مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام :

دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان
۰ – مقدمه
دانه ذرت یکی از انواع دانه‏های غلات است که به واسطه فراوانی نشاسته در آن ارزش غذایی نسبتا زیادی دارد و از این رو در جیره خوراکی دام و طیور و آبزیان به عنوان ماده اولیه انرژی‏زا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد . ذرت علاوه بر نشاسته دارای مواد مغذی دیگری مانند مواد پروتئینی , چربی , ویتامین و املاح نیز می‏باشد .
۱ – هدف

هدف از تدوین این استاندارد , تعیین ویژگیها , درجه بندی , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری , روش‏های آزمون و انبارداری دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان می‏باشد .
۲ – دامنه کاربرد

این استاندارد در مورد دانه ذرت که برای تغذیه دام , طیور و آبزیان مصرف می‏شود , کاربرد دارد .
۳ – تعریف
دانه ذرت از گیاه Zea. Mis از خانواده غلات (Graminea) بوده و دارای ارقام مختلفی است که مهمترین آنها به شرح زیر می‏باشد :
۳ – ۱ – ذرت دندان اسبی (Zea. Mis indentata) که Dent Corn نیز نامیده می‏شود .
۳ – ۲ – ذرت آردی ( نرم ) (Zea. Mis amylacia) که Flour Corn نیز نامیده می‏شود .
۳ – ۳ – ذرت مومی (Zea. Mis Ceratina) که رقمی از ذرت دندان اسبی است و Waxy corn نیز نامیده می‏شود .
۳ – ۴ – ذرت خشن (Zea. Mis indurata) که Flint Corn نیز نامیده می‏شود .
۳ – ۵ – ذرت شیرین (Zea. Mis Sacchrata) که Sweet Corn نیز نامیده می‏شود .
۳ – ۶ – ذرت آجیلی (Zea. Mis Everata) که Pop Corn نیز نامیده می‏شود .
۴ – واژه‏ها و اصطلاحات
۴ – ۱ – دانه‏های انواع دیگر ذرت :
دانه‏های انواع یا ارقام دیگر ذرت به دانه هایی گفته می‏شود که از لحاظ نوع و رقم غیر از ذرت مورد نظر باشد .
۴ – ۲ – دانه‏های سایر غلات :
به دانه هایی از قبیل گندم , جو , یولاف ( جودوسر )، ارزن , چاودار , برنج , ذرت خوشه‏ای و غیره گفته می‏شود .
۴ – ۳ – بذر علف‏های هرز :

بذر علف‏های هرز , بذرهای مختلفی هستند که در مزارع یافت می‏شوند و ممکن است با ذرت مخلوط گردند .

۴ – ۴ – مواد خارجی :
به هر گونه موادی غیر از ذرت اطلاق می‏شود مانند خاک , خاشاک ,

کلش , شن , تکه‏های فلزات , فضله پرندگان و جوندگان , حشرات و بقایا و اندام‏های بدن آنها و نظایر آن .
۴ – ۵ – آفات :
عبارتست از کلیه عوامل زنده که در صحرا , جنگل , مزارع و باغات به طور مستقیم یا غیر مستقیم به محصول صدمه زده و موجب کاهش ارزش کمی و کیفی ذرت می‏گردد .
این آفات عبارتند از حشرات , کنه‏ها , قارچ‏ها , باکتری‏ها و غیره در هر یک از مراحل رشد است که از ذرت تغذیه نموده و یا روی آن رشد و نمو می‏کنند .
۴ – ۶ – آفت زدگی :
عبارت است از آثار ناشی از عمل آفات که با چشم مسلح یا غیر مسلح , بر روی دانه ذرت قابل رؤیت می‏باشد . این آثار به صورت حفره‏های محل تغذیه حشرات و کنه‏ها , قارچ‏ها , کپک‏ها , فضولات و پوسته لارو بوده که با پوکی و کم وزنی و تغییر وضع ظاهری دانه قابل تشخیص می‏باشد .
۴ – ۷ – شکستگی :
حالتی است که در اثر ضربه , فشار , کوبیدن و جدا کردن دانه‏های ذرت از چوب بلال ( ذرت ) به صورت ترکیدگی و خردشدن نمودار می‏شود .
۴ – ۸ – رطوبت اضافی :
میزان آب موجود در دانه ذرت است که با جدا کردن آن تغییری در ماهیت و کیفیت ذرت پیدا نشود .
۴ – ۹ – وزن حجمی ( وزن مخصوص) :
وزن حجم معینی از ذرت بر حسب هکتولیتر است .
۴ – ۱۰ – دانه‏های صدمه دیده در اثر حرارت :
شامل دانه هایی است که در اثر حرارت دستگاه خشک کن تغییر رنگ و ماهیت داده‏اند .
۴ – ۱۱ – دانه‏های صدمه دیده در اثر اتواکسیداسیون :
به دانه هایی اطلاق می‏شود که به نحوی از هنگام برداشت تا مص

رف در نتیجه خود سوزی صدمه دیده و تغییرات رنگ و ماهیت داده باشد .
۴ – ۱۲ – مانده سموم :

عبارت است از میزان باقیمانده سمومی که پس از عملیات مبارزه با آفات صحرائی و انبارداری در دانه ذرت باقی مانده باشد .
۵ – ویژگیها
۵ – ۱ – ویژگیهای فیزیکی :
۵ – ۱ – ۱ – رنگ :
دانه ذرت بر حسب گونه ۱ و ارقام ۲ مختلف بوده و دارای رنگ‏های زرد , سفید , قرمز و بنفش می‏باشد که دانه زرد آن مصرف بیشتری داشته و سرشار از کارتنوئید ۳ و گزانتوفیل‏ها ۴ است که پیش ساز ویتامین A بوده و رنگ زرد مطلوبی را در پوست طیور و زرده تخم مرغ بوجود می‏آورد .
۵ – ۱ – ۲ – بو :
دانه ذرت باید دارای بوی طبیعی مخصوص به خود باشد .
۵ – ۱ – ۳ – وزن حجمی :
اندازه دانه ذرت بستگی به گونه و رقم آن دارد ولی به طور کلی وزن حجمی بر حسب درجه نباید از ۶۰ کیلو گرم در هکتولیتر کمتر باشد .
۵ – ۱ – ۴ – دانه‏های سالم ( درسته) :
دانه ذرت باید درسته باشد به طوری که میزان دانه‏های شکسته در نمونه از حد مندرج در جدول درجه بندی بند ۷ تجاوز نکند .
۵ – ۱ – ۵ – خلوص :
در یک محموله ذرت دانه‏ها باید حتی الامکان از یک رقم باشد به طوری که میزان دانه‏های سایر انواع دیگر غلات , بذر علف‏های هرز , مواد خارجی و دانه‏های آفت زده بیش از حد مجاز مندرج در بندهای ۶ و ۷ این استاندارد نباشد . میزان مجاز مانده سموم در مواد غذایی حد مجاز باقیمانده سموم نباید از حدی که آفات و بیماری‏های گیاهی تعیین می‏کند , بیشتر باشد .
۵ – ۲ – ویژگیهای شیمیایی :
ویژگیهای شیمیایی ذرت باید مطابق جدول شماره ۱ باشد .

یادآوری : ترکیب اسیدهای آمینه مهم موجود در ذرت معمولا به شرح زیر است :

۶ – ناپذیرفتنی‏ها

۶ – ۱ – وجود آفات انباری زنده در هر یک از مراحل رشد به هر مقدار
۶ – ۲ – وجود قارچ , کپک و میکروارگانیسم‏ها بیش از حد مجاز ( استاندارد شماره ۳۲۰۷ تحت عنوان استاندارد ویژگیهای بهداشتی و میکروبیولوژی مواد اولیه تهیه خوراک طیور و دان آماده )
۶ – ۳ – وجود سموم حاصله از قارچ‏های سمی ( مایکوتوکسین‏ها ) به خصوص سموم آفلاتوکسین که مقدار کل این سموم بیش از ۳۰ P.P.b. 5 نباید باشد ( استاندارد شماره ۲۳۵۹) .
۶ – ۴ – وجود بوی غیر طبیعی
۶ – ۵ – وجود سموم شیمیایی بیش از حد مجاز
یادآوری ۱: تا تدوین استاندارد میزان باقیمانده سموم شیمیایی نباید از حدی که موسسه بررسی آفات و بیماری‏های گیاهی تعیین می‏کند , بیشتر باشد .
یادآوری ۲: مصرف دانه ذرت بذری که با مواد شیمیایی ضدعفونی شده است و معمولا دارای رنگی غیر از رنگ طبیعی دانه ذرت می‏باشد ( صورتی روشن تا تیره ) بهیچوجه مجاز برای مصرف خوراک دام نیست .
۷ – درجه بندی
دانه ذرت بر اساس درصد رطوبت , مواد خارجی , شکستگی , ارقام دیگر ذرت , صدمات ناشی از حرارت و درصد سایر غلات و حداکثر دانه گیاهان سمی و وزن حجمی به دو درجه تقسیم می‏شود ( مطابق جدول شماره ۳)

۸ – بسته بندی و نشانه گذاری
۸ – ۱ – برای بسته بندی ذرت باید کیسه هائی که از جنس چتائی یا متقال و یا از الیاف مصنوعی نو بافته شده باشد , بکار برد . وزن خالص بسته با کیسه نباید از ۷

۵ کیلوگرم بیشتر باشد . ضمنا سر گونی ‏ها باید با ماشین دوخت دوخته شود . در صورت امکان می‏توان ذرت را به صورت فله نیز عرضه نمود . در مورد فله حتی الامکان باید به وسیله کامیون‏های سر بسته یا بوکر حمل گردد .
۸ – ۲ – نشانه گذاری : مشخصات زیر باید روی بسته بندی الصاق یا درج گردد و در مورد فله همراه مدارک هر محموله باشد .
۸ – ۲ – ۲ – درجه دانه ذرت
۸ – ۲ – ۳ – وزن خالص بر حسب کیلوگرم
۸ – ۲ – ۴ – نام و نشانی موسسه فروشنده و مبداء تولید
۸ – ۲ – ۵ – تاریخ تولید
۸ – ۲ – ۶ – ذکر شرایط نگهداری
۹ – نمونه برداری
نمونه برداری ذرت مطابق آخرین تجدید نظر استاندارد شماره ۳۳۱ ایران انجام می‏گیرد .
۱۰ – روش‏های آزمون
۱۰ – ۱ – تعیین مقدار رطوبت مطابق استاندارد ۳۲۱ ایران
۱۰ – ۲ – تعیین مقدار پروتئین خام مطابق استاندارد ۴۵۷ ایران
۱۰ – ۳ – تعیین مقدار چربی خام مطابق استاندارد ۴۱۵ ایران
۱۰ – ۴ – تعیین مقدار خاکستر کل مطابق استاندارد ۳۳۲ ایران
۱۰ – ۵ – تعیین مقدار فیبر خام مطابق استاندارد ۵۲۰ ایران

۱۰ – ۶ – میزان آفلاتوکسین طبق استاندارد شماره ۲۳۵۹ ایران تحت عنوان آرد بادام زمینی انجام می‏گیرد .
۱۰ – ۷ – تعیین معایب موجود در ذرت :
ابتدا مقداری از نمونه را که حداقل از ۱۰۰ گرم کمتر نباشد , وزن کرده سپس با ذره بین نمونه انتخاب شده را برای تعیین وجود آفت زنده بررسی نمائید و بعد از آن که آفت زنده در نمونه مورد نظر وجود نداشت , آن را از الک نمره ۴ که قطر چشمه‏های آن ۴/۷۶ میلی متر است بگذرانید . آنچه را که از الک گذر کرده یادداشت نمائید و بقیه ذرت را که روی الک مانده است بر روی صفحه‏ای پهن کنید و دانه‏های سایر غلات , بذر علف‏های هرز و گیاهان سمی , مواد خارجی , دانه‏های آفت زده و دانه‏های شکسته را جدا کرده , وزن کنید . همین کار را برای موادی که از الک مزبور عبور کرده است نیز انجام دهید و پس از جمع دو رقم نتیجه حاصل را بر مجموع تقسیم نمائید تا میزان درصد هر یک از معایب تعیین شود .
۱۰ – ۸ – روش تعیین وزن حجمی :
در یک مزور یا ظرف استوانه‏ای یک لیتری , دانه ذرت را به طور آزاد و در وسط ظرف ریخته تا به حجم مشخص شده برسد . سپس با ترازوئی که حساسیت آن یک صدم گرم است آن را وزن کنید . این عمل را ۵ بار تکرار کرده و میانگین آن را تعیین کنید . میانگین بدست آمده را در عدد ۱۰۰ ضرب نموده , عدد حاصل وزن یک هکتولیتر خواهد بود .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.