پاورپوینت گزید? قصاید خاقانی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت گزید? قصاید خاقانی دارای ۵۶۱ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت گزید? قصاید خاقانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت گزید? قصاید خاقانی

توجه فرمایید.

۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت گزید? قصاید خاقانی

قرار داده شده است

۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

۴-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت گزید? قصاید خاقانی :

اسلاید ۱ :

 آشنایی کلی با زندگی، شعر و سبک شاعری خاقانی

مابین سالهای ۵۰۰ تا ۵۲۸ ه. ق. کودکی پای به حیات گذاشت که نام او را ابراهیم گذاشتند. پدرش نجیب الدین، نجاری بیش نبود و مادرش کنیزی طباخ از رومیان مسیحی که بعداً مسلمان شده بود و جدّش جولاهه. با وجود چنین خاندان بی نام و نشان هنوز بیست سالش نشده بود که به یکی از شاعران ممتاز عصر خود تبدیل شد و آنچنان شهرت و محبوبیتی به دست آورد که هم شاهان پدر بی نام و نشان او را فراموش کردند و در دربارهای خود پذیرای وجود وی شدند.                                             »»

اسلاید ۲ :

««

تربیتها و حمایتهای عموی وی کافی الدین عمر بن عثمان خاقانی را به جایی رساند که به حسان العجم یا افضل الدین ملقب شد.

ابو العلاء گنجه ای شاعر دیگر همین دوران استعداد خاقانی را کشف کرد و در تربیت شاعری اش کوشید و به دربار خاقان شروان معرفی کرد.

                                                                                  »»

 

اسلاید ۳ :

««

شعر خاقانی در قصیده و قطعات و ترکیب بندها بسیار پیچیده، مشکل یاب، از حیث دریافت معنی بسیار سخت و گاه ناممکن است و این ویژگی شامل اکثر قصاید وی می شود. همین ویژگی در کنار سایر مختصات لغوی و بیانی وی را در کنار سایر قصیده سرایان ماقبل و مابعد صاحب سبک ساخته است.

 

اسلاید ۴ :

قصیده  ۱

در توحید و موعظه و مدح حضرت خاتم الانبیاء‌ صلوات الله علیه

۱- جوشن صورت برون کن در صف مردان درآ    

دل طلب کز دار ملک دل توان شد پادشا

جوشن: نوعی از لباس جنگ که غیر از زره است.  جوشن صورت، اضافه تشبیهی است به معنی روپوش محکم و پولادین.//  مردان: کنایه از عارفان و اهل معنی.// دل: مهبط اسرار الهی و نقطه عروج انسانی.// دار: به عربی خانه و محله و سرای.//                                         

                                                                                   »»

اسلاید ۵ :

««

معنی بیت: شیفتگی به ظاهر را رها کن و در رده اهل معنی درآی و برای رسیدن بدین منظور رجوع به دل کن، چون از این طریق سلطنت مطلق قابل دریافت است.  

 

اسلاید ۶ :

۲- تا تو خود را پای بستی باد داری در دو دست

خاک بر خود پاش کز خود هیچ نگشاید ترا

 باد در دست داشتن: کنایه از تهیدست و بی‌حاصل بودن.// خاک بر خود پاشیدن: کنایه از ترک منیّت است.// معنی بیت: تا ظاهرپرستی، پای خود را از حرکت به سوی معنی بسته‌ای و تهیدستی،‌ بنابراین ترک خودپرستی و منیّت کن زیرا از خود(منیّت) گشایشی بر تو حاصل نیست.

اسلاید ۷ :

۳- با تو قرب قاب قوسین آنگه افتد عشق را  

کز صفات خود به بعدالمشرقین مانی جدا

  1. قاب قوسین: فاصله مابین قبضه و گوشه کمان. مأخوذ از آیه فکان قاب قوسین او ادنی (نجم،‌ ۹).// صفات خود: کنایه از صفت نفسانی است.// مشرقین: شرق و غرب، بعدالمشرقین یعنی به فاصله مشرق و مغرب// معنی بیت: زمانی به عشق بسیار نزدیک می‌شوی که از صفات نفسانی خود به فاصله مشرق و مغرب کاملاً دور شده باشی.

اسلاید ۸ :

۴- آن خویشی،‌چندگویی کآن اویم آن اوی  

باش تا او گوید از خود کان مایی آن ما

  1. آن خویشی: وابسته و متعلق به صفات نفسانی هستی.// معنی: لاف زدن از اینکه وابسته به خدا هستم بی‌فایده است. باید خود پرودگار ترا از خویشتن بداند. در این بیت اشارتی به موضوع کوشش و کشش عرفانی نیز وجود دارد.

اسلاید ۹ :

۵- چیست عاشق را جز آن کاتش دهد پروانه‌وار 

اولش قرب و میانه سوختن و آخر فنا

قرب: در لغت نزدیک بودن و نزد صوفیان نزدیکی دل به خداوند است از راه صفای آن و اختصاص یافتنش به محبّت حق، بعد عکس آن است که انسان خود و بندگی خویش را در برابر حق،‌ نیست انگارد و تمایلات و تمنّیات خویش را به چیزی نشمارد و همه جهان و جهانیان را درقبال حق موجود نپندارد. معنی: وظیفه عاشق چیزی نظیر سرنوشت پروانه است. پروانه اوّل به آتش نزدیک می‌شود، سپس می‌سوزد و در پایان فانی می‌گردد.

اسلاید ۱۰ :

۶– لاف یکرنگی مزن تا از صفت چون آینه  

از درون سو تیرگی داری و بیرون سو صفا

  1. یک رنگی:‌ کنایه از:‌ اخلاص‌مندی، یک جهتی و دوستی که در آن شائبه‌ای از نفاق و ساختگی و ریا نباشد. // معنی: تا زمانی که همچون آینه از درون تیره و از بیرون درخشنده‌ای، دارای چنین صفتی هستی، از یکرنگی لاف نزن.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.