مقاله دامداری ۲۰۰ راسی هلشتاین


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله دامداری ۲۰۰ راسی هلشتاین دارای ۵۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دامداری ۲۰۰ راسی هلشتاین  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دامداری ۲۰۰ راسی هلشتاین،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دامداری ۲۰۰ راسی هلشتاین :

ایجاد طرحی که عبارت است از یک واحد دامداری ۲۰۰ راسی که از نژاد شیری هلشتاین می باشد . برای ایجاد طرح احتیاج به ساختمان و تاسیسات نگهداری و پرورش گاوهای شیری و مذکور و نتایج حاصله با مشخصاتی که ذکر خواهد شد.
مجری طرح
طرح پیشنهادی بوسیله یکی از دانشجویان رشته دامپروری به مورد اجرا گذاشته می شود . وی با استفاده از اطلاعات و کمک تجارب بزرگان در زمینه طرح قادر خواهد بود مدیریت را اعمال نماید و در این پروژه موفق باشد.

بازار فروش :
به علت اینکه مشهد یکی از شهرهای بزرگ محسوب می شود مصرف مواد لبنی در آن بالا می باشد . لذا فروش محصولات بدست آمده همیشه در کارخانه شیر مورد مصرف و به بازار عرضه می شود .
محل اجرای پژوهش
پس از بررسی های لازم جهت انجام این پژوهش گاوداری موقوفات ملک وابسته به آستان قدس رضوی انتخاب گردید. گاوداری موقوفات ملک یک واحد شیری صنعتی با بیش از ۲۰۰ راس گاو است. این گاوداری در سال ۱۳۷۹ هجری شمسی توسط آستان قدس رضوی خریداری شده و در جاده اسفراین به بجنورد واقع شده است. سیستم نگهداری گاوها نیمه باز و تمامی گاوها از نژاد هلشتاین هستند.

تهیه مواد اولیه
برای انجام این آزمایش پروبیوتیک مورد نیاز از کارخانه کانادائی –LALLEMAND ANLMAL MUTRITION تهیه گردید. این محصول به صورت گرانوله و خشک بوده و هر گرم آن مطابق اطلاعات ارائه شده از کارخانه سازنده، حاوی billion 20 سلول زنده مخمر (saccharomyces cerevisiae CNCM1-1079) است که به نام تجاری BIOTAL SB20 به بازار ارائه شده است.
انتخاب دام های آزمایشی
این پژوهش به روی ۴۵ راس گوساله هلشتاین نوزاد از بدو تولد که به صورت تصادفی در سه گروه ۱۵ راسی قرار گرفتند انجام شد.

تغذیه گوساله های نوزاد
گوساله ها پس از زایش طی ۶ ساعت اول ۲-۳ بار به مقدار ۱۰% وزن بدن آغوز دریافت می کنند پس باشد تازه گاو، دو وعده در روز به میزان ۱۰% وزن بدن تغذیه می شوند. گوساله ها از سن ۳ روزگی به کنسانتره شروع کنند، تازه به صورت آزاد دسترسی داشتند. آب از روز دوم بصورت آزاد در اختیار گوساله ها قرار گرفت. شیر خشک از روز بیستم دو وعده در روز به میزان gr350 در هر وعده در اختیار گوساله ها قرار گرفت.
مراقبت از گوساله ها و جایگاه نگهداری آنها

گوساله بعد از تولد در کنار مادر می ماند تا لیسیده و خشک شود، سپس آغوز مادر دوشیده شده و بصورت دستی به گوساله خورانده می شد، بعد از وزن شدن، ناف گوساله با شورید ضد عفونی می گردید و گوساله به جایگاه نگهداری انفرادی منتقل می شد.
جایگاه نگهداری گوساله های تازه متولد شده به صورت انفرادی

که نیمی از آن مسقف است. گوساله ها تا حدود سن ۲۰ روزگی در این مکان نگهداری می شوند و سپس به جایگاه انفرادی بزرگتری منتقل می گردند.
جهت آماده سازی جایگاه گوساله ها، ابتدا جایگاه به طور کامل کودروبی می شود، سپس شسته شده و شعله افکنی صورت می گیرد و با آهک ضد عفونی می شود. جایگاه حداقل یکهفته بسته به تعداد زایش خالی می ماند و در معرض تابش نور خورشید است. بستر با کولش آماده می گردد وگوساله تازه متولد شده به جایگاه منتقل می شود.
گروههای آزمایشی

این پژوهش در سه گروه گوساله هلشتاین نوزاد بصورت کاملاً تصادفی مقایسه شد. این سه گروه شامل: گوساله های گروه یک از بدو تولد روزانه یک گرم از پروبیوتیک (Biotd SB20) را همراه کلستروم و از روز سوم همراه شیر طبیعی مادر تا پایان هفته دوم دریافت کردند. گوساله های گروه دوم از بدو تولد روزانه یک گرم از پروبیوتیک (Biotd SB20) را همراه کلستروم و از روز سوم همراه شیر طبیعی مادر تا پایان هفته سوم دریافت کردند. گوساله های گروه سوم (گروه کنترل) خواهند بود و کلستروم و جانشین شونده شیر را بدون پروبیوتیک دریافت کردند.

اندازه گیری فاکتورهای رشد
اندازه گیری کلیه فاکتورهای رشد توسط یک نفر انجام پذیرفت تا خطای انسانی به حداقل رسانده شود. وزن هر گوساله، طول بدن، اندازه دور سینه، اندازه ارتفاع در روزهای ۱، ۷، ۱۴، ۲۱، ۲۸ گرفته و ثبت شد و اختلاف آنها محاسبه گردید.
نمونه گیری

با استفاده از سرنگ یکبار مصرف، پس از مفید کردن گوساله به میزان ۵ میلی لیتر خون از ورید و داج اخذ شده و بلافاصله در لوله آزمایش حاوی ماده ضد انعقاد ریخته شده و در همان روز به آزمایشگاه منتقل می گردید. اخذ این نمونه ها در روزهای ۱، ۷، ۱۴، ۲۱، ۲۸ صورت گرفت.
کارهای آزمایشگاهی
آزمایش های مربوط به CBC: بوسیله دستگاه cell counter مدل celltae ساخت کشور ژاپن با استفادهاز خون حاوی ماده ضد انعقاد انجام گرفت و مقدار هر یک از پارامترهای خونی زیر بدست آمده.

PCN (هماتوکریت) MeH (میانگین هموگلوبین یک گلبول قرمز)
Hb (هموگلوبین) MCHC (درصد هموگلوبین یک گلبول قرمز)
TWBC (تعداد کل گلبول های سفید) RBC (گلبول قرمز)
MCV (میانگین حجم یک گلبول قرمز) PLT (پلاکت)
شمارش تفریقی گلبول های سفید

پس از تهیه گسترش مستقیم خون روی لازم و رنگ آمیزی با محلول گمیسا، کلیه لام ها توسط یک نفر شمارش گردید و درصد هر یک از گلبول های سفید خون به تفکیک مشخص می شود.
اندازه گیری فیبرنیوژن و پروتئین تام
اندازه گیری پروتئین بوسیله دستگاه eteraeto weter صورت گرفته بدین صورت که ابتدا خون در لوله های میکروهماتوکریت به مدت ۱۰ دقیقه در دستگاه هماتوکریت سانتریفوژ شده و سپس با شکستن لوله میکروهماتوکریت از حدواسط باقی کت و پلاسما، حدود یک یا دو قطره پلاسما روی رفرکتومر گذاشته و پروتئین تام پلاسما را بدست می آوریم.
جهت اندازه گیری فیبرنیوژن خون هم یک لوله میکروهماتوکریت حاوی خون حدود ۱۰ دقیقه در دستگاه هاتوکریت قرار داده و پس از حداقل ۵ دقیقه در بن مارسی ۵۶۰۲ قرار داده و دوبار در دستگاه هماتوکریت جهت سانترنیوژ قرار داده تا فیبرنیوژن و ناقوره شده از پلاسما جدا گردد که به صورت لام سفید رنگی بر روی بافی کت لوله میکروهماتوکریت مشخص است. بعد از قرائت میزانp پلاسما با دستگاه ××××× تفاوت آن با مقدار بدست آمده قبلی میزان فیبرنیوژن خون است.
ثبت روزهای درمان

در کل طول دوره، تمامی اسهال ها به یک صورت درمان شدند و همچنین تمامی پنومونی ها هم درمان یکسانی داشتند و تعداد روزهای درمان هر گوساله ثبت گردید.
ثبت قوام مرفوع
در کل طول دوره، قوام مدفوع گوساله ها بر اساس جدول ۱ روزانه ثبت گردید.
جدول ۱: کدهای قوام مدفوع (۲۵)
۱ نرمال سفت اما نه سخت. شکل اصلی را بعد از افتاده و قرار گرفتن بر روی زمین مقدار کمی از دست می دهد
۲ نرم، ملایم شکل اصلی اش را نمی تواند نگه دارد و مقداری پهن می شود.
۳ سیال و جاری به آسانی پهن می شود و ارتفاع حدود mm6 دارد
۴ آبکی قوام مایع و ترشحی دارد (مانند آب پرتقال)

مقدمه
با پیشرفت تکنولوژی و توسعه دانش و افزایش نیاز انسان به شهر نشینی روند پرورش حیوانات اهلی هم به سمت صنعتی شدن و عبور از سیستم های پرورشی سنتی قدم نهاد. این سیستم پرورش مدرن و پیشرفته سبب گردید تا این حیوانات با تداخل در مسیر زندگی مواجه شوند و این موجبات اختلالاتی را در دامداری ها ایجاد نمود و علاوه بر این، میل به افزایش بهره وری در مقیاس زمان سبب گردید تا متحققین و پرورش دهندگان بدنبال راهکارهائی باشند که بازده بیشتری را چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ سلامتی کسب کنند.
از آن جا که گوساله ها پایه و اساس گاوداری می باشند و تلفات گوساله ها خسارات جبران ناپذیری را به پرورش دهنده وارد خواهد کرد، مطالعات فراوانی برای کاهش درصد تلفات و بیماریهایی این دوران صورت گرفته که می توان به یک نمونه از این راهکارها که در چند دهه اخیر طرفداران بسیار داشته و آن استفاده از مکمل های آنتی بیوتیکی خوراکی است اشاره نمود. اما با روند رو به افزایش مصرف این نوع مکمل ها معضلات جدیدی رفته رفته توجه پژوهشگران را به خود جلب کرد و آن افزایش روز افزون ناهنجاری های مادر زادی، بیماری های مزمن، عدم تاثیر آنتی بیوتیک ها، فزونی پدیده مقاومت میکروبی و غیره است و علاوه بر این، این مواد به عنوان یک آلاینده محیط زیست مطرح هستند و سلامت مصرف کنندگان را هم تهدید می کند.
در سال های اخیر محققین توجه خود را به یافتن مکمل هائی نموده اند که علاوه بر حفظ ویژگی های مطلوب فاقد تبعات سوء بهداشتی و زیست محیطی باشند. از آن جمله می توان پروبیوتیک ها را نام برد که دارای خصوصیات و تاثیرات ویژه ای هستند که با توجه به سوابق تاریخی و با الهام از شرایط طبیعی میکرو ارگانیسم ها در دستگاه گوارش و تعادل موجود در طبیعت تهیه شده اند. مهمترین ویژگی پروبیوتیک ها این است که ضمن کاهش بیماری و بهبود ضریب تبدیل غذایی در دام و طیور هیچ گونه باقی مانده بافتی نداشته و بر خلاف آنتی بیوتیک ها مقاومت میکروبی ایجاد نمی نمایند.

پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که شامل انواع باکتری، قارچ و مخمر می باشند. مخمر S.C یکی از انواع پروبیوتیک ها است که علاوه بر تاثیرات مفیدی که داراست یکی از قابل دسترس ترین انواع پروبیوتیک است که همچنین به عنوان مخمر نانوائی مورد مصرف قرار می گیرد.

میکرو ارگانیسم ها و موجودات
تمامی موجودات در یک روابط مختلط و لاینفک با دیگر ارگانیسم ها و محیط زندگی می کنند. تمامی حیوانات خونگرم و میکروب ها به یک مرحله پیچیده از زندگی مشترک و همزیستی از طریق سازش متقابل رسیده اند و تمامی حیوانات به دنیای میکروبی وابسته اند. اکثریت این موجودات ریز به صورت همزیستی با حیوانات در ارتباط اند با این وجود باید ملاحظه میکرو ارگانیسم های مضر را کرد.(۵)

میکروفلور و بدن
محتوی دستگاه گوارش مطابق اصول فنی بیرون بدن است. بدین ترتیب مواد خورده شده یک قسمت از اکوسیستم باز هستند با جریان تغییر پذیر سریع که می توانند متناوباً همانند جریان های متلاطم و استخرهای نسبتاً راکد تغییر کنند. هر سطحی از دستگاه گوارش به علت تو رفتگی های عمیق برای جمعیت های میکروبی مخصوص، مرکب از پروکاریوت ها (سلول بدون هسته) و یوکاریوت ها (سلول با یک هسته) یک محل سکونت بی همتاست.(۵)

ماهیت و تعداد میکرو ارگانیسم ها به طور زیادی از یک قسمت تا قسمت دیگری از دستگاه گوارش متفاوت است و هر قسمتی دارای میکروارگانیسم های مربوط به خودش است (۵)
بین میکروارگانیسم های درون دستگاه گوارش و حیوانات یک رابط همزیستی وجود دارد که باکتری همانند را کسب می کنند و یک محیط مناسب برای رشدشان بدست می آورند و حیوانات میزبان عوامل محافظتی را برای برخی بیماری ها بدست می آورند. (۱۸)

میکروفلور و سلامتی
جمعیت عظیم میکروفلور نرمال دستگاه گوارش به روش های مختلف بر تغذیه و فیزیولوژی موثر اند و نشان داده شده که برخی از آنها مستقیماً یا غیر مستقیم بر سلامتی موثراند(۵) میکروفلور نرمال دستگاه گوارش نقش قاطعی را در نبرد با میکرو ارگانیسم های بالقوه پاتوژن باز می کند (۵) باکتری های روده ای ترکیب کاملی از سیستم ایمنی روده ای هستند. تعادل روده بر روی موازنه بین جذب (مواد مغذی و یون ها) و ترشح (یون ها و IgA) و استعداد×× بودن اپتیلوم دستگاه گوارش در مقابل پاتوژن ها و ماکروملکول ها تکیه می کند (۷) میکروفلور دستگاه گوارش می تواند تاثیرات مثبتی بر تغذیه میزبان داشته باشد که از آن جمله می توان به تولید ویتامین ها و هضم و تجزیه مواد ××× اشاره نمود(۲۶)
عوامل موثر در ترکیب میکروفلور
اگر چه ترکیب میکروفلور برای هر گونه پایدار و مشخص است ولی می تواند با فاکتورهای مختلفی تحت تاثیر قرار بگیرد از قبیل:
۱-سن:میکروفلور در پستاندار جوان شیر خوار با بالغین متفاوت است.(۱۸)
۲-جیره: مقداری از تاثیرات این فاکتور به علت تغییر سن است اما مابین بالغین هم اگر ترکیب غذایی متفاوت داشته باشند ترکیب میکروفلور هم می تواند متفاوت باشد. (۱۸)
۳-محیط: عوامل مختلف محیطی از جمله: درجه حرارت، رطوبت، تراکم، تغییر روش تغذیه و … موثراند. (۹و ۱۸و ۲۶)
۴-استرس: وضعیت غیر طبیعی پرورش در فارم استرس تولید می کند که تغییرات هورمونی را سبب شده و بر روی ترشح موکوسی و ترکیب فلور روده می تواند موثر باشد. (۱۸و ۲۶)
۵-درمان و تجویز دارو: استفاده از آنتی بیوتیک ها و دیگر ترکیبات آنتی باکتریال شیمیائی به عنوان محرک رشد یا به عنوان عوامل درمانی می تواند میکروفلور را تغییر بدهد که در این صورت به پاتوژن ها اجازه رشد می دهد. (۱۸و ۲۶)
۶-فاکتورهای Allagenic: که شامل میوه، دما، Ph، حرکات درونی، انقباض ویلوس ها، اکسیژن redox potentid، اسیدهای صفرائی، تجدید اپی شیوم، ژل موکوسی، آنتی میکروب ها، سلولهای پاتوژنیک و آنتی بادی ها و … (۵و ۲۶)
۷-فاکتورهای anfo genle: که شامل: اسیدهای چرب فرار (برای باکتریهای گرم منفی سمی هستند)، سولفید هیدروژن، باکتریولین ها و رقابت غذائی و ××××× (۵و ۲۶)
تاثیر استرس بر میکروفلور

بالا من میکروفلور نرمال دستگاه گوارش در زمان تولد و در زمان استرس یا در زمان شروع درمان با آنتی بیوتیک ها بسیار حساس است. (۵) در زمانی که حیوانات در معرض استرس عمده یا مهم قرار بگیرند، امکان دارد برای رشد معمولاً عملکرد شکمبه درحیواناتی که در شرایط استرس پرورش می یابند توسعه پیدا نمی کند. (۲۱)
باکتریهایی نرمال آسیب رسان و مفید باشد که به رشد پاتوژن های بالقوه اجازه می دهد و در نتیجه خطر بیماری را افزایش می دهد. (۷) و زمانی که تعادل میکروفلور بر هم بخورد، التهاب مزمن، اسهال و بیماریها امکان دارد رخ بدهد. (۷)

انواع استرس های دارای تاثیرات مضر بر روی جمعیت میکروفلور روده ای:
۱-تغییر ناگهانی ××× ۲- استفاده از آنتی بیوتیک ها و ×××× ۳- آسیب های مهیج ۴- استرس های فیزیولوژیکال ۵- بلع مواد شیمیائی در غذا با آب (بسیاری از آنها جهت مهار رشد باکتریائی در نظر گرفته شده اند از جمله: کلرین، اسید نبزوئیک، پارابن ها، سورمات ها، پروبیونات ها، سولفات ها، استات ها، نیترات ها و …) ۶-آلودگی ۷-سرو صدای زیاد ۸-نقل وانتقال ۹-تغییر و محیط ۱۰-نور مصنوعی پیوسته ۱۱- فزونی یون های مثبت هوا ۱۲- تغییر فاحش فامیلی ۱۳-… (۵ و ۲۶)
شرایط میکرو ارگانیسم ها جهت استفاده به عنوان پروبیوتیک

۱-میکروارگانیسم هائی به عنوان افزودنی در مواد غذایی استفاده می شوند که وابسته به میکروفلور انسان یا حیوانات و یا در فلور گیاهان و خاک نرمال محیط های محل سکونت اصلی حیوانی باشند. (۱۳) اکثر میکرو ارگانیسم های پروبیوتیکی (بجز SL) در لوله گوارش هستند و تماماً به عنوان غیر پاتوژن معرفی شده اند. (۱۳و ۲۶).
۲- اکثر میکروارگانیسم ها ××××× به برخی آنتی بیوتیک ها مقاوم اند. حداقل شرطی برای میکروارگانیسم جهت پذیرفته شدن به عنوان افزودنی غذائی این است که ژنهای مقاوم آنها قادر به انتقال پذیری نباشد. (۱۳)

۳-توکلین های این میکروارگانیسم ها نباید مشکل ساز باشد. زیرا فقط میکرو ارگانیسم های غیر پاتوژن و غیر توکین زا می توانند به عنوان افزودنی غذائی استفاده شوند. (۱۳)
فعالیت های فلور جهت حذف میکروارگانیسم های غیر بومی.

برخی از فعالیتهای فلور روده ای به عنوان مکانیسم های حذف ارگانیسم های غیر بومی مطرح می شوند که عبارتند از:
۱رقابت میان فلور ارگانیسم های غیر بومی برای مواد غذایی که به مقادیر محدود یافت می شوند.
۲تولید متابولیت هایی که تکثیر ارگانیسم های غیر بومی را مهار می کنند.
۳ایجاد شرایط محیطی توسط فلور که بر ارگانیسم غیر بومی تاثیر نامطلوب دارد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.