مقاله در مورد پاسخ به برخی از پرسشهای جوجه کشی با استفاده از تحقیقات


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد پاسخ به برخی از پرسشهای جوجه کشی با استفاده از تحقیقات دارای ۸۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد پاسخ به برخی از پرسشهای جوجه کشی با استفاده از تحقیقات  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد پاسخ به برخی از پرسشهای جوجه کشی با استفاده از تحقیقات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد پاسخ به برخی از پرسشهای جوجه کشی با استفاده از تحقیقات :

پاسخ به برخی از پرسشهای جوجه کشی با استفاده از تحقیقات

مقدمه : همیشه در ذهن کارکنان و مدیران جوجه کشی سوالاتی مطرح می شود و همواره یک علاقه مندی در مورد داشتن جواب آنها وجود دارد فلذا سعی گردید تعدادی از سوالات را با استفاده از تحقیقات محققان جواب داد که این مقاله به این صورت به خوانندگان محترم نشریه و دست اندرکاران صنعت طیور تقدیم می شود .
سوال اول : طول بدن جوجه چه تاثیری در عملکرد جوجه ها دارد ؟
در سالهای اخیر تاکید زیادی بر اندازه گیری طول بدن جوجه در جوجه کشی ها می شود . به طوریکه شرکت hatch tech ملاک ارزیابی کیفی خود را بر اندازه گیری طول بدن جوجه (chick Length یا chick size) گذاشته است .

تحقیقات نشان می دهد که یک همبستگی مثبت بین طول بدن جوجه در زمان هچ و عملکرد جوجه ها در ۶ هفتگی وجود دارد .
همچنین هر چه طول بدن جوجه زیادتر باشد نشانگر استفاده بهتر از محتویات تخم مرغ توسط جنین و توفیق بهتر فراید انکوباسیون بوده است .
در صورتی که ملاک سنجش وزن جوجه در نظر گرفته شود بین دو قطعه جوجه هم وزن که هر دو ۴۵ گرم بوده و جوجه اول شامل ۳۵ گرم وزن واقعی + ۱۰ گرم بقایای کیسه زرده و جوجه دوم به صورت ۴۲ گرم وزن واقعی + ۳ گرم بقایای کیسه زرده باشد تفاوتی وجود نخواهد داشت. زرده حاوی آنتی بادی های مادری بوده که به راحتی به جنین منتقل می شود و هر چه جذب زرده بیشتر و بقایای زرده کمتر باشد سیستم ایمنی توسعه بهتری خواهد داشت . به عبارت دیگر جوجه های بلند تر از نظر توسعه اندام ها به ویژه اندامهایی همانند قلب ، کبد و طحال نسبت به جوجه های کوچکتر وضعیت بهتری داشته ولی بین جوجه های بزرگ و متوسط تفاوت چندانی دیده نمی شود .
طول روده – سانتی متر بورس – گرم طحال – گرم کبد – گرم قلب – گرم (cm) طول بدن جوجه عنوان
۵۶/۹۲ ۳۰/۰ ۱۴۹/۰ ۷۸/۷ ۴۹/۱ ۲/۲۰ جوجه بزرگ
۳۱/۹۲ ۲۸/۰ ۱۲۲/۰ ۷۱/۷ ۴۳/۱ ۶/۱۹ جوجه متوسط
۸۵/۸۸ ۲۶/۰ ۱۲۰/۰ ۵۱/۶ ۲۵/۱ ۶/۱۸ جوجه کوچک
خیر خیر بلی بلی بلی بلی تفاوت معنی دار
Roos moleaar , reijrink.hatch tech

همچنین در جوجه های بزرگتر توسعه بهتر کیسه آمینیون ، در صورت تزریق واکسن in-ovo توزیع واکسن بهتر صورت می گیرد . در حالی که در جوجه های کوچک به علت توسعه کمتر کیسه آمینیون بخشی از توزیع واکسن توسط کیسه آلانتوئیک صورت گرفته که این مسئله سبب کاهش اثر واکسیناسیون می شود (۱) .

یک تخم مرغ ۶۰ گرمی نطفه دار قادر به تولید جوجه ای با وزن ۴/۴۱ گرم و طول بدن ۹/۲۱ سانتی متر وبا نسبت وزنی ۶۹ درصد می باشد . هر چه طول جوجه (chick Length) بیشتر می شود وزن زمان کشتار جوجه ها زیاد می شود .
شرایط انکوباسیون تاثیر بسیار زیادی روی طول بدن جوجه دارد . به عنوان مثال حرارت بالای —– و حرارت بالای هچه سبب می شود که قلب جوجه ها کوچکتر ش

ده و جوجه ها با حداقل میزان کیسه زرده به همراهشان خواهد بود (۲) .
سوال دوم : آیا گازدهی هچه یا بخار فرمالدئید بر روی بافت پوششی جوجه ها تاثیر می گذارد ؟
در طول چهل سال گذشته ترکیب فرمالین و پر منگنات پتاسیم و تولید گاز فرمالدئید بهترین ماده ضد عفونی بوده که این گاز برای انسان بسیار خطرناک است . یکی از موارد نگرانی استفاده از فرمالدئید بعد از نوک زدن به پوسته (pipping) می باشد . زیرا که آسیب سیستم تنفسی سبب افزایش حساسیت طیور به بیماریهای تنفسی در روز اول زندگی می شود .
گاز گذاری با فرمالدئید از زمان شروع نوک زدن جوجه ها به پوسته آغاز شده و این کار ۳۰ ساعت به طول می کشد .
در این مقطع رطوبت بسیار بالا می باشد . فرمالدئید و آمونیاک بسیار قابل حل در آب هستند .
دلیل گاز دهی جوجه ها بعد از نوک زدن به پوسته کاهش میزان الودگی های موجود در محیط هچه می باشد . زیرا که باکتریهای همانند ——– ، ——- ، ——، قارچ —– و در موارد اندکی مایکو پلاسمای طیور وجود دارد .
توصیه شده است که سطح فرمالدئید در هچه بین ۲۰-۸۰ ppm باشد و به ازای هر متر مکعب از ۶۰ سی سی فرمالدئید ۴۰ درصد از بخار فرمالدئید استفاده می شود . در یک آزمایش مشخص گردید که از بخار فرمالدئید در سه روز آخر انکوباسیون برای جنین ها استفاده شده که سطح فرمالدئید ۱۳۰ ppm می باشد . بررسی وضعیت و تغییرات موفولوژیک نای جوجه ها تا ۵ روز بعد از هچ نشان داد که این مساله سبب کاهش تحرک مژک های نای و از دست دادن حساسیت می شود که نتیجه آن افزایش زیاد موکوس در روز ۵ بعد از انکوباسیون شده که حتی این موکوس در روی بافت اپی تلیوم براحتی قابل مشاهده خواهد بود (۳) .
سوال سوم : آیا جایگزینی برای فرمالدئید در هچه وجود دارد ؟
هیدروژن پر اکسید و گلو تارآلدئید از جایگزین های خوب بوده که خاصیت ضد میکروبی داشته و کمترین تاثیر روی بافت تنفس داشته و زنده مانی جوجه ها عملکرد بعد از هچ تحت تاثیر قرار نگرفته و برای انسان نیز بی ضرر می باشند .
در انکوباتورهای چیک مستر از محلول هیدروژن پر اکسید به میزان یک لیتر در هر ساعت و ۴۸ ساعت قبل از تخلیه جوجه ها استفاده می شود اندازه ذرات در حالت ——– بایستی در دامنه ۱ تا ۱۰۰ میکرون باشد .
پر اکسید هیدروژن (H2o2) سبب کاهش آلودگی هچه شده بدون اینکه تاثیری روی درصد هچ بگذارد . هر چند که خسارات هیدروژن پر اکسید بر روی بافت نای بسیار بیشتر از

فرمالدئید است .
هر چند که بخار فرمالدئید علاوه بر ضد عفونی سبب زردتر شدن رنگ جوجه ها می شود ولی هیدروژن پر اکسید که به صورت ——– استفاده می شود سبب می گردد که پرها و پرزهای جوجه سفید بماند (۳) .
سوال چهارم : تخم مرغهای سویه Ross و ‍Cobb چه تفاوتی دارند ؟
تخم مرغهای نژاد راس در ۲۹ هفتگی نسبت به نژاد کاب سنگین تر و دارای وزن مخصوص بیشتری هستند . همچنین درصد وزن پوسته در راس ۳۰۸ و درصد وزن زرده (yolk weight) کمتر از کاب می باشند .
در تخم مرغهای کوچک وزن مخصوص و درصد وزن زرده نسبت به تخم مرغهای بزرگ و متوسط بیشتر است . نطفه داری و درصد هچ تخم مرغهای راس بیشتر بوده ولی تخم مرغهای کاب دارای افت وزن بیشتری تا زمان ترانسفر هستند .
لازم بذکر است تخم مرغهای متوسط دارای باروی بیشتر و تخم های درشت دارای تلفات پایانی بیشتری هستند .
میزان جوجه حذفی (cull chicks) در تخم مرغهای بزرگ نژاد کاب بیشتر از نژاد راس در زمان هچ می باشد . با وجود سنگین تر بودن جوجه های حاصله از تخم مرغهای درشت در نژاد راس تفاوتی در عملکرد جوجه های دو سویه راس و کاب در این تحقیق دیده نمی شود . تصمیم گیری در مورد بررسی نژاد Ross به cobb نیاز به تحقیقات و اطلاعات بیشتر دارد و نویسنده تنها با استفاده از این پژوهش به مقایسه دو نژاد پرادخته است (۴) .
مقایسه دو سویه Ross و Cobb
پارامترها Ross 308 Cobb 500

وزن مخصوص بیشتر از کاب –
وزن تخم مرغ سنگین تر از کاب –
وزن پوسته تخم مرغ – در کاب بیشتر از کاب
درصد وزن زرده – در کاب بیشتر از کاب
نطفه داری راس بیشتر از کاب –
درصد هچ راس بیشتر از کاب –
درصد افت وزن تا ترانسفر – در کاب بیشتر از راس
جوجه حذفی تخم مرغ های درشت – در کاب بیشتر از راس

وزن جوجه از تخم مرغ درشت در راس سنگین تر از کاب –
عملکرد جوجه ها (بدون تفاوت) –
توضیح : تخم مرغ کوچک وزن مخصوص و درصد وزن زرده بیشتری دارد

سوال پنجم : دمای مناسب در داخل ماشین حمل جوجه چند درجه میباشد ؟
ماسین های حمل جوجه بایستی بتوانند دمای مناسبی برای جوجه تامین نمایند .کامیون های ساخته شده در شرکت هچ تک با عنوان one-o-four بوده که این کامیون ها قادرند دمای بدن جوجه را در حد ۱۰۴ درجه فار نهایت یا ۴۰ درجه سانتی گراد حفظ کنند در این صورت جوجه ها حداکثر عملکرد را خواهند داشت . تمام قسمت های داخلی این ماشین قابل دسترسی و مشاهده می باشد .
توصیه شده است که دمای داخل کامیون ۲۲-۲۴ درجه سانتیگراد باشد (۵) .

سوال ۶ : تفاوت های بین جوجه های نر (خروس) وجوجه های ماده (مرغ) ازنظر طول بدن و وزن کشتار چیست ؟
تحقیقات نشان می دهد که بین طول بدن جوجه ، وزن جوجه و وزن زمان کشتار و بازده گوشت عضله سینه وجود دارد بر اساس یکی از تحقیقات صورت گرفته توسط دکتر آنا هیل در شرکت هچ تک (۵) می توان یک مقایسه ای بین جوجه های نر و ماده انجام داد .

فاکتورها جوجه نر جوجه ماده
طول بدن با وزن کشتار همبستگی مثبت –
طول بدن با بازده عضله سینه همبستگی مثبت –

وزن یکروزگی با وزن نهایی کشتار – –
وزن یکروزگی با بازده عضله سینه – همبستگی منفی
وزن جوجه ها در ۲۸ روزگی جوجه خروسها بیشتر از مرغها –
رابطه FCR با طول بدن همبستگی مثبت همبستگی مثبت

سوال ۷ : بهترین مراقبت ها از جوجه های یکروزه در فارم پرورش چیست ؟
پروفسور راند و پروفسور واینلند توصیه هایی برای مراقبت خوب ار جوجه های تازه وارد شده به فارم دارند که می توان در موارد زیر خلاصه نمود (۶) .
– اگر اختلاف وزنی بین جوجه ها بیش از ۵ گرم باشد بایستی انتظار داشت که جوجه ها به دماهای متفاوتی نیاز دارند .
– دمای —— جوجه یکروزه ۴۰-۶/۴۰ درجه سانتیگراد بوده واین دمای —— در روز پنجم به ۶/۴۰-۱/۴۱ درجه می رسد .
– دمای بستر جوجه ها بسیار مهمتر از دمای بالای سر جوجه هاست . دمای بستر باید قبل جوجه ریزی ۳۳-۳/۳۳ درجه سانتی گراد باشد .
– دمای بستر را در عمق ۴ میلی متری از سطح بستر بایست گرفت که باید ۸/۲۷ درجه سانتیگراد باشد .
– با دستگاه کاسپره شده با اشعه مادون قرمز می توان دمای بستر را اندازه گیری کرد .
– حداکثر اختلاف دمای سالن در روز و شب به ۳ درجه برسد .
– رطوبت مناسب ۶۰-۷۰ درصد و حداقل قابل قبول ۳۵ درصد است .
– سیستم تهویه بایستی در روز اول از هر ۵ دقیقه ۱ دقیقه کار کند .
– حداکثر آمونیاک ۲۰ ppm و حداکثر co2 بایستی ۳/۰ درصد یا ۳۰۰۰ ppm می باشد .
– اگر منبع حرارتی نزدیک به کف سالن باشد اکسیژن سالن را از ۹/۲۰ به ۱۶-۱۷ درصد می رساند .
– هیترهای قدیمی بیشتر هوا را گرم کرده ولی هیترهای تابشی ۹۰ درصد —- و ۱۰ درصد هوا را گرم می کنند .

سوال هشتم : آیا بین درجه حرارت داخل انکوباتور با دمای سطح پوسته تخم مرغ تفاوتی وجود دارد ؟
در انکوباسیون تجاری و در فرایند انکوباسیون درجه حرارت پایین بر روی رشد جنین ها موثر می باشد . هر چه به انتهای انکوباسیون نزدیک شویم حرارت تولیدی جنین ها بیشتر می شود و این افزایش حرارت در داخل انکوباتور و در روی پوسته قابل مشاهده است .
در ابتدای انکوباسیون که جنین حرارت کمی تولید می کند درجه حرارت انکوباتور بیشتر از پوسته تخم مرغ بوده و به این دلیل بایستی تخم مرغها را گرم

نمود .
با رشد جنین و با افزایش تولید حرارت متابولیکی حرارت بالاتر می رود و بایستی برای ممانعت از بالا رفتن حرارت در هوای اطراف تخم مرغ خنک کننده های دستگاه در مدار قرار گیرند .
دکتر marleen در مقاله خود (۷) اعلام نمود که درجه حو این اختلاف ۲/۰ F می باشد . برای رشد مطلوب جنین ها در انکوباتور بایستی درجه حرارت پوسته تخم مرغ بین ۰-۱۴ روزگی ۶/۳۷-۹/۳۷ ۰ c (7/99-2/100 0 F) و در ۱۵-۱۹ روزگی یا در طول روزهای آخر در —– باید ۱-۳۸-۸/۳۸ ۰ c (6/100-8/101 0 F) در نظر گرفته شود .

سوال نهم : آیا تخم مرغهای کوچک ، جوجه های کوچکی تولید می کنند ؟ تخم مرغهای بزرگتر چه طور؟
بهترین تخم مرغها برای جوجه کشی تخم مرغهایی هستند که به ——– نرسیده باشند .
جوجه های حاصل ار تخم مرغهای کوچک و متوسط بسیار فعال و قبراق تر از جوجه های حاصل از تخم مرغهای بزرگ می باشند . زیرا که یک همبستگی بین سایز تخم مرغ و چربی بدن وجود دارد . انتظار می رود که در سایر درجه حرارت مطلوب در طول انکوباسیون از تخم مرغ ۶۰ گرمی یک جوجه ۴۲ گرمی با نسبت وزنی ۷۰ درصد به دست می آید (۸) .
با افزایش سن مرغان مادر ، وزن تخم مرغ تولیدی و به دنبال آن جوجه حاصل افزایش می یابد . هرچند جوجه ها بزرگ تر هستند و لی مشکلاتی در خصوص زنده مانی ، جذب کیسه زرده ، عدم بسته شدن ناف و بالا بودن تلفات را به همراه دارند .
از نظر ژنتیکی بین جوجه حاصله از گله مادر جوان ومسن تفاوتی وجود ندارد هر چند که افزایش سن سبب کاهش کیفیت پوسته تخم مرغ می شود .
طراحی انکوباتور و درجه حرارت آن برای تخم مرغهایی با اندازه متوسط می باشد .چیده شدن تخم مرغ بزرگ در داخل انکوباتور معمولی سبب می شود که درجه حرارت زیاد تولیدی تخم مرغ درشت به درستی دفع نگردد . همچنین درجه حرارت انکوباتور مناسب درجه حرارت مورد نیاز تخم مرغ درشت تر نبوده و افت وزن تخم مرغ نرمال نخواهد بود . با افزایش تعداد تخم مرغهای درشت دمای انکوباتور کاهش می یابد به طوریکه حتی ۵/۰ درجه افت شان کمتر از تخم مرغهای کوچکتر است .
بطوریکه اگر دمای هوا در انتهای کوچک تخم مرغ ۲/۹۹ ۰ F در ۱۸ روزگی باشد در تخم مرغهای بزرگ به ۷/۹۸ ۰ F می رسد . جبران نشدن دما تا ۱۰ روزگی صورت می گیرد افزایش دما در مراحل بعدی نمی تواند سبب ترمیم یا جبران خسارت های قبلی شود .
به عبارت دیگر اگر استارت حرارت در تخم مرغ کوچک در

۱۰ روزگی با ۷/۹۹ درجه باشد در پایان ۱۸ روزگی به ۲/۹۹ ۰ F می رسد که این افت خطی و مستقیم بعد از ۸ روزگی قابل مشاهده در مورد حرارت است . در تخم مرغهای بزرگ اگر هدف افت دما به ۷/۹۸ ۰ F در ۱۸ روزگی باشد بعد از ۸ روزگی تا ۱۰ روزگی یک درجه حرارت کم شده و سپس روزانه ۱/۰ ۰ F کم می شود .
درجه حرارت پوسته را می توان با اشعه مادون قرمز اندازه گیری نمود که مطلوب ترین دما ۱۰۰ و ۵/۱۰۰ ۰ F بوده و نباید دمای پوسته از ۱۰۱ ۰ F فراتر رودزیرا که جذب زرده به داخل جنین دچار مشکل شده و وزن واقعی جوجه کم می شود .
جوجه هایی با طول بدن بزرگ دارای رشد بهتر و وضعیت ناف قابل قبولتری می باشند (۹) .
سوال دهم : دمای بالا آسیب بیشتری بر روی جنین دارد یا دمای پایین ؟
جنین ها به دمای بالا حساس تر بوده و اثرات منفی درجه حرارت بالا بیشتر از دمای پایین است . در دمای پایین تر از ۷۵ درجه فار نهایت یا ۸/۲۳ درجه سانتیگراد رشد جنین آغاز نمی شود . اگر درجه حرارت انکوباسیون بین ۱۲-۲۰ رئزگی به ۴۸ درجه سانتیگراد برسد قلب از تپش خواهد ایستاد . که در این میان سن نیز مهم است .
به طوریکه با این درجه حرارت (۴۸ درجه سانتیگراد) برای جنین ۱۲ روزه ۱۰۰ دقیقه و جنین ۲۰ روزه ۵۶ دقیقه زمان لازم است تا قلب از کاز بیفتد . در استرس سرمایی مدت زمان استرس و سن جنین دو نکته اساسی است
در دمای پایین میزان ناهنجاری ها و اختلالات افزایش می یابد . همچنین اگر درجه حرارت انکوباتور ۵/۰ ۰ F کمتر از حد استاندارد باشد طول انکوباسیون افزایش یافته و زمان هچ به تاخیر می افتد .
ختم آنکه افت وزن کمتر شده ووزن جوجه ها بیشتر می شود در نتیجه جوجه های شکم پر افزایش خواهد یافت . در استرس سرمایی تلفات در تمام مراحل جنینی افزایش می یابد زیرا که بیشترین تاثیر روی گردش خون ، کاکرد قلب ، رشد و نمو غشاهای جنینی و کاهش استفاده از زرده —— و پوسته می باشد (۲۰) .
سوال یازدهم : آیا به غیر از روشهای علمی همانند تعیین جنسیت از روی پر ، مقعد یا روش ژنتیکی ، روشهای کلی و ساده برای افراد عامی وجود دارد ؟
برامل در مقاله خود به چندین نکته در این زمینه اشاره می کند که مهترین آن به شرح زیر است (۱۰) :
– تخم مرغهایی که به شکل توپ فوتبال باشند جوجه هایشان خروس و تخم مرغهای گرد و کشیده مرغ خواهند بود .
– بستن جوجه با نخ وچرخاندن آن نشان می دهد که اگ

ر جوجه به صورت مدور چرخیده و حالت سیرکولاسیون داشته باشد مرغ و اگر به عقب یا جلو یا ۴ جهت اصلی برود خروس خواهد بود .
سوال دوازدهم : درجه حرارت مناسب برای ذخیره تخم مرغ چه دمایی است ؟
برای جلوگیری از رشد جنین در طول ذخیره سازی یا انبار بایستی دما به پایین تر از صفر فیزیولوژیکی برسد ولی توصیه می شود که دمای متداول ۲۰-۱/۲۱ درجه سانتیگراد یا ۶۸-۷۰ درجه فار نهایت می باشد .
تحقیقات نشان می دهد که باطولانی شدن زمان ذخی
درجه حرارت ذخیره سازی مدت زمان ذخیره تخم مرغ
۰ c 55/20-33/18 0 F 69-65 کمتر از ۴ روز
۰ c 32/18-5/15 0 F 65-60 4-7 روز
۰ c 5/15-77/12 0 F 60-55 7 روز یا بیشتر

تحقیقات نشان می دهد که ذخیره تخم مرغ با درجه حرارت ۷۴ درجه فار نهایت (۳/۲۳ درجه سانتیگراد) به مدت کمتر از ۴ روز تاثیر منفی بر روی هچ و تولید جوجه های غیر طبیعی ندارد .

جنین و جوجه های غیر طبیعی هچ فرتایل هچ کل درصد ناباروری درجه حرارت ذخیره
F C
۸/۳۸ ۱/۹۰ ۱/۸۲ ۶/۸ ۶۶ ۸۸/۱۸
۴/۲۷ ۲/۹۰ ۱/۸۳ ۸/۷ ۷۴ ۳/۲۳
۱۹/۰ ۹۴/۰ ۵۴/۰ ۶۵/۰ P

سوال سیزدهم : درجه حرارت رکتوم خروسها در زمان هچ بیشتر است یا جوجه های ماده (مرغها) ؟
به طور میانگین درجه حرارت رکتومی خروسها در لحظه هچ ۰۴/۳۷ درجه سانتی گراد بوده و به طور معنی داری کمتر از جوجه های ماده (مرغها) است که ۵۴/۳۷ درجه سانتی گراد است . درجه حرارت رکتومی در جوجه هایی که بعد از گذراندن ۲۰ روز و ۱۲ ساعت هچ می شود به طور معنی داری کمتر از جوجه هایی است که در روز ۲۰ و ساعت ۶ یا زودتر هچ می شوند به عبارت دیگر هر چه طول انکوباسیون زیاد می شود درجه حرارت انکوباتور کمتر می شود (۱۲) .
سوال چهاردهم : سریعترین زمان برای کندل زدن چه روزی است ؟
به هنگامی که تخمک گذاری صورت ممکن است حاوی ۷۰ هزار سلول باشد در یک تحقیق مشخص گردید که می توان در ۷ روزگی وضعیت تخم مرغهای روشن (clear) و تلفات جنین را با دقت بالایی مشخص نمود که ۳/۸ درصد تخم مرغها غیر بارور و ۲۵/۴ درصد دارای تلفات جنینی می باشند (۱۳) .
سوال پانزدهم : چرخش تخم مرغ تا روز ۱۸ چه تاثیری بر روی هورمونهای تیروئیدی و فشار گاز داخل کیسه هوا دارد ؟

چرخش (Turning) یکی از عوامل دخیل در بالا رفتن تلفات جنینی است به طوریکه :
– ترنینگ در هفته اول انکوباسیون سبب تشکیل درست و مناسب غشاهای جنین می شود .
– ترنینگ در هفته آخر انکوباسیون سبب می شود که از افزایش جنین های نا بجا (Malposition) جلوگیری می شود .
چرخش تاثیر زیادی روی روی زنده مانی و نمو جنین دارد ولی مکانیسم تاثیر چرخش در فاز دوم جنین به روشنی مشخص نمی باشند . چرخش علاوه بر کاهش هچ بر روی عملکرد جوجه ها بعد از هچ نیز موثر می باشد .
در یک آزمایش تخم مرغهای نژاد کاب را به مدت ۱۲ ، ۱۵ و ۱۸ روز چرخانده و سپس در حالت افقی (horize) قرار داده شده و سپس در روز ۱۹ به سبد های هچه منتقل شدند . نتیجه این آزمایش نشان داد که چرخش تخم مرغ تا روز ۱۸ در مقایسه با ۱۲ و ۱۵ روزگی سبب می شود که فشار اکسیژن (po2) پایین تر و فشار دی اکسید کربن

(pco2) در زمان نوک زدن به کیسه هوا (Internal Piping = IP) بیشتر از تخم مرغهایی شود که کمتر از ۱۸ روز چرخانده شده اند . همچنین هورمونهای تری یدویتروین (T3) و تیروکسین (T4) در زمان نوک زدن به کیسه هوا در تخم مرغهایی که تا ۱۸ روزگی ترنر شده اند در مقایسه با دو گروه دیگر بیشتر است .
همچنین نسبت T3 به T4 در جوجه یکروزه (تخم مرغهای ۱۸ روزه) پایین تر بوده است . هر چند که طول انکوباسیون تحت تاثیر روزهای چرخش قرار نگ

رفت . درصد هچ ، درصد جوجه با کیفیت در تخم مرغهایی که ۱۵ روز تر نر می شوند پایین تر از دو گروه دیگر است .
با افزایش سن جنین تا روز هچ سطح هورمون کورتیکوسترون افزایش می یابد ولی روزهای چرخش تاثیری بر آن نگذاشت . با ادله ذکر شده پیشنهاد می شود که ترنر تخم مرغ تا روز ۱۸ انکوباسیون ادامه می یابد (۱۴) .

سوال شانزدهم : آیا تزریق گلوکز و اسید اسکوربیک به داخل تخم مرغ می تواند درصد هچ را بهبود دهد ؟
انکوباسیون یکی از فرایندهای بسیار مهم بوده که همیشه استرس در آن مهم می باشد . استرس با افزایش حرارت متابولیکی گرم اسید اسکوربیک به ازای هر تخم مرغ می شود سبب می شود که هچ بهبود یابد ولی تزریق گلوکز با دستگاه Embrex با سطوح ۵ ، ۱۰ ، ۱۵ میلی گرم گلوکز تاثیری بر روی درصد هچ و وزن جوجه ها ندارد (۱۵) .

سوال هفدهم : تاثیر مصرف یا عدم مصرف ویتامین های B بر روی رشد جوجه ها چیست ؟
در یک آزمایش بر روی جوجه هایی با سن ۵ هفته تاثیر وجود یا فقدان یکی از ویتامین های دسته B بر روی رشد آنها در قالب ۶ گروه و ۶ تیمار آزمایش گردید که خلاصه نتایج آن در جدول زیر می آید (۱۶).
ردیف ویتامین ها اثرات
۱ کمبود ریبوفلاوین – نیاسین – B6 – بیوتین – کولین _ اسید فولیک بعد از ۲ هفته سبب می شود که وزن بدن ۷۷ درصد بقیه گروهها شود
۲ حاوی تمام ویتامین های گروه B رشد خوب ، وزن ۲۰۱۱ گرم ، مصرف روزانه ۸۷ گرم ، ضریب تبدیل ۵۳/۱
۳ حاوی تمام ویتامین های گروه B به جز نیاسین –
۴ حاوی تمام ویتامین های گروه B12 –
۵ حاوی تمام ویتامین های گروه بیوتین کاهش ۵ درصدی وزن ، کاهش ۸ درصدی در ضریب تبدیل
۶ حاوی تمام ویتامین های گروه فولیک اسید –

نتایج فوق نشان می دهد که بیوتین در مقایسه با نیاسین ، B12 و اسید فولیک تاثیر بیشتری در جوجه های در حال رشد دارد .
سوال هیجدهم : آیا استرس حرارتی در اواسط انکوباسیون می تواند بر روی مقاوت جوجه ها به حرارت موثر باشد ؟
اگر استرس گرمایی با درجه حرارت ۳۹ درجه سانتی گراد به مد

ت ۲ ساعت در روز و در روزهای ۱۳ تا ۱۷ انکوباسیون اعمال شود و سپس رسیدن به دمای ۳۰ درجه سانتی گراد در روزهای ۳۳ تا ۴۳ (به مدت ۴ ساعت در روز) نشان داد که تنش گرمایی سبب کاهش T3 (تری یدوتیرونین) ، تری گلیسیرید ها در پلاسمای خون جوجه ها می شود و این در گروهی که دچار تنش گرمایی در انکوباسیون و در طول رشد گردد بیشتر خواهد بود . کاهش این دو بخشی از مکانیسم تنظیم درجه حرارت (t

hermo regulation) بوده که در صورت مواجه جوجه با شرایط حرارتی با لا در اواسط انکوباسیون سبب افزایش مقاومت جوجه ها به حرارت (thermo tolerance) در سنسین بعد از هچ می شود (۱۷) .
سوال نوزدهم : چه تغییراتی در تغذیه جنین در طول انکوباسیون اتفاق می افتد ؟
جنین برای رشد خود وابسته به مواد مغذی تخم مرغ است با رشد جنین سطح مواد معدنی و مغذی در تخم مرغ تغییر می کند . به عنوان مثال مقدار منیزیم در تخم مرغهای نطفه دار معادل ۱۵۰۰ میکرو گرم در هر ماده خشک بوده و به طور معنی داری بیش از تخم مرغهای بدو نطفه بوده که حاوی ۱۰۰۰ میکرو گرم در هر گرم ماده خشک هستند (۱۸) .
گلوکز یکی از مهمترین مواد مغذی در طول انکوباسیون بوده و تا زمانی که کوریو آلانتوئیس ، اکسیژن را برای اکسیدان اسیدهای چرب تامین می کند وجود خواهد داشت . مواد مغذی موجود در آلبومین تا ۱۴ روزگی به صورت کامل مصرف می شود و بخشی از آلبومین توسط روده جذب می شده و برای افزایش گلیکوژن ذخیره ای استفاده می شود . در صورت تداخل آنزیم های روده ای گوارشی بقایای آلبومین و ورود آنها به کیسه زرده سبب می شود که تاثیر نامطلوبی بر روی استفاده از لیپید بگذارد .
همزمان با نوک زدن به کیسه هوا و شورع تنفس ریوی کوریو آلانتوئیس از دست می رود و استفاده از گلیوکز برای حفظ جنین ضروری است .
و پرزهای روده کوچک پیشرفت نموده و به سمت آنتروسیت ها رفته تا ماکرو مولکولها را برای اعمال هضم و جذب بعد از هچ منتقل نماید .
در صورت کمبود یا اشکال در جذب مواد معدنی پوسته ، گرانولهای کلسیمی کیسه زرده برای معدنی شدن سیستم اسکلت جوجه ها مورد استفاده قرار می گیرند (۱۹) .
سوال ۲۰ : اثرات آنتا گوئیستی آرژنین روی متابولیسم روی (zinc) در جوجه ها چگونه است ؟
با لا بودن میزان آرژنین در جیره یا بالا بودن سطح پروتئین جیره سبب کاهش Zinc (روی) می وشد . کمبود روی اثرات قابل توجهی روی ناهنجاریهای پا داشته و سبب ک

اهش وزن بدن جوجه ها می شود . همچنین آرژنین زیاد می تواند سبب اختلالاتی در رشد و افزایش ناهنجاری ها در پر طیور شود . استفاده از مکمل وری می تواند اثرات نا مطلوب آرژنین مازاد را خنثی نماید .
افزایش آرژنین در جیره سبب می گردد که میزان zinc در پر جوجه ها و استخموان درشت نی کاهش یافته ولی تاثیر منفی روی کاهش غلظت zinc در کبد نداشت همچنین هیستدین (histidine) نه هیستامین تحت تاثیر کمبود روی قرار می گیرد . هر چه میزان سویا در جیره زیاد می شود میزان آرژنین زیاد شده و کمبود روی بیشتر خواهد شد (۲۱

) .
در مطالعه دیگری مشخص گردید که آرسنیک (Arsenic) نقش مهمی داشته به طوریکه آرسنیک همراه با روی (zinc) بر روی متابولیسم آرژنین در جوجه ها اثر می گذارد (۲۲) .
سوال ۲۱ : چرا همواره توصیه می گردد که در هفته اول به جوجه ها ویتامین C یا اسید آسکوربیک داده شود ؟
هفته اول زندگی جوجه بسیار مهم است و دادن ویتامین C می تواند سبب کاهش استرس های وارده گردد . بیو سنتز ویتامین C در کلیه های جنین و طیور بالغ صورت می گیرد . بیو سنتز آسکوربیک تحت تاثیر سن ، جنس ، سویه ، سرعت رشد ، برونشیت عفونی ، گامبورو ، مایکوتوکیسن ، نفریت مزمن ، استرس های فیزیولوژیکی و سوء جذب می باشد .
کاهش این ویتامین سبب مشکلاتی در ضعف پاها (Leg weakness) در جوجه های در حال رشد می شود .
تخم مرغ حاوی اسید آسکوربیک نبوده چون از مرغ به تخم مرغ منتقل نمی شود . هر چند که در اثر بیو سنتز آندوژنوس در بافت های جنین در طول انکوباسیون اسید اسکوربیک دیده می شود . سنتز ویتامین تابعی از یک الگو بوده که در آن سن و مرحله رشد جنین دخالت دارد .
هر چه به انتهای انکوباسیون نزدیک می شویم بیوسنتز زیاد شده به طوریکه در زمان هچ مقدار اسید آسکوربیک پلاسما را می توان اندازه گیری نم

ود .
بعد از هچ جوجه بیوسنتز اسید آسکوربیک کاهش یافته و در روز ۷ به حداقل مقدار خود می رسد فلذا از این روی بعلت کاهش اسید آسکوربیک در طول هفته اول ( طبق نمودار زیر ) اهمیت زیادی به پرورش جوجه ها در هفته اول داده می شود . بعد از ۷ روزگی بیوسنتز ویتامین افزایش می یابد . میزان بیوسنتز در مرغها بیشتر از جوجه خروسها بود
به نظر می رسد مکمل نمودن ۱۵۰ میلی گرم در هر کیلو گرم از خوراک جوجه ها در طول ۳ هفته اول جوجه ها برای جلوگیری از اشکالات در پای جوجه ها ضروری است (۲۳ ) .

مقایسه بیوسنتز اسید آسکوربیک بعداز هچ در خروسها و مرغها

سوال ۲۲ : تاکنون چند نوع پروتئین در محتویات تخم مرغ شناسایی شده است ؟
در یک تحقیق در سال ۲۰۰۸ مشخص گردید که ۱۱۹ نوع پروتئین در زرده تخم مرغ ، ۷۸ نوع سفیده تخم مرغ و تعداد ۵۲۸ نوع پروتئین در ماتریکس آلی پوسته تخم مرغ وجود دارد . در ماتریکس پوسته تخم مرغ تعداد ۳۹ فسفو پروتئین یافت شده است .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.