مقاله بررسی شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه ارقام تجاری سویا Glycine maxL. با استفاده از آزمونهای بنیه بذر در شرایط آزمایشگاهی و مزرعهای


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه ارقام تجاری سویا Glycine maxL. با استفاده از آزمونهای بنیه بذر در شرایط آزمایشگاهی و مزرعهای دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه ارقام تجاری سویا Glycine maxL. با استفاده از آزمونهای بنیه بذر در شرایط آزمایشگاهی و مزرعهای  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه ارقام تجاری سویا Glycine maxL. با استفاده از آزمونهای بنیه بذر در شرایط آزمایشگاهی و مزرعهای،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه ارقام تجاری سویا Glycine maxL. با استفاده از آزمونهای بنیه بذر در شرایط آزمایشگاهی و مزرعهای :

تعداد صفحات:۸

چکیده:

این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت بذر ارقام تجاری سویا در سالهای ۱۳۸۸و ۸۹ به صورت پژوهشی آزمایشگاهی و مزرعهای در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در کرج به اجرا در آمد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی با ۱۲ تیمار ( ۴ رقم سویا× ۳قوه نامیه) در چهار تکرار اجرا گردید. ابتدا، با آزمون جوانهزنی استاندارد بذرهای دارای قوه نامیه استاندارد ( ۸۵ بالای استاندارد (بالاترین میزان قوهنامیه نمونههای هر رقم) و زیر استاندارد (پایینترین میزان قوهنامیه نمونههای هر رقم) انتخاب شد. سپس بذور تحت دو آزمون رایج ویگور بذر شامل آزمون پیری تسر یع شده و آزمون سرما قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر رقم و سطوح مختلف قوه نامیه به استثنای اثر قوه نامیه بر وزن خشک گیاهچه در آزمون پیریتسریع شده، بر کلیه صفات مورد بررسی تاثیر معنیداری داشت. جداول مقایسه میانگین نشان داد که تمامی ارقام در آزمون سرما و پیریتسریع شده از وزن خشک گیاهچه، شاخص وزنی و طولی بنیه گیاهچه کمتری نسبت به آزمون جوانهزنی استاندارد برخوردار بودند. این بیانگر تاثیر منفی اعمال تنش سرما و گرما بر صفات مذکور است. سطوح قوه نامیه بالاتر از لحاظ صفات اندازهگیری شده نیز برتر بودند. رقم ویلیامز با قوه نامیه بالاتر از وزن خشک گیاهچه، شاخص طولی و وزنی بنیه گیاهچه بالاتری نسبت به ارقام دیگر در آزمونهای تنش و همچنین از شاخص بنیه گیاهچه بالاتری در مزرعه برخوردار بود. که میتواند ناشی از خصوصیات ژنتیکی، زوال کمتر و بیشتر بودن ذخیره مواد غذایی باشد که در طی جوانهزنی از حالت ذخیرهای به صورت ساختارهای مختلف در گیاهچه درآمده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.