مقاله در مورد خوراک دام و طیورو آبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد خوراک دام و طیورو آبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون دارای ۲۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد خوراک دام و طیورو آبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد خوراک دام و طیورو آبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد خوراک دام و طیورو آبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون :

خوراک دام و طیورو آبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون

آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی (رسمی) میباشد.
تدوین استاندارد در رشته های مختلف توسط کمیسیون های فنی مرکب از کارشناسان مؤسسه، صاحبنظران مراکز و مؤسسات علمی، پژوهشی، تولیدی واقتصادی آگاه ومرتبط با موضوع صورت میگیرد. سعی بر این است که استانداردهای ملی، در جهت مطلوبیت ها و مصالح ملی وبا توجه به شرایط تولیدی، فنی و فن آوری حاصل از مشارکت آگاهانه و منصفانه صاحبان حق و نفع شامل

: تولیدکنندگان ،مصرف کنندگان، بازرگانان، مراکز علمی و تخصصی و نهادها و سازمانهای دولتی باشد.پیش نویس استانداردهای ملی جهت نظرخواهی برای مراجع ذینفع واعضای کمیسیون های فنی مربـوط ارسال میشود و پس از دریـافت نظـرات وپیشنهادهـا در کـمیته ملـی مرتبـط بـا آن رشته طرح ودر صورت تصویب به عنوان استاندارد ملی (رسمی) چاپ و منتشر می شود.
پیش نویس استانداردهایی که توسط مؤسسات و سازمانهای علاقمند و ذیصلاح و با رعایت ضوابط تعیین شده تهیه می شود نیز پس از طرح و بـررسی در کمیته ملی مربوط و در صورت تصویب، به عنوان استاندارد ملی چاپ ومنتشرمی گردد. بدین ترتیب استانداردهایی ملی تلقی می شود که بر اساس مفاد مندرج در استاندارد ملی شماره ((۵)) تدوین و در کمیته ملی مربوط که توسط مؤسسه تشکیل میگردد به تصویب رسیده باشد.
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از اعضای اصلی سازمان بین المللی استاندارد میباشد که در تدوین استانداردهای ملی ضمن تـوجه به شرایط کلی ونیازمندیهای خاص کشور، از آخرین پیشرفتهای علمی، فنی و صنعتی جهان و استانداردهـای بین المـللی استفـاده می نماید.
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران می تواند با رعایت موازین پیش بینی شده در قانون به منظور حمایت از مصرف کنندگان، حفظ سلامت و ایمنی فردی وعمومی، حصول اطمینان از کیفیت محصولات و ملاحظات زیست محیطی و اقتصادی، اجرای بعضی از استانداردها را با تصویب شورای عالی استاندارد اجباری نماید. مؤسسه می تواند به منظور حفظ بازارهای بین المللی برای

محصولات کشور، اجرای استاندارد کالاهای صادراتی و درجه بندی آنرا اجباری نماید.
همچـنین بمنظـور اطـمینان بخـشیدن به استفاده کنندگـان از خـدمات سازمانها و مؤسسات فعال در زمینه مشاوره، آموزش، بازرسی، ممیزی و گواهی کنندکان سیستم های مدیریت کیفیت ومدیریت زیست محیطی، آزمایشگاهها و کالیبره کنندگان وسایل سنجش، مؤسسه استاندارد اینگونه سازمانها و مؤسسات را بر اساس ضوابط نظام تأیید صلاحیت ایران مورد ارزیابی قرار داده و در صورت احراز شرایط لازم، گواهینامه تأیید صلاحیت به آنها اعطا نموده و بر عملکرد آنها نظارت م

ی نماید. ترویج سیستم بین المللی یکاها ، کالیبراسیون وسایل سنجش تعیین عیار فلزات گرانبها و انجام تحقیقات کاربردی برای ارتقای سطح استانداردهای ملی از دیگر وظایف این مؤسسه می باشد.

کمیسیون تدوین استاندارد خوراک دام و طیور و آبزیان ـ اندازه گیری و تعیین منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون
رئیس سمت یا نمایندگی
عبدالمنصور طهماسبی دکترا تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
اعضاء
آذری ، احد فوق لیسانس علوم تغذیه سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی معاونت امور دام
بناگذار محمد ، صمد (لیسانس شیمی کاربردی) شرکت سهند پرور بهینه
سالک زمانی ، مریم (فوق لیسانس علوم تغذیه) اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان شرقی
قدیمی ، فریده (فوق لیسانس شیمی) اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان شرقی
قاسم نژاد ،کریم فوق لیسانس شیمی تجزیه دانشکده شیمی دانشگاه تبریز
دبیر
بهاری وایقان ، حسین مهندسی علوم دامی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجا

نشرقی

فهرست مندرجات صفحه
پیشگفتار الف
مقدمه ب
۱ـ هدف و دامنه کاربرد ۱
۲ـ مراجع الزامی ۱
۳ـ اصطلاحات و تعاریف ۲
۴ـ مواد لازم ۲

۵ـ وسایل لازم ۳
۶ـ نمونه برداری ۳
۷ـ آماده سازی ۴
۸ـ روش کار ۵
۹ـ بیان نتایج ۸
۱۰ـ دقت ۸
۱۱ـ گزارش آزمون ۱۰

پیشگفتار
استاندارد(خوراک دام و طیوروآبزیان ـ اندازه گیری منیزیم به روش بیناب سنجی جذب اتمی ـ روش آزمون)که توسط کمیسیون های مربوطه تهیه و تدوین شده و در سیصدو نودو چهارمین جلسه کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی مورخ ۵/۵/۸۲ مورد تصویب قرار گرفته است اینک به استناد بند یک ماده سه قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ابران مصوب بهمن ماه ۱۳۷۱ بعنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع ، علوم و خدمات . استاندارد های ملی ایران در موقع لزوم و تجدید نظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استاندارد ها ارائه شود ، در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوطه مورد توجه قرار خواهد گرفت بنابر این برای مراجعه به استاندارد های ملی ایران باید از آخرین تجدید نظر آنها بهره گیری کرد.
در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط و نیازهای جامعه ،‌در حد امکان بین این استاندارد و استاندارد ملی کشورهای صنعتی پیشرفته هماهنگی ایجاد شود. منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته به شرح زیر است :

ISO 6869-2002-12-01 : Animal feeding stuffs – determination of the contents of calcium ,copper,iron, manganese,potassium,sodium,magnesium – Method using atomic absorption spectrometry.

مقدمه
مواد معدنی بخش کوچکی از جیره غذایی حیوانات را تشکیل می دهند ولی وجود آنها بسیار حیاتی است . مواد معدنی در بدن حیوانات در حال رشد نقش مهمی را بعهده داشته و در فعالیتهای حیاتی دیگر اعضاء‌دخالت دارند . یکی از این عناصر مهم و ضروری برای رشد و فعالیت

حیوانات منیزیم رابطه نزدیکی با کلسیم و فسفر دارد و تقریباً ۷۰% کل منیزیم در استخوانها و بقیه در بافتهای نرم و مایعات بدن حیوان پراکنده است . منیزیم معمول ترین فعال کننده آنزیم بوده و بعنوان یک ماده تسریع کننده در سوخت و ساز کربوهیدرات و چربی اثر می گذارد و جهت فعالیت مناسب و تنظیم کار آنزیمها دخالت دارد .
کاهش غلظت این عنصر در رژیم غذائی و پس از آن کاهش سطح آن در خون سبب کزاز عضلانی می شود و همچنین باعث کاهش رشد و قابلیت دسترسی زیستی می شود که به دو طریق می توان این کاهش را جبران کرد اولین روش غنی سازی خاک با منیزیم که از این طریق میتوان مواد

غذائی (خوراک دام و طیور و آبزیان ) را با منیزیم غنی کرد دومین روش اضافه کردن یونهای منیزیم با غلظت های بالا در جیره غذائی ، سبب بهبود بیماری می شود . منیزیم بصورت ترکیبات مختلف از جمله اکسید منیزیم ،‌سولفات منیزیم ،‌کلرید منیزیم ، کربنات منیزیم ، و استات منیزیم می تواند در خوراک دام و طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

خوراک دام و طیور وآبزیان ـ اندازه گیری منیزیم بروش بیناب سنجی جذب اتمی روش آزمون
۱ هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد اندازه گیری و تعیین میزان منیزیم در خوراک دام و طیور و آبزیان به روش بیناب سنجی جذب اتمی۱ می باشد .
یاد آوری : در این روش حد اندازه گیری منیزیم موجود در نمونه ۵۰ میلی گرم در کیلوگرم می باشد.

۲ مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آنها ارجاع داده شده است بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب میشود در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و یا تجدید نظر ، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست معهذا بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد ، امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدید نظرهای مدارک الزامی زیر را مورد بررسی قراردهند در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و یا تجدید نظر ‌، آخرین چاپ و یا تجدید نظر آن مدارک ارجاع داده شده مورد نظر است .
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استانداردالزامی است :

۲ـ۱ استاندارد ملی ایران شماره ۱۷۲۸ : سال ۱۳۵۶
آب برای مصارف آزمابشگاهی ـ ویژگیها و روش های آزمون
۲ـ۲ استاندارد ملی ایران ۳۰۲۱ : سال ۱۳۷۴
آماده کردن نمونه مورد آزمایش در خوراک دام و طیور
۲ـ۳ استاندارد ملی ایران ۳۳۱: سال ۱۳۷۶
روش های نمونه برداری از کنجاله دانه های روغنی
۲ـ۴ استاندارد ملی ایران ۶۲۵ : سال ۱۳۴۹
روش های نمونه برداری از علوفه و ریشه ها و غده ها و مواد سیلو شده
۲-۵ ISO 6498 : 1998 _ Animal feeding stuffs _ preoaration of test samples

۳ اصطلاحات وتعاریف
در این استاندارد اصطلاحات و / یا واژه ها با تعاریف زیر بکار میرود:.
۳ـ ۱ آزمایه
نمونه است که با توجه به کلیه ضوابط نمونه برداری،‌از نمونه آزمایشگاهی جهت انجام کلیه آزمایشات برداشت میشود.
۳ـ۲ آزمونه
مقدار معینی از آزمایه است که جهت انجام یک آزمایش بر حسب مورد به گونه ای وزنی یا حجمی با دقت برداشت میشود.
۳ـ۳ خوراک دام و طیور
در این استاندارد منظور از خورام دام و طیور ، مواد گیاهی ـ حیوانی ـ مکمل های غذائی و غیر غذائی شیمیائی و یا مخلوط آنهاست بطوریکه بتواند نیازمندیهای دام را برای رشد و تولید کافی گوشت ، شیر و تخم مرغ در شرایط استاندارد تامین نماید.
۳ـ۴ واکنشگر
ماده شیمیائی یا محلولی است که درآزمایشگاه برای تشخیص ، اندازه گیری و یا بررسی های اجسام مواد شیمیائی یا محلولهای دیگر بکار می رود.
۴ مواد لازم
۴ ـ ۱ آب مقطر
۴ ـ ۲ هیدروکلریک اسید غلیظ ۱۲ مول بر لیتر و چگالی ۱۹/۱ گرم بر میلی لیتر
۴ ـ ۳ هیدروکلریک اسید ۶ مول بر لیتر
۴ ـ ۴ هیدروکلریک اسید رقیق ۶/۰ مول بر لیتر
۴ ـ ۵ محلول لانتانیوم نیترات

۴ ـ ۷ محلول کلرید سزیم
۴ ـ ۸ محلول استاندارد منیزیم
۴ ـ ۹ محلول تهی لانتانیوم /سزیم
۵ وسایل لازم

۵ ـ ۱ ترازوی دقیق با قابلیت توزین ۱/۰ میلی گرم
۵ ـ ۲ ظروف خاکسترگیری از جنس (پلاتین ـ کوارتز و چینی ) بدون منیزیم با سطح درونی صاف ،‌قطر دهانی فوقانی ۴ الی ۶ سانتی متر و قطر داخلی پایینی ۲ الی ۵/۲ سانتی متر و ارتفاع ۵ سانتی متر
یادآوری : قبل از استفاده با هیدروکلریک اسید ۶ مول بر لیتر بجوشانید و با آب مقطر شستشو دهید .
۵ ـ ۳ کوره الکتریکی با قابلیت تنظیم در دمای ۵ + ۵۵۰ درجه سلسیوس
۵ ـ ۴ مشعل گازی یا گرم کن الکتریکی ۱
۵ ـ ۵ حمام آب جوش
۵ ـ ۶ دستگاه بیناب سنج جذب اتمی
برای اندازه گیری منیزیم در طول موج ۲/۲۸۵ نانومتر باشعله هوا ـ استیلن و با قابلیت اصلاح با اندازه گیری جذب زمینه بکار می رود .
۵ ـ ۷ لامپ تو خالی با لامپ تخلیه بدون الکترود برای منیزیم .
۵ ـ ۸ گنجایه های شیشه ای از جنس بور سیلیکات سخت
یادآوری : قبل از استفاده با هیدروکلریک ۶ مول بر لیتر بجوشانید و با آب شستشو دهید.
۵ ـ ۹ کاغذ صافی بدون خاکستر۲
یاد آوری : همه وسایل حجم سنجی شامل پی پت های مورد استفاده برای تهیه محلولهای کالیبراسیون را قبل از استفاده با هیدروکلریک اسید رقیق ۶/۰ مول بر لیتر شستشو دهید .
اگر ظروف و شیشه آلات اختصاصی مورد استفاده قرار گیرند ،‌جوشاندن با هیدروکلریک اسید هر بار قبل از استفاده لازم نیست .
۶ نمونه برداری
نمونه برداری طبق استاندارد بین المللی ISO 6498:1998 باید انجام گیرد.

یادآوری ۱ـ نمونه های ارسالی به آزمایشگاه نباید درطی مدت ترابری یا انبارش آسیب دیده یا فاسد شده باشند .
یادآوری ۲ـ نمونه بایددرآزمایشگاه طوری نگهداری شودکه ازفاسدشدن وسایر تغییرات احتمالی جلوگیری شود .

۷ آماده سازی

۷ ـ ۱ آماده سازی واکنشگرهای مورد نیاز
۷ ـ ۱ ـ ۱ طرز آماده سازی محلول لانتانیوم نیترات :
۱۳۳ گرم از لانتانیوم نیترات ۶ آبه را در یک لیتر آب مقطر حل کنید.
سایر نمکهای لانتانیوم در صورتی میتواند استفاده شود که مقدار لانتانیوم محلول تهیه شده یکسان باشد .

۷ ـ ۱ـ ۲ طرز آماده سازی محلول مادر منیزیم :

۰۸/۲ گرم سولفات منیزیم ۷ آبه را توزین و به یک بالن حجمی یک لیتری منقل کنید .
۵۰ میلی هیدروکلریک اسید ۶ مول بر لیتر افزوده و نمک را حل کرده و تا خط نشانه با هیدروکلریک اسید ۶/۰ مول بر لیتر رقیق کنید .

مقدار منیزیم در این محلول ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر می باشد .

۷ ـ ۱ ـ ۳ طرز آماده سازی محلول کلرید سزیم
۱۰۰ گرم کلرید سزیم را در یک لیتر آب مقطر حل کنید .
سایر نمک های سزیم در صورتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که مقدار سزیم محلول حاصل همانقدر باشد.

۷ ـ ۱ ـ ۴ طرز آماده سازی محلول استاندارد منیزیم
۲۵ میلی لیتر از محلول مادر منیزیم طبق بند (۷ـ۱ـ۲) را با هیدروکلریک اسید رقیق ۶/۰ مول بر لیتر در یک بالن حجمی تا ۲۵۰ میلی لیتر رقیق کنید . مقدار منیزیم محلول ۲۰ میکروگرم بر میلی لیتر می باشد . محلول تازه را هفتگی تهیه کنید و در ظروف پلی اتیلن نگهداری نمائید.

۷ ـ ۱ ـ ۵ طرز آماده سازی محلول تهی لانتانیوم /سزیم
۵ میلی لیتر از محلول لانتانیوم نیترات طبق بند (۴ـ۵) و۵ میلی لیترمحلول کلرید سزیم طبق بند (۴ـ۷) و ۵ میلی لیتر هیدروکلریک اسید ۶ مول برلیتر به یک بالن حجمی ۱۰۰ میلی لیتری ریخته و آنرا تا خط نشانه با آب مقطر به حجم برسانید.

۷ـ ۲ آماده سازی نمونه آزمون

نمونه آزمون (آزمایه) مطابق استاندارد ملی ایران ۳۰۲۱ سال ۱۳۷۶
آماده کردن نمونه مورد آزمایش در خوراک دام و طیور و آبزیان ـ آماده سازی شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.