مقاله در مورد‌حساسیت نسبی محصول دانه گندم بهاری و پارامترهای کیفیت در کاهش رطوبت


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
11 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد‌حساسیت نسبی محصول دانه گندم بهاری و پارامترهای کیفیت در کاهش رطوبت دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد‌حساسیت نسبی محصول دانه گندم بهاری و پارامترهای کیفیت در کاهش رطوبت  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد‌حساسیت نسبی محصول دانه گندم بهاری و پارامترهای کیفیت در کاهش رطوبت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد‌حساسیت نسبی محصول دانه گندم بهاری و پارامترهای کیفیت در کاهش رطوبت :

حساسیت نسبی محصول دانه گندم بهاری و پارامترهای کیفیت در کاهش رطوبت

خلاصه : فشار رطوبت بر محصول و کیفیت کاربر نهایی گندم atricum aestivum L تاثیر میگذارد.مطالعات قبلی ثبات محصول و ارکیبات محصول را در فشار رطوبت ارزیابی کردند. این بررسی ثبات پارامترهای با کیفیت گندم بهاری را نسبت به ثبات محصول و ترکیباتش تحت فشار رطوبت ارزیابی کرد. در سال ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ جهت تعیین کردن اثرات شدت کاهش رطوبت در مورد محصول دانه و ترکیبات آن، وزن آزمایشی ،پروتئین آرد ، عصاره آرد و ویژگیهای مخلوط خمیر و رنگ رشته فرنگی قلیایی۱۶ موجود پرورشی گندم بهاری تحت رژیمهای کاهش رطوبت تولید شدند.

کاهش رطوبت به طور متفاوت و مهمی بر وزن آزمایشی موجود پرورشی و محصول تاثیر میگذارد. کاهش کلی رطوبت در محصول به طور ابتدایی به علت کاهش در وزن هسته بود. و اثرات کاهش رطوبت در محصول موجود های پرورشی خاص به طور گسترده ای به علت اثرات در هسته های جوانه بوده است. شاخص های حساسیت به خشکی برای محصول با نیروی بالقوه محصول موجود پرورشی ارتباط دارد . کمبود محصول با کاهش میانه رطوبت پیش بینی کننده کمبود محصول باکاهش شدید رطوبت نیست. اثرات شدت کاهش رطوبت در عصاره آرد زمان اوج میکسوگراف با موجود پرورشی تغییر میکند. کاهش رطوبت درخشندگی اولیه رشته فرنگی را کاهش می دهد و زردی رشته فرنگی را افزایش می دهد. هرچند رنگ رشته فرنگیهای تولید شده با موجودات پرورشی گنجانده شده در این بررسی به طور مشابهی به کاهش رطوبت عکس العمل نشان میدهد. و حاکی ازاین مطلب است که ارزیابی رنگ رشته فرنگی ممکن نیست در سرتاسر محیط های کاهش دهنده رطوبت به ازمایش نیاز داشته باشد . وزن آزمایشی و عصاره آرد جهت محصول دانه با DSIs ارتباط دارند. ازاینرو شناسایی کردن ژنوتیپ های تحمل کننده خشکی بر اساس ثبات محصول تحت فشار رطوبت نیز با داشتن وزن آزمایشی و عصاره آرد ژنوتیپ ها را تعیین میکند.

فشار آب در گندم الگوهای رشد و توسعه را تغییر میدهد. نیروی بالقوه کاهش یافته آب جلوی تقسیم سلولی ، رشد اندام و فوتوسنتز خالص و سنتز پروتئین را میگیرد و تعادلات هورمونی بافتهای اصلی گیاه را تغییر میدهد. در انتخاب کردن موجودات پرورشی اصلاح شده ، پرورش دهندگان گیاه سعی میکنند حد مجاز را با سطوح میانه فشار آب یکی کنند.حد مجاز نشان دهنده ثبات نسبی محصول اقتصادی حاصل از محصول گندم در حضور سطوح متغیر فشار آب میباشد. اگرچه فشار مقدار دیگر ترکیبات محصول اقتصادی را افزایش میدهد از جمله کمیت دانه پروتئین دار. ژنوتیپها با مقدار ثابت اقتصادی به عنوان موجودات پرورشی و والدین پرورشی مطلوب میباشند. بسیاری از

مطالعات فعل و انفعالات متقابل ژنوتیپ و محیط تولید را در مورد پارارمترهای کیفیت نهایی گندم ارزیابی کردند. این بررسیها جهت ارزیابی ثبات ژنوتیپی از روش شناسی های آماری با درجه های مختلف مهارت استفاده کردند. یک نتیجه گیری کلی از این مطالعات این است که ژنوتیپ ، محیط و فعل و انفعالات متقابل با محیط به طور مهمی بر روی دامنه وسیعی از پارارمترهای با کیفیت ک

اربر نهایی تاثیر میگذارد .اما نسبت به اثرات اصلی ژنوتیپ بزرگی اثرات فعل و انفعالی ژنوتیپ در محیط غالبا جزئی است. هرچند این بررسیها اثرات فشار رطوبت را از دیگر عوامل محیطی چون درجه حرارت ، باروری ، شیوع بیماری و نوع خاک جدا نمی سازد. مطالعات کنترل شده تغییر ژنوتیپی را در واکنش ترکیبات محصول با شدت فشار رطوبت بررسی کردند. اما این نوع بررسیها جهت ارزیابی های کیفیت کاربر نهایی گسترش نیافته اند. بعلاوه یک سئوال مهم که در این تحقیق بی پاسخ باقی می ماند این است که آیا ثبا ت تحت فشار رطوبت به ثبات کیفیت مربوط میباشد یا خیر ؟ اراینرو هدف از این مطالعه مشخص کردن واکنش محصول ژنوتیپی و واکنش کیفیت جهت فشار رطوبت کاربردی نحت شرا یط نسبتا کنترل شده میباشد. در توضیح دادن رابطه بین نیروی بالقوه محصول و مقاومت در برابر خشکی بلام متوجه شد که تحت شرایط فار میانه و غیر محدود شده انواعی از محصولات yp وجوددارد. هرچند تحت شرایط فشار شدید رطوبت ، yp و محصول به طور منفی با هم ارتباط دارند. فیشر و مارر تحت فشار خشکی به عنوان تابعی از yp موجود پرورشی ، شدت فشاررطوبت ( شدت خشکی ) و شاخص حساسیت پذیری به خشکی محصول یک موجود پرورش یافته را توصیف کردند. شدت خشکی به عنوان DI =1-(X/XP) محاسبه میگردد کهx محصول متوسط جمعیتی از موجود پرورشی تحت فشار خشکی میباشد و XP محصول بالقوه جمعیتی از موجودات پرورشی تحت شرایط رطوبت نامحدود میباشد. شدت خشکی بر عکس شاخص های فیزیکی چون کمبود آب خاک شاخص زیستی با فشار رطوبت میباشد. شاخص حساسیت پذیری به خشکی یک موجود پرورشی شیب، d( Y/YP) / d (X/XP) میباشد. که تغییردرمحصول موجود پرورشی را نسبت به تغیییر در شاخص زیستی فشار و محصول دانه جمعیتی از موجودات پرورشی اندازه گیری میکند. فیشر و مارر در سال ۱۹۷۸ شاخص حساسیت پذیری به خشکی را با محصولموجود پرورشی به کار گرفتند و دیگر پارامترهای عملکرد موجود پرورشی از قبیل کیفیت کاربر نهایی با به کارگیری همان تحلیل ارزیابی میگردد. گندم های بهاری سفید نرم و سفید سخت و قرمز سفت تحت شرایط آبیاری شده و تغذیه بارانی در شمال غربی آرام ایالات متحده تولید شده

اند . این گندم ها نیاز های کیفیتی و کار بردهای نهایی متنوعی دارند . ویژگیهای مهم کیفی برای گندم بهاری سفت در نان سازیشامل عصاره آرد ، غلظت پروتئین آرد و ترکیب و ویژگیهای درست کردن خمیر(ویژگیهای سیال شناسی ). اگرچه ترکیب پروتئین آرد به طور ابتدایی به ژنوتیپ بستگی دارد و فعل و انفعالات متقابل مهم با محیط تولید گزارش شده است. کیفیت گندم نرم به طور گسترده ای با ویژگیهای نشاسته ، غلظت پنتوزان و غلظت و ترکیب پروتئین تعیین میشود. افزایش آسیب دیدن نشاسته و غلظت پنتوزان آب دوستی را افزایش میدهد و ازاینرو حفظ و نگه داری آب آرد را افزایش میدهد. گنجایش حفظ آب قلیایی یک اندازه گیری غیر مستقیمی از آسیب دیدن نشاسته و غلظت پنتوزان میباشد. در یک بررسی ژنوتیپی با اثرات فعل و انفعالی محیطی بر روی کیفیت گندم ظرفیت نگه داری آب قلیایی به طور شدیدی بر سال تولید تاثیر میگذارد. تنش محیطی در طول پر کردن دانه میتواند منجر به چروک شدن دانه گردد که عصاره آردرا کاهش میدهد و ظرفیت حفظ آب قلیایی را افزایش میدهد. اگرچه ترکیب و غلظت پروتئین میتواند بر کیفیت گندم نرم تاثیر داشته باشد. و غلظت پروتئین تاثیر بیشتری نسبت به ترکیب پروتئین دارد .ازاینرو متغیرهای تولید ازجمله فشار رطوبت که غلظت پروتئین را افزایش میدهد میتواند کیفیت گندم نرم را کاهش دهد. ویژگیهای کیفیت رشته فرنگی شرقی بخصوص برای موجودات پرورشی سفید سخت مهم میباشد. هرچند ویژگیهای کیفیت رشته فرنگی نیز در موجودات پرورشی قرمز سفت و سفید نرم اهمیت دارند زیرا آردهای این نوع جهت رسیدن به اهداف بافتی با آردهای سفید سفت ممکن است ترکیب شوند . میسکلی ترکیباتی را مشخص میکند که بر زردی و درخشندگی رشته فرنگی های به سبک چینی و ژاپنی تاثیر میگذارد. اختلافات در درخشندگی و زردی به موجود پرورشی ، عصاره آرد ،

غلظت پروتئین ، آسیب دیدن نشاسته و رنگدانه قهوه ای و زرد نسبت داده میشود. انواع سفید در این نسبت ها به طور گسترده ای با اختلافات موجود پرورشی توضیح داده میشوند و محیط تولید نیز بر روی رنگ رشته فرنگی تاثیر گذاشت. هرچند عوامل محیطی خاصی که بر روی کیفیت رشته فرنگی تاثیر میگذارد شناسایی نشده بودند. کیفیت رشته فرنگی خوراکی با سفتی و حالت کشسانی فراورده پخته شده تعیین میگردد. غلظت پروتئین ، قدرت خمیر و چسبندگی خمیر نشاسته بر کیفیت خوراکی رشته فرنگی های چینی تاثیر میگذارد. یک بررسی قبلی از ژنوتیپ های گندم بهاری قرمز سفت که تحت سطوح مختلف آبیاری تولید میشوند برای غلظت پروتئین و قدرت خمیر فعل و انفعالات سطح آبیاری و موجود پرورشی را شناسایی کردند. هدف اولیه ما مقایسه کردن واکنش محصول و پارامترهای کیفی ژنوتیپ های گندم بهاری متنوع با درمانهای کمبود رطوبت در توسعه دادن یک راهبرد آزمایشی جامع برای ثبات کیفیت بود. هدف ثانویه ارزیابی کردن واکنش پارمترهای کیفی نسبتا جدید رشته فرنگی با درمانهای کمبود رطوبت و قرار دادن آن واکنشها در

زمینه صفات اقتصادی بهتر ، محصول ، وزن آزمایشی ، عصاره آرد ، غلظت پروتئین و سیال شناسی خمیر بود. مواد و روشها : طرح آزمایشی : آزمایش در سال ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ در دانشگاه مرکز تحقیق و توسعه ایداهو ابردین نزدیک ابردین انجام شد. طرح آزمایشی یک تغییری از یک ترتیب تصادفی یک طرح زمین شکافدار با ۴ نسخه میباشد. زمینهای اصلی به عنوان زمینهای با شدت فشار رطوبت و زمینهایی با فشار شدید رطوبت تعیین شده اند. قطعات اصلی به قطعات فرعی ۱۲ تا ۲۴ متری تقسیم میشوند. درمانهای کمبود رطوبت با عملکرد کاملا آب داده شده جهت ارزیابی کردن هر سطح از کمبود رطوبت نسبت به یک کنترل با یک قطعه اصلی جفت میشوند . قطعات فرعی فاصله دار با ترشح کننده های بالاسری برای آبیاری تفاضلی فراهم میشوند. نمودار های فرعی به نمودار های فرعی یک و نیم تا ۶ متری با ۱۶ موجود پرورشی تقسیم میشوند. ما درPNW یک نمونه لایه بندی شده موجودات پرورشی گندم بهاری را شامل کرده ایم . . کریس و سری در pnw تولید نشده اند با این وجود به عنوان ژنوتیپهای مبنا در نظر گرفته شده اند. کریس که یک ژنوتیپ با محصول نسبتا ثابتی است در مطالعات کیفی محیط و ژنوتیپ قبلی شامل شده اند. سری تحت شرایط فشار نا محدود و فشار میانه به بلام نوع ثابت پر محصول را نشان میدهند .
شرایط آزمایشی کلی : نوع خاک خاک گلدانی ماسه ای Declo بود ( هاپلو کلسیدهای اگزریک نمناک بیش از حد فعال ترکیب شده و چسبناک درشت ) . گندم در ۱۱۰ kg ha-1 در ردیف های

فاصله بندی شده ۱۸ سانتی متر جدا کاشته شدند. مناطق آزمایشی بر اساس سفارش های تست خاک دانشگاه ایداهو به عنوان نیترات آمونیاک قبل از کاشت برنامه های پخش ۱۴۶ kg ha-1 از نیتروژن در سال ۱۹۹۵و ۴۵ kg ha –۱ از نیتروژن را دریافت میکنند. بروموکسینیل بعلاوه ۴ کلرو ۲

متیل فنوکسی استیک اسید برای کنترل علف هرزه برگ پهن در ۳۱ مام می۱۹۹۵ و ۴ ژوئن ۱۹۹۶ به کار گرفته شدند. منطقه آزمایش با یک سیستم آب پاش ثابت آبیاری شده است. آبیاری افتراقی با بلوکه کردن افشانک های آب پاش صورت میگیرد. در ۲۸ می ۱۹۹۵ و ۴ ژوئن ۱۹۹۶ کل منطقه آزمایشی بر اساس ظرفیت تخمین زده شده نگه داری آب خاک یک خاک گلدانی ماسه ای تا ۱۰۰ در صد از گنجایش زمین آبیاری شد. آبیاری افتراقی از ۱۲ ژوئن تا ۳۱ ژوئیه ۱۹۹۵ و از ۲۳ ژوئن تا ۲۹ ژوئیه ۱۹۹۶ انجام پذیرفت. شروع آبیاری افتراقی با مرحله Feekes زمان بندی شد که بستگی به موجود پرورشی دارد و از طریق رسیدن محصول ادامه می یابد. زمین های فرعی کنترل شده کاملا آب داده شده به طور هفتگی جهت جایگزین شدن تبخیر با تعرق محصول تخمین زده شده آبیاری شدند طرح های فرعی با کمبود رطوبت میانه معادل با کنترل زیاد آب داده شده تنها در هفته های متناوب آبیاری شدند. طرح های فرعی با شدت کمبود رطوبت بعد از ۱۹ ژوئن ۱۹۹۵ و ۱۴ ژوئن ۱۹۹۶ آبیاری نشدند. تخمینات ET محصول از سیستم منطقه ای کشاورزی شمال غربی pacific اداره احیاء ایالات متحده به دست آمدند که در مرکز توسعه و تحقیق ابردین یک ایستگاه هوایی را حفظ کردند. با به کار گیری اندازه گیرهای بارانی قرار گرفته در محصول میزا نهای آبیاری اندازه گیری شدند. در سال ۱۹۹۵ بیش از دوره آبیاری افتراقی ، طرح –های فرعی کنترلی ، طرح های فرعی میانه با کمبود رطوبت و طرح های فرعی شدید با کمبود رطوبت معادل با ۱۰۹ – ۵۳ و ۳۱ درصد از

ET تخمین زده شده بارندگی و بعلاوه میزانهای آبیاری را دریافت کردند. در سال ۱۹۹۶ بیش از دوره آبیاری افتراقی ، طرح های فرعی کنترلی ، طرح های فرعی میانه با کمبود رطوبت معادل با ۱۰۷ – ۵۹ و ۲۵ درصد از ET تخمین زده شده بارندگی و بعلاوه میزانهای آبیاری را دریافت کردند. در هنگا

م رسیدن ارتفاع گیاه اندازه گیری شد. جوانه های ته ساقه اصلی در هر طرح فرعی در دو قسمت یک متری از ردیف شمارش شدند. ۱۵ نوک از هر طرح فرعی نمونه برداری شد و تعداد هسته –ها در هر نوک تعیین شدند. وزن هسته ازوزن هسته های شمرده شده از هر طرح فرعی مشتق میشود. جهت فراهم کردن قطعات ۴۳ متر مربع انتهای قطعه قبل از درو شدن مرتب شدند. در نیمه سپتامبر قطعات زمین با یک کمباین قطعه کوچک زمین در هر دو سال درو شدند. تحلیل های کیفی با کاربرد نهایی : تحلیل های کیفیت کاربرد نهایی در ازمایشگاه کیفیت دانشگاه ابردین ایداهو صورت گرفتند. روشهای آب دادن ، اندازه گیری عصاره آرد و تحلیل های مخلوط نگار توضیح داده شدند و مطابق با آنهایی بودند که به وسیله AACC توضیح داده شد. رشته فرنگی های قلیایی با ۹ میلی لیتر از محلول نمک قلیایی در یک میکسر سنجاقی ملی ۳۵ گرمی به مدت ۴۵ ثانیه از ۵۰ گرم آرد مخلوط شده با یک آرد شکننده آماده شدند. سپس خمیر را خراش میدهند و برای ۴۵ ثا نیه اضافی مخلوط کردند. توپ خمیر از طریق یک خمیر درست کن با چرخش دستی atlas / marcato در محیط صفر از طریق اولین عبور گردانده میشود. خمیر دو بار تا میشود و دوباره از طریق محیط صفر گردانده میشود. .سپس ورقه خمیر به طور موفقیت آمیزی برای ضخامت نهایی ورقه رشته فرنگی تقریبا ۱۵ mm از میان باریک کننده ۴و۵ و ۶ عبور میکند. ورقه خمیر به سه باریکه بریده میشود که جهت اندازه گیری رنگ اولیه بر روی یک کاشی سرامیک سفید رنگ انباشته میشوند. رنگ ورقه رشته فرنگی با به کار گیری اسپکترو فوتومتر با یک روزنه اندازه گیری ۵۰ میلی متری در فضای رنگی tristimulus اندازه گیری شد. رنگ خمیر رشته فرنگی بعد از ورقه شدن و بعد از ۲۴ ساعت دوره نهفتگی در یک کیسه پلاستیکی قابل مهر و موم شدن در دمای اتاق اندازه گیری شدند. یک میانگینی از ۳ خواند بر روی یک دسته از ۳ باریکه ثبت شد. CIE-L روشنی رشته فرنگی را اندازه گیری میکند و CIE-a سبزی و قرمزی را اندازه گیری میکند و CIE-b آبی و زرد بودن را اندازه گیری میکند. تحلیل آماری : با داشتن فعل و انفعالات مهم عملکرد و موجود پرورشی محاسبه DSI موجود پرورشی تنها برای پارامترها مناسب است. جهت آزمایش کردن اهمیت فعل و انفعالات عملیات آبیاری و موجود پرورشی اطلاعا ت به طور اولیه به عنوان یک قطعه زمین شکافدار تحلیل میشوند. قطعات زمین اصلی عملیات آبیاری بودند ( ۲ بلوک زید آب داده شده و یک بلوک میانه با کمبود شدید در هر همتا سازی ) و قطعات فرعی موجودات پرورشی بودند. تحلیل واریانس PROC

MIXED استفاده شده با سالها و همتا سازی ها به عنوان اثرات اتفاقی تلقی شدند . مقایسات خاص قابل توجه در متن و جداول با به کار گیری تخمین در proc mixed مورد آزمایش قرار گرفتند. شدت های خشکی در هر دو سال مطالعه برای هر پارامتر محاسبه شد که به طور مهمی تحت

تاثیر عملیات کمبود رطوبت قرار میگیرند. تعریف فیشر و مائر از پارامترهای فرضی DI با فشار رطوبت کاسته میشود. پارامترهایی که تحت فشار رطوبت افزایش می یابند مقادیر منفی DI را دارند. ازاینرو ما جهت به گار گیری یک مقدار مطلق فرمول اصلی فیشر و مائر را تغییر دادیم. که X میانگین جمعیت موجودات پرورشی و XP میانگین کلیه موجودات پرورشی تحت شرایط زیاد آب داده شده است. شدت های خشکی برای هر سطح کاهش رطوبت ( میانه و شدید ) در هر همتا سازی محاسبه میشود و با تحلیل واریانس تحلیل شدند. DSI برای هر موجود پرورشی وهر پارامتر محاسبه شدند که فعل و انفعالات عملیات آبیاری و موجود پرورشی با به کارگیری PROC REG IN SAS با NOINT مهم بودند. واکنش موجود پرورشی در هر قطعه زمین اصلی در هر همتا سازی در DI بر میگردد که برای قطعه زمین اصلی در همتا سازی محاسبه شدند. اطلاعات بیش از سالها با محاسبه DSI ترکیب شدند زیرا در عرض دو سال مطالعه دو عملیات خمیر سازی DSI مشابهی را ایجاد کردند . آزمایش های اهمیت دار برای فرضیه های DSI<1 یا DSI > 1 بر اساس آزمونهای t یک دامنه با فاصله اعتماد ۹۵ درصد با به کار گیری تخمینات پارامتری و خطاهای استاندارد ایجاد

شده با PROC REG بودند. نتایج و بحث : عملیات کاهش رطوبت به طور مهمی به استثناء تراکم جوانه بر کلیه پارامتر-های کشاورزی اندازه گیری شده تاثیر میگذارد. چون عملیات کاهش رطوبت بعد از آغاز جوانه زدن تحمیل شده اند تراکم یکنواخت جوانه مورد انتظار است. اختلافات موجود پرورشی برای کلیه پارمترهای کشاورزی به جز وزن هسته شناسایی شدند. محصولات دانه با

قطعات فرعی کاهش رطوبت شدید و میانه به طور میانگین ۱۶ و ۴۸ درصد نسبت به کنترل های زیاد آب داده شده کاهش می یابد. عملیات شدید با کاهش رطوبت برای وزن هسته و وزن آزمایشی و محصول به طور مهمی نسبت به عملیات کاهش رطوبت میانه I بیشتری را تولید کردند. هر چند عملیات کاهش دهنده رطوبت شدید و میانه مقادیر DI مشابهی را برای ارتفاع و هسته

ها در جوانه تولید کردند. فعل و انفعالات متقابل عملیات موجود پرورشی و رطوبت به طور کلی برای وزن آزمایشی و محصول مهم بودند. اثرات کاهش رطوبت برروی ترکیبات محصول دانه در وزن هسته ظاهری بود . وزن هسته با عملیات کاهش رطوبت میانه کاهش نمی یابد. هر چند وزن هسته با

عملیا ت کاهش رطوبت شدید تا ۱۸ درصد کاهش یافت. اثر کمبود رطوبت بر روی وزن هسته نیز در وزن آزمایشی کاهش یافته منعکس میگردد. وزن آزمایشی تحت تاثیر عملیات کاهش دهنده رطوبت میانه قرار نگرفت. اما وزن آزمایشی با عملیات کاهش دهنده رطوبت تا ۹ % کاهش یافت. موجودات پرورشی برای وزن هسته تفاوتی نکردند اما به طور مهمی در تعداد هسته ها در جوانه تفاوت

کردند . ازاینرو اطلاعات حاکی از این است که کاهش کلی کمبود رطوبت القاء شده در محصول به طور ابتدایی به علت کاهش در وزن هسته بود درحالیکه اثر افتراقی کاهش رطوبت در موجودات پرورشی باید به علت کاهش در هسته ها در جوانه میباشد. در یک بررسی از ترکیبات محصول گندم آردی سیمان و دیگران با به کارگیری تحلیل مسیر دریافتند که تعداد هسته ها در جوانه و وزن هسته اثرات مستقیم مثبتی برروی محصول دانه تحت شرایط فشار رطوبت و نیز تحت شرایط زیاد آب داده شده مهمی داشتند . محققان تعداد دانه ها را با داشتن مهمترین اثر بر روی محصول تعیین کردند . نتایج مشابه تحت دو رژیم رطوبتی در یک بررسی از موجودات پرورشی گندم و landrace توسط دنسیس به دست آمد. جهت مشخص کردن اختلافات در واکنش موجود پرورشی به خشکی DSIS برای هر موجود پرورشی برای وزن آزمایشی و محصول با تحلیل برگشتی تعیین شدند. ۳ موجود پرورشی penawawa و pomerelle و seri به طور مهمی DSI s محصول بزرگتر از یک داشتند و حساسیت پذیری مافوق میانگین به خشکی را نشان میدهند . ۳ موجود پرورشی Amidon و Treasure و Yecora Rojo به طور مهمی DSIS محصول کوچکتزاز یک داشتند و حساسیت پذیری زیر حد میانگین به خشکی را نشان دادند . حساسیت پذیری همسان خشک

ی موجودات پرورشی در یک قامت گیاه و رده بازار یا گروه انطباقی مشاهده نشدند . ۲ موجود

پرورشی گندم بهاری قرمز سفت نیمه کوتوله Vandal و Westbred 926 به طور مهمی dsis وزن آزمایشی بزرگتر از یک داشتند . بر عکس ، ۲ موجود پرورشی گندم بهاری سفت قرمز قد بلند

آمیدون و کریس به طور مهمی dsis وزن آزمایشی کوچکتر از یک داشتند. این موجودات پرورشی قد بلند توانایی بهتری جهت پرکردن هسته ها به علت داشتن جرم زیستی بیشتر گیاه دارند که در

طول پر کردن دانه دوباره کربن را تعیین میکنند . به طور اصولی محاسبه DSI باید اثرموجود پرورشی Yp را در ارزیابی تحمل خشکی موجود پرورشی کاهش دهند . با این وجودفیشر و مائر مشاهده کردند که علیرغم به کار گیری شیب یا DSI جهت حذف کردن اثرات تغییر موجود پرورشی در Yp ، DSI موجود پرورشی و Yp هنوز به طور مثبت با هم ارتباط دارند. رابطه dsi موجود پرورش محصول با Yp موجود پرورشی دراین آزمایش با تحلیل برگشتی ارزیابی شدند . همسان با مشاهده فیشر و مائر برگشت DSI محصول موجود پرورشی در Yp موجود پرورشی به طور کلی مهم بود. فیشر و مائر این رابطه را به عنوان نتیجه ای از صفات ممتاز برای YP حد اکثر که به طور ذاتی برای تحمل خشکی بدون مزیت بود توضیح دادند . فیشر و مائر نیز پیشنهاد کردند که رابطه مثبت بین Yp و DSI وجود صفات مطلوب را تحت خشکی نشان دادند که تحت رطوبت کافی نا مطلوب بودند. بلام با انطباق بهتری با فشار خشکی احتمال یک جریمه را در Yp برای ژنوتیپ ها بالا برد. بلام متوجه شد که تحت بعضی از شرایط فشار خشکی YP بالا میتواند با مزیت باشد. اما با شدت فشار پتانسیل بالای محصول و مقاومت خشکی به طور دو جانبه ای منحصر به فرد شدند . بلام متوجه شد که درک پایه زیستی این روابط خیلی محدود است . و انتقال دهانی بالاتر به طور تصادفی به مقادیر بیشتر DSI با ژنوتیپ های بالای YP مربوط میباشند. در مجموعه ای از موجودات پرورشی گندم CIMMYT انتقال دهانی کاملا محصول دانه ارتباط دارد. کاهش دمای سایبان با افزایش انتقال دهانی افزایش می یابد. رینولد و دیگران رابطه نزدیکی را بین کاهش دمای سایبان گزارش کردند و تحت آبیاری محصولات گندم بهاری را ارتقاء دادند . ژنوتیپ هایی با انتقال دهانی بالا کمتر قادر بودند تا درسر تا سر فصل رشد نسبت به ژنوتیپ هایی با انتقال دهانی پایین تر رطوبت را حفظ کنند. اثرات فشار رطوبت برروی ویژگیهای کیفی آرد : کاهش رطوبت به طور مهمی بر عصاره آرد و زمان بالا رفتن مقاومت مخلوط نگار تاثیر گذاشت. اما به طور مهمی بر روی غلظت پروتئین آرد یا ارتفاع اوج مخلوط نگار یا تولرانس تاثیر نمیگذارد. زمان اوج به طور مهمی در آرد های دانه تولید شده تحت کاهش رطوبت شدید نسبت به دانه ای که تحت شرایط زیاد آب داده شده تولید شده اند طولا نی تر بود . موجود های پرورشی به طور مهمی برای پروتئین آرد ، عصاره آرد ، زمان اوج مخلوط نگار ،

ارتفاع حد اکثر مخلوط نگار و تولرانس مخلوط نگار تفاوت داشتند. عملیات کاهش دهنده رطوبت

شدید نسبت به عملیات کاهش رطوبت میانه به طور مهمی DI بیشتری را برای عصاره آرد و زمان اوج مخلوط نگار تولید کردند . فعل و انفعالات عملیات موجود پرورشی و رطوبت به طور کلی برای عصاره آرد و و زمان اوج مخلوط نگار مهم بودند. به طور مثال عصاره آرد آمیدون به طور مهمی با

کاهش رطوبت شدید یا میانه کاهش پیدا نکرد . با این وجود عصاره آرد Westberd به طور مهمی با کاهش شدید رطوبت شدید و میانه کاهش پیدا کرد. وزن آزمایشی پیش بینی کننده عصاره آرد رد PENAWAWA تولید شده تحت فشار رطوبت به طور مهمی طولانی تر از آرد تولید شده PENAWAWA تحت شرایط زیاد آب داده شده میباشد. با این وجود زمانهای اوج مخلوط نگار آرد های دیگر موجودات پرورشی سفید نرم دیگر centenial- fieldwin – pomerelle و Treasure به طور مهمی تحت تاثیر کاهش رطوبت قرار نمیگیرد. شاخص های حساسیت در برابر خشکی که برای عصاره آرد و زمان اوج مخلوط نگار محاسبه شدند با واکنش های محصول دانه موجود پرورشی با کاهش رطوبت همسان بودند. به طور مثال عصاره آرد pomerelle که یک ژنوتیپ حساس در برابر خشکی است به طور خاصی به فشار خشکی حساس بود در حالیکه عصاره آرد ژنوتیپ های تحمل کننده خشکی آمیدون و کریس به طور قابل توجهی به فشار خشکی حساسیت کمتری نشان دادند. اختلافات ژنوتیپی با ثبات عصاره آرد گندم سفید قرمز نرم در سرتاسر محیط های تولید ازقبل به وسیله بائنزیگر مشاهده شدند. Mikhaylenko و peterson و دیگران برای زمان اوج مخلوط نگار فعل و انفعالات مهم محیط و ژنوتیپ را گزارش کردند. مک گیر و مک نیل نیز برای پارامتر مربوطه زمان اوج فارینوگراف فعل و انفعالات مهم محیط و ژنوتیپ را گزارش کردند. زمان اوج مخلوط نگار DSI کریس مشابه با زمان اوج متوسط مخلوط نگار DSI موجود های پرورشی بهاره قرمز سفت گنجانده شده در این بررسی بود. برعکس در ارتباط با ژنوتیپ های بهاری قرمز سفت گنجانده شده در مطالعه قبلی پارمترهای مخلوط نگار کریس کاملا به محیط تولید واکنش نشان ندادند . این امر ممکن است اختلافاتی را در موجودات پرورشی گنجانده شده در بررسیها و اختلافاتی را در فشار های محیطی منعکس سازد. واکنش افتراقی زمان اوج مخلوط نگار آرد موجود پرورشی به فشار خشکی ممکن است با ژن های گلوتنین با وزن مولکولی زیاد موجود پرورشی ارتباط داشته باشد. به طور مثال penawawa یک موجود پرورشی سفید نرم با گلوتنی قوی است که برای محل HMW-Gluid آلل های نان ۵+ ۱۰ دارد . برعکس pomerelle آلل ضعیفتر ۲ + ۱۲ دارد . به عنوان یک گروه، موجودات

پرورشی که آلل ۲+ ۱۲ دارند برای زمان اوج مخلوط نگار ۰۲۰ یک DSI میانگین دارند.DSI برای زمان اوج مخلوط نگار penawawa مشابه با DSI گندم های نان بهاری قرمز سفت میباشند که دارای آلل ۵+ ۱۰ میباشند مثل Westbred 926 و Yecora Rojo . سابقه این نوع فعل و انفعالات در فعل و

انفعال آلل های HMW-Glu با فشار درجه شوری آب آبیاری برای زمان مخلوط کردن ردیف های نسلی باز ترکیب یافت میشود. فعل و انفعالات عملیات موجود پرورشی و رطوبت برای غلظت پروتئین آرد و زمان اوج مخلوط نگار یا تولرانس مخلوط نگار مهم نبودند

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.