پاورپوینت ویتامین A
توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت ویتامین A دارای ۳۷ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت ویتامین A کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
دانلود پاورپوینت ویتامین A
توجه فرمایید.
۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلود پاورپوینت ویتامین A
قرار داده شده است
۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
۴-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن پاورپوینت ویتامین A :
اسلاید ۱ :
وضعیت کمبود ویتامین A در جهان
بیش از ۲۳۰ میلیون کودک سنین قبل از مدرسه دچار کمبود ویتامین آ هستند.
۸۵ میلیون کودک سنین مدرسه از کمبود ویتامین آ رنج می برند.
یک میلیون کودک در هر سال به دلیل کمبود ویتامین آ جان خود را از دست می دهند.
سالانه ۱۴ میلیون کودک زیر پنج سال دچار ضایعات چشمی ناشی از کمبود ویتامین آ میشوند
که حداقل ۳۵۰هزار نفر از آنان بینایی خود را از دست می دهند.
اسلاید ۲ :
نتایج بررسی مصرف مواد غذائی که در سال ۸۱-۱۳۷۹ توسط انیستیتو تحقیقات تغذیه کشور انجام شده است نیز حاکی از کمبود ویتامین A در خانوارهای کشور می باشد .
این بررسی حاکی از آن است که در حدود ۵۵ در صد خانوارهای کشور کمتر از ۹۰% نیاز روزانه ویتامین A دریافت می کنند و
۴۲% خانوارهای کشور در معرض ناامنی شدید از نظر دریافت ویتامین A( کمتر از ۷۰% نیاز روزانه ) قرار دارند .
براساس گزارشات بین المللی در زمینه شیوع کمبودویتامین A در کشور های شرق مدیترانه ، ایران از نظر کمبود در حد متوسط قرار دارد .
اسلاید ۳ :
گروههای در معرض خطر کمبود ویتامین A
v نوزادان با وزن تولد کمتر از ۲۵۰۰گرم( کمبود ذخیره )
v شیرخواران مادران مبتلا به کمبود ویتامین آ
v کودکان سنین قبل از مدرسه
v کودکان سنین مدرسه ونوجوانان بویژه درخانواده های کم درآمد
v کودکان و دانش آموزان مبتلا به سوء تغذیه و بیماریهای عفونی
v مادران باردار و شیرده
v ساکنین مناطق دچار کمبود ویتامین آ ) مناطق با بارندگی کم (
اسلاید ۴ :
کمبود آن مرگ و میروان را ۴ – ۲ برابر افزایش می دهد.
کمبود :
.۱خفیف
.۲متوسط
.۳شدید
اسلاید ۵ :
نقش ویتامین A در سلامت:
ویتامین A از مواد مغذی مورد نیاز است که برای عملکرد طبیعی سیستم بینائی ، رشد و تکامل ، حفظ سلامت سلولها ، سیستم ایمنی بدن و تولید مثل ضروری است .
همچنین به دلیل نقش ویتامین Aدر متابولیسم آهن ، اغلب کم خونی فقر آهن با کمبود ویتامین A همراه است و در مطالعات نشان داده شده است که تجویز همزمان مکمل ویتامین A و آهن نقش موثرتری در کاهش کم خونی داشته است .
تاثیر ویتامین Aبرافزایش مقاومت بدن در مقابل ابتلا به بیماریها و کاهش مرگ ومیر کودکان به اثبات رسیده است .
تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که دریافت کافی ویتامین A موجب کاهش شدت بیماریها به ویژه اسهال مقاوم ، اسهال خونی ، سرخک و مالاریا می شود .
اسلاید ۶ :
علل کمبود ویتامین آ
دسترسی نداشتن به غذای کافی بعلت فقر
موجود نبودن مواد غذائی حاوی ویتامینA درمنطقه
محدودیت چربی دربرنامه غذائی
کاهش جذب: جراحی روده , بیماریهای انگلی, مصرف طولانی پارافین
افزایش نیاز: ( دوران رشد سریع درکودکان پیش دبستانی , کودکان سنین مدرسه) بارداری وشیردهی
عدم تغذیه با شیرمادر که حاوی مقدار کافی ویتامین A می باشد
دراسهالهای مزمن وسرخک احتیاج به ویتامین Aبیشتر است.
خوشبختانه کمبود ویتامین A با علائم چشمی ومخاطی فعلاً درایران فوق العاده کم بوده واشکال بدون علامت دیده می شود.
اسلاید ۷ :
- علائم کمبود ویتامین A
- عدم تطابق بینایی در تارید، که اولین مرحله آن شبکوری است.
- عفونت چشم ها، دهان، دستگاه تنفسی و تناسلی ادراری بوجود می آید.
- خشی شدن چشم به درجات مختلف
- ایجاد خش خش پوست
- پوسته پوسته و زبر می شود.
- بر اساس مطالعات انجام شده، موارد ابتلا به اسهال و عفونتهای تنفسی با کمبود ویتامین A در ارتباط است. ارتقاء وضعیت ویتامینA، شدت و دفعات ابتلا به اسهال و مرگ ناشی از آنرا کاهش داده است. ویتامین A ، موجب کاهش میزان مرگ ناشی از پنومونی همراه با سرخیک شده است.
اسلاید ۸ :
در افراد سالمی که ویتامین A غذای کافی دریافت می کنند. ذخیره بتدریج ساخته می شود و می تواند چند ماه تا بیش از یکسال نیاز بدن را تامین کند. نوزادان وکودکان چنین ذخایری ندارند بنابراین مستعد کمبود هستند.
اسلاید ۹ :
راهکارهای پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A:
مداخلات انجام شده در کشورهای جهان به منظور پیشگیری از کمبود ویتامین A نشان می دهد :
توزیع مکمل ویتامین A در کود کان ۶ – ۷۲ ماهه موجب کاهش مرگ و میر به میزان ۲۳% می شود و مکمل های ویتامین A به عنوان بخشی از برنامه کنترل سرخی می تواند مرگ و میر ناشی از آن را بیش از ۵۰% کاهش دهد .
غنی سازی موااد غذائی عمده مثل روغن با ویتامین A راهکار دیگری است که در برخی کشورها به اجرا گذاشته شده و نتایج مطلوبی به دنبال داشته است .
بهبود رژیم غذائی زنان باردار و شیر ده و کودکان زیر ۵ سا ل از طریق آموزش تغذیه راهکار دیگری است که برای کاهش شیوع کمبود ویتامین A باید به کار گرفته شود
اسلاید ۱۰ :
ویتامین A درمواد غذائی حیوانی و کاروتنوئیدها درمواد غذائی گیاهی وجود دارند.
منابع حیوانی غذائی
جگر وروغن ماهی منبع غنی ویتامین A است .
شیر پرچرب , خامه , کره , پنیر پرچرب , زرده تخم مرغ منابع خوب ویتامین A هستند.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.