوند . مسلما هر چه میوه تازه تر با شد کیفیت محصول نیز افزایش می یابد . در آب میوه با غلظت طبیعی غلظت آب میوه بعد از آبگیری از میوه به هیچ وجه تغییر نمی یابد . غلظت آب میوه با میزان مواد جامد موجود در آب میوه اندازه گیری می شود و واحد آن brix می باشد که درصد این مواد جامد است و به روش رفراکتومتری در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد بدست می آید .بطور مثال آب میوه ای با غلظت ۱۲ brix حاوی ۱۲ gr مواد جامد محلول در ۱۰۰ gr آب میوه می باشد .
۱-۲- ۲- کنسانتر ه آب میوه ( concentrated Fruit juice ) :
کنسانتر ه آب میوه فراورده ایست که از تغلیظ آب میوه تخمیر نشده که به روشهای مکانیکی از میوه تازه و رسیده به دست آمده ، تهیه و به روشهای فیزیکی نگهداری می شود . فراورده ممکن است بعد ، قبل و یا در اواسط process تغلیظ شفاف گردد . روش تغلیظ نیز شامل خارج کردن قسمتی از آب موجود در آب میوه به روشهای مکانیکی و خلا است تا جایی که مواد جامد قابل حل در آب میوه به حد دلخواه (استاندارد ) برسد . ضمنا مواد طبیعی فرار از محصول اولیه ممکن است طی فرایند استخراج شده و به فراورده نهایی اضافه گردند.

۱-۲-۳-آب میوه بازسازی شده(Reconstituted juice ) :
آب میوه بازسازی شده فراورده ایست که از رقیق کردن کنسانتر ه آب میوه با آب آشامیدنی استاندارد تا رسیدن به غلظت طبیعی بدست می آید .
۱-۳ -از لحاظ شفافیت ( clarity )نیز آب میوه به دو دسته تقسیم م
این نوع آبمیوه در واقع همان آبمیوه طبیعی می باشد که همراه با مواد حاصل ا زگوشت میوه pulp )) باشد. در این نوع آبمیوه بعد از آبگیری به روش مکانیکی و عبور از فیلتر های توری مشهای ۰۵ یا ۰۲۵ mille meter و احیانا ته نشینی در تانک یا سانتریفوژ دیگر کاری صورت می گیرد و معمولآ بستگی به نوع آب میوه این محصول شامل ۲ الی ۱۵ درصد گوشت میوه می باشد .
۱-۳-۲- آب میوه شفاف (clear Fruit juice ) :
آب میوه شفاف ، آبمیوه طبیعی می باشد که به کمک مواد شفاف کننده و صاف کننده شفاف می شود . در این نوع آبمیوه ، ابتدا با اضافه کردن آنزیم های لازم طبق یک فرایند بیوشیمیایی معمولآ موادی مانند پکتین و نشاسته که دارای مولکولهای بزرگی هستند و در آبمیوه ها موجود می باشند را تبدیل به قند یا مواد دیگری که مولکولهای کوچکتری دارند می نمایند . سپس بعد از ته نشینی یا بدون ته نشینی آن را از فیلتر های مخصوصی عبور می دهند تا شفاف شود . البته تولید آبمیوه شفاف معمولآ در مورد میوه هایی مانند سیب ، گلابی ، آلبالو و غیره کاربرد دارد ولی در مورد مرکبات پس از اینکه میزان pulp )) با فیلتر توری (Finisher) کاهش یافت باز هم میتوان گوشت میوه را با دستگاه های سانتریفوژ کاهش داد و به میزان مطلوبی از گوشت میوه (حدود ۲ درصد )رسید . فرایند شفاف سازی به روش های شیمیایی بخصوص در مورد انگور با گازSO2 نیز صورت میگیرد .
۲-۲- دلایل تولید کنسانتره آبمیوه
۱ با تولید کنسانتره آبمیوه حجم و وزن آبمیوه بسیار کمتر می شود و معمولآ ۵ الی ۸ برابر کمتر می شود .
۲ مدت زمانی که می توان کنسانتره آبمیوه را نگه داری کرد به مراتب بیش از ۶ الی ۷ برابر خود میوه تازه یا آبمیوه یا غلظت طبیعی می باشد .
۳ در صورتی که آبمیوه طبیعی یا میوه را مستقیمآ بخواهیم ذخیره کنیم ، سیستمهای ذخیره سازی پیچیده بسیار مشکل است ولی در صورت ذخیره کنسانتره به علت غلظت بالا و میزان بالای شکر موجود در کنسانتره ذخیره سازی بسیار ساده است .
۴ در صورتی که کیفیت ، کمیت و قیمت میوه از سالی به سال در محلی تغییر کند در صورت تولید کنسانتره این تغییرات اثرات زیادی نخواهد داشت . زیرا با مصرف آبمیوه تولید ی در محلهای دیگر که فقط در تولید کنسانتره امکان پذیر است این تغییرات تا حد زیادی جبران میشود .
۳-۳ -واحد های تولید آبمیوه
۳-۳ – ۱ – و احد های تولید آبمیوه غلظت طبیعی (single strength juice ):
در این واحد ها معمولآ در فصل برداشت میوه از باغداران خریداری و آبمیوه با غلظت طبیعی ( شفاف یا کدر )تولید می شود ‍. آبمیوه با غلظت طبیعی بایستی پاستوریزه شود تا کلیه موجودات ذره بینی موجود در آن که باعث تخمیر و فساد میشوند عقیم گردند .جهت از دست نرفتن کیفیت ، آبمیوه تا ۹۵ درجه سانتی گراد و تا مدت ۳۰ ثانیه در این دما نگه

داری می شود سپس سریعا سرد و تا ۵ درجه سانتی گراد خنک می شود.سپس آبمیوه در بطری ، پاکت و غیره جهت مصرف نهایی عموم بسته بندی می شود یا این آب میوه در تانک های مخصوصی در شرایط مناسب برای مدتی (تا یکسال ) نگهداری و هنگام تقا ضا بسته بندی و به بازار عرضه می گردد .

۳-۳ –۲- واحد های تولید کنسانتره آبمیوه(Concentrated Fruit juice ) :
این واحدها صرفآ در محلهایی که تولید میوه آن به حد کافی باشد احداث می شوند و هدف آنها جذب میوه به میزان حداکثر ممکن با قیمت ارزان است . این واح

د ها در فصل میوه ۲۴ ساعته کار می کنند تا کنسانتره به مقدار زیاد تولید نمایند و بعدا این کنسانتره را به واحد های بسته بندی آب میوه و دیگر صنایع غذایی در طول سال و در اقصی نقاط دنیا بفروشند . کنسانتره تولیدی ممکن است شفاف یا کدر باشد ولی عموما شفاف می با شند به علت حجم پایین و غلظت بالا براحتی قابل نگهداری ، صدور و

حمل و نقل می باشد .
۳-۳ –۳ – واحد های تولید آب میوه بازسازی شده(Reconstitu

ted juice):
از معایب عمده این واحد ها نیز می توان به قیمت تمام شده بالاتر ، وابستگی شدید قیمت تمام شده به قیمت کنسانتره آبمیوه که گاهی قیمت آن شدیدا متغیر است ، و پایین تر بودن کیفیت محصول نسبت به آب میوه با غلظت طبیعی اشاره کرد .این واحد ها فقط در محلهای مصرف آب میوه احداث می شوند .این پروسس بسیار ساده و شامل قسمت بازسازی ، پاستوریزاسیون ، هواگیری و بسته بندی می باشد .
کارخانه آبمیوه همینه در راستای اهداف خود اقدام به تولید آبمیوه بازسازی شده از کنسانتره پرتقال ، آلبالو و هلو و بسته بندی آنها در ظرف Pet شفاف می نماید .
۳-۳ – ۴ – واحد هایی که دو یا سه نوع از محصولات بالا را تولید می کنند :
جهت ترکیب مزیتها و از بین بردن معایب هر کدام از دسته بندیها ی بالا معمولآ سعی می شود واحد هایی که احداث شوند که دو یا سه نوع از محصول را تولید کنند . البته مکان احداث ، مقدار میوه در دسترس ، نیاز مصرف کننده گان ،وضعیت بازار داخلی و خارجی، میزان سرمایه گذاری ، وضع نقدینگی جهت سرمایه در گردش ، و بسیاری از عوامل دیگر در اینکه چه نوع واحدی باید احداث شود بسیار موثر است .
۴-۴(شرح فعالیت تولید نوشیدنی بدون گاز پرتقال ، هلو ،آلبالو درکارخانه همینه )
۱ خریدمواداولیه مصرفی برای تهیه آبمیوه(کنسانتره،شکر،اسیدسیتریک،اسیداسکوربیک،آب آلویتا ، امولسیون پرتغال و هلو ، اسانس آلبالو )¬

۲ بازرسی مواد اولیه¬
۳ انتقال اقلام تایید شده به انبار(کنسانتره،طعم دهنده طبیعی وپوره)¬
۴ انبار¬
۵ انتقال به سالن تولید¬
۶ انتظارمواداولیه پای کار¬
۷ بازرسی مواداولیه پای کار¬
۸ انتقال شکر به مخزن شکروتهیه شربت¬
۹ بازرسی فیلتر مخزن شربت¬
۱۱ استانداردسازی¬
۱۲ بازرسی استانداردسازی¬
۱۳ فیلتراسیون آبمیوه های شفاف توسط فیلترگزیلگور¬
۱۴ بازرسی فیلتر¬
۱۵ انتقال به مخزن ذخیره¬
۱۶ انتظارآبمیوه درمخزن ذخیره¬
۱۷ بازرسی انتظار¬
۱۸ فیلتراسیون استوتنه ای برای آبمیوه های نیمه کار¬
۱۹ بازرسی فیلتراسیون¬
۲۰ انتقال به مخزن ذخیره واحد پرکن¬
۲۱ پاستوریزاسیون¬
۲۲ بازرسی پاستوریزاتور¬
۲۳ انتقال آبمیوه ازپاستوریزاتور به فیلترها¬
۲۴ پرکنی وبسته بندی در ظروف Pet
۲۵. بازرسی پرکنی
۲۶ درب بندی
۲۷ انتقال به چاپگر¬
۲۸ چاپ ¬
۲۹ بازرسی چاپ¬
۳۰ انتقال به سردکن¬
۳۱ سرد کن¬
۳۲ بازرسی سردکن¬
۳۳ کارتن زنی¬
۳۴ بازرسی کارتن زنی¬
۳۵ انتقال به خط بسته بندی¬

۳۶ کمره زنی¬
۳۷ چینش¬
۳۸ بازرسی¬
۳۹ چسب زنی ومهرزنی¬
۴۰ بازرسی چسب ومهرزنی¬
۴۱ پالت زنی¬
۴۳ انتقال به قرنطینه¬
۴۴ قرنطینه¬
۴۵ بازرسی قرنطینه¬
۴۶ انبارش¬
۴۷ بازرسی انبارش¬
۴۸ فروش¬

Packaging: For 1 Liter: Carton/10 units
Packaging: For 250 CC: Carton/21 units.

۱-۵ فرمولاسیون نوشابه های بدون گاز پرتقال
• کنسانتره پرتغال = ۷۴ kg
• شکر = ۲۶۶ kg
• اسید سیتریک = ۳ kg
• آلویتا = ۶kg
• امولسیون پرتغال = ۰۵ kg
• آب = ۲۶۲۰ liter

۳۰۰۰ kg آبمیوه بدست می آید.

۲-۵ فرمولاسیون نوشابه های بدون گاز آلبالو

• کنسانتره آلبالو = ۷۲ kg
• شکر = ۲۶۸ kg
• اسید سیتریک = ۶ kg
• آلویتا = ۵۵kg
• اسانس آلبالو = ۳۰۰ kg
• آب = ۲۶۱۹۲ liter

۳۰۰۰ kg آبمیوه بدست می آید.

اسید اسکوربیک (ویتامین C):آنتی اکسیدانی است که به عنوان یک ماده مغذی ، پایدارکننده رنگ در آبمیوه ها و گوشتهای نمک سود شده استفاده می شود و از تشکیل نیتروز آمین ها که باعث رشد غده های سرطانی می شوند، جلوگیری می کنددر گذشته بیشتر غذاها به طور مستقیم از منابع طبیعی تولید و مصرف می شد و اغلب بدون هزینه های جانبی به دست مصرف کننده می رسید، اما امروزه برای تهیه محصولات غذایی در کارخانه های صنایع غذایی از افزودنی های شیمیایی و مواد نگهدارنده ضدمیکروبی استفاده می شود.
اگر چه مصرف کنندگان خواهان کاهش افزودنی های مواد غذایی هستند، اما متخصصان با توجه به امکان زنده ماندن و تکثیر میکروب های بیماری زا در مواد غذایی معتقدند این ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی همراه با عملیات اجرایی مناسب نقش مفیدی در تامین ایمنی مواد غذایی دارند.
از خواص ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی علاوه بر تامین ایمنی می توان بر طولانی تر شدن عمر نگهداری مواد غذایی و کاهش ضایعات اشاره کرد.
۱- ۶ هدف از کنسانتره شدن آب میوه
• کاهش تراکم میکروارگانیسم های موجود در سطح محصول
• غیر فعال کردن سیستمهای آنزیمی که باعث تخریب کیفیت محصول می شوند .
• تثبیت کردن رنگ محصول
• غلیظ کردن محصول
۲- ۶ تغلیظ و جدا سازی اسانس میوه (Evaporation & Aroma Recovery ) :
یکی از قسمت های مهم این طرح قسمت تغلیظ آن است ، عمل تغلیظ بایستی در شرایطی صورت گیرد که باعث صدمه به کیفییت آبمیوه نگردد بطوریکه اگر پس از عمل تغلیظ ، مجددا آب به کنسانتره اضافه کردیم ، آبمیوه بازسازی شدهتولیدی از لحاظ طعم ، اسانس و مواد غذایی با

آبمیوه قبل از تغلیظ یکسان باشد یا تفاوت محسوسی نداشته باشد .عمل تغلیظ با حرارت صورت می گیرد ، در جهت پایین آمدن درجه تبخیر این عمل در خلا ء صورت می گیرد .زیرا اگر تبخیر در درجه حرارت پایین تر صورت گیرد به خواص آبمیوه صدمه ای نخواهد خورد . اسانس ( Aroma ) در هنگام تغلیظ به علت نقطه جوش پایین اجزاء آن تبخیر و به بیرون سیستم خواهد رفت ، اما سیستمی ابداع شده است که این اسانس اولیه خود را داشته باشد . برای این منظور بخارات اولیه حاصل از تبخیر اولیه به یک برج تقطیر جز به جز انتقال و در آنجا اسانس جدا و مایع می گ

ردد.
۳-۶ سرد کردن کنسانتره :
برای اینکه باکتری ها در کنسانتره رشد ننمایند لازم است که بلافاصله پس از تغلیظ کنسانتره تا ۲۰ درجه سانتی گراد خنک شود . این عمل معمولاتوسط یک مبدل حرارتی لوله ای یا صفحه ای

صورت می گرد و بعد از سرد شدن کنسانتره به داخل تانک های ذخیره در سردخانه پمپاژ می شود .

۴-۶ بسته بندی
بسته بندی انواع کنسانتره عموما در بشکه های پلاستیک یا استیل با لفاف نایلونی یا لفاف های آلومینیومی چند لایه می گیرد.
۵-۶ فرایند تولید کنسانتره آلبالو و پرتغال

عیارسنجی وتوزین(افت وزنی)

ذخیره سازی

شستشووجداسازی میوه

دم گیر(آلبالو)

خردکن وخوشه گیر

گرم کن

پرس(آبگیری)

آروماگیری وتغلیظ اولیه

فیلتراسیون

تغلیظ

پاستوریزاسیون

سردخانه(پرکردن بشکه وبسته بندی)
۶- ۶ عیارسنجی وتوزین:
دراین مرحله،با نمونه گیری از میوه وتعیین بریکس آن به وسیله رفراکتومتر دستی میزان قندمیوه اندازه گیری شده وبراساس درصدآن،قیمت گذاری وسپس توزین ودرنهایت خریداری می شود.
۷- ۶ ذخیره سازی:
معمولا”میوه درجعبه های چوبی ویا به وسیله پالت باکس حمل می شود.فضاوظرفیت خط تحویل می بایست به نحوی باشد که براحتی بتوان درحد۴۸تا۲۴ ساعت،تولید راذخیره سازی نمود،واین امر باید طوری انجام پذیرد که تداوم خط تولید اطمینان بخش باشد.بدین منظور معمولا”سیلوهایی بابدنه سیمانی ویاازجنس استنلس استیل استفاده می شود.
۸- ۶شستشو وجداسازی میوه:
آلبالو درصورت لزوم درسیلوها تخلیه وسپس وارد نواربازرسی می شوند.دراین مرحله،میوه های معیوب بوسیله کارگران جدا شده وسایر میوه ها وارد حوضچه ونوار بالابر انتقال دهنده می شوندوپس از شستشوی اولیه وارد خردکن می شوند.
۹- ۶ خردکن وخوشه گیر:
دراین مرحله،کارجداسازی دانه از خوش

ه راانجام داده وهمچنین باعبور میوه ها ازمیان دوغلطک توپی آنها راله می کنند.سپس میوه های له شده توسط یک منوپمپ وارد مش هیتر می شوند.

۱۰-۶ گرم کن:
میوه ازخردشدن،ازاین دستگاه عبور کرده وتادمای۸۴-۶۰درجه سلسیوس حرارت می بیند.دراین مرحله عمل آنزیم کشی درمیوه ها انجام میمهم بوده وموجب تثبیت رنگ آلبالو می شود
۱۱- ۶ پرس (آبگیری):
دراین مرحله،عمل آبگیری از میوه های خردشده انجام می شود.به منظور افزایش راندمان آبدهی وهمچنین تسهیل آبگیری،پیش از این مرحله،آنزیم مش افزوده می شود.این آنزیم دیواره ساختمان سلول راسست می کند.پس ازآبگیری،تفاله حاصله به داخل سیلوی مخصوص ریخته وتوسط نوار تفاله به بیرون هدایت می شود.سپس بوسیله کامیون ها بارگیری وبه خارج کارخانه جهت تغذیه خوراک دام انتقال می یابد.آبمیوه بوسیله یک منوپمپ سانتریفوژ،ازهمزن جلوی پرس به تانکهای ذخیره قبل از پاستوریزاتور،انتقال یافته وبرای مراحل بعدی آماده می شود.
۱۲-۶آروماگیری(جمع آوری اسانس میوه)وتغلیظ اولیه:
آبمیوه خام خروجی به منظور جداسازی اسانس که طی مراحل بعدی فرایند براثر افزایش دما می شکند،وهمچنین تغلیظ اولیه،به دستگاه آروماگیری هدایت می گردد.به کمک حرارت حدود۶۰-۵۵درجه سلسیوس،اسانس جدا می شود.اسانس خروجی از دستگاه دربشکه های پلی اتیلنی جمع آوری وبه سردخانه منتقل می شود.آبمیوه نیز به مخازن شفاف سازی انتقال می یابد.
۱۳-۶ شفاف سازی:
آبمیوه به علت دارابودن موادگوشتی پکتین ونشاسته،کدراست.به منظورشفاف سازی محصول،موادفوق بایدازآبمیوه جداشود.دراولین مرحله،آنزیمهابه آبمیوه اضافه شده وپس ازسپری شدن مدت زمانلازم،ژلاتین،بنتونیت وسیلیکاسول افزوده می شود.طی این مرحله،موادگوشتی .همچنین مولکولهای حاصل ازشکستن پکتین که جذب ژلاتین شده اند،ته نشین شده ودرقسمت پایین مخزن جمع می شوند.دراینجاذکرایننکته ضرورت داردکه طعم قابض میوه ها،به خصوص انگوربه دلیل وجود تانن می باشد.برای حذف تانن،ازژلاتین استفاده می شود.اگرمیزان ژلاتین درآبمیوه بیش از حدمجاز باشد،کدورت ثانوی ایجاد می کند.برای جلوگیری از این عمل همراه ژلاتین از بلنکاست استفاده می شود.برای حصول بهترین نتیجه بهتر است ابتدهبلنکاست وسپس،ژلاتین اضافه می شود.
۱۴-۶ فیلتراسیون:
آبمیوه شفاف فوقانی مخزن،برای حصول شفافیت قابل قبول،ابتداازدستگاه فیلتر گزیل کوروسپس ازفیلتر کاغذی عبور داده می شود.همزمان دربخش گوشتی ته نش

ین شده درمخزن نیز،پس از جداسازی مواد گوشتی وآبمیوه بوسیله فیلتر خلاءوسپس عبورازفیلترهای گزیل کوروکاغذی،آبمیوه شفاف بدست می آید.
۱۵-۶ تغلیظ:
آبمیوه شفاف،ازتانک ذخیره وارد بالانس تانک تغلیظ شده وسپسس وارد اوپراتورهای تغلیظ می شود.تغلیظ در۳ مرحله وتحت خلاءانجام می گیرد.مرحله اول دارای کمترین خلاء(حدود ۵۰ سانتیمترجیوه)وبیشترین درجه حرارت( ۸۵ درجه سلسیوس)می باشد.دراین قسمت،بریکس آبمیوه به۲۰-۱۷ می رسد.درمرحله دوم،درجه حرارت۶۵درجه سلسیوس،خلاءدود۶۰ سانتیمترجیوه وبریکس حدود۴۵-۳۵ درجه می باشد.درمرحله سوم،درجه حرارت به ۵۰ درجه سلسیوس وخلاءبه بیشترین مقداریعنی حدود ۷۵ سانتیمترجیوه وبریکس نهایی به ۷۰-۶۵ می رسد.خلاءموردنیاز توسط پمپ خلاءوبرج کندانس،تامین می شود.مدت زمان تغلیظ (سه مرحله)حدود ۱۵-۱۰ دقیقه می باشد.
۱۶-۶ پاستوریزاسیون:
آبمیوه غیرشفاف،ازبافرتانک ها(تانک های ذخیره)واردسیستم پاستوریزاسیون شده ودرحداقل زمان به درجه حرارت ۸۵-۸۰ درجه سلسیوس می رسد.پس از این مرحله،کنسانتره دربشکه های پلی اتیلنی به وزن خالص۲۹۰ کیلوگرم پرشده وبه سردخانه انتقال می یابد.درتولید کنسانتره انگور،آب انگورتنها مرحله تغلیظ را گذرانده وبه صورت نیمه کنسانتره با بریکس ۲۲-۲۰ به مدت ده روز درسردخانه بالای صفر،(۴ درجه سلسیوس)درمخازن استنلس استیل نگه داری می شود.طی این مدت،بی تارتارات،رسوب می کند.سپس محصول از فیلتر پرس وسپراتور سانتریفوژی عبور داده می شود.نیمه کنسانتره انگور کاملا”شفاف،مجدادا”تغلیظ می گرددتابریکس آن به ۶۵ برسد،سپس توسط پاستوریزاتورصفحه ای تاصفر درجه سلسیوس سردوجهت ذخیره ویافروش به سردخانه انتقال می یابد.در حال حاضر،سیستم جدید آرگول گیری(بی تارتارات گیری)حداقل در دو ساعت انجام می شود.در این سیستم،دو دستگاه شیت فیلترویک فیلتر سانتریفوژی قرار دارد که عمل آرگول گیری در خط تولید راانجام می دهند.بسته بندی کنسانتره آلبالو معمولا به روش Aseptic انجام میگرد یا کنسانتره در بشکه های فلزی با لفاف پلی اتیلنی به صورت منجمد ، نگهداری و حمل خواهد شد .

۱-۷ آزمایش میکروبی و شیمیایی
۱-۷-۱ آزمایشات میکروبی:
ویژگی های میکروبیولوژی وتعیین شرایط بهداشتی فرآورده های میوه ای که منحصرا”بااستفاده از روشهای فیزیکی نگهداری می شوند:
کنترل میکروبی یک فرآورده به منظور حفظ کیفیت،جلوگیری ازفساد ودرموارد

ی حفظ سلامت مصرف کننده ضروری است.مخمرها بیش از هرمیکروارگانیسم دیگری می توانند سبب فساد وبوی ترشیدگی این فرآورده ها شوندکه باتجربه اسیدهای آلی وتخمیر موادقندی باتولید استالدئید،الکل،مواد دیگرباعث ایجاد طعم غیرطبیعی درفرآورده می شوند.رشدکپکی به علت پایین بودقابلیت اکسیداسیون واحیای این فرآورده محدود است مگراینکه بسته بندی محصول آسیب ببیندبعلاوه رشد کپکها ممکن است باتولیدمایکوتوکسین ها همراه باشدکه این سموم دراثر فرآیندحرارتی نیزازبین نخواهد رفت.باکتریهای استیک ولاکتیک مهمترین عوامل فساد باکتریایی این فرآورده هستندکه باتخمیر مواد قندی ایجادطعم سرکه،لاکتیکی والکلی درمحصول می کنندودرمواردی نیز سبب کدورت فرآورده می شوند.

۱-۳ تا ۴ شیشه دربسته مخصوص کشت راکه به هرکدام ۹ میلی لیتر سرم رینگر ریخته شده ودرب آن را بسته وهمراه بامحیطهای کشت دراتوکلاو استریل می کنیم.
۲-بعدازاستریل کردن محیط وپلیتها وچیدن آنها روی میز ونوشتن مشخصات نمونه آماده کشت می شود.
۳-۱ گرم کنسانتره راوزن کرده ودر شیشه دربسته اولی ریخته وباآن مخلوط می کنیم رقت ۱/۰ تهیه می شود(درمجاورت آتش).
۴-۱میلی لیتر ازشیشه اولی برداشته ودرشیشه دوم ریخته ومخلوط می کنیم رقت ۰۱/۰ تهیه می شود.
۵-۱میلی لیتر ازشیشه دوم برداشته ودرشیشه سوم ریخته ورقت ۰۰۱/۰ تهیه می شود.
۶-۱میلی لیتر ازهرکدام ازشیشه ها(سرشیشه)برداشته ودرداخل پلیتها ریخته وروی آنها به مقدار ۱۰ میلی لیتر محیط کشت اضافه می کنیم OSA-YGC-PCA: محیط کشت های مربوطه
۷-صبرمی کنیم تاپلیت ها ببندد.
۸-پلیتهارادرداخل انکوباتوربه مدت ۳ روز دردمای ۳۷ درجه قرار می دهیم.

۱-۷-۲ آزمایشات شیمیایی:
۱ PH-
۲. -بریکس
۳ -اسیدیته
۴ -اندیس فرمالین
۵ -خاکستر
۶ -اندازه گیری کدورت
۷ -آزمایش میکروارگانیسم های موجود در محصول
۸ -اندازه گیری قند محصول
۹ -اندازه گیری وزن محصول
۱۰ -اندازه گیری کلرموجوددرآب مصرفی
۱۱ -اندازه گیری پ هاش آب بااستفاده از محلول
۱- ۸ توضیحات:
۱- ۸-۱ PHدستگاه پ هاش متر رابامحلول تامپون پ هاش=۴و۷ تنظ

یم نموده،سپس مقداری از نمونه صاف شده،درموردکنسانتره رقیق شده وصاف شده رادریک بشر۱۰۰ میلی لیتر ریخته وتوسط پ هاش متر،پ هاش آن را تعیین می نماییم.به وسیله پیکنومتر یادانیته متر جرم حجمی آبمیوه رااندازه گیری می کنیم.به این صورت که مقدار مشخصی از آبمیوه راداخل استوانه مندرج(مزور)ریخته،بطوریکه پیکنومتر بتوانددرآن شناورشودسپس بادماسنج دمارااندازه گرفته ودمای موردآزمایش ۲۰درجه سلسیوس می باشد.اگردمابیشتراز۲۰ باشدبه ازاء هرافزایش دما۲/۰+ اضافه وبه ازاءهرکاهش دمااز۲۰،۲/۰- کم می

شود.بعداز تامین دما وعددپیکنومتربااستفاده از جداول،جرم حجمی آبمیوه خوانده می شود
نکته مهم: PH های محلول برای برخی از آبمیوه ها به قرار زیر می باشد :
آب پرتقال ۳۵-۲

۲ – ۸-۱ بریکس:موادجامدمحلول درآب(رفراکتومتری)
چندقطره ازمحلول صاف شده ودر موردکنسانتره رقیق شده را روی منشور رفراکتومتر(که برحسب ساکاروز درجه بندی شده است)قرار داده وآن را کاملا”یکنواخت پخش می کنیم وغلظت رادر۲۰ درجه سانتیگراد م خوانیم.
نتیجه برحسب گرم درصد گرم ساکاروز درجه بریکس بیان می شود.دستگاه رفراکتومتر به سه صورت می باشد:
۱-رفراکتومتردستی
۲-رفراکتومتررومیزی
۳-رفراکتومتردیجیتالی
۲-۸ -۱-۱-رفراکتومتر دستی:
دررفراکتومتردستی ابتدامقداری ماده موردنظرراروی محل مخصوص رفراکتومتر میریزیم وسپس درب آن رامی بندیم سپس ازمحل چشمی رفراکتومتر نگاه کرده ومحل تلاقی نقاط سفیدوسیاه رامشخص کرده وعددبدست آمده ،بریکس ماده موردنظر خواهدبودکه دراین روش بریکس بدست آمده زیاددقیق نیست.برای رفع این مشکل دستگاه دیجیتالی رفراکتومتربرای اندازه گیری دقیق بریکس مواد ساخته شده است.
۳-۸ – ۱- ۲-رفراکتومتردیجیتالی:
درابتدامقداری ماده موردنظررادرمحل مخصوص دستگاه می ریزیم سپس درب دستگاه رابسته ومدتی صبرمی کنیم تادمای موردنظر به دمای ۲۰ درجه برسدودراین دما ثابت بماند سپس دکمه استارت رازده تادستگاه ،بریکس ماده موردنظررانشان دهد.
توجه(۱):بریکس آبمیوه تولیدشده نبایدکمترابیشتر از۱۱باشد زیرا اگرکمتر از ۱۱باشد قابل قبول اداره استاندارد نخواهد بود.به همین دلیل دراین کارخانه بیشتربریکس آبمیوه مابین ۱۲-۱۱ درنظرگرفته می شود.
توجه(۲):بایدتوجه داشت که بعداز اندازه گیری بریکس ماده موردنظرباید مکان جاگذاری ماده دردستگاه راخوب تمیز کرد.انتره،نکتار،پوره رابه همان گونه ای که هستند درداخل دستگاه بریزیم وبرای نشان دادن بریکس آنها هیچ چیزی اضافه نکنیم.
توجه(۴):درنوشابه های گازدار بیشتربایددارای بریکس حداقل ۱۱باشددرنکتار بریکس بایدحداقل ۱۳ باشد.
۳-۸-ا سیدیته(اسیدیته قابل تیتراسیون):
مقدار ۵ سی سی ازنمونه صاف شده ودرمورد کنسانتره رقیق شده را باپیپت در یک ارلن ریخته وباسود ۱/۰ نرمال درمقابل بلو دو متیلن یا فنل فتالئین تا ایجاد رنگ صورتی پایدار درفنل نتالئین ورنگ آبی پایداردر بلو دو متیلن تیتر می کنیم وآن را به ۱/۸ می رسانیم.نتیجه رابرحسب اسید عمده در صدگرم نمونه بیان می کنیم.
یک میلی لیتر سود۱/۰ نرمال معادل ۰۰۶۴/۰ گرم اسید سیتریک است.
یک میلی لیتر سود۱/۰ نرمال معادل ۰۰۶۷/۰ گرم اسید مالیک است.
یک میلی لیتر سود ۱/۰ نرمال معادل ۰۰۷۵/۰ گرم اسید تارتریک است.
اسیدیته برای بیشترآبمیوه هابرحسب اسیدسیتریک است.اسیدتارتاریک برای انگور سفیدوسیاه به کار میرود.اسیدمالیک برای سیب وآلبالو به کار می رود.
۳-۱دراین قسمت بامواردی ازاسیدیته استانداردبرای میوه ها آشنا می شویم:
۱-پرتغال (۱- ۰۵ ) در دمای ۴۰ درجه فارنهایت shelf life تا ۳۰ روز
۲-آلبالو (۵/۰-۲/)۰
۴- ۸-اندیس فرمالین(فرمل تیتراسیون):
۲۵ میلی لیتر ازآب میوه ویا معادل آن کنسانتره را به یک بشرمنتقل می کنیم وروی بهم زن مغناطیسی گذاشته در حال بهم زدن نمونه رابه وسیله هیدراکسیدسدیم تا پ هاش ۱/۸ خنثی می کنیم.۱۰ میلی لیتر محلول فرمالدئید رادرحال بهم زدن اضافه می کنیم،بعدازتقریبا”یک دقیقه با محلول سود ۱/۰ نرمال تارسیدن به پ هاش ۱/۸ تیتر می کنیم وبهحجم هیدراکسید بکار رفته رایادداشت می نماییم.
نکته مهم:تعیین اندیس فرمالین سیب،انگور،پرتغال،آلبالو به علت تقلبات مهم می باشد.
دراین قسمت،مواردی ازفرمالین های استاندارد برای میوه های مختلف آشنامی شویم:
۱-پرتغال- حداقل:۵/۲
۴-آلبالو- حداقل:۹/۰
۵-۸- خاکستر:
ابتدا کپسول چینی به ظرفیت ۵۰سانتیمتر مکعب راکوره گذاری می کنیم تاکامللا”خشک شود سپس دردسیکاتور قرارمی دهیم تاسرد

شده سپس توزین می کنیم ومقدار آن را یادداشت می نمائیم.مقدارمناسب نمونه(۲۵گرم آبمیوه،۱۰گرم نکتار،۵گرم کنسانتره)رادرکپسول چینی که قبلا”توزین شده است می ریزیم ودر روی حمام آب گرم وبا آون ۱۰۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا آب از بین برود.چندقطره روغن زیتون خالص به آن افزوده به آهستگی درروی شعله می سوزانیم تاموقعی که دود نکند.کپسول رادر کوره ۵۲۵درجه سانتیگراد میگذاریم تازمانی که خاکستر سفیدرنگ بدست آیدپس از سرد شدن باکمی آب مقطر خاکستر رامرطوب می کنیم وابتدا درروی حم

ام آب گرم سپس اجاق برقی خشک کرده ودرکوره ۵۲۵ درجه سانتیگراد تاوزن ثابت می سوزانیم.اختلاف دوتوزین مقدار خاکستر درنمونه توزین شده می باشد.مقدارخاکستر رادر صد گرم نمونه بیان می کنیم.
۶- -۸فلزات کم مقدار:
۵ گرم آب میوه یامعادل آن نکتار میوه ویاکنسانتره رادر یک کپسول چینی که قبلا”توزین شده است وزن نموده پس ازتبخیر درروی حمام آب گرم ابتدا مستقیما”می سوزانیم وسپس طبق روش خاکستر در کوره ۵۵۰ درجه سانتیگراد خاکستر می نمائیم.پس از توزین،خاکستر حاصله رادراسید نیتریک رقیق ۱ به ۱۰ حل کرده وبه یک بالن مدرج ۱۰۰ میلی لیتر منتقل می کنیم.وبا آب به حجم می رسانیم ومخلوط می کنیم.نمونه رامستقیم درداخل بالن توسط دستگاه اسپکتروفتومتر جذب اتمی می خوانیم سپس با استفاده از منحنی های استاندارد میزان فلزات،ارسنیک،مس،آهن،روی،سرب وقلع موجود درنمونه رابرحسب میلی گرم درصدگرم نمونه بیان می کنیم.
هدف:
هدف از این اندازه گیری،اندازه گیری موادمعدنی موجود درماده است زیرا دراثر حرارت زیاد موادآلی موجود درماده ازبین رفته وفقط موادمعدنی باقی می ماند.
۷- ۸- اندازه گیری کلر موجود دراب مصرفی:
این اندازه گیری به وسیله محلول خاص انجام می شود.برای اندازه گیری کلرآب مصرفی باید مواردزیر را به ترتیب انجام دهیم:
۱-۱۰ سی سی از آب موردآزمایش برداشته ودرظرف موردآزمایش می ریزیم.
۲-۵ قطره ازمحلول شماره ۵ رابه آن اضافه کرده وآن راخوب بهم می زنیم وبه مدت ۲ دقیقه ظرف آزمایش رامخلوط می کنیم.
۳-درصورتی که رنگ زرد ظاهر نشدآب فاقدکلراست.
۴-درصورتی که رنگ زرد ظاهر شود آن رادرلوله خالی استاندارد کلر ریخته وپس ازمقایسه بامحلولهای مرجع مقدار کلر موجود درآب را برحسب میلی گرم درلیتر بدست می آوریم.
۸-۸-تست الکل :
به منظور تعیین میزان تجزیه پکتین موجود در آبمیوه به روش آنزیمی ، اجرا می گردد . اساس آزمون اگر تعداد واحدهای اسید گاکترونیک تشکیل دهنده مولکول بیش از ۱۰ واحد باشد در محیط آبکی با ۵۰ اتیل الکل ژل تشکیل داده و فلون مشاهده می شود .
روش کار :۵ ml از آبمیوه را به یک لوله آزمایش منتقل کرده روی آن :۵ ml اتیل الکل ۹۶ % افزوده می شود . دهانه لوله آزمایش را با انگشت شست بسته و محتوای لوله با ۳ با ر حرکت معکوس به خوبی هم زده می شود .اگر پکتین توسط آنزیم به طور کامل تجزیه نشده باشد . بعد از چند دقیقه فلوک تشکیل می شود .اکثرا در داخل فلوک حباب های ریز هوا وجود دارد .با افزایش میزان تجزیه پکتین ضخامت لایه کاهش می یابد . اگر مقدار پکتین تجزیه نشده خیکی کم باشد در جداره لوله ذراتی به اندازه دانه بلغور تشکیل می شو

د .در صورت تشکیل فلوک نتیجه تست الکل مثبت و در غیر این صورت منفی خواهد بود .با افزودن الکل ، Pr، نشاسته و سایر ترکیبات پلیمر موجود در آب میوه نیز فلوک تشکیل می دهند ولی در این حالت رسوب در قسمت تحتانی ته نشین می شوند .

۱-۹آزمایشات میکروبی آبمیوه :
۱-۹-۱- محیط کشت SDA ( Sabuaud Dextrose agar )
این محیط کشت برای شناسایی وجود کپک و مخمر در آبمیوه استفاده می شود . برای تهیه این محیط کشت که به صورت پودری در ظروف بسته  بایست agar پودر را در ۱ لیتر آب مقطر حل کرده بنابر این برای تهیه ۱۰۰ ccمحیط کشت ۶/۶ gr پودر را در یک ارلن مایر ریخته آن را به حجم ۱۰۰ می رسانیم . در ارلن مایر را به وسیله پنبه و فویل آ لومینیومی کاملا می پوشانیم و روی هیتر قرار می دهیم تا بجوشد باید مراقب بود که محیط کشت در حین جوشیدن سرازیر نشود . سپس محیط ها را در اتوکلاو با دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ min قرار می دهیم .اگر قرار باشد محیط ها را در روزهای بعد زمان استفاده آن را حرارت میدهیم تا آگار آن ذوب شود ، محیط ها را از اتوکلاو خارج کرده از هر یک از انها یک نمونه شاهد یعنی بدون وجود نمونه در نظر می گیریم .پلیت های استریل شده را هر کدام ۱ ml ا از نمونه مورد آزمایش میریزیم و رویشان از محیط کشت های تهیه شده می ریزیم . به طوری که ضخامت آن حدود ۲ میلی متر باشد . سپس با حرکت چرخشی ( به صورت ۸ انگلیسی آن را کاملا پخش کرده و کد مهر شده و نوع محیط کشت ) سپس پلیت ها را به صورت وارونی برداشته و در انکوباتور با درجه حرارت ۲۷ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت قرار می دهیم .
۱-۹-۲- محیط کشت OSA ( orange serum agar ):
از این محیط کشت برای شناسایی میکرو ارگانیسم های بی هوازی استفاده می شود . مقدار استاندارد مصرفی از این محیط نیز طیق دستور سازنده آن به صورت ۵/۴۵ gr در یک لیتر آب می باشد لذا برای تهیه ۱۰۰ cc محیط کشت مقدار ۵/۴۵ gr از پودر را ۱۰۰ cc آب حل کرده و بقیه مراحل شامل حرارت دادن ، اتوکلاو گذاری و کشت در پلیت ها همانند روش قبلی است . این محیط را پس از بسته شدن آگار آن در انکوباتور با دمای ۳۷ درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت قرار می دهیم و پس از طی مدت نتایج را بررسی می کنیم .
نگهداری ظروف حاوی محیط های کشت اعم از بطری ها ، لوله ها و ظروف پتری باید نشانه گذاری شوند . نشانه گذاری باید شامل چزئیات زیر باشند :
۱ نام محیط کشت
۲ تاربخ تهیه و یا تاریخ انقضا ء مصرف
۳ ذوب کردن محیط های کشت .
به وسیله قرار دادن در حمام آب جوش یا هر وسیله با کارایی مشابه می توان محیط را ذوب نموده باید از حرارت دهی زیاد پرهیز کرد و محیط بلافاصله پس از ذوب شدن باید از حرارت جوش خارج گردد . در مورد محیط های حساس به حرارت ، مدت زمان ذوب شدن باید کمتر باشد . باید از سرریز شدن محیط ها در هنگام حرارت نیز جلوگیر

ی نمود .
توزیع محیط کشت در ظروف پتری :
برای تهیه محیط کشت در ظروف پتری ریخته می شود . که ضخامت آن حداقل به ۲ میلی لیتر برسد .
۱-۱۰-قیمت تمام شده کنسانتره آب آلبالو در بسته بندی در بشکه

۶۹۴۰۳۸+۱۰۴۰۶۶ سهم هزینه مشترک + هزینه مواد اولیه
مقدار تولید
که معادل ۳۶۴ مارک می باشد .

۲-۱۰ -قیمت تمام شده آب پرتقال بازسازی شده در بسته بندی
سهم هزینه مشترک + هزینه مواد اولیه
مقدار تولید

جدول ۱- استاندارهای نوشابه میوه ای (بدون گاز )
عدد فرمالین
% m l اسیدیته کل گرم
% m l PH نوع نوشابه میوه ای
کمینه حداقل ۵/۲ ۵/. – ۱۲/. ۳/۵ – ۲ پرتقال ۱
کمینه حداقل ۲ ۵/. –۲/. ۰/۳ – ۸/۲ آلبالو ۲

۱-۱۱ -بسته بندی نوشابه های میوه ای (‌بدون گاز)
نوشابه های میوه ای (‌بدون گاز ) باید در ظروف تمیز و نفوذ ناپذیر شیشه ای طبق استاندارد شماره ۱۴۰۹ و ظروف فلزی مطابق با استاندارد شماره ۱۹۲۶ ( استاندارد ظروف فلزی برای بسته بندی آب میوه )کیسه های پلاستیکی (پاکت تو خالی)
با لایه آلومینیوم برای بسته بندی آب میوه ها استاندارد شماره ۳۱۹۱ و ظروف پاکتی ( بسته های چند لایه مقوایی با لایه آلومینیوم برای مواد خوراکی )بسته بندی شود .
مواردی الزامیکه بایستی به روی چاب ظروف آبمیوه باشد
ذکر حداقل آبمیوه محتوی بر حسب درصد در نوشابه های میوه ای ساده و مخلوط الزامی است .
۱- حجم خالص بر حسب سیستم تحریک
۲- نام و نشانی کامل تولید کننده
۳- شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش
۴- شماره سری ساخت
۵- تاریخ انقضا ء مصرف (روز ، ماه ، سال )
۶-شرایط نگه داری ( در صورت لزوم )
۷- عبارت تولید ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.